marshall silikonlu boya nasıl kullanılır / Plastik Boya ile Silikonlu Boya Arasındaki 3 Fark | Filli Ustam Blog

Marshall Silikonlu Boya Nasıl Kullanılır

marshall silikonlu boya nasıl kullanılır

Yaşam alanlarınızı güzelleştirmenin ve temizlemenin en temel yolu boya yaptırmaktır. Yeni bir eve girdiğinizde, yeni bir ofis edindiğinizde ya da uzun süredir aynı alanda vakit geçirdiğinizde yapılan ilk yenilik boyamadır. Bu yüzden boyalar hakkında daha fazla bilgi edinilmesi gerekebilir.

En çok tercih edilen boya türleri hangileridir?

Plastik boya, en eski ve en bilinen boya türlerindendir. Silikonlu boya ise, nispeten daha yeni ama en çok tercih edilen boya türüdür. Her ikisinin de tercih edilme nedenleri farklıdır. Kısaca bahsederek aralarındaki farkları açıklayalım.

Plastik boyanın özellikleri nelerdir?

  • Plastik boyanın mat ve pürüzlü bir görüntüsü vardır ancak nefes alabilme ve ekonomik özelliklerinden dolayı tercih edilir.
  • Kolay leke tutar. Herhangi bir kirlenme söz konusu olduğunda silerek çıkarsanız da boyanın rengini bozabilirsiniz.
  • Renk kartelası oldukça geniştir.

Silikonlu boyanın özellikleri nelerdir?

  • Duvarda pürüzsüz bir görünüm sağlar.
  • Herhangi bir lekelenme olduğunda sabunlu bir bezle silerek kolayca çıkarabilirsiniz. Silinebilir olması nedeniyle uzun yıllar yeniden boyatma ihtiyacı hissetmezsiniz.
  • Silikonlu yapısı ile yine üstün nefes alma özelliğine sahiptir.  


Boya seçimini nasıl yapmalıyız? 

Her iki boya türünün de özelliklerine bakarak tercihinizi belirleyebilirsiniz. Şöyle ki; temelde istediğiniz daha parlak ve temizlenebilir duvarlar ise silikonlu boya sizin için en doğru tercih olacaktır. Ekonomi önemli ise daha mat yapıdaki ve silinme özellikleri olmayan plastik boyalar tercih edilebilir.

Boyama işlemi nasıl yapılmalıdır?

Boyanızın rengini ve türüne karar verdikten sonra yapılması gereken en doğru hareket, işi uzmanına teslim etmek olacaktır. seafoodplus.info üzerinden yaşadığınız bölgeye göre İnşaat Boyacısı Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi Filli Ustama ulaşabilirsiniz.

Seçtiğiniz usta ile yaptığınız anlaşma sonucunda boyama işlemlerinizi 2 yıl sürecek olan Filli Boya garantisi altında yaptırma imkanına sahipsiniz. Yorulmadan, kaygılanmadan yaşam alanınızı en iyi ustalara emanet edip, yenilikler yaptırabilirsiniz. Siz sadece renkleri, boya türünü ve ustanızı seçin; istediğiniz yenilik ve değişikleri anlatın, gerisini onlara bırakın.

Sonuç: Daha güzel ve yeni bir yaşam alanının getirdiği mutluluk!

Paylaşın:

Su bazlı boya silinir mi ? Su bazlı boya nasıl silinir?

Çoğumuz için duvarların temizlenmesi her yıl yapılan derin temizlik rutinimizin bir parçasıdır. Yeniden boyamadan, sadece koruyucu bakım ve basit temizlik yöntemleri ile duvar boyalarınızın yeni ve taze görünmesi mümkün. Aynı zamanda, farklı boya çeşitlerine sahip duvarlar farklı temizlik yöntemleri gerektirir. Duvardaki boyayı bozmadan, su bazlı boya silinir mi? su bazlı boya nasıl silinir temizlenir öğrenmek için okumaya devam edin.

Su bazlı boyalar duvar, dolaplar, ev mobilyaları gibi evinizdeki birçok yüzeyleri boyamak için kullanılabilir. Bu yüzeyler kirlendiğinde, su bazlı boya temizleme yöntemlerini kullanabilirsiniz. Genellikle, kolayca temizlenir, çünkü su bazlı boya ile boyanmış yüzeyler kolayca aşınmaz veya soyulmaz. Bununla birlikte, su bazlı boya ile boyanmış yüzeylerde aşırı sert veya aşındırıcı temizleme yöntemleri kullanmamalısınız.

Toz ve lekelerden koruyarak duvarlarınızı taze ve yeni boyalı bir görünümde tutabilirsiniz. Ayrıca bu belirli aralıklarla yapacağınız önleyici bakım ve tedbirler ile ileride duvarları temizlemek için ovmak silmek gibi harcanan zamandan da tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

Lateks su bazlı boya ile boyanmış iç cephe duvarlar nasıl temizlenir makalemizde, su bazlı lateks boyalı iç mekan duvarları güvenle temizlemek için yöntemler mevcut. Aşağıdaki yöntem her türlü su bazlı düz, yarı parlak ve parlak boyalarda işe yarar. Bunun için şu adımları izleyin;

Gerekli Malzemeler 

  • Bulaşık deterjanı
  • Su
  • Kova
  • Damıtılmış beyaz sirke
  • Sünger

Su bazlı boya nasıl silinir?

  • Yarım kova suya dört damla bulaşık deterjanı ekleyerek karıştırın.
  • Bu karışıma süngeri batırın ve sıkın (silerken duvardan suların damlamasını istemezsiniz.)
  • Kirlendikçe ara sıra durulayıp duvarı bununla silin.
  • Elektrik prizleri, lamba anahtarları ve tv, telefon gibi duvar aparatları etraflarını silerken içine su kaçmamasına dikkat edin.
  • Kirli duvar aparatlarını silerken kapalı olduğundan emin olun, gerekirse sigortayı kapatarak yapın.
  • Su bazlı boyalı duvarlarda asla güçlü yağ giderici ve sert kimyasal maddeler kullanmayınız.
  • Sadece sabun ve su veya beyaz sirke ve su kullanarak temizleyiniz. Duvardan kirler çıkmıyorsa yeniden boyamanız gereklidir.

Su Bazlı İç Cephe Boyaları

This entry was posted in Kendin Yap (DIY), Permolog and tagged dış cephe boyası, iç cephe boya çeşitleri, su bazlı boya.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir