yurt parası yatırma / Ödeme Koşulları | Sabancı Üniversitesi

Yurt Parası Yatırma

yurt parası yatırma

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü kurumca belirlenen şartları taşıyan öğrencilere belirlenen ücret karşılığında barınma, yeme, içme ve güvenlik hizmeti sunmaktadır. KYK yurt ücretleri yurt tipine göre farklılık gösterir ve her ay ödenir. KYK yurtlarında kalan öğrencilerin en çok merak ettiği KYK Yurt Ücreti Son Ödeme Tarihi Nedir? KYK Yurt Ödemesi 1 Gün Gecikirse Ne Olur? Gelin hep bu soruların yanıtlarını öğrenelim.

KYK Yurt Ücreti Son Ödeme Tarihi Nedir?

 

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünde kalan öğrenciler her yıl kurum tarafından belirlenen yurt tipine göre her ay ödenir. KYK yurt ücretleri ilk kayıt ücreti ödendikten sonra içinde bulunulan ayın yurt ücreti takip eden ayın onuncu günü saat ’a ödenir.


KYK Yurt Ödemesi 1 Gün Gecikirse Ne Olur?

KYK yurt ücretlerini geciktiren öğrenciler hakkında aşağıdaki işlemler uygulanır:

KYK yurt ücretini ayın son gününe kadar ödemeyen öğrencinin yurt ücreti takip eden ayın ilk iş günü depozitosundan mahsup edilir. Depozitosunu tamamlaması için ayın 10’u mesai bitimine kadar (ayın 10’unun resmi tatil olması durumunda takip eden işgünü mesai bitimine kadar) süre verilir. Bu sürenin sonunda depozitosunu tamamlamaz ise bu günlerin ücreti de depozitosundan mahsup edilerek kaydı silinir. Kalan depozitosu talebi halinde iade edilir. Talep edilmemesi halinde depozitosu 5 yıl bekletilir ve 5 yılın sonunda irat kaydedilir.

Öğrenciler (a) bendinde belirtilen depozito tamamlama hakkından öğretim dönemi ve takip eden tatil ayları içinde en fazla iki kez yararlanabilirler. Üçüncü tekrarında öğrencinin yurt ücreti depozitosundan mahsup edilerek kaydı silinir. Kalan depozitosu talebi halinde iade edilir. Talep edilmemesi halinde depozitosu 5 yıl bekletilir ve 5 yılın sonunda irat kaydedilir.

Öğrenciler (a) bendinde belirtilen depozito tamamlama hakkından öğretim dönemi ve takip eden tatil ayları içinde en fazla iki kez yararlanabilirler. Üçüncü tekrarında öğrencinin yurt ücreti depozitosundan mahsup edilerek kaydı silinir. Kalan depozitosu talebi halinde iade edilir. Talep edilmemesi halinde depozitosu 5 yıl bekletilir ve 5 yılın sonunda irat kaydedilir.

a) Yurt ücretini ayın son iş günü belirlenen saate kadar ödemeyen öğrencinin yurt ücreti aynı gün saat ’dan sonra güvence bedelinden mahsup edilir. Güvence bedelini tamamlaması için izleyen ayın 10’u mesai bitimine, ayın 10’unun resmî tatil olması durumunda takip eden işgünü mesai bitimine kadar süre verilir. Verilen bu sürenin sonunda güvence bedelini tamamlamaz ise bu günlerin ücreti de güvence bedelinden mahsup edilerek öğrencinin kaydı silinir. Kaydı silinen bu öğrencilerin başvurularının kabulü halinde aynı öğretim yılı için iki kat güvence bedeli alınarak yurda kayıtları yapılır. Öğrencinin talebiyle dönem sonunda tek kat güvence bedeli iade edilir.

b) Öğrenciler (a) bendinde belirtilen güvence bedeli tamamlama hakkından öğretim yılı ve takip eden tatil ayları içinde en fazla iki kez yararlanabilirler. Üçüncü tekrarında öğrencinin yurt ücreti güvence bedelinden mahsup edilerek kaydı silinir. O öğretim döneminde yurtlara tekrar başvuru yapamaz.

c) Yangın, sel ve deprem gibi tabii afetler, ikinci dereceye kadar akrabalarının vefatı, kaza veya hastalık ve diğer zorunlu haller sebebiyle yurt ücretlerini zamanında yatıramayan veya verilen sürede güvence bedelini tamamlayamayanların, hastalık durumunda rapor bitim tarihinden itibaren 5 gün, diğer durumlarda ayın 15’ine kadar durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla, ödenmesi gereken yurt ücreti tahsil edilerek barındırılmalarına devam edilir. Hastalık raporlarının; aile hekimliği, Sağlık Bakanlığına bağlı diğer resmi sağlık kurumları veya Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmeli sağlık hizmeti sunucuları tarafından düzenlenmesi gerekir.


KYK Yurt Ücreti Nasıl Ödenir?

KYK yurt ücreti ödeme, internetten; Ziraat Bankası mobil uygulamasından, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü internet sitesinden veya Ziraat Bankası ATM’lerinden yapılabilir.

KYK ödemelerini Ziraat Bankası ATM’lerinden yapmak için şu adımlar izlenir;

  • Ödeme işlemleri
  • Yurtkur Ödemeleri
  • KYK yurt tahsilatları
  • Aylık yurt ödemeleri
  • Yurt ücreti ödemeleri kısmından KYK yurt ödemeleri yapılabilir.

İlginizi Çekebilir 👇

👉 Genciz Biz KYK İzin Alma İşlemi Nasıl Yapılır?

👉 KYK Burs/Kredi Sigortalı İşe Girince Kesilir mi?

👉 Nöbetçi KYK Yurtlarında Kimler Kalabilir?

👉Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

KYK yurt kayıt ücreti nereden yatırılır? KYK yurt kayıt ücreti yatırma işlemi nereden yapılır? Yurt kayıt belgeleri nelerdir?

Gençlik Ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun İnstagram üzerinden gerçekleştirmekte olduğu canlı yayının ardından KYK sonuçları açıklandı. KYK yurtlarına yerleşmekte olan öğrenciler KYK yurt kayıt ücreti nereden yatırılır? ve KYK yurt kayıt ücreti yatırma Sorularını araştırdı. Peki, KYK yurt kayıt ücreti nereden yatırılır? KYK yurt kayıt ücreti yatırma işlemi nereden yapılır? Yurt kayıt belgeleri nelerdir? Sorularını araştırmaya başladı. İşte detaylar..

KYK YURT KAYIT ÜCRETİ NEREDEN YATIRILIR?

KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının arından yurt kayıt hakkı kazanan öğrenciler, Ziraat Bankası ATM'lerinden, banka şubelerinden ve mobil uygulamasından yurt kayıt ücreti ödemelerini gerçekleştirebilirler.

Ziraat bankası ATM'lerinde yer alan "eğitim sınav ve üniversite ödemeleri " seçeneğinin seçilmesi gerekiyor. Daha sonra yüklenen ekranda sırasıyla KYK ödemeleri ve Yurt ödemeleri seçenekleri seçilecek. Açılan ekranda TC kimlik numarası bilgilerinizi girerek sorgulama sonucunda çıkan KYK ödememelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

KYK YURT KAYDI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

KYK yurtlarında barınmak isteyen öğrencilerin yerleştiği KYK yurduna aşağıda yer almakta olan belgeler ile birlikte giderek yurt kayıt işlemini tamamlaması gerekmektedir.

  • Öğrenci belgesi
  • 4 adet vesikalık fotoğraf
  • Kimlik fotokopisi
  • IBAN numarası (Yurttan ayrıldığınızda depozitoyu yatırmak için istenmektedir.)
  • Kan grubu
  • KYK yurt ücretini yatırdığınıza dair dekont
  • Öncelik belgesi (Başvuru belgesinde belirtilmiş ise)

Kredi ve Yurtlar Genel MüdürlüğüGündemEğitimHaberler

KYK Yurt Ücreti İnternetten Nasıl Ödenir?

Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtlarda barınma hakkı kazanan öğrenciler yurt ücretleri için ne kadar ödüyor ve ne zaman ödeniyor? KYK Yurt Ücreti İnternetten Ödeniyor mu? İşte tüm merak ettiğiniz soruların cevabı funduszeue.info'da

KYK Yurt Ücreti Ödeme İşlemleri Nereden Yapılıyor?

Kyk Yurt ücreti ödemeleri artık çok daha kolay Ziraat Bankası’ndan, ATM’lerden ve İnternetten ve web sitesi üzerinden sanal pos ile yapabileceklerdir. Ödemeler aşağıda açıklandığı şekilde yapılacaktır:

1. PARA YATIRILAN ATM’LERDEN

· GİRİŞ
· TÜRKÇE
· ÖDEME İŞLEMLERİ
· YURTKUR ÖDEMELERİ
· KYK YURT TAHSİLÂTLARI
· AYLIK YURT ÖDEMELERİ
· YILLIK YURT ÖDEMELERİ
· YURT ÜCRETİ ÖDEMELERİ

Yurt Ücreti Ödemeleri seçilerek T.C. kimlik numarası girmek kaydıyla yurt ücreti ödenmektedir.

2. BANKA KARTI İLE

· ÖDEME İŞLEMLERİ
· DİĞER ÖDEMELER
· EĞİTİM ÖDEMELERİ
· YURTKUR ÖDEMELERİ
· KYK YURT TAHSİLÂTLARI
· AYLIK YURT ÖDEMELERİ
· YILLIK YURT ÖDEMELERİ
· YURT ÜCRETİ ÖDEMELERİ

Yurt Ücreti Ödemeleri seçilerek T.C. kimlik numarası girmek kaydıyla yurt ücreti ödenmektedir.

3. İNTERNET BANKACILIĞI İLE

· ÖDEMELER
· YURTKUR ÖDEMELERİ
· ÖDEME TÜRÜ SEÇ
· YURT ÖDEMELERİ
· TC YAZ
· ÖDEME TÜRÜ SEÇ
· ONAY

Şeklinde ödenebilmektedir.Ayrıca,

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda (KYK) yeni başlatılan uygulamayla öğrenciler yurt ödemeleri ile öğrenim ve katkı kredisi geri ödemelerini web sitesi üzerinden sanal pos ile yapabilecekler.

KYK Yurt ve Kredi Ödeme İşlemlerini Gerçekleştirmek için Tıklayınız

Öğrenciler, KYK’nın kurumsal web sitesi olan “funduszeue.info” adresinde bulunan Yurt Ücreti ve Kredi Borcu Ödeme sekmesinden kimlik numaralarını girerek tüm kredi kartları ya da banka kartları ile geri ödemeleri bankaya gitmeden, ATM aramadan kolaylıkla yapabileceklerdir.

Barınma koşulları neler? Merak ettiğiniz bu soruların yanıtını sayfamızda bulabilirsiniz.

Fiziki yapısına ve barınma durumuna göre değişiklik gösteren yurt fiyatları için öğrenciler belirli bir ücret ödüyor. Peki, yurt Ücretleri ne kadar?

KYK YURT ÜCRETİ NE ZAMAN VE NASIL ÖDENİR?

Yurt ücretleri aylık olarak tahsil ediliyor. Kayıt olunan ay ile kayıt sildirilen ayda ise günlük ücret hesabı yapılıyor. Bir ay 30 gün üzerinden hesap ediliyor ve kayıtlarda kayıt gününün de ücreti alınıyor. Kayıt sildirmelerde ise işlem gününden sonraki günlerin ücreti iade ediliyor.

Yurt ücretleri en geç ayın son günü saat ’a kadar banka aracılığıyla ödeniyor. İlk kayıtta yurt ücreti ve depozito ücreti kayıt sırasında yurt kasasına yatırmanız gerekiyor. Öğrenci, kayıt tarihine göre ödeyeceği yurt ücretini ve depozito miktarını, yayınlanması halinde Kurum internet sitesinden veya kaydolacağı yurt müdürlüğünden öğrenebilirsiniz.

Öğrenciler ileriki aylara ait yurt ücretini peşin olarak ödeyebilirler. Bir yıllık erken ödemelerde ise % 20 indirim yapılıyor. Kayıt sildirme durumunda ücret ve depozito iade işlemleri ile depozito tamamlama işlemleri yurt kasasından yapılıyor. Yaz okulu, staj gibi nedenlerle yaz aylarında nöbetçi yurtlarda kalan öğrenciler, asıl kayıtlı bulunduğu yurdun ücretini ödemeye devam ediyor.

Yurtta barınmakta iken kendi isteği ile kaydını sildiren öğrencilerin tekrar başvurmaları ve yurtta boş yer olması halinde, o öğretim yılı için iki kat yurt ücreti alınarak yeniden yurda kayıtları yapılabilmektedir. Artık yıl öğrencileri % 50 fazla yurt ücreti öderler.

KYK YURTLARDA BARINMA VE HAK SÜRESİ

1.Öğrenciler yurtlarda, öğrenim gördükleri bölümün normal öğrenim süresi kadar kalabilirler.

2.Yurtta barınan öğrenciler, yüksek öğretim programına devam ederken aynı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta kalmaya devam ederler.

3.Yurtta barınan öğrenciler, yüksek öğretim programına devam ederken farklı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa öğrenim görecekleri il veya ilçede yurda yerleşmek için yeniden müracaat ederler. Bu öğrenciler yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta barınırlar.

4.Yurtta barınmayan öğrenciler, yüksek öğretim programına devam ederken aynı veya farklı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa, yurtta kalmaya hak kazanması durumunda yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta kalabilirler.

5.Ara sınıfta yurtta kalmaya başlayan öğrenciler, okula kayıt tarihleri esas alınarak normal öğrenim süresi kadar barındırılır.

6.Bir öğretim kurumundan mezun olan öğrenciler, ikinci bir öğretim kurumunda öğrenim görmeye başlayacakları takdirde yurda yerleşmek için yeniden müracaat ederler. Bu öğrencilerin başvuruları ara sınıflar gibi değerlendirilir.

7.Bir lisans programına kayıtlı olan ve yurtta barınan öğrencinin, diğer bir lisans programında çift anadal veya yandal eğitimi alması halinde, anadal normal öğrenim süresinin bitiminden sonra bir öğretim yılı daha normal öğrenci statüsünde barındırılır.

8.Yurtlara kayıt işlemi, öğretim yılı içinde hangi tarihte yapılmış olursa olsun, öğretim yılı sonunda öğrenci bir yıllık yurtta barınma hakkını kullanmış sayılır.

9.Normal öğrenim süresi içerisinde öğrenimlerini bitirememiş yurt öğrencilerinden, ihtiyaç sahibi oldukları ve öğrenimi süresince yurttaki iyi hali tespit edilenlere, bir öğretim yılı daha yurtlarda barınma imkânı sağlanır.

Aftan yararlanarak yeniden öğrenime başlayan öğrenciler başvuruda bulundukları tarihte bulundukları sınıf esas alınarak normal öğrenim süresince barındırılır.

Lisansüstü öğrencilerinin barınma süreleri, 3/3/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanan Lisans Üstü Eğitim Öğretim Enstitülerinin Teşkilât ve İşleyiş Yönetmeliğine göre belirlenir.

Öğrenci değişim programları kapsamında geçici olarak yurt içinde farklı şehirde eğitim görecek yurt öğrencileri, boş yer olması durumunda öncelikli olarak öğrenim göreceği şehirdeki yurtlara yerleştirilir. Dönüşlerinde ise esas öğrenim gördükleri şehirdeki yurtlarda boş yer olması durumunda, yine öncelikli olarak yurda yerleştirilirler. Yurt öğrencisi olmayan değişim programı öğrencileri ise ara sınıf gibi başvururlar.

Öğrenci değişim programları kapsamında geçici olarak yurt dışında öğrenim gören öğrenciler, dönüşlerinde yurtlarda boş yer olması durumunda yine öncelikli olarak yurda yerleştirilirler.

Devletin koruması altındaki öğrencilerden, anne ve babası vefat etmiş olanlardan, şehit ve gazi çocuklarından yurt ücreti ve depozito alınmıyor.

İzin İşlemleri ise Kurum Yurtlarında barınan öğrencilere, yükseköğrenim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller ile hafta sonu (Cumartesi- Pazar ve diğer resmi tatiller hariç), bir öğretim yılında toplam 60 güne kadar izin verilebilmektedir. Hafta boyunca derslere devam zorunluluğu olmayan öğrenciler, devam etmekte olmadığı günlere ait resmi yazı getirmeleri halinde almış oldukları izin 60 günlük izin süresine dahil edilmiyor.

KYK Ana Sayfa Girişi Yapmak için Tıklayınız

  • Facebook
  • Google

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası