türk telekom e devlet mobil imza ücreti / Mobil İmza Servis Aboneliği Alma ve Başvuru Ücretleri

Türk Telekom E Devlet Mobil Imza Ücreti

türk telekom e devlet mobil imza ücreti

Mobil İmza

mobil imza

Mobil İmza Nedir?

Mobil İmza, cep telefonu ve GSM K SIM kart kullanılarak belirleyeceğiniz şifreniz ile elektronik ortamda sayılı Elektronik İmza Kanunu ve ilgili yasal mevzuata uygun olarak ıslak imza niteliğinde güvenli bir biçimde elektronik imza işlemi yapılmasına imkân sağlayan uygulamadır. Mobil İmza kullanarak ıslak imza gerektiren işlemleri kurumlara gitmeden, evinizden veya işyerinizden, sıra beklemeden tek şifre ile güven içinde imzalayabilir, hayatınızı online kolaylaştırabilirsiniz.

Mobil İmza ile en çok e-Devlet uygulamalarını imzalanmaktadır. e-Devlet Kapısında mobil imza kullanımı için e-Devlet Kapısı'nca herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Mobil İmza için GSM operatörleri tarafından bir ücretlendirme yapılmaktadır. Mobil İmza ücretlendirmesi hakkında Turkcell, Türk Telekom ya da Vodafone'dan bilgi alabilirsiniz. Gsm Operatörlerinin web sitelerinde (aşağıda verilen linklerden giderek) Mobil İmza güncel ücretleri yer almaktadır.

Mobil İmza Nasıl Alınır?

Mobil elektronik imza GSM Operatörleri tarafından sunulan bir hizmettir. Mobil imza aboneliği için önce ön başvuru, sonra kimliğiniz ile başvuru yapmanız gerekir. Daha sonra Mobil İmza aboneliğiniz aktivasyon işlemi yapılır ve Mobil İmzanızı kullanmaya başlarsınız. Bu hizmeti sunan Turkcell, Türk Telekom ya da Vodafone'a başvurarak ayrıntılı bilgi alabilir ve başvuru yaparak bir mobil imza edinebilirsiniz.

turkcelltürk telekomvodafone

Sayılı Elektronik İmza Kanunu

Teknoloji çağında popülaritesini arttıran mobil imza nasıl alınır ve nedir? Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone gibi GSM operatörlerinin çatısı altında yer alan mobil imza, yasal olarak ıslak imza yerine geçiyor. Bu nedenle, akıllı telefon sahibi vatandaşlara birçok açıdan büyük kolaylık sağlıyor. Özellikle bankacılık işlemlerinde kullanılan mobil imza, elektronik ortamda güvenliği öncelediği için vatandaşın takdirini kazanmış durumda. Banka şubelerine gitmeden, evinizde ve iş yerinizde ıslak imzaya dayalı tüm işlemlerinizi mobil imza aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Peki, mobil imza nedir?

Mobil imza nedir?

Mobil İmza Nedir?

Mobil imza, yılında yasalaştırılan Elektronik İmza Kanunu ile hukuki altyapıya kavuşmuş, ’dan itibaren çeşitli operatörlerce müşterilere sunulmaya başlanmıştır. Teoride, e-İmza ile farklılık içermez; ancak kapsamı e-İmza kadar geniş değildir. Mobil imza, elektronik ortamda ıslak imza karşılığındadır. Bu yüzden, bankacılık, e-Devlet ve diğer tüm işlemlerinizi mobil imza aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Ülkemizde Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone gibi GSM firmaları, müşterilerine mobil imza hizmeti sunmaktadır. İşte, mobil imza nasıl alınır sorusunun cevabı…

Mobil &#x;mza e-Devlet

Mobil İmza Nasıl Alınır?

Mobil imza almak için bağlı bulunduğunuz GSM operatörünün (Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone) şubesine gitmeniz gerekmektedir. Üç firmanın belirlediği farklı aylık ücretler ve tek sefere mahsus işlem ücreti bulunuyor. Öte yandan, mobil imza için K sim kartı almanız gerekmektedir. Bu sim kartının ücreti de firmadan firmaya farklılık gösteriyor. İşte, Turkcell; Türk Telekom ve Vodafone da mobil imza ücretleri…

Mobil &#x;mza, elektronik ortamda güvenliğinizi önceliyor

Türk Telekom Mobil İmza Ücreti ve Başvuru !

Türk Telekom’un mobil imza ücreti aylık 4,95 TL’dir. Ayrıca, tek sefere mahsus 4 TL’lik işlem ücreti ve K sim kartı için 35 TL ödeme alınır. Başvuru için kimlik kartı fotokopiniz de istenmektedir. Bunun haricinde E-Gğven NES Taahhütnamesi, Türk Telekom Mobil İmza Bireysel Taahhütnamesi ve Satış Sonrası İşlem Formu adında 3 farklı belgeyi doldurmanız gerekiyor. Bu belgeleri, şubedeki personelden talep edebilirsiniz.

Mobil imza kullan&#x;m&#x;

Başvuru işlemlerinden bir hafta sonra Türk Telekom Müşteri Hizmetleri tarafından aranırsınız. Bu evrede kimlik doğrulaması yapılır ve doğrulamada herhangi bir eksiklik yoksa mobil imza aktivasyonu gerçekleştirilir. İşlemin gerçekleştirilebilmesi için yurtiçinde olmanız gerekiyor. Veya sim kartınızın yurt içinde bulunması şart koşulmuş durumda. Öteki türlü, mobil imza hizmeti sunulmamaktadır.

Türk Telekom Mobil İmza Kullanımı

Türk Telekom’un desteklediği bir elektronik ortamda, mobil imza hizmetini kullanabilmek için aşağıdaki adımları takip edin:

  • Uygulama ekranındaki “İMZALA” butonuna tıklayın.

  • Talebiniz, Türk Telekom üzerinden telefonunuza iletilecektir.

  • İşlemi onaylıyorsanız TAMAM butonuna dokunun.

  • Ekrandaki parmak iziniz, mobil uygulamadaki parmak izi ile aynıysa TAMAM butonuna dokunun.

  • En son, 6 haneli Türk Telekom Mobil İmza şifrenizi girin. Sonrasında işlem onaylanacaktır.

Bu adımları takip ederek Türk Telekom Mobil İmza uygulamasını bankacılık ve diğer işlemlerinizde kullanabilirsiniz.

Turkcell Mobil İmza Ücreti

Turkcell’in aylık mobil imza (Standart Paket) ücreti 12 TL’dir. Bu paket, her kesimden insanı ve kullanıcıyı kapsar. Ancak, firmanın avukatlara, kamu çalışanlarına ve öğretmenlere sunduğu başka paketler de bulunmaktadır. Bu ücretler aylık ve yıllık olarak belirlenebiliyor. İşte Turkcell’in yılındaki mobil imza ücretleri…

ÜYELİK ADIAYLIK ÜCRETİYILLIK ÜCRETİ
STANDART12 TL80 TL
AVUKAT8 TL60 TL
KAMU6 TL-
ÖĞRETMEN8 TL-

Turkcell Mobil İmza Başvurusu Nasıl Yapılır?

Turkcell Mobil İmza uygulamasına başvurmak için size en yakın şubeye gitmeniz gerekmektedir. Şubeye giderken yanınızda kimlik kartınızı veya ehliyet kartınızı da bulundurmanız elzemdir. Mevcut sim kartınızın da K 4G LTE olması şart. Eğer, sim kartınız bu statüde değilse, şubede buna uygun sim kartı almanız zorunlu tutulur. Başvuru esnasında satış temsilcisi, size “Turkcell Mobil İmza Sertifika Sahibi Taahhütnamesi” belgesini sunar. Belgeyi okuduktan sonra başvurunuz alınır. Son olarak, sadece Türk vatandaşları değil, pasaport sahibi yabancı bireyler de mobil imza hizmetine başvuruda bulunabilir.

Turkcell Mobil &#x;mza

Turkcell Mobil İmza Kullanımı

Başvurunuz alındıktan 1 hafta sonra Müşteri Hizmetleri tarafından güvenlik teyidi için aranırsınız. Kimlik bilgilerinizle ilgili sorular sorulur ve güvenlik etabını tamamladıktan sonra mobil imza hizmetinden faydalanmaya başlarsınız. Mobil imza uygulamasının kullanımı da şu şekilde:

  • Uygulamadaki İMZALA tuşuna basın.

  • Turkcell, işlem bilgilerini hazırlayıp sunar.

  • İşleme ait açıklamayı okuyup TAMAM tuşuna dokunun.

  • Gönderilen parmak izi uyuşuyorsa yine TAMAM tuşuna tıklayın.

  • En son, Turkcell Mobil İmza şifrenizi girip tekrar TAMAM butonuna dokunun.

Bu işlemlerden sonra mobil imzayı elektronik ortamda kullanmış olacaksınız. Mobil imza, ıslak imza ile aynı hukuki sonucu doğurmaktadır. Ve literatürde, aynı karşılığa gelmektedir.

Vodafone Mobil İmza Ücreti !

Vodafone mobil imza ücreti faturalı hatlar için 5 TL’dir. Faturasız hatlar için mobil imza hizmeti sunulmamakla birlikte, ön ödemeli hatlar için belirtilen aylık rakam TL’dir. Bunun haricinde, Turkcell ve Türk Telekom da olduğu gibi Vodafone da mobil imza için müşterilerden K sim kartı talep eder. Mevcut sim kartınız K değilse, şubeden 31 TL karşılığında alabilirsiniz.

Mobil imza başvurusu

Vodafone Mobil İmza Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sadece kimlik kartınızla veya ehliyetinizle en yakın Vodafone şubesine giderek mobil imza başvurusunda bulunabilirsiniz. Satış personeli, kimliğinizin fotokopisini alır ve size birtakım belgeler sunar. Bu belgeleri (Vodafone Mobil İmza Hizmet Taahhütnamesi ve TurkTrust Niteliklik Elektronik Sertifika Taahhütnamesi) okuyup imzaladıktan sonra başvurunuz alınır. Başvurunuzu takip eden bir hafta içerisinde Vodafone Müşteri Hizmetleri tarafından teyit maksatlı aranırsınız. Belirlenen kimlik doğrulama işlemlerinden sonra aktivasyonunuz gerçekleştirilir ve Vodafone Mobil İmza üyeliğiniz başlar.

Vodafone Mobil İmza Nasıl Kullanılır?

Vodafone mobil uygulamasındaki İMZALA butonuna tıklayın. Akabinde, firma işlem belgelerini hazırlayıp size işlemin özetini sunar. Eğer onaylıyorsanız TAMAM tuşuna tıklayın. Daha sonra parmak iziniz telefonunuza gönderilir. Eğer parmak izinizi de onaylıyorsanız bir kez daha TAMAM tuşuna dokunun. En son, mobil imza şifrenizi gireceksiniz. Bu adımı da tamamladıktan sonra elektronik ortamda imza atmış olacaksınız.

Mobil İmza Nerede Kullanılır?

Mobil imzayı e-Devlet başta olmak üzere çoğu kamu kurumunun internet adresinde ve özel kurumlardaki işlemlerinizde kullanabilirsiniz. Ayrıca, operatörünüzdeki işlemlerinizde de mobil imzadan faydalanabilirsiniz. İşte, mobil imzanın kullanıldığı alanlar:

  • Operatör uygulaması

  • E-Devlet

  • Bankacılık

  • Kamu kurumları

  • Bilişim

Operatörler arasında en geniş kullanım alanını Vodafone sunmaktadır. Vodafone’un mobil imza uygulaması sayesinde aşağıdaki kurumlarda işlemlerinizi yürütebilirsiniz:

  • E-Devlet

  • A

  • AKBANK

  • ADALET BAKANLIĞI

  • GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ

  • GEBZE BELEDİYESİ

  • EPDK

  • HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI

  • KAMU İHALE KURUMU

  • KARAYOLLARI

  • KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

  • PENDİK BELEDİYESİ

  • SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

  • KREDİ KAYIT BÜROSU

  • ŞEKERBANK

  • TARIM BAKANLIĞI

  • TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ

  • TEİAŞ

  • TÜRKİYE TIBBİ CİHAZ VE İLAÇ KURUMU

Diğer operatörler de kamu kurumlarında mobil imza hizmetinin kullanımına olanak sağlamaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası