acının faydaları zararları / Acının Faydaları Ve Zararları Nelerdir? Acı Yemek Zararlı Mı? - Sağlık Haberleri

Acının Faydaları Zararları

acının faydaları zararları

Tüketimi çok eskilere dayanan acı biberi kimileri yemezken, kimileri ise severek tüketiyor. İnsan sağlığına çok sayıda yararı olan acı biber düzenli olarak tüketildiğinde, vücudu hastalıktan koruma gibi faydaları bulunuyor. 

Beyinde mutluluk hormonunun salgılanmasını sağlayan acı biberi, stresli iş hayatı olanların, fiziksel yorgunluk çekenlerin tüketmesi öneriliyor. Acı biber, içeriğindeki kapsaisin maddesinin insandaki mutluluk hissi veren endorfin hormonunu artırarak, vücudun rahatlamasını ve stresin azalmasına yardımcı olabiliyor.

"FAZLASI ÖFKEYE NEDEN OLUR"

Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, biberin C vitamini deposu olduğunu, içeriğindeki kapsaisin maddesinin acı ve yanma hissi verdiğini söyledi. Manavoğlu, şöyle konuştu:

"Biber acı ve yanma hissi veren sebze olarak bilinir. Aslında biberin farklı, az bilinen yönü var. İnsan vücudu tepki mekanizması. Biberi yediğimizde acı hissine karşılık vücut tepki mekanizması verir. Biber C vitamini bulunduran sebzelerin başında gelir. Biberde acılık tadı veren kapsaisin maddesi vardır. Biberi tükettiğimizde acı hissine karşı mutluluk hissi veren endorfin, serotonin, oksitosin, dopamin hormonu salgılar. Özellikle endorfin hormonu seviyesi artar. Beyne iletilen sinyaller, acı hissini bastırmak için endorfin seviyesini yükseltir. Vücut mutlu olmaya başlar. Acı biber tükettiğimizde vücudumuz bu hissi bastırmak için mutluluk hormonu salgılar. Bu hormonun fazlalığı da insanlarda öfkeye neden olur. Hem sağlık hem mutluluk için yeteri miktarda acı biber tüketilmesi fayda sağlayacaktır."

Acı biberle ilgili şaşırtan bilgi - Resim : 1

VATANDAŞ DA AYNI GÖRÜŞTE

Acı biberin dilde ve ağız içinde acı yanma hissine rağmen mutluluk verdiğine vatandaş da katılıyor. Semt pazarında acı biber satın alan Hasan Ters, "Biber yiyince mutlu oluyorum. Her yemekte yerim acıyı" derken, Yasin Önce ise "Yemeği yedikçe yediriyor, mutluluk da veriyor. Mutlu oluyorum. Doğal hem de vücuda faydalı" dedi. Biber satıcısı Habibe Kahraman ise, "Kanseri önler. Ağabeyim de çok sever, ben de çok severim. Her zaman yeriz. Mutlu da eder diye düşünüyorum" dedi.

ACI BİBERİN BİLİNMEYEN FAYDALARI

Vücudun toksinlerden arınmasına destek olan acı biber bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayabiliyor. Turunçgillerin verdiği C vitamini desteğinin 2 katını acı biber tek başına verebiliyor. Düzenli olarak acı biber tüketilmesi durumunda, kan dolaşımı sağlıklı hale gelir. Bu sayede, kalp rahatsızlıkları, kolesterol, yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklar önlenebilir. Kış aylarında boğazda meydana gelen enfeksiyonların giderilmesinde acı biber etkili şekilde kullanılabilir. Sindirim sisteminin düzenli şekilde çalışmasına destek olan acı biber, sindirimin dış etkenlerden korunmasını sağlayabiliyor.

Çağın temel problemleri arasında bulunan romatizma rahatsızlığın iyileştirilmesi için acı biber tüketilebilir. Kemik erimesi, kemiklerde erken kırılmalar gibi sorunların önüne geçebiliyor. Acı biber, vücudun asit miktarını dengelemeye yardımcı olmasıyla mide ve yemek borusu sağlığını korur.

Kaynak: DHA

Acı biberacı biber zararlarıacı biber faydalarıacı biber mutluluk verir mi

Ömrü uzatan: Acı biberin faydaları nelerdir? Düzenli acı biber tüketirseniz ne olur?

Ömrü uzatan: Acı biberin faydaları nelerdir? Düzenli acı biber tüketirseniz ne olur?

Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde sıklıkla tüketilen acı biber içerdiği kapsaisin maddesi sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Güçlü bir antioksidan etkisi olan acı bazı insanlarda mide yanmasına ya da sivilceye neden olur. Ancak genel itibariyle faydası zararından fazladır. Ayrıca uzmana danışarak tüketilmesinde fayda var. Peki Acı biberin faydaları nelerdir

Ülkemizde Güneydoğu Anadolu mutfaklarında sıklıkla kullanılan acı biberin tüketimi M.Ö önceki yıllara kadar dayanıyor. En acı biber ise Amerika kökenlidir. Cin biberi olarak da geçen acı biber Amerika'dan Avrupa'ya yayılması ile İspanyol mutfağının ham maddesi haline geldi. Hemen hemen her  soslarında ve yemeklerinde kullanılan acı biberi alternatif tıpta sıklıkla kullanılmıştır. Dünya üzerinde farklı yetiştirilen ve farklı tüketilen acı biber ilaç sektöründe de ham madde olarak yer alır. Biberin acı olmasındaki en etkin madde capsaicindir. Bu madde aynı zamanda C vitamini özelliği görür. Aynı zamanda yüksek lif kaynağı olan acı biber, doğal bir mucizedir. Vücudu adeta yenileyen acı biber aşırı tüketildiğinde tahribata da neden olur. Araştırmalara konu olan acı biberin hücreleri yenilediği fark edilmiştir. Bu da biberin kanser tedavilerinde etkili olup olmadığı yönünde araştırmalar yapılmasına sebebiyet verdi. Tüm araştırmaların sonucunda acı biberin insan vücudunu yenilediği kanıtlandı. Uzmanlar her hangi bir sindirim problemi olmadıkça düzenli tüketildiğinde acı biberin vücudu tüm hastalıklara karşı koruduğunu vurguluyor. 

acı biberin faydaları

acı biberin faydaları

ACI BİBERİN FAYDALARI NELERDİR?

- Capsaicin maddesi beyindeki endorfin salgılamasına bu da mutluluk hormonunun çoğalmasına neden olur. Gün içerisinde iş ortamı, beslenme ve sağlıksız yaşam koşulları stres ve yorgunluk gibi hem ruhsal ve fiziksel sorunlara zemin hazırlar. Acı biber bu gibi sorunların ortaya çıkmamasını sağlar.

- Yüksek antioksidan içeren acı biber vücudu tüm toksinlerden arındırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Turunçgillerin sağladığı C vitaminin iki katını tek seferde karşılar. Özellikle kış aylarında ve mevsim geçişlerinde vücudun mekanizma sistemini güçlendirir.

acı biberin sindirime faydası

acı biberin sindirime faydası

- Kan dolaşımındaki aksaklık tüm vücudu olumsuz etkiler. Kalp krizi, damar tıkanıklığı, diyabet gibi ciddi hastalıklara zemin hazırlayan kan dolaşımındaki hasarı önlemede de etkili olan acı biber kanın incelmesini destekleyerek. Pıhtılaşmasını önler. Kolesterol ve şekeri düşürür. Kan akışı aynı zamanda kan basıncını da düzenleyerek tansiyonu engeller.

- Sinüs kanalları enfeksiyonlu hücrelerin çoğalması için ideal yerlerdir. Burada artan enfeksiyonlu hücreler, burun, kulak ve boğaz hastalıklarına neden olur. Acı biber içerdiği antioksidan sayesinde sinüs kanallarını temizleyerek hastalıklara sebebiyet verecek durumları ortadan kaldırır.

acı biberin faydaları

acı biberin faydaları

- Acı biber sindirim sistemi özellikle kabızlık hastalığına karşı olumlu bir etkisi vardır. Bağırsakların çalışmasını destekleyerek sindirimi kolaylaştırır. 

- Vücuttaki asit oranını dengeler. Özellikle ürik asidin artışını engelleyerek romatizma ve kemik hastalıklarını önler. 

Kurutulmuş acı biberin acı oranı güneşten dolayı artar

Kurutulmuş acı biberin acı oranı güneşten dolayı artar

ACI BİBERİN ZARARI NEDİR?

İçeriğinde yüksek miktarda çözücü madde içeren acı biber, yakıcı etki gösterir. Bu da tüketildiğinde tüm sindirim sistemini etkiler. Aşırı tüketildiğinde buradaki hücrelerin madde yapısını bozar. Kanserin oluşmasında bile neden olabilir. Ancak sınırlı tüketildiğinde kanseri engeller. Çünkü yüksek miktarda C vitamini içerir. Bu yüzden uzmanlar kişilerin aşırı acı olan biberlerden günde 3 tane orta düzeyde olanlarda ise 5 tane daha hafifleri ise 8 tane tüketilebileceğini vurguluyor. Çok acı olan biber mide duvarının delinmesine zemin hazırlayabilir. 

acı biber besin değeri

acı biber besin değeri

Acı Biberin Zararları

Acı Biberin Zararları
Acı biberin zararları, Acı Biber Türkiye'nin özellikle Doğu ve Güney Doğu bölgelerinde tüketilen bir, sebze ve baharat çeşididir. Türk damak zevkine göre neredeyse Acı biberin girmediği yemek yok gibidir. Özellikle Kebapların yanında közlenmiş Acı Biber yemek adeta bir gelenek halini almıştır. Bu kadar çok ve severek tükettiğimiz Acı Biberin birçok faydaları olduğu gibi, fazla olmasa da bazı zararları da bulunmaktadır. 

Acı Biberin Zararları Nelerdir?

  • Bazı Mide rahatsızlıklarında Acı Biber tüketilmesi sakıncalıdır. Midesinde, yara, tahriş ve yanma olanların, Acı Biberi çiğ olarak tüketmeleri, Midedeki yaranın iyileşme sürecinin uzamasına neden olacağı gibi hatta daha da derinleşmesine ve genişlemesine neden olmaktadır. Bu tür rahatsızlıkları olanların, Acı Biberi yemeklerin içinde veya pişirerek tüketmeleri, Midelerinin sağlığı için oldukça önerilir. 
  • Acı biberi yağda kızartarak tüketmek, Biberin içinde bulunan K. C ve B vitaminlerinin yok olmasına neden olur. Kızartma yağlarının da Mide kanserinin en önemli nedenlerinden biri olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu bakımdan, Acı Biber sevenlerin, Acı Biberi, tavada veya mangalda közleyerek tüketmeleri sağlıkları açısında çok daha faydalı olacaktır.
  • Hemoroit hastalarının, Basur kanamalarını fazlalaştırdığı ve basur memesi denilen memelerinde hassasiyetini artırmaktadır. Bu yüzden kronik Hemoroit rahatsızlığı olanların, kesinlikle Acı Biber tüketiminden kaçınmaları gerekmektedir.
  • Acı Biberin çok az bilinen bir diğer özelliği de insanlardaki sinirlilik halini artırmasıdır. Acı biberin içinde bulunan bitkisel enzimler asabiyetin artmasına neden olmaktadır. Vücudumuzda asabiyet ya da sinirlilik hormonu olarak bilinen, noradrenalin sağladığı için, Acı Biber tüketen insanlar tüketmeyenlere göre, çok daha asabi oluyorlar. Güney Amerika ülkelerinde yaşayan insanların, Türklerin Yunanların, Arapların ve birçok Ak Deniz ülkesinde yaşayan insanların Asabi olmasının nedeninin, Acı Biber tüketimine bağlı olduğu düşünülmektedir.

Bize Sıkça Sorulan Sorular

Acı Biber Bağırsakları Bozar Mı?

Acı biber bağırsakları bozar mı

Acı biber içeriği nedeniyle zararlarından çok faydalarıyla anılan bir besin maddesidir. Bağırsak hareketlerini hızlandırıcı etkisi olan acı biber fazla tüketildiğinde bağırsağın bozulmasına neden olabilir.

Acı Biber Böbreklere Zararlı Mı?

Acı biber böbreklere zararlı mı

Acı biberin faydaları yanında zararları hiç yok denecek kadar azdır. Zararlarından korunmak için tüketim miktarına dikkat etmek yeterli olur. Acı biber ölçülü tüketildiğinde böbrekler üzerinde herhangi bir zarara yol açmaz. Ancak tüketiminde aşırıya kaçıldığında böbreklerle birlikte karaciğer sağlığını olumsuz etkileyebilir.

Acı Biber Göze Zarar Verir Mi?

Acı biber göze zarar verir mi

Sağlıklı bir besin kaynağı olduğu için acı biber tüketimi uzmanlar tarafından önerilmektedir. Acı bibere dokunulmuş elin ya da direkt biberin göze temas etmesi nedeniyle biberin acılığına bağlı geçici olarak gözde yanma, kaşıntı, sulanma ve kızarıklık gelişebilir. Bu geçici şikayetlerin haricinde acı biberin göze herhangi bir zararı yoktur.

Acı Biber Mideye Zararlı Mı?

Acı biber mideye zararlı mı

Acı biber her ne kadar faydalı bir besin kaynağı olsa da mideye zarar verebilir. Özellikle ülser hastalarında mide yaralarının büyümesine sebep olabilir. Eğer acı biber tüketilecekse ülser hastaları mide asidini azaltıcı ilaçlarla birlikte kontrollü tüketmelidir.

Son Güncelleme :

Acı Biberin Zararları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


3 Yorum Yapılmış "Acı Biberin Zararları"

Acı biber yedikten sonra midemde ağrılar oluşuyor acaba acı biberin ülser hastalarına zararı varmı
Baye.

2 YANITI GÖRÜNTÜLE

Tacik : Merhaba yersel hanim acı biber ülser hastalarin şikayetlerinim yeniden başlamasina neden olur. Mide de yanma acı su gelmesi şişkinlik gibi şikayetlere neden olur. Uzman bir hekime tekrar muayene olarak tüketmeniz gereken yiyecek listesini size verebilir. Gecmis olsun

Yersel : Merhaba acı biber ve baharatlı yiyecekler ülseri tetikler ve midede ağrı oluşumuna sebep olabilir. Bu nedenle acı biberi çok fazla tüketmeyin. Yine bir doktora başvurarak ülseri tetikleyen diğer yiyecekleri ve acının ülser üzerine etkisini dahada ayrıntılı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Geçmiş olsun . Sağlıklı günler dilerim

Aci biberin qaraciyere zarari varmi?
Zulfiyye.

CEVAP YAZ

evet fazlasını tüketmemek gerekli
Fadik.

CEVAP YAZ

Bekunis Zararları
Bekunis Zararları
Bekunis Zararları, Bekunis kabızlığın kısa süreli tedavisinde kullanılan, 30 draje içeren blister ambalajlarda sunulan bir ilaçtır. Bekunis bağırsak mukozasına doğrudan etki ile bağırsak hareketlerini ve içeriğinin geçiş hızını artırır, elektrolit ve
Kükürtün Zararları
Kükürtün Zararları
Kükürt Zararları; Genel olarak birçok sanayi kollarında kükürt kullanılmaktadır. Bunların başında el katı sabunları ve ilaç sanayisinde kullanılmaktadır. Nitekim kükürt farklı çeşitlerde sıvı, katı ve toz şeklinde kullanılmaktadır. Kuru meyvelerin bo
Tinerin Zararları
Tinerin Zararları
Tinerin zararları özellikle gençler arasında yeterince bilinmediğinden dolayı çevremizde tiner çeken çocukları görebilmek de mümkün olabiliyor. Özellikle ergenlik döneminde başlayan iç çatışmalar sebebi ile böyle durumların ortaya çıkması ileride gen
Nescafenin Zararları
Nescafenin Zararları
Nescafe'nin Zararları, bu kahve çeşidi herkes tarafından sevilen ve sıkça tüketilen bir içecek çeşididir. Aslında Nescafe'nin dikkat dağınıklığı ve yorgunluk gibi sorunların geçici olarak ortadan kaldırılmasını sağladığı doğrudur ama bir o kadar
Kirazın Zararları
Kirazın Zararları
Kirazın zararları, kiraz lezzetli bir yaz meyvesidir. Lezzetli olduğu gibi sağlık açısından da faydalıdır. Kiraz meyvesi, kiraz sapı ve çekirdekleri sağlık için birçok alanda yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. En önemli etkisi antioksidan özelliğid
Nanenin Zararları
Nanenin Zararları
Nanenin zararları, Nane yüzyıllardır tüketimi yapılan bir bitkidir. Mutfaklarda baharat olarak kullanıldığı gibi çok eskilerden bu tara alternatif tıpta da başarı ile kullanılmaktadır. Nane sakız, şeker, ağız spreyi ve diş macunlarının içeriğinde de
Kekiğin Zararları
Kekiğin Zararları
Kekiğin zararları yazısına geçmeden önce gelin hep beraber kekik nasıl bir bitkiymiş göz atalım. Kekik babagiller ailesine ait olan ve özellikle güneşli havayı çok seven bir bitkidir. Çorak toplarda yetişme gösteren, kökleri saçak şeklinde olan ve
Hayıt Tohumu Zararları
Hayıt Tohumu Zararları
Hayıt tohumu zararları, hayıt tohumu babagiller familyasına ait olan bir bitkidir. Bu bitki tam anlamıyla bir şifa kaynağıdır ve tıbbi açıdan da sık kullanılır. Özellikle bayanların kullanmaları gereken otlar arasında ilk sıralarda yer alır. Bayan
Ağdanın Zararları
Ağdanın Zararları
Ağdanın Zararları, Ağda, istenmeyen tüylerden arınmak, kurtulmak için kullanılan yapışkan çeşitli bir maddedir. Vücut bakımı için bayanların kıllarından kurtulma ve çok uzun süreli temizliğe sahip olması, aynı zamanda kıl köklerinin incelmesini sağla
Amonyak Zararları
Amonyak Zararları
Amonyak Zararları, Amonyak, isminin kökeni Eski Mısır'a dayanmaktadır. Ammoniakon Mısır Tanrısı Amon'un adı, Amon'dan çünkü bu madde eski yıllarda Libya'da bu tanrının tapınağı yanında hazırlanmakta idi. Amon tapınağını ısıtmada kullanılan deve
Rutubetin Zararları
Rutubetin Zararları
Rutubetin Zararları, Rutubet nem bulunan yerlerde küf mantarlarının üremesi sonucu küflenme meydana gelir. Nem ve sıcaklık küf mantarlarının üremesini sağlayan önemli etkenler arasındadır. Küfün ortaya çıkması için ilk önce uygun ortamın oluşması ger
Kerevizin Zararları
Kerevizin Zararları
Kerevizin zararları, kalori bakımından düşük bir sebze olan kereviz çok fazla tüketilen bir sebze olmasa da sağlık açısından değerli bir besin kaynağıdır. A ve K vitaminleri bakımından iyi bir kaynaktır. Antioksidan özelliği ile de sağlık açısından g

 

Bekunis Zararları
Kükürtün Zararları
Tinerin Zararları
Nescafenin Zararları
Kirazın Zararları
Nanenin Zararları
Kekiğin Zararları
Hayıt Tohumu Zararları
Ağdanın Zararları
Amonyak Zararları
Rutubetin Zararları
Kerevizin Zararları
Balinin Zararları
Yoğurdun Zararları
Soğan Kürünün Zararları
Susamın Zararları
Sandaloz Sakızı Zararları
Ters İlişki Zararları
Power Plate Zararları
Bulgurun Zararları
Yer Fıstığının Zararları
Cipsin Zararları
Yeşil Çayın Zararları
Avakadonun Zararları
Keçi Sütünün Zararları
Leblebinin Zararları
Patlıcanın Zararları
Asetonun Zararları
Buzdolabının Zararları
Burun Deldirmenin Zararları

Popüler İçerik

Balinin Zararları

Balinin Zararları

Balinin Zararları, Bali toulen denen bir kimyasal madde içermektedir. Toulen oldukça toksik bir maddedir. Bu madde vücuda oldukça büyük zararlar verme

Yoğurdun Zararları

Yoğurdun Zararları

Yoğurdun zararları, yoğurt dünya genelinde en çok tüketilen süt ürünlerinden biridir. Yoğurt yüzyıllardır birçok hastalığı tedavi etmek için kullanılm

Soğan Kürünün Zararları

Soğan Kürünün Zararları

Soğan kürünün zararları, soğanın Anavatanı Güneybatı olsa da tüm dünyada yetiştirilen bir sebzedir. Günümüzde soğan yeşil ve kuru soğan olarak yaygın

Susamın Zararları

Susamın Zararları

Susamın zararları, susam A, E ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. Ayrıca içerisinde başta bakır olmak üzere pek çok mineraller barındırmaktadı

Sandaloz Sakızı Zararları

Sandaloz Sakızı Zararları

Sandaloz sakızı zararları, sandaloz sakızı çok eski yıllardan günümüze kadar zayıflamak için kullanılan bir üründür. Günümüzde zayıflamak için yaygın

Ters İlişki Zararları

Ters İlişki Zararları

Ters ilişki zararları sebebi ile bayanların çok rahatsız oldukları bir ilişki türü olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle makat dediğimiz deliğin cinsel

Acının Faydaları Ve Zararları Nelerdir? Acı Yemek Zararlı Mı?

Türk mutfağının yanında pek çok dünya mutfağında da bir yeri olan acının faydası vardır. Acı biberden gelen acının genel olarak içeriğinde beta karoten, C vitamini ve antioksidanlar yer almaktadır.

Acı Neye İyi Gelir?

Genel olarak acının saymak ile bitmeyen faydaları bulunmaktadır. Pek çok rahatsızlığa da iyi gelen acı, aynı zamanda metabolizma hızlandırmaya yardımcı olup yeterince tüketildiği zaman insan sağlığına iyi gelmektedir.

Acının Faydaları Nelerdir?

Acının günümüzde pek çok sayıda faydası bulunmaktadır. Bunlar;

Gribe Karşı Korur

Kişilerin vücudunun beta karoten ihtiyacını acı ile sağlamak mümkündür. Acı biberden 1 günde 1 kez tüketmek bunun için yeterlidir. Ayrıca C vitamini bakımından da zengin olan acı biber, vücudun dayanıklılığını arttırıp gribe karşı da vücudunu koruma altına almaktadır.

Ağrıları Azaltır

Acının özü olan acı biberin özü “capsaicin” adlı doğal bir maddedir. Acı biberin ağzına değdiği anda oluşan his sayesinde kişinin sinirleri yumuşayarak beyinde bir endorfin salgılar. Ayrıca beyin bölgesinde salgılanmakta olan endorfin, vücut üzerinde bir ağrı kesici etkisi oluşturmaktadır.

Kolesterolü Düşürür

Günümüzde yapılan araştırmalarda; acı biber yenmesi sonucunda, vücutta bulunan trigliseritlerin düşmesi gözlenmiştir. Bunun sonucunda da vücuttaki kötü kolesterolde bir azalma görülmektedir.

Kalp Krizi Durumunu Azaltır

C vitamini, beta karoten ve de antioksidan bulunmasından dolayı acı biber, vücudu kansere ve de kalp krizi riskine karşı korumaktadır. Dolaşımın hızlanmasında etkili olup felç geçirme riskini de en aza indirmektedir.

Ülseri Önler

Düzenli bir şekilde acı biber tüketimi, midedeki mikroorganizmaların ölmesinde etkilidir. Ayrıca mide rahatsızlıkları arasında en sık görülen ülserlerinde ilerlemesini önlemektedir.

Zayıflamaya Yardımcı Olur

Acı en çok iştah açıcı özelliğiyle bilinmektedir. Bu bir dezavantaj gibi görünse dahi acı biberin kişilerin metabolizmasını hızlandırma ve de kabızlığı önleme etkisi daha da fazladır. Böylece zayıflatıcı özelliği mevcuttur. Bunun dışında ise vücuttaki yağı yakma özelliği ile acı tüketimi kilo verdirmektedir.

Sindirime Destek Olur

Acı biber sindirim salgısını arttırıp iştah açması sayesinde de sindirimin daha kolay olmasını sağlamaktadır.

Kabızlığı Giderir

Acı biberler lif açısından çok zengin olduğu için günde 1 tane yiyip kabızlık sorunu engellenmiş olur.

Acının Zararları Var mıdır?

Pek çok faydası olan acı aşırı tüketildiğinde zararları ortaya çıkmaktadır. Yani hemoroid ve ülser gibi hastalıkları tetikleyebilmektedir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır