işkur meslek edindirme kursları neler / Ankara İŞKUR hangi kurslar var?

Işkur Meslek Edindirme Kursları Neler

işkur meslek edindirme kursları neler

İŞKUR Kursiyer Ücretleri Ne Kadar?(6 Soruda İŞKUR Kursiyer Maaşları)

İŞKUR Kursiyer Ücretleri Ne Kadar?(6 Soruda İŞKUR Kursiyer Maaşları); İş istihdamı açısından ülkemizde en önemli kurum olarak başta İŞKUR gelmektedir. İŞKUR kursiyer ücretleri, kurum tarafından düzenlenen belli başlı eğitimlere katılan kişilere ödenen bir tür maaş ya da harçlık olarak değerlendirilebilir. İstihdamı artırmak ve işsiz vatandaşların mesleki eğitimler alarak nitelikli elemanlara dönüştürülmesi amacıyla düzenlenen bu kurslar yoğun ilgi görüyor. İşsizliğin artığı ve yaşam şartlarının zorlaştığı bu dönemlerde daha çok ön plana çıkan İŞKUR&#;un kursları amacına oldukça iyi hizmet ediyor diyebiliriz. 

İŞKUR bahsettiğimiz bu meslek kursları ile eğitim alanlara belirli bir miktar ödeme de yapıyor. Dolayısıyla İŞKUR&#;un düzenlediği bu ücretsiz meslek edindirme kursları hakkında merak edilenlerin başında kursiyer ücretleri geliyor. Biz de bu yazımızda sizlere İŞKUR kursiyer ücretleri hakkındaki detayları ileteceğiz. Konuyla ilgili tüm noktalara değinecek, ödemelerden bahsedecek ve kursları tanıtacağız. Böylece siz de İŞKUR meslek kursları ve maaşları hakkında detaylı bilgi almış olacaksınız. Öncelikle yazıda anlatacaklarımızın bir listesini çıkaralım:

  • İŞKUR kursiyer maaşları ne kadar?
  • İŞKUR kursiyer maaş sorgulama işlemi nasıl yapılır?
  • İŞKUR kursiyer maaşı nereye yatırılır?
  • İŞKUR kurs ücretleri ne zaman yatar?
  • İŞKUR kursiyer maaşı alma şartları nelerdir?
  • İŞKUR destekli kurslar neler?

Hemen ilk madde ile başlayalım ve İŞKUR kursiyerleri ne kadar maaş alıyor, ona bakalım.

Amatör Denizci Belgesi Evrakları ve ADB Sınav Tarihleri

1. İŞKUR Kursiyer Maaşları Ne Kadar? 

İŞKUR kursiyerlerinin aldığı maaşa geçmeden önce bir noktayı açıklığa kavuşturalım. Biz burada İŞKUR bünyesinde düzenlenen meslek edindirme kursları üzerinde duracağız. Ama bilindiği gibi İŞKUR&#;un farklı eğitim ve istihdam programları da var. Eğer siz de diğer programların detaylarını incelemek, İŞKUR işbaşı eğitim programı maaşı ya da İŞKUR stajyer maaşları hakkında bilgi almak istiyorsanız, sitemizde yer alan ve bu konulara özel olan diğer yazıları inceleyebilirsiniz. Biz yazıda İŞKUR mesleki eğitim kursları hakkında konuşacağız.

iŞKUR meslek edindirme kursları ile eğitim alan vatandaşlara günlük bazda ödeme yapılıyor. Yani günlük ücret kursa katılım ile çarpılarak maaş elde ediliyor. Kurs için saatlik ücret ise, eğitim kapsamına göre değişiyor. Şöyle ki:

  • Sanayi alanında istihdam garantili kurslar için ,67 TL
  • %50 oranında istihdam garantisi sunan kurslar için ,87 TL 

Gördüğünüz gibi maaşlar değişken. Kursun niteliğine ve istihdam garantisine göre sınıflandırma yapılmış. Ama genel olarak kursa katılan herkese ödeme yapılıyor. Bu sayede kursiyerler teşvik ediliyor. Kişinin kursa katılmak için yaptığı masraf İŞKUR tarafından ödenmiş oluyor. Bunun yanında İŞKUR kurs boyunca katılımların genel sağlık sigortası ve iş kazası ve meslek hastalığı primlerini de ödüyor. 

Maaşlar bu şekilde. Şimdi sorgulama adımlarına bakalım.

İŞKUR Maaşları Ne Kadar? 

2. İŞKUR Kursiyer Maaşları Nereden Sorgulanır?

İŞKUR ücretli kurslar dışında farklı istihdam programları da yürütüyor demiştik. Bu programlar arasında bazılarının ödeme ve maaş sorgulama işlemleri internet üzerinden yapılabiliyor. Fakat maalesef İŞKUR kurs ücretleri için bu durum geçerli değil. 

  • İŞKUR kursiyer ücretlerinin sorgulanabileceği bir ekran yok. Yani online sistemler üzerinden İŞKUR&#;dan alacağınız kursiyer maaşını görüntüleyemiyorsunuz.
  • Almaya hak kazandığınız maaş miktarını ancak İŞKUR ofislerinden sorgulayabilirsiniz. Eğitim aldığını İŞKUR şubesinin insan kaynakları bölümüyle görüşerek ödeme miktarı hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Sorgulama konusunu açıkladık. Şimdi maaşların nereden alındığına bakalım.

3. İŞKUR Kursiyer Maaşları Nereye Yatar?

İŞKUR bünyesinde verilen maaşların çoğu PTT aracılığıyla ödeniyor. Fakat kurslarda durum değişebiliyor. Şubenin çalıştığı bir başka banka da ödeme için kullanılabiliyor. Bu nedenle İŞKUR kursiyer ücretlerinin yattığı net bir yer yok. Bu konuda en sağlıklı bilgi eğitimi veren İŞKUR şubesinden alınabilir. 

Ödeme yeri de bu şekilde. Şimdi de İŞKUR kursiyer ücretleri ne zaman ödenecek sorusuna yanıt verelim.

4. İŞKUR Kurs Ücretleri Ne Zaman Yatar?

İŞKUR kurs ücretleri, kurs bitiminde ödenir. Detaylar şöyle:

  • Mesleki eğitim kursu sona erdiğinde kişinin katılımına göre bir maaş hesaplaması yapılır. 
  • Yapılan hesapta kişinin kursa katılımı ve kursun günlük ücreti göz önüne alınır.
  • Toplam ödeme miktarı çıkarıldıktan sonra kursiyere maaşı verilir.

Fakat bu noktada bir detayı belirtelim. Son dönemlerde İŞKUR kursiyer ücretleri biraz gecikmeli yatabiliyor. Yani kursu bitirdikten sonra hemen ödeme alamayabilirsiniz. Bu konuda en doğru bilgiyi eğitim aldığınız İŞKUR ofisinden öğrenebilirsiniz. Çünkü ödeme durumları şubeden şubeye değişiklik gösterebiliyor. 

Maaşların ödenmesiyle ilgili detayları da paylaştık. Şimdi kimler İŞKUR&#;dan kursiyer maaşı alabiliyor, ona bakalım.

5. İŞKUR Kursiyer Maaşı Alma Şartları Neler?

İŞKUR&#;dan kursiyer maaşı almak için asil kursiyer olmak gerekiyor. Asil kursiyer ne demek diye soracak olursanız şöyle açıklayalım: Kursa aktif katılım sağlamaya hak kazanmış kişiler asil kursiyer olarak değerlendirilir. Başvuru sonrasında açıklanan kursiyer listesinde yer alan asil adaylardan katılmayan olursa, yedeklere geçilir. 

Peki, bu kurslara kimler alınıyor? İşte şimdi ona bakalım. İŞKUR mesleki eğitim kurslarından yararlanma şartları şu şekilde sıralanabilir:

  • İŞKUR sistemine kayıtlı iş arayan olmak
  • 15 yaşını doldurmuş olmak
  • Katılınacak kursun mesleki gerekliliklerine uygun niteliklere sahip olmak
  • İŞKUR tarafından düzenlenen kursun aynısına daha önce katılmamış olmak
  • İŞKUR&#;un verdiği iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden yararlanıyor olmak
  • Emekli olmamak
  • Kurslara katılma bakımından herhangi bir soruna sahip olmamak

Bu şartları sağlayan vatandaşlar İŞKUR meslek edindirme kurslarına katılabilirler. Ayrıca, okulları kursa devamlı gitmeyi engellemediği sürece, yüksek öğretim ve açık öğretim öğrencileri de meslek edindirme kurslarına katılabilir. 

Katılım şartları da bu şekilde. Son olarak İŞKUR kurs bölümleri üzerine konuşalım.

İŞKUR İş Arayan Girişi Nasıl Yapılır? 

6. İŞKUR Mesleki Eğitim Kursları Neler?

İŞKUR tarafından düzenlenen meslek edindirme kursları oldukça çeşitli. Bu bağlamda İŞKUR iş garantili kurslar da sunuyor, yalnızca mesleki eğitim verilen ama iş konusunda bir garantisi olmayan kurslarda. Kişiler ilgi alanına ve ihtiyacın uygun kursu seçerek eğitim alabiliyor. 

Fakat şunu belirtelim. İŞKUR istihdam garantili kurslar ve iş garantisi olmayan eğitim programları il müdürlükleri tarafından düzenleniyor. Yani açılacak kursa, kursun zamanına müdürlükler karar veriyor. Bu nedenle İŞKUR&#;un belli bir kurs takvimi yok.

Türkiye genelinde sık sık açılan kursları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • İŞKUR ön muhasebe kursu
  • İŞKUR pastacılık kursu
  • İŞKUR aşçılık kursu
  • İŞKUR kuaförlük kursu
  • İŞKUR fotoğrafçılık kursu
  • İŞKUR kasiyerlik kursu
  • İŞKUR girişimci kursu 
  • İŞKUR takı imalatçısı kursu 
  • İŞKUR hasta danışmanı kursu

Liste böyle uzayıp gidiyor. Dediğimiz gibi konu tamamen İŞKUR il müdürlüklerine bağlı. Bu noktada yaşadığınız yerdeki İŞKUR ofisine giderek detaylı bilgi alabilirsiniz. Bunun yanında kursları takip etmek için interneti de kullanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler şöyle:

  • Öncelikle bölüm sonunda yer alan linke tıklayın ve İŞKUR resmi internet adresinin ilgili sayfasını ziyaret edin.
iskur kurs sorgulama
  • Açılan sayfada bir form göreceksiniz. Burada &#;Kurs Türü&#;menüsünün altında yer alan &#;MEK/İstihdam Garantili&#;, &#;MEK/İstihdam Garantisiz&#; ya da &#;MEK/Özel Politika&#;seçeneklerinden birine tıklayın. Sonrasında sol üstte yer alan &#;Ara&#; yazısına tıklayın. Ayrıca dilerseniz il ve ilçe seçerek de aramayı daraltabilirsiniz.
iskur kurslari
  • Siz arama yaptırdıktan sonra karşınıza seçtiğiniz kriterlere uygun olan kursların listesi gelecek. Burada başvuru yapmak istediğiniz kursun kurs numarasına tıklayın.
iskur kurs basvuru
  • Açılan ekranın sağ altında &#;Başvur&#; yazısını göreceksiniz. Ona tıklayarak başvurunuzu yapabilirsiniz.
  • Tabii bu adım için sisteme giriş yapmanız gerekiyor. Eğer sistemde kaydınız yoksa, başvuru işlemini de tamamlayamazsınız. Çünkü daha önce de dediğimiz gibi, kursa başvuru şartlarının başında İŞKUR&#;a kayıtlı iş arayan olmak geliyor. 

İŞKUR kurs arama sayfasına ulaşmak için TIKLAYINIZ!

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı Nedir? 

Sizlere İŞKUR mesleki eğitim kursları hakkındaki detayları sunduk. Son olarak anlattıklarımızın bir özetini yapalım:

  • İŞKUR meslek edindirme kursları, istihdamı artırma ve işsiz vatandaşları nitelikli elemanlara dönüştürme amacıyla verilir.
  • Bu kurslara katılan kişilere günlük bazda ödeme yapılır. Toplam maaş kurs süresine göre hesaplanır.
  • Ödemeler İŞKUR il müdürlükleri tarafından yapılır. Tarih ve ödeme yöntemi şehirden şehre değişebilir. Bu nedenle en doğru bilgiye eğitimin alındığı İŞKUR şubesinden edinilebilir.  
  • Kurslara katılmak için belirli şartları sağlamak gerekir.
  • İŞKUR mesleki eğitim kursları birçok farklı alanda verilebilir. Kurslar ihtiyaca ve talebe göre belirlenir. 
  • Aktif kursları görüntülemek için internet kullanılabilir. Başvuru da internet üzerinden yapılabilir. 

Siz İŞKUR mesleki eğitim programlarının istihdama katkı sağladığını düşünüyor musunuz? Daha önce bu kurslara katıldınız mı? Konuyla alakalı tecrübe ve düşüncelerinizi bizlerle paylaşmak için yazının altında yer alan yorumlar alanını kullanabilirsiniz. 

Sizler için hazırladığımız yazılardan yayınlandıkları anda haberdar olmak isterseniz, Facebook sayfamızı takip edebilirsiniz. Yazılarımızla ilgili öneri ve görüşlerinizi bizlere iletmek için yorumlar bölümünü ya da iletişim sayfamızı kullanabilirsiniz.

İŞKUR Öğrenci Sosyal Çalışma Programı Nedir?

İşsizlik Maaşı Nasıl Alınır?

İŞKUR Evde İş İmkanları Neler?

İŞKUR Nihai Liste Nerede Açıklanır?

İŞKUR Açılımı Nedir?

Türkiye İş Kurumu demektir.

İŞKUR Mesleki Eğitim Kursu Yaş Sınırı Nedir?

15 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

Türkiye İş Kurumu yada diğer adıyla İŞKUR bir çok ilke imza atmaya devam ediyor. Asli görevi iş ve işçi bulmak olan kurum yeni planları ile çalışan ve işveren için büyük kolaylıklar sağlamaya devam ediyor.

Mesleki Eğitim + İş Garantisi + Aylık Ödeme Hepsi Bir Arada
Türkiye&#;nin ekonomisi geliştikçe daha fazla imkan sağlayan İşkur geçmişte iş arayanların kurum önünde oluşturduğu metrelerce kuyruk son bulmuş ve iş arayanlar için randevulu sisteme geçilmiştir. İş ve meslek danışmanları ile yapacağınız görüşme esnasında size en uygun iş ve iş yeri seçimi yapılmaktadır. Henüz bir mesleği olmayanlara ise 6 ile 12 ay arasında değişen kurslarda uygulamalı mesleki eğitimler verilmektedir. Bu eğitim sürecinde bireyin maddi yönden zora düşmemesi için aylık ödeme ve sağlık sigortası yapılmaktadır.

İşbaşı Eğitim Programlarını İncelemeden Karar Vermeyin
Son yıllarda hayat geçirilen en özel projelerden biri kısa adı İEP olan İşbaşı Eğitim Programları olmalıdır. İşverene sağladığı kolaylık yanı sıra çalışan içinde mesleki eğitim + aylık maaş bir arada geliyor. 15 Yaşını doldurmuş olan tüm işsizlerin yararlanabildiği bu uygulama Türkiye&#;nin her yerinde uygulanmaktadır. Yüzlerce iş ve meslek alanında gerçekleşmekte olup, size tavsiyem güncel kurs ilanlarına sürekli göz atmanız olacaktır. Peki bunu nasıl yapacağım derseniz yazımızı incelemeye devam edin.

Kurs Arama Sayfası

Başvuru Yapabileceğiniz Güncel Kursları İnceleyin
Yılın 12 ayı sürekli güncel olan ve sürekli yeni ilanların eklendiği İşkur Kurs sayfasına aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz. funduszeue.info

Şehir ve Kurs Türü Seçiniz: Yukarıda yer alan bağlantıya tıkladığınızda sizi kurs arama formu karşılayacaktır. Burada ilk yapmanız gereken yaşadığınız ili seçmektir. İstanbul yada nerede yaşıyorsanız seçtikten sonra hemen sağında bulunan kurs türü seçilir. (Mobil cihazlarda sağ sol görüntü farkı olabilir) Bu kısımda seçim yaparken engelli yada hükümlü değilseniz size önerim İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI (İEP) seçmeniz olacaktır. En gelişmiş eğitim uygulaması şimdilik budur. Seçimleri yaptıktan sonra yukarıda yer alan getir butonuna tıklıyoruz.

Kurs Başvurusunu Nasıl Yapacağım?
Bu işlem için 2 farklı seçenek bulunmaktadır. Birincisi size en yakın İşkur İl Müdürlükleri yada hizmet merkezlerine giderek danışmanlarla  yüz yüze görüşerek başvuru yapmak olup, benim tavsiyem genelde bu şekilde yüz yüze bilgi alarak, sorularınızı sorara işlem yapmanız yönünde olacaktır. Fakat vaktiniz yoksa 2. seçenek ise İnternet üzerinden başvuru yapmak olacaktır. Bunu yapabilmek için öncelikle İşkur&#;a kayıtlı (İşsiz) olmanız gerekir. Henüz kayıt yaptırmadıysanız yukarıda vermiş olduğum bağlantıdan kaydınızı yapabilirsiniz. Yaşadığınız şehirde açılması planlanan kursları sorguladıktan sonra size uygun olan bir eğitime başvuru yapabilirsiniz. Bunu yapabilmek için sonuçların sol kısmında yer alan kurs numarasına tıklamak gerekir. Aşağıda yer alan görselden inceleyebilirsiniz.

İstanbul&#;daki İşkur Hizmet Merkezleri
Yukarıda da belirtildiği gibi işlemlerinizi funduszeue.info ve size en yakın İşkur hizmet merkezlerinde iş ve meslek danışmanları ile yüz yüze yapabilirsiniz. Türkiye&#;nin her yerinde bulacağınız bu merkezler İstanbul&#;da 12 farklı ilçede olup, (Beyoğlu, Kadıköy, Pendik, Şişli, Bahçelievler, Bayrampaşa, Sultangazi, Büyükçekmece, Ümraniye, Başakşehir, Tuzla ve Sancaktepe) aşağıda yer alan bağlantıya tıkladığınızda size en yakın merkezin adres ve iletişim bilgilerini görebilirsiniz.
funduszeue.info

Örnek ben en üst sırada yer alan Hasta Danışmanı eğitimine katılarak bu alanda bir meslek ve iş edinmek istiyorum. Hemen en solunda kırmızı ok ile gösterilen numaralara tıklayıp, bu eğitim için gerekli şartları ve başvuru sayfasına ulaşmam gerekiyor. (Görselde yer alan tarihlere takılmayın)

Aktif Eğitimler

Açılan sayfada yer alan detayları incelediğimde yaş arası herkesin başvurabileceği eğitimlerin ise Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri gerçekleşeceği belirtilmektedir. Gün sürecek olan eğitimlerde ayrıca bana günlük 38,40 TL ödeme yapılacağı belirtilmektedir. Eğitim ve iş güzel aylık ödemede güzel hemen bu eğitime başvurmak istiyorum. Eğitim detaylarını gördüğüm sayfanın üst kısmında aşağıda göreceğiniz şekilde kırmızı bantta uyarı görüyorsanız İşkur&#;a kayıt olmadınız yada iş arayan girişi yapmadınız demektir.

İşkur Kayıt Ol

Sayfanın üst kısmında verdiğim bağlantıdan kayıt olup, giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptığınızda eğitim detaylarının yer aldığı sayfada bu sefer mavi bant üzerinde BAŞVUR butonu göreceksiniz. Bu şekilde kurs başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuru bilgileri ve sonucu E-posta adresinize gönderilecek olup, bu nedenle güncel E-posta adresi kullandığınız ve erişilebilir olduğuna dikkat etmelisiniz.

Eğitim Başvurusu

İşkur&#;da Hangi Eğitimler Veriliyor, Kimler Yararlanabilir
Bu kurumda yer alan eğitimler daha çok iş ile alakalı olup, kültür sanat eğitimleri yerine mesleki eğitimlere yer verilmektedir. Daha doğrusu üretim ve sanayi alanında ihtiyaç duyulan tüm vasıfların eğitimi verilmektedir. Kimlerin yararlanacağına bakacak olursak öncelikle 15 yaş üzeri işsizler, yükseköğretim öğrencileri, engelliler, hükümlüler ve çalışanların mesleki eğitimleri yanı sıra kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin katılmak zorunda oldukları KOSGEB kursları bulunmaktadır. Kurs türleri kategori haline getirilmiş olup, şimdi dilerseniz bunlara kısa ve özet şekilde göz atalım.

İşbaşı Eğitim Programı
Kısa adı İEP olan (İşbaşı Eğitim Programı) bugüne kadar gördüğüm en iyi projelerden biri diyebilirim. 15 Yaş üzeri tüm işsizlerin yararlandığı bu uygulama normal kurslar yerine İşkur&#;a kayıtlı firmalarda teorik ve uygulamalı olarak yapılmaktadır. Minimum gün süren bu kurslarda aynı zamanda asgari ücret düzeyinde maaş ve sağlık sigortası primleriniz İşkur tarafından ödenmektedir. Programa dahil olan firma herhangi bir masraf yapmamaktadır. Bu fırsattan yararlanmak isteyen işletmelerde aranan özellik en az 2 çalışan bulunması ve kuruma kayıtlı olması gerekir. Yılından beri uygulanan bu projeden şimdiye kadar yaklaşık bin kişi yararlanmıştır. Bu fırsattan 15 yaş üzeri işsizler yanı sıra yükseköğretim öğrencileri de yararlanabilmektedir. Özellikle eğitim aldıkları bölümlerle ilgili firmalarda öğrencilerin deneyim kazanması amaçlanmaktadır.Eğitim sonunda yada arasında işveren sizden memnun kalması halinde sizi kadroya dahil edebilmektedir. Böylelikle bir nevi iş garantili eğitim haline gelmektedir.

Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Kursları
Türkiye&#;de gelişen ekonomi ile imkanlarında bu yönde geliştiğine dair gelişmeleri görüyoruz. Özellikle kendi işini kurmak isteyenler için hibe ve faizsiz kredi desteği sağlayan KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) yılına kadar sadece işletmeler için imkan sağlamış olup, bu süreçten sonra kendi işini kurmak isteyenler içinde girişimcilik desteğini başlattı. Bu fırsattan yararlanmak için ilk yapılması gereken zorunlu 32 saat sürecek kurslara katılıp, sertifika almak gerekiyor. Bu eğitimi Kosgeb kendisi verdiği gibi yetki verdiği kurum ve kuruluşlarca yapılmaktadır. Yetkili kurumlardan biride Türkiye İş Kurumu olup, kurs arama sayfasından kurs türü olarak GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI seçmeniz gerekmektedir. Kosgeb destekleri ile ilgili daha fazla detaya aşağıda yer alan bağlantıdan ulaşabilirsiniz. funduszeue.info

Çalışanların Mesleki Eğitimi
İşkur kurs türlerinden biride çalışanların mesleki eğitimi olup, özellikle tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanlara yöneliktir. Burada eğitim yanı sıra yapılan görev ile alınması gereken belgeler verilmektedir. Örnek vermek gerekirse bir çok meslekte MYK yani mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale geldi. İşkur tarafından gerçekleşen eğitim sonrası bu alanda sınav yetkisi bulunan kurumlara gönderilerek MYK belgesi almanız sağlanır. Sınav ve sertifika masrafları ise İşkur tarafından karşılanmaktadır.

UMEM (Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri)
Türkiye&#;nin en kapsamlı meslek edindirme uygulaması olan UMEM Beceri 10 Projesi ile özel sektör, kamu, üniversiteler ortak çalışmak yürütmektedir. İşveren ihtiyaç duyduğu meslekte eleman ihtiyacını kuruma bildirerek bu branşta yer alan işsizlerin bilgisini talep etmektedir. İşverenin istediği meslekte işsiz yok ise hemen o alanda kurs açılarak işverenin istediği eleman eğitilerek çalışacak düzeye getirilir. Bu branşı özellikle takip etmenizi öneririm. Çünkü arada çok özgün (farklı) mesleki eğitimler ortaya çıkmaktadır.

Engelli Kursları
Türkiye&#;de yaşayan insanların yaklaşık 5 milyonu çeşitli nedenlerle engelli durumundadır. Bu vatandaşlarımızın kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için çeşitli projeler bulunmaktadır. Onlardan biride İşkur Engelli Kursları olup, bu kurslarda ihtiyaç duyulan maddi kaynak zorunlu olmasına karşın engelli ve hükümlü çalıştırmayan firmalara kesilen para cezalardan kullanılmaktadır. Engellilerin mesleki eğitimi, rehabilitasyonu ve kendi işini kurması gibi detaylı imkanlar sağlanmaktadır. Bu uygulamada yine kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve belediyeler ortak çalışma yapmaktadır. İstatistiklere baktığımızda yılından beri 40 bin ve üzeri engelli vatandaşımıza imkan sağlanmıştır. Engellilere verilen eğitimler ile bir işe yerleştirmesi yanı sıra kendi işini kurmak isteyenler içinde 36 Bin TL&#;ye kadar hibe desteği verilmektedir.

Eski Hükümlüler
İşkur tüm insanların yanında olmaya devam ediyor. Daha önce herhangi bir suçtan dolayı hüküm giyen ve iş yerlerinde çalışması zorlaşan eski hükümlüler içinde kendi işine kurma fırsatı sunuluyor. Eski hükümlü çalıştırmayan iş yerlerine kesilen para cezaları ile oluşturulan fondan imkan sağlanmaktadır. Kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülere brüt asgari ücreti 10 katı kadar hibe desteği verilmektedir.

Uyuşturucu Bağımlıları
Hayatta bir çok insan profili ile karşılaşabilirsiniz. Yaptıkları hatalardan pişman olup, ders çıkaranların da yanında olan İşkur uyuşturucu bağımlısı olup, bu illetten kurtulmak için tedavi görenler içinde mesleki eğitimler, işe yerleştirme ve yine kendi işini kurmak istemeleri halinde engelli ve hükümlülerde olduğu gibi hibe desteği vermektedir.

Özel Politika Kursları
Bir çok insan çalıştıkları iş yerine uyum sağlamakta zorlanıyor. Bu arkadaşlarımız içinde özel politikalar şeklinde bir kurs türü geliştirilmiş olup, kadınlar, gençler, uzun süreli işsizler, eski hükümlüler, engelli ve aileleri, ile Türk soylu yabancı ülke vatandaşlar, romanlar ve uyuşturucu bağımlıları için özel imkanlar içermektedir.

İşkur Tarihçesine Göz Atalım
Günümüzde hızla yaygınlaşan taşeron uygulaması bundan yıl öncesinde daha yaygın olduğunu görüyoruz. O yıllarda iş ve işçi bulmak için aracıların olup, yılında çıkarılan ilk iş yasası ile bu aracıların yasaklanması ve yerini devletin denetiminde olan İŞKUR&#;A bırakılması kararlaştırılmıştır. Yani İşkur yılından beri hizmet vermektedir. İlk olarak ismi İİBB (İş ve İşçi Bulma Kurumu) olan kurum özellikle geride kalan yıllık süreçte gerek çalışan gerekse işveren için etkin faaliyetler yürütmektedir.

İŞKUR’DAN Çocuklu Annelere TL Ek Ödeme

Okul çağı öncesi çocuğu olan annelerin elleri kolları bağlıdır. Ne çalışabilir ne de hayal ettiği eğitime dâhil olabilir. Türkiye İş Kurumu bu duruma son vererek yaş arasında çocuğu olan anneler için ek teşvik paketini hayata geçirdi. İşbaşı Eğitim Programı (İEP) kurslarına katılarak meslek ve iş sahibi anneler için ek ödenek fırsatı geldi.

 Yaşında Çocuğu Olan Annelere Güzel Haber

Aylık Maaş Almaya Devam Edeceksiniz

Türkiye İş Kurumu’nun en beğenilen eğitim sistemi İşbaşı Eğitim Programı biliyorsunuz ki katılımcılara asgari ücret düzeyinde maaş vermektedir. Yaş arasında çocuğu olan anneler aldıkları maaşa ek olarak bir de TL çocuk bakım desteği alacaklar. Böylece anneler çocuklarını kreşlere ya da ücretli bakıcılara emanet edebileceklerdir. Daha fazla bilgi için size en yakın İŞKUR müdürlüğüne müracaat etmeniz önerilir.

İŞKUR kursları nelerdir? İŞKUR kursları başvuru şartları, ücreti ve süreleri…

İŞKUR'da nisan ayı itibari ile açık kadro bulunmaktadır. İŞKUR bu kadroların neler olduğunu kendi internet sitesinden yayınlıyor. Meslek edindirme kursları ile ilgi duyduğunuz ve yeteneğiniz olduğuna inandığınız meslek kolunda ücretsiz olarak ders alıp, İŞKUR tarafından istihdam edilebilirsiniz. Peki nedir bu İŞKUR kursları? Başvuru şartları, ücreti ve süreleri nelerdir?

Yayınlanma:

İŞKUR kursları nelerdir? İŞKUR kursları başvuru şartları, ücreti ve süreleri…

İŞKUR kursları ile bireylerin nitelikleri doğrultusunda, kendilerini geliştirmek istedikleri meslek dallarına yönelik kurslar verilmektedir. Kuaförlük, fotoğrafçılık, grafik tasarımcısı, ön muhasebeci, takı imalatçısı, hasta danışmanı, işletmeci, kasiyer… Bunlardan hangisine yeteneğiniz var? Ya da hangi dalda kendinizi geliştirmek istiyorsunuz. Buna karar verdikten sonra bir de aranan şartlara uyuyorsanız başvuru yapmanız yeterli. Ayrıca tamamen ücretsiz verilen İŞKUR kurslarına katılanlara eğitim aldığı süre göz önünde bulundurarak ödeme yapılmakta. Bu ödeme ortalama yirmi (20) TL civarında.

İŞKUR'DA EN ÇOK ALIM YAPAN KADROLAR

Aktif işçi arayan mesleklerin listesini funduszeue.info bağlantısından görebilirsiniz. Sıralamada görünen ilk 10 şöyle;

Beden İşçisi (Genel):
Garson (Servis Elemanı):
Temizlik Görevlisi:
Satış Danışmanı / Uzmanı:
Turizm Ve Otelcilik Elemanı:
Makineci (Dikiş):
Güvenlik Görevlisi:
Elektrikçi (Genel):
Büro Memuru (Genel):
Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi:

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

İkamet ettiğiniz bölgenin Çalışma ve İş Kurumu Müdürlükleri'nden başvuru yapılabilmektedir. Herhangi bir zaman planlaması yoktur. Yani istediğiniz an bu kurslara başvuruda bulunabilirsiniz.

KURSLAR NE KADAR SÜRÜYOR?

En fazla gün günde saat arası haftalık olarak 6 gün baz alınarak en az 30 en fazla 40 saat ders verilmektedir.
İŞKUR iş ilanları sorgulamaİlginizi ÇekebilirİŞKUR iş ilanları sorgulama
DEVAMLILIK ÖNEMLİ

Kursiyerlerin önemli bir mazereti olması dışında kurslara devamsızlık yapmamaları istenmektedir. Bu doğrultuda 5 günlük sağlık raporu kabul edilmekte. Aksi takdirde kursiyerin ilişiği tamamen kesilmektedir.

İŞE YERLEŞTİRME NASIL YAPILIYOR?

Eğitim alan kursiyerler en geç 30 gün içinde işe başlamak için istihdam ediliyor. Bu kapsamda 3 farklı iş teklifi sunulabiliyor. Kursiyerin iş tekliflerini reddetmesi için mazeret bildirmesi gerekmektedir. Eğer mazeret bildirilmezse 24 ay sürecisinde kurs ve programlardan yararlandırılmamaktadır.

HÜKÜMLÜLER DE DERS ALABİLİR

Adalet Bakanlığı ile işbirliği halinde yürütülen meslek edindirme kurslarında aranan ilk şart; cezaevinde olan mahkumun tahliyesine 3 yıl kalması.
İŞKUR kursları nelerdir? İlginizi ÇekebilirİŞKUR kursları nelerdir?

Adalet BakanlığıAnkaraEkonomiinternetişkurnasıl yapılırNisan ayıSağlık

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası