ladin sakızı faydaları / Çam sakızının faydaları nelerdir? Çam sakızı nedir?

Ladin Sakızı Faydaları

ladin sakızı faydaları

Çam sakızı kanser hücrelerine karşı etkili mi? Çam sakızın bilinmeyen mucizevi faydaları nelerdir?

Çam sakızı genellikle köknar veya ladin ağaçlarının gövdesinden elde ediliyor. Ağaçları koruyan çam sakızı, insan sağlığına da büyük fayda sağlıyor. Ağaçların gövdesinde bulunan çam sakızı, ağaçların dış yüzeyini korur. Rengi ile bala benzerken yapısı baldan daha kıvrımlıdır. İnsanlara birçok faydası olan çam sakızı cildi besler ve kırışıkların azalmasına yardımcı olur. İşte çam sakızının pek bilinmeyen mucizevi faydaları...

ÇAM SAKIZI NASIL KULLANILIR?

Yoğun bir kokuya sahip olan çam sakızı yapı olarak misketi andırır. Doğru kullanıldığı takdirde insanlara şifa açısından birçok yararı vardır. Yara tedavisinde etkili olan bu ürünü, biraz su ile ezerek macun kıvamına getirebilirsiniz. Macun kıvamına gelmiş çam sakızını yaranın üstüne sürebilir ve böylece yaranın iltihap kapmasını engelleyebilirsiniz. Ayrıca yaranın hızla iyileştiğini göreceksiniz.

Faydaları saymakla bitmez! İşte çam sakızının hiç bilinmeyen mucizevi faydaları...

Çam sakızının bilinen yan etkisi yoktur. Her yaşta insana önerilir. Çam sakızı dişlere yapışır, ancak dişleri fırçalayarak temizleyebilirsiniz. Mide rahatsızlıkları için çam sakızını, bal ile macun kıvamına getirip kullanabilirsiniz. Öte yandan cilt problemleri için de tercih edilebilir.

AĞAÇ SAKIZI FAYDALARI NELER?

Çam sakızı, ağacın gövdesindeki kabukların altında kendine oluşacak bir alan bulur. Ccilt, mide, dişler için kullanılır. Ağız ve diş sağlığını korur, dişlerin beyazlaşmasına yardımcı olur. Diş etlerine masaj yapar ve diş etlerini güçlendirir. Diş eti kanamasına yol açan plakları temizler. Doğal antiseptik olan çam sakızı yaraları iyileştirir. Sulandırıp yumuşatılarak kullanılır. Yaranın üzerine sürülür ve bekletilir. Aradan biraz vakit geçtiğimde yara kabuk bağlar ve düşer.

Faydaları saymakla bitmez! İşte çam sakızının hiç bilinmeyen mucizevi faydaları...

Solunum yollarına da faydası olan bu ürün öksürük ve diğer sorunların azalmasını sağlar. Sıcak suya atarak buharının solunması tavsiye edilir. Nefes darlığına, reflüye, ağrıya iyi gelir. Yemekten sonra çiğnenerek mideyi rahatlatır. Çam sakızında yüksek oranda, hücre yenileme özelliği olan A vitamini bulunur. Çam sakızı çiğneyerek hücre yenilemesine katkı sağlanabilir. Böylece vücutta kanser hücreleri ile mücadele edilir, cilt yapısı esnek olur. A vitamini sayesinde cildi besler ve kırışıklıkları azaltır.

Faydaları saymakla bitmez! İşte çam sakızının hiç bilinmeyen mucizevi faydaları...

Kozmetik alanda da kullanılan çam sakızı ağda yaparken tercih edilir. Ancak bunun için bazı işlemlerden geçip yumuşatılması gerekir. Çam sakızı çiğnemek, çene kaslarının güçlenmesinde etkili olur. Ancak aç karna çiğnenmemesi tavsiye edilir. Hamile kişilerin de çiğnemesi önerilmez.

Faydaları saymakla bitmez! İşte çam sakızının hiç bilinmeyen mucizevi faydaları...

Faydaları saymakla bitmeyen çam sakızı göz hastalıklarının tedavisinde de etkilidir. Acı tada sahip çam sakızı çiğnendikçe farklı bir renk alır. Parfüm yapımı için de çam sakızı kullanılır.

Faydaları saymakla bitmez! İşte çam sakızının hiç bilinmeyen mucizevi faydaları...

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ÇAM SAKIZI KÖKNAR SAKİZİ ARTVIN ( 50 Gr )

Çam Sakızı , ladin sakızı nedir?

Ladin ağaçlarından elde edilen Çam Sakızı ülkemizde daha çok   Karadeniz  ormanlardından yaz aylarında toplanmaktadır. Sitemizde satılan çam sakızı Artvin ormanlarından elde edilmıştır.   Yapılan araştırmalar sonucunda pek çok derde deva olan çam sakızı özel paketler içerisinde sizlere ulaştırılmaktadır.

Çam Sakızının Faydaları:

Solunum yolu hastalıklarına karşı etkili olan çamsakızının, akciğer iltihaplarına ve öksürüğe karşı faydasının yanı sıra nefesi açar. Mideye kuvvet verir. İdrar yollarındaki hastalıklara karşı da faydalıdır. Gül suyu ile karıştırılıp göze damlatılırsa göz ağrısını giderir. Çam sakızı, birer çay kaşığı un ve karabiberle karıştırılıp badem yağıyla kaynatıldıktan sonra yumurta akı ile birlikte basura sürülürse, basur memesini düşürmeye yardımcı olur.al rengine benzeyen çam sakızı çiğnenmeye başladıktan sonra mor rengini alır. Çiğnedikçe sertleşebilen bir sakızdır. Diğer sakız türleri gibi çiğnerken balon çıkarılmaz. Uzun süreli çiğnendiğinde ağızda dağılır.Çiğnendikten sonra yutulduğunda mideye iyi geldiği belirtilmektedir.Çam sakzıı mide rahatsızlıklarına iyi gelir.Solunum sorunu yaşayan kişilerin tedavisinde kullanılır.Düzenli çiğnendiğinde diş etlerini geliştirir.Ağız içinde oluşan zararlı plakların yok olmasında kullanılır.Yaraların iyileşmesinde kullanılır.İltihaplı yaranın iyileşmesine yardımcı olur.Hazımsızlığa iyi gelir.Reflüye karşı koruyucu özelliktedir.Midenin kuvvetlenmesine yardımcı olur.Akciğerdeki iltihaplanmayı önler.Cildi besler ve yeniler.Yüzdeki kasların hareketlenmesine yardımcı olur.Ciltteki kırışıklıklara ve kuruluğa iyi gelir.Göz hastalıklarının tedavisinde kullanılır.Çam sakızın da ağda elde edilir.Öksürüğü azaltmada yardımcıdır.Kozmetik alanında parfüm yapımında kullanılır.Ağır koktuğu için sıcak suda eritilip buharıyla nefes açılabilir.

Çam sakızının zararları var mıdır?

Çam sakızının bilinen bir zararı yoktur. Sadece ilk çiğneye başlandığında  dişlere yapışabilir. Ancak belli bir süre sonra buda geçer.

Çam Sakızı Nasıl Tüketilir:

Çam sakızı genelde herhangi bir sakız gibi çiğnenebilmektedir. Ancak, özellikle diş kaplaması ya da implant yaptırmış kişiler çam  sakızını ilk çiğnemeye başladıklarında  sakız  yapışkan  olduğu için dikkatli olunmalıdır.

Çam sakızının  balla karıştırılıp tüketilmesi;

Çam sakızı buzdolabında soğutulduktan sonra dövülerek tozlarının balla karıştırılmasından elde edilen karışımın mide rahatsızlıklarına iyi geldiği görülmüştür. Bunun için  yarım kilo süzme  çiçek balı  içerisine 100 gram çam sakızı tozunun karıştırılmasıyla elde edilen karışım  sabah kahvatıdan 20 dakika  önce aç karna alınmalıdır. Ancak bunu yapmadan önce genede doktorunuza danışınız.

Bilinmeyen Tüm Yönleriyle Çam Sakızı Hakkında Her Şey

Bilinmeyen Tüm Yönleriyle Çam Sakızı Hakkında Her Şey

“Çam sakızı çoban armağanı” deyimini mutlaka duymuşsunuzdur. Birine verilen hediyenin, söz konusu kişiye layık olmadığını ancak hediyeyi veren kişinin gücünün ancak böyle bir hediyeye yettiğini belirten bu deyimin halk arasında sıklıkla söylendiğini savunmak mümkün. Eskiden çobanlar, ormanlardan çam sakızı toplayıp sevdiklerine hediye ettikleri için böyle bir deyiş mevcut. 

Çam sakızı; doğadan elde edildiği için ve herhangi bir ücret ödenmediği için eskiden hediye olarak çok uygun görülmese de aslında faydaları ile sevdiklerinizi düşündüğünüzü gösterebilmenin en güzel yollarından biri olabilir.

İçeriğimizi okuduktan sonra sizin de çam sakızı ile ilgili fikirlerinizin değişeceğinden ve bu mucizevi doğal kaynağı evlerinizden eksik etmeyeceğinizden eminiz. İşte pek çok ağaç türünün bir arada bulunduğu doğanın koynundaki Çam Otel tarafından hazırlanan, çam sakızına dair bilmenizde fayda olan noktalar...

Çam Sakızı Nedir?

çam sakızı, bal renkli misket büyüklüğünde çam sakızları

Çamgiller familyasından genellikle ladin ve köknar ağaçlarının kabuklarının arasında kendiliğinden oluşan ve küçük yuvarlak şekillere sahip olan çam sakızları, ağaç gövdesindeki çatlakların kapanması ve ağacın zarar görmemesi için üretilir. Ağacın yanı sıra insan sağlığı için de son derece yararlı olan bu özsu, el ile tek tek toplanarak elde edilir. Çam sakızı toplamak için ağacın hasarlı bölümleri aranır ve bu bölgeyi onarma işlevi gören çam sakızına ulaşılır.

Yüksek rakımlı bölgelerde rastlanan çam sakızları, ülkemizde en yaygın olarak Artvin şehrinin Borçka ilçesinde görülür. Sarımsı bir renge ve bala benzeyen bir kıvama sahiptir. Tadı ise acımsı ve keskindir. Bu ağaç özütünün sakız olarak anılmasının temel nedeni, bir sakız gibi çiğnenebilir yapıda olmasından kaynaklanır.

Doğada misket formunda bulunan çam sakızı, ağızda bir süre çiğnendikten sonra mor renge dönüşür, giderek sertleşir ve biraz daha çiğnendiğinde ufalanarak toz haline gelir. Günümüzde kıymeti çok bilinmeyen bu besin kaynağı, şifa deposu olarak görülebilir. Eşsiz özellikleri ve sunduğu faydalardan dolayı tıp alanında çam sakızından faydalanıldığı görülebilir. 

Çam türleri hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için Çam Ağacı Çeşitleri ve Türleri adlı içeriğimize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Çam Sakızının Faydaları Nelerdir?

Bu özel madde, “çam sakızı çoban armağanı” deyimini söyleyerek çam sakızının değerini küçümseyenleri mahcup edebilecek kadar benzersiz bir sağlık kaynağı. Çam sakızının en çok bilinen faydası, sanıyoruz ki çiğnendiğinde dişlerdeki kalıntıların temizlenmesini sağlamasıdır. Ancak sizi garanti ederiz ki bu ağaç özütü, bundan çok daha fazlasıdır. 

sağlıklı dişler, diş sağlığı, gülümseyen kadın

Hiç şüphesiz ki ağız içinde oluşan zararlı plakların yok olmasını destekler, buna ek olarak diş eti sorunlarının giderilmesinde de rol oynar. Her ne kadar kıvamlı ve sert yapısından dolayı çiğnerken dişlere yapışsa da su içerek yapışan çam sakızlarından kolaylıkla kurtulunabilir.

Ayrıca çam sakızının kendine has yapısı, çiğnerken yüz kaslarını geliştirmeye yardımcı olur. Bu nedenle özellikle yüz felci geçiren kişilerin tedavisinde bir alternatif olarak çam sakızına başvurulduğu sıklıkla görülmektedir.

Diğer yandan sindirim sisteminin düzenlenmesini de kolaylaştırır. Çam sakızı, mide öz suyu için bir stabilizatör görevi üstlenir ve ph değerini düzenler. Bu yolla mide rahatsızlıklarının tedavisinde rahatlatıcı bir etkili bir rol oynadığı savunulabilir. Mide yanmasının başlıca nedenlerinden reflü gibi hastalıklara karşı mideyi koruyucu özelliktedir ve bu yönüyle hazımsızlığı giderip mideyi güçlendirdiği de söylenebilir. 

Çam sakızının bir diğer öne çıkan faydası ise boğaz ağrısını yatıştırıp öksürük sorununu azaltmasıdır. Bunun için ağaç özütünü direkt olarak yemek yeterli olacaktır. Akciğer iltihaplarına karşı etkili olduğu da bilinen çam sakızı sesi açmaya yardımcı olur. Bunlara ek olarak, cildi besler, kırışıklıkları azaltır, cilt kuruluğunu giderir, dokuların yenilenmesine katkıda bulunur.

Bu özellikleri ile yanıkların ve yaraların iyileşmesinde mucizevi bir etkiye sahiptir. Yaralanan bölgede bakterilerin çoğalmasını ve yayılmasını engellediği için özellikle kampta, gezilerde ve sağlık kuruluşlarına uzak mesafede bulunan yerlerde ilk yardım ekipmanı işlevi görür.

çam sakızı, çam terebentin yağı, çam sakızı faydaları

Kozmetik alanında da özelliklerinden faydalanılan bu şifa deposu, parfüm yapımında ve istenmeyen tüylerden kurtulma kürü yapımında kullanılır. Ayrıca ayakkabıların su geçirmez hale getirilmesinde de çam sakızından yararlanılabilir. Suya dayanıklı bir yapıya sahip olan çam sakızını bu amaçla kullanmak için madde önce ısıtılır ve ayakkabıların altına sürülür. Bu sayede ayakkabı tabanındaki delikler onarılmış ve sızıntılar da önlenmiş olur.

Bir dizi faydası bulunan çam sakızının herhangi bir yan etkisine rastlanmamıştır. Ancak bu doğal kaynağı kullanırken hamile kadınların dikkatli olmasında yine de büyük fayda var. Ayrıca çam sakızı, aç karna çiğnendiğinde mide bulantısına neden olabileceği için mümkünse yemeklerden sonra tüketilmesini tavsiye ederiz. 

Çam ağaçlarından elde edilen diğer bir doğal mucize olan çam terebentin yağı hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz, Sağlığa Yararları Saymakla Bitmeyen Çam Terebentin Yağı Faydaları adlı içeriğimize göz atabilirsiniz. 

Çam Sakızlı Özel Tarifler

Sofralarda çok sık görmediğimiz çam sakızı, yemek yapımında pek fazla kullanılmasa da aslında tat verici ve sağlıklı bir besin olarak tariflere eklenebilir. Özellikle kış mevsiminde bağışıklığı güçlendirmek için yemeklerde çam sakızı kullanımına başvurabilmek mümkün. Bu anlamda, keyifle yapıp ailenizle birlikte keyifle tüketmeniz için derlediğimiz çam sakızlı tariflere göz atabilirsiniz. 

Başkente özel yöresel lezzetleri keşfetmek isterseniz Mutlaka Tadılması Gereken Birbirinden Leziz Ankara Yemekleri başlıklı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Sakızlı Güveç

güveç yemeği, etli ve sebzeli güveç, çam sakızlı güveç tarifi

Güveç yemekleri ülkemizde çok seviliyor ve zevkle tüketiliyor. Et ve sebzeyle yapılan bu güveç tarifini de çok seveceğinizden eminiz. Bu doğrultuda tarifi uygulamak için ihtiyacınız olanlar sırasıyla şu şekilde: 

  • 600 gram kuşbaşı et
  • 300 gram mantar
  • 300 gram taze fasulye
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kabak
  • 3 adet kereviz
  • 2 adet patlıcan
  • 5 adet domates
  • 4 adet biber
  • 2 adet soğan
  • 100 gram arpacık soğanı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 çorba kaşığı salça
  • 30 gram çam sakızı
  • 1,5 litre et suyu
  • 1 çay bardağı dolusu yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber

Tencereye öncelikle yapı alıp yemeklik doğranmış soğanlarınızı ve kuşbaşı etlerinizi yağda kavurun. Daha sonra salçayı, unu ve çam sakızını ekleyip hafif karıştırın ve ardından et suyunu ekleyin. Etleri bu şekilde yarım saat boyunca kaynamaya bırakın. Bu sırada, tenceredeki suyun üzerinde biriken köpükleri alın. 

Sonra küp küp doğradığınız sebzelerinizi, arpacık soğan ve mantarlarla birlikte tencereye aktarıp tüm yemeği karıştırın. Daha sonra baharatları ekleyin. Yemeğiniz piştikten sonra servis edeceğiniz güveç kaplara bölüştürüp üzerlerine kabuklarını soyduğunuz domatesleri ve biberleri ekleyin. Son olarak güveçlerinizi fırında 180 derece ısıda yaklaşık 30 dakika daha pişirip sofraya hazır hale getirin. 

Sakızlı Muhallebi

muhallebi, sütlü tatlı, çilek soslu muhallebi, çam sakızlı muhallebi

Yemeklerden sonra afiyetle yiyebileceğiniz bir diğer tarifimiz ise çam sakızlı muhallebi. Alışık olduğumuz muhallebi türlerine benzeyen, ancak farklı bir aromaya sahip olan bu tarifi beğeneceğinizi umuyoruz. İşte sakızlı muhallebi için gereken malzemeler:

  • 5,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı mısır nişastası
  • 3 adet çam sakızı
  • 1 su bardağı file Antep fıstığı

Tencereye aldığınız sütün üzerine şekeri ekleyip orta ateşte ısıtmaya başlayın. Ardından ezerek toz haline getirdiğiniz çam sakızlarını sütün içine ekleyip karışımı kaynamaya bırakın. Bu sırada ara ara karışımı karıştırın ki dibi tutmasın. Diğer yandan mısır nişastasını 1 su bardağı su ile iyice çırpın. Nişastanın su ile özdeşleştiğinden ve topak topak olmadığından emin olun. Ocaktaki sütünüz kaynamaya başladığında fıstıkları ilave edin. 

Bunun ardından suyla karıştırdığınız nişastanızı kademeli olarak süte ekleyin. Nişastayı dökerken çırpma teli ile sütü devamlı karıştırmayı unutmayın. Karışımı 1-2 dakika daha kaynatıp ocağınızın altını kapatın. Tatlıyı içine dökmeden önce cam kabınızı suyla çalkalayıp ıslatın. Daha sonra kaba doldurduğunuz tatlınızı buzdolabında en az 4-5 saat soğutun.

Tatlının ideal soğukluğa ulaştığından emin olduğunuzda keserek servise hazır hale getirin. Dilerseniz tatlınızın üzerine meyve sosu dökebilir, çilek dilimleri ile süsleyebilirsiniz. 

Çam sakızı

 Çam sakızı fiyatları 10g*25₺,  20g 50₺  kilogram fiyatı ve sakızın kalitesine göre 250 ile 2500 tl arasında fiyatı değişmektedir. Sitemizden verilen siparişler için en kaliteli sakızdan gönderilmektedir.

Çam Sakızını nerden bulabilirim?

İlk olarak Çam sakızını www.balsakiz.com da bulabilirsiniz. Çam sakızı köknar ve ladin ağaçlarının kabuklarının arasından misket şeklinde çıkar ve insanlar tarafından tek tek toplanarak elde edilir; 600 rakım ve 1200 rakım arasında güney bölgelerde olur. İlk olarak çobanların yaylalara gitmesiyle birer çiğnemlik toplanan ve eşe dosta hediye olarak yayladan donüşlerde ikram edilen sakızdır.  Çam sakızını,  baba mesleği olarak ve insanlara sağlıklı olduğundan, bir hobi olarak 13 yıldan beri kendim satmaktayim. Tek sakıncası ilk defa çiğneyenler ve çok teze sakızolunca dişlere yapışmakta dır, fırçalayarak çıkmaz; gün içerisinde yemekle ve suyla kendiliğinden çıkar kesinlikle yan etkisi yoktur, dörtyüzbin çiğneyiciye ulaşmıştır ve alışan herkes daha çok talep etmektedir. Babamın lakabıda uzun yıllar çam sakızı sattığından dolayı çevrede Çam sakızcı Ali diye bilinmektedir. Çam sakızının yanında güvenilir tamamı ilen yöremize ait bal bulunmakta ve satmaktayız.

Çam Sakızının Faydaları

Mideye kuvvet verir. Çam sakızı mide öz suyu için stabilizatör görevi görür, ph değerini düzenler. Mide hastalığı çeken kişilere tavsiye edilir.

Çam sakızı çiğnendikçe sertleşen bir sakızdır, yüz felci geçiren kişilerin konuşma yetilerini yeniden kazanabilmeleri için rehabilitasyon sürecinde yüz kaslarını geliştirmek amacıyla kullanılır.
Çam sakızı kuvvetli bir antiseptiktir. Artvin ve ilçelerinin köylerinde coğrafyanın elverişsizliğinden dolayı öyle ha deyince hastaneye gidilemediğinden dövülüp toz haline getirilerek yanık ve yaraların tedavisinde kullanılır.
 

 

Etiketler:kestane balı, karakovan balı, çam sakızı,

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır