deprem dayanıklılık testi ücreti / Bina dayanıklılık testi talebinde patlama: 20 bin TL’den başlıyor

Deprem Dayanıklılık Testi Ücreti

deprem dayanıklılık testi ücreti

BİNA SAĞLAMLIK TESTİ ÜCRETİ Bina dayanıklılık testi nasıl, nereden yapılır? Karot ve kolon testi zararlı mı?

Bina sağlamlık testi ücreti ne kadar? Ülkemizde 6 Şubat ’de meydana gelen ve Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ili vuran depremde binlerce ev yıkıldı ve çok sayıda insan hayatını kaybetti. Büyük bir korkuya ve endişeye neden olan bu depremin ardından evinin sağlam olup olmadığını kontrol etmek isteyen vatandaşlar, “Bina dayanıklılık testi nasıl, nereden yapılır?” gibi aramalar yapmaya başladı. Özellikle yakın zamanda meydana geleceği söylenen Büyük Marmara Depremi; İstanbul, Kocaeli, Bursa’nın yanı sıra Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayan insanlar da karot ve kolon testi için araştırmalara başladı. Peki, Karot ve kolon testi zararlı mı? İşte deprem bina sağlamlık testi (karot testi) ile ilgili merak edilen tüm detaylar…

 

 

BİNA SAĞLAMLIK TESTİ ÜCRETİ

Karot testi olarak da bilinen bina sağlamlık testinin fiyatı bölgesel olarak değişmektedir. Özel şirketler tarafından yaptırılması halinde bin TL civarındadır. Fakat bu test belediyelerde ücretsiz olarak da yapılabilmektedir. Aynı şekilde Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvurabilirsiniz.

BİNA DAYANIKLILIK TESTİ NASIL, NEREDEN YAPILIR?

Oturduğunuz binanın sağlam olup olmadığını öğrenmek için bina sağlamlık testi adı verilen karot testini yaptırabilirsiniz. Bu testi yapmak için ikamet ettiğiniz bölgenin Çevre ve Şehircilik Müürlüğü’ne, belediyelere ve başka işlemler için ise Kaymakamlıklara başvuru yapabilirsiniz. Karot testini özel şirketler de yapmaktadır.

Binanın depreme karşı dayanıklılığını ölçmek için kullanılan en etkili yöntem karot testidir. Bu test, uygulanan bina duvarından karot makineleri ile silindir şeklinde bir beton örneğinin alınmasıyla hazırlanır. Karot testinde inşaatlardan taze beton numunesi alınmaz. Alındığında bile istenilen sonuçlara ulaşmak mümkün değildir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 'Bina Tespiti' projesinin detaylarına göre bina dayanıklılık tespiti şu şekildedir:

Öncelikle bina dayanıklılık tespiti için başvuruda bulunmak gerekiyor. Bir binanın test edilebilmesi için tek bir kişinin müracaat etmesi yeterli oluyor, çoğunluk aranmıyor. Ayrıca bina dayanıklılık tespitinin ücretsiz yapıldığı bilgisi de bulunuyor.

Hızlı Tarama adı verilen yöntem ile öncelikle yapılan içinden ayrıntılı bilgiler toplanıyor. Daha sonra tarama verileri ile değerlendirme yapılıyor.

Kolon-kiriş ve kat ölçüleri alınarak kat planları çıkartılıyor.

İnceleme sırasında binanın yüksekliği, alanı, kolon ve perde ölçüleri alınıyor. Bazı durumlarda ise sıva tabakası kaldırılarak beton çekici ile beton sertliği ölçümü yapılıyor. Gerekli durumlarda kolonda sıyırma yapılarak donatı çapı ve korozyon miktarı ölçülüyor.

Daha sonra elde edilen verilen algoritma ile analiz edilerek her bina için deprem güvenlik oranı tespit ediliyor.

Değerlendirme sonucunda da başvuru sahibine bilgilendirme yapılıyor.

KAROT VE KOLON TESTİ ZARARLI MI?

Doğru uygulanmış bir karot testi binanın denge ve yapısına herhangi bir zarar vermez. Beton örneğinin alındığı bölgenin bu teste uygun ve elverişli olması oldukça mühimdir. Rastgele bir binanın uygun olmayan bir bölgesinden karot testi almak mevcut yapıyı bozabilir. Belirli bir plan ve kontrol dahilinde yapılması gereken bu test aksi halde bina için risk oluşturabilir.

KAROT ÖRNEĞİ NEDİR?

Karot makinesiyle betondan alınan silindir şeklindeki örneklerdir.

KAROT ALINDIKTAN SONRA NE OLUR?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından lisans almış kuruluşlar tarafından taşınmaza gelinerek karot alınması ve test edilmesi ile süreç başlar. Karot alımı sonrasında tahmini ay süre sonunda rapor İstanbul için ilçe belediyelerine bildirilir.

KAROT SONUCU NEDİR?

Uzmanlar tarafından yapılan karot testi rapor edilir ve sonuçları 'karot raporu' olarak mülk sahibi sorumlu kişiye iletilir.

Bina dayanıklılık testi nasıl yapılır? Evim depreme dayanıklı mı? Bina dayanıklılık testi ücreti!

Bina dayan&#;kl&#;l&#;k testi ücreti internette ara&#;t&#;r&#;l&#;yor. 6 &#;ubat ’de meydana gelen ve 10 ilde büyük y&#;k&#;ma nedep olan Kahramanmara&#; depremi sonras&#;, karot ve kolon testi yapt&#;rmak isteyen ki&#;iler konuya ili&#;kin yay&#;mlanan bilgileri inceliyor. Peki, Bina dayan&#;kl&#;l&#;k testi nas&#;l yap&#;l&#;r? &#;&#;te bina dayan&#;kl&#;l&#;k testi ücreti ve detaylar

B&#;NA DEPREM TEST&#; NASIL YAPILIR?

Çevre ve &#;ehircilik Bakanl&#;&#;&#; taraf&#;ndan lisans verilen kurulu&#;lar, belediyeler ve özel kurumlar taraf&#;ndan riskli yap&#; tespiti yap&#;lmaktad&#;r. E&#;er evinizi riskli görüyorsan&#;z bir uzman ça&#;&#;rarak analiz yapt&#;rabilirsiniz. Gelen ki&#;iler incelemenin ard&#;ndan binan&#;n ta&#;&#;y&#;c&#; sistemine dayal&#; bir uygulama ba&#;lat&#;rlar. Binan&#;n genel durumu, zeminin analizi, binan&#;n fay hatlar&#;na olan yak&#;nl&#;&#;&#; detayl&#; olarak incelenir. En son, binadan karot ve parça al&#;narak inceleme yap&#;l&#;r. K&#;sa süre içerisinde risk raporu elinize ula&#;&#;r.

B&#;NA DAYANIKLILIK TEST&#; ÜCRET&#;

Karot testi olarak da bilinen bina sa&#;laml&#;k testinin fiyat&#; bölgesel olarak de&#;i&#;mektedir. Özel &#;irketler taraf&#;ndan yapt&#;r&#;lmas&#; halinde bin TL civar&#;ndad&#;r. Fakat bu test belediyelerde ücretsiz olarak da yap&#;labilmektedir. Ayn&#; &#;ekilde Çevre ve &#;ehircilik Müdürlü&#;ü’ne ba&#;vurabilirsiniz.

EV&#;M DEPREME DAYANIKLI MI? AFAD SORGULAMA EKRANI

e-Devlet AFAD sorgulama sayfas&#;ndan adres bilgilerini girerek sorgulamalar&#; gerçekle&#;tirebilirsiniz.

E-DEVLET AFAD DEPREM R&#;SK&#; SORGULAMAK &#;Ç&#;N TIKLAYIN

DEPREME DAYANIKLI EV ÖZELL&#;KLER&#; NED&#;R?

Demir ve in&#;aat malzemeleri güçlü, dayan&#;kl&#; ve kaliteli seçilmelidir. Binan&#;n yap&#;laca&#;&#; zemin iyi analiz edilmelidir. Riskli bölgelerde daha az binalar in&#;a edilmelidir.

Kolon ve kiri&#;lerin çatlak olup olmad&#;&#;&#; kontrol edilmelidir. Eksik veya kesilen kolon varsa uzman ça&#;r&#;lmal&#;d&#;r.

Zemini sert ve ta&#; olan yap&#;lar depreme dayan&#;kl&#;d&#;r. Su birikintisi içerisine, dolgu alanlara ya da çamurlu yerlere yap&#;lan binalar risklidir.

Duvarlar&#;n çatlak olup olmad&#;&#;&#;na, duvar&#;n inceli&#;ine, yamulmalara bak&#;lmal&#;d&#;r.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Bina Sağlamlık Deprem Testi Fiyatları Kaç Lira, Belediye Ücretsiz Karot Testi Yapar Mı?
Blog

Bina Sağlamlık Deprem Testi Fiyatları Kaç Lira, Belediye Ücretsiz Karot Testi Yapar Mı?

Ülkemizde yaşanan deprem sonrası bina sağlamlık testi talepleri adeta patlama yaşadı. Özellikle de kolonlarında çatlak ve döküntü olan binalarda hayati önem taşıyan karot testi, bina sağlamlık testi ve deprem testi nedir, nasıl yapılır, fiyatları kaç lira?

Ücretsiz Bina Deprem Testi Yapılır Mı? Yaşanan depremden sonra riskli bölgelerde yer alan konutlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ücretsiz bina deprem testi yapmaya başladı.  Konu hakkında bugün İstanbul'da deprem konusu hakkında özel bir yazı kaleme alan Hürriyet Gazetesi yazarı Serkan Ocak bina deprem testi hakkında Ülker Mühendislik firmasının yetkilisi Dr. A. Hamit Ülker ile röportaj yaptı.  Ülker konu hakkında yapmış olduğu açıklamasında özelikle de duvarlarında çatlak ve kolonlarında yıpranma olan binalar için uyarıda bulunarak "Tavsiyemiz kolon ve kirişlerde gözle çatlak tespiti yapmaları Bilhassa bodrum kattaki kolonlarda korozyon incelemesi yapmak gerek. Bu çatlak genişliklerinin 5 milime eden büyük olma halinde belediyelere, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvursunlar veya bu işi yapan firmalara müracaat etsinler. Bu tür güçlendirme proje maliyeti binanın mevcut durumuna göre değişiyor. Bununla beraber karot testi, zemin etüdü ve güçlendirme dahil (elektrik-makine hariç) binanın kapalı alan metrekaresi TL arasında" diyerek bilgilendirmede bulundu. 

 

Emlak8 ile kazanan emlak ofislerinden olmak ister misiniz?

Emlak8, bir asistan gibi hem emlak hem de müşteri portföyünüzü kolayca yönetir ve firmanıza özel internet sitesi sunar.

seafoodplus.info sitesinde kurumsal üyeler tarafından sağlanan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, seafoodplus.info'i bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

© Copyright - seafoodplus.info bir Kod8 projesidir.

Dijital Reklam Ajansı Serbay Interactive

HIZLI TARAMA TESTİNİ &#;CRETSİZ YAPIYORUZ

İstanbullular evlerinin g&#;venliğini kontrol ettirebilir. İBB hızlı tarama y&#;ntemiyle bu işlemi &#;cretsiz yapıyor. Rekor başvuruya yanıt vermeye &#;alışan İBB ekiplerinin sayısı hızla arttırılıyor. 10 kat ve &#;zerindeki yapılar hari&#; dileyenler bu &#;alışmaya seafoodplus.infoul adresi &#;zerinden başvurabilir. Basın mensupları Bakırk&#;y’de &#;rnek bir &#;alışmayı yerinde takip etti.

hizli-tarama-testini-ucretsiz-yapiyoruzJPG

BAKIRKÖY / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bina tespit başvuruları artıyor.  İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı ekipleri, İstanbul Bakırköy’deki yarım asırlık binada risk ölçümü yaptı. İBB’nin uzman ekipleri binanın kolonlarındaki beton ve demir kalitesine baktı. 6 katlı 12 daireden oluşan Gül apartmanında hızlı tarama yöntemiyle bina incelemesine katılan İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Özlem Tut, çalışmanın detaylarını anlattı. Hızlı tarama yöntemi ile bina incelemesinin İmamoğlu döneminde başladığına dikkat çeken Özlem Tut, 3 yıldır bu yöntemle binaları incelediklerini söyledi. 

6 ŞUBATTAN BU YANA 85 BİN TALEP GELDİ

Özlem Tut, bina inceleme yöntemine ilk başvurduklarında belediyenin bina sakinlerini ziyaret ettiğini ve izin almaya çalıştığını ancak çoğunun kabul etmediğini belirtti. Kahramanmaraş depreminden sonra İstanbullularda ciddi bir endişe oluştuğuna dikkat çeken Tut,: Biz bu süre içinde bin binayı ziyaret edip inceleme izni istedik ancak bu zamana kadar 29 bin bina bize inceleme izni verdi. Bugün itibarıyla toplam 85 bin başvuru aldık. Bunların hepsine cevap vereceğiz. Yaşamış olduğumuz depremlerden sonra çok fazlaca hassasiyet oluştu. Bu başvuruları sıralamayla değerlendirmeye alıp bütün binaları inceleyeceğiz.”dedi.

Bu hızlı tarama yönteminin 10 kat üzeri binalar için uygulanamadığına dikkat çeken Özlem Tut, yeni düzenlemeyle birlikte artık kiracıların ve yılı sonrası yapılan binalar için de talep alabileceklerini belirtti. Özlem Tut, “Ancak bildiğiniz gibi yılı öncesi inşa edilmiş yapılar bizim kırılgan yapı stokumuzu oluşturuyor. Bu yapıları önceliklendirerek başvuruları değerlendireceğiz” diye konuştu.

GÜNDE BİNAYA BAKILACAK

İBB kentte bina incelemelerini hızlandırdı. Toplamda 50 kişilik ekiple günde ortalama binaya hızlı tarama testi yapan İBB ekipleri, talepleri hızlıca sonuçlandırmayı planlıyor. Binada ortalama bir buçuk saat işlem yapan ekipler, daha sonra zemin etüt raporlarına da bakarak ortalama 2 günde binanın risk durumunu belirliyor.

BİNAYA 4 BİN LİRA KİRA YARDIMI

İBB daha önce yaptığı hızlı tarama testi sonucunda D ve E grubu dahi çıkmayan, hiçbir deprem yükü kapasitesi taşımayan, durduğu yerde çökme ihtimali bulunan bina tespit etti. Belediye bu binaların kentsel dönüşüm süreçlerini hızlandırmak ve hızlıca tahliyelerini sağlamak için 4 bin lira kira yardımı yapıyor. Bu binalarda bulunan hem ev sahipleri hem kiracılar bu kira yardımından faydalanıyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

İstanbullular oturduğu binanın riskli olup olmadığını öğrenmek için seafoodplus.infoul internet adresinden başvuru yapabiliyor. İBB, Bina Tespiti testlerini tamamen ücretsiz yapıyor. Başvuru sonrası İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı’na bağlı uzman ekipler binaya gidiyor. Zemin üstü katta 5 kolonda sıvaları kaldırıyor. Bir cihaz yardımıyla betonun sertliği ölçülüyor. Röntgen cihazı ile kolon içindeki demirler sayılıyor ve çapına bakılıyor. Kolonların yerleri ve genişlikleri belirleniyor. Uzman ekipler o bölgenin zemin ölçümlerine de bakarak binaya bir not veriyor. Bu not İBB’nin belirlediği A,B,C,D ve E sınıfına göre ayrılıyor. A grubu binalar depreme en dayanıklı binalar olurken, E sınıfı en riskli bina grubuna giriyor. İBB bu tespit çalışmalarını tamamen ücretsiz yapıyor. İBB’nin bu yaptığı hızlı tarama testi bina sahiplerine sadece dayanıklılık hakkında bilgi vermeyi amaçlıyor. İBB’nin yaptığı hızlı tarama testi sonucunda bina riskli çıkarsa, İBB yetkilileri bina sahiplerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın lisanslı firmalarına yönlendiriyor.

HIZLI BİNA TARAMASI NE DEMEK?

Kolon sıvası kaldırılarak beton çekici okuması, kolon betonunun sıyrılarak donatı çapı ve korozyon belirlemesi, kolon-kiriş ve kat ölçüleri alınarak kat planının çıkarılması, donatı tarama cihazı ile kolon-perde donatı aralıklarının belirlenmesi, yapının dış ölçülerinin ve düzensizliklerinin tespiti işlemleri yapılarak veri toplanıyor. Elde edilen verilen bir algoritma ile analiz edilerek her bina için deprem güvenlik oranının tespiti yapılıyor.

Video Linki: https: seafoodplus.info

Fotoğraf Linki:seafoodplus.info

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir