hamilelikte duygusallık kadınlar kulübü / Anne Kadınlar Kulübü

Hamilelikte Duygusallık Kadınlar Kulübü

hamilelikte duygusallık kadınlar kulübü

HAMİLELİKTE AĞLAMAK GÜZELDİR- Karabekir,N.

Hamilelikte A&#;lamak Güzeldir, süzülürken ya&#;lar gözümden, sak&#;n unutma… Sevgili Sezen Aksu’nun &#;ark&#; sözleriyle ba&#;lamak istedim sözlerime.

Psikoterapi yapt&#;&#;&#;m tüm y&#;llar boyunca çok fazla gözya&#;&#; gördüm, çok fazla gözya&#;&#;na dokundum, dan&#;&#;anlar&#;m&#; a&#;lamalar&#;, içlerine atmamalar&#; için yönlendirdim. Ama gebelerle çal&#;&#;&#;rken a&#;lamayla ilgili farkl&#;l&#;klar vard&#;: Ya evet gebeyim hormonlar,duygular diyerek her &#;eye a&#;l&#;yorlard&#; yada aman bebe&#;im etkilenecek,güçlü olay&#;m,hiç üzülmeyeyim diyerek kendilerini s&#;k&#;yorlard&#;.Bu yaz&#;da daha çok ikinci tarzdan bahsetmek istiyorum.Çünkü bu anlamda kendini, duygular&#;n&#;,gözya&#;lar&#;n&#; b&#;rakamayan kad&#;n&#;n kendini do&#;umda da  b&#;rakamayabilece&#;ine dair hipotezim var.

Bu amazon gebe tipi ya güçlü ve kontrollü olmaya al&#;&#;m&#;&#; ve hatta &#;artlanm&#;&#; çal&#;&#;an modern kad&#;n ya da  gözya&#;lar&#;n&#;n zay&#;fl&#;k oldu&#;unu ve üzüntüyle ba&#;lant&#;l&#; oldu&#;unu ve bununda bebe&#;ini etkileyece&#;ini  zanneden tak&#;nt&#;l&#; diyebilece&#;imiz kad&#;nlar.

Gebelik zaten sa&#; beynini kullanan  kad&#;n&#; duygusal anlamda daha aktif ve daha derinle&#;tiren bir dönem. Tüm eski kay&#;tlar&#;, ça&#;r&#;&#;&#;mlar&#;, an&#;lar&#; canland&#;ran bir zaman tüneli. Annelik, kad&#;nl&#;k, çocuk olma, çocuk sahibi olma, cinsellik, co&#;kular, korkular, &#;a&#;k&#;nl&#;k, vücut de&#;i&#;imi, gelecek, an, verimlilik, ba&#;ar&#;l&#; olma, beceriklilik, kararlar, cesaret, hay&#;r diyebilme, sesini ç&#;karma, sorgulama, e&#; olma, sevgi ve a&#;k&#; ya&#;ama, güven ve bir sürü kavram&#;n sorguland&#;&#;&#; zaman. Bu kavramlar gebe hangi ya&#; döneminde oldu&#;una göre farkl&#;la&#;mas&#;na ra&#;men konu hep ayn&#; yere gelmekte. “Güçlü ol, a&#;lama bebe&#;in etkilenmesin.” Diyorum ki  “a&#;lamak güçtür, cesarettir. Göz ya&#;lar&#;n&#; içine ataca&#;&#;m a&#;lamay&#; hissetti&#;inde a&#;la as&#;l içe akanlar en can ac&#;tand&#;rlar.”

Bebek d&#;&#;ar&#;dan nas&#;l göründü&#;ünü de&#;il, ta içini funduszeue.info anne-bebek aras&#;ndaki samimiyet “ gerçek” olma hali tamda buradan ba&#;lar .

Bu duyguyu  kopamadan ya&#;ama hali bir yandan da asl&#;nda bir çe&#;it duygusal olarak do&#;uma haz&#;rl&#;&#;&#;n ta kendisidir. Duyguyu ve gözya&#;lar&#;n&#; tutmayan gebe   vücudunu ve kaslar&#;n&#; da s&#;kmayan olacakt&#;r. Gözya&#;lar&#;n&#; b&#;rakabilen vücudunu da rahat b&#;rakabilendir.

B&#;rak&#;n içiniz bo&#;al&#;ncaya, sümükleriniz ak&#;ncaya kadar a&#;lay&#;n&#;z…

A&#;lamak güzeldir………..

Göz ya&#;lar&#;n&#;z&#;n bazen sebebi yoktur zannedebilirsiniz ama her zaman vard&#;r. Size dü&#;en haz&#;r oldu&#;unuzda, zaman&#; geldi&#;inde bu nedenlere mümkünse do&#;umdan önce ula&#;maya çal&#;&#;makt&#;r. Ula&#;t&#;&#;&#;n&#;z her bir neden göz ya&#;lar&#;n&#;z&#; doldurmak için de&#;il onlara bir anlam katmak içindir.

funduszeue.info&#;e Karabekir

Hamile ve Do&#;um Psikolo&#;u

Hamilelikte duygusal değişimler ne zaman başlar, biter? Hamilelik depresyonu ne kadar sürer?

Hamilelikte neden duygusal olunur? Gebelik hormonlardaki değişimlerin neden olduğu fiziksel ve ruhsal farklılıkların yaşandığı bir dönemdir. Bu süreçte anne adayının yaşadığı duygusal değişimler arasında kaygı ve endişe duyguları da yer alır; doğumun normal mi sezaryen mi olacağı, bebeğin sağlık durumu, doğumdan sonra bebeğinin bakımını eksiksiz bir şekilde yerine getirip getirmeyeceğiniz gibi bir dizi düşünce anne adaylarının kafasında uzayıp gider. Her 7 kadından 1'inde görülmekte olan doğum öncesi depresyon; mutluluk, üzüntü, stres, korku gibi çeşitli duyguları içerir.

HAMİLELİKTE DUYGUSAL DEĞİŞİMLER NE ZAMAN BAŞLAR?

Gebelik her anne adayında fiziksel ve ruhsal açıdan birçok farklılıkları beraberinde getirir. Bazı anne adaylarının vücudunda hiç çatlak oluşmazken bazılarının vücuduna belirgin çatlaklar meydana gelir. Bu değişiklik hormonal açıdan da aynıdır. Kadınların bazıları gebeliği boyunca ağlama durumları ile karşılaşırken diğerleri ilk 3 aylık dönemde kendini duygusal hisseder. Hormon salgısında bir değişikliğin gerçekleşmesi göz önünde bulundurulduğunda gebeliğin ilk 3 ayında duygusal değişimler yaşanması söz konusudur.

Aynı zamanda gebelik yaşamınızdaki değişimin başladığı bir dönemdir. Bu nedenle, hızla değişen hormonlarla birleştiğinde, ilk 3 aylık dönemde ağlamak, aşırı mutluluktan anksiyeteye ya da bebeğe bir şey olacağından korkmaya kadar her şeyi düşünmenize neden olabilir.

HAMİLELİK DEPRESYONU NE KADAR SÜRER?

Hormonal değişimler genellikle 2. Ve 3. Trimestere kadar devam edebilir, bu sebeple ağlama, huysuzluk, eleştiri kaldırmama gibi ruh halleri gözlemlenir. Vücudunuzdaki hızlı değişim de anksiyetenin nedenleri arasında yer alır. Aynı zamanda doğuma yaklaştığınızda aklınızda çok şey vardır. Maddi ve manevi anlamda kendinizi hazırlamanız gerekir ve zaman daraldıkça doğumun gerçekliği sizi paniğe sokabilir.

Gebelik sürecinde vücut değişime ayak uyduramazsa kendini değersiz görme, yaşamak istememe hatta bebeği istememe gibi duygulara kapılabilirsiniz. Bu düşünceleriniz 23 haftadan uzun sürerse depresyon gibi ciddi bir akıl sağlığı belirtilerinden söz etmek mümkündür. iştah kaybı, değersizlik duyguları, konsantrasyon zorluğu, sürekli uyuma isteği ya da uyumamak gibi depresyon belirtileri 23 haftadan uzun sürdüğü takdirde doktorunuzla konuyla alakalı olarak görüşmeniz gerekir.

HAMİLELİK DEPRESYONU NASIL GEÇER?

Hamilelikte annelik duygusu yoğun yaşanır ve hormonal değişiklikleri kontrol etmekte zorlanabilirsiniz. Ancak gebeliğin getirdiği gerçekleri kabul etmek ve bu değişimlerin etkileri hafifletmeye yardımcı olacak adımları takip ederek hamilelik döneminde depresyon riskini en aza indirebilirsiniz. İşte hamilelikte depresyon nasıl atlatılır? sorusunun yanıtı:

  • Her gün 79 saat uyumaya özen gösterin. Az uyku beraberinde stres seviyelerinizin artmasına neden olur ve sizi gün içinde huzursuz biri yapar.
  • Zihinsel sağlığınızı korumak ve enerjinizi arttırmak için doktorunuzun egzersiz tavsiyelerini dikkate alın. Yürüyüşe çıkın, pilates yapın, yüzün ve düşük seviyelerde aerobik eğitimlerinden faydalanın.
  • Çevrenizdeki negatif insanlardan uzaklaşın. Gebelik sürecinin yanı sıra bebeğinizle ilgili gelecekte yaşayacağınız bazı değişikliklerden bahseden insanlardan kaçının. Örneğin; sosyal hayatınızın kısıtlanacağını, uykusuz gecelerin başlayacağını durmadan hatırlatan kişileri dikkate almamaya çalışın.
  • Hamile anne adayları ile ya da sizi motive edecek kadınlarla paylaşımda bulunmaya özen gösterin. Bu sayede karşılıklı önerilerde bulunabilir ve duygusal anlamda destek sağlayabilirsiniz.
  • Yeni bir bebeğin dünyaya gelmesi zaman zaman bunaltabilir, strese girmenize neden olur. Bu dönemde mükemmel olmaya çalışmayın. Her şeyi tek başınıza, bebek gelmeden önce yapmanız gerektiğini düşünmeyin. Tüm bunlar baskı, hayal kırıklığı, suçluluk duygusu gibi aşırı stresli anlara neden olur.
  • İş yaşamınızı gebeliğin getirmiş olduğu durumlara göre planlamaya çalışın. Gebelik süreci hakkında kitaplardan, dergilerden ve sağlık personellerinden bilgi almaya çalışın.
  • Hamilelik depresyonu tedavisi noktasında yaşadıklarınızı görmezden gelmemeye çalışın. Çünkü bu lohusalık sürecinde bunalıma girme riskinizi arttırır. Gebelik döneminde kendinizi depresyonda hissediyorsanız mutlaka doktorunuza durumunuzu izah edin. Bazı antidepresanların hamilelik döneminde alınması güvenlidir.

HAMİLELİKTE DEPRESYON TESTİ

Hormonların etkisi ile depresyon belirtileri yaşayan anne adayları aslında bebeğinin sağlığını da riske atmaktadır. Bu durum tedavi edilmediğinde erken doğuma, doğumun zorlaşmasına ve gebelik zehirlenmesine kadar gidebilecek tehlikeleri doğurabilir. Gebelik sonrası depresyon geçer düşüncesiyle depresyon durumunu ortadan kaldırmamak aynı zamanda bebeğinizde dikkat eksikliği ve hiperaktive gibi sorunları da beraberinde getirebilir. Eğer aşağıdaki belirtilere sahipseniz mutlaka depresyon tedavisi için bir psikoterapistten kullanabileceğiniz ilaçlar hakkında detaylı bilgiler edinin. Bunlar;

  • Birden bire gelen ağlama hissi
  • Hafıza kaybı
  • İştah kaybı
  • Konsantrasyon zorluğu
  • Değersizlik duyguları
  • Çok uyumak
  • Çok az uyumak
  • Aktivitelere karşı ilgisizlik
  • Kendinize ya da başkalarına zarar verme düşünceleri

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası