açıköğretim üniversite tercihleri / Yeni Kayıt | Anadolu Üniversitesi

Açıköğretim Üniversite Tercihleri

açıköğretim üniversite tercihleri

AÖF (Açıköğretim) Tercihleri Nasıl Yapılır ?

aöf açıöğretim tercihleri, aöf açıöğretim kontejanları, aöf açıöğretim bulunan üniversiteler&#;

Bu yıl üniversite tercihi yapacak olan adaylar, Açıköğretim tercihlerinin nasıl yapılacağını merak ediyorlar. Açık öğretimin, örgün öğretimden teknik olarak pek bir farkı yoktur, demek istediğim diğerleri gibi aynı zamanda, aynı yöntemlerle tercih formunuzu dolduracaksınız.

Açıköğretim bölümleri 3 üniversitede vardır. İstanbul Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi

ÖSYM’nin funduszeue.info internet adresinden Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) başvuru işlemleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Arkadaşlar tercih kılavuzunu açınız oradan crtl+f basarak arama bölümüne açıköğretim yazın adet açıköğretim sıralanacaktır. Bu sıralamalarda 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerinden hangisini tercih edecekseniz ilgili puan türünden puanınız hesaplandı ise tercih edebilirsiniz. Bilindiği üzere geçen yıl bütün açıköğretim bölümleri için puan türü getirildi ve puan türüne göre de tercihler yapılacaktır. Bütün tercihler funduszeue.info sayfasında yapılacaktır.

Açıköğretim (AÖF) Bölümleri Taban Puanları

Buraya tıklayarak tercih kılavuzu sayfamızı ziyaret edin.

2 yıllık açıköğretim bölümleri için tablo 3′e bakın.

4 yıllık açıköğretim bölümleri için ise tablo 4′ü inceleyin.

Bölüm, kontenjan ve diğer bilgiler tablolarda. Kılavuzu detaylıca okumadan tercih yapmayın!

ÖSYM tarafından ÖSYS ile meslek lisesinde okuyan ya da mezun olan adaylara tanınan sınavsız geçiş hakkı kaldırılmıştır.

En Az Lise veya Dengi Okul Mezunu Olanlar İçin Yeni Kayıt

Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir.

Buna göre;

  • Önlisans programlarını tercih edebilmek için ilgili TYT sınav puanının hesaplanmış olması gerekmektedir.
  • Lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde sınav puanının hesaplanmış olması

gerekmektedir.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYS) tercih işlemlerinde kontenjan dâhilinde bir önlisans veya lisans programına yerleştirilenler kayıt hakkı kazanmaktadırlar.

ÖSYM’nin funduszeue.info internet adresinden Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) başvuru işlemleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki önlisans ve lisans programlarına öğrenci alımı yapılan programlar şunlardır;

Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programları

  1. Acil Durum ve Afet Yönetimi
  2. Adalet
  3. Aşçılık
  4. Bankacılık ve Sigortacılık
  5. Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
  6. Coğrafi Bilgi Sistemleri
  7. Çağrı Merkezi Hizmetleri
  8. Çocuk Gelişimi
  9. Dış Ticaret
  10. Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı
  11. Emlak ve Emlak Yönetimi
  12. Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon
  13. Ev İdaresi
  14. Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
  15. Halkla İlişkiler ve Tanıtım
  16. İlahiyat (Arapça)
  17. İlahiyat
  18. İnsan Kaynakları Yönetimi
  19. İşletme Yönetimi
  20. İş Sağlığı ve Güvenliği
  21. Kültürel Miras ve Turizm
  22. Laborant ve Veteriner Sağlık
  23. Lojistik
  24. Marka İletişimi
  25. Medya ve İletişim
  26. Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası
  27. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
  28. Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi
  29. Radyo ve Televizyon Programcılığı
  30. Sağlık Kurumları İşletmeciliği
  31. Sosyal Hizmetler
  32. Sosyal Medya Yöneticiliği
  33. Spor Yönetimi
  34. Tarım
  35. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
  36. Turizm ve Otel İşletmeciliği
  37. Turizm ve Seyahat Hizmetleri
  38. Yaşlı Bakımı
  39. Yerel Yönetimler
  40. Web Tasarımı ve Kodlama

Açıköğretim Fakültesi Lisans Programları

  1. Felsefe
  2. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
  3. Sağlık Yönetimi
  4. Sosyal Hizmet
  5. Sosyoloji
  6. Tarih
  7. Türk Dili ve Edebiyatı
  8. Yönetim Bilişim Sistemleri

İktisat Fakültesi Lisans Programları

  1. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
  2. İktisat
  3. Maliye
  4. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
  5. Uluslararası İlişkiler (İngilizce)
  6. Uluslararası İlişkiler

İşletme Fakültesi Lisans Programları

  1. Havacılık Yönetimi
  2. İşletme (İngilizce)
  3. İşletme
  4. Konaklama İşletmeciliği
  5. Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi

ÖSYS ile Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin önlisans ve lisans programlarına yerleştirilen adayların kayıtları ÖSYS Yeni Kayıt ve Ek Yerleştirme kayıt türleri ile yapılmaktadır.

ÖSYS Yeni Kayıt

Öğretim Yılı İçin Planlanan İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihleri*
İnternet Başvuru TarihiHenüz belirlenmemiştir
İnternet Başvuru Adresifunduszeue.info
AÖF Bürosundan Kayıt TarihiHenüz belirlenmemiştir
AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt TarihiHenüz belirlenmemiştir

Adaylar, funduszeue.info adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı “ÖSYS Yeni Kayıt” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştireceklerdir. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.

aöf açıöğretim tercihleri, aöf açıöğretim bulunan üniversiteler, aöf açıöğretim kontejanları

Anadolu Üniversitesi (Eskişehir)

İnsan Kaynakları Yönetimi (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayCoğrafi Bilgi Sistemleri (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayMenkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayElektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayFotoğrafçılık ve Kameramanlık (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, Adayİşletme Yönetimi (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayLojistik (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayRadyo ve Televizyon Programcılığı (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdaySpor Yönetimi (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayKültürel Miras ve Turizm (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayMedya ve İletişim (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayHalkla İlişkiler ve Tanıtım (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayBüro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayÇağrı Merkezi Hizmetleri (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayTıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayYaşlı Bakımı (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayAşçılık (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayÇocuk Gelişimi (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayWeb Tasarımı ve Kodlama (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayAcil Durum ve Afet Yönetimi (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayEngelli Bakımı ve Rehabilitasyon (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, Adayİlahiyat (Arapça)(Önlisans)(Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdaySağlık Kurumları İşletmeciliği (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayTurizm ve Otel İşletmeciliği (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayYerel Yönetimler (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdaySosyal Hizmetler (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayMarka İletişimi (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayMuhasebe ve Vergi Uygulamaları (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayBankacılık ve Sigortacılık (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayDış Ticaret (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayEv İdaresi (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, Adayİlahiyat (Önlisans)(Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayLaborant ve Veteriner Sağlık (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayPerakende Satış ve Mağaza Yönetimi (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayFelsefe (Açıköğretim)LisansEA, AdaySosyoloji (Açıköğretim)LisansEA, AdayTürk Dili ve Edebiyatı (Açıköğretim)LisansSÖZ, AdayTarih (Açıköğretim)LisansSÖZ, AdayHalkla İlişkiler ve Reklamcılık (Açıköğretim)LisansSÖZ, AdaySosyal Hizmet (Açıköğretim)LisansEA, AdaySağlık Yönetimi (Açıköğretim)LisansEA, AdayYönetim Bilişim Sistemleri (Açıköğretim)LisansEA, Adayİş Sağlığı ve Güvenliği (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdaySosyal Medya Yöneticiliği (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayTarım Teknolojisi (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayEmlak Yönetimi (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdayGörsel İletişim Tasarımı (Açıköğretim)LisansSÖZ, AdayBilgisayar Programcılığı (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, AdaySivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (Açıköğretim)ÖnlisansTYT, Aday

A&#;ık&#;ğretim &#;niversite tercihleri ne zaman? İşte A&#;F tercihlerinde son durum

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

YKS Tercih Kılavuzu yayımlandı. Toplam kontenjanın 1 milyon 61 bin olarak açıklandığı kılavuza göre, tıp için ilk 50 bin, diş hekimliği için ilk 80 bin, eczacılık için ise ilk binde yer almak gerekiyor. Daha önce ilk binle öğrenci alınacağı açıklanan hukuk ise ilk bine giren adayları kabul edecek. Öte yandan merak edilen bir diğer alan ise açıköğretim olarak bilinen AÖF'lerdeki tercih durumu. Peki, açıköğretim üniversite tercihleri ne zaman yapılacak?

1/3Açıköğretim üniversite tercihleri ne zaman İşte AÖF tercihlerinde son durum
2/3AÇIKÖĞRETİM TERCİHLERİ NE ZAMAN

Açıköğretim Fakültesi

Ben Doç. Dr. İlker Usta. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekan Yardımcısıyım. Açıköğretim Fakültesi 20 Temmuz tarihinde Anadolu Üniversitesi bünyesinde kurulmuş, Türkiye'nin açıköğretim hizmeti veren ilk fakültesidir. Bugün de öğrenci sayısı bakımından oldukça büyük bir fakültedir. Bu özelliğiyle de dünyada ilk sıralarda yer almaktadır. Açıköğretim Fakültesi'nin temel amacı yükseköğretim düzeyinde öğrenim görme yeterliliğine sahip bireylere bu hizmeti sağlamaktır. Bu hizmeti, yurt içinde ve yurt dışında çeşitli sayıda ön lisans ve lisans programlarımızla sürdürmekteyiz. Ülkemiz dışında 39 farklı ülkede 56 kayıt ve sınav merkezi ile fakültemiz adeta global kampüse dönüşmüştür. Ayrıca kurulduğu yıldan itibaren 1 milyon bin mezun öğrenci vermiştir. Açıköğretim Fakültesi'nde açılan programlarımız, hayatın içinden programlardır. Öğrencilerimize meslek kazandırmanın yanında gündelik yaşam becerilerini ilerletmek ve bu anlamda toplumsal gelişime de katkı sağlamak üzere programlarımız bulunmaktadır. Açıköğretim Fakültesi bünyesinde 9 lisans programı ve 43 ön lisans programı bulunmaktadır. Felsefe’den Halkla İlişkiler ve Reklamcılık’a, Tarih’ten Görsel İletişim Tasarımı’na 9 lisans programımız; aynı zamanda Adalet Programı’ndan İlahiyat Programı’na, Web Tasarım ve Kodlama’dan Menkul Kıymetler ve Borsa Programı’na kadar çeşitli ön lisans programlarımızla öğrencilerimizi beklemekteyiz. Öğrencilerimize sunduğumuz en önemli destek öğrencilerimizin kendi öğrenme hızlarında istedikleri zaman ve mekânda istedikleri araçla öğrenmelerini kolaylaştırmak üzere sunduğumuz ortamlarımızdır. Bunu sağlamak üzere Anadolum E-Kampüs adı altında bir öğrenme yönetim sistemi kullanmaktayız. Bu öğrenme yönetim sistemi içerisinde öğrencilerimiz çeşitli videoları, çeşitli ders malzemelerini, soruları, kitapları çeşitli formatlarda istedikleri zaman ve mekânda kullanmaktadırlar. Ayrıca yine e-öğrenme kampüs sistemi üzerinde Açıköğretim Fakültesi öğrencileri ile birlikte oluşturduğumuz çevrimiçi öğrenci topluluklarımız bulunmaktadır. Bu sene itibarıyla 7 farklı çevrimiçi öğrenci topluluğumuz bulunmaktadır. Bu çevrimiçi öğrenci topluluklarımız Bilişim Topluluğu, Tarih Topluluğu, Sosyoloji Topluluğu gibi öğrencilerimizin ilgi, ihtiyaç ve beklentilerine göre belirlenmiş topluluklardır. Öğrenme yönetim sistemi üzerinde belirlenen gün ve saatlerde bu toplulukların etkinliklerine katılım sağlanabilir. Böylece öğrencilerimizin gündelik yaşamlarına katkı sağlanacaktır. Anadolum E-Kampüs sistemi üzerinde yer alan çevrimiçi öğrenci toplulukları etkinlikleri, belirlenen gün ve saatlerde öğrencilerimize duyurulmakta, davet edilen önemli kişilerle birlikte önemli söyleşiler ve güzel sohbetler gerçekleştirmektedir. Ayrıca yüz yüze destek almak isteyen Açıköğretim Fakültesi öğrencileri Türkiye'nin 81 ilinde yer alan büromuza başvurarak akademik desteklerini sağlayabilirler. Açıköğretim Fakültesi öğrencileri hem Anadolu Üniversitesi'nin hem de bulundukları şehirlerde yer alan üniversitelerin kütüphanelerinin kitaplarını ödünç almaksızın kullanabilirler. Açıköğretim Fakültesi program çeşitliliği açısından oldukça zengin bir fakültedir. Bu zenginliği aynı zamanda öğrencilerin özelliğinin de zenginleşmesini yaratmaktadır. Açıköğretim Fakültesi öğrencileri okudukları programlar itibarıyla hem kamuda hem de özel sektörde rahatlıkla çalışabilmektedirler. Burada şu noktayı da belirtmekte fayda var: Açıköğretim Fakültesi tarafından verilen diplomaların denkliği, örgün eğitimde verilen diplomaların denkliğiyle aynıdır.
Açıköğretim Fakültesi 40 yıldır açık ve uzaktan öğretme faaliyetlerini sürdüren ve bu anlamda oldukça tecrübe kazanmış bir fakültedir. Aynı zamanda bu tecrübesini kamu kurum ve kuruluşları ile de paylaşmaktan çekinmeyen bir fakültedir. Açıköğretim Fakültesi geliştirdiği öğrenme materyalleri ile öğrencilerine oldukça zengin bir içerik sunmaktadır. Aynı zamanda Avrupa uzaktan eğitim üniversiteleri Birliği tarafından da e-mükemmeliyet sertifikasına sahip bir kurumdur. Anadolu Üniversitesi bir şehir üniversitesidir. Şehirle iç içe olmuş bir üniversitedir. Öğrencilerimiz burada üniversite ve şehrin imkânlarını birlikte kullanmaktadır. Öğrencilerimiz Anadolu Üniversitesi'ne geldiklerinde hem şehri hem de üniversiteyi birlikte yaşama imkânı bulabileceklerdir. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin geliştiği bu dönemde kamu kurum ve kuruluşları öncelikle kendilerini dijital ortamlarda sunmaktadırlar. Bu sebeple üniversitemizi tercih etmek isteyen öğrencilerimize özellikle de fakültemizi tercih etmek isteyen öğrencilere birinci tavsiyemiz Web sayfamıza girmeleri, açıköğretim sistemini tanımaları, programları, dersleri tanımaları ve ilgileri, ihtiyaçları ve beklentilerini karşılayacak programlara gelmeleri olacaktır. Siz değerli öğrencilerimize üniversite giriş sınavınızda başarılar diliyorum. Açıköğretim Fakültesi ile ilgili şu önemli bilgiyi de özellikle sizlere hatırlatmak isterim: İstediğiniz bölümde istediğiniz üniversitede okuyabilirsiniz ama Açıköğretim Fakültesi'ni ikinci üniversite olarak da tercih edebilirsiniz. Ayrıca herhangi bir ön lisans programında okuyorsanız veya bu programdan mezun olmuşsanız istediğiniz ön lisans programımıza ikinci üniversiteyi okumaya ya da herhangi bir ön lisans programından mezunsanız ya da halen okuyorsanız açıköğretim sistemi içerisinde yer alan ön lisans programlarına sınavsız giriş hakkınız bulunmaktadır. Tüm bu özellikleriyle tüm öğrencilerimizi açık ve uzaktan öğrenme sistemimize davet etmekteyiz.

DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası