olimpos civarı gezilecek yerler / Olimpos Gezilecek Yerler | Küçük ve Butik Oteller Sitesi

Olimpos Civarı Gezilecek Yerler

olimpos civarı gezilecek yerler

İçindekiler

Sırtını Musa Dağı’nın eteklerine yaslayan, çam ormanlarına ev sahipliği yapan, masmavi denizi ve sapsarı kumlarıyla Adrasan, doğanın eşsiz bir hediyesi olarak tüm varlığıyla bizi hayata bağlamak için topraklarına davet ediyor. Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı olan ve aynı zamanda Çavuşköy olarak da bilinen bölge SİT alanı olduğu için bozulmamış bir dokuya sahip.

“Gideceğim yerde tertemiz koylar, antik kentler, mis gibi bir hava olsun.” diyorsan Adrasan’ı mutlaka listene almalısın. Dilersen yolculuk planı yapmadan önce gezilecek yerler ve yapabileceğin şeylerden bahsettiğimiz gezi rehberimiz sana yardımcı olabilir.

Bu yolculukta önce “Adrasan’a nasıl gidilir?” sorusunu cevaplayıp sonrasında da gönlünü fethedecek duraklara geçeceğiz.

Hazırsan başlayalım!

Adrasan Nerededir? Nasıl Gidilir? 

Adrasan Plajı

Adrasan, Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı bir belde. Akdeniz’in güzel sahil noktaları Muğla ve Antalya şehir merkezinin arasında kalan bu el değmemiş güzellik için yola çıkmak istersen önce Antalya uçak bileti bakabilirsin. Antalya’ya uçtuktan sonra da Adrasan’a toplu taşıma ile ulaşmak istersen ilk olarak Antalya Otogarı’na gitmen gerekiyor. Bu yolculuk için HAVAŞ ya da tramvay (AntRay) gibi seçenekleri değerlendirebilirsin. Antalya Otogarı’ndan yarım saatte bir Adrasan’a otobüs kalkıyor. Dilersen havalimanından ayrılmadan araç kiralama seçeneklerini de değerlendirebilirsin. 

Bergama’ya geçmeden vaktin varsa Antalya&#;da bir gezi planlayabilirsin. Yardımcı olması için Antalya&#;da Gezilecek Yerler yazımıza göz atmanı öneririz. 

Antalya Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Adrasan’a Gitmek için En Güzel Zaman

Adrasan'a ne zaman gidilir

Adrasan her mevsim güzel bir güzergâh. Burada tercihini şekillendirebilmek için uygunluklar ve istekler devreye giriyor. Eğer “Kalabalık olmasın, ama denizin de güneşin de tadını çıkarayım.” diyorsan ilkbahar ve sonbahar aylarında gitmeni öneririz. Mayıs başı ve eylül bunun için güzel zamanlar. Ama kalabalığıyla coşkusuyla tam bir yaz tatili istiyorsan yaz ayları gitmek için gayet uygun. “Deniz kokusu yeter.” diyenlerdensen kışın buranın havası hayli ılık oluyor, bilgin olsun. 

Adrasan’da Nereye Gidilir? Adrasan’da Gezilecek Yerler

Adrasan'da gezilecek yerler

Doğanın hediyesi Adrasan’da gezilecek yer çok! İster kamp yap ister butik otelde kal, sabah uyandığında gününü güzelleştirecek duraklar seni bekleyecek! İşte, Adrasan’da gezilecek yerler:

Suluada: Cam Gibi Bir Deniz

Suluada, Adrasan

Adrasan’ın tam karşısında yer alan Suluada, berrak bir denize ve yumuşacık kumları olan bir plaja sahip. Adrasan’dan Suluada’ya doğru bakıldığında güzelliği insanı etki alanına çoktan almış oluyor zaten. O dakikadan sonra yapman gereken tek şey tekneye atlayıp bu güzel küçük adayı keşfetmek ve güzel plajında vakit geçirmek. İstersen bölgedeki tüm koyları dolaşan tekne turlarına da katılabilirsin. Tabii tekne turu, tekne kiralama gibi organizasyon işlerini bir gün önceden yapmakta fayda var. 

Olympos Antik Kenti: Sönmeyen Ateşin Kenti 

Olympos Antik Kenti

Adrasan’a yakın bir konumda bulunan antik güzellik Olympos Antik Kenti, buraya kadar gelmişken mutlaka uğraman gereken bir yer. Likya medeniyetinin izlerini sürebileceğin antik kentin limanı da uzun süre korsanlara ev sahipliği yapmış. 

Biraz mitlerden bahsetme zamanı. Sönmeyen ateşin kenti olarak bilinen Olympos’un bu ismi almasının elbette bir sebebi var: Yanartaş (Chimera). Yunan mitolojisine göre Bellerophontes, Pegasus adlı kanatlı atına binerek ağzından alevler saçan canavar Chimera ile dövüşmeye gider. Sonra da bu canavarı yerin yedi kat dibine gönderir. Homeros’un efsanelerine göre yanartaşın alevleri Chimera’dan geliyor.

Mitolojik hikayelere biraz mola verdiğinde antik kentin plajında denize mutlaka girmeni öneririz. Adrasan’dan sonra burada da konaklayabilirsin. Hem kamp yapacak alan çok hem de bungalov evler bakımından zengin bir yer.

Antik kente giriş ücretli, ancak Müze Kart’ın varsa ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsin. 

Buraya ulaşmak için Adrasan’dan hareket eden minibüsleri kullanabilirsin. 

Çıralı Plajı: El Değmemiş Güzellik 

Çıralı Plajı, Adrasan

Olimpos’un uzun plajına bağlanan Çıralı Plajı da tadını çıkarabileceğin noktalar arasında yer alıyor. Mavi bayraklı tertemiz bir denizi, kilometrelik uzun bir sahili var. Olimpos da Çıralı da caretta caretta’lara ev sahipliği yapıyor. Bu sebepten şezlong şemsiye kiralayabileceğin herhangi bir işletme yok. Ancak yeme-içme ihtiyaçlarını kumsalın arka tarafında farklı farklı işletmelerde karşılayabilirsin. 

Karaöz Sahili: Doğayla İç İçe

Karaöz Sahili, Antalya

Kaynak

Sessiz sakin, doğanın tam içerisinde, ormanla denizin buluştuğu bir noktada bulunan Karaöz sahili bölgenin doğal duraklarından. Horoz seslerinin mesken tuttuğu bu bölge aslında küçük bir köyün sahili. Ultra doğal bir güzergâh arıyorsan buraya uğrayabilirsin. Likya Yolu üzerinde bulunan Karaöz’e uğrayıp sonrasında Korsan Koyu’na doğru yol alabilirsin.

Korsan Koyu (Melanippe Antik Kenti): Kamp İçin İdeal

Korsan Koyu, Adrasan

Karaöz’e 3 km uzaklıkta bulan Korsan Koyu aynı zamanda Melanippe Antik Kenti’nin de limanı olarak geçiyor. Korunaklı ve doğal bir liman olduğu için yerleşim amacıyla tercih edildiği düşünülüyor. Hem özellikle kamp yapmak isteyenlerin tercih ettiği bu koyu Gelidonya Feneri’ne giderken bir mola yeri olarak belirleyebilirsin hem de Helenistik döneme doğru bir tarih yolculuğuna çıkmak istersen antik şehri dolaşabilirsin. 

Gelidonya Feneri: Eşsiz Bir Manzara

Gelidonya Feneri

Korsan Koyu’na yakın bir noktada bulunan Gelidonya Feneri’ne araçla gitmeyi düşünüyorsan zorlu bir yol olduğunu önceden söyleyelim. Doğa yürüyüşü seviyorsan herhangi bir araç kullanmadan yürüyerek doğayı keşfetmeni öneririz. Yollar zorlu gelebilir, ancak fenere ulaştığında göreceğin manzara bu zorluğa değdiğinin kanıtı olacak. Etkileyici bir gün batımı manzarası seni bekliyor. 

Papaz Koyu (Papaz İskelesi): Ücretsiz Kamp Noktası

Papaz Koyu, Adrasan

Kaynak

Papaz Koyu; Karaöz tarafında bulunan, çok bilinmeyen ve el değmemiş güzel duraklardan biri. Tuvalet ve duş imkanı bulunan koyda kamp yapmak ücretsiz. Koyda hem bir sürü piknik masası hem de çeşme bulunuyor. Çok kişi tarafından bilinmediği için kalabalık bir yer olduğunu söyleyemeyiz. İster piknik yap ister kamp, Papaz Koyu ücretsiz olarak ziyaret edip konaklayabileceğin iyi bir alternatif.

Adrasan’da Yapılacak Aktiviteler

Adrasan'da yapılacak aktiviteler

Gezilecek birçok farklı yerden bahsettik. Hala “Adrasan’da ne yapılır?” diye merak ediyorsan biraz da aktivitelerden bahsedelim. Çünkü hem gezilecek yer çok hem de yapılacak etkinlik!

Yamaç paraşütü, tüplü dalış, ATV safari, tekne turu, sörf, kano, doğa yürüyüşü bu eşsiz bölgede yapabileceklerin arasında yer alıyor. Adrasan akşamlarını ise mehtap turlarına katılarak değerlendirebilirsin. Yani ister yerde ister gökte ister denize ol, keyifli vakit geçireceğin kesin. 

Adrasan’da Denize Girilecek En İyi Yerler

Denizce girilecek yerler

Hem Adrasan hem de Adrasan’a yakın tüm sahil kesimi denize girmek için uygun. Tekne turlarının götüreceği koyların çoğu eminiz ki seni mutlu edecek. Akdeniz&#;deki en güzel koylarıdaha önce anlatmıştık. Şimdi, biraz daha küçük bir bölgeye odaklanıp Adrasan’dan bahsedelim.

Kargıcak Koyu: Doğanın Kucağında 

Kargıcak Koyu, Adrasan

Kargıcak Koyu; Muğla’da da var, Antalya’da da. Yani gideceğin zaman harita sana farklı güzergahlar önerirse şaşırma. Denize girmek için sakin ve doğayla iç içe bir yer arıyorsan burayı tercih edebilirsin.

Sazak Koyu: Çam Ağaçlarının Peşinde

Sazak Koyu, Adrasan, Antalya

Bölgenin en güzel koylarından biri olan Sazak Koyu, Adrasan’a hayli yakın bir noktada bulunuyor. Adrasan’dan Sazak Koyu’na giden yol, toprak bir yol. Çam ağaçlarıyla kaplı yolculuğunun sonu büyüleyici Sazak Koyu ile tamamlanıyor. Koyda herhangi bir tesis bulunmuyor. El değmemiş bu güzellik aynı zamanda ücretsiz.

Porto Ceneviz Koyu: Adrasan’ın En Berrak Koyu 

Porto Ceneviz Koyu, Adrasan, Antalya

Adrasan’ın yıldız koyu olarak Porto Ceneviz Koyu’nu gösterebiliriz. Çünkü buraya kara yolu ile ulaşım yok. Deniz yolu ile tekne turlarını kullanarak ulaşabilirsin. Temiz ve berrak suların ev sahipliği yaptığı koy, eşsiz bir deniz ve dağ manzarasına sahip. 

Adrasan’da Kamp Yapılacak Alanlar 

Adrasan'da kamp yapılacak yerler

Adrasan’da kamp yapılacak pek çok alan var. İçerisinde tesis olsun dersen özel kamping alanlarını değerlendirebilirsin. El değmemiş, herkesten uzak bir yer arıyorsan Sazak, Papaz ve Ceneviz koyları gibi ücretsiz güzergâhları tercih edebilirsin. 

Adrasan’ın Neyi Meşhur? Adrasan’da Ne Yenir? 

Adrasan'da ne yenir

Akdeniz’deysek tabii ki balık! Adrasan’da farklı balık çeşitleri bulunuyor. Buraya gelmişken lezzetli balıklar yiyebilirsin. Zeytinyağlı yemek ve meze konusunda da mutlu olabilirsin. Otlu gözleme, deniz börülcesi ve lezzetli kahvaltılar seni bekliyor.  

Adrasan&#;da Yapmadan Dönme 

  • Adrasan tekne turları farklı farklı güzergâhlara sahip. Bunlardan birini ya da birkaçını mutlaka deneyimlemeni öneririz. 
  • Doğa ile denizin iç içe olduğu bu eşsiz bölgede doğa yürüyüşleri ve kamp yapmanı öneririz. Burada hem tesisi olan hem de sakin kamp yerleri bulmak mümkün.
  • Gelidonya Feneri’nde gün batımını yakala.
  • Mümkünse bir portakal bahçesine git.
  • Lokal bir lezzet için Yörük Ana’ya uğrayıp otlu gözleme ye.
  • Mutlaka mehtap turuna çık.
  • Doğanın tadını çıkar!

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Türkiye&#;de Gün Batımının En İyi İzlendiği Yerler  yazımıza geçebilirsin.

Olimpos'ta Gezilecek Yerler

Antalya’da Kemer ilçesine bağlı Çıralı mevkiinin en popüler noktaları arasında gösterilen, dört tarafı yeşil çam ormanlarıyla çevrilmiş bir vadide yer alan tatil beldesi Olimpos, gezilecek yerler kapsamında tarihi ve doğayı harmanlayarak eşsiz bir tatil fırsatı sunmaktadır. Adrasan bölgesine de oldukça yakın olan Olimpos, dünya çapında ünlü bir beldedir.

Geçmişi M.Ö. 2. yüzyıla, dünyaca ünlü Likya Birliği’ne dayanan bir yer olan Olimpos, zengin tarihi ile öne çıkmaktadır. Doğa ile iç içe olan ve aynı zamanda Antik Likya Yolu güzergahında bulunan Olimpos, bu sebepten ötürü antik kalıntıları oldukça dikkat çekicidir.

Olimpos, doğal güzelliğiyle de herkesi kendisine hayran bırakan bir yer olarak ziyaret edilmektedir. Olimpos gezilecek yerler ve görülecek destinasyonları açısından çok zengin seçenekler ile ziyaretçilerini karşılamaktadır. 

Olimpos'ta tarihi yerlere yakın olup birbirinden farklı uygun fiyatları ile göz alıcı oteller için Olimpos otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Phaselis Antik Kenti

Phaselis Antik Kenti

Antik Yunan ve Roma şehri olan Phaselis Antik Kenti, Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Olimpos Dağları Milli Parkı sınırları içerisinde yer almaktadır. Antik kent, Rodoslular tarafından M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuştur. Güneş Limanı, Savaş Limanı, Kuzey Limanı ve Korunmuş Limanı olmak üzere dört adet limanı ile daima en önemli liman kenti özelliğini korumayı başarmıştır. 

Phaselis Antik Kenti üzerinde gezilecek yerler arasında küçük bir hamam, su kemeri, antik tiyatro, agora ve akropol yer almaktadır. Ayrıca yerleşim yerleri 70 metre yüksekliğe sahip plato üzerine kuruludur. Olimpos gezilecek yerler arasında bulunan antik kent, aynı zamanda çevresindeki doğal güzellikleriyle de öne çıkmaktadır. Antik kent, tekne turları ile de ziyaret edilebilmektedir.

Olimpos tarihine ışık tutan Phaselis Antik Kenti’ni ziyaret etmek için ödenecek olan giriş ücreti 45 TL’dir. 


Olimpos Plajı

Olimpos Plajı

Avrupa’nın en iyi plajları arasında değerlendirilen Olimpos Plajı, yılın dört mevsimi yoğun ilgi görmektedir. Olimpos gezilecek yerler listenize dahil etmeniz gereken ve üzerinde hiçbir işletmenin bulunmadığı Olimpos Plajı, bakir güzelliği ile dikkat çekmektedir. Tertemiz doğasından ötürü caretta carettalar yumurtalarını bu plaj üzerine bırakmaktadır.   

Olimpos Plajı’na dışarıdan şezlong ve şemsiye getirmek de yasaktır. Sebebi ise caretta carettaların yumurtalarının zarar görmemesi ve bölgenin koruma altında bir sit alanı olmasıdır. 

Olimpos Plajı’na giriş, Olimpos Antik Kenti giriş ücretine dahildir. Olimpos Antik Kenti'ne giriş için ise 30 TL ödenmesi gerekmektedir. 


Tahtalı Dağı

Tahtalı Dağı

Beydağları Milli Parkı zirve noktası olan Tahtalı Dağı, Antik Çağ’da Olympos Dağı olarak bilinmektedir. Olimpos gezilecek yerler arasında öne çıkan dağ, benzersiz doğal bir manzaraya sahip olan bir konumda yer almaktadır. Yüksekliği metreyi bulan dağdan Kemer ve sahil şeridinin muhteşem manzarası görülmektedir. Tahtalı Dağı üzerinde yapılabilecek aktiviteler arasında yamaç paraşütü, doğa yürüyüşü, bisiklet turu, piknik ve bungee-mancınığı gibi seçenekler yer almaktadır. Tahtalı Dağı'ndan bungee-jumping yaparak aşağıya atlayabilir, adrenalin dolu dakikalar yaşayabilirsiniz.

Yamaç paraşütü, en popüler aktiviteler arasında sayılmaktadır. Dünyanın en uzun yamaç paraşütü alanına ev sahipliği yapmaktadır. Çevresinde gezilecek yerler bakımından birçok doğal güzellik olan Tahta Dağı’na ulaşım için Olimpos Teleferik kullanılmaktadır. Ayrıca Olimpos Seyir Terası da bulunmakta olup, muhteşem bir gün batımı izlemenize olanak tanımaktadır. 

Olimpos'ta bulunan Tahtalı Dağı'na girişler ücretsizdir.


Ceneviz Koyu

Ceneviz Koyu

Ceneviz Koyu, Olimpos ile Antalya ilinin Adrasan bölgesi arasında yer almaktadır. El değmemiş nadir koylardan birisi olma özelliğini taşımaktadır. Olimpos'ta gezilecek yerler arasında bulunan koya, eski zamanlarda Ceneviz gemileri burada durduğu için Porto-Ceneviz ismi verilmiştir. Olimpos tatilinde gezi rehberi hazırlarken ekleyebileceğiniz koy, etkileyici doğal güzellikleri ve masmavi denizi ile mutlaka ziyaret edilmelidir. Adrasan bölgesinin doğal güzelliğini de gözler önüne seren koy, sakin ve huzurlu bir ortama sahiptir.

Antalya iline bağlı Kaş, Kumluca ve Kemer çevresinde düzenlenen tekne turu güzergahının en popüler durakları arasında kabul edilmektedir. Koy üzerinde hiçbir işletme olmadığı için yeme içme bakımından hazırlıklı gidilmesi önerilir. 

Olimpos ile Adrasan sınırları arasında olan Ceneviz Koyu'na tekne turları ile girişler ücretsizdir.

Tarihi ve turistik mekanlara yakın konaklama seçenekleri için Antalya otelleri adresinden otelleri inceleyebilirsiniz.


Musa Dağı

Musa Dağı

Adrasan ile Olimpos arasında kalan Musa Dağı, hem doğal güzelliği hem de başta Olimpos Likya Yolu olmak üzere tarihi kalıntıları ile dikkat çekmektedir. Olimpos tatilinde gezilecek yerler arasında olan dağ çevresinde, tarihi kalıntılar arasında geçmiş yıllarda yapılmış olan yere gömülü su sarnıçları bulunmaktadır. Uzun bir yürüyüş güzergahı olan Likya Yolu başta olmak üzere birçok doğal güzelliği seyredebileceğiniz dağ, Olimpos tatilinde mutlaka görülmesi gereken doğal güzellikler arasında öne çıkmaktadır. Dağ üzerinden ayrıca Adrasan bölgesindeki etkileyici doğal güzellikleri de izleyebilirsiniz.

Olimpos'ta Likya Yolu'nun güzergahı ile Adrasan arasında olan dağ, manzara seyri için de idealdir. Akdeniz’in muhteşem manzarası ile ziyaretçilerini karşılamaktadır. 


Olimpos Antik Kenti

Olimpos Antik Kenti

Likya Birliği’ne bağlı antik yerleşim yerlerinden birisi olan Olimpos Antik Kenti, Olimpos Beydağları Milli Parkı sınırları içerisinde yer almaktadır. Kesin olmamakla birlikte yapılan araştırmalar sonrasında Olimpos Antik Kenti'nin, M.Ö. ’lü yıllarda, Helenistik Dönem’de inşa edildiği düşünülmektedir. Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait tarihi yerler olan kalıntıların çoğu sit alanı olup; ormanlar ile çevrilidir. Olimpos'ta yapacağınız tatillerde gezi rehberi oluştururken mutlaka dikkate almanız gereken antik kentin geçmişi, oldukça eskidir.

Olimpos Antik Kenti’nde gezilecek yerler arasında tiyatro, akropol, tapınak kapısı, lahit ve daha fazla kalıntı bulunmaktadır. Hem doğayı hem de tarihi yapıları bir arada sunan önemli antik kentler arasındadır. Tekne turları aracılığı ile de ziyaret edilebilen bölgede ayrıca konaklayabileceğiniz ağaç evler ve kamp alanları yer almaktadır. Buradaki ağaç evler, otantik dokusu ve huzurlu atmosferi ile Olimpos tatilinizi renklendirebilecek bir konumda yer almaktadır.

Olimpos Antik Kenti’ne giriş 30 TL’dir. 

Olimpos'ta aileniz ile birlikte güzel bir vakit geçirmek için ekibimizin hazırlamış olduğu Olimpos gezi rehberi sayfasını incelemeyi unutmayın.


Olimpos Ağaç Evleri

Olimpos Ağaç Evleri

Hem yerli hem de yabancı turistlerin en çok ilgisini çeken yerlerden birisi de Olimpos Ağaç Evleri’dir. Tarihi birçok kaynakta da ağaç evler geçmektedir. Ünlü tatil beldesi olan Olimpos sınırları içerisinde yer alan simgesel noktalardan bir tanesidir. 

Olimpos'ta hizmet veren Olimpos Ağaç Evleri, genellikle pansiyon olarak hizmet vermektedir. Ağaç evler içerisinde dilediğiniz gibi konaklayarak keyifli zaman geçirebilirsiniz. 


Yanartaş Milli Parkı (Çıralı Yanartaş)

Yanartaş Milli Parkı

Doğal bir gaz kaynağı olan Yanartaş, hem tarihi hem de turistik açıdan büyük bir öneme sahiptir. yıldır taşlar arasında çıkan alevler giden herkesi şaşırtmaktadır. Kemer ilçesine bağlı Çıralı Köyü'nde bulunan ve Olimpos gezilecek yerler arasında bulunan Çıralı Yanartaş , aynı zamanda, Yunan mitolojisinde de yer verilen önemli noktalardandır. Çıralı Köyü, Olimpos'a 25 km uzaklıktadır.

Çıralı Yanartaş, denizden metre yükseklikte yer almakta olup, deniz manzarasını izlemenize olanak tanımaktadır. Üzerinden çok kez araştırmalar yapılmış olsa da, Çıralı Yanartaş'taki gazın miktarı öğrenilemediği için ne zaman söneceğine dair bilgilere de ulaşılamamıştır. Ayrıca Çıralı Yanartaş içerisinde herhangi bir tesis bulunmadığını hatırlatmakta fayda var. Eşi benzeri bulunmayan Çıralı Yanartaş, ayrıca piknik ve kamp gibi aktiviteler için uygun olan yerler arasındadır. Çıralı Yanartaş'ı haftanın her günü ziyaret edebilirsiniz.

Olimpos'a yapacağınız gezilerinizde ziyaret edebileceğiniz Çıralı Yanartaş'a giriş 9 TL’dir. 

Antalya'daki turistlerin sürekli ziyaret ettiği mükemmel yerler için Antalya gezi rehberi sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Olimpos Günübirlik Gezilecek Yerler

Antalya ilinin en popüler turistik noktaları arasında yer alan Olimpos, gezilecek yerler açısından hem tarihi hem de doğal güzellikler sunmaktadır. Fakat gezilecek yerler, Olimpos ile sınırlı kalmamaktadır. Çevresinde de keşfe çıkabileceğiniz birçok Antalya iline bağlı günübirlik gezilecek yer bulunmaktadır.


Cennet Koyu

Cennet Koyu

Kemer ilçesine bağlı Tekirova tatil beldesinde yer alan Cennet Koyu,  Olimpos'a 21 kilometre uzaklıktadır. Yemyeşil ağaçlar ile çevrili koy, tekne turu ile Olimpos tatilinde günübirlik gezilecek yerler arasında bulunmakta olup; sessiz ve sakin atmosferi ile ziyaretçilerinin ruhen ve bedenen dinlenmelerine olanak tanımaktadır. 

Olimpos'ta her bütçeye uygun fiyatları ile rahat konaklama hizmetleri sunan yerler için Olimpos pansiyon sayfamıza göz atabilirsiniz.


Gelidonya Feneri

Gelidonya Feneri

Olimpos'a 24 km uzaklıkta bulunan Gelidonya Feneri, Antalya ilinin Kumluca ilçesinin Mavikent bölgesinde yer alıyor. Toplu taşıma araçları ile rahat bir şekilde gidebileceğiniz fener, doğal güzelliği ve tarihi önemi ile dikkat çekmektedir. metreyi geçen yüksekliği ile birlikte Türkiye'deki en yüksek deniz feneri olma özelliğine sahip Gelidonya Feneri, etrafındaki doğal güzellikler ile birlikte Olimpos tatilinde ziyaret edilebilen bir yapıdır.


DoluSu Park

DoluSu Park

Antalya ilinin Kemer ilçesindeki Kiriş beldesinde yer alan DoluSu Park, Olimpos'a 7 kilometre uzaklıktadır. Dolu dolu bir gün geçirmenize olanak tanımakta olup, dalga havuzu, heyecanlı kaydıraklar, plaj ve yunus eğlenceleri gibi çeşitli aktivite seçenekleri sunmaktadır. 

Olimpos tatilinizde doğa ile iç içe sakin, huzurlu bir ortamda konaklamak isteyenler için Olimpos bungalow sayfamızda yer alan seçenekleri değerlendirebilirsiniz.


Adrasan Plajı

Adrasan Plajı

Olimpos'a 14 km uzaklıkta bulunan Antalya kentinin ünlü Adrasan Plajı, bölgede tekne turlarının uğrak noktaları arasındadır. Adrasan bölgesinin sakin ve temiz denizi ile birlikte keyifli bir şekilde vakit geçirebileceğiniz Adrasan Plajı, Olimpos'ta günübirlik gezilecek yerler arasında yer almaktadır. İsterseniz bölgedeki tekne turlarına katılarak daha çok destinasyon keşfi yapabilirsiniz.


Dinopark Antalya

Dinopark Antalya

Kemer ilçesindeki Göynük beldesinde yer alan Dinopark Antalya, Olimpos'a 13 kilometre uzaklıktadır. Günübirlik gezilecek yerler arasında bulunan Dinopark Antalya, 7 boyutlu dinozorlara ses ve nefes alma efekti eklenerek çok gerçekçi bir izlenim sunulmaktadır. Dinopark Antalya içerisindeki bir diğer gezilecek yer ise evcil hayvanat bahçesi, oyun havuzu ve macera parkı ile keyifli bir zaman geçirmenize olanak tanımaktadır. 


Olimpos’ta Gezilecek Yerler

Cennet gibi doğası ile görenleri büyüleyen Olimpos şehrin gürültüsünden uzaklaşabileceğiniz, bol oksijenli havasıyla bedeninizi dinlendirebileceğiniz, masmavi sularda gönlünüzce yüzebileceğiniz Akdeniz’in favori tatil beldelerinden biridir. Sadece doğası ile değil tarihî alanları ile de ilgi odağı olan Olimpos’a günübirlik uğrayabileceğiniz gibi gün konaklayarak unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz. Antalya’dan sadece 1,5 saat uzaklıkta bulunan Olimpos’ta gezilecek yerleri keşfettikçe bu şirin beldeden ayrılmak istemeyeceksiniz.

Olimpos’ta Gezilecek Yerler

Cennetin yeryüzüne yansımış hali olarak bilinen Olimpos daha çok gençlerin tercih ettiği Akdeniz’in en özel tatil beldelerinin başında gelmektedir. Cam gibi denizi, antik kentleri, doğal güzellikleri ve mis gibi havasıyla Olimpos tatilden sakinlik ve huzur arayanların beklentilerini sonuna kadar karşılamaktadır. Olimpos’ta ve çevresinde gezilip görülebilecek yerlerin sayısı fazladır. Gezinize antik çağlardan bugüne yanmaya devam eden Yanartaş ile başlamanızı tavsiye ederiz. Özellikle gün batımında harika bir manzaraya sahip olan Yanartaş’a gece turları da düzenlenmektedir. Olimpos Antik Kenti geçmişten günümüze miras kalan tarihî yapılarla oldukça ilgi görmektedir. Eğer yaz aylarında Olimpos’a yolunuz düşerse Çıralı Sahili’nde deniz kaplumbağalarının yavrularını görme şansı bulabilir, farklı bir deneyim kazanabilirsiniz. Ulupınar’da şelale kenarında alabalık keyfi yapabilir, Olimpos ve Musa Dağı’nın zirvesinde eşsiz günbatımı manzarasını izleyebilirsiniz. Ceneviz Koyu, Adrasan, Phaselis koylarına giden tekne turlarına katılabilir, gün boyu deniz ve güneşin tadını çıkartabilirsiniz. Doğa yürüyüşünü seviyorsanız en iyi yürüyüş parkurlarından biri olan Likya Yolu’nun Olimpos’tan geçtiğini unutmayın. Listede adı geçen yerlerle ilgili bilgiler aşağıda mevcuttur.

Yanartaş

funduszeue.info

Olimpos’ta görülmesi gereken yerlerin başında Olimpos’un kuzeyindeki Çıralı Plajı’nın yamaçlarında bulunan Yanartaş gelmektedir. Burası doğal gaz sıkışması sonucunda küçük alevlerin oluştuğu yerdir. Yanartaş’a direkt araçla ulaşım yoktur. Milli Park girişine araçlarınızı bıraktıktan sonra Yanartaş mevkiine portakal ağaçları arasında dakikalık yürüyüşle ulaşabilirsiniz. Yanartaş mevkii Olimpos’un tepesinde çam ağaçlarının arasında muhteşem bir manzaraya ve doğaya sahiptir. Yanartaş’ı doğasından öte asıl önemli yapan “sonsuz ateş” veya “Olimpos’un sönmeyen ateşi” adı verdiren, yüzyıllardır kayalar arasından sızan gaz ile oluşan alevlerin hiç sönmeden yanmasıdır.

Yanartaş hakkında bir efsane de bulunmaktadır. Efsaneye göre Ephyra kralı Glakaus’un oğlu Hipponoes, kardeşini öldürdükten sonra Bellorophontes adını alarak Argos kralı tarafından Likya kralına gönderilir. Likya kralı bu genci ceza olarak Olimpos Dağı’nda yaşayan ve ağızdan alev saçan Chimera ile dövüşmeye gönderir. Bellorophontes, Pegasus’a binip Chimera ile dövüşür. Bellorophontes mızrağını Chimera’ya saplayarak onu yerin yedi kat dibine gömer. Chimera ölmez ama yerin yedi kat altından alevler saçmaya devam eder. Yanartaş yerli ve yabancı turistlerin Olimpos’ta sıklıkla ziyaret ettiği yerlerin başında gelmektedir. Olimpos Milli Parkı içerisinde bulunan Yanartaş’a giriş ücreti olarak 6 TL ödemelisiniz.

Olimpos Antik Kenti

olympos_jpg

Likya’nın en önemli antik kenti olarak bilinen Olimpos Antik Kenti Kemer’e 40 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Kesin kuruluş tarihi bilinmeyen Olimpos Antik Kenti’nin geçmişinin MÖ 2. yüzyıla kadar dayandığı düşünülmektedir. O yıllarda kullanılan Likya sikkelerinde Olimpos adı geçmektedir. Olimpos Antik Kenti’nin kalıntıları orman içinde bulunmaktadır. Kalıntıların etrafı ağaçlar ve çalılarla çevrilidir. Bölgede fazla kazı çalışması yapılmadığından yerin altındaki kalıntıların büyük çoğunluğuna ulaşılamamıştır. Yeraltında binlerce kalıntının bulunabileceği düşünülmektedir. Olimpos, Antik Kent’in içinden geçen derenin iki yanına kurulmuştur. Kentteki kalıntılar Güney ve Kuzey Nekropol olarak adlandırılmıştır. Güney Nekropol’de ’den fazla mezar keşfedilmiştir. Nehrin öbür tarafındaki Kuzey Nekropol’de ’den fazla mezar bulunurken konut alanları da vardır. Bu bölgede ayrıca Piskoposluk Sarayı, Tapınak, Bazilika yer almaktadır. Bu iki bölge Roma döneminde yapılan bir köprü ile birbirine bağlanmıştır.

Olimpos’taki kalıntıların özelliklerine bakılınca Roma dönemine ait tiyatro, kilise ve hamamların özelliklerini taşıdığı görülmektedir. Olimpos Antik Kenti’ne 15 Nisan-2 Ekim tarihleri arasında saatleri arasında ziyaret edilmesine izin verilirken 3 Ekim Nisan tarihleri arasında saatleri arasında izin verilmektedir. Olimpos Antik Kenti’ne giriş ücreti 20 TL’dir. Müzekart geçerlidir.

Çıralı

funduszeue.info

Olimpos Beydağları Milli Parkı içerisinde yer alan Çıralı, Olimpos’ta görülmesi gereken bir diğer yerdir. Üç kilometre uzunluğundaki Çıralı Sahili’nin bir ucunda Olimpos, diğer ucunda ise Yanartaş bulunmaktadır. Dünyanın en iyi plajları arasında gösterilen Çıralı fıstık çamları ve okaliptüs ağaçlarıyla çevrili muhteşem bir doğaya sahip olmanın yanı sıra etrafı antik kentlerle çevrelenmiş durumdadır. Çıralı kendine özgü bitki türleriyle ve caretta carettalarıyla Olimpos’un en önemli ve en özel yerlerinden biridir. Çıralı’da Olimpos’un adeta simgesi olan caretta carettaların üreme alanları bulunmaktadır. Sahilin kuzeyindeki Karaburun mevki kg ağırlığında ve cm boyutlarında caretta caretta’lara ev sahipliği yapmaktadır. Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan kaplumbağalar temmuz ve ağustos ayları arasında karaya çıkarak yumurtalarını bırakmaktadır. Çıralı’nın sahil kesimi sit alanı olduğu için el değmemiş doğası ve tertemiz denizi ile mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında gelmektedir.

Ulupınar

ulupinarjpg

Olimpos sınırları içinde küçük bir yerleşim yeri olan Ulupınar, Çıralı ile beraber Olimpos’a yolunuz düştüğünde uğramanızı tavsiye ettiğimiz huzur dolu bir köydür. Ulupınar gerek doğasıyla gerek tarihî dokusuyla muhteşem bir güzelliğe sahiptir. Ulupınar, Toros Dağları’nın zirvesinden gelen yaz aylarında buz gibi akan suyuyla ünlüdür. Ulupınar gezinizde size buram buram çam kokusu eşlik eder. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Ulupınar’da yerel tatları deneyebileceğiniz restoranlar ve konaklama için ağaç evlerin olduğu tesisler bulunmaktadır. Bu tesisler yıl boyunca kesintisiz hizmet vermektedir. Akdeniz mutfağının bütün zenginlikleri bulabileceğiniz restoranlarda doğa ile iç içe alabalığınızı yiyebilir, çayınızı yudumlayabilirsiniz. Sabah erken saatlerde gelirseniz mis gibi orman havasında kahvaltı keyfi yaşayabileceğiniz Ulupınar, en iyi mola yerlerinden biridir.

Tahtalı Dağı (Olimpos Dağı)

teleferikjpg

Olimpos Dağı olarak da bilinen Tahtalı Dağı, Beydağları Milli Parkı içinde bulunmaktadır. Olimpos’un en çok ziyaret edilen yerleri arasında gösterilen Tahtalı Dağı denize yakın ve yüksek olmasıyla bölgeye oldukça hâkim konumdadır. metrede yüksekliğindeki Tahtalı Dağı’nın zirvesiyle Olimpos’u birleştiren teleferik bulunmaktadır. Olimpos Teleferiği dünyanın ikinci en uzun, Avrupa’nın ise en uzun teleferiğidir. “Sea to Sky” sloganıyla anılan Olimpos Teleferiği 10 dakika gibi kısa sürede Tahtalı Dağı’na çıkmaktadır. Tahtalı Dağı’na çıktığınızda muhteşem bir manzara sizi beklemektedir. Dağın zirvesinde keyifli zaman geçirebileceğiniz açık ve kapalı restoranlar, seyir terası ve zirve panoraması bulunmaktadır.

Tahtalı Dağı ayrıca doğa sporları tutkunlarının vazgeçilmez adreslerindendir. Her yıl düzenlenen dünyaca ünlü Kemer Hard Enduro yarışı zirvede son bulmaktadır. Zirveden amatör ve profesyonel yamaç paraşütü yapıldığı gibi Beycik ve Çukuryayla’ya doğa yürüyüşü ve dağ bisikleti sporu düzenlenmektedir. Olimpos Teleferiği 1 Mayıs Ekim tarihleri arasında saatleri arasında çalışırken 01 Kasım Nisan tarihleri arasında saatleri arasında çalışmaktadır. Teleferik ile ilgili detaylı bilgileri buradan bulabilirsiniz. funduszeue.info

Ceneviz Koyu

ceneviz_koyu_tekne_turuxjpg

Olimpos’ta denizin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz bir diğer koy Ceneviz Koyu’dur. Olimpos’a 5 kilometre uzaklıkta Adrasanve Olimpos arasında bulunan Ceneviz Koyu bakir kalmış muhteşem doğasıyla, tertemiz sularıyla tekne turlarının vazgeçilmez adreslerinden biridir. Koya sadece Adrasan’dan tekne ile ulaşım sağlanmaktadır. Geçmiş dönemlerde Cenevizlilerin gemilerinin burada durmalarından dolayı koya Ceneviz Koyu adı verilmiştir. Ceneviz Koyu’nda otel ya da kalabileceğiniz herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Ceneviz Koyu’nda şeker ve tansiyon gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiği düşünülen çamur banyosu yapılabilmektedir. Suyun 20 metre altını rahatlıkla görebildiğiniz Ceneviz Koyu’nda caretta caretta kaplumbağalar ile karşılaşılabilir, bu muhteşem anı ölümsüzleştirmek için sualtı kameranızla çekim yapabilirsiniz. Olimpos’a gelen yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerin başında gelen koyda yeşilin ve mavinin en güzel tonlarını görebilir, bol bol yüzebilirsiniz.

Phaselis

Phaselis_funduszeue.info

Tekirova köyü yakınlarında bulunan Phaselis, Kemer’e 12 kilometre uzaklıktadır ve eski bir Likya antik kentidir. Phaselis tarihi, muhteşem doğası ve plajı ile Olimpos’ta mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Büyük İskender, Pers, Rodos Krallığı hâkimiyetinde kalmış Phaselis’in tarihi MÖ 7. yüzyıla kadar dayanmaktadır. Phaselis Bizans döneminde piskoposluk merkezi olarak kullanılırken MÖ yılında Rodoslular tarafından liman şehri olarak kurulmuştur. Olimpos Beydağları Milli Parkı içindeki Phaselis Antik Kenti’nde Savaş Limanı, Kuzey Limanı ve Güney Limanı olmak üzere üç liman bulunurken ayrıca Nekropol, Antik Su Kemeri, Hadrianus Agorası, Domitian Agora, Hadrianus Kapısı ve kişilik kapasiteye sahip Phaselis Antik Tiyatrosu gibi ünlü kalıntılar bulunmaktadır. Phaselis tarihiyle ünlü olduğu gibi doğal güzellikleriyle de ünlüdür. Çam ağaçlarıyla çevrili plajı ve muhteşem deniziyle özellikle yaz aylarında yoğun ilgi görmektedir. Phaselis’e kara yolundan gelebileceğiniz gibi Kemer’den kalkan tur tekneleri ile de ulaşabilirsiniz. Phaselis Antik Kenti’ne 15 Nisan-2 Ekim tarihleri arasında saatleri arasında ziyaret edilmesine izin verilirken 3 Ekim Nisan tarihleri arasında saatleri arasında giriş yapabilirsiniz. Antik Kent’e giriş ücreti 20 TL’dir. Müzekart geçerlidir.

Adrasan

funduszeue.info

Kemer’e 50 kilometre, Olimpos’a 10 kilometre uzaklıkta bulunan Adrasan muhteşem doğasıyla ve plajıyla Olimpos civarında görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Adrasan Koyu iki kilometre uzunluğunda bir plaja sahiptir. Koyun etrafı çam ağaçlarıyla çevrilidir. Doğal liman olan Adrasan Koyu, rüzgâra karşı korunaklıdır. Bu özelliği balıkçılar ve mavi yolculuk tekneleri için oldukça avantajlı olmasını sağlamıştır. Adrasan Plajı’ndaki tekneler çevredeki adalara ve koylara günübirlik turlar düzenlemektedir. Bu ada ve koylar arasında Adrasan’a yaklaşık 1 saat mesafedeki Suluada, Sazak ve ünlü Ceneviz Koyu bulunmaktadır. Sabah ’da başlayan turlara katılarak akşam ’ye kadar unutulmaz bir deneyim yaşayabilir, bakir koylarda denizin ve güneşin tadını çıkartabilirsiniz. Doğaseverlerin sıklıkla ziyaret ettiği Adrasan berrak suları ve 55’e yakın balık türüyle olta balıkçılığı yapanların yoğun ilgisini çeken yerlerin başında gelmektedir. Gelidonya Burnu’nda yıllık tarihe sahip Fenike batığını görmek için dalış yapılmaktadır. Adrasan’da konaklayabileceğiniz çok sayıda pansiyon, otel ve ağaç ev bulunmaktadır. Olimpos Çavuşköy sapağından sola döndükten sonra yaklaşık 20 kilometre sonra Adrasan Koyu’na ulaşabilirsiniz.

Musa Dağı

1(4).png

Olimpos ile Adrasan arasında yükselen metre yüksekliğindeki çam ağaçlarıyla dolu Musa Dağı muhteşem bir manzaraya ve doğaya sahiptir. Olimpos’tan Adrasan’a giden Likya Yolu’nun güzergâhı Musa Dağı’nın zirvesinden geçmektedir. Olimpos Sahili’nden Musa Dağı’nın zirvesine yaklaşık kilometre uzunluğunda patika bulunmaktadır. 20 kilometre uzunluğundaki Olimpos-Adrasan parkuru doğa yürüyüşü sevenlerin yoğun ilgisini çekmektedir. Düzenli olarak yürüyüş ve serbest tırmanış turlarının düzenlendiği Musa Dağı’nın zirvesinde Kayıp Şehir olarak adlandırılan antik kente ait kalıntılar yer alır. Bu kalıntılar arasında ibadet amaçlı kullanılan kalıntılar bulunduğu gibi metre derinliğinde, 2 metre genişliğinde yere gömülmüş vaziyette su sarnıçları da vardır. Musa Dağı’nın zirvesinde henüz keşfedilmemiş antik kalıntılarla dolu olduğu düşünülmektedir. Manzaraya düşkünseniz Musa Dağı’nın zirvesinden Olimpos, Adrasan, Çıralı ve Kemer’e uzanan kıyı şeridini görebilirsiniz. Bu muhteşem manzarayı çekmek için fotoğraf makinenizi yanınıza almayı unutmayın.

Tahtalı Teleferik

Tahtalı teleferik, Antalya’nın Kemer ilçesinde konumlanan ve Avrupa’nın en uzun teleferik sistemi olma unvanını elinde bulunduran bir ulaşım sistemidir. Güzergâh üzerinde bulunan Tahtalı Dağı’ndan adını alan bu teleferik hattı  metreden metreye çıkar ve metre uzunluğundadır. Olympos teleferiği olarak da bilinen bu teleferik ile yaklaşık 9 buçuk dakikada rüya gibi bir yolculuk yapabilirsiniz. Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği teleferiği daha önce deneyimlemediyseniz Olympos turunuzun aktivitelerine eklemenizde fayda var. Adrenalin seviyesi ve manzara keyfi yüksek olan bu seyahat için şimdiden iyi eğlenceler.

Tahtalı Teleferik Hakkında Bilgi

Zirvesi Tahtalı Dağı’nda bulunduğu için Tahtalı teleferik olarak da anılan Olympos teleferiği  senesinden bu yana hizmet verir. Avrupa’nın en uzun teleferik sistemi olan teleferikle yaklaşık 9 buçuk dakika süren turlar atabilirsiniz.

Devamını Oku

Yazıcı Dostu Sürüm

Olimpos Gezilecek Yerler - Yazın ve Kışın Olimpos’ta Gezilecek ve Fotoğraf Çekilecek Yerler Nereler, Nereye Gidilir?

Olimpos gezilecek yerler Antalya'nın diğer yerleri gibi çok çeşitlidir. Hatta Olimpos Kaş arası gezilecek yerler, bahsedilen çeşitliliğe örnek verilebilir. Bu çeşitlilikten de anlaşacağı üzere Olimpos nerede sorusu netlik kazanmıştır. Tarihin ve doğanın birlikte hareket ettiği bu yerde gezmek için Olimpos'a nasıl gidilir gibi bir soruya yanıt aramalıyız. Çünkü bu özellikteki bir yeri gezmek için başlangıcın Olimpos olması gerekir. Sonraki adımda Olimpos'ta nereye gidilir ya da gidilmez konusu düşünülebilir.

Olimpos Gezilecek Yerler

Olimpos denilince akla Antalya gelir. Antalya'da malum hem tatili hem de tarihi çağrıştıran bir ildir. Olimpos'ta Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı bir yerleşim yeridir. Bu sebeple Antalya'nın bahsedilen özelliğini de almıştır. Olimpos'un gezilecek yerlerinde ilk olarak Olimpos Antik Kenti gelir. Olimpos Antik Kentini görmeye gidenler Roma zamanındaki yaşam kalıntılarıyla karşılaşır. Diğer bir gezilecek yer ise plajlardır. Yine Olimpos plajı da gidilmesi gereken yerlerdendir. Olimpos ağaç evini görmeden gitmek elbette olmaz. Çünkü tabiatla bütüncül bir atmosfere sahiptir.

Olimpos'ta Gezilecek ve Fotoğraf Çekilecek Yerler Nereler?

Olimpos'u gezerken her anı fotoğraflanabilir. Başınızı nereye çevirirseniz çevirin ya denizin mavisiyle ya da dağların yeşilliğiyle karşılaşırsınız. Bunlar fotoğraflanacak en özel karelerdir. Başka bir açıdan bakıldığında insanlar, tarihi yerlerde de çok fazla fotoğraf çekmeyi severler. Olimpos buna imkân tanıyan bir yerdir. Olimpos Ceneviz kalesi, Rhodiapolis Antik Kenti, Olimpos liman anıt mezarlığı, Olimpos ören yeri, Adrasan kalesi ve Korydalla Antik Kenti hem gezilebilecek hem de fotoğraf çekilebilecek tarihi yerlerdir.

Olimpos'ta Nereye Gidilir?

Olimpos'ta gidilecek diğer seçenekler, plajlar ve koylardır. Çünkü Olimpos denizin, kumsalın, plajların ve koyların ana merkezinde olan bir yerdir. Olimpos'ta bir yerlere gitmek için insanlara alternatif olacak yerler vardır. Bunlar: Olimpos plajı, Çıralı plajı, Adrasan koyu, Beydağları Sahil Milli Parkı, Akseki koyu, Balıkçı koyu, Papaz iskelesi ve Porto Ceneviz koyu gibi yerlerdir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası