telefon niye donar / Telefon Neden Donar? Telefonlarda Donup Kapanma Sebepleri - En Son Haberler - Milliyet

Telefon Niye Donar

telefon niye donar

Android Telefon Açılırken Donuyorsa Yapmanız Gerekenler - Günümüzde en popüler işletim sistemi olan Android, bazı durumlarda çeşitli donma ve kasma sorunları ile canımızı sıkabiliyor. Peki Android telefon açılırken donma sorunu nasıl çözülür? İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar!

Temel düzeyde baktığımızda sorunun çözümü, sorunun neden kaynaklandığını bulmaktan geçiyor. Ne yazık ki bu sorunun ana kaynağını direkt olarak anlamanızı sağlayacak herhangi bir sihirli anahtarımız yok ancak dolu depolama birimi, işletim sistemindeki çeşitli hatalar, üçüncü parti uygulamalar ya da yazılımlar ve virüsler başta olmak üzere yaşadığınız sorunun çeşitli nedenleri olabilir. 

Android Telefon Açılırken Donuyor Sorunu Nasıl Çözülür?

  • Depolama Alanında Boş Yer Olduğundan Emin Olun
  • Batarya Eskidiyse Yeni Bir Batarya ile Değiştirin
  • Custom ROM Yerine Stock ROM Kullanın
  • Cihazı Sıfırlayarak Fabrika Ayarlarına Döndürün

Asgari Ücret ile Alınabilecek Akıllı Telefonlar -

1- Sorunun Kaynağını Belirleyin

Az önce de bahsettiğimiz gibi bir problemi çözebilmek için öncelikli olarak sorunun kaynağının ne olduğunu anlamanız gerekiyor. Bu noktada akıllı telefonunuzun ya da tabletinizin açılırken donmasının altında yatan nedenleri şu şekilde özetleyebiliriz:

- Dolu Depolama Alanı: Herhangi bir cihazda geçerli olmak üzere kullandığınız cihazın depolamasının en az yüzde 20 oranında boş olduğundan emin olun. Yani 64 GB'lık bir cihazınız varsa en az 12 GB boş alan olması, sistemin akıcı çalışması için kilit unsurlardan birisidir.

- Eski Batarya: Bataryanın eskimesinin performansı ciddi bir şekilde etkilediğini söylesek? Yaşadığınız sorunun altında yatan nedenlerden birisi, cihazınızın enerjiyi verimli bir şekilde kullanamamasından kaynaklanıyor olabilir. Bu nedenle cihazınızın bataryası normalde hızlı bitiyorsa, bu sadece kullanım ömrünün kısaldığı anlamına gelmez. Performans tarafında da artış görebilmek adına bataryayı değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

- Custom ROM: Android cihazların en güzel yönü, onları istediğiniz şekilde özelleştirebilmenizdir. Öte taraftan çok da stabil çalışmayan yazılımlar, cihazınızın performansını oldukça ciddi bir şekilde düşürebilir. Bu nedenle Stock ROM'a geçiş yapmayı düşünebilirsiniz.

- Uygulamalar: Bazı uygulamalar sistemin çalışma ayarları üzerinde önemli değişiklikler yapabilir ve bu gibi durumlarda akıllı telefonunuz ya da tabletiniz hem açılırken hem de normal kulllanımda kasabilir. Bunu tespit edebilmenin ne yazık ki kolay bir yolu yok. Bu gibi durumlarda cihazınızı sıfırlamayı düşünebilirsiniz. 

- Yaptığınız Değişiklikler: Hepimiz elektronik ürünleri kurcalamayı çok severiz ancak bilinçsizce yapılan bazı değişiklikler performansı önemli ölçüde etkileyebilir. Yine uygulamalarda olduğu gibi değiştirdiğiniz ayarların performans kaybına neden olup olmadığını anlamanın bir yolu yok. Eğer hatırlıyorsanız ayarları eski haline çevirmek, hatırlamıyorsanız da sistemi fabrika ayarlarına döndürmek işe yarayabilir.

- Teknik Özellikler: Tabii tüm bunların ötesinde kullandığınız akıllı telefon ya da tablet teknik bileşenler açısından yetersiz kalıyor olabilir. Android gerçekten yüksek bellek tüketimi ile tanınan bir işletim sistemi ve 1 GB, 2 GB gibi bellekler işletim sistemini kaldırmakta yetersiz kalıyor olabilir. Bu durumda ya uygulama kullanımınızı kısıtlayacaksınız ya da yeni bir akıllı telefon tercih etmeniz gerekecek.

2- Çözüme Yönelik Bir Adım Atın

Yukarıdaki sorunlardan yola çıkarak cihazınızdaki ayarları optimize etmeyi, kullanmadığınız uygulamaları kaldırmayı, bataryayı değiştirmeyi, Stock ROM yüklemeyi ya da cihazınızı fabrika ayarlarına döndürmeyi düşünebilirsiniz. Herhangi bir durumda verilerinizi koruyabilmek adına gerekli yedeklemeleri aldığınızdan emin olun. Eğer sorun hala devam ediyorsa çeşitli bileşenlerde yaşanan sorunlardan şüphelenebilirsiniz ve bu gibi durumlarda yakınınızdaki bir yetkili servisten destek almayı düşünebilirsiniz.

Peki siz bu rehberimizde yer verdiğimiz bilgiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Burada yer alan bilgiler işinize yaradı mı ve yaşadığınız sorunu çözmeyi başarabildiniz mi? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Telefonum Donuyor/ Kasıyor/Yavaş Çalışıyor, Ne Yapmalıyım?

Venüs telefonunuzda donma, kasma ya da yavaş çalışma sorunu yaşıyorsanız, sorunun çözümü için aşağıdaki adımları uygulayınız.

• Güvenlik uygulamaları gibi telefonun kasılmasına neden olan uygulamaları kaldırınız.

• Telefonunuzu kapatıp açtıktan ve –bataryası çıkarılabilir ise- pilini çıkarıp taktıktan sonra yeniden kontrol ediniz.

• Ayarlar/ Depolama menüsünün altında yer alan, önbelleğe alınan verileri silerek yeniden kontrol ediniz.

• Telefonunuzu fabrika ayarlarına çevirerek yeniden kontrol ediniz.

Sorun devam ediyorsa, ürününüzü yetkili servisimiz kontrol etmelidir. Ürününüzü şarj adaptörü ve kulaklığı ile birlikte size en yakın yetkili servisimize götürebilirsiniz. 

Size en yakın yetkili servislerimizin bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası