koltuk altı terlemesi için hangi doktora gidilir / Koltuk Altı Terleme Tedavisi - Özel Sada Hastanesi

Koltuk Altı Terlemesi Için Hangi Doktora Gidilir

koltuk altı terlemesi için hangi doktora gidilir

Terleme için hangi bölüme/doktora gidilir?

Özellikle sıcak alanlarda ortaya çıkan terleme sorunu genel olarak yaz aylarında kişilerde çok daha yüksek oranlarda görülmektedir. Terleme şikayetleri yoğun olarak koltuk altı, ayak, avuç içi ve sırt bölgelerinde oldukça yoğun şekilde görülmektedir. Bu gibi tamamen doğal insan vücudu fonksiyonu olarak ortaya çıkan terlemenin dışında çok aşırı terleme önemli bir sorundur. Tıp dilinde ‘hiperhidroz’ olarak adlandırılan bu çok aşırı terleme problemine karşı günümüz modern tıp dünyasında uygulanmakta olan çeşitli tedavi teknikleri bulunmaktadır. Aşırı terleme şikayetleri bulunan kişilerin mutlaka uzman bir doktora başvurması gerekir. Şimdi, terleme için hangi bölüme/doktora gidilir? Gelin hep birlikte öğrenelim

funduszeue.info

Yayınlanma:

Terleme için hangi bölüme/doktora gidilir?

Terleme şikayetlerinin mutlaka ciddiye alınması ve özellikle kişilerin günlük yaşamlarını olumsuz şekilde etkilemesi nedeni ile doğru ve erken zamanda tedavilerin yaptırılması oldukça büyük bir önem taşıyor. Günümüzde pek çok kişi terleme halinin doğal bir süreç olduğunu düşünüyor ancak terleme ne kadar doğal ve sağlıklı bir süreç olsa da aşırı miktarlarda meydana gelmesi durumunda kişilerin yaşadıkları terleme durumunun altında farklı bir problem yattığına işaret edebilir. Peki, terleme için hangi bölüme gidilir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…

TERLEME NEDİR?

Terleme sıvının vücudun ter bezlerinden salınmasıdır. Bu sıvı tuz içerir. Bu sürece terleme de denir. Terleme vücudunuzun serin kalmasına yardımcı olur. Bu sürece termoregülasyon adı verilir. Ter genellikle kolların altında, ayaklarda ve ellerin avuçlarında bulunur.

NASIL TERLERİZ?

Deride iki tür ter bezi vardır: apokrin (özellikle koltuk altı bölgesinde bulunur) ve cilt yüzeyinin her tarafında bulunan ekrin bezleri. Terleme veya terleme mekanizması vücudun otonom sinir sistemi tarafından kontrol edilir (sinir sistemimizin istemsiz veya ‘bilinçsiz’ kontrol altında olan bölümü).

Apokrin bezleri ergenlikten itibaren aktif hale gelir ve esas olarak koltuk altlarında bulunur. Güçlü duygular, stres, acı ya da egzersiz hissettiğimizde ter üretirler. Apokrin ve bezlerden gelen ter, en hafif vücut kokusunun üretilmesinden sorumludur.

Ekrin bezleri en bol bulunan ter bezleridir, cildin her yerinde bulunur ve doğumdan hemen sonra çalışmaya başlar ve % 99 sudan oluşan seyreltik bir tuz çözeltisi bırakır. Terin ıslaklık hissinden sorumlu olan ekrin bezidir. Ekrin bezlerinden üretilen ter, vücudu termoregülasyonla serin tutmak için çok önemlidir.

Diğer vücut fonksiyonlarında farklılıklar olduğu gibi, insanların nasıl terlediklerinde de doğal farklılıklar bulunmaktadır. Bazı insanlar diğerlerinden daha kolay terlemeye başlar. Ancak bazı insanlar hiperhidroz adı verilen aşırı terleme sorunu yaşarlar. Ellerinden ter damlayacak kadar aşırı terleme yaşarlar.

Aşırı terlemenin en sık sebeplerinden biri strestir. Sterse bağlı aşırı terleme daha çok avuç içlerinde, koltuk altında ve kasıklarda görülür. Strese bağlı terleme dinlenme durumunda ya da uykuda genellikle ortadan kalkar.

Öte yandan aşırı terlemek diğer bazı hastalıkların habercisi de olabilir.

AŞIRI TERLEME NEDENLERİ

– Alkol
– Alkol ya da uyuşturucu madde yoksunluğu
– Akciğer rahatsızlıkları
– Ateş ve enfeksiyonlar, tüberküloz
– Baharatlı yiyecekler
– Çocuklarda C ve D vitamini eksiklikleri
– Diyabet
– Duygusal ya da stresli durumlar (kaygı)
– Düşük kan şekeri (hipoglisemi)
– Birincil hiperhidroz (Bu tip hiperhidroz kalıtsal olabilir, altta yatan bir hastalık olmadan ter bezleri aşırı çalışmaktadır. Bütün vücudu değil de daha çok el ve ayakları etkiler. )
– Egzersiz
– Hipertiroidi (Tiroid bezinin normalden fazla çalışması.)
– Kafein
– Kalp hastalığı
– Kanser (Bazı kanser türleri.)
– Kompleks bölgesel ağrı sendromu (KBAS)
– Menopoz
– Obezite veya fazla kilolar
– Tiroid hormonu, morfin, ağrı kesici, ateş düşürücü ya da antidepresan gibi bazı ilaç türleri
– Yüksek hava sıcaklığı

TERLEME İÇİN HANGİ BÖLÜME GİDİLİR?

– Bölgesel terleme: (yüz, el, koltuk altı, ayak terlemesi) ameliyatsız tedavi için Dermatoloji bölümüne,
– Bölgesel terleme: (yüz, el, koltuk altı, ayak terlemesi) ameliyatla tedavi için Göğüs Cerrahisi bölümüne,
– Genel terleme: (vücut, gövde terlemesi) için İç Hastalıkları ve Endokrinoloji bölümüne,
– Gece (uykuda) terleme: için İç Hastalıkları ve Göğüs Hastalıkları bölümüne gidilebilir,
– Çocuklarda terleme: için Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümüne başvurulması gerekir.

AğrıÇocukD vitaminidiyabetEgzersizkansermenopozobezitesudanuyuşturucu

Çoçuklarda el ve ayak terlemesi için hangi bölüme gidilir?

İçindekiler:

  1. Çoçuklarda el ve ayak terlemesi için hangi bölüme gidilir?
  2. Çocukların el ayak terlemesi neden olur?
  3. El ve ayak terlemesi için hangi doktora gidilir?
  4. El ve ayak terlemesi tedavisi için hangi bölüme gidilir?
  5. El terlemesi neden olur?
  6. El terlemesi için hangi bölüme gitmeli?
  7. El içi terlemesi neden olur?

Çoçuklarda el ve ayak terlemesi için hangi bölüme gidilir?

Çocuklarda terleme: için Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümüne gidilir. Bölgesel terleme: (yüz, el, koltuk altı, ayak terlemesi) ameliyatla tedavi için Göğüs Cerrahisi bölümüne gidilir. Genel terleme: (vücut, gövde terlemesi) için İç Hastalıkları ve Endokrinoloji bölümüne gidilir.

Çocukların el ayak terlemesi neden olur?

Nadiren görülen kan şekerinin düşmesi gibi bazı metabolik problemler bebeklerin el, ayakve alın bölgesinde terlemeye yol açabilir. Terlemeye aşırı titreme, dalgınlık ve bakışlarda kayma da eşlik edebilir. Bebeklerin terlemesi genel olarak hastalık bulgusu ile ilgili değil bebeğin aşırı giydirilmesi ile ilgilidir.

El ve ayak terlemesi için hangi doktora gidilir?

- Yüz, koltuk altı, ayak terlemesiameliyatsız tedavi için Dermatoloji bölümüne gidilir. - Yüz, koltuk altı, ayak terlemesiameliyatlı tedavi için Göğüs Cerrahisine gidilir. - Genel terleme, vücudun gövde bölümünün terlemesiiçin İç Hastalıkları ve Endokrinoloji bölümüne gidilir.

El ve ayak terlemesi tedavisi için hangi bölüme gidilir?

Yetişkinler için bölgesel terlemesöz konusu olduğunda dermatoloji ya da göğüs cerrahisine başvurmak gerekmektedir. Bunlar el, ayak, yüz, koltuk ve benzeri bölgelerdir. Söz konusu genel terlemeya da gece terlemesiolduğu zaman ise göğüs cerrahisi ile beraber iç hastalıkları bölümünebaşvurulması gerekmektedir.

El terlemesi neden olur?

Stresli olduğumuz, korktuğumuz veya heyecanlandığımız durumlarda sıklıkla ellerimiz terler. Bunun nedeni, Ekrin ter bezlerinin ellerde, alında ve ayaklarda çok yoğun olmasıdır. Stresli olduğumuzda devreye giren sempatik sinir sistemimize bağlıdırlar.

El terlemesi için hangi bölüme gitmeli?

Bu nedenle dermatoloji bölümüne gitmek gerekir. Özellikle terlemeler genel ve ya gece terlemesiolduğu takdirde göğüs cerrahisine ve ya iç hastalıkları bölümüne başvurmaları gerekir. Bu doktorlara gidildiğitakdirde hastalığın tanısı konularak gerekli tedaviye başlanır.

El içi terlemesi neden olur?

Avuç içiterlemesi genellikle stres, acı, huzursuzluk kaynaklı olup lenf sistemi bozukluğuna kadar bir çok nedenden dolayı oluşuyor olabilir. Avuç içiterlemesi stres, heyecanlanma, korkma gibi durumlarda, panik atak, şeker hastalığı, tiroid bozukluğu, adet dönemi gibi zamanlarda insanlarda daha sık görülmektedir.

Terleme Sorunları İ&#;in Hangi B&#;l&#;me Gidilir? Aşırı Terleme İ&#;in Hangi Doktordan Randevu Alınmalıdır?

Tıpta hiperhidroz olarak adlandırılan aşırı terleme için günümüzde birçok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Aşırı terleme yaşayan kişiler mutlaka doktorlara başvurmalıdır.

Nasıl Terlenir?

Aşırı terleme durumları normal olarak karşılanmaz. Mutlaka ciddiye alınması gereken problemlerden birisidir. Aşırı terleme kişiler için çok sıkıntılı bir durumdur. Günlük hayatı olumsuz etkilemektedir. Günümüzde çoğu kişi terlemenin olağan bir süreç olduğunu bilmektedir. Fakat aşırı terleme kişilerde normal bir durum olmayıp farklı bir durumun veya hastalığın habercisidir. Bu nedenle dikkat edilmeli ve doktora başvurulmalıdır.

İnsan derisinde iki farklı ter bezi bulunmaktadır. Birincisi apokrin bezleridir. Bu bezler koltuk altında bulunur. Bu bezler ergenlik döneminden itibaren aktif hale gelir ve en çok koltuk altlarında bulunur. Kişilerin yaşadıkları acı veya stres durumlarında ter üretirler. İkincisi ise ekrin bezleridir. Bu bezler ise cildin tüm yüzeyinde bulunur. Ekrin bezleri en bol olan ter bezleridir. %99 oranı sudan ibarettir. Cildin her yerinde bulunur. Terlerin ıslaklık hisleri ekrin bezleri sayesinde olur. Ekrin bezlerinin ürettikleri ter önemlidir. Bunun sebebi vücudu termoregülasyonla serin tutar.

Terleme Sorunları İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Terleme sorunları için vücutta terlenen yerlere göre farklı farklı bölümlere gidilir. Terleme sebebiyle gidilen bölümler aşağıda belirtilmiştir.

- Yüz, koltuk altı, ayak terlemesi ameliyatsız tedavi için Dermatoloji bölümüne gidilir.
- Yüz, koltuk altı, ayak terlemesi ameliyatlı tedavi için Göğüs Cerrahisine gidilir.
- Genel terleme, vücudun gövde bölümünün terlemesi için İç Hastalıkları ve Endokrinoloji bölümüne gidilir.
- Gece terlenmesi durumunda İç Hastalıkları ve Göğüs Hastalıkları bölümüne gidilir.
- Çocuklarda terleme oluşması durumunda Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümüne gidilir.

Aşırı Terleme İçin Hangi Doktorlardan Randevu Alınmalıdır?

Aşırı terleme kişilerin hem yaşam tarzını etkiler hem de bazı problemlerin belirtileri olabilir. Bu sebeple aşırı terleme yaşayan herkesin mutlaka doktora başvurması gerekmektedir. Genel olarak aşırı terleme yaşayan insanlar Dahiliye doktorlarına başvurmalıdır. Bunlar dışında dahiliye doktorları göğüs ağrısı, terleme, ağız kuruluğu, sık sık idrara çıkma, karın ağrısı, mide ağrısı, mide ekşimesi, gastrit, İshal problemleri ve kabızlık problemlerine de dahiliye doktorları ilgilenmektedir.

Terleme Neden Olur? Neyden Kaynaklanır? Terleme İ&#;in Hangi Doktora Ve B&#;l&#;me Gidilir?

Hem rahatsızlık hissi veren terleme hem de kötü bir kokuya neden oluyor. O nedenle terlemenin önüne geçmek için de bazı önlemlerin alınması çok önem taşıyor. Terlemenin ortaya çıktığı durumlarda pek çok çevresel ve fiziksel etkenler neden olabiliyor. Vücut ısısının sabitlenmesi için ter bezlerinin sıvı üretmesine terleme denilir. Sağlık açısından önemli bir yere sahip olan terleme aşırı şekilde olduğu takdirde hayatı olumsuz etkiler. 

Terleme Neden Olur?

Terleme genel olarak vücut ısısının sabitlenmesi için sıvı üretilmesine denilmektedir. Terlemeyi basite almamak gerekir. Çünkü aşırı çalışan terleme bezleri normalden daha fazla sıvı kaybına neden olur. Bu bir hastalık olmasa da önemli bir belirti olarak öne çıkar. Genel ve lokal olarak ikiye ayrılan terleme vücudun tamamında görülebildiği gibi yalnızca avuç içlerinde ve ayaklarda da kendini gösterebilir.

Lokal terleme sorunu genel olarak 30 yaş arasındaki kişilerde görülebilir. Strese giren bu kişilerin elleri çok terler. Elleri terledikçe de strese girerler. Strese giren kişilerin de elleri terler. Bu durum kişilerin sosyal hayatını etkiler ve iş hayatlarını da zora sokar. 30 Yaş üzerindeki kişilerde terleme sistemik bir hastalık belirtisi olarak öne çıkar.

Neyden Kaynaklanır?

Terlemenin pek çok farklı nedeni olabilir. Özellikle de genel bir terleme problemi oluştuğunda sistemik bir hastalık belirtisi olduğu düşünülebilir. Ayrıca aşırı terleme hormonal hastalıklardan da kaynaklanabilir. Metabolizma hastalıkları da aşırı terlemenin nedenleri arasında sayılır. O nedenle metabolizma hastalıkları araştırılmalıdır.

Tiroid bezinin aşırı çalışması sonucu da hipertiroidi ortaya çıkabilir. Bu durum da genel olarak terlemenin nedenleri arasında yer alır. Bu hastalıkların genel belirtisi kilo kaybı, aşırı sinirlilik ve aşırı terleme olarak öne çıkar. Ayrıca aşırı kilolu kişilerde de aşırı terleme ortaya çıkabilir. Bu durumda özellikle baş ve boyun bölgesinde terleme oluşur. Ayrıca adrenalin sonucunda da terleme ortaya çıkar. 

Terleme İçin Hangi Doktora ve Bölüme Gidilir?

Yetişkin kişilerde genel olarak bölgesel terlemeler meydana gelebilir. Özellikle bölgesel terleme konusunda dermatoloji ve ya göğüs cerrahisine başvurmak gerekir. Kişilerde genel olarak el, ayak, yüz, koltuk ve benzeri bölgelerde terleme meydana gelebilir. Bu nedenle dermatoloji bölümüne gitmek gerekir.

Özellikle terlemeler genel ve ya gece terlemesi olduğu takdirde göğüs cerrahisine ve ya iç hastalıkları bölümüne başvurmaları gerekir. Bu doktorlara gidildiği takdirde hastalığın tanısı konularak gerekli tedaviye başlanır.

Terleme Sorununda Nasıl Tedavi Uygulamak Gerekir?

Kişilerde meydana gelen terleme sorununda tanı konulduktan sonra doğru tedavi uygulanır. Öncelikle terlemenin altında yatan nedenler araştırılmalıdır. Hemen ardından ise yapılan araştırmalar ile terlemenin lokal olduğu ortaya çıkarsa 3 ve ya 6 ay süre ile botox enjeksiyonu yapılabilir. Bu yöntem de sonuç vermezse koltuk altı ter bezlerini uyaran sinirler yok edilir. 

Terlemek İle İlgili Merak Edilenler

Özellikle yaz aylarında çok sık görülen terleme kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Özellikle aşırı kilolu kişiler hangi mevsim olursa olsun daha fazla terleyebilirler. Bunun yanı sıra 30 yaş altı kişilerde adrenalin, stres gibi faktörler nedeni ile terlemeler olabilir. Bu normal bir süreç olarak bilinse de 30 yaşın üzerindeki kişilerde terlemenin de farklılık gösterdiği durumlar ortaya çıkmaktadır. Çeşitli hastalıklar nedeniyle terlemeler meydana gelebilir. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası