kırıkkale yemekleri nelerdir / Kırıkkale’nin neyi meşhur: Kırıkkale’nin en meşhur yemekleri

Kırıkkale Yemekleri Nelerdir

kırıkkale yemekleri nelerdir

İç Anadolu Yemekleri: En Lezzetli 21 Çeşit Yöresel Tarif

İç Anadolu Yemekleri: En Lezzetli 21 Çeşit Yöresel Tarif Tarifi

Ülkemizin her bir köşesi, ayrı bir gastronomik harikaya imza atıyor. Türk mutfağının çok fazla çeşitli ve her damak tadına uyacak türden lezzetler içermesi, belki de bizim en büyük şanslarımızdan. Güzel yemeğe olan bu düşkünlüğümüz, güzel sofraları ve güzel sohbetleri de beraberinde getiriyor en nihayetinde.

Bugün Türkiye’nin lezzet duraklarında, İç Anadolu Bölgesi’nde mola verdik. Bu bölgenin şehirlerinde en meşhur olan lezzetleri bir bir sıraladık. Tatlısından tuzlusuna, ana yemeğinden başlangıcına çok farklı çeşitlerde tam 21 İç Anadolu Bölgesi yemekleri tarifini derledik.

Şehrine gidip denemeden, kendi mutfağınızda da hazırlayabilmeniz için tarif reçetelerini ve tüm püf noktalarını da paylaştık. Eğer yemek tariflerinizin biraz çeşitliliğe ihtiyacı varsa bu listeyi incelemeden geçmeyin. İç Anadolu yemekleri, ağzınızı şimdiden sulandırıp, karnınızı acıktırabilir, bizden söylemesi!

İşte mutlaka denemeniz ve sevdiklerinizle paylaşmanız gereken İç Anadolu meşhur yemekleri ve tarifleri!

--

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

#1 Kırıkkalenin Parmak Yedirten Lezzeti Keskin Tava

pukumutfakta
Kırıkkalenin Parmak Yedirten Lezzeti Keskin Tava Tarifi

Pirzola etin en şahane lezzetlerinden biri ile İç Anadolu yemekleri listesine başlıyoruz. Kırıkkale'de hazırlanan keskin tava yemeğini ne kadar yerseniz yiyin tadına doyamayacağınızı şimdiden söyleyelim. Bir süre yolunuz Kırıkkale'ye düşmeyecekse evde yapmanız için tam ölçülü bu tarifini önerebiliriz.

Tarif için: Kırıkkalenin Parmak Yedirten Lezzeti Keskin Tava

#2 Kadayıflı Divriği Pilavı

Bedia Çekiç
Kadayıflı Divriği Pilavı Tarifi

Belki de şimdiye kadar görmüş olduğunuz en farklı pilav tarifi Sivas Divriği'den gelsin: kadayıflı pilav! Çıtır çıtır dış katmanı aşınca içinden çıkan iç pilavının tadına hayran kalacaksınız. Tam da davet sofralarına yakışacak tarifini burada paylaşıyoruz.

Tarif için: Kadayıflı Divriği Pilavı

#3 Kayseri Yağ Mantısı (Bu Lezzet Akıllara Kazınır)

Tuğba Gamzeli Melek
Kayseri Yağ Mantısı (Bu Lezzet Akıllara Kazınır) Tarifi

Mantıyı görür görmez, tarifin Kayseri’ye ait olduğunu tahmin ettiğinizi biliyoruz! İç Anadolu’nun önemli şehirlerinden biri olan Kayseri, adına yağ mantısı denilen, daha görüntüsüyle bile ağızları sulandıran bir tarife imza atmış. Klasik boyuttaki mantılara göre bir kaşığı dolduran bu tarifle, iştahları kabartmak mümkün!

Tarif için: Kayseri Yağ Mantısı (Bu Lezzet Akıllara Kazınır)

#4 Kuzu Etli Keşkek

mehtap Turan ♨
Kuzu Etli Keşkek Tarifi

Sıradaki tarifimiz, genelde düğün ve bayramlarda yapılması adet olan bir yiyecek: keşkek. Sadece İç Anadolu illerine has olmasa da, bu bölgede sıkça yapılıyor. Tavuklu olabileceği gibi kırmızı etten hazırlanması da mümkün. Ana yemeğin yanında sunabileceğiniz, güzel haberi müjdelemek için yapılan bu yemeği denemek isteyebilirsiniz!

Tarif için: Kuzu Etli Keşkek

#5 Arabaşı Çorbası ve Hamuru Yapımı (videolu)

Mine Yalcin Budak
Tam Kıvamında Arabaşı Çorbası ve Hamuru Yapımı (videolu)

Konya, Kayseri ve Yozgat yöresinde en leziz tarifleri ile pişen bir çorbayı konuk ediyoruz: Arabaşı çorbası! Kendisi tam bir İç Anadolu lezzeti, yanında yenen hamuru arkasından içilen sıcak sıcak çorbası ile deneyenlerin tadını mükemmel bulacağı kesin.

Tarif için: Arabaşı Çorbası ve Hamuru Yapımı (videolu)

#6 Tel Tel Saya Çöreği (Yozgat Yöresi)

Nefis Yemek Tarifleri
Tel Tel Saya Çöreği (Yozgat Yöresi) Tarifi

İç Anadolu'nun hamur işleri pek meşhurdur. O tariflerden biri de Yozgat'ın tel tel ayrılan saya çöreği! Hep bir yerlerde tadıp kendi mutfağınızda bir türlü denemediyseniz bu tarife bakarak sanki Yozgat'taymışsınız gibi nefis bir saya çöreği hazırlayabilirsiniz.

Tarif için: Tel Tel Saya Çöreği (Yozgat Yöresi)

#7 Karaman Ermenek Yöresine Ait Topalağımız

elif çiftçi
Karaman Ermenek Yöresine Ait Topalağımız Tarifi

Kıymalı hali ile Ermenek'in kurban bayramı yemeği olan topalak, yörede etsiz olarak da hazırlanan yemeklerden! Haşlanmış patates ve ince bulgurla yoğrulan harcın kızartılmasıyla hazırlanır. Lezzetini tadan herkes çok beğenecek. Yöresel tarifleri kendi sofrasına taşımayı seven herkesi bu tarife bekleriz.

Tarif için: Karaman Ermenek Yöresine Ait Topalağımız

#8 Yağlama

Teyzemmutfakta
Yağlama Tarifi

Kayseri'de mantı kadar çok sevilir: yağlama tarifi! Kat kat açılan bazlamaların arasına yayılan kıymalı harcı ve üzerinin sarımsaklı yoğurdu ile Kayserili olmayan mutfaklarda da mutlaka denenmeli. Denemek için ilk iş bu tarife göz atabilirsiniz.

Tarif için: Yağlama

#9 Niğde Tava

Munise erdoğan
Niğde Tava Tarifi

Bol arpacık soğanla pişeni makbul: Niğde tava! Yanına pirinç pilavı ve salata ile lezzet şölenine dönüşen bu tarif Niğde'nin davet yemekleri arasındadır. Nasıl yapıldığının güzel bir tarifine buradan bakabilirsiniz.

Tarif için: Niğde Tava

#10 Mirik Köfte Tarifi (Sivas) (videolu)

Şule Bulut Akpınar
Mirik Köfte Tarifi (Sivas) (videolu)

Ana malzemesi bulgur olan küçük küçük köftelerin verdiği mutluluk oldukça büyüktür. Üzerine dökeceğiniz sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt ile şenlenen mirik köfteyi yemeklerinizin yanında yardımcı lezzet olarak sunabilirsiniz.

Tarif için: Mirik Köfte Tarifi (Sivas) (videolu)

#11 İncecik Etli Ekmek Tarifi

Kat Karıştır Mutfak
İncecik Etli Ekmek Tarifi

Konya'da yiyip bu lezzeti bir türlü unutamayanlar veya etli ekmeği tatmak isteyip bir türlü sıra gelmeyenler, bu tarif size! Sanki Konya'da yemişsiniz kadar leziz, tam ölçülü bu tarif ile kendi mutfağınızda da etli ekmek pişirebilirsiniz.

Tarif için: İncecik Etli Ekmek Tarifi

#12 Çi Börek

Çiğdem Sarı Türkmen
Çi Börek Tarifi

İster ara sıcak yapın, ister atıştırmalık öğünü. Nasılsa çiğ böreğin etkisi, damaklarınızdan gün sonuna kadar silinemeyecek! Eskişehir’den kopup gelen ve tüm Türkiye’de adından söz ettiren “çibörek” artık evinizin mutfağında da rahatlıkla yapabileceğiniz, bir tık kadar uzağınızdaki tarifte!

Tarif için: Çi Börek

#13 Batırık (Karaman Versiyonu)

@serifeden_tarifler
Batırık (Karaman Versiyonu) Tarifi

Mersin'de su eklenerek hazırlanan batırığın bu tarifi ile Karaman usulü lezzetine yer verelim. Tahinin bulgurlu bir köfteye nasıl bu kadar yakıştığına çok şaşıracağınız, günlerinize, çay saatlerinize hazırlamak isteyeceğiniz bu tarifi muhakkak denemelisiniz.

Tarif için: Batırık (Karaman Versiyonu)

#14 Haşhaşlı Katmer Tarifi (videolu)

Yasemin Atalar
Haşhaşlı Katmer Tarifi (videolu)

Kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ayırt etmeden günün her saatinde canınızın çekeceği bir tarif var sırada: haşhaşlı dolama. İster kahvaltıya çıkarın, ister misafire 5 çayında. Yüzünüzü kara çıkartmayacak, elinizin lezzetini çok iyi sunacak ve en önemlisi midelere bayramı getirecek bu tarif mutlaka denenmeli!

Tarif için: Haşhaşlı Katmer Tarifi (videolu)

#15 Ankara Tava

arzununmutfagi35
Ankara Tava Tarifi

Kuşbaşı doğranmış etlerle iyice kavrulan arpa şehriyenin damaklarda bıraktığı iz, bir Ankara soğuğunda bile içinizi ısıtabilir. Pratik, kolay ama bir o kadar da leziz olan Ankara tava, “bugün ne pişirsem” diye düşündüğünüz her an günü kurtarmaya hazır olacaktır!

Tarif için: Ankara Tava

#16 Sanayi Pilavı

sultan&#;ın mutfağı
Sanayi Pilavı Tarifi

Nevşehir'in kıymalı pirinçli sanayi pilavı ile bu akşama farklı yöreden bir yemek hazırlamak harika bir fikir olabilir. Doyuruculuğu tam yerinde, bu tarifi denemek için buraya tıklayın.

Tarif için: Sanayi Pilavı

#17 Bamya Çorbası (Konya Usulü) (Videolu)

esma koçak
Bamya Çorbası (Konya Usulü) (Videolu) Tarifi

“Nerede benim başlangıcım?” diyenlere hızlıca yetişiyor ve nefis bir çorba tarifini araya sıkıştırıyoruz. İç Anadolu’ya özgü bir başlangıçla menüsünü açmak isteyenlere önerimiz: Konya usulü bamya çorbası. Nasıl yapıldığına dair tüm detaylar için tarifimize buyurun

Tarif için: Bamya Çorbası (Konya Usulü) (Videolu)

#18 Gendeme Kırşehir&#;in Yöresel Yemeği

Deniz
Gendeme Kırşehir&#;in Yöresel Yemeği Tarifi

Bir önceki tarife oldukça benzer özellikleri barındıran gendeme, kuzu eti ve buğday malzemelerinin öncülüğünde, büyük bir lezzete kapıları açıyor. Sulu yemek tarzında olması onu keşkekten ayıran en büyük özelliği. Anne evi havasını sofranıza taşımak istiyorsanız, bu tarife bir bakın deriz!

Tarif için: Gendeme Kırşehir&#;in Yöresel Yemeği

#19 Madımak Yemeği Tarifi (videolu)

Sevim Atalar
Madımak Yemeği Tarifi (videolu)

Otlu yemeklerin hayranı olanları sevindirecek haber, İç Anadolu’dan geliyor. “Madımak” adındaki otun, tıpkı ıspanak gibi pişirilip, kaşık kaşık yendiği bu yemek, akşam yemeğinizi ziyafete dönüştürebilir. Eğer et yemekten sıkıldıysanız, sindirim sisteminize ilaç gibi gelecek bu tarifi bir yerlere not edin!

Tarif için: Madımak Yemeği Tarifi (videolu)

#20 Çocukluğumuzun Pudingi Pekmezli Pelte

gülce aydın
Çocukluğumuzun Pudingi Pekmezli Pelte Tarifi

Sıradaki tarif, Kırşehir’den aramıza katılıyor. Tatlı tariflerine düşkün olanların “aa bu da nedir böyle” diyerek ekrana daha da yakınlaşacağı, hem değişik hem de oldukça leziz bir tarif kendisi. Pekmez ve cevizin başrolü oynadığı, pudinge benzer olarak tanımlayabileceğimiz pelte tarifini denemek isteyenleri şöyle alalım

Tarif için: Çocukluğumuzun Pudingi Pekmezli Pelte

#21 Nevşehir Gelin Sinisi ( Kıvırtma Baklava )

Aysel Yavuz
Nevşehir Gelin Sinisi ( Kıvırtma Baklava ) Tarifi

Listenin sonunu tatlı kapatmak için gazete tatlısını uygun gördük. Nevşehir'in meşhur tariflerinden biri olan Gelin sinisi tatlısı, hep “çok zahmetli” olarak bildiğimiz baklava yapımının pratik bir hale sokulmuş şekli. Püf noktalarını öğrenip, akşama hazırlamanız ise an meselesi!

Tarif için: Nevşehir Gelin Sinisi ( Kıvırtma Baklava )Bu konular da ilginizi çekebilir:

Sivas Yemekleri: 26 Çeşit Lezzetli Tarif

Konya Yemekleri: Leziz Mutfağından 17 Yöresel Tarif

Kayseri Yemekleri: En Beğenilen 23 Yöresel Tarif

Malatya Yemekleri: Yemeye Doyulmayacak 16 Tarif

Antep Yemekleri: Gastronomi Şehrinden 32 Yöresel Tarif

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Son aradıklarımtemizle

  • Yükleniyor..

Üye OlSiz de nefis yemek tariflerinin paylaşıldığı bu ortama katılın

Hemen Kayıt Ol

Haberdar olmak ister misiniz?

Popüler tariflerden ilk siz haberdar olmak ister misiniz?

Evet seçeneğini seçtiğinizde sitede en çok ilgi gören tariflerle ilgili bildirim alacaksınız. Bu bildirimleri istediğiniz zaman buradan katabilirsiniz.

Evet istiyorum

Daha sonra

Kırıkkale tarihi açıdan zengin bir şehirdir. Kırıkkale’nin bu özelliği yöresel lezzetlerinin de oldukça zengin tatlar içermesine neden olsa gerek. Eğer Kırıkkale’ye gidecek olursanız sizlere yemenizi önerdiğim bazı yemekler olacak.

Kırıkkale’ye Giderseniz Mutlaka Tatmanız Gereken Y&#;resel Lezzetler Burada

Tuvalak görünüş olarak çorbayı andıran ama lezzet ve doyuruculuk olarak bir çorbadan çok daha farklı olan bir yemektir. Tuvalak içinde et ve bulgur barındıran yemektir.

Kırıkkale’ye Giderseniz Mutlaka Tatmanız Gereken Y&#;resel Lezzetler Burada

Katma aşı ayran ve yarmadan yapılan Kırıkkale’ye özgü lezzetli bir yemektir. Başka bir yerde kolay kolay bulayamayacağınız bu lezzet tavsiyelerim arasında.

Kırıkkale’ye Giderseniz Mutlaka Tatmanız Gereken Y&#;resel Lezzetler Burada

Küçük küçük doğranmış etlerin kuyruk yağı ile kavrulmasıyla yapılan Sızgıt yemeği Kırıkkale’de genellikle özel günlerde tüketilen lezzetli bir yemektir ama endişe etmeyin bu lezzeti tatmanız için Kırıkkale’ye ille de özel bir günde gitmeniz gerekmiyor. Bu yemeği Kırıkkale’de hemen hemen her restoranda bulabilirsiniz.

Kırıkkale’ye Giderseniz Mutlaka Tatmanız Gereken Y&#;resel Lezzetler Burada

Yufka, yumurta ve tereyağından yapılan Omaç yemeği az malzeme ve zaman ile oldukça yüksek bir lezzet alabileceğiniz Kırıkkale’ye gittiğinizde mutlaka tatmanız gereken bir yemektir.

Kırıkkale’ye Giderseniz Mutlaka Tatmanız Gereken Y&#;resel Lezzetler Burada

Bulgur, salça, et ve Madımak otunun harika karışımından yapılan Madımak yemeği Kırıkkale’ye gittiğiniz zaman mutlaka tatmanız gereken bir lezzettir.

Kırıkkale’ye Giderseniz Mutlaka Tatmanız Gereken Y&#;resel Lezzetler Burada

Kuzu etinden yapılan keskin tava taze doğranmış biber ve domatesler ile servis edilince ortaya harika bir lezzet çıkıyor. Kırıkkale’nin kebabı diyebileceğim bu yemek Kırıkkale’ye gittiğiniz zaman kesinlikle tatmanız gereken bir lezzettir.

 

Kırıkkale’nin yöresel yemekleri nelerdir? Kırıkkale’ye gittiğim zaman neler yiyebilirim? Tuvalak nedir? Katma aşı nedir? Sızgıt nedir? Omaç nedir? Madımak nedir? Keskin tava nedir?

Kırıkkale yemekleri yazımızda, Kırıkkale’ye özgü meşhur çorbalar, Kırıkkale’ye ait meşhur yemekler, Kırıkkale salata ve mezeleri, Kırıkkale tatlıları başlıkları altında toplam 10 adet Kırıkkale yemekleri tarifi verilecektir. Yazımıza başlamadan önce Kırıkkale mutfağını kısaca tanımlayalım.

İç Anadolu bölgesinde yer alan Kırıkkale ilinin sahip olduğu mutfak kültürü ile hazırlanan yöresel lezzetleri listesine göz atalım…

YAZI İÇERİĞİNİ

Kırıkkale Yemekleri, Yöresel Yemekler

1. Keskin Tava

Keskin Tava

Kırıkkale yemekleri, yöresel yemekler listesinde ilk sıra da yörenin meşhur et yemeği yer almaktadır. Özel tepsilere hazırlanmış et ve sebzelerin pişirilerek sunulduğu keskin tava Kırıkkale’ye gelenlerin lokanta ve restoranlarda deneyimleyebileceği yöresel bir yemektir.

Keskin Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kuzu pirzola
  • 4 adet domates
  • 1 baş sarımsak
  • 4 adet sivri biber
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Keskin Tava Yapılışı

  • İlk önce fırın tepsisi yağlanır.
  • Ardından doğranmış biber, domates ve bir kaç parçaya bölünmüş olarak sarımsaklar eklenir.
  • Pirzolaların üzerine süsleyerek malzemeler dizilir. Tereyağı ufak parçalara bölünerek bu şekilde üstüne eklenir.
  • Daha sonra üzerine de hafif tuz ve pul biber serpiştirilir.
  • Tepsinin üzeri aleminyum folyo ile sarılarak önceden ısıtılmış yaklaşık olarak derecelik fırında 1 saat kadar pişirilir. Afiyet olsun.

2. Sızgıt, Kırıkkale Yemekleri

Sızgıt

Sızgıt aslında bir et kavurması olarak da bilinmektedir. Farklı yörelerde farklı tariflerle hazırlanan et kavurması Kırıkkale mutfaklarında kendilerine has tarifleri ile yapılıp sunulmaktadır. Bu lezzet etin kendi yağı ile kavrulmasıyla hazırlanmaktadır. Tadına doyum olmayan bu lezzeti yöresel yemeklerin yapıldığı Kırıkkale lokanta ve restoranlarında deneyimleyebilirsiniz.

Sızgıt Tarifi İçin Malzemeler

  • Et
  • Kuyruk yağı ( etin kendi yağı)

Sızgıt Yapılışı

  • Etler küçük küçük doğranır, ardından da etin yağı da küçük parçalara bölünerek birlikte kavrulur ve kurutulur.

3. Omaç, Kırıkkale Yemekleri

Omaç

Kırıkkale yöresel lezzetleri arasında az malzeme ile hazırlanabilecek enfes bir lezzet olan omaç yemeğinde sıra. Bu yöresel yemek yufka, tereyağı ve yumurta ile hazırlanan pratik bir lezzettir. Bu yöresel lezzeti evlerinizde de kolaylıkla yaparak deneyimleyebilirsiniz.

Omaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1 kaşık tereyağı

Omaç Yapılışı

  • Tereyağı tavaya alınarak ocakta eritilir.
  • Bu sırada yufkalar ufak ufak parçalara bölünür ve yufka eritilen tereyağı üstüne ilave edilir.
  • Ardından üzerine yumurta da kırılarak pişirilip servis yapılır.
  • Afiyet olsun.

4. Tuvalak, Kırıkkale Yemekleri

Tuvalak

Tuvalak Kırıkkale yemekleri, yöresel yemekler listesinde yer alan çorbaya benzetilen sulu bir yemektir. İçerisinde et ve bulgur bulunan bu doyurucu lezzeti Kırıkkale’ye yolunuz düştüğünde lokanta ve restoranlarında deneyimleyebilirsiniz.

Tuvalak Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • gr tavukgöğsü
  • Pul biber, nane, tuz

Bulgur köftesi için:

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su (bulguru ıslatmak için)
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Tuz

Tuvalak Yapılışı

  • İlk olarak tavuğu yıkayıp tencereye alın ve haşlayın.
  • Soğanları yemeklik küçük şekilde doğrayın ve az yağda kavurun.
  • Soğanlar pembeleştiği zaman içine baharatları, salçayı ve yaklaşık 1 litre suyu da ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Bu sıra bir kapa bulguru alın ve üstüne sıcak su ekleyerek bu şekilde biraz dinlendirin.
  • Bulgur suyunu çektiğinde üzerine yumurta, un ve tuzu ekleyerek yoğurun.
  • Ardından misketten biraz daha büyük şekilde parçalar alıp yuvarlayın.
  • Kaynayan suyun içine yuvarladığınız bulgur köftelerini ve haşlanmış olan tavuğu didikleyerek atın.
  • 5- 10 dakika kaynatın ve yemeğiniz servise hazır. Afiyet olsun.

5. Madımak, Kırıkkale Yemekleri

Madımak

Ana malzemesi madımak otu olan bu yöresel yemek, bulgur ve et gibi malzemeler ile hazırlanarak enfes bir lezzet sunmaktadır. Anadolu mutfaklarının sevilen yemeklerinden olan madımak yöre halkı tarafından evlerde sık sık yapılmaktadır.

Madımak Tarifi İçin Malzemeler

  • Madımak otu
  • Bulgur
  • Salça
  • Et
  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Tereyağı
  • Tuz

Madımak Yapılışı

  • Öncelikle madımaklar iyice yıkanıp doğranır.
  • Ardından bulgur, salça ve etle birlikte tencereye alınıp pişirilir.
  • Ayrı bir tavada tereyağı eritilerek üzerine dökülür.
  • Damak zevkine göre tuzu da ilave edilir, dövülmüş sarımsak ve yoğurt karıştırılıp madımak üzerine dökülerek hazırlanır. Afiyet olsun.

Kırıkkale Yemekleri, Yöresel Çorbaları

6. Katma Aşı

Katma Aşı

Katma Aşı, Kırıkkale ve çevresinde sıklıkla yapılmakta olan yöresel bir çorbadır. Bu lezzet ayran içerisine yarma eklenmesi ile hazırlanıyor. Hafif lezzeti ile deneyimlediğinizde tadını çok seveceksiniz.

Katma Aşı Tarifi İçin Malzemeler

  • gram yarma buğday
  • 1 kilo yoğurt
  • Kuru nane
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Katma Aşı Yapılışı

  • İlk önce yarmayı düdüklü tencereye alıp üstüne yeteri kadar su ilave ederek 15 dakika haşlayalım.
  • Ardından haşlanan yarmayı büyük bir tencereye alarak üstüne de ayran kıvamında hazırlanan yoğurdu ekleyeyim.
  • Daha sonra ocağa alıp orta ateşte kaynayana kadar karıştıralım.
  • Çorba kaynamaya başladığında karıştırmadan 5 dakika daha kaynatıp, sonra bir yemek kaşığı sıvı yağ ile naneyi kavurup üstüne dökün ve ocaktan alıp servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

7. Yoğurtlu Tarhana Çorbası

Yoğurtlu Tarhana Çorbası

Tarhananın bilinen tariflerinden farklı olarak yapılmakta olan yoğurtlu tarhana çorbası Kırıkkale yöresel çorbalarının en sevilen lezzetlerinden birisidir. Tarhananın enfes lezzetini bir de bu şekilde deneyimleyebilirsiniz.

Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 kırmızıbiber
  • 2 çarliston biber
  • 1 domates
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı tarhana
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Üzeri için;

Yoğurtlu Tarhana Çorbası Yapılışı

  • Öncelikle soğanları küp küp doğrayın ve zeytinyağında domates salçası ile birlikte kavurun.
  • Daha sonra biber ve domatesi de doğrayarak içine ekleyip soteleyin.
  • Ardından üzerine unu serpin ve 2 dakika daha kavurun.
  • Tarhanayı bir kase kaynar suda eritin ve suyu karışıma ilave edin.
  • Su kaynadığında, yoğurdu ayrı bir kaseye alın ve sıcak çorbadan bir miktar alarak yoğurda azar azar ekleyerek yoğurdu ılıtın.
  • Ardından ılıştırılan yoğurdu çorbaya ilave edin ve karıştırarak pürüzsüz hale getirin.
  • Bütün malzemeyi birlikte tekrar kaynatın, tuzu da ekleyin. Üzerine bol kuru nane serpiştirin. Afiyet olsun.

Kırıkkale Yemekleri, Yöresel Tatlıları

8. Sarığı Burma

Sarığı Burma

Kırıkkale yemekleri, yöresel tatlıları arasında ilk sırada yer alan sarığı burma tatlısı, ülkemizde birçok yörede yapılmakta olan şerbetli enfes bir tatlıdır. Çıtır çıtır bu şerbetli tatlıyı bir de Kırıkkale mutfaklarında yapılan lezzeti ile deneyimlemelisiniz.

Sarığı Burma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • gram eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Şurubu için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet limonun suyu

Sarığı Burma Yapılışı

  • Bir yoğurma kabına su, süt, un ve çok az tuzu ekleyip baklava hamurunu yoğurun ve yumurta büyüklüğünde bezeler alın.
  • Hazırlanan bezelerin üzerini hafif nemli bir bez ile örterek dakika kadar dinlendirin.
  • Dinlendirdiğiniz bezeleri diğer tarafı görünecek incelikte açarak bir örtüye serin ve hafif kurutun.
  • Açılan yufkalara ceviz serpip, ince oklavaya sarıp iki yanından sıkıştırın, ardından oklavadan dikkatlice çıkartıp tatlıyı pişireceğiniz tepsinin ortasından başlayarak sarık şeklinde yerleştirin.
  • Tereyağını kızdırdıktan sonra üzerindeki köpüğünü ve dibindeki tortusunu alarak tepsiye yerleştirdiğiniz tatlınızın üzerine iyice gezdirin.
  • Fırına aldığınız tatlıyı üzeri pembeleşinceye kızartın.
  • Fırından çıkardığınız tatlınız ılık hale gelince şerbetini ilave edin.
  • Afiyet olsun.
Haside Tatlısı

Haside tatlısı sağlık için oldukça yararlı olan sevilen lezzet pekmez ile hazırlanmaktadır. Kırıkkale yöresindeki sevilen bu tatlıyı birçok tatlıcıda deneyimleyebilirsiniz.

Hasied Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg. un,
  • gr. tereyağı,
  • 1/2 kg. pekmez

Haside Tatlısı Yapılışı

  • Bir tavaya alınan un ve tereyağı kavrulur.
  • Un pembeleştikten sonra pekmez yavaş yavaş içine ilave edilir.
  • Kaynamaya başladığında ocaktan alınır.
  • Tatlı soğumaya bırakılır isteğe göre üzerini ceviz ya da fındık ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Batırma

Batırma

Pekmez ile hazırlanan başka bir yöresel tatlı da batırma tatlısıdır. Bu yöresel tatlı gölleme olarak da anılmaktadır.

Batırma Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • Yarım su bardağı ılık su
  • (su miktarı 1 su bardağından 1 parmak kadar eksik de olabilir)

Üzeri için;

  • 50 gr tereyağı
  • 2 su bardağı üzüm pekmezi

Batırma Yapılışı

  • Hamur için gerekli olan malzemeleri geniş bir yoğurma kabına alarak yoğurun ve üzerini örterek kabarması için oda sıcaklığında 1 saat kadar dinlendirin.
  • Ardından dinlenen hamuru dört eşit parçaya bölerek her bir parçayı yemek tabağı büyüklüğünde açın.
  • Yufkaları kızgın sac üzerinde ya da teflon tavada önlü arkalı pişirin. (Bazlamayı kendi bildiğiniz gibi de yapabilirsiniz.)
  • Pişirdiğiniz bazlamaların iki tanesini soğuduktan sonra elinizle orta boyda parçalara ayırın.
  • Bu parçaları geniş bir servis tabağına yerleştirin.
  • Daha sonra da tereyağını bir tavada eriterek pekmezi ekleyin.
  • Pekmezi kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
  • dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Ilıdıktan sonra pekmezi bazlama parçalarının üzerine gezdirin ve karıştırın. Üzerine ceviz serpiştirip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kayseri Yemekleri, Kayseri’nin En Meşhur 25 Yemeği hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası