luca ihracat faturası / Yurt Dışı Cari Kart Tanımı Nasıl Yapılmaktadır? : -

Luca Ihracat Faturası

luca ihracat faturası

E-İhracat Faturası Nasıl İptal Edilir?

seafoodplus.info adresinde Kullanıcı Adı ve Şifremizle birlikte sisteme giriş yaptıktan sonra;

sol üst köşede bulunan Fatura Sorgulama seçeneği ile Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan alınan “ETTN No” ve “VKN” ile veya yine sol üst köşede bulunan  Fatura Listesinde iptal edilecek fatura bulunur.

E-fatura iptal işlemi ekranda yer alan “İşlemler” sekmesinde bulunan “Fatura İptal Et” seçeneği ile yapılacaktır.

Not: Tek Pencere Sistemi üzerinden oluşturulan bir e-faturanın gümrük beyannamesinde kullanılması durumunda sistem iptal işlemine izin vermeyecektir.

Tek Pencere Sistemi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi için GTB ile iletişime geçebilirsiniz. 84 82

 

İlk defa e-Fatura hizmetinden faydalanacağım. İşnet’in özel entegratörlük hizmetinden faydalanmak istiyorum, hangi işlemleri yapmalıyım ?

e-Fatura’ya ilk kez geçiş yapacak firmalar, TÜBİTAK - KamuSM tarafından mali mühür sertifikası ve şifresini temin ettikten sonra seafoodplus.info adresinden yararlanma yöntemini “Özel Entegrasyon” seçerek e-Fatura başvurusu yapmalıdır. Sonrasında seafoodplus.info sayfasından online sözleşmemizi doldurarak elektronik olarak imzlayabilir , e-imza ya da mali mühürünüz ile aktivasyon işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

e-Fatura kayıtlı kullanıcısı olduktan sonra kâğıt fatura gönderme ve alma yapabilir miyiz ?

e-Belge uygulamalarına dahil olan mükellefler sisteme dahil oldukları 7. günün sonuna kadar, söz konusu belgeleri kağıt ortamda da düzenleyebilirler. Ancak hem e-Belge hem de kağıt ortamdaki belgelerinden sadece birinin düzenlenmesi gerekmektedir. 7. gün sonrası kağıt ortamda belge düzenlenmesi halinde kanunda yazılı cezalar tatbik edilir.

İsteğe bağlı olarak e-Fatura sistemine dahil olunabilir mi?

İsteğe bağlı olarak e-Fatura sistemine dahil olunabilir. Bu firmalar istedikleri takdirde e-Fatura sisteminden herhangi bir yaptırım olmadan çıkabilirler. Fakat ilgili kanun ve tebliğe istinaden bu firmalar, e-Fatura sistemindeyken alıp gönderdikleri e-Faturaları 10 yıl süre ile saklamakla yükümlüdür.

Temel ve Ticari fatura senaryosu arasındaki farklar nelerdir ?

İki fatura senaryosu arasında sadece faturaya sistem üzerinden kabul / red yanıtı imkânı açısından farklılık bulunmaktadır. Alıcı firma, ticari faturaya 8 gün içerisinde "Red" veya "Kabul" yanıtı gönderilmesi imkânı bulunmaktadır. Temel faturaya itiraz ise GİB’in “e-Fatura İptal Portalı” ya da harici yollarla (Noter ya da KEP) yapılabilir.

Nette Fatura Portal sisteminde birden fazla kullanıcı tanımlamak mümkün mü? Kullanıcılar arası onay işlemleri yapılabiliyor mu ?

Nette Fatura portalimize, istediğiniz kadar kullanıcı tanımlayabilir, tanımlanan kullanıcılara yetkiler vererek onay akış süreçlerine dahil edebilirsiniz.

GİB portalden ya da Farklı özel entegratördeki e-faturalarımı Nette Fatura portaline taşıyabilir miyim ?

Zipli dosya şeklinde fatura XML’ lerini yükleyebilirsiniz. Yüklemiş olduğunuz faturalarınız 10 yıl boyunca güvenle saklamaktadır.

Nette Fatura Portalinde rapor alma imkânı var mı ?

Nette Fatura portalinde, gelen-giden belgelerinize ait detaylı rapor alma ve excele aktarma imkanı bulunmaktadır.

Nette Fatura portalinde Toplu Fatura oluşturulabilir mi ?

Nette fatura Portalimizde excel şablonlarımız ile toplu e-Fatura ve e-Arşiv fatura oluşturabilirsiniz.

e-Fatura ya da e-Arşiv fatura keseceğimizi nasıl bileceğiz ?

e-Fatura uygulamasına dahil olan firmaların listesini GİB, seafoodplus.info sitesinde düzenli olarak yayınlamaktadır. Bu listeye Nette Fatura Portalimiz üzerinden de ulaşabilirsiniz. İşnet Nette Fatura portali GİB kayıtlı kullancı listesine güncel sorgular yapmaktadır. Alıcı firma VKN ya da TCKN bilgisi yazıldığında, düzenlenecek belge tipi otomatik gelecektir.

GİB portali kullanırken aynı anda özel entegratör kullanabilir miyim ?

GİB platformunu kullanırken aynı anda herhangi bir özel entegrasyon yöntemini kullanmanız mümkün değildir.

Gönderdiğim faturaların yerine ulaşıp ulaşmadığımdan nasıl emin olabilirim ?

Nette Fatura portali üzerinde yer alan “Giden faturalar” menüsünde faturalarınızın yanında bulunan Durum bölümünde , faturanızla ilgili aşamayı görebilirsiniz.

E-Belge hizmeti için nasıl kontör satın alabilirim ?

seafoodplus.info web sayfası üzerinden paket tariflerimize ulaşabilirsiniz. Nette fatura sayfamızda kontör satın al seçeneği ile kredi kartınızla kontör paketi satın alabilirsiniz.

e-Arşiv, e-Smm, e-Mm ve e-Döviz belgelerinin raporlanması nasıl yapılır ?

e-Arşiv belgelerin raporlarının günlük dönemler halinde ve en geç izleyen günün sonuna kadar e-Arşiv uygulaması üzerinden GİB’e raporlanması gerekmektedir. İşNet özel entegratör aracılığıyla düzenleyeceğiniz belgelerin raporlanması otomatik olarak yapılmakla birlikte, elektronik olarak düzenlemiş olduğunuz e-Arşiv belgeleri alıcısına gönderim sonrası manuel olarak da raporlama başlatılabilir.

e-İrsaliye kimlere düzenlenebilir ?

e-İrsaliye mükellefi olan firmalar birbirlerine e-İrsaliye düzenlemek zorundadır. e-İrsaliye mükellefi olmayan firmalara da muhtelif alıcı olarak e-İrsaliye gönderimi yapılabilir.

Alıcının e-irsaliye mükellefi olup olmadığını nerden anlaşılabilir ?

Nette Fatura portalimiz GİB e-İrsaliye kullancı listesine güncel sorgu yapmakta olup alıcı VKN ya da TCKN bilgisi yazılması durumunda, mükellef listesinden otomatik kontrol edecektir.

turmob-efatura

e-Fatura

Türkiye’nin ilk ve en büyük web tabanlı muhasebe programı Luca Yazılım; deneyimi, altyapısı, yazılım gücü ile belgelerinizin yasal süre boyunca güvenli bir şekilde saklanıp erişilebilir olmasını garanti ediyor.
e-Belge ürünlerini oluşturan e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-MM ve e-SMM ile firmaların elektronik belge dönüşüm süreçlerini kolaylaştırmayı hedefliyoruz.

Sorularınız mı var? Tıklayın sizi arayalım!

Lights

Avantajlar

Gelir İdaresi Başkanlığı Mevzuatıyla Uyumlu Çözümler

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) mevzuatıyla uyumlu olmanın ve sürekli güncellenmenin yanı sıra ürün bazlı geliştirdiği fonksiyonlar ile karmaşık süreçlerin sorunsuz ve kesintisiz devam etmesine yardımcı oluyor.

Mevzuat ile % uyumludur.

Yeni çıkan mevzuatları takip etmek zorunda kalmayın. Değişen mevzuata göre güncellemeleri takip eden uzman ekibimiz bunu sizin yerinize yapar.

Kolay ve Esnek Kullanım.

Türkiye’nin en büyük firmaları ile çalışmalar sonucu en çok kullanılan özelliklere göre optimize edilmiş arayüzümüz ile e-çözümler ürün ailesini kolayca kullanmaya başlayın.

Luca Mali Müşavir Paketi, Luca Net Kobi Ticari, Luca Koza Yazılımı ile uyumludur.

Gelen ve giden faturalarınıza ait işlemlerin muhasebe programınızla ile uyumluluğu bir problem olmasın. e-dönüşüm ürün ailesi ile belgelerinizi otomatik muhasebeleştirmek oldukça kolaydır.

Detaylı Raporlama.

Gönderen/alıcı firma, fatura tutarı gibi kriterler bazında detaylı raporlama imkanı.

Esnek raporlama ile e-Fatura içerik bilgilerini excel olarak raporlayın.

Fatura Saklamaktan Kurtulun.

Faturalarınız bulut ortamda saklanır ve dilediğiniz zaman rahatlıkla eski faturalarınıza ulaşabilirsiniz.

Sınırsız Destek.

Faturalarınız bulut ortamda saklanır ve dilediğiniz zaman rahatlıkla eski faturalarınıza ulaşabilirsiniz.

İndirme.

Toplu fatura indirme, yazdırma, arşivleme ile işlemlerinizi kolaylaştırın.

e-Fatura ile ilgili sıkça sorulan sorular

e-Faturaya geçince e-defter kullanımı da zorunlu mu?

İsteğe bağlı e-Fatura sistemine geçiş yapan firmaların e-deftere geçmeleri zorunlu değildir. Ancak yılı cirosu 5 milyon TL’yi aşan ve 1 Temmuz 'de e-Fatura ve e-arşiv sistemine geçen firmaların 1 Ocak tarihinde e-deftere geçiş yapmaları zorunludur. Bununla birlikte cirosu 5 milyon TL’nin altında olan ve e-Fatura kullanmayan firmalar da e-deftere isteğe bağlı geçiş yapabilir.

Temel senaryo ile gelen faturayı nasıl iptal edebilirim?

"Temel Fatura" senaryosundaki e-Faturanın e-Fatura İptal Portalı üzerinden iptal edilmesi için öncelikle alıcı ya da satıcı iptal talebinde bulunması gerekir. İptal talebinin ardından fatura numarası ve fatura bilgilerini yazarak kendisine ait mali mühürle imzalaması gerekmektedir.

Türmob Luca e-Fatura uygulamasına nasıl dahil olabilirim?

e-Fatura başvurusu yapabilmek için öncelikle mali mühür edinmelisiniz.(Şahıs şirketleri için e-imza yeterlidir). GİB e-Fatura başvurunuzu yaptıktan sonra online sözleşme ile başvuru talebinizi oluşturabilirsiniz.

e-Fatura ve e-Arşiv Fatura farkı nedir?

Eğer fatura gönderdiğiniz müşteriniz de sizin gibi e-Fatura sistemine dahilse, oluşan belge “e-Fatura” olarak isimlendirilir. Eğer müşteriniz e-Fatura kullanmıyorsa oluşan belge “e-arşiv fatura” olarak isimlendirilir. Kullanıcılar açısından herhangi bir işlem farkı yoktur, sistem bu kontrolü müşterinin vergi numarası üzerinden otomatik olarak yapar.

e-Fatura uygulamasına geçtikten sonra kâğıt fatura düzenleyemez miyim?

e-Fatura uygulamasına geçtikten sonra e-Fatura sistemine dahil olan firmalara e-Fatura düzenlemeniz, e-Fatura yükümlüğü olmayan firmalara ise e-Arşiv Fatura düzenlemeniz gerekmektedir.

Kime e-Arşiv Fatura, kime e-Fatura keseceğimi nasıl bilebilirim?

e-Fatura uygulamasına dahil olan firmaların listesini GİB, seafoodplus.info sitesinde düzenli olarak yayınlamaktadır. Bu listeye Türmob - Luca e-belge portalimiz üzerinden de ulaşabilirsiniz. Türmob - Luca e-belge portali bu konuda gerekli kontrolleri otomatik yapmakta ve yanlış fatura kesilmesinin önüne geçmektedir.

İhracatta e-Fatura zorunluluğu var mıdır?

Eğer e-Fatura sistemine geçiş yaptıysanız ve sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu’na göre, mal ihracı ve yolcu beraberi eşya ihracı kapsamında fatura kesecekseniz, faturanızı elektronik fatura olarak düzenlemeniz gerekir. Ayrıca, herhangi bir firmaya 1 gün içerisinde KDV dahil TL ve üzeri veya vergi mükellefi olmayan birine 1 gün içerisinde KDV dahil TL ve üzeri bir değerde ihracat yaptıysanız e-arşiv fatura kesmeniz zorunludur. Bu durumlar dışında, e-Fatura sistemine kayıtlı olmayanların ihracatta e-Fatura düzenleme zorunluluğu bulunmamaktadır. Bir başka deyişle; mükellefin ihracat faturası düzenliyor olması, e-Fatura ve diğer e-belge uygulamalarına geçmesini zorunlu kılan bir durum olarak görülmemektedir.

Geriye dönük kaç gün için e-Fatura düzenlenebilir?

Vergi Usul Kanunu’na göre, e-Fatura ve e-arşiv fatura geriye dönük olarak en fazla 7 gün öncesine kadar düzenlenebilir. 7 günün aşılması dahilinde %10 oranında Özel Usulsüzlük Cezası uygulanır. Bu nedenle herhangi bir cezaya maruz kalmamak için faturalarınızı zamanında düzenlemeniz önemlidir.

Yıl içerisinde e-Faturaya geçebilir miyim?

Elbette. veya cirosu 5 milyon TL ve üzeri olan şirketlerin 1 Temmuz 'den itibaren e-Fatura kullanması zorunlu tutulurken, zorunluluk kapsamı dışında olan ve gönüllü geçiş yapmak isteyen firmalar yılın herhangi bir zamanında e-Faturaya geçiş yapabilirler.

Sorularınız mı var? Tıklayın sizi arayalım!

Yurt Dışına e-Arşiv Fatura Nasıl Kesilir?

Yurt dışına e-Arşiv Fatura keserken alıcı vergi kimlik numarası 10 tane 2 () yazılarak işlem yapılır. GİB e-Arşiv portal üzerinden kestiğiniz e-Arşiv Faturalarında vergi no olarak 10 tane 2 () yazabilirsiniz.

Eğer mal ihracı yapıyorsanız;

Yurt dışına kesilecek faturaları iki bölüme ayırabiliriz

  • Ürün / Mal Satışı Faturaları - fiziki teslimat gerektirecek faturalar
  • Hizmet Satışları - fiziki teslimata gerek olmayan satışlar. Örneğin yazılım veya danışmanlık satışları

Yabancı müşterinize e-Arşiv fatura veya e-Fatura kesmek için lütfen aşağıdaki adımları uygulayınız. 

  • Anasayfadan "Yeni Fatura" düğmesine tıklayınız
  • Gelen ekrandan Vergi Numarası bölümüne yazınız
  • Yabancı müşterinizin adını yazınız, müşteriniz ismini vermek istemezse NİHAİ TÜKETİCİ yazabilirsiniz.
  • Yabancı müşteriniz adresini yazdırmak istiyorsa yazabilirsiniz yoksa sadece ülkesini yazabilirsiniz. 
  • Ülke bölümünden yabancı müşterinizin ülkesini yazınız.
  • Ürün bilgilerini ve fiyat bölümlerini doldurup altta bulunan "e-Arşiv Fatura Kaydet" / "e-Fatura Kaydet" başlantısına tıklayınız. 

Sistem faturanızı oluşturup otomatik e-Arşiv Fatura PDF görüntüleme ekranını getirecektir.

Ürün / Mal Satışı Faturaları

İhracat e-Fatura kullanım zorunluluğunuz vardır. İhracat e-Fatura, yurtdışına yapılan satışlardan, ihracat beyannamesiyle gönderilen ürünler için kesilir. İhracat e-Fatura hazırlanıp, Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden Gümrük Ticaret Bakanlığına iletilir. Gümrük Ticaret Bakanlığı otomatik olarak referans numarası içeren belgeyi gönderir. Gümrük Ticaret Bakanlığından alınan referans numarası ihracat beyannamesinde işlenerek işlemler tamamlanır.

Ürünler gümrük kontrolünden ve sınırdan çıktığında, Gümrük Ticaret Bakanlığı içinde intaç tarihi ve intaç referans numarası olan ticari cevap gönderir. Gümrük Ticaret Bakanlığından ticari cevaptaki ek bilgiler KDV iadesi işlemlerinde kullanılır.

İhracat e-Fatura’dan önceki dönemde, Gümrük Ticaret Bakanlığından intaç bilgilerinin alınması için aylarca bekleniyordu. Beklenen süre boyunca mükellefin KDV yüküne katlanması gerekiyordu. İhracat e-Fatura ile birlikte intaç bilgileri sn içinde e-Fatura sistemlerine ve mükellefe ulaşıyor.

Hizmet Satışları - fiziki teslimata gerek olmayan satışlar.

Yabancı Müşteriye e-Arşi Faturalarınızı Faturaport ile kesebilirsiniz. Bu tür satışlarda ise GİB e-Arşiv Portal veya Faturaport ile Satış Faturası düzenleyebilirsiniz. 

Düzenleyeceğiniz faturada alıcı adresi yurt dışı olmasına dikkat etmeniz gerekecektir. Ayrıca Yurt Dışı e-Arşiv faturası olduğundan KDV %0 seçebilirsiniz. 

Faturalarınızı Dolar veya Euro olarak kesmek isterseniz bu bağlantıdan dolar faturanın nasıl kesildiğini öğrenebilirsiniz. 

 

GİB e-Arşiv Fatura

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir