selçuk kongre merkezi konser / Konya Şehir Tiyatrosu

Selçuk Kongre Merkezi Konser

selçuk kongre merkezi konser

Selçuklu Kongre Merkezi

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

İnsanlık tarihinin ilk yerleşimlerinden biri olan ve faklı medeniyetlerin izlerini barındıran, Anadolu Selçukluları dönemi başta olmak üzere, Mevlana gibi birçok değerli düşün ve kültür hazinesinin izlerini zamanımıza taşıyan tarihi özellikleriyle Konya çağdaş gelişimini ve kültür merkezi olma özelliğini bugün de sürdürmektedir.

Konya Selçuklu Belediyesi için tasarlanan, Konya Selçuklu Kültür ve Kongre Merkezi, çok amaçlı etkinlik alanlarıyla tüm kentli için olduğu gibi şehri ziyaret edenler için de doğal ev sahibi olacaktır. Hava alanı ile kent merkezi arasında ana yol üzerinde yer alan kültür merkezi, konut bölgesine yakınlığının sağladığı yaya erişimi kolaylığı ile de gündelik yaşamın bir parçası olacaktır.

İnsanların barış içerisinde bir arada yaşamasında hoşgörü ve karşılıklı benimsemenin bir aracı olarak kültür yapılarının imgesel bir anlamı vardır. Toplam m2 arazi üzerinde m2 inşaat alanına sahip olan yapı tek bir çatı altında farklı işlevlere atanmış bağımsız kütlelerin birarada ele alınması yaklaşımıyla, sosyal bütünleşme ve kültürün paylaşımının merkez olduğu bir sinerjiden yararlanacak biçimde tasarlanmıştır.

Açık, yarı-açık ve kapalı fuaye mekanlarını paylaşan kişi kapasiteli kongre  ve kişilik tiyatro salonu ile kutlama ve çeşitli toplantılara ev sahipliği yapacak, gerektiğinde birleşebilecek üç bölümden oluşan toplam kişiye ev sahipliği yapacak balo salonunun ana mekanları oluşturduğu kültür merkezi sadece faaliyet olduğu zamanlarla kısıtlı olmayıp, restoran- cafeleri, tematik dükkanları, cep sineması, atolyeleri ve toplantı mekanları ile  kentin yoğun olarak kullanılan  buluşma ve cazibe noktası olacaktır.

Barındırdığı işleve bağlı olarak farklılaşan yükseklikleriyle ana ve yan fonksiyonlara atanan kütlelerin yanı sıra ( m2) açık otopark alanına ek olarak -8 kotunda araçlık park alanı ayrılmıştır. Zemin altında ayrıca fuayenin devamı, prova odaları ve dekor depolarıyla birlikte mekanik hacimler yer almaktadır.

Cephelerde, aynı zamanda güneş kontrolü için kullanılan motifler ışık gölge oyunlarıyla hareketli bir kurgu sağlamış, bu geometrik form - geleneksel göçebe kültürünün de izlerini taşıyan, Selçuklular’ın Anadolu dokusu ile harmanladığı - mimari mirasının izlerinden yola çıkılarak stilize edilmiştir.

Çatıda bırakılan ışıklıklar özellikle ana hacimler arasında konumlanan fuayelerde gün ışığından optimum yaralanmayı sağlamaktadır.

Çeşitli sosyal ve kültürel nedenlerle vakit geçirmenin yanısıra, kavramsal olarak kentlinin içinden geçmesini amaçlayan bu mekan, aynı zamanda üzerinde bulunduğu anayoldan itibaren açık otopark olarak düzenlenen arka girişine bir pasaj oluşturmaktadır. Alternatif yaya girişleri ve araç girişlerinin de her iki cepheden olmasına izin veren bir yaklaşım düzenlemesiyle erişim kolaylığı arttırılmaktadır.  Binanın yaya ve araç için erişim kolaylığının yanısıra önünde bırakılan meydanla kentin tanımlayıcı bir kamusal alanı olması önerilmiş, binanın içine girmeye teşvik eden korunaklı ve aynı zamanda “açık” tavrı cephe üzerinde meydana doğru konumlandırılmış olan elektronik ekranla desteklenmiştir. Etkinliklerin ve programının halka görsel olarak ulaştırılması ilgi arttıracak bir unsur olarak düşünülmüştür.

Kentin kültürel değerleriyle bütünleşen, sosyal rastlaşmalara ve biraraya gelmeye verilen önemi vurgulayan ve toplumun sanatsal ve kültürel yaşantısını ve mirasını simgeleyen bir kimlik taşıması hedeflenen yapı çağdaş mimarlığın Konya şehrindeki öncülerinden olacaktır. 

Nitelikli yapımlarıyla Konyalı sanatseverlerin büyük beğenisini toplayan Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Kasım ayında 6 oyunla seyircisiyle buluşacak. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın kültür ve sanat hayatına önemli katkıda bulunan Şehir Tiyatrosunun güzel oyunlarına tüm gençleri ve tiyatro severleri davet etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Kasım ayında Selçuklu Kongre Merkezi’nde sahneleyeceği 6 oyunla tiyatro severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Şehir Tiyatrosu’nun birbirinden nitelikli yapımlarıyla Konya’nın kültür ve sanat hayatına önemli katkıda bulunduğunu ifade etti. Başkan Altay, “7’den 70’e toplumun her kesimden insanımızın sosyal ve kültürel anlamda kazanımlar elde ettiği tiyatro oyunlarımız, Konya Şehir Tiyatrosu farkıyla seyircilerimizin beğenisine sunuluyor. ‘Kamyon’, ‘Amak-ı Hayal’, ‘Keykubat’, ‘Mavi Kuş’ ve çocuk oyunlarından ‘Küçük Kara Balık’ ile ‘Pati Kardeşliği’ oyunları Kasım ayı içerisinde Selçuklu Kongre Merkezi’nde yine Konyalılarla buluşturacağız. Sahnelenecek 6 oyuna tüm gençlerimizi ve tiyatro severlerimizi bekliyoruz.” diye konuştu.

TÜRK EDEBİYATINDA ÖNEMLİ BİR ESER: “AMAK-I HAYAL”

Taner Büyükarman tarafından tiyatroya uyarlanan ve yönetmenliğini Mustafa Uzman’ın üstlendiği “Amak-ı Hayal” adlı oyun, 11 Kasım saat ’da ve 12 Kasım saat ’de sahnelenecek. Oyun, Şehbenderzâde Filibeli Ahmed Hilmi’nin kaleme aldığı eseri konu alıyor.

ALTIN ÇAĞ OLARAK ANILAN DÖNEM: “KEYKUBAD”

Konya’nın Türkiye Selçuklu Devleti’ne başşehir oluşunun anlatıldığı “Keykubad” adlı tarih oyununun yazarlığını Taner Büyükarman, yönetmenliğini de Hüseyin Köroğlu üstleniyor. “Altın Çağ” olarak anılan Alaeddin Keykubat dönemi ve suikastların irdelendiği oyunu, 18 Kasım saat ’da, 19 Kasım’da da saat ve ’da sahnelenecek.

“KAMYON” GÜLDÜRÜRKEN DÜŞÜNDÜRECEK

Dağın tepesinde bozulan bir kamyonet ve aniden gelen iki köylünün köylerinde tamirci olduğunu söylemesi üzerine umutla beklenen tamircinin anlatıldığı “Kamyon” adlı eser, toplumsal gerçekleri olduğu gibi değil ama geleneksel mizah anlayışı içinde tatlandırarak sahneye taşıyor. Mehmet Baydur’un yazdığı Oktay Gürsoy’un yöneteceği eser; 25 Kasım saat ’da, 26 Kasım saat ile ’da oynanacak.

FARKLI YOL HİKAYELERİ SEVENLER İÇİN: “MAVİ KUŞ”

Özgür Kaymak tarafından oyunlaştırılan, yönetmenliğini Mustafa Uzman’ın yaptığı oyunda; tren istasyonuna gitmek üzere kasabanın tek otobüsü “Mavi Kuş”ta yolları kesişen toplumun farklı kesimlerinden yolcuların sürprizlerle dolu tuhaf yol hikayesi anlatılıyor. Mavi Kuş, 4 Kasım saat ’da, 5 Kasım saat – saatlerinde sahnelenecek.

ÇOCUKLAR İÇİN “KÜÇÜK KARA BALIK” VE “PATİ KARDEŞLİĞİ”

Şehir Tiyatrosu’nun çocuk oyunlarından “Küçük Kara Balık” ve “Pati Kardeşliği” de Kasım ayı içerisinde çocuklarla buluşacak. İranlı yazar Samed Behrengi’ye ait kitaptan uyarlanan “Küçük Karabalık” adlı oyun, annesi ile beraber bir derede yaşayan ve yaşadığı yerin dışındaki dünyayı merak ederek, uzun bir yolculuğa çıkan küçük bir balığın maceralarını konu ediliyor. Günay Ertekin’in uyarladığı ve Çağatay Çiftçi’nin yöneteceği “Küçük Kara Balık” oyunu 1 ve 8 Kasım tarihlerinde saat ve ’da sahneye konulacak.

Eyüp Toru tarafından kaleme alınan ve yönetmenliğini Fatih Dinçer’in üstlendiği “Pati Kardeşliği” adlı oyun da; artık kullanılmayan ıssız ve boş bir çocuk parkında yiyecek arayan kedilerin ve köpeklerin dostluklarını ve parkta onları istemeyen insanlara karşı dayanışmaları anlatılıyor. Oyun; 15 - 22 Kasım tarihlerinde saat – saatlerinde çocuklarla buluşacak.

BİLET SATIŞ NOKTALARI

Sanatseverler tiyatro biletlerini; Mevlana Kültür Merkezi, Selçuklu Kongre Merkezi, Konya Tren Garı’nın karşısındaki Kültür A.Ş. Merkez Ofisi ile yine Belediye Yeraltı Çarşısı içerisindeki Kültür A.Ş. Satış Ofisi ve seafoodplus.info adresinden satın alabiliyor.

Açıldığı günden bu zamana birçok kültürel etkinliğe ev sahipliği yapan Selçuklu Kongre Merkezi (SKM), dünya standartlarında teknolojik altyapısı, deneyimli kadrosu ile şehre önemli bir katkı sağlıyor. Ulusal ve uluslararası kongre, toplantı, fuar, sergi, müzikal, tiyatro, konser gibi her türlü bilimsel, kültürel ve sanatsal faaliyetler gerçekleştirilebilen SKM, Jalal A.Ş. tarafından işletiliyor. SKM’de önemli kültürel faaliyetlerin düzenlenmesinin yanında, işletmecisi tarafından farklı fikirler de ortaya konarak, SKM daha renkli bir hale getiriliyor. İki yılı aşkın bir süredir tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle kültür-sanat faaliyetleri büyük sekteye uğradı. Dünya genelinde yılından bu yana sayısız festival ,etkinlik iptal edildi ya da ileri bir tarihe ertelendi. Özellikle kapalı salonlarda gerçekleştirilen etkinliklerin salgının yayılmasında kritik bir noktada bulunması nedeniyle geçtiğimiz yılın bahar aylarından itibaren konserler, tiyatrolar ve film gösterimleri büyük oranda gerçekleştirilemedi JALAL Management Kurucu Ortak ve Selçuklu Kongre Merkezi Genel Müdürü Fatih Kocagüzel ile SKM’deki kültür-sanat etkinliklerinde yeni dönemi konuştuk.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir