roa biyoteknoloji topraksız çilek / (Özel) Topraksız çilekte hasat bereketi - Antalya Haberleri

Roa Biyoteknoloji Topraksız Çilek

roa biyoteknoloji topraksız çilek

Topraksız Çilek Üretimi

Antalya nın en büyük Topraksız Çilek AR-GE Serasının Sahibiyiz. Hektar Topraksız Çilek Seramızın günlük fotoğraf ve videolarını İnstagram da Roa Biyoteknoloji olarak takip edebilir , izleyebilirsiniz

TÜRKİYE GENELİNDE 72 PROJEDE , YURT DIŞINDA 3 PROJEDE İMZAMIZ BULUNMAKTADIR. TÜRKİYENİN EN ÇOK TOPRAKSIZ ÇİLEK PROJESİ GERÇEKLEŞTİREN FİRMASI OLMAKTAN GURUR funduszeue.info GEÇEN GÜN YENİ PROJELERİMİZLE BÜYÜMEYE VE ÜLKEMİZE KATMADEĞER KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYORUZ.

___n

___n___n___n___n___o___n___n___n

___n___n___n___n

Açık tarla ve örtü altı ( Sera , Topal tünel , alçak eğmeç )Topraklı çilek üretiminde toprağın hazırlanması , traktör ile seddelerin hazırlanması , seddelerin üzerine siyah malç temin edilerek çekilmesi ciddi bir maliyet ve işçilik harcanmaktadır. Bu harcamaların 1- 2 yılda bir tekrarlanması çilek üreticilerine yüksek maliyetler bindirmektedir.

Topraksız çilek yetiştiriciliğinde yukarıdaki maliyetlerin ve işçiliğin olmadığı gibi ayrıca seddelerin ve toprak hazırlığı için tarım makinelerinede ( traktör , toprak işleme aletleri vs ) ihtiyaç yoktur.

Verimsiz , çorak ve çilek için uygun olmayan tuzluluğu yüksek topraklarda , topraklı üretimin yapılamadığı arazilerde de topraksız çilek üretimi yapılabilmesi ; arazinin değerlendirilmesi açısından da çok büyük önem taşımaktadır.

Açık tarla ve örtü altı ( Sera , topal tünel , alçak eğmeç ) Topraklı çilek üretiminde seddelerin genişliğine ve yürüyüş yolu mesafelerine göre 1 dönüme adet adet fide dikimi yapılmaktadır.

Topraksız Kültür'de aşağıda detaylarını açıkladığımız şekilde m2 ye adet fide dikimi yapılabilmekte ve topraklı çilek yetiştiriciliğine göre çok daha fazla fide dikimi ve çok daha fazla çilek hasadı elde edilebilmektedir.

Topraklı çilek üretiminde yabancı ot mücadelesine harcanan ilaç ve işçilik maliyetleri topraksız çilek yetiştiriciliğinde bulunmamaktadır. Çilek üreticileri için topraksız çilek üretiminde yabancı ot mücadelesi olmaması hem çilek verimi bakımından ; ilaç ( ot ilacı ) ve işçilik ( ot yolma ) olmaması , zararlı böceklerin ot aralarında yuvalanmaması büyük önem taşımaktadır.

Topraklı çilek yetiştiriciliğinde budama ve hasat işçilikleri göz önüne alındığında topraksız çilek üretimi işçilik maliyetlerinde büyük avantaj sağlamaktadır.

Topraksız Kültür'de sera da çilek yetiştiriciliğinin birim alana daha fazla fide dikimi gerçekleştirebilmek , dikilen fidelerin sera içersinde eşit ışıklanma sağlanmasına olanak sağlamak , çilek toplama , yaprak budama , ilaçlama işçiliklerinin minimuma inmesi için ayaklar hazırlanmıştır.

Bu ayaklar artı şeklinde olup toprak altına 20cm derine gömülerek ve toprak üstü 2 aksa kadar 80cm 2 aks arası dıştan dışa 80cm olarak yapılmış ve 2 aksın ortasından 80cm yüksekliğinde 3. aks yapılarak ayak hazırlanmıştır. Hazırlanan ayaklar sıra arası 1,5 mt mesafe ile ve %1,5 eğim ile seranın içerisine yerleştirilerek ilk sırayı oluşturmaktadır. Alt ikili aksın sağ dışından 80cm servis yolu ( yürüyüş yolu ) bırakılarak ikinci sıraların oluşması sağlanmıştır. Ayakların üzerine Oluklar yerleştirilerek hazırlamış olduğumuz 1mt ilk kokopit torbaları ( uzunluğu cm eni 10cm yüksekliği 15cm olan ve 15 Lt hacminde çilek için özel harmanlanmış tuzluluğu giderilmiş , yıkama ve steril işlemi gerçekleştirilmiş dışı beyaz içi siyah uv li kokopitli torba ) olukların üzerine yerleştirilmiştir.

1 metrelik kokopit torbalarımıza 7 adet solda 6 adet sağda olmak üzere 13 adet fide yerleştirilmektedir.

Detaylı bilgi ve sorularınız için firmamız ile iletişime geçebilirsiniz

1IMG_IMG_IMG_

Topraksız çilek üretimiyle 4 kat fazla ürün aldı Yılda ton çilek hasadı yapan üretici, 4 ülkeye de ihracat yapıyor Roa Biyoteknoloji firmasının sahibi Alper Yeğen: “Topraktaki birim fide sayısına oranla yaklaşık 4 kat fazla fide sayımız var” Firma bünyesinde görev yapan Ziraat Mühendisi Aslı Turan: "Günde ton arası verim elde ediyoruz. Toplamda yıllık ton hasat gerçekleşiyor"

Antalya’da çilek üretimi yapan Alper Yeğen, kurduğu devasa topraksız çilek seralarından topraklı seralara göre 4 kat fazla ürün alıyor. Yılda ton çilek üretimi gerçekleştiren Yeğen, iç piyasanın yanı sıra Malezya, Kırgızistan, Özbekistan ve Dubai’ye de ihracat gerçekleştiriyor.
yılında toprakta başlayan ilk çilek üretimine, senesinden itibaren topraksız tarım sistemleri ile devam eden Alper Yeğen, Aksu ilçesinde 12 yıldır topraksız tarımla çilek yetiştiriyor. 30 bin metrekarelik serada üretim ve hasadı ara vermeden sürdüren Yeğen, dönüm başına 17 ton, toplamda da ton üretim yapmayı başardı. Kentin en büyük topraksız çilek serasında 39 kişiye de istihdam sağlayan Yeğen, üretim ve gübre satışının yanı sıra anahtar teslim topraksız çilek seraları hazırlayarak tarım girişimcilerine de hazır sera satışları gerçekleştiriyor.

4 ülkeye ihracat
Çileğe özel bir sevgi beslediği için topraksız tarımı çileğe adapte ettiğini belirten Roa Biyoteknoloji firmasının sahibi Alper Yeğen, çilek üretiminin yanında gübre üretimi de yaptıklarını söyledi. Çilek ve gübrede yurt içi ve yurt dışına ihracat gerçekleştirdiklerini ifade eden Yeğen, “Onun haricinde anahtar teslim çilek seraları kuruyoruz. Yaklaşık yılından beri, Türkiye’nin en büyük topraksız çilek projelerini firma olarak gerçekleştirdik. Geçen yıl itibariyle de Antalya’nın en büyük tesislerini faaliyete geçirdik. Kazakistan, Özbekistan, Malezya ve Dubai’ye çilek ihracatı gerçekleştiriyoruz. İç piyasada da İstanbul ağırlıklı çalışıp lüks market zincirlerine ve manavlara ürün veriyoruz. Üretime ve ülkemize katma değer katmaya devam ediyoruz” dedi.

“Topraklı tarıma göre 4 kat fazla üretim”
Topraksız çilek ile topraklı çilek arasındaki fiyat ve kalite farkına da değinen Yeğen, “Topraktaki birim fide sayısına oranla yaklaşık 4 kat fazla fide sayımız var. Bir dönüm alanda bu ikili sistemde 19 bin fide dikebiliyoruz. Normal çiftçi dönümde 7 bin ile 8 bin adet arası fide dikebilir. Rafta olduğumuz için bütün besin elementlerini otomasyondan çileğin istediği değerlerde verdiğimiz için kalitemiz ve tonajımız üst sınırda. Toplama maliyetlerimiz topraktakine göre daha ucuzuz. Bu yüzden de toprakta üretilen çilekle topraksız üretilen çilek arasında fiyat farkı oluşuyor. Bu tamamen kaliteyle alakalı” diye konuştu.

“Yurt dışından çok fazla talep alıyoruz”
Firma bünyesinde görev yapan Ziraat Mühendisi Aslı Turan da, topraksız tarımın, tüketicinin daha sağlıklı, daha kaliteli ürün talebine karşılık, verimsiz arazilerin değerlendirilmesini sağlayan, daha az alanda daha çok verim elde edilebildiği ve her yerde uygulanabilirliği olan geleceğin bir tarım şekli olduğunu ifade etti. Topraklı tarıma göre topraksız tarımdan, 4 kat daha fazla verim elde edildiğini söyleyen Aslı Turan, “Toprak işleme, yabancı ot kontrolü gibi enerji ve iş gücü kayıplarını sağlayan unsurların önüne geçiyoruz. Topraktan geçebilecek her hangi bir hastalık gibi sorunlarımız da olmadığından dolayı, tarımsal ilaç kullanımı daha az ve kalıntı bırakmıyor. İyi tarım uygulamaları sertifikasına sahibiz ve bundan dolayı yurt dışından çok fazla talep alıyoruz” diye konuştu.

“Topraksız tarım akıllı, bilinçli, kontrollü bir yetiştiricilik”
Bitkinin gereksinim duyduğu tüm besin maddelerini bitkiye bire bir ulaştırdıklarına değinen Aslı Turan, “Bu yaptığımız uygulama meyve kalitesine yansıyor. Bizim çileklerimizi görenler meyvelerinizde hormon mu kullanıyorsunuz? diye soruyorlar. Tabi ki de hayır. Çilek meyvesinde kullanılabilecek her hangi bir hormon yok. Bu yüzden tüketici rahatlıkla, güvenerek çileklerimizi tüketebilir. Bu tamamen akıllı, bilinçli, kontrollü bir yetiştiriciliğin sonucu olarak ortaya çıkıyor” dedi.

Yılda ton hasat
Çilek fidelerini Kasım ayında diktiklerini ifade eden Aslı Turan, “Ürünlerimizi ikili sistemde yatay platformlar içerisinde yetiştiriyoruz. Toplamda 30 dekar olan topraksız çilek seramıza, kasım ayında 19 Bin adet fide dikimi yaptık. Şu anda hasatımız devam ediyor. İlk hasatımızı şubat ayında yaptık ve her gün hasat yapıyoruz. Günde ton arası verim elde ediyoruz. Toplamda yıllık ton hasat gerçekleşiyor” diye konuştu.
Topraklı çileğe göre lezzet farkının olduğunu ifade eden Aslı Turan, ihtiyacı olan besin maddelerini bitkiye doğrudan sağladıkları için daha tatlı ve daha güzel şekilli meyveler ortaya çıktığını dile getirerek çileklerinin bundan dolayı da daha çok tercih edildiğini ve tamamen A kalite olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı, DHA, İHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde funduszeue.info editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Topraksız çilek üretimiyle 4 kat fazla ürün aldı

Topraksız çilek üretimiyle 4 kat fazla ürün aldı

İHA

Tarımda "Örtü altı" ve "açıkta" diye iki kavram sıklıkla dile gelmeye başladı. Burada da  Antalya’da yılda ton çilek üretimi gerçekleştiren Alper Yeğen'in "topraksız tarım"la aldığı verimin anlatımı var.

12 YILDIR TOPRAKSIZ TARIMLA ÇİLEK YETİŞTİRİYOR

yılında toprakta başlayan ilk çilek üretimine, senesinden itibaren topraksız tarım sistemleri ile devam eden Alper Yeğen, Aksu ilçesinde 12 yıldır topraksız tarımla çilek yetiştiriyor.

Topraksız çilek üretimiyle 4 kat fazla ürün aldı VİDEO

39 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

30 bin metrekarelik serada üretim ve hasadı ara vermeden sürdüren Yeğen, dönüm başına 17 ton, toplamda da ton üretim yapmayı başardı. Kentin en büyük topraksız çilek serasında 39 kişiye de istihdam sağlayan Yeğen, üretim ve gübre satışının yanı sıra anahtar teslim topraksız çilek seraları hazırlayarak tarım girişimcilerine de hazır sera satışları gerçekleştiriyor.

Topraksız çilek üretimi

4 ÜLKEYE İHRACAT

Çileğe özel bir sevgi beslediği için topraksız tarımı çileğe adapte ettiğini belirten Roa Biyoteknoloji firmasının sahibi Alper Yeğen, çilek üretiminin yanında gübre üretimi de yaptıklarını söyledi. Çilek ve gübrede yurt içi ve yurt dışına ihracat gerçekleştirdiklerini ifade eden Yeğen, “Onun haricinde anahtar teslim çilek seraları kuruyoruz. Yaklaşık yılından beri, Türkiye’nin en büyük topraksız çilek projelerini firma olarak gerçekleştirdik. Geçen yıl itibariyle de Antalya’nın en büyük tesislerini faaliyete geçirdik. Kazakistan, Özbekistan, Malezya ve Dubai’ye çilek ihracatı gerçekleştiriyoruz. İç piyasada da İstanbul ağırlıklı çalışıp lüks market zincirlerine ve manavlara ürün veriyoruz. Üretime ve ülkemize katma değer katmaya devam ediyoruz.” dedi.

Topraksız çilek üretimi

“TOPRAKLI TARIMA GÖRE 4 KAT FAZLA ÜRETİM”

Topraksız çilek ile topraklı çilek arasındaki fiyat ve kalite farkına da değinen Yeğen, “Topraktaki birim fide sayısına oranla yaklaşık 4 kat fazla fide sayımız var. Bir dönüm alanda bu ikili sistemde 19 bin fide dikebiliyoruz. Normal çiftçi dönümde 7 bin ile 8 bin adet arası fide dikebilir. Rafta olduğumuz için bütün besin elementlerini otomasyondan çileğin istediği değerlerde verdiğimiz için kalitemiz ve tonajımız üst sınırda. Toplama maliyetlerimiz topraktakine göre daha ucuz. Bu yüzden de toprakta üretilen çilekle topraksız üretilen çilek arasındafiyat farkı oluşuyor. Bu tamamen kaliteyle alakalı.” diye konuştu.

Topraksız çilek üretimi

“HORMON KULLANILMIYOR”

Bitkinin gereksinim duyduğu tüm besin maddelerini bitkiye birebir ulaştırdıklarına değinen Aslı Turan, “Bu yaptığımız uygulama meyve kalitesine yansıyor. Bizim çileklerimizi görenler-meyvelerinizde hormon mu kullanıyorsunuz?diye soruyorlar. Tabii ki de hayır. Çilek meyvesinde kullanılabilecek her hangi bir hormon yok. Bu yüzden tüketici rahatlıkla, güvenerek çileklerimizi tüketebilir. Bu tamamen akıllı, bilinçli, kontrollü bir yetiştiriciliğin sonucu olarak ortaya çıkıyor.” dedi.

Topraksız alanda çilek üretimi arttı

Topraksız alanda çilek üretimi arttı

AntalyaihracattarımÇilek

Google News ile Takip Et

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası