kolay yumuşak kete tarifi / Yumuşak Kete - Nefis Yemek Tarifleri

Kolay Yumuşak Kete Tarifi

kolay yumuşak kete tarifi

Mini Puf Kete Tarifi

Mini Puf Kete Tarifi

1 Tepsi —————Hazırlama 25 dakika —————– Pişirme 20 dakika

Mini Puf Kete Tarifi Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık süt
  • 4 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta akı
  • su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı kuru maya

Üstü için ;

  • Susam
  • Bir adet yumurta sarısı

Mini Puf Kete Tarifi Yapılışı

  • Bir yoğurma kabına ılık süt, yumurta akı, tuz, şeker ve mayayı ekleyip karıştırın.
  • Azar azar unu ekleyerek çok yumuşak ve ele yapışan kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamura 1 su bardağı sıvı yağı döküp hamura yağı yedirene kadar yoğurun.
  • Hamurun üstünü örtüp 20 dakika dinlendirin.
  • Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin.
  • Poğaçaların üstüne bir fırça ile yumurta sarısı sürüp susam ekleyin ve yarım saat tepside dinlendirin.
  • Tepsiyi derecede ısıtılmış fırına verip kızarana kadar pişirin.

HAMUR İŞLERİ – PİDE POĞAÇALAR POĞAÇA TARİFLERİ

Kars İçli Ketesi Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kars kete tarifi nasıl yapılır? Fırında yağlı unlu gevrek çörek kete nasıl yapılır? İçine kavrulmuş un helvası konulan içli kete Doğu Anadolu Bölgesinde birçok ilde kahvaltılarda sıcak halde tercih edilen bir yiyecektir. Mayalı bir hamur elde edip içine kavrulmuş un eklenir, kapatılıp fırınlanır. Bilhassa ramazan aylarında iftar ve sahurda Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı gibi yörelerde sofralarda yer alan içli ketenin lezzeti nefistir. Çayın yanına pek yakışan kete ile istenirse kahvaltı sofraları şenlendirebilir istenirse de beş çayında afiyetle yenilir. Öyleyse köy ketesi tarifi, normal kete tarifi Kars usulü, anne ketesi nasıl yapılır? Gerçek Kars ketesinin yapılışı zor değildir. Kete icinde ne var? Kars kete nasıl yapılır? Kars ketesi tarifi nasıl olur? Kete kaç derecede pişer? Kars kete tarifini resimli olarak arayanlara pratik kolay bir tarif..

KETE-(KARS)

Kolay Kars İçli Ketesi Tarifi İçin Malzemeler - Kars Ketesinin Tarifi - Kıyır Kıyır Kete Tarifi- Kolay İçli Kete Tarifi İçindekiler -Kete Nasıl Yapılır Malzemeleri? Kete Hamuruna Ne Girer? Unlu Kete Tarifi

Kete hamuruna ne konulur?

Üç buçuk - dört su bardağı un

Bir paket instant kuru maya

Bir tatlı kaşığı toz şeker

Bir tatlı kaşığı tuz

Bir çay bardağı sıvı yağ

Bir su bardağı ılık süt,

Bir su bardağı ılık su

İçi Unlu Kars ketesi için:

Üç - dört yemek kaşığı un

Bir yemek kaşığı tereyağı

Üç - dört yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

İki yumurta sarısı

KETE-(KARS)

Kars İçli Ketesinin Tarifi - Çörek Kete Nasıl Yapılır Tarifi? Unlu Kars Ketesi Yapılışı - İçli Kars Ketesi Tarifi - Kete Kars Ketesi Nasıl Yapılır? - Orjinal Kars Ketesi Tarifi ve Yapılışı - Helvalı Kete Tarifi, Karsın Ketesi Nasıl Yapılır?

  1. Kars ketesi hamuru nasıl yapılır? Kete hamuru tarifi, nasıl yapılır? Kars ketesi hamuru için unun yarısına kuru maya, şeker, tuz eklenerek karıştırılır. Sıvı yağ, süt ve su eklenir. Geri kalan un azar azar ilave edilerek ele yapışmayan ancak çok yumuşak olan bir hamur elde edilir. Kete hamurunun üzeri kapatılarak en az bir saat dinlendirilir.
  2. Kars ketesi içi nasıl yapılır? Içli Kete içi nasıl yapılır? Bu arada tereyağı ve sıvı yağ tavaya konulur. Tereyağı eriyince un ilave edilir. Sürekli karıştırılarak unun kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Soğumaya bırakılır. Kete içini, beze adedine göre bölünürse, her ketenin iç malzemesi eşit olur.
  3. Mayalanan kete hamuru küçük bir portakal büyüklüğünde bezelere ayrılır. Beze elle büyütülür. İçerisine unlu karışımdan konulur. Kenardaki kısımlar ortada büzüştürülür. Elle hafifçe bastırılarak önce yuvarlak bir top haline getirilir. Daha sonra elle büyütülerek bir karış boyunda oval şekil verilir. Çatalla desen vermek gelenektir.
  4. Kete fırında nasıl pişirilir?İçli Kars Keteleri yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Ketenin üzerine ne sürülür? Beş - on dakika bekletilen ketelerin üzerine yumurta sarısı sürülür. Kete fırında kaç derecede pişer? Kars ketesi kaç derecede pişer? Önceden ısıtılmış derecedeki fırında pişirilir. Kars ketesi kaç dakikada pişer? On beş dakika civarında pişmesi beklenir.

KETE-(KARS)KETE-(KARS)

"Kete Nedir Nasıl Yapılır? Kars Ketesi Nasil Yapılır? Kete Poğaça Tarifi, Tepside Kete Tarifi Kolay İçli Kete Nasıl Yapılır Ev Yapımı? En İyi Kete Nerenin?" ile Alakalı Diğer Hususlar ve "Tuzlu Şekerli Kars Ketesi Tarifi, Kolay Kete Açma Tarifi, Içli kete nasil yapılır?" Püf Noktaları:

  1. Karslı ketesinde kavrulmuş unu sevmeyenler için; istenirse ketelerin içine sadece tereyağı sürülür. Tereyağı kete için mühimdir. Sıvı yağla aynı lezzet olmaz.
  2. Kars ketesi hamuru yapılırken ılık süt kullanılırsa maya iyi çalışır, hamurun daha kolay mayalanır.
  3. Kars Tava Ketesi Tarifi Kars tava ketesi nasıl yapılır? Tava ketesi hamuru nasıl yapılır? Yukarıdaki usulde hamur ve keteler hazırlanır. Tava ketesi nasıl yapılıyor? Kızdırılmış teflon tavada kenarından bir yemek kaşığı yağ dökerek her iki tarafı da pişirilir.
  4. Kars Tepsi Ketesi Tarifi, Tepside Icli Kete Tarifi Evvela yarım paket yaş maya, gr tereyağı, bir yemek kaşığı tuz, bir su bardağı süt ve aldığı kadar un ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır. Süt ılıksa hamur daha hızlı kabarır. Bu esnada içi hazırlanır. Kete ici nasıl yapılır? Tatlı kete tarifi olarak Şekerli Kars ketesi içini hazırlarken birer su bardağı sıvı yağ toz şeker ve un tencereye alınır. Tuzlu istenirse şeker yerine bir çay kasığı tuz eklenir. Kıvamı un helvası kıvamı elde edilinceye kadar un ilave edilir. Birkaç dakika ocakta ısıtılır ve ocak kapatılıp elle güzelce yoğrulur. Hamuru dört tepsi için dört parçaya taksim edilir. İlk beze yufkadan biraz daha ufak açılır. Üzerine bir tatlı kaşığı sıvı yağ dökülür. Açılan hamur önce ikiye sonra dörde katlanır. Hazırlanan içten hamurun ortasına konup dört taraftan büzülür. Un serpilmiş bir zemine alınıp yumrukla üzerine bastırılarak açılır. Tepsiye alınıp çatalla desen verilir. Üzerine fırçayla yumurta sarısı sürülüp fırına verilir.
  5. En güzel kete nasıl yapılır? Keteye ne katılır? Kete içine ne konur? İci Dolu Kete Tarifinde Keteye Ne Konur? Günün her saati yenebilen kete ister sade ister de peynir, kıyma gibi harçlarla hazırlanabilir. Zengin bir tat istenirse, değişik yörelerdeki uygulamalar dikkate alınarak öğütülmüş cevizle cevizli kete, çeçil gibi peynirlerle peynirli kete, malzemesine göre haşhaşlı kete, tahinli kete, patatesli kete elde edilebilir. Çikolata ve helva da iç malzemesi olarak kullanılabilir. Kars dışında Ağrı, Erzincan ve Kayseri de ketesiyle meşhurdur.
  6. Kete nasıl yumuşak olur? Yumuşacık kete nasıl yapılır? Ketenin yumuşak olması için ne yapmalı? Yumuşacık Kete Tarifi Su yerine süt veya peynir altı suyu kullanılırsa daha yumuşak olur. Bakınız: (EVDE LOR PEYNİRİ YAPIMI) Çıtır Kete, Yumuşak Kete Kete instant mayayla daha çıtır yaş mayayla daha yumuşak olabilir. Ayrıca pişmiş ketelerin üzeri örtülürse yumuşak kalırlar.
  7. Şekerli Kars Ketesi Tarifi Şekerli Kars ketesi içi için birer ölçü tereyağı ve sıvı yağ, iki ölçü pudra şekeri veya toz şeker, altı - yedi ölçü un
  8. Kolay Kete Tarifi Mayasız Kars Ketesi Tarifi - Mayasız kete nasıl yapılır? Yoğurtlu Kete Tarifi Mayasız Kete hamuru nasıl yapılıyor? Mayasız Kete Tarifi: Bir su bardağı süt, bir çay bardağı yoğurt, bir paket kabartma tozu, yarım yemek kaşığı tuz karıştırılır. Üç su bardağı kadar un yumuşak kıvamlı bir hamur oluncaya kadar ağır ağır eklenir. 20 dakika dinlendirilir. İçi için yarım çay bardağı sıvı yağda bir su bardağı un pembeleşinceye kadar kavrulup soğumaya bırakılır. Hamuru dört eşit bezeye ayrılır. İki beze tabak büyüklüğünde un serpilerek açılır. Aralarına her yerine eşit biçimde bir yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ve bir çay bardağı sıvı yağ karışımı sürülüp üst üste dizilir. Sonra diğer iki beze aynı şekilde hazırlanır. İlk önce açılan iki hamur elle çekiştirilip genişletilir. Üzerine kavrulan unun yarısı yayılır. Rulo yapılıp tekrar çekiştirilip uzatılır. Gül tarzında sarılır. Diğer ikili hamur da aynı şekilde yapılır. Üzerleri streç filmle kapatılıp bir saat bekletilir. Sonra hamur elle düzelterek tepsi büyüklüğünde açılır. Çatalla delikler açılır. Çırpılmış bir adet yumurta sürülüp önceden ısıtılmış derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  9. Nişastalı kete nasıl yapılır? Tel Tel Kete Tarifi Daha tel tel bir yapı için hamur malzemeleri karıştırılıp kulak memesi kıvamında yoğrulur ve mayalanması için dinlendirilir. Mayalanan hamurdan parçalar koparılıp elle yuvarlanır. Bir sürede bu vaziyette mayalanmaya bırakılır. İki beze alıp arasına bol nişasta serpilir ve ikisi birlikte açılır. Eritilmiş tereyağı hamura fırça ile sürülüp iki ucu birlikte katlanarak tekrar yağ sürülür. Tekrar katlanıp dinlendirilir. Kavrulmuş unlu iç kullanılarak kete hazırlanır.
  10. Sade kete tarifi olarak veya içine ceviz konulup tandırda pişirilen Van Kade Çöreği bazı bakımlardan keteye benzer. Kade hamuru nasıl yapılır? İç harç için sıvı yağ ve tereyağı ocağa alınır. Eriyince un ilavesiyle karıştırılıp ocak kapatılır. Hamuru için un, maya, şeker, tuzu eklenir. Sonra ılınmış süt, tereyağı ve sıvı yağı da eklenip yumuşak bir hamur yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır. İstenen büyüklükte beze yapılır. Biraz bastırılıp açılır ve ortasına iç harçtan iki yemek kaşığı dökülür ve yine beze haline getirilip üstüne basılır. Şişmemesi için çatal üstünü batırılır, yumurtalanıp fırınlanır.
  11. Kete Tarifi Kayseri kete nasıl yapılır? Kayseri Kete Tarifi Yarımşar su bardağı süt ve su ılındırılıp bir kaba dökülür. 21 gram olan yarım paket yaş maya ile bir tatlı kaşığı toz şeker ilave edilip maya eriyene kadar karıştırılır. Maya eriyince üstüne yarım su bardağı sıvı yağ, bir adet yumurta beyazı ve bir silme tatlı kaşığı tuz ilave edilir. Yekûnu üç su bardağı olacak un ağır ağır katılarak yumuşak bir hamur olana kadar yoğrulur. Hamuru üç bezeye ayrılır. İki yemek kaşığı tereyağı bir tavada kızdırılmadan eritilir. Bezelerden olabildiği kadar ince açılır. Üstü fırça kullanarak tereyağıyla yağlanır. Zarf biçiminde katlanıp, bir kenara alınır. 2. Beze de aynı şekilde açılıp, yağlanır ve katlanan hamur ortasına yerleştirilip, tekrar zarf halinde katlanır. Diğer bir ifadeyle ilk katlanan ikincinin ortasında kalır. 3. Bezede açılıp yağlanır. Birleştirilmiş hamur alınıp bunun ortasına konularak zarf halinde katlanır. Merdaneyle kare olarak açılır ve bıçakla dokuz eşit kareye ayrılır. Kalan tereyağına üç yemek kaşığı un eklenerek kavrulur. Her bir kare hamurun ortasına, yağda kavrulmuş undan biraz konulur. O kare de tekrar zarf halinde katlanır. Bütün hamurlar bu şekilde hazırlanıp katlama yeri altta olacak biçimde, yağlanmış fırın tepsisine aktarılır. Üstlerine bir adet yumurtanın sarısı sürülür ve birer yemek kaşığı susam ve çörek otu karışımı serpilir. Evvelden ısıtılmış derecedeki fırında, üstleri kızarana kadar on beş dakika pişirilir. Sıcak olarak sunulur.
  12. Kars Ketesi Nerede Satılır? Kars Ketesi Sipariş İnternette Kars ketesi satan bazı firmalar bulunmaktadır. Lakin evde taze Kars ketesi yapımı gibi olmaz. Kimileri dondurulmuş ve bayat durumda olabilir. Mart itibariyle beş adedi 60,44TL'ye bir adedini 13,00TL'ye satanlar vardır.
  13. Yağlı kete kaç kalori? Bir adet kete kaç kalori? gramında kcal kalori, gramlık bir orta porsiyon ketede kalori bulunur
  14. Nişastalı Erzurum ketesi nasıl olur? Erzurum Açma Kete Nasıl Yapılır?, Erzurum Açma Kete Tarifi, Kete Tarifi - Erzurum içli ketesi nasıl yapılır? İçli Kete Tarifi Erzurum kete hamuru nasıl yapılır? Hakiki Erzurum ketesi nasıl yapılır? Erzurum tandır ketesi nasıl yapılır? Acma-kete Çabuk bayatlamayan Erzurum Ketesi yapımı için birer çay bardağı ılık süt ve suyu bir kaba döküp içine iki silme çay kaşığı tuz ve bir paket maya ilave edilir. Birkaç dakika bekleyip bir çay bardağı kadar eritilmiş tereyağı, bir adet yumurta katılarak ağır ağır un ilavesiyle kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edilir. Üzeri kapatılarak iki katına çıkana dek beklenir. Cevizli kete tarifi olarak Erzurum icli Kete tarifinde iç hazırlamak için beş yemek kaşığı un ve bir çay kaşığı tuz, üç yemek kaşığı tere yağı ile biraz pembeleşinceye dek kavrulur. Ilık hale gelince içine bir kase iri kıyılmış ceviz ilave edilir. Mayalanan hamur mandalina büyüklüğünde bezelere bölünerek hamurlar açılır. Yüz gram kadar nişasta ve üç yemek kaşığı un karışımı kullanarak hamurlar ince bir şekilde açılır. Açılan hamurlara eritilmiş tereyağı sürülür ve hamur katlanır. İçine kavrulmuş undan bir silme yemek kaşığı iç konularak bohça, zarf biçiminde katlanarak tepsimize yerleştirilir. Hamurlar bitince üzerine yumurta sarısı sürülüp ve susam serpilerek ° fırında iki tarafı kızarana kadar pişirilir. "İcli Erzurum Ketesi, Erzurum usulü kete nasıl yapılır?" derken içli Erzurum ketesi olduğu gibi içsiz olarak yapılanlar da vardır. "Erzurum ketesi kaç TL?" derken için kalitesine göre farklı fiyatlar olabilir. Nisa ayı itibarıyla internette bir adedi 20TL'dir.
  15. Kor Kete (Erzurum) Kör Kete nasil yapılır? Erzurum Kete Tarifi Birer su bardağı ılık süt ve ılık su ile bir paket instant maya eritilir. Maya kabarıncaya dek beklenir. Bir yemek kaşığı silme tuz, iki yemek kaşığı toz şeker ve bir çay bardağı sıvı yağı da ilave edilip karıştırılır. Sonra yekunu beş altı su bardağı olacak şekilde un yavaş yavaş katılıp yoğrularak ele hafif yapışan bir hamur elde edilir. Üzerini örtülüp mayalanması için beklenir. İç harç için ikişer yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır. Eriyince altı yemek kaşığı un ağır ağır katılır. Kıvam yapışık değil ayrılabilen toza benzer seviyeye gelince bir tatlı kaşığı tuz da ilave edilip kavrulur. Biraz krem rengine gelince ocaktan indirilir. Hamurlardan mandalina büyüklüğünde parçalar alınıp elle hafif yassılaştırılır. Ortasına iç koyup ağzı elle kapatılır. Kapatılan yer alta gelecek biçimde tepsiye yerleştirilip elle üzerine bastırılarak inceltilir. Yarım saat tepside mayalandıktan sonra üzerine yumurta sürülerek derecedeki fırında kızarana dek tutulur.
  16. Sivas Kete Tarifi Sivas Altı su bardağı un elenerek bir kaba konulur. Bir adet yumurta akı, bir su bardağı ılık süt, yarım su bardağı ılık su, bir su bardağı sıvı yağ, bir buçuk tatlı kaşığı kuru maya, biraz tuz ilavesiyle hamur yoğrulur. Hamur elle rulo haline getirilip, üç parmak kalınlığında kesilip tekrar yuvarlanır. İç harcı için dört yemek kaşığı tereyağı ve yarım su bardağı sıvı yağ bir tavaya konup elenmiş üç su bardağı un ilave edilir. Unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Kavrulunca bir su bardağı iri dövülmüş ceviz içi harca karıştırılır. Hamurları yağlamak için üç yemek kaşığı tereyağı eritilir. Yuvarlanmış hamurları, olabildiği kadar ince açılır. Açılınca, eritilmiş tereyağıyla yağlayın ve dört parmak kalınlığında kesilir. Kesilen hamurları, üst üste konulup yine dört bol bir biçimde rulo sarılıp, alt tarafını kapatılır. İçine iç harçtan konup üst tarafı da kapatılır. Bütün bezeler tamamlanınca buzdolabında on dakika bekletilir. Sonra, tekrar elle çay bardağı altı kadar açılıp tepsiye yerleştirilir. Bir adet yumurta sarısı, iki yemek kaşığı sıvı yağ ve bir tutam toz şeker karıştırıp üstüne sürülerek derecede fırına sürülür.
  17. Ağrı Ketesi İki yemek kaşığı kuru maya, bir yemek kaşığı toz şeker, bir çay bardağı erimiş tereyağı, iki su bardağı süt ve aldığı kadar un yoğrulup yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir. Yirmi dakika mayalanan hamur altı bezeye bölünür. Üç su bardağı un, gram tereyağı, bir çay bardağı sıvıyağ ve tuz karıştırılıp iç harç elde edilir. Araları yağlamak üzere gram tereyağı bir çay bardağı sıvı yağda eritilir. Bir beze alınıp en ince şekilde açılır. Üzeri eritilen yağla bolca yağlanır. İki adet beze teker teker ilk yufkanın üzerine serilip aynı şekilde açılıp yağlanırlar. Kalan üç beze de aynı şekilde hazırlanır. İki grup yufka elde edilir. İlk yufkanın kenarları karşılıklı kapatılır ve yağının donması için buzdolabına konulur. Dolaptan çıkarılan yufkalar büyük kareler halinde bölünür. Her karenin ortasına hazırlanan içten konarak karşılıklı köşeleri kapatılır. Kapatılan tarafı ters çevrilerek tepsiye yerleştirilir. Üzerine yumurta sürülür ve derecedeki fırında pişirilir.
  18. Kete hangi yöreye ait? Kete hangi ilimize aittir? TDK'ye göre, kete kelimesi manası şu şekildedir: Yağlı, mayalı veya mayasız hamurdan yapılan çörek. Kete Doğu Anadolu Bölgesi, Doğu Karadeniz ve Güney Kafkasya'da tuzlu veya tatlı olarak yapılan bir ekmek çeşididir. Yöreye göre farklılıklar arz eder. Ketenin, ilk Kars'tan çıkıp diğer yörelere yayıldığı söylenir. Erzurum'da, Kayseri'de mahalli keteler vardır. Küçük kete tarifleri de çok çeşitlidir.
  19. Bayburt ketesi: Ketesiyle öne çıkan Bayburt'ta kete içine unla tereyağı kavrularak hazırlanan bir iç konulur ve "gav" denilen toprak gömme bir tandırda yapılır. Tandırın kıvama gelmesi için keteden evvel lavaş pişirilir. Bayburt Ketesinde süt, tereyağı, maya, tuz, buğday unu ve yumurta sarısı malzemeleri bulunur. Ayrıca iç harcı un ve tereyağından oluşur. Rulo şeklinde pişirilen Bayburt Ketesi servise hazır hale getirilir. Yapılışı: Malzemeler: 1 litre süt, Takriben gram eritilmiş tereyağı, Yaklaşık 1 yemek kaşığı kuru maya veya 1 kibrit kutusu kadar yaş maya (tercihe göre), Bir yemek kaşığı tuz, ,5 kilogram buğday unu. İç malzemesi: gram tereyağı, 1 kilogram buğday unu. Üzeri için: adet yumurta sarısı. Tarifi: Maya yarım su bardağı ılık suda eritilir. Üzerine 1 litre süt, yarım kilo eritilmiş tereyağı ve bir yemek kaşığı kadar tuz ilave edilerek malzemeler karıştırılır. Sonra ,5 kilogram buğday unu ağır ağır eklenerek orta sertlikte bir hamur elde edilir. Elde edilen bu hamurun üzeri kapatılarak dakika mayalanmaya bırakılır. İç malzeme hazırlığında gram tereyağı eritilerek 1 kilogram buğday unu eklenir ve rengi pembeleşene kadar kavrulup iç malzemesi soğumaya bırakılır. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler elde edilir ve bu bezeler 5 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamurlar oklava yardımıyla açılır, üzerine iç harcından konulur ve rulo şeklinde sarılıp kendi etrafında büküldükten sonra elle hafiften bastırılarak düzlenip tepsiye alınarak dakika dinlendirilir. Dinlendirildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek, önceden ısıtılmış derecedeki fırında dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.
  20. Kelkit Ketesi Kelkit Ketesi; buğday unu, su, tuz, ekşi maya, yumurta, tereyağı ve süt ile üretilen hamur işidir. İçsiz olarak hazırlanan ve taş fırınlarda pişirilen Kelkit Ketesi, yoğun tereyağı aromalı, altın-kahverengi renkte, yuvarlak gül şeklindedir. Pişmeye hazır bir adet Kelkit Ketesi hamurunun ağırlığı g arasındadır. Kelkit Ketesi imali için hazırlanan hamur, baklava yufkası kalınlığında açılarak tereyağı ile yağlanır ve önce rulo, daha sonra gül şekli verilir. Ustalık becerisi gerektiren bu üretim metodu ürünün kat kat yapıda olması ve ağızda dağılmasını sağlar. Kelkit Ketesi yapımında ilçede üretilen yumurta, süt ve tereyağı kullanılır. Kelkit Yaylası, Ernek Yaylası, Çimenli Yaylası, Devekorusu Yaylası ve Kızılca Yaylası gibi doğal bitki örtüsüne sahip otlakların coğrafi sınır içerisinde yer alması, yılın büyük kısmında taze ot ile beslenen hayvanlardan yüksek kaliteli tereyağı, süt ve yumurta elde edilmesine olanak sağlar. Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde, ziyaret ettiği Kelkit ilçesinin Çimen köyünün ketesinin meşhur olduğundan bahsetmiştir. İlçede, 40 seneyi aşan süredir Kelkit Ketesi üretimine devam eden işletmeler vardır. Bölgedeki köy düğünlerine, komşulara Kelkit Ketesi gönderilerek davet edilmesi ve bayramlarda misafirlere Kelkit Ketesi sunulması, ketenin yöre geleneğindeki yerini ve önemini gösterir. Malzemeler: 1,5 kg buğday unu, g ekşi maya, 1 L su, 10 adet yumurta, g tuz, ml inek veya koyun sütü (önceden kaynatılıp soğutulmuş), g tereyağı, g eritilip soğutulmuş tereyağı (yufkaları yağlamak için). Kete Hamurunun hazırlanması: Süt, su, tereyağı, ekşi maya, yumurta, un, tuz derin bir karıştırma kabına konur; orta sert kıvama gelene ve toparlanana dek yoğurulur. Hamurun üzerine hafif nemli bir bez örtülerek oda sıcaklığında 30 dakika kadar mayalanmaya bırakılır. Dinlenen hamur bezelere ayrılır. Pişmeye hazır 1 adet Kelkit Ketesi hamuru g arasındadır. Hamur bezelerinin açılması: Hamur bezelerini açmak için tezgâha buğday unu serpilir. Hamur bezeleri oklava ya da merdane ile baklava yufkası kalınlığında açılır. Yufkaların yağlanması ve rulo şekline getirilmesi: Tereyağı kısık ateşte eritilir. Yufkaların üzeri, erimiş tereyağı ile eşit biçimde yağlanır. Yağlanan yufkalar rulo şeklinde sarılıp kendi içinde döndürülür ve gül şekli verilir. Her bir yufkaya aynı işlem uygulanır ve yarım saat dinlendirilip üzerine yumurta sarısı sürülür. Pişirme: Kete hamurları odun ateşinde kızdırılmış °C sıcaklıktaki taş fırında, üzerleri kızarıncaya dek 40 dakika kadar pişirilir.
  21. Şavşat Ketesi Şavşat Ketesi; un, maya, tuz, su ile Şavşat ilçesinde üretilen tereyağından elde edilen hamurun yuvarlak şekil verilerek odun ateşinde kuzine sobada pişirilen ketedir. Ürün ağızda dağılan yapıdadır. Şavşat Ketesinin üretim aşamaları dörde ayrılır. Bunlar sırasıyla, hamuru hazırlaması, dinlendirme, açma ve pişirme aşamalarıdır. Şavşat Ketesinin üretiminde kullanılan ve aromasını etkileyen tereyağı; Şavşat ilçesinin m ve üstü rakımlı yaylalarında serin ve sürekli çiseli otlaklarda tıbbi aromatik ve endemik bitkilerle beslenen büyükbaş hayvanların sütünden üretilir. Tadı karamelize ve kekikimsidir. Tereyağının aromasını etkileyen bitkiler şunlardır: Sibbaldia parviflora, Thymus praecox subsp. grossheinmii var. grosheimii, Polygonum bistorta subsp. carneum, Alchemilla caucasica, Anthemis marshalliana subsp. pectinata, Tripleurospermum caucasicum. Malzemeler: 1 kg buğday unu, 10 g kuru maya, ml su, 12 g tuz, g Şavşat ilçesinde üretilen tereyağı. Tarifi:Tereyağı haricinde tüm malzemeler karıştırılıp orta sertlikte bir hamur yoğrulur. Hamur, yumruk büyüklüğünde bezelere ayırılır ve üzeri örtülür. 15 dakika dinlendirilen bezeler, çok ince olmayacak şekilde oklavayla açılarak yufkalar elde edilir. Yufkalar bir örtüye serilir ve yaklaşık 10 dakika üstü örtülü şekilde dinlendirilir. Tereyağı köpük köpük olana kadar bakır tavada eritilip yufkaların üzeri yağlanır. Kenarlarından elle çekilerek inceltilen yufkalar, çapı 80 ile cm olacak şekilde açılıp yağlanır. 8 ilâ 12 cm eninde şeritler halinde kesilir. Şeritler, bir şerit sağa bir şerit sola gelecek şekilde katlanır. Katlanan ilk şerit ile ikinci şerit sağa sola katlanarak iki şeritten tek kete elde edilecek şekilde şekil verilir. Katlanmış yağlı şeritlerden oluşan kete yapımına hazır hamurlar, yağın donması için 10 dakika kadar bekletilir. Bekletme işlemi tamamlanan her hamur parçası, oklava ile takriben 15 cm çapında açılır. Açılan hamurlar bekletilmeden üzeri yağlanır ve önceden ısıtılmış kuzine sobaya yerleştirilerek odun ateşinde derecede sık sık çevirerek altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Bir adet Şavşat Ketesi ilâ gram ağırlığındadır. Tercihe göre tereyağı sürülerek servis edilir. Şavşat Ketesi çiğ veya pişmiş olarak derin dondurucuda 1 yıla kadar muhafaza edilebilir.
  22. Ardahan Ketesi, Kat Kat Kete Tarifi, Gevrek Kete Tarifi Bir kilo un geniş bir yoğurma kabına alınıp üzerine bir tatlı kaşığı instant maya, bir yemek kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı toz şeker eklenir. Havuz yapılıp kenardan yarım kahve fincanı sıvı yağ, bir çay bardağı ılık yağlı süt, bir yumurta akı ve iki su bardağı sıcağa yakın ılık su ilave edilip iyice yoğrularak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Yoğrulan hamur kurumasın diye üstü örtülür bir saat kadar dinlendirilip portakaldan biraz daha küçük bezeler hazırlanır. On tane civarında olmalıdır. Üzeri kapalı halde on dakika dinlendirilir. Bu arada bir su bardağı sıvıyağda gram tereyağı eritilir. Bezelerin her birini yufka şeklinde açılıp yağlanır. Kete yapımı için bir adet beze biraz un eklenerek geniş tezgâhın veya sofranın üzerinde oklavayla ince bir şekilde açılır. Ara ara un ilave edilerek iyice incelene kadar açmaya devam edilir. Üç yemek kaşığı kadar yağ karışımından serpilip yufkanın kenarlarından ortasına doğru katlayıp kaldırarak tamamen yağlanması sağlanır. Bezeleri yağlarken ketelerin fazla yağlı olmaması için, gereğinden fazla yağ sürülmemelidir. Bu yağlı yufka elle çevirerek iyice genişletilir. Yağlı olduğu için hamur yırtılmaz. Tezgahın veya sofranın üzerine tekrardan hamur serilip kenarlardan çekiştirerek iyice genişletilir. Yufka beş geniş şeritler halinde kesilip ilk üç parçası üst üste konularak hamur katlanmaya başlanır. Katlanıp yönü çevrilip dördüncü parçanın üzerine konur, tekrar çevrilerek katlanır. Yine yönü çevrilip son parçanın üzerinde sarılarak katlanır. Şekil verilen keteler bir tepsiye alınır. Sırayla hepsi çok bastırılmadan oklavayla üzerinden geçilerek birazcık daha genişletilip şekli düzeltilir. Ketelerin üzerine ilk başta ayrılan yumurtanın sarısına biraz da hazırlanan yağlı karışımdan eklenerek sürülür. derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Dilimlenerek sıcak veya soğuk sunulur. Dondurucuda muhafaza edilebilir. İçsiz Ardahan ketesi yumuşacık, parçalandığında araları tel tel ayrılan bir kete…İçli, içsiz, tatlı ve tuzlu çeşitleri yapılabilen kete çok nefis… İçli olacaksa tavada iki yemek kaşığı tereyağı eritilir. Yağ eriyince üzerine yarım bardak un ilave edilip kavrulur. Kavrulmuş un bir kenarda bekletilir. Bezeler hazırlanınca her bir parça açılıp içine kavrulan undan biraz konulup kapatılır. Yağlanan tepsiye keteler ters vaziyette konulup üzerine çatalla delikler açılır, bir adet yumurta sürülür ve fırına verilir.
  23. Ardahan Kaymaklı Gevrek Tarifi Bir kaba kaymak, un ve tuz alınarak kulak memesinden bir miktar yumuşak hamur yoğrulur. Yumurta ebadında hamur parçaları, pazılar hazırlanır. Oklavayla açılarak elde edilen yufkalar bir yandan orta hararette hazırlanmış olan saçda pişirilir. Peynir, çay veya salatayla sunulur.
  24. Posof Ketesi Bir kilo un elenir, çeyrek paket maya, ılık hale getirilmiş bir su bardağı sütle su ilavesiyle kulak memesi kıvamında yoğrulur. Kâsesi büyüklüğünde bezeler yapılır, kurumamaları için üstü örtülür. Bezeler çok ince açılmaz. Tereyağı eritilip açılmış hamurun üzerine sürülür. Bıçakla beş parçaya kesilip üç parça üst üste konulup katlanır. İki parça da yanlara sarılır. Biraz bekletilen hamur tekrar dördü bir tepsiye sığacak kadar biraz büyütülür. Üzerleri bir çay bardağı sıvı yağla yağlanır tepsiye alınırlar. derecedeki fırında üzeri kızaracak seviyede pişirilirler.
  25. Ardahan Feselli Tarifi Nasıl yapılır? Azerbaycan, Ardahan Katmeri, Feselli Katmer Tarifi, Feselli ne demek? Kars katmeri nasıl yapılır? Feselli, kahvaltılarda, çay saatlerinde, ara öğünlerde arasına tatlı marmelatlar sürülerek veya kahvaltılıklar konularak tüketilebilecek katmer olarak da bilinen harika bir bir lezzet Derin bir kaba üç su bardağı un elenir. Tuz, maya ve su eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur. Üç adet beze yapılıp beş dakika dinlendirilirler. Dinlenen bezeler oklavayla açılır. Aralarına eritilen gram tereyağı sürülerek üst üste dizilir. En son yufka da yağlandıktan sonra yufkalar rulo biçiminde sarılıp dilimlenir. Bu dilimlerin her birinden oklavayla istenilen incelikte yufkalar yapılır. Oklavanın ucuyla yağı iyice çekip iyi pişmesi gayesiyle delikler açılır. Açılan feselli hamurları fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış derecelik fırında yarım saat kadar pişirilir. Ara ara kalan yağ üzerine gezdirilir. Sıcak veya soğuk, bal, pekmez veya toz şekerle de yenilebilir. Tavada kete tarifi de farklı değildir. Kars katmeri teflon tavada feselli olarak da birer yemek kaşığı yağda pişirilebilir veya sacda az harlı ateşte pişirilir.
  26. Kete Nasıl Saklanır? Hazırlanan keteleri, gerektiğinde sunulmak üzere dondurucuda muhafaza edilebilir.
  27. Erzincan Ketesi Nasıl yapılır? Erzincan Kete Tarifi Erzincan ketesi içi: Bir yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağı bir tavada eritilir. İki su bardağı un eklenip karıştırılarak hafif kokusu çıkana dek kısık ateşte kavrulup soğumaya bırakılır. Erzincan kete hamuru için gram tereyağı eritilip soğumaya bırakılır. İki su bardağı süt çok az ısıtılır. Yarım paket yaş maya iki yemek kaşığı ılık suda ezilip yarım çay kaşığı toz şekeri eklenerek eritilir. Karıştırma kabına eriyip soğumuş yağ, bir çay bardağı sıvı yağ, ılık süt ve silme yarım yemek kaşığı tuz konularak karıştırılır. Eritilen maya eklenerek karıştırılır. Yedi su bardağı un ilave edilerek hamuru yoğrulur. Un sadece tamamen karışıncaya kadar yoğrulur. Hamurun üzeri örtülüp biraz kabarıncaya kadar mayalandırılır. Hamur altı eşit parçaya ayrılır. Unlayıp merdaneyle büyük bir tepsi büyüklüğünde açılır. Kavrulan içten hamurun yarısına kadar yayılır. İçli taraftan başlayıp rulo sarılır. Sonra bir ucundan başlayıp döndürerek yuvarlak biçim verilir. On dakika kadar dinlendirilir. Dinlenen kete merdaneyle bir pasta tabağı çapında açılır. Yağlı kâğıt serili tepsiye alınır. İki adet yumurta sarısı, bir çay kaşığı yoğurt ve yarım çay kaşığı toz şeker karıştırılıp ketelerin üzerine sürülür. Önceden derece ısıtılmış fırında iki tarafı kızarana dek pişirilir.
  28. Rulo Acma Kete Tarifi Geniş bir kabın iki su bardağı ılık süt, bir su bardağı ılık su, bir su bardağı sıvıyağ konulur, iki yemek kaşığı toz şeker, bir tatlı kaşığı tuz, bir paket yaş maya ve iki adet yumurtanın akı eklenerek karıştırılır. Yavaş yavaş yapışkan kıvamlı yumuşak bir hamur elde edilinceye dek un ilave edilir. Hamur yarım saat dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamur üç eşit bezeye bölünerek her bir bezeyi açılır. Arasına oda sıcaklığında erimiş tereyağı sürülür. Rulo yapılıp kesilir. Hazırlanan hamurlar tepsiye dizilip iki yumurtanın sarısı sürülüp susam veya haşhaş serpilir ve on beş dakika kadar tepside mayalandırılır. derecede pişirilir.
  29. Karadeniz ketesi nasıl yapılır? Trabzon Ketesi, Hemşin Ketesi İç malzeme için bir buçuk çay bardağı sıvı yağ bir tavada biraz ısıtılır. Üzerine iki su bardağı un eklenerek kısık ateşte hafif pembeleşinceye dek devamlı tahta kaşıkla karıştırılarak kavurun. Unun kokusu çıkıp kavrulduktan sonra ocağın altını kapatılır. Ocaktan alınıp bir kaba konulur ve arada karıştırılarak soğumaya bırakılır: Hamur için beş su bardağı un derin bir kaba elenir. Üzerine bir paket instant maya poşetini eklenip karıştırılır. Bir tatlı kaşığı tuz, bir su bardağı ılık süt, bir su bardağı ılık su, bir yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edilip yoğrulur. Hamurun üzeri örtülüp kırk beş dakika mayalandırılır. Mayalanan hamur hafif unlanmış tezgâhta tekrar yoğrulup altı parçaya ayrılır. Her biri merdaneyle yarım santim kalınlığında yuvarlak açılıp üzerlerine kavrulan un paylaştırılır. Rulo sarılıp tezgâhta yuvarlanarak kırk santim uzunluğuna getirilir. Sonra bir ucu sabit tutulup kendi etrafında döndürülerek çörek biçimine getirilir. Merdaneyle üzerine biraz bastırılarak hafifçe inceltilir. Bütün hamurlar hazırlanınca pişirme kâğıdı serili fırın tepsilerine yerleştirilip on dakika bekletilir. Fırın derecede alt-üst pişirme için önceden ayarlanır. Bir yumurta karıştırılıp hamurların üzerine sürülür. Tepsiler fırına sürülür. On dakika sonra tepsi yerlerini değiştirilip bir on beş dakika daha biraz kızarıncaya dek pişirilir. Karadeniz ketesi ılık veya soğuk sunulur. İç malzemede mısır unu, tereyağı, şeker ilavesi yapılabilir. Hamur kare kesilip malzemeden eklenerek köşelerinden dörde katlanabilir.
  30. 5 kilo undan kaç tane yufka çıkar? 25 kilo undan kaç tane yufka çıkar? Cevap mühim seviyede açılacak yufkanın genişliğine bağlıdır. "5 kg undan kaç kete çıkar?" dendiğinde de büyüklük önemlidir.

KETE-(KARS)

İçli Kete Tarifi

İçli Kete Tarifi için önce geniş bir kabın içine sıvı malzemeler koyulur, şeker, tuz, maya ve yumurta akı ilave edilerek karıştırılır.

Daha sonra kontrollü bir şekilde un ilave edilir. 

Yapışkan kıvamlı yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur 15 dk dinlenmeye bırakılır. Hamur dinlenirken iç harcı hazırlanır.

Tavaya sıvı yağ, un ve tuz ilave edilir kısık ateşte sürekli karıştırarak unun rengi değişene kadar kavrulur. 

Dinlenen hamuru 4 eşit bezeye ayırıp her bir bezeyi açıyoruz ve arasına tereyağ sürüyoruz dıştan içe katlayarak rulo yapıyoruz. 

Hazırladığımız hamurları yarım saat kadar dinlendiriyoruz dinlendikten sonra ruloları biraz yassılaştırıp kare şeklinde kesiyoruz. 

Her bir parçayı biraz merdane yardımı ile açarak arasına hazırlamış olduğumuz içten 1 tatlı kaşığı koyuyoruz ve her bir köşeden zarf şeklinde kapatıyoruz. 

Tepsiye dizip yumurta sarısı sürüp susam ekliyoruz ve 20 dk. kadar tepside mayalanmaya bırakıyoruz.

derecede pişiriyoruz.

İçli Kete hazır.

Afiyet olsun.



RESİMLİ ANLATIM :

İçli Kete Tarifiin it

Pamuk Kete Tarifi

Kete Türkiye&#;nin farklı yörelerinde yapılan, yöresel özellikler taşıyan bir hamur işidir. Lezzetiyle, görüntüsü ile iştah açan, oldukça doyuruşu olan keteyi içine koyduğunuz malzemeler yumuşacık yapar. Pamuk kete tarifimiz de adından da anlaşılacağı gibi bu yöresel lezzetin yumuşacık halidir, denemelisiniz.

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı oda sıcaklığında yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurtanın beyazı (sarıları üzeri için ayrılacak)
  • 1 paket toz maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Arasına sürmek için tereyağı ve sıvı yağ

Hazırlanışı

Sponsorlu Bağlantılar

Hamuru hazırlamak için maya ve un dışında kalan tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım ve karıştıralım. Karışıma mayayı ve biraz da unu ilave edip karıştıralım. Kalan unu azar azar ilave ederek ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerini streç film ile kapatıp, kalın bir bez ile sararak yarım saat mayalanması için bekletelim. Bu arada aralarına sürmek için yaklaşık gram tereyağı ile yarım çay bardağı sıvı yağı tavada ısıtalım. Mayalanan hamuru tezgahın üzerine alalım ve hafif yoğurarak toparlayalım ve dört eşit parçaya bölelim. Bezelerden birini alalım ve yağlı elimizle servis tabağı büyüklüğünde açalım. Tüm bezeleri bu şekilde açalım ve aralarına yağ sürerek üst üste koyalım. Bu şekilde 15 dakika kadar dinlendirelim. İlk açtığımız bezeyi alalım ve yağladığımız elimizle açabildiğimiz kadar açalım. Açtığımız bezeni üzerine yağ sürelim ve rulo şeklide saralım. Spiral şekli verdiğimiz hamuru elimizle biraz daha açalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alalım. Tepsinin üzerini streç film ile kapatıp, tepsi mayası için yarım saat bekletelim. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürelim ve önceden ısıtmış olduğumuz  fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

pamuk kete tarifi, pamuk kete nasıl yapılır, pamuk kete nasıl pişirilir

Sponsorlu Bağlantılar

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası