kadınlarda mantar neden olur / MANTARLAR - определение и синонимы слова mantarlar в словаре турецкий языка

Kadınlarda Mantar Neden Olur

kadınlarda mantar neden olur

Patates hastalıkları vardır, mantar kökenli, viral ve bakteri menşeli olabilirler, bu nedenle bu üç grubun en sık görülen hastalıklarını, çalıların zarar görmesi durumunda ortaya çıkma nedenlerini ve tedavi özelliklerini dikkate alacağız.

Mantar Patates Hastalığı

Patatesin mantar hastalıklarının tedavi edilmesi en tehlikeli ve zor olduğu düşünülmektedir. Mantarlar, uygun olmayan yetiştirme koşullarından dolayı çalıların üzerinde belirir veya böcekler tarafından taşınır.

uyuz

Kuzu, semptomları farklı şekillerde ortaya çıkan birçok çeşidi numaralayan mantar niteliğinde en yaygın hastalıktır.

Her ne kadar lezyonun doğası çeşitliliğe bağlı olarak değişse de, koruyucu önlemler aynı olacaktır, zaten hastalıklı patatesleri tedavi etmek mümkün değildir, böylece yenilgi belirtileri ortadan kalkar, bu nedenle aşağıdaki genel ipuçlarını dikkate alarak mantarın gelişmesini önlemek daha iyidir:

  1. Her şeyden önce, ürün rotasyonuna, uygulanan gübrelemenin sıklığına ve kalitesine dikkat etmek önemlidir. Bahçedeki mantar enfeksiyonunun yayılımını, taze saman gübresi, kompost kullanarak veya aşırı miktarda azot içeren gübreleme yaparak teşvik etmek mümkündür.
  2. Önleme için, bölgeyi 1 hektar alan başına 60 kg gübreleme miktarında manganez ve amonyum sülfat ile gübrelemek tavsiye edilir.
  3. Yumrular ekimden önce Prestige veya Maxim ile tedavi edilmelidir.
  4. Hastalıklı veya zarar görmüş ekim materyallerini dikmeyin.
  5. Çiçeklenme döneminde, çalılar günlük 0.5 l su ile sulanmalıdır.
  6. Düzenli talimatlara göre, "Fitosporin" burçlar püskürtün.

Patates üzerindeki kabukla nasıl başa çıkılacağı hakkında daha fazla bilgi edinin.

sıradan

Yaygın kabuk, patateslerin meyvelerini etkiler - mantar gözlerin içine nüfuz eder. Hastalığın 4 tezahürü vardır - düz, , dışbükey ve derin . Birinci lezyon türü, yumru köklerin yüzeyinde düzensiz kahverengi bir kabuğun ortaya çıkması ile karakterize edilir.

Ağ lezyonu ile meyvelerde asimetrik çatlaklar oluşur. Meyvelerdeki koyu renkli büyüme, dışbükey bir sıradan kabuk tipi belirtisidir. Patatesin üzerindeki derin kabuk, kabuğun yırtık kısımları ile birlikte derinliği 0, 5 cm olan basılmış ülserler şeklinde kendini gösterir.

Düz, ağ, dışbükey ve derin

Patates üzerinde normal kabuğun görülmesinin nedeni, Streptomycetes cinsinden yayılan bir mantarın hayati aktivitesidir. Mantarın gelişimi, uygun olmayan yetiştiricilik agrotekni ile kışkırtır. Çoğu zaman, yaygın kabuk, kireçtaşı, kumlu ve kumlu tınlı topraklarda yetişen patateslerde gelişir.

Sıcak ve kurak yazlar, hastalığın gelişimi için ideal koşulları oluşturur. Bu nedenle, ortak kabukların tedavisi için ilaçlar, mahsulü korumak için genel önleyici önlemlere başvurmadığından üretilmez.

siyah

Siyah kabuk, yumru gelişiminin herhangi bir aşamasında ortaya çıkar, ayrıca sadece meyveleri değil, bitkilerin karasal kısmını da etkileyebilir. Lezyon döneminde çalı zayıf görünüyor - az sayıda küçük yaprak ince sapları örter. Zamanla, kahverengi ülserler saplarda belirir, bazal kısımda beyaz bir kaplama görebilirsiniz - misel.

Yumrular siyah siğil lekeleri ile kaplıdır. Siyah kabuk gelişiminin ana nedeni aşırı nem ve soğuk havadır. Isıtılmamış toprakta karanlıkta filizlenen ekim yumruları da mantarlara neden olabilir.

Hastalık mahsulün korunmasını sağlamak için tüm çalıyı etkilediğinden, talimatlara göre “Ditan M-45”, “Kolfugoy”, “Mancozeb” ile bitkilerin işlenmesine başvurmak ve kabuk öldürücünün genel olarak önlenmesini sağlamak gerekir.

Önemli!Hasatı korumak için, patatesleri normalden daha erken hasat etmeyi önerirler, böylece ıslak ve soğuk sonbahar havaları hastalığın gelişmesine neden olmaz.

tozlu

Toz haline gelen kabuk, mantarın sadece yumru kökleri değil aynı zamanda köklerin kurumasını ve kurumasını gerektiren kök sistemini de etkilediği için bitkinin ölümüne neden olabilir. Hastalık, köklerde beyaz plak ve meyvelerde kahverengi sığ ülserlerle kendini gösterir.

Zamanla, ülserler patladı ve zamanla mantar sporlarıyla tamamen doldurulan bir kabartma yüzey oluşturdu. Patates hasarının son aşamasında, meyvelerin bozulma süreci başlar. Islak serin havalarda mantar sporlarının aktivasyonu provoke edebilir.

Çoğu zaman, hastalık ağır kompozisyonlu topraklarda kendini gösterir. Kirlenmiş gübre bir spor kaynağı olabilir (hayvanların sindirim sisteminden geçerken bile sporlar ölmez). Mahsulü korumak için genel kabuk profilaksisine ihtiyaç vardır.

simli

Hastalık, sadece patates kabuğunun yüzeyini etkileyen belirli bir mantar türü tarafından tetiklenir. Hastalık miselyum zaten iyi geliştiğinde ortaya çıkar, bu sırada kabuk koyu kahverengi topuklularla kaplanır.

Ağır şekilde etkilenen bir mahsul, daha önce konumlandırılmış noktalarda gümüş kaplamalı eziklere sahiptir. Uygun olmayan tarımsal teknoloji, artan toprak nemi ve ısı, hastalığın gelişmesine neden olabilir. Ürünü korumak için, genel önleyici tedbirlere dikkat edilmelidir.

Alternariosis (kuru lekelenme)

Hastalığın gelişimi en sık sıcak kuru yaz döneminde görülür, bitkinin genç sürgünleri ilk darbeyi alır. Meyvelerin yenilgisi, yalnızca hastalığın gelişmesinin ileri formunda ortaya çıkar. Orta ve geç olgunlaşma çeşitleri enfeksiyona daha duyarlıdır.

Patates alternatiflerinin temel nedeni, bu hastalığa karşı bağışıklık yaratan mineral gübrelerin geçici olarak uygulanması olarak kabul edilir. Potasyum ve fosfordan fakir olan topraklar, tehlikeli bir mantarın potansiyel parazitlenmesi kaynağıdır.

İlk alternariosis belirtileri yapraklar üzerinde kahverengi lekelerin ortaya çıkmasıdır. Mantar sporları genellikle toprağın üst katmanlarında yaşar, bu nedenle meyveleri yalnızca hasat sırasında doğrudan temasta bulaştırırlar. Enfeksiyondan sonra meyveler 2-3 hafta sonra koyu lekelerle kaplanır.

Tıbbi amaçlar için yapraklarda ilk alternariosis belirtilerini fark ettiğinizde, şunları yapmalısınız:

  • çalıya% 1 Bordeaux sıvısı çözeltisi (bir hafta boyunca günde 4 kez) uygulayın;
  • talimatlara göre, çalılıklara ciddi hasar veren ilacı "Arceride" kullanın.

Vertitsilloz

Sıcak yaz döneminde, genellikle ağustos ayında ve bazen de temmuz ayında aktive olan bir mantar hastalığıdır. Mantar, enfekte olmuş kompost veya gübre ile toprağa girebilir. Mantarlar, bitki yapraklarının alt seviyesini etkileyerek kademeli olarak üst kademelere yükselir.

Etkilenen yapraklar sararmaya başlar ve solmaya başlar. Enfeksiyon döneminde yoğun yağmur yağarsa, yapraklar üzerinde çürük yamalar ortaya çıkar. Vertilozdan etkilenen yumrularda gözler çürür. Patatesleri yarıya keserseniz, kabuktan 1-2 cm kalınlığında bir karartma olduğunu fark edebilirsiniz.

Patates çalılıklarının verticillosis tarafından hasar görmesi, plantasyondaki verim göstergelerinde% 30'lara kadar bir düşüşe neden olur. Etkilenen patates meyveleri zaten kurtarılamaz, yalnızca sağlıklı meyvelerin bulaşmasını önleyebilirsiniz, çünkü talimatlara göre Fitosporin-M kullanırlar.

Dikim sırasında patateslerin gübrelenme özellikleri hakkında bilgi almanızı öneririz.

Külleme

Mantar hastalığı - külleme, patateslerin öğütülmüş kısmını etkiler ve gelecekteki mahsulleri tehlikeye sokan sapların ölümüne yol açabilir. Enfeksiyonun nedeni, gübre olarak uygulanan kompost otunun bitki örtüsünde depolanabilen bir kestane mantarıdır. Mantarın üremesi ve yayılması için ideal koşullar yüksek nem ve ılık sıcaklıktır.

Başlıca hasar belirtileri, yapraklar üzerindeki görünümdür ve zamanla gri bir renk elde eden, yaprakların kurumasına veya çürümeye başlamasına (yüksek nemli) çürüyen beyaz tozlu bir kaplamanın gövdeleridir. Toz halinde küf, talimatlara göre Azosen ve Bayleton preparatları tarafından kontrol edilir. Daha iyi bir etki için, enfeksiyöz kaynakları en aza indirmek için ağır şekilde etkilenen gövdeler çıkarılır.

Kuru çürük

Kuru çürük, bütün patates ekimini yok edebilen tehlikeli bir mantar hastalığıdır. Enfeksiyonun ana kaynağı kirlenmiş topraktır, bazen çok az miktarda dikim materyali etkilenir. Mantarın yayılması, toprağın azot gübrelemesi, katma gübre fazlalığı, yüksek sıcaklık ve toprak nemi ile doyması ile kolaylaştırılır. Önemli!Hasta patatesler sağlıklı olanları enfekte edebilir, böylece mahsulü korumak için, her bir birime verilen zararın ilk işareti olarak, hemen tahrip olurlar .

Enfeksiyon yumrulara çatlaklar, lezyonlar ve gözler yoluyla girer. Patatesin kuru çürüklüğüne yol açtığı enfeksiyon belirtileri gövdelerdeki üst yaprakların hafiflemesi, kademeli bağlanmasıdır.

Sapların alt kısmı kahverengi olur. Yumrularda hastalık hastalıktan 2 ay sonra ortaya çıkmaya başlar. Meyveler tüm yüzeye hızla yayılan koyu renkli lekelerle kaplıdır.

Kuru çürümenin tedavisi için özel bir hazırlık yoktur, bu nedenle, yumru köklerinin Integral veya Fitosporin-M preparatları ekmeden önce profilaktik olarak tedavi edilmesi önerilir.

Geç yanıklık (kahverengi çürüklük)

Patates geç yanık patatesler, parazitik bir mantarın etkisiyle enfekte olabilir - geç yanıklık. Hastalığın yayılması nemli sıcak havalara katkıda bulunur. Mantar hem bitkinin kendisini hem de patates yumrularını etkileyebilir.

Hastalığın ana semptomu, etrafında beyaz bir küf halkasının sık görüldüğü çalıların gövdeleri ve yaprakları üzerinde kahverengi lekelerin oluşmasıdır. Yumru enfeksiyonu mantar sporlarının meyvenin yüzeyi ile doğrudan temasıyla meydana gelir, daha sonra depolama sırasında patates kahverengi lekelerle kaplanır ve çürümeye başlar.

Geç yanıklığı tedavi etmek çok zordur, eğer mantar bitkinin yaprak döken kısmının% 10'undan daha fazla etkiledi ise, artık yayılmasını durdurmak mümkün olmaz, bu nedenle, aşağıdakileri içeren önleyici tedbirler alarak mahsulü korumak en etkili olacaktır:

  • dikim materyali olarak dayanıklı çeşitlerin sağlıklı yumrularının kullanılması;
  • fosfor-potasyum gübrelerinin düzenli uygulanması;
  • zamanında hilling;
  • Enfekte bitki kalıntılarının yumrulara temas etmesini önlemek için hasattan 10 gün önce üstleri çıkarmak.
Tedavi için bitkilerde mantar gelişiminin ilk aşamasında, talimatlara göre, "Ridomil", "Oksikhom" kullanabilirsiniz.

Patatesteki geç kalmanın tedavisi hakkında daha fazla bilgi edinin.

Fosmo (siyah lekelenme)

Fosoz, yumruları etkiler ve patates köklerini bitki dokusuna nüfuz eder. Hastalığın yayılması, enfekte olmuş bitki kalıntıları, kompost, sıcak ve nemli hava koşulları ile kolaylaştırılır.

Mantar yayılırken, kahverengi lekelere sahip gövdelerdeki sürgünlerde şekilsiz koyu lekeler belirir. Bitki büyümesi yavaşlar, sürgünler ince olur, yapraklar küçüktür. Meyveler küçük kahverengi ülserlerle kaplanır ve mantar sporlarıyla dolu boşluklar oluşturur.

Hastalığın önlenmesi, bitki rotasyonunun gözlemlenmesi, sağlıklı yumrular ve dikim için dirençli çeşitlerin kullanılması ve ayrıca yumruların Fundazol ile ön ekim işleminden geçirilmesiyle etkili olarak kabul edilir.

Fusarium (Fusarium solgunluğu)

Fusarium patateslerde oldukça sık görülür, mahsullerin miktarında ve kalitesinde bir azalma şeklinde bahçıvanlara zarar verir. Hastalık kendini sadece yumru köklerde değil bitkide de gösterir. Enfeksiyonun nedeni, yumrulara çatlaklardan ve gözlerden geçen spor taşıyan bir mantardır.

Hastalığın etken maddesi bitki döküntüsü, gübre ve kompostta olabilir. Başlıca hasar işaretleri yaprakların solması, burulmalarıdır. Zamanla, patateslerin üstleri sararır ve kararır.

Yumrularda, mantar çok yavaş gelişir, bu yüzden hasat sırasında Fusarium ile enfekte olduğundan şüphelenmek imkansızdır. Yumruların çürümesi hasattan 1-2 ay sonra başlar. Çürümeye hoş olmayan bir küf kokusu olan meyve dokusunun kurutulması eşlik eder.

Bir bitkinin Fusarium'tan iyileştirilmesi imkansızdır, bu nedenle hastalığın önlenmesine dikkat etmek gerekiyor. Bunu yapmak için, yüksek kaliteli dikim malzemesini seçin, “Maxim” veya “Quadrice” ile ekmeden önce işleyin.

Biliyor musunPatates zehirli bitkilere aittir, sapları, yaprakları ve meyveleri solanin biriktirir - insanlar ve hayvanlar için tehlikeli bir madde.Zehirlenmesi için, çiçek açtıktan sonra çalılar üzerinde görünen sadece 2 meyveleri yemeniz yeterlidir.

Bakteriyel Patates Hastalığı

Bakteriyel hastalıklar, bulaşıcılık kabiliyeti yüksek olan zararlı bakterilerin etkisinde ortaya çıkar. Bakteriyel hastalıklardan elde edilen verim kaybı% 50'ye ulaşabilir, bu nedenle menşe bakteriyel nitelikteki en yaygın hastalıkları ve bunlarla nasıl başa çıkacağımızı daha ayrıntılı olarak ele alalım.

Bakteriyel solma (kahverengi çürüme)

Bakterilerin etkisi altında ortaya çıkan çok tehlikeli bir hastalık patateslerin çürüklüğüdür. Yaz döneminde + 25 ° C üzerindeki bir hava sıcaklığında gelişir, yüksek toprak nemi bakteri üremesine katkıda bulunur.

Hastalığın ana kaynağı kirlenmiş topraktır, bakteri yumrulara girer ve mikro çatlaklardan kaynaklanır. Nematodlar ve böcekler enfeksiyonu yayabilir. Çalı çürüklüğünde kahverengi çürüklüğün başlıca zararı burkulma ve solmalarının bronz renginin yapraklarından elde edilmesidir.

Etkilenen yumru köklerin görünümü şüpheli değildir, ancak beyaz sümüğün salındığı kesim üzerinde kahverengi daireler açıkça görülmektedir. Bu tür meyveleri saklarsanız, yakında bozulurlar.

Çalıların yenilgisinden sonra hastalığın iyileştirilmesi mümkün değildir, bu nedenle ekin materyali dikilmeden önce bile mahsulün korunmasına yönelik tedbirler alınır. "Rovral", "Griffin" yumrularının talimatlara göre işlenmesinde iyi bir etki elde edilebilir.

Bakteriyel kanser

Söz konusu hastalık, yumru köklere nüfuz eden patojenik bakterilerin etkisi altında ortaya çıkmaktadır. Bakteriler, kirlenmiş toprağa ekilen meyveleri enfekte eder, meyvelere çatlaklardan ve hasarlardan girerler.

Bakteriyel kanserin yayılması, yüksek sıcaklıklarda ve yüksek toprak neminde meydana gelir. Hastalığın ana belirtileri patates gövdelerinin solması ve kuruması, kök sistemine zarar vermesi ve yumru köklü bir büyüme ile oluşan yumrular.

Hastalığın tedavisi pozitif sonuç vermez ve bakteriyel kansere karşı tedavi için özel bir ilaç yoktur. Ekim alanını tehlikeli bakterilerden korumak için, dikim için yumru kökleri dikkatlice seçmek, ürün rotasyon tavsiyelerine uymak ve hastalığa dirençli bitki çeşitlerini kullanmak gerekir.

Biliyor musunEn pahalı patates meyveleri, sadece Noirmoutier iskeletinde yetişen La Bonnotte çeşidinin yumrularıdır.500 avro karşılığında 1 kg meyve alınabilir.

Halka çürük

Patatesin çürümesi durumunda hastalık bütün bitkiyi emer. Enfeksiyon kaynağı hastalıklı yumru kökleri, bitki artıkları olabilir. Sıcak ve nemli hava bakterilerin gelişimine katkıda bulunur.

Yumrularda bulunan veya onları çatlaklara ve yaralanmalara nüfuz eden bakteriler, sapları enfekte eder ve bitkiye solmalarına ve ölmelerine neden olur. Hastalıklı fetüslerde, damar halkasına zarar ve çukur çürüklüğü gelişimi belirgindir. Patatesleri yarıya keserseniz, etkilenen gemiler hafif mukus salgılarlar.

Halka çürümesi tedavi edilemez, bu nedenle önleyici önlemlere başvurunuz. Her şeyden önce, ürün rotasyonunu gözlemlemek ve en önemlisi - dikim için dayanıklı çeşitlerin sağlıklı yumrularını kullanmak tavsiye edilir.

Islak çürük

Islak çürüme, diğer bakteriyel hastalıkların aksine, çok hızlı gelişir, yumruları 10 gün içinde tamamen yok edebilir. Hastalığın kaynağı kirlenmiş toprak, bakterilerin gizli (etkin olmayan) durumda olduğu yumrular veya bitki artıklarıdır.

Ayrıca patates çürüğü ile ne yapacağınızı daha ayrıntılı olarak öğrenin.

Islak çürümenin özelliği, esas olarak yumru kökler üzerinde gelişmesi, bitkinin toprak kısmı ve köklerinin zarar görmemesidir. Genellikle ıslak çürük aktive olur ve meyveyi depolama sırasında, hasattan sonraki ilk ayda etkiler. Gelişimin nedeni, odadaki nemin ve yüksek sıcaklığın artmasıdır.

Islak çürük belirtileri:

  • kabuğun koyulaşması;
  • kabuğundaki mukoza odakları;
  • et gri-kahverengi bir kitleye dönüşür.

Hastalığın iyileştirilmesi mümkün değildir, bu nedenle ekinlerin ıslak çürümeden korunmasına yönelik tedbirler, sağlıklı yumru kökleri dikmek için sabit bir çeşitlilik kullanarak yumru kökleri depolamak için gerekli koşulları yaratmayı amaçlar.

Siyah bacak

Hem bitkinin toprak kısmını hem de yumru köklerini etkileyen yaygın bir hastalıktır. Etken olan bakteri toprakta veya bitki kalıntılarında bulunan böcekler tarafından taşınabilir.

Hastalığın gelişimi yağmurlu ve serin havalarda meydana gelir. Hastalığın belirtileri, yumru köklerin çimlenmesinden hemen sonra ortaya çıkar. Yapraklar sararır, kıvrılır, kararır ve “kökünden” kaynaklanıyor. Yakında, bakteriler yumruları enfekte eder, çürümeye başlarlar.

Ürüne zarar gelmesini önlemek için, yumru köklerinin Maxim veya Integral preparatlarıyla ekimden önce işlem görmeleri önerilir, toprağa dolomit unu ve kolloidal kükürt karışımı ile işlem yapılır. Eğer çalılar üzerinde hastalık gelişmeye başlarsa, bitkiye bir potasyum permanganat çözeltisi ile muamele edilmesi, toprağı odun külü ile serpin.

Viral hastalıklar

Заболевания вирусного характера происхождения являются очень опасными, поэтому для своевременного принятия решения по лечению, необходимо рассмотреть основные признаки и причины заражения.

Biliyor musunВ тропических лесах распространённым является картофельное дерево, оно не даёт плодов, имеет толстый ствол, покрытый корой, его листья имеют форму, как у обычных картофельных кустов, но гораздо большего размера, цветки – в 3 раза больше обычного, а ягоды – ядовиты.

mozaik

Вирус мозаики может иметь 3 разновидности, которые отличаются характером проявления, но причины поражения кустов одинаковые – контакт клубней или кустов с насекомыми-переносчиками. Особенно быстро вирус распространяется при жаркой сухой погоде.

Крапчатая

Крапчатую разновидность вируса мозаики провоцирует X-вирус картофеля. На листовых пластинах появляются бледно-зелёные вкрапления разных размеров и формы, снижается фотосинтез, что влияет на значительное снижение урожайности. В качестве профилактики заболевания прибегают к использованию препаратов «Квадриса» и «Ревуса», согласно инструкции.

Морщинистая

Морщинистую разновидность вируса мозаики вызывает Y-вирус картофеля. У больных кустов отсутствует цветение, рост и развитие растений приостанавливается, что влияет на количество и качество собранного урожая. Болезнь проявляется в виде морщинистых или гофрированных участков между жилками на листовой пластине, листья становятся более светлыми, со временем засыхают. В качестве профилактики для обработки используют препараты «Дитан», «Ридомил».

Полосчатая

Полосчатую мозаику вызывает Y-вирус картофеля. Главными симптомами поражения являются хрупкость стеблей, возникновение пятен и полос на листьях. Между жилками, с обратной стороны листа появляются тёмные пятна и штрихи, которые со временем переходят на стебли. Профилактика болезни направлена на использование препаратов «Браво», «Ширлан» для обработки картофеля согласно инструкции.

Некроз клубней

Некроз плодов картофеля возникает под воздействием вируса погремковости табака. Распространение болезни происходит через поражённые клубни, переносчиками выступают нематоды, обитающие в почве. Вирус может длительное время оставаться в латентном состоянии на сорняках-многолетках.

Некрозу клубней подвержены растения, произрастающие на песках и болотистых участках. У заболевших растений происходит деформация цветков, на листьях и стеблях появляются светлые пятна. На плодах формируются некрозы, дуги, полосы, кольца коричневого цвета.

Препаратов для лечения некроза не производят. Единственным способом сохранить урожай считается соблюдение севооборота и тщательный отбор здорового посадочного материла.

Готика клубней

Готика клубней считается неопасным заболеванием, так как вкусовые качества плодов остаются на высоком уровне. Распространять вирус могут насекомые, вирус сохраняется в больных клубнях и способствует заражению молодых формирующихся плодов.

При поражении растения происходит изменение внешнего вида клубней, они становятся неестественной формы, заметно мельчают, за счёт чего снижается урожайность. Иногда готика проявляется и на листьях растения, они приобретают тёмный отлив и становятся более мелкими.

Önemli!Основная проблема заболевания: сортов, которые бы имели стойкость к вирусу не существует, поэтому огородникам необходимо уделять особое внимание проведению профилактики.

Защитить урожай от готики можно только благодаря соблюдению севооборота, борьба с насекомыми – возможными переносчиками вируса.

Yaprak kıvrılması

Скручивание листовых пластин происходит под воздействием специфического вируса, болезнь затрагивает все части растения. Благоприятные условия для развития заболевания – сухая тёплая погода.

Распространять вирус по территории может тля, переносчиком вируса выступают больные клубни. Заражённые плоди после посадки очень долго прорастают, побеги, которые появляются в результате очень тонкие и слабые.

Если была произведена посадка больного посадочного материала, то скручиваются только нижние листья по центральной жилке. Если заражение произошло от тли, то скручиваться листья могут в хаотичном порядке. Больные плоды характеризуются наличием сетчатого некроза, снижением процента крахмала в составе.

Лечению данный вирус не поддаётся, поэтому необходимо проводить профилактику. Чтобы избежать прорастания больных клубней, тщательно отбирают посадочный материал, отбраковывая проросшие экземпляры с нитевидными ростками. Чтобы избежать заражения вирусом, картофель обрабатывают любыми препаратами от тли, согласно инструкции.

Таким образом, картофель может поражаться заболеваниями разной природы происхождения. Чтобы сохранить урожай, рекомендуется проводить профилактические меры, в зависимости от заболевания и своевременно прибегать к лечению.

Значение слова "mantarlar" в словаре турецкий языка

НОВОСТИ, В КОТОРЫХ ВСТРЕЧАЕТСЯ ТЕРМИН «MANTARLAR»

Здесь показано, как национальная и международная пресса использует термин mantarlarв контексте приведенных ниже новостных статей.

Aydın'da Mantar Sezonu Başladı

Aydın'da yağışlarla birlikte doğal ortamlarda kendiliğinden çıkan mantarlar görülmeye başlandı. Hafta sonu piknik ve yürüyüş için dağlara çıkan pek çok kişi ... «Beyaz Gazete, Окт 15»

Topladıkları mantarları ihraç ediyorlar

Erfelek İlçesi'ndeki köylerde oturanların en önemli gelir kaynağından biri doğada yetişen mantarlar oluşturuyor. Köylerde oturanların doğadan topladıkları 18 ... «Memurlar, Июл 15»

Dağdan Toplanan Mantarlar İftar Sofralarında

Ankara'nın tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı'nda yağmurla birlikte güneşle büyüyen mantarlar, vatandaşlar tarafından toplanıp pazarlarda yerini alırken, iftar ... «Haberler, Июл 15»

Zehirli mantarlar hakkında yanlış inanışlar

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Aysun Pekşen, Türkiye'de ve dünyada zehirli mantarları ... «Mynet Haber, Апр 15»

Mantar sote

Et yemeklerinin yanında yapılabilecek en kolay ve lezzetli sebze yemeklerinden biri de mantar sotedir. Mantarların içine hiçbir sebze karıştırmadan da ... «Milliyet, Апр 15»

Ordu'da Mantarlar Ve Zehirlenmeler Konferansı

Son zamanlarda doğada yetişen mantarların bilinçsiz tüketilmesi nedeniyle Ordu'da ölümlere varan istenmeyen durumlar ortaya çıktı. Bu nedenle mantarlar ve ... «Sabah, Мар 15»

Bazı mantarlar küf denen gruba giriyor ve zehir üretebiliyor

Halk arasında küf olarak adlandırılan bu mantarın ürettiği en zehirli mad-delerden birisi aflatoksin olarak adlandırılıyor. Küf mantarı toprakta ve hava bol miktarda ... «BUGÜN, Фев 15»

Tunceli'de "Mantarlar Kadın Eliyle Güzelleşir" projesi

TUNCELİ (AA) - Tunceli Gıda, Tarım ve Hayvanlık İl Müdürlüğünce SODES kapsamında yürütülen "Mantarlar Kadın Eliyle Güzelleşir" projesi kapsamında 25 ... «Radikal, Дек 14»

MANTAR ANAMUR'DA YENİ GELİR KAPISI OLACAK

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Anamur'da 'Makro Mantarlar ve Tıbbi Aromatik Bitkiler' konulu seminer verdi. Seminerin ardından vatandaşlara uygulamalı ... «Milliyet, Дек 14»

Zehirli mantarlar için ormanlara ikaz tabelaları

Orman Genel Müdürlüğü, son dönemde artan mantar zehirlenmelerinin önüne geçmek amacıyla zehirli mantar türlerine ilişkin ikaz tabelaları hazırlıyor. «TRT Haber, Окт 14»


ССЫЛКИ

« EDUCALINGO. Mantarlar [онлайн]. Доступно на <https://educalingo.com/ru/dic-tr/mantarlar>. Июн 2023 ».

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir