windows beyaz ekran / Boş Beyaz Ekran Nedir ve Nasıl Düzeltilir ( Güncellenmiş Yönergeler)

Windows Beyaz Ekran

windows beyaz ekran

Windows 10 Beyaz Ekran Hatası Nasıl Çözülür?

İçindekiler tablosu

Windows beyaz ekran hatası, çoğu insanın zaman zaman başına gelebilen ve oldukça can sıkıcı bir sorundur. Bu sorunu çözüme kavuşturabilmek ve Windows beyaz ekran hatasından kurtulabilmek için, birçok çözüm yöntemi geliştirilmiştir. Bu makalemizde ise sizlere Windows beyaz ekran hatasınasıl çözülür adım adım tüm yöntemleri göstereceğiz. Paylaşacağımız yöntemler sayede siz de Windows beyaz ekran hatasından kesin olarak kurtulabilirsiniz. Dilerseniz hemen çözüm yollarımıza geçelim.

Windows 10’da Siyah Ekran Sorunu Nasıl Düzeltilir?

Bazı Donanım Kontrollerini Çalıştırın

Arızalı donanım, çoğu zaman Windows 10 beyaz ekran hatasının arkasında bir nedendir. Bu donanımlar ise ekran veya grafik kartı olabilir. Bu nedenle, önce bu donanımların işlevini yerine getirip getirmediğini kontrol etmelisiniz.

  • Dizüstü bilgisayar ekranınızın bozuk olup olmadığını belirlemek için, bilgisayarınızı başka bir ekrana HDIM gibi bir kablo yardımı ile bağlayabilirsiniz. Sorun devam ederse, sorun dizüstü bilgisayar ekranınızda değildir.
  • Güç düğmesine basar basmaz, ekranınızın beyaza dönerse, bu durum grafik kartınızın sorunlu olduğu anlamına gelebilir.

Hatayı ortadan kaldırmak için grafik kartınızı güncelleyebilir veya değiştirebilirsiniz. Ancak bu yolu seçmeden önce diğer çözüm yöntemlerine göz atmanızda fayda var.

Bilgisayarınızın Pilini Çıkartın

Bu yöntem basit gibi görünse de oldukça kullanışlıdır. Bazı kullanıcılara göre, birçok ekran sorunu pili çıkararak ve bilgisayarı yeniden başlatarak çözülebilir.

  • Pili nasıl çıkarırım? Bunu yapmak için dizüstü bilgisayarın kullanım talimatlarını izleyebilirsiniz.
  • Pili çıkardıktan sonra, dizüstü bilgisayarınızın güç kablosundan da çıkarıldığınızdan emin olun.
  • Güç düğmesini en az 30 saniye basılı tutun.
  • Pili geri takın ve beyaz ekran hatasının hala olup olmadığını kontrol etmek için dizüstü bilgisayarınızı açın.

Bu sayede bilgisayarınızın ilk haline geri döner ve Windows beyaz ekran hatasını gidermiş olursunuz. Bu yöntemi sadece beyaz ekran hatasında değil, bilgisayarınızla ilgili benzer hatalarda da deneyebilirsiniz.

Bilgisayarınızı Güvenli Modda Başlatın

Bazı kullanıcılar, kötü amaçlı yazılım Windows sistemiyle birlikte başladığında, dizüstü bilgisayarlarda beyaz ekran sorununun ortaya çıkabileceğini bildirdi. Kötü amaçlı yazılımı tespit etmek ve sisteminizden tamamen kaldırmak için bir program kullanın bilgisayarınızı tarayın.

Bilgisayarınızda beyaz ekran hatası göründüğünde Windows&#;u normal şekilde çalıştıramayacağınız için Güvenli Mod&#;a girmeniz gerekir. Bunun için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir.

  • Bir önyükleme CD&#;si veya USB sürücüsü hazırlayın ve dizüstü bilgisayarı başlatın.
  • Ardından karışınıza bir seçenek listesi gelecektir.
  • Bu listedeki seçeneklerden Sorun Gider’i seçin.
  • Ardından Gelişmiş Seçenekler bölümüne giriş yapın ve buradan Başlangıç ​​Ayarları’nı seçin.
  • Daha sonrasında ise Yeniden Başlat&#;ı tıklayın.
  • Ağ ile Güvenli Mod&#;a girmek için uygun düğmeye basın.
  • Ardından, dizüstü bilgisayarınızı taramak için çeşitli koruma programlarını çalıştırabilirsiniz.

Bu sayede Windows beyaz ekran sorunundan kurtulabilir ve bilgisayarınızı tekrar eski haline getirebilirsiniz. Ancak bu yöntemi de denemenize rağmen beyaz ekran hatası giderilmediyse, son yöntemimiz olan SFC taramasına geçebilirsiniz.

SFC Taramasını Çalıştırın

Bilgisayarınıza yüklü olan Windows işletim sisteminde herhangi bir sorun ortaya çıktığında, yüksek ihtimalle dizüstü bilgisayarınızın ekranı beyaza döner. Bu ve bu tarz sorunlarda, ilk olarak sorunun asıl nedenini bulmanız ve çözümlerinizi bu yönde yapmanız gerekir. Aksi taktirde farklı yöntemler ile sorunu daha kötüye götürebilirsiniz.

Bilgisayarınızı derinlemesine taramak ve hataları düzeltmek için SFC taramasını çalıştırabilirsiniz. Bilgisayarınız önyüklenebilir olmadığı için bu yöntemi kesinlikle güvenli modda uygulamanız gerekir. SFC taramasını başlatmak için aşağıdaki maddeleri uygulayabilirsiniz.

  • Bilgisayarınızı açmak için ilk olarak güvenli mod ile başlatmalısınız.
  • Ardından Komut İstemi&#;ni Yönetici olarak çalıştırın.
  • Hemen ardından sfc /scannow komutlarını aktif hale getirin.

Bu sayede Windows 10 beyaz ekran hatası çözülecektir. Bu hatayı tekrar yaşamamak için mutlaka bilgisayarınızda bir kötü amaçlı yazılım denetlemesi yapmalısınız.

Windows Beyaz Ekran (WSOD) rastlamak oldukça korkutucu olabilir, özellikle de işletim sistemi çevrimiçi bir çözüm aramak için kullanabileceğiniz bir durdurma kodu sağlamadığından. Bununla birlikte, Windows 10&#;u fabrika ayarlarına sıfırlamak zorunda kalmadan Ölümün Beyaz Ekranı sorunlarını çözebilirsiniz.

Beyaz Ekranına Sebep Olan Ne?

Ölümün Beyaz Ekranı, donanım arızası veya yazılım bozulması gibi herhangi bir sayıda sorun tarafından tetiklenebilir. Bazen, Windows önyüklemesinden hemen sonra ekran beyaza dönebilir. Yalnızca Windows&#;ta değil, Mac veya iOS&#;ta da olabilir.

Örneğin, iPhone veya iPad&#;inizi düşürdüyseniz, ekranı tamamen beyaza dönebilir, komutlara yanıt vermeyi durdurabilir ve yalnızca Apple logosunu gösterebilir.

Boş Beyaz Ekran Hatası Nasıl Onarılır

Ölümün Beyaz Ekranı hatasını onarmak için birden fazla yaklaşım vardır. Ancak, başlamadan önce bir sistem geri yükleme noktası oluşturmanız önemle tavsiye edilir. Sorun gidermeye sıfırdan başlamanız gerekirse, tüm değişiklikleri geri alabileceksiniz.

1. Temiz önyükleme Windows 10

Beyaz ekrana hatalı çalışan bir sürücü, hizmet veya işlem neden olduysa, Windows 10&#;da temiz önyükleme çalıştırabilirsiniz. Gerekli olmayan tüm bileşenleri kapatan güvenli bir ortamı kolaylaştırır.

  1. Başlat düğmesine tıklayın, Sistem Yapılandırması yazın ve bu uygulamayı başlatmak için Enter&#;a basın
  2. Hizmetler sekmesine geçin
  3. Tüm Microsoft hizmetlerini gizle seçeneğini temizleyin ve Tümünü Devre Dışı Bırak&#;ı tıklayın.
  4. Başlangıç ​​sekmesine gidin ve Görev Yöneticisini Aç&#;ı tıklayın.
  5. Etkin durumuyla tüm başlangıç ​​işlemlerini devre dışı bırakın
  6. PC&#;nizi yeniden başlatın ve hala beyaz ekranı alıp almadığınızı kontrol edin.

2. Grafik sürücünüzü güncelleyin

Beyaz ekran sorunları genellikle görüntü sorunlarıyla ilgilidir, bu nedenle uyumsuz, eski veya artık düzgün çalışmadığını kontrol etmek için GPU sürücünüze bir göz atmalısınız.

Ekran sürücünüzü nasıl hızlı bir şekilde yeniden yükleyebilirsiniz.

  1. Başlat düğmesine sağ tıklayın ve Aygıt Yöneticisi ‘ne gidin
  2. Görüntü bağdaştırıcıları grubunu genişletin
  3. Ana grafik sürücünüzü seçin, sağ tıklayın ve Cihazı kaldır&#;ı seçin.
  4. Birden fazla GPU sürücünüz varsa, ilişkili tüm cihazları kaldırın
  5. Bilgisayarı yeniden başlatın. Windows, sürücüleri otomatik olarak yeniden yükler

Bu yöntem, video sürücünüz düzgün çalışmıyorsa beyaz ekran sorununu gidermeye yardımcı olacaktır. Ancak çok eskiyse, en son sürüme güncellemeniz gerekir.

Ekran sürücünüzü nasıl güncellersiniz.

  1. Win tuşu + R&#;ye basın, funduszeue.info yazın ve Aygıt Yöneticisini çalıştırmak için Enter&#;a basın
  2. Görüntü bağdaştırıcıları kategorisini genişletin
  3. Video sürücünüzü sağ tıklayın ve Sürücüyü güncelle&#;yi seçin.
  4. Güncellenmiş sürücü yazılımı için otomatik olarak ara&#;yı tıklayın ve bekleyin
  5. Bir sürücü bulamazsa, Windows Update&#;te güncellenmiş sürücüleri ara&#;yı tıklayın.

Video sürücünüzü hala güncelleyemiyorsanız, üreticisini ve mevcut sürümünü not edin. Ardından, GPU&#;nuz için daha yeni bir sürücü bulmak, indirmek ve yüklemek için resmî web sitesini ziyaret edin.

Ancak tüm bu sıkıntıları yaşamak istemiyorsanız, o zaman bir sürücü güncelleme uygulamasına dönebilirsiniz. Uyumsuz bir sürücü alma konusunda endişelenmenize gerek kalmadan tüm sürücülerinizi aynı anda güncellemek için kullanabilirsiniz.

3. Donanım bileşenlerinizi çıkarın

Donanım arızası Ölümün Beyaz Ekranı hatasının ana nedenlerinden biri olduğundan, bilgisayar donanımınızı incelemek ve arızalı bileşeni keşfetmek size kalmıştır. Özellikle birden fazla harici cihazınız varsa bunu yapmak zor olabilir.

Ancak, bilgisayarınıza Wi-Fi adaptörü, web kamerası, harici sabit disk veya USB kalem sürücü gibi yeni bir cihaz bağladıktan sonra beyaz ekran hatası almaya başladıysanız, suçlu taraf bu olabilir.

Bilgisayarınızı kapatın ve fareniz ve klavyeniz dışındaki tüm çevresel aygıtların fişini çekin. Ardından, Ölümün Beyaz Ekranını artık almadığınızı doğrulamak için bilgisayarınızı açın.

Bu adımdan sonra tekrar beyaz ekran gelene kadar donanım bileşenlerinizi tek tek yeniden takmaya başlayabilirsiniz. Bu, en son bağlanan cihazın arızalı olduğu ve onarılması gerektiği anlamına gelmelidir.

4. Windows 10&#;u güncelleyin

En son özelliklerden, iyileştirmelerden, düzeltmelerden ve güvenlik yamalarından yararlanabilmeniz için işletim sisteminizi en son sürüme güncel tutmanız çok önemlidir.

Ölümün Beyaz Ekranı hatası, belirli bir yazılım sorunu nedeniyle birden çok kullanıcıyı etkiliyorsa, Microsoft büyük olasılıkla onu onaran yeni bir sistem güncellemesi yayınlıyor.

Windows Update nasıl kullanılır:

  1. Başlat düğmesine tıklayın, Güncellemeleri denetle yazın ve Enter&#;a basın
  2. Windows güncellemeleri bulana kadar bekleyin. Varsa, İndir&#;i tıklayın
  3. Güncellemeleri indirmek ve yüklemek uzun zaman alabilir. Bu süre zarfında bilgisayarınızı kapatmadığınızdan veya yeniden başlatmadığınızdan emin olun.
  4. Windows tarafından istendiğinde bilgisayarınızı yeniden başlatın
  5. Hala beyaz ekranı alıp almadığınızı kontrol edin

5. Son sistem güncellemelerini kaldırın

Önceki çözümün aksine, beyaz ekran hatasına neden olabilecek en son Windows güncellemelerini bilgisayardan kaldırmanız gerekebilir.

  1. Win tuşu + R&#;ye basın, kontrol paneli yazın ve Enter&#;a basın
  2. Programlar ve Özelliklere gidin
  3. Yüklü güncellemeleri görüntüle&#;yi tıklayın
  4. Güncellemeleri tarihe göre sıralamak için Yüklendi sütununu tıklayın (önce en yenisi)
  5. Görüntülenen ilk güncellemeye çift tıklayın ve kaldırmayı onaylamak için Evet&#;e tıklayın
  6. PC&#;nizi yeniden başlatın ve beyaz ekran hatasını kontrol edin

6. Sistem belleğini kontrol edin

Ölümün Beyaz Ekranı hatası devam ediyorsa, RAM kartınızı kontrol etmeli ve hataları düzeltmelisiniz. Yerleşik bir uygulama olan Windows Bellek Tanılama&#;ya güvenebileceğiniz için özel üçüncü taraf araçları gerekmez.

Windows Bellek Tanılama nasıl kullanılır:

  1. Üzerinde çalıştığınız tüm projeleri kaydedin ve tüm programlardan çıkın
  2. Başlat düğmesine tıklayın, Windows Bellek Tanılama yazın ve bu uygulamayı açın
  3. Şimdi yeniden başlata tıklayın ve sorunları kontrol edin (önerilir)
  4. Yeniden başlatma sırasında Windows, RAM hatalarını kontrol edecek ve onaracaktır.
  5. Görev tamamlandığında ve Windows önyüklediğinde, ek beyaz ekran sorunları olup olmadığını kontrol edin.

7. Daha fazla disk alanı ekleyin veya dosyaları kaldırın

WSOD, işletim sisteminizin kurulu olduğu birincil bölümdeki (genellikle C:) yetersiz disk alanından kaynaklanabilir. Yeterli disk alanı yoksa, Windows&#;un kritik işlemlerini çalıştırmasını, güncellemeleri gerçekleştirmesini ve diğer önemli görevleri gerçekleştirmesini engeller.

Ancak, daha fazla disk alanı ekleyerek bu sorunu çözebilirsiniz. Bunu yapmak için, büyük bir bölümü küçültmek için yerleşik Disk Yönetimi aracını kullanabilir ve ardından bu boş disk alanını C: birimini genişletmek için kullanabilirsiniz.

Disk Yönetimi nasıl kullanılır.

  1. Win tuşu + R&#;ye basın, funduszeue.info yazın ve Enter tuşuna basın
  2. C: (veya Windows&#;un kurulu olduğu yerde) dışında büyük bir bölüm seçin, sağ tıklayın ve menüden Birimi Küçülttü seçin
  3. C için ayıracak kadar büyük bir parça çıkardıktan sonra yeni cilt boyutunu belirtin:
  4. Küçülte tıklayın ve ekrandaki talimatları izleyin
  5. İşletim sistemi sürücüsüne sağ tıklayın ve Birimi Genişletti seçin
  6. Boş alan miktarını ekleyerek yeni birim boyutunu yazın
  7. Görevi tamamlayın, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve beyaz ekran hatalarını kontrol edin

Disk alanını boşaltmanın bir başka kesin yolu da artık kullanmadığınız eski dosyalardan ve büyük uygulamalardan kurtulmaktır. Örneğin, önemli miktarda disk alanı kaplayan kişisel fotoğraflar ve ev yapımı videolar söz konusu olduğunda, bunları harici bir sabit sürücüye kopyalayabilir, bir bulut hesabına yükleyebilir veya veri disklerine yazabilirsiniz.

Ayrıca, sabit diskinize karışıklık eklemek dışında hiçbir şey yapmayan gereksiz dosyaları silmek önemlidir. Bunun gerçekleşmesi için CCleaner gibi üçüncü taraf bir disk temizleme aracına başvurabilirsiniz. Ancak daha fazla uygulama yüklemek istemiyorsanız Windows Disk Temizleme aracını kullanabilirsiniz.

Windows Disk Temizleme nasıl kullanılır

  1. Yönetici hesabıyla Windows 10&#;da oturum açın
  2. Kaydetmek veya geri yüklemek istediğiniz dosya olmadığından emin olmak için İndirilenler ve Geri Dönüşüm Kutusu konumlarını kontrol edin.
  3. Win tuşu + R&#;ye basın, kontrol paneli yazın ve Enter&#;a basın
  4. Yönetimsel Araçlara Git
  5. Disk Temizlemeyi Aç
  6. C: sürücüsünü veya Windows&#;un kurulu olduğu yeri seçin ve Tamam&#;ı tıklayın.
  7. Listeden tüm öğeleri seçin ve Sistem dosyalarını temizleyi tıklayın.
  8. Dosya taramasından sonra her şeyi tekrar seçin ve Tamam&#;ı tıklayın.
  9. PC&#;nizi yeniden başlatın ve beyaz ekran hatalarını kontrol edin

8. Sabit disk ve sistem hatalarını düzeltin

Bozuk sektörler ve hasarlı sistem dosyaları, sabit sürücü ve işletim sistemi verilerinin bozulması nedeniyle Beyaz Ölüm Ekranı hata mesajını tetikleyebilir. Ancak, bazı Windows entegre araçları sayesinde bu sorunları dışarıdan yardıma başvurmak zorunda kalmadan çözebilirsiniz: CHKDSK (Disk Denetle), SFC (Sistem Dosyası Denetleyicisi) ve DISM (Dağıtım Görüntüsü Hizmeti ve Yönetimi).

Bu yardımcı programları komut satırı ortamında çalıştırabilir ve kontrol edebilirsiniz, böylece herhangi bir özel yazılım yüklemeniz gerekmez. Aşağıdaki talimatları uyguladığınız sürece, CMD ile önceden herhangi bir deneyim gerekmez.

Disk hatalarını düzeltmek için CHDKSK nasıl kullanılır.

  1. Yönetici haklarıyla Komut İstemi&#;ni başlatmak için Win + R tuşlarına basın, cmd yazın ve Ctrl + Shift + Enter tuşlarına basın
  2. C: bölümünde Windows yüklüyse yazın ve Enter&#;a chkdsk c: /f basın. Aksi takdirde, doğru sürücü harfiyle değiştirinc: bşir
  3. CHKDSK, bir sonraki sistem açılışında kontrolü planlamanızı istediğinde, y yazın ve Enter&#;a basın
  4. PC&#;nizi yeniden başlatın ve CHKDSK işini yapana kadar bekleyin

CHKDSK kullandıktan sonra hala Beyaz Ölüm Ekranı alıyorsanız, bozuk sistem dosyalarını düzeltmek için SFC&#;ye dönmelisiniz.

SFC nasıl kullanılır

  1. Yükseltilmiş bir pencerede Komut İstemini açın (Win tuşu + R tuşlarına basın, cmd yazın, Ctrl + Shift + Enter tuşlarına basın)
  2. sfc /scannow  yazıp taramanın bitmesini bekleyin.
  3. Görev tamamlandığında, CMD&#;den çıkın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

SFC beyaz ekran hatasını düzeltmezse, Windows görüntüsünün bileşen deposunu doğrulamak için DISM&#;yi kullanabilirsiniz.

DISM nasıl kullanılır:

  1. Yönetici haklarıyla Komut İstemi&#;ni başlatın
  2. Yazın ve Enter&#;a DISM /online /cleanup-image /scanhealth basın
  3. Arama herhangi bir sorun bildirirse, bunları kullanarak düzeltin. DISM /online /cleanup-image /restorehealth
  4. Makinenizi yeniden başlatın ve CMD&#;yi tekrar yönetici olarak çalıştırın
  5. Yazın sfc /scannow ve Enter&#;a basın
  6. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve WSOD hatalarını kontrol edin

9. BIOS&#;u en son sürüme güncelleyin

BIOS&#;unuz güncel değilse, bilgisayar performansı sorunlarına neden olabilir. İşaretlenmeden bırakılırsa, bu sorunlar beyaz ekran ve mavi ekran hatalarına neden olabilir. Bu sorunu çözmenin en kolay yolu BIOS&#;u en yeni sürüme güncellemektir.

  1. Win tuşuna basın, Sistem Bilgisi yazın ve bu uygulamayı başlatın
  2. Sistem Özeti alanına gidin ve BIOS Sürümünüzü/Tarihinizi ve BaseBoard Üreticinizi yazın
  3. Resmi web sitesini ziyaret edin ve daha yeni bir BIOS sürümü arayın
  4. BIOS arşivini indirin ve dosyayı taşınabilir bir depolama birimine açın
  5. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS&#;a erişmek için ekranda görüntülenen tuşa basın
  6. Mevcut BIOS sürümünün bir yedeğini oluşturun ve USB flash sürücünüze kaydedin
  7. BIOS güncellemesine devam edin ve ekranda gösterilen adımları izleyin
  8. Güncelleme biraz zaman alabilir. Bu süre zarfında bilgisayarınızı kapatmadığınızdan veya yeniden başlatmadığınızdan emin olun.
  9. Windows önyüklendikten sonra beyaz ekran hatalarını kontrol edin

BIOS&#;u fabrika ayarlarına geri yükleyin

Hız aşırtma ve önbelleğe alma gibi birçok bilgisayar ayarını BIOS&#;tan kontrol edebilirsiniz. Ancak, tam olarak ne yaptığınızı bilecek kadar BIOS deneyiminiz yoksa, faydadan çok zarar verebilirsiniz.

Zamanla bu, şüphelenmeyen bilgisayarlarda Ölümün Beyaz Ekranı hatalarına yol açabilir. Bu sorunu çözmek için tek yapmanız gereken BIOS yapılandırmasını fabrika ayarlarına sıfırlamaktır.

BIOS varsayılana nasıl sıfırlanır.

  1. Bilgisayarı yeniden başlatın ve BIOS moduna girmek için ekranda görüntülenen tuşa basın
  2. Gelişmiş ayarlarla bölümü bulun
  3. Yapılandırma verilerini varsayılana sıfırlayan ayarı açın
  4. Mevcut ayarları kaydedin ve çıkın
  5. Windows ön yüklendikten sonra beyaz ekran sorunlarını kontrol edin

Kötü amaçlı yazılım taraması çalıştırın

Bilgisayarınız bir kötü amaçlı yazılım saldırısından ciddi şekilde etkilenmişse, kritik sistem dosyaları, donanım arızasına ve Ölümün Beyaz Ekranı hatalarına yol açan sakatlanmış olabilir. Görev Yöneticisi, Kayıt Defteri Düzenleyicisi ve hatta Komut İstemi gibi sistem araçlarına artık erişemediğinizde bir şeylerin yanlış olduğunu kolayca anlayabilirsiniz.

Bu sorunu gidermek için, kötü amaçlı yazılımdan koruma uygulamanızı kullanarak virüs bulaşmış dosyaları bilgisayarınızdan bulup kaldırabilirsiniz. Yüklü bir üçüncü taraf güvenlik çözümünüz yoksa bu, her şeyden Windows Defender&#;ın sorumlu olduğu anlamına gelir.

Windows Defender nasıl kullanılır.

  1. Windows tuşuna basın, Windows Güvenliği yazın ve bu uygulamayı başlatın
  2. Virüs ve tehdit korumasını seçin
  3. Tarama seçeneklerini tıklayın
  4. Hızlı taramayı seçin ve Şimdi tara&#;yı tıklayın.
  5. Şüpheli bir şey bulamazsa, Windows Defender Çevrimdışı tarama seçeneğini kullanarak başka bir tarama çalıştırın.
  6. PC&#;nizi yeniden başlatın ve beyaz ekran hatalarını kontrol edin

Şüpheli uygulamaları kaldırın

Yeni bir yazılım kurduktan sonra bilgisayarınız beyaz ekran hatalarıyla sorun yaşamaya başlarsa, dikkatinizi o programa vermelisiniz. Belki de Windows kayıt defterinde bazı önemli değişiklikler yaptı veya DLL dosyalarını sistem kitaplıklarıyla karıştırdı.

Veya Windows 10&#;u tam olarak desteklemiyor ve bunun yerine uyumluluk sorunlarına neden oluyor. Bu sorunu çözmek için ücretsiz antivirüs veya Windows için VPN araçları gibi en yeni ve şüpheli uygulamaları kaldırabilirsiniz.

Son programlar nasıl kaldırılır.

  1. Başlat düğmesine sağ tıklayın ve Uygulamalar ve Özelliklere gidin
  2. Yükleme tarihine göre Sırala&#;yı ayarlayın
  3. Listedeki ilk uygulamayı kontrol edin, Kaldır&#;a tıklayın ve ekrandaki adımlarla devam edin
  4. Hala beyaz ekran sorunu yaşayıp yaşamadığınızı görmek için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Ne yazık ki, Windows&#;un yerleşik kaldırıcısı, bir programı bilgisayardan tam olarak kaldıramaz. Temiz kaldırma işleri istiyorsanız, üçüncü taraf uygulama kaldırıcılara göz atabilirsiniz. Bu tür yazılımlar yalnızca araçları kaldırmakla kalmaz, aynı zamanda kalan dosyaları ve kayıt defteri anahtarlarını da kaldırır.

Sistem Geri Yükleme modunu kullanın

Windows 10&#;u bilgisayarınız Ölümün Beyaz Ekranını yaşamaya başlamadan önce oluşturulan güvenli bir kontrol noktasına döndürmek için Kurtarma moduna güvenebilirsiniz. Ancak bu çözüme geçmeden önce, son zamanlarda yüklenen tüm uygulamaların artık bilgisayarınızda olmayacağını bilin.

Kurtarma nasıl kullanılır.

  1. Yönetici rolüyle Windows 10&#;da oturum açın
  2. Win tuşu + R&#;ye basın, kontrol paneli yazın ve Enter&#;a basın
  3. Kurtarmaya Git
  4. Sistem Geri Yüklemeyi Aç&#;ı tıklayın
  5. Bir kontrol noktası seçin ve İleri&#;ye tıklayın
  6. Talimatları izleyin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın
  7. Sistem kurtarma başarılı olduysa, WSOD hatalarını kontrol edin

Beyaz Ekranı düzeltmelerinin bir özeti

Özetlemek gerekirse, beyaz ekran sorunları o kadar nadir değildir. Genellikle donanım arızası tarafından tetiklenirler ve ayrıca çeşitli yazılım çakışmalarından da kaynaklanabilirler.

Temiz bir önyükleme çalıştırarak, grafik sürücünüzü güncelleyerek, donanım bileşenlerinizi çıkararak, Windows Update&#;i çalıştırarak veya en son Windows güncellemelerini kaldırarak WSOD hatalarını düzeltmeyi deneyebilirsiniz.

Ayrıca, sabit disk ve sistem hatalarını düzeltmenin yanı sıra, RAM kartını incelemek, daha fazla disk alanı eklemek veya disk alanını boşaltmak için dosyaları kaldırmak da iyi bir fikirdir.

Ayrıca, BIOS&#;u en son sürüme güncelleyebilir, BIOS&#;u varsayılana sıfırlayabilir, kötü amaçlı yazılım taraması çalıştırabilir, son programları kaldırabilir ve Kurtarma modunu kullanabilirsiniz.

Beyaz Ekran Sorunu Hakkında Her Şey 

Kimi cihazlarda zaman zaman ortaya çıkan beyaz ekran sorunu, kullanıcıları son derece rahatsız eden bir problem. Söz konusu problem nadiren oluşur ama her cihazda ortaya çıkabilir. Sorunu bu kadar büyüten ise beyaz ekranla birlikte herhangi bir hata kodu veya ‘bir şeyler yanlış gitti’ minvalinde bir pencerenin görünmemesi. Bu da sorunu çözmek için uğraşmanız gerektiğine işaret ediyor.

 

Bu sorun, can sıkıcı bir durum olsa da çözümsüz değil. Bu yazıda zaman zaman herkesin yaşayabileceği beyaz ekran problemini açıklığa kavuşturuyoruz. Sorunun olası nedenlerini ve kolay çözüm yollarını da paylaşıyoruz.

 

Windows Bilgisayarda Beyaz Ekran Sorunu

 

Windows bilgisayarlarda yaşanan beyaz ekran sorunu birçok nedene bağlı olarak meydana gelebilir. Yaygın sebeplerin başında donanımsal arızalar gelir. 

 

Bilgisayarda Beyaz Ekran Sorunu Neden Olur? 

 

LCD ekran teknolojisine sahip veya Windows 10 güncellemesi barındıran cihazlarda beyaz ekran çıktığını ifade edenleri illa ki duymuşsunuzdur. Ancak bu tamamen rastlantı olabilir. Markası ve sistemi ne olursa olsun çeşitli bilgisayarlarda zaman zaman beyaz ekran ile karşılaşmak mümkün. Bu sorunu şu nedenler sonucunda deneyimliyor olabilirsiniz:

 

-Donanımsal bir kusurun varlığı

-Kritik sistem dosyalarından bir ya da birkaçının eksikliği

-Yanlış kurulmuş hatalı bir Windows güncellemesinin tüm sistemi etkilemesi

-Başta grafik kartı sürücüsü olmak üzere birtakım önemli sürücülerin işlerliğini yitirmesi

-Herhangi bir arka plan programının bilgisayar sistemine müdahale etmesi

-Neyse ki bazı pratik yollarla bu durum giderilebilir. Gündelik basit yöntemlerin yetersiz kaldığı durumda profesyonel bir teknik servisten destek alınması önemlidir.

 

Bilgisayarda Beyaz Ekran Sorunu Nasıl Çözülür?

 

Genellikle bilgisayarlarda beyaz ekran, daha sık olarak mavi ekran hatasıyla karşılaşmak mümkündür. Bu konuda birkaç çözüm yolu alternatifi vardır.

 

En kestirme ve kimi zaman geçici çözüm, bilgisayarı yeniden başlatmaya zorlamaktır. Beyaz ekran sorunu söz konusu olduğunda alt kısımda yer alan görev çubuğunun kaybolması kuvvetle muhtemeldir. Bu nedenle bilgisayar, güç düğmesine saniye kadar basılı tutarak yeniden başlatılmalıdır. Basit ve geçici hataların önemli bir kısmı bu oldukça kolay yöntem uygulanarak çözülebiliyor.

 

Bu sorunda başvurulabilecek diğer bir metot, grafik kartı sürücüsünü güncellemekten geçer. Grafik kartı sürücüsünü güncellemek için görev çubuğundaki arama kısmına ‘Aygıt Yöneticisi’ yazıp bu paneli açmalısınız. Ardından aktif olan sürücünüzü seçip ‘Sürücüyü güncelle’ düğmesine tıklamalısınız. Böylece sürücünüzü güncellemiş olursunuz.

 

Diğer bir sorun çözme yöntemi ise; ‘Görev Yöneticisi’ni açmak. ‘Görev Yöneticisi’ penceresini açtıktan sonra gereksiz yük yapan işlemleri ‘Görevi Sonlandır’ butonuna basarak kapatabilirsiniz. Bu, hard disk ve işlemciyi rahatlatacaktır.

 

Daha köklü ve sistemsel bir sorun kablo kaynaklı olabilir. Bu durumda kablolarda gevşeklik veya temassızlık olup olmadığını kontrol etmeniz gerek. Bu sorun monitörde yaşandığında HDMI ya da VGA kablosunu kontrol etmelisiniz.

 

Telefonda Beyaz Ekran Sorunu

 

Bilgisayar ve tabletlerde olduğu gibi telefonlarda da söz konusu istenmeyen durum ortaya çıkabilir. Beyaz ekran sorunu, telefonun altyapısı ve teknik donanımıyla ilgili olarak meydana gelebilir. Bazı küçük adımları izleyerek, eğer sorun köklü değilse, bu sorunu basitçe gidermek mümkün.

 

Telefonda Beyaz Ekran Sorunu Neden Olur? 

 

Cep telefonunda beyaz ekran meydana gelmesine birçok farklı faktör neden olabilir. Yazılımsal, donanımsal, sistemsel ya da arayüz kaynaklı pek çok durum beyaz ekran yaşanmasına yol açabilir. Soruna neden olan faktörler genel hatlarıyla şunlardır:

 

-Eksik veya hatalı güncellemeler

-Dâhili ve fiziksel hasarlar

-Kablo kaynaklı temassızlıklar

-LCD konektörü sorunları

-Geçici aksaklıklar

 

Bu sorunlardan sadece geçici aksaklıklar, kullanıcıların kendi başına aşabileceği bir problemdir. Geriye kalan nedenleri çözmek için profesyonel uzmanlara ve teknisyenlere başvurmak gerekir. 

 

Telefonda Beyaz Ekran Sorunu Nasıl Çözülür? 

 

Mobil cihazlarda da yaşanan beyaz ekranın çözümü için birkaç pratik metot mevcut. Bu kolay uygulanabilir yöntemler eğer şansınız varsa işe yarayabilir.

 

Telefonu yeniden başlatın: Telefonun ekranı bembeyaz olacağı için ekran arayüzünde bir işlem yapamazsınız. Ne var ki Android telefonlarda düğmeleri kullanarak cihazı yeniden başlatma gibi bir arka kapı yolu vardır. Güç düğmesiyle ses tuşlarına -toplamda üç tuş- aynı anda basılı tutarak bu işlemi yapabilirsiniz. Eğer karmaşık bir donanım sorunu yoksa işlemin ardından cihaz yeniden başlayacaktır.

 

Fabrika ayarlarına dönün: Fabrika ayarlarına dönmek gerçekten işe yarayabilen bir yol olabilir.

 

Wipe cache partition işlemini yapın: Eğer Android işletim sistemine sahip bir telefonda beyaz ekran ile karşılaştıysanız bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. İşlemi gerçekleştirmek için güç düğmesiyle ses açma tuşuna aynı anda basılı tutun. Telefon markasının logosu ekranda belirdiği anda basılı tutmayı bırakın ama ses açma tuşuna basmayı sürdürün. Çıkan ekranda ‘Wipe cache partition’ yazısını seçin. Reboot yapın ve son olarak telefonu yeniden başlatın.

 

Önbelleği temizleyin: Gereksiz verileri, çerezleri ve önbelleği temizlemek kimi zaman işe yarayabilir ve beyaz ekranı giderebilir.

 

Tablette Beyaz Ekran Sorunu

 

Ne yazık ki bu problem tabletler için de geçerli olabiliyor. Kronik bir beyaz ekran sorunu, tabletin işlemcisinden kaynaklanıyor olabilir. Gelgelelim şanslıysanız ortada böyle bir durum yoktur ve işiniz çok daha kolaydır. Bu durumda pratik birkaç adımı izleyerek sorunu giderebilirsiniz.

 

Tablette Beyaz Ekran Sorunu Neden Olur?

 

Tabletlerde ortaya çıkan bu sorun, diğer teknolojik aygıtlarınkine benzer sebeplerle ortaya çıkar. Nedenleri şunlar olabilir:

 

-Donanım ya da yazılımın zaman içinde yıpranması

-Cihazın düşme veya çarpma gibi ciddi hasarlar görmesi

-Tabletin nem alması

-Güncellemenin kesintiye uğraması

-Bozuk dosyalar veya dolu bellek gibi işlemciye yük bindiren durumların oluşumu

-Yanlış ve kalitesiz şarj bataryası/kablosu kullanımı

 

Tablette Beyaz Ekran Sorunu Nasıl Çözülür?

 

Tabletlerde meydana gelen beyaz ekranların çözümü için birkaç farklı yol izleyebilirsiniz:

 

Kurtarma modunu açın: Tabletin güç ve ses düğmelerine basılı tutarak kurtarma modu seçeneklerini görebilirsiniz. Burada güvenlik modu başta olmak üzere çeşitli özel telefon girişlerini tercih edebilirsiniz. Bazen bunu yapmanıza gerek bile kalmadan telefonunuz açılıverir.

 

Devasa uygulamaları silin: Cihazınız açıldıktan sonra aynı durumla bir kez daha karşılaşmamak için büyük yer kaplayan bazı uygulamaları silebilirsiniz. Bu sayede işlemciye binen ekstra yükü hafifletmiş, dolayısıyla cihazı rahatlatmış olursunuz.

 

Verileri temizleyin: Verileri ve önbelleği temizleyerek işlemcinin düzgün çalışmasını sağlayabilirsiniz. 

 

Önceki yazımıza funduszeue.info linkinden ulaşabilirsiniz.

Bilgisayar ekranı beyaz oldu, çözümü nedir sorusuna cevap arıyorsanız bunun mavi ekran hatasına çok benzer bir hata olduğunu fark etmişsinizdir. Bu hata çoğunlukla donanım arızalarından kaynaklanır fakat yazılım kaynaklı da olduğu çoğu kez görülmüştür.

Bu can sıkıcı soruna karşı koymak için en iyi çözümlerden biri, bilgisayarı yeniden başlatmaktır ama bu işe yaramazsa daha etkili yöntemler denemeniz gerekebilir. Bu sorunu ortadan kaldırmanızı sağlayacak bütün çözüm yollarını bu rehberde ele alacağız.

Bilgisayar Ekranı Beyaz Oldu, Çözüm Yolları Neler?

  • Bilgisayarı yeniden başlatın.
  • USB ile bağlı tüm aygıtları çıkarın.
  • Sürücüleri güncelleyin.

Bilgisayar açılırken ya da bir oyuna girerken beyaz ekran hatası alıyorsanız bu çözüm yollarını uygulayabilirsiniz. Bunların nasıl uygulanacağını aşağıdan detaylı olarak öğrenebilirsiniz.

Bilgisayarı Yeniden Başlatma

Sorun bir yazılımdan kaynaklanıyorsa basit bir yeniden başlatma işlemi her şeyi düzeltebilir fakat hata, bilgisayarı normal bir şekilde yeniden başlatmanıza izin vermiyorsa zorla yeniden başlatma yoluna gidebilirsiniz.

Bunun için bilgisayar kapanana kadar güç tuşuna basılı tutmanız gerekiyor. Bilgisayar kapandıktan sonra saniye kadar bekleyin. Daha sonra güç düğmesine bir kez daha basıp bilgisayarı açın.

USB ile Bağlı Tüm Aygıtları Çıkarma

Yeniden başlatmaya zorlama işlemi, beyaz ekrandan kurtulmanızı sağlamazsa USB ile bağlı olan tüm aygıtların bağlantısını kesebilirsiniz. Sorun donanımdan kaynaklanıyorsa muhtemelen bunun sebebi sorunlu bir harici aygıttır.

Bu aygıtların arasında klavye ve fare bile olabilir. Bu nedenle her aygıtı göz önünde bulundurmayı unutmayın. Bu işlemi gerçekleştirmeden önce bilgisayarını güç düğmesine basarak kapatın. Daha sonra bağlı aygıtları çıkarın ve saniye bekledikten sonra bilgisayarı yeniden açın.

Bilgisayar eğer normal bir şekilde açılırsa aygıtları tek tek takıp hangisinde sorun olduğunu belirlemeye çalışın. Hangi aygıt bu soruna yol açıyorsa o aygıtı artık kullanmayın.

Sürücüleri Güncelleme

Bu ekran eğer sürekli değil de ara ara karşınıza çıkıyorsa bunun sebebi muhtemelen güncel olmayan sürücülerdir. Güncel olmayan ekran kartı sürücüsü, belirli uygulamaları kullanırken ya da oyuna girerken bu sorunu yaşamanıza neden olabilir.

Bu durumda sürücülerin güncellemeye ihtiyacı olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Sürücüleri manuel olarak da güncelleyebilirsiniz ama bu normal bir kullanıcı açısından çok sıkıcı olabilir. Bu nedenle süreci otomatikleştiren driver güncelleme programlarını kullanmanızı tavsiye ederiz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası