kefken de gezilecek yerler / Kerpe'de Gezilecek Yerler Listesi: 28 Harika Yeri Keşfet! | Fixbilet Blog

Kefken De Gezilecek Yerler

kefken de gezilecek yerler

20 Yöresel Lezzet

*Kerpe’de Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

– Simgesel Doğal Yapılar

1. Kartal Kayalıkları (Kerpe Kayalıkları)

Kerpe Kayalıkları

Burası Neresi? Kerpe’de gezilecek yerler listemizdeki ilk durağımız tabi ki Kartal Kayalıkları… Kocaeli’nin saklı cenneti Kerpe denildiğinde akla ilk gelen her zaman Kartal Kayalıkları olmuştur. Kartal Kayalıkları, diğer adıyla Kerpe Kayalıkları, uzun zaman içerisinde dalga ve rüzgarların bir heykeltıraş gibi ince ince işleyerek meydana çıkardığı falezlerden oluşmaktadır. Efsanevi bir manzaraya sahip olan bu kaya oluşumları, Kerpe Plajı’nın hemen üstünde yer alıyor. Kerpe’ye gelmişken bu eşsiz manzarayı kaçırmak istemeyeceğinizden eminiz!

Neden Gitmeliyim? Kerpe ile bütünleşmiş bir güzellik olan Kartal Kayalıkları, özellikle yaz aylarında insanların ilgi odağında oluyor. Yerli ve yabancı birçok turist bu kayalıklarda, balık tutmak, fotoğraf çekmek, denize girmek ve hatta güneşlenmek gibi birçok aktiviteyi gerçekleştirebiliyor. Bana göre Kartal Kayalıkları’nda yapılacak en mükemmel şey gün batımı manzarasını seyretmek olur. Zira buradaki manzaraya bayılacaksınız!

Dikkat! Kartal Kayalıkları’nın uzunluğu yer yer 15 metreyi bulabiliyor. Ve bu noktalara yalnızca tırmanarak çıkılabiliyor. Bundan dolayı çocuklar için pek uygun olmamakla birlikte; dikkatli olmak şart!

Kaçırmayın!İstanbul’a yakın tatil yerlerinden biri olan Kerpe ve bu şirin tatil beldesinde bulunan doğa harikası Kartal Kayalıkları’na yalnızca 2 – 2,5 saatte ulaşabilirsiniz. Ayrıca çevrede bulunan kamp alanlarında, çadır kurup konaklama şansı elde edebilirsiniz.

– Plajlar

2. Kumcağız Halk Plajı

Kumcağız Halk Plajı

Burası Neresi? Kefken ile Kerpe arasındaki en büyük plaj olan Kumcağız Halk Plajı’nın bir kısmı, ayni isimli Kumcağız muhtarlığında yer alıyor. Mavi bayraklı olarak tescillenmiş olan plaj, Kumcağız deresiyle ikiye bölünüyor. Kumcağız Plajı’na ulaşım Kandıra – Kerpe – Kumcağız yolu takip edilerek sağlanıyor. Kefken merkezinden ise 5 dakikalık bir yürüyüş sonrası Kumcağız Plajı’na ulaşılabiliyor. Bir göl kadar duru bir denize sahip olan Kumcağız, sığ sularıyla hem çocuklar hem de yüzme bilmeyenler için oldukça ideal bir plaj.

Neden Gitmeliyim? Kerpe’deki en temiz, en korunaklı ve aynı zamanda en büyük plaj olan Kumcağız Plajı, incecik ve yumuşacık kumsalıyla da Kocaeli’de bir numara diyebilirim. Plajda şezlong, şemsiye, duş ve tuvalet gibi imkanlar mevcut. Lakin şemsiye ve şezlongları kullanmak için kiralamak gerekiyor. Diğer imkanlardan ücretsiz olarak yararlanılabiliyor. Plaj yakınında çay bahçesi, kafeterya ve büfe bulunup; plaj çevresinde kamping alanları ve pansiyon gibi konaklayabileceğiniz işletmeler hizmet veriyor.

Hafta sonları oldukça kalabalık olan Kumcağız Plajı’na daha sakin bir günde gitmek isterseniz için hafta içini tercih etmelisiniz. Çocuklu aileler için fazlasıyla güvenilir bir plaj olan Kumcağız’da cankurtaran ekipleri de her ihtimale karşı hazırda bulunuyor. Bunun yanı sıra Kumcağız Plajı’na ulaşmak için Kandıra Otogarı’ndan haftanın yedi günü 07.00 ile 23.00 arasında düzenli olarak hareket eden minibüslerine binebilirsiniz. Özel araçla gelecek olanlar plaj otoparkından yararlanabilir; üstelik bisikletler için de uygun alanlar bulunuyor.

3. Kerpe Plajı

Kerpe Plajı

Burası Neresi? Kocaeli’deki altı mavi bayraklı plajdan biri olan Kerpe Plajı, günübirlik yüzme aktivitesi için en sıklıkla tercih edilen plajdır. Zira İstanbul’a yakın olmasıyla da oldukça ideal bir konumda olan Kerpe Plajı, yaz sezonu boyunca özellikle hafta sonları hınca hınç dolup taşıyor. 500 metre uzunluğa ve 10 metre genişliğe sahip olan plajda, tuvalet, duş kabini, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkanlar mevcut.

Bunun yanı sıra plajda, güvenli denize girme sahası, cankurtaran ekibi, sağlık ekibi ve özel güneşlenme alanları bulunuyor. Kerpe Plajı, engelli vatandaşlar için de uygun olanaklara sahip. Karadeniz’in hırçın, dalgalı sularından etkilenmeyen Kerpe Plajı, tertemiz denizi ve incecik kumsalıyla çocuklar için de oldukça uygun. Üstelik plaja girmek tamamen ücretsiz. Lakin şezlong ve şemsiyeleri kullanmak için kiralamak gerekiyor.

Plajın hafta sonları fazlasıyla kalabalık olması nedeniyle erkenden yola çıkmanızı öneriyorum. Aksi takdirde yer bulmak epey güç! Kerpe Plajı’na toplu vasıtayla ulaşmak için Kocaeli’den haftanın yedi günü, düzenli aralıklarla hareket eden Körfez – İzmit – Kefken – Cebeci güzergahını takip eden 800-C numaraları otobüse binebilirsiniz. Kerpe Plajı çevresinde konaklamak için pansiyon, apart otel ve kamping alanları gibi imkanlardan yararlanabilirsiniz.

4. Sosyete Plajı

Kerpe Sosyete Plajı

Burası Neresi? Kerpe Plajı’nın 100 – 150 metre kadar ilerisinde yer alan Sosyete Plajı, özel bir işletme bünyesinde hizmet vermektedir. Kerpe Plajı’nın bittiği alandan başlayan plaj, özelleştirilmiş ve betan zemin üzerine kum dökülerek yapay bir kumsal haline getirilmiş. Halk plajına nazaran daha nizamlı ve daha sakin olan plajda, kafeterya ve büfe gibi hizmetler mevcuttur.

Fakat burada farklı olarak, yalnızca şezlong kiralama ücretlidir. Fiyatlar yıllara göre değişiklik gösterebilir. Oldukça temiz bir denize ve kumsala sahip olan plaj, Kocaeli ve İstanbul’da yaşayanlar tarafından yoğun rağbet görüyor. Sosyete Plajı içerisinde yine WC, duş kabini ve soyunma kabini gibi hizmetler mevcut.

5. Miço Koyu Kadınlar Plajı

Miço Koyu Kadınlar Plajı

Burası Neresi? Kocaeli’nin altıncı mavi bayraklı plajı olan Miço Koyu Kadınlar Plajı, adından da anlaşılacağı üzere yalnızca kadınlara hizmet veriyor. Plaja 8 yaşından büyük erkek çocukları dahi alınmıyor. Kadınlar için oldukça rahat ve korunaklı bir alana sahip olan plajda, 700’den fazla şezlong bulunuyor. Plaj kapsamında, yeme – içme ihtiyacını karşılamak adına hizmet veren 250 kişi kapasiteli bir kafeterya bulunuyor. 2016 yılından bu yana gelişerek hizmet vermeye devam eden Kadınlar Plajı, 81 dönümlük arazi üzerinde yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Miço Koyu adıyla bilinen bölgede tamamen kadınlar için özelleştirilmiş; yürüyüş parkurları, spor alanları, WC, soyunma kabinleri, plaj voleybol alanı, ağaçlık mesire alanları, masalı oturma alanları, duş kabinleri ve otopark gibi özel hizmet alanları bulunuyor. Ayrıca plajda hizmet veren cankurtaran ekibi de yine kadınlardan oluşuyor. Plaja, dışardan yiyecek ve içecekle girilebiliyor.

Plaj girişinde herhangi bir ücret alınmayıp; şezlong ve şemsiye kullanabilmek için cüzi bir miktar karşılığı kiralamak gerekiyor. Yemyeşil bir tabiatın içinde, tertemiz bir denize sahip olan Miço Koyu Kadınlar Plajı, Kerpe’de gezilecek yerler arasında, özellikle kadınlar için en başlarda yer alması gereken bir plaj!

6. Kerpe Diem Beach

Kerpe Diem Beach

Burası Neresi? Kerpe Diem, Kerpe’nin güney kıyısında, eğlenme, dinlenme ve yeme – içme hizmeti veren geniş bir tesistir. Bu hizmetlerden biri olan Kerpe Diem Beach, kumlu bir plaj üzerinde bulunan ve her türlü imkana sahip olan güzel bir plajdır. Kerpe Diem Beach’te, şezlong, şemsiye, WC, duşa kabini, WC, soyunma kabini ve restoran-kafe gibi imkanlar mevcut. Adını, Türkçede ”Anı Yaşa!” anlamına gelen ”Carpe Diem” felsefesinden alan mekan, canlı müzik programları, lezzetli balıkları ve benzersiz manzarasıyla oldukça ünlüdür.

Neden Gitmeliyim? Kerpe Diem Beach, fiyat açısından cebe uygun olmakla birlikle; plajdan yararlanabilmek adına belirli bir miktar ücret vermek gerekiyor. Söz konusu ücretin miktarı, sezondan sezona değişiklik gösterilebiliyor. Kerpe Diem restoranı ve plajıyla yalnızca yaz sezonu boyunca hizmet veriyor. Dolayısıyla kışın kapalı! Kerpe Diem genel hatlarıyla; Kerpe Kahvaltı, Kerpe Balık, Kerpe Eğlence, Kerpe Cafe-Garden Bar ve Kerpe Restoran bölümlerinden oluşuyor. Ayrıca tesiste konaklayabileceğiniz bir butik otel de mevcut.

7. Cebeci Plajı

Cebeci Plajı

Burası Neresi? Kandıra’nın Cebeci Köyü’nde yer alan Cebeci Plajı, Kerpe’nin 3,7 kilometre kuzeydoğusunda konumlanıyor. Cebeci Plajı, Kocaeli’ndeki mavi bayraklı plajlardan biri olup; 5 kilometrelik uzunluğa sahiptir. İstanbul’a yakın denize girilebilecek sayılı yerden biri olan Cebeci, yaz sezonu boyunca iğne atsan yere düşmeyecek bir kalabalıkla dolup taşıyor.

Neden Gitmeliyim? Plajda, şezlong, şemsiye, duş kabini, WC ve soyunma kabini gibi imkanlar mevcuttur. Halk  plajı niteliğinde olan Cebeci’ye giriş ücretsiz olsa da şezlong kullanımı için belirli bir ücret vermek gerekiyor. Bunun yanı sıra özellikle hafta sonları fazlasıyla kalabalık olan plaja gitmek için sabahın erken saatlerinde yola çıkmak şart! Aksi takdirde yer bulmak pek mümkün olmuyor. Kalabalıktan hoşlanmıyorsanız hafta içi bir günü tercih edip; huzurlu bir gün geçirebilirsiniz.

Dilerseniz plaj çevresinde bulunan kamping alanlarında çadır kurup kamp yapabilir veya yine çevredeki pansiyon ve butik otellerde konaklayabilirsiniz. Cebeci Plajı’nda sörf, kay sörf, dalga sörfü, Scrubs diving ve freediving gibi sportif aktivitelerin her birini gerçekleştirebilir; plaj voleybolu ve plaj futbolu alanlarında eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca plajda yeme – içme ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz restoran ve kafe bulunuyor.

Kaçırmayın! Cebeci Plajı’na ulaşmak için eğer İstanbul’dan yola çıkacaksanız öncelikle Harem Otogarı’na gitmeniz gerekiyor. Sonrasında Kocaeli – Kandıra otobüslerine binmelisiniz. Kandıra Otogarı’nda indikten sonra Kefken – Cebeci dolmuşlarına binerek plaja ulaşabilirsiniz. Kocaeli’nden yola çıkacaksanız Körfez – Derince – İzmit – Kefken – Cebeci güzergahında ilerleyen 800-C numaralı otobüse binebilirsiniz. Otobüsler haftanın yedi günü hizmet veriyor.

8. Sarısu Plajı

Sarısu Plajı

Burası Neresi? Kerpe ile arasında 8 kilometre mesafe buluna Sarısu Plajı, 1 km uzunluğunda bir sahil şeridinden oluşuyor. Sarısu, tam bir doğa harikası. Bunu plaja ulaşım için kullanacağınız yoldan da kolayca anlayabilirsiniz. Zira Karadeniz’in yemyeşil atmosferiyle karşılaşacaksınız. Tamamıyla doğal bir yer olan Sarısu Plajı, özellikle kamp tutkunlarının çok iyi bildiği ve yoğun rağbet gösterdiği harika bir yerleşimdir. Burada kamp için uygun bir dizi alan bulunmaktadır. Hatta Türkiye’nin en iyi kamp alanlarından biri olduğunu söyleyebilirim.

İncecik kumsalı ve tertemiz deniziyle beğeneceğinizi düşündüğüm Sarısu Plajı’nı Kerpe’de gezilecek yerler listesine eklememek olmazdı! Sarısu Plajı’nın çevresinde kamp alanlarının yanı sıra kır gazinoları ve kafeler de mevcut. Kandıra otogardan, 818 numaralı Kandıra – Kumcağız – Kerpe hatlı minibüse binerek Sarısu Plajı’na ulaşabilirsiniz. Muhteşem bir manzarayla karşılaşacağınız için fotoğraf makinenizi yanınıza almayı unutmayın!

– Seyir/Manzara Noktaları

9. Kandıra Babatepe

Kandıra Babatepe

Burası Neresi? Kerpe’ye hakim noktada bulunan Babatepe, harika bir seyir noktası. Buradan Kerpe’nin ve Karadeniz’in muhteşem manzarasının seyretmek mümkün. Ayrıca Babatepe’de Türkiye’nin önemli tarihi şahsiyetlerinden biri olan Akçakoca Bey’e ait anıt bir mezar bulunmaktadır. Akçakoca Bey Anıt Mezarı, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Aşağıda Akçakoca Bey’le ilgili detaylı bilgi verdiğim için burada fazla ayrıntıya girmiyorum. Sözün kısası Babatepe’ye manzara seyretmeye gelmişken Akçakoca Bey’in anıt mezarını da ziyaret edebilirsiniz.

*Doğal Güzellikler

– Koylar

10. Ömerağzı Koyu

Ömerağzı Koyu

Burası Neresi? Kerpe’de gezilecek yerler listemizde şimdiki durağımız Ömerağzı Koyu… Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı Kerpe beldesinde, Karadeniz kıyısında yer alan Ömerağzı Koyu, esasen bir kamp alanı olarak kullanılıyor. Türkiye’nin en meşhur kamp yerlerinden biri olan koy, hafta sonları çadırını alıp kamp kurmaya gelenlerle dolup taşıyor. Koyun en güzel yanlarından biri de deniz kenarında olması ve yaz aylarında suyun keyfini çıkarma imkanı vermesi.

Neden Gitmeliyim? İstanbul’a yakın kamp yapabilecek en ideal yerlerden biri olan Ömerağzı Koyu, yan yanan bulunan iki ücretli kamp ve piknik alanından oluşuyor. Koy, geniş çayırı ve yemyeşil ormanlarıyla doğa içinde kafanızı dinleyip, huzurlu bir hafta sonu geçirebileceğiniz kadar güzel. Üstelik içinde WC, duş kabinleri, temiz su ve kafeterya gibi imkan ve hizmetler mevcut.

Deniz yapısı sığ ve duru olan koy çocuklu aileler için de oldukça uygun. Zira burada çoluk çocuk denize girebilir, suyun tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Bunun yanı sıra, Ömerağzı Koyu, yoga, meditasyon, doğa yürüyüşü, bisiklet sürüşü ve off-road gibi aktiviteler için oldukça uygun. Ömerağzı Koyu’nda kamp kurmak için giriş ücreti veriliyor. Geri kalan her şey bu ücrete dahil.

11. Bağırganlı Koyu

Bağırganlı Koyu

Burası Neresi? Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde yer alan Bağırganlı Koyu, güzelliğiyle bir Phuket’i aratmıyor. Kerpe’ye yarım saatlik mesafede yer alan ve diğer adı Taflan Koyu olan Bağırganlı, Kocaeli’nin en büyük plajlarından biri olma özelliğine sahip; üstelik mavi bayraklı! Tamamen doğal kumdan oluşan plaj Bağırganlı Koyu’nu kapsıyor.

Suyunun temizliği ve mis gibi doğasıyla mavi bayrağı hak eden plaj, her yaz binlerce turistin dikkatini çekmeyi başarıyor. Yazılarımız da sık sık yeşilin ve mavinin muazzam birleşiminden söz ederiz. Bağırganlı Koyu’nda buna beyazı da eklemek gerekiyor. Zira koydaki beyaz kayalıklar gerçekten görülmeye değer bir manzara yaratıyor.

Neden Gitmeliyim? Bağırganlı Koyu, doğal güzelliğinin yanı sıra temizliğiyle de oldukça ön planda. Çünkü koy boyunca, hemen her gün plaja atılmış çöpler ve izmaritler teker teker toplanıp, temizleniyor. Dolayısıyla burada hem çocuklar hem de yetişkinler için fazlasıyla steril ve hijyenik bir ortam bulunuyor. Kampçılar için de popüler bir rota olan Bağırganlı’da yemyeşil çayır üzerine yayılmış kamping alanları bulmak mümkün.

Bağırganlı Koyu; her biri doğal oluşum olan dantel kayalıkları, el değmemiş tabiatı ve bozulmamış köy yapısıyla gizli bir cennet! Kocaeli şehir merkezine 57 km, Ağva’ya 18 km, Kandıra’ya ise 11 km mesafede bulunan Bağırganlı Koyu’na Kandıra Otogarı’ndan hareket eden Kerpe minibüsleriyle ulaşmak mümkün. Sözün kısası; bu muhteşem koy Kerpe’de gezilecek yerler arasına mutlaka eklenmeli!

12. Eski Kerpe Burnu

Eski Kerpe Burnu

Burası Neresi? Eski Kerpe Burnu, Kerpe merkezinin 9,5 kilometre güneybatısında, Karadeniz’e uzanan en uç noktada yer alıyor. Kerpe’de falez oluşumlarının en iyi örneklerini Eski Kerpe Burnu’nda göreceksiniz. El değmemiş bir koy olan Eski Kerpe burnu, genellikle, yüzmek, doğa yürüyüşü yapmak, balık tutmak, avcılık ve kamp kurmak için ziyaret ediliyor.

Hafta sonları belirli bir kalabalık karşılayan burun, hafta içi nispeten daha tenha oluyor. Eski Kerpe Burnu mevkiinde herhangi bir yapılaşma olmadığı için orman, deniz ve falezlerle kaplı el değmemiş, harika bir manzara ortaya çıkıyor.

İlkbaharın yüzünü göstermesiyle, insanlar,  bölgedeki ormana muşmula, kuşburnu, böğürtlen ve ıhlamur toplamaya geliyor. Sizler de bu doğa harikasını yakından görmek için Kerpe’de gezilecek yerler listenize mutlaka ekleyin. Kerpe merkezinden yürüyerek Eski Kerpe Burnu’na ulaşabilirsiniz. Yolda kime sorsanız, gösterir! Yanınıza çayınızı veya kahvenizi koymak için bir termos alın ve Eski Kerpe Burnu’nda muhteşem bir gün batımı manzarası seyredin.

13. Paşaağzı Koyu

Burası neresi? Kerpe merkezine yakın bir konumda bulunan Paşaağzı Koyu, Kerpe Sahili ile Ömerağzı koyu arasında yer almaktadır. Koyun bulunduğu yerde herhangi bir işletme yok ancak ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz küçük market tarzı işletmeleri değerlendirmeniz mümkün olmaktadır.

Neden gitmeliyim? Paşaağzı Koyu, Kerpe’de denize girmek için ikinci planda kalan yerlerden biridir. Bu nedenle diğer yerlere göre daha sakin olabilmektedir. Eğer sakin ve kalabalık olma ihtimali düşük ola bir yerde denize girmek isterseniz Paşaağzı Koyu’nu ön sıralarda tercih edebilirsiniz.

– Kamp Alanları

14. Doğa Çadır Kampı

Doğa Çadır Kampı

Burası Neresi? Türkiye’nin en güzel kamp alanlarına ev sahipliği yapan Kerpe, bu açıdan oldukça ünlü. Kerpe’deki en popüler kamping işletmelerinden biri de Doğa Çadır Kampı… Kerpe’nin merkezinde bulunan işletme, denize yalnızca yürüme mesafesi uzaklığında. Bunun yanı sıra doğa ile iç içe salaş ve aynı zamanda samimi bir ortama sahip. Kampçıların yoğun talep gösterdiği Doğa Çadır Kampı’nda, hazır çadırlar bulunduğu gibi kendi çadırınızı kurabileceğiniz alanlar da mevcut.

Neden Gitmeliyim? Kerpe kamp alanlarında konaklamayı düşünüyorsanız Doğa Çadır Kampı sizler için iyi bir alternatif. Yukarıda da belirttiğim gibi hazır kurulu kamp çadırlarıyla hizmet veren işletmede yok yok diyebiliriz! Öncelikle tüm çadırlar kamelyalı, yani hepsinin içinde sandalye ve masa bulunuyor. Çadırların hepsi sundurmalı olup; güneş enerjisiyle elde edilen sıcak şebeke suyu mevcut. Ayrıca çadırların her birinde aydınlatma hizmeti de bulunuyor. Bunun yanı sıra tesis içerisinde ortak duş ve tuvalet alanı, umumi çamaşır makinesi, umumi bulaşıkhane, ortak televizyon odası ve ortak kablosuz internet ağı (wireless) hizmeti veriliyor.

Tesiste; açık ve kapalı olmak üzere iki çay bahçesi, oyun salonu, çocuk parkı, piknik ve mangal alanı bulunuyor. Kendi çadırını getirenlere ücretsiz masa ve sandalye veriliyor. En önemlisi de Doğa Çadır Kampı, 24 saat boyunca güvenlik sistemiyle korunuyor. Kamp alanının karşısında belediyeye ait bir otopark bulunuyor. Dilerseniz aracınızı buraya park edebilirsiniz. Kamp fiyatlarına gelince:

– Tabiat Parkları

15. Uzunkum Tabiat Parkı

Uzunkum Tabiat Parkı

Burası Neresi? Uzunkum Tabiat Parkı, Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde Cebeci Köyü’nün doğusunda yer alan oldukça geniş bir parktır. Adının hakkını veren upuzun bir kumsala sahip olan park, özellikle kamping aktivitesi için doğaseverlerin çok iyi bildiği bir yerdir. Söz konusu park, 2014 yılında tabiat parkı ilan edilmiş ve devlet tarafından korum altına alınmıştır. Zira park alanında kum zambağı olarak bilinen ve soğanlı bir bitki türü olan Pancratium Maritimum gibi nesli tehlike altında olan birçok canlı türü bulunuyor. Kerpe’nin 6 kilometre kuzeydoğusunda, Karadeniz kıyısında konumlanan Uzunkum Tabiat Parkı’na yalnızca 15 dakikada ulaşabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Bir yanı orman bir yanı ise denizle kaplı 235 hektarlık (580 dönüm) bir alana yayılan park, tertemiz sahili ve deniziyle yazın yüzmek, güneşlenmek, kumsalın ve doğanın tadını çıkarmak için fazlasıyla harika bir yer! Üstelik sakinlik arayanlar için oldukça ideal; çünkü Uzunkum’da kuş cıvıltısı ve dalga sesleri dışında rahatsız edici hiçbir gürültüyle karşılaşmayacağınıza emin olabilirsiniz. Uzunkum Tabiat Parkı’nda; balık tutma, doğa yürüyüşü, trekking, bisiklet, yüzme, sörf, sualtı dalışı, kamp, meditasyon, piknik, doğa gözlemciliği, off-road ve hatta yamaç paraşütü gibi aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz.

Park içesinde WC, duş kabini gibi imkanlar bulunmadığı gibi gitmeden evvel alışverişinizi en yakın köyden veya ilçeden yapmanız gerekiyor. Gerekli her şeyi hallettikten sonra Uzunkum Tabiat Parkı’nda doğa ile baş başa harika bir tatil sizleri bekliyor! Dolayısıyla bu tabiat harikası parkı Kerpe’de gezilecek yerler listenize sizler de mutlaka ekleyin.

– Doğal Havuz

16. Kaya Havuzu

Kaya Havuzu

Burası Neresi? Kıncıllı Köyü yakınlarında, Kerpe ile Sarısu arasında yer alan Kaya Havuzu, henüz yeni yeni keşfedilmeye başlanan saklı bir cennet! Kaya Havuzu, adı üstünde deniz suyunun doğal bir oluşumla kayalıklarla çevrilmesiyle ortaya çıkmış ve harika bir havuza dönüşmüş. Derin bir havuz olan Kaya Havuzu, özellikle de atlayış yapmayı, derin sularda yüzmeyi ve dalışı sevenler için biçilmiş kaftan! Bunun dışında muhteşem bir manzaraya sahip olan Kaya Havuzu, gün batımını seyretmek için harika bir yer.

Lakin ulaşım biraz zor. Kerpe’den Sarısu yoluna dönüp, ormanla çevrilmiş bir yol üzerinden 2 kilometre kadar ilerledikten sonra aracınızı park etmeniz gerekecek; çünkü yolun bundan sonrasını araçla devam etmek pek mümkün değil. Yürüyerek dik bir yokuşa ulaşacaksınız. Yokuşu indikten sonra Kaya Havuzu karşınıza çıkacak.

*Tarihi Yerler

– Anıtlar

17. Akçakoca Bey Anıt Mezarı

Akçakoca Bey Anıt Mezarı

Burası Neresi? ”Kocaeli Fatihi” unvanının sahibi Akçakoca Bey’e ait bir anıt mezardır. Osmanlı Devleti’nde Orhan Bey döneminde, 1308 – 1317 tarihleri arasında Kandıra’yı fetheden Akçakoca Bey, akınlarına devam ettiği sırada, yine Kandıra’da 1328 yılında, yani 94 yaşında hayatını kaybetmiş ve Babatepe mevkiindeki mezarına gömülmüştür. Akçakoca Sapanca ve Akçakoca’yı da Osmanlı topraklarına katmış büyük bir fatihtir. Ölümünden sonra adını onurlanmak için şehre Kocaeli adı verilmiştir.

Günümüzde Kerpe’nin tarihi yerleri arasında oldukça önemli olan Akçakoca Bey Anıt Mezarı, birçok kişi tarafından ziyaret edilmektedir. 220 rakımlı hakim bir tepede bulunan anıtın çevresinden Kerpe’nin tüm manzarası görülebilmektedir. Türkiye’nin tarihi değerlerinden biri olan Akçakoca Bey Anıt Mezarı, mutlaka görülmelidir.

*Yakınında Gezilecek Yerler

– Tatil Yerleri

18. Kefken

Kefken

Burası Neresi? Kerpe’nin hemen dibinde, Batı Karadeniz kıyılarındaki bir diğer tatil beldesi Kefken, Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlıdır. Şehirden uzaklaşamayanlar için ideal bir yaz tatili rotası olan Kefken, denize girip, ferahlamak, plajda güneşlenmek için oldukça iyi bir seçenek oluyor. Kerpe’nin yalnızca 600 – 750 metre doğusunda bulunan Kefken’e araçla 3 dakikada; yürüyerek ise 8 – 10 dakikada ulaşabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Karadeniz’in Bodrum’u olarak her geçen yıl ününe ün katan Kefken’de denize girebilecek plaj ve koylar; konaklamak için kamp alanları, pansiyon ve oteller bulunuyor. Bunun yanı sıra ”Yeşil Koy, Pembe Kayalar, Kapri Plajı, Kefken Limanı ve Midye Koyu” gibi Kefken’de yakından görülmesi ve keşfedilmesi gereken birçok turizm noktası yer alıyor.

19. Şile

Şile

Burası Neresi?İstanbul’a bağlı bir ilçe olan Şile, Marmara Bölgesi’nin kuzeydoğusunda, Batı Karadeniz kıyısında yer almaktadır. İstanbul’da denize girebilecek sayılı yerlerden biri olan Şile, hafta sonu kaçamakları için oldukça idealdir. Doğal güzellikleri denizi ve kumsallarıyla güzel bir tatil beldesi olan Şile, lokasyon açısından da kolay ulaşılabilir bir konuma sahip. Özellikle de Kerpe’ye oldukça yakın olan Şile, Kerpe’ye yakın tatil yerleri arasına mutlaka eklenmeli. Kerpe’nin 90 kilometre batısında yer alan tatil beldesine, ortalama 1,5 – 2 saatte ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Şile, mis gibi havası, doğal güzelliği, masmavi denizi ve el değmemiş, bakir doğasıyla Türkiye’de yaz turizminin kalbinin attığı yerlerden biridir. 10 kilometrelik kumsalıyla, deniz, kum, güneş üçlüsünün keyfini doyasıya yaşayacağınız Şile’de gezip görebileceğiniz birçok turistik yer mevcut. Şile Feneri, Şile Kalesi, Hanımsuyu Çeşmesi, Sarıkavak Kalesi, Yeşilvadi, Heciz Kalesi, Lahit Mezar ve Osmanlı Hamamı gibi tarihi yerlerin yanı sıra; Ağlayan Kaya, On Bir Göller Vadisi, Saklıgöl, Kumbaba Tepesi ve Hacıllı Şelalesi gibi doğa harikası yerleri yakından görmelisiniz.

Kaçırmayın! Son olarak Şile mutfağında pişen lezzetli yemeklerin tadına bakmayı unutmayın. Gelmişken, ünlü Şile bezinden yapılan ürünler arasından beğendiklerinizi Şile hatırası olarak kendiniz ve de sevdikleriniz için bir armağan niyetine satın alabilirsiniz

20. Ağva

Ağva

Burası Neresi?Ağva, Göksu ve Yeşilçay dereleri arasında yer alan şirin mi şirin bir tatil beldesidir. Adını da konumundan alan Ağva, Latincede ”iki dere arasına kurulmuş köy” anlamına gelmektedir. İstanbul’un kuzeyinde, Şile’de yer alan Ağva, küçük bir yerleşim olmasına karşın bilhassa yazın müthiş bir kalabalığıyla dolup taşıyor. Ağva nüfusu, yaz sezonun açılmasıyla birlikte neredeyse ikiye katlanıyor. Kerpe’ye de oldukça yakın olan bu şirin tatil beldesine, yalnızca 1 saatte (50 km) ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Ağva’da yemyeşil bir tabiatın içinde ve bakir koylarda, denize girip serinleyerek, kumsalda güneşlenerek harika bir yaz tatili geçirebilirsiniz. Bunun yanı sıra gelmişken Kilimli Koyu, Göksu Nehri ve Kadırga Koyu gibi Ağva’nın turistik yerlerini ziyaret etmeyi ihmal etmeyin. Ağva gece hayatı açısından bir İstanbul veya Bodrum kadar hareketli olmasa da keyifli vakit geçirebileceğiniz eğlence mekanlarına sahip. Ağva’nın gece hayatı ile ilgili bilgi almak için linke tıklamanız yeterli. ‘‘Ağva’da nerede yemek yemeliyim ve hangi restorana gitmeliyim?’’ diye merak ediyorsanız en doğru cevapları: Ağva Restoranları

KEFKEN GEZİLECEK YERLER – KEFKEN REHBERİ

Kefken Kocaeli’nin Karadeniz kıyısında bir mahalle. İstanbul, İzmit ve Sakarya’ya çok yakın olması sebebiyle yazın günübirlik deniz tatili yapmak isteyenlerce tercih ediliyor. Ulaşım kolaylığı ve mavi bayraklı suları sebebiyle haftasonları zaman zaman izdiham diyebileceğimiz kadar yoğun oluyor. Ayrıca plajların halk plajı olması da kalabalık ve/ya dar gelirli ailelerce de tercih ediliyor. Buradaki işletmelerin çoğu da bu kitleye hitap ediyor.
Yazının içinde istediğiniz konuya uçmak için tıklayın:

Index

Kefken Seyahati Planlaması – Gitmeden Önce

Kefken’de Seçtiğimiz Oteller, Evler & Villalar

Biz Kefken’de şöyle keyifle kalabileceğimiz bir yer maalesef ki bulamadık çünkü bu taraflarda işletmeler keyiften çok fiyat odaklı hizmet sunuyor. Bölgedeki otel seçenekleri arasından daha iyi olanları aşağıda derledik ama siz yine de içinize siner mi, mutlaka verdiğimiz linklerden inceleyin. Önerdiğimiz kiralık evler ise Kefken’e 1 saat mesafedeki Ağva’dan.

Ziya Bey Tatil Köyü $$

Ziya Bey Tatil Köyü Cebeci’de, denize ve plaja sıfır, bahçe içinde bir otel seçeneği. Otel 14 otel odası ve 5 apart daireden oluşuyor. İncelemek için TIKLAYIN.

Cerpe Diem Otel $$

Cerpe Diem Otel, deniz kıyısında bar ve restoranı da olan orman içinde bir butik otel. Aralarında shuttle servisi var. Yürümek isterseniz 8-10 dakikada merkeze yürürsünüz. Fiyatlara kahvaltı dahil. İncelemek için TIKLAYIN.

Müstakil Villa $$

Şile’de 9 kişi kapasiteli, 4 yatak odasında 4 yatak olan 5 banyolu bir villa. Villada wifi, jakuzi, ısıtma, mutfak, havuz, tv, klima mevcut. İncelemek için TIKLAYIN.

Lethe Exclusive Hotel $$

Ağva’daki Göksu Nehri kıyısında bir butik otel olan Lethe’de, 4 kişi kapasiteli, tek oda, yatak ve banyolu bir oda seçeneği. İncelemek için TIKLAYIN.


Aşağıdaki bağlantılardan Kandıra bölgesindeki tüm otelleri ve evleri inceleyebilirsiniz.
– Kandıra’daki tüm OTELLER için TIKLAYIN.
– Kandıra’daki KİRALIK EVLER ve VİLLALAR için TIKLAYIN.

Fiyat karşılaştırmasını her zaman kişi başı maliyetleri göz önüne alarak belirliyoruz. Bu konuda evlerde konaklamak, özellikle çok kişi konaklama yapılabildiği için kişi başı maliyetleri düşürüyor. Kefken ve çevresinde çiftler için de uygun fiyatlı güzel evler mevcut. Şimdiden harika bir tatil diliyoruz.


Araba Kiralamak Gerekir mi?

Kefken’e kendi aracınızla gelmeyecekseniz, araba kiralamayı düşünebilirsiniz. Burası birbirinden keyifli doğa aktivitelerinin olduğu bir bölge. Geldiğiniz zaman hepsini deneyimlemek için altınızda araç olması en ideali olur. İstanbul’dan uygun fiyatlı ARAÇ KİRALAMAK içinTIKLAYIN.

Kefken Ve Çevresinde Gezilecek Yerler

Kefken civarındaki çoğu nokta birbirine çok yakın, kolaylıkla bir günde gezilebilecek yerler. Gününüzü bu noktaları birbirine bağlayarak planlayabilirsiniz.

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

Gezilecek Yerler

  1. Pembe Kayalar
  2. Yeşil Koy
  3. Kapri Plajı
  4. Midye Koyu
  5. Kefken Limanı
  6. Kumcağız Halk Plajı
  7. Kerpe
  8. Kefken Adası
  9. Cebeci Plajı
  10. Sarısu Plajı
  11. Acarlar Longozu

Yeme-İçme

  1. Reis Balık Lokantası

Pembe Kayalar

pembe-kayalar-kefken

Kefken’nin olayı sahilinden çok merkezin biraz dışındaki, Kefken merkez ve Cebeci arasında yer alan Pembe Kayalar. Bu kayalıklar da Kerpe’deki Kartal Kayalıkları gibi doğal kaya oluşumları fakat pembemsi bir rengi var. Zaten Pembekayalar ismini buradaki kayaların özellikle günbatımında belirginleşen pembemsi renginden alıyor.

Duyduğumuza göre Osmanlı döneminde bu kayalar kesilip deniz yolu ile taşınarak Sultanahmet Camiisi dahil olmak üzere birçok camiinin yapımında kullanılmış. Burası doğal bir sit alanı ve yapılaşmaya kesinlikle izin yok. O kadar doğal kalmış bir yer ki burada turistik tesis bile yok. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Yeşil Koy

Burası Pembe Kayalar’a çok yakın küçük bir koy. Genelde çok tenha bir yer ama yaz aylarında çadır kampçılarının favori noktalarından. Koyda elektrik, su ve herhangi bir işletme yok. Ateş yakmak da yasak. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Kapri Plajı

Burası kayalıklarla çevrili doğal bir havuz gibi. Kayalıklı yapısı nedeniyle çocuklu ailelerden çok gençler tarafından tercih ediliyor. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Midye Koyu

Burası da hemen Kapri Plajı’na komşu tenha yüzme noktalarından biri. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

Kefken Limanı ve Merkezi

Burası, Kerpe’ye 8-10 km uzaklıktaki yan kasaba. Kefken Kilyos’tan büyük, kocaman bir yerleşim yeri. Pansiyon, manav, taksi, ne ararsanız var. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

Kumcağız Sahili

Burası Kefken’in komşusu Kurtköy mevkiinde, bölgenin en büyük plajı. Sığ ve kumlu sahili sayesinde daha çok çocuklu aileler ve kampçılar tarafından tercih edildiği için özellikle haftasonları çok kalabalık oluyor. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

Kerpe

kerpe-6

Kefken’in 8km yakınındaki yan komşusu, İstanbul’dan ise 2 – 2,5 saatte varılan, Karadeniz’in şaşırtıcı şekilde kuzey Ege hissiyatlı, mavi bayraklı koyu Kerpe de Kefken’e gelindiyse mutlaka uğranması gereken yerlerden. Burası hakkında çok daha fazlası için Kerpe’de Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

Kefken Adası

Burası, Cenevizliler’den kalma surları hala ayakta, 1. derece sit alanı küçük bir Karadeniz adası. Hatta Karadeniz’in Giresun Adası ile birlikte tek adası. Denize girmeye fazlasıyla müsait kumsalları ve Roma’dan Bizans’tan kalma tarihi kalıntıları var. Adada şu an sadece bir balıkçı ve ailesi yaşıyormuş. Aldığımız duyumlara göre Kefken Adası, önümüzdeki yıllarda turizime açılacakmış. Kefken merkeze 3,5 km uzaklıktaki Cebeci Sahili’nden (haritada 2 numara ile işaretli) bir balıkçı teknesi kiralayarak 10dk’da veya Kefken Limanı’ndan bir tekne kiralayarak bu küçük Karadeniz adasına ulaşabiliyorsunuz. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

Cebeci Plajı

Burası da Mavi Bayraklı sahillerden. 5 -6 km uzunluğunda kumsalı, kumsal boyunca yeme-içme mekanları, çevresinde de çadır kampı ve diğer konaklama seçenekleri var. Okulların tatil döneminde haftasonları o en yoğun zamanları. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

Sarısu Plajı

Kerpe’ye yakın Ağva’ya doğru doğu yönünde Sarısu Plajı var bir de. Özellikle yüzmek için baya meşhur bir yer. Plajın bir yanı set gölü, öbür yanı da minik bir göl. Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.

Acarlar Longozu

Biraz uzak olduğu için haritada yok. Sadece Türkiye’deki değil Dünya’daki ender oluşumlardan biri olan Acarlar Longozu da aslında arabayla 45 dakika mesafede. Burası hakkında daha fazla bilgi için Acarlar Longozu yazımıza göz atabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.

Kefken Yeme-İçme

Bizce Kefken, yeme-içme imkanları bakımından zayıf, en iyisi Kerpe’ye gitmek. Yine de aşağıda Kefkan’de öne çıkan yerleri verdik. Sizin Kefken ve çevresinden bildiğiniz güzel mekan önerileri varsa yorumlara bırakın, herkes faydalansın 🙂

Kefken Reis Balık Lokantası

Burası taze balık denilince Kefken’deki en doğru adres. Adres: Kefken Köyü Merkez (Koç Sokak) 41600 İzmit Tel: 02625636464 – 05327305550 Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Kefken Tarihi

Kefken’in M.Ö. 3000l’i yıllara kadar uzanan bir tarihi var. İlk sakinleri Sitler ama sonradan Aslar, Frigler, Misyalılar, Bebrisler, Megaralılar, Misler, Argonatlar gibi birçok medeniyet yaşamış bölgede. Başta Roma İmparatorluğu’nun himayesinde olsa da, imparatorluğun yıkılmasını takiben Bizanslılar tarafından ele geçirilen Kefken, yaklaşık bin yıllık bir dönem boyunca Bizans İmparatorluğu hakimiyetinde bir kıyı ticaret limanı olarak kullanılmış. Bu kadar uzun süre bölgede yaşayınca haliyle Kefken’de Bizans İmparatorluğu’nun izleri çok. Sonraki dönemlerde Bizans İmparatorluğu zayıflayıp da Osmanlı Beyliği bölgeye göç edince Kefken, önemli bir ticaret limanı ve tersane olma işlevini devam ettirmiş.

Kefken Nerede?

En yakın komşusu Kerpe de çok farklı olmasa da, biraz daha seçmece işletme seçenekleri var. Kefken’den Kerpe’ye araba ile 15 dakikada varmak mümkün. Kandıra merkeze ise 18 km 25 dakika, İzmit’e ise 64 km 1 saat 10 dk uzaklıkta yer alıyor. Konum için tıklayın.

İstanbul Kefken arası 170 kilometre, 2,5 saat
İzmit Kefken arası 65 kilometre, 1 saat
Sakarya Kefken arası 55 kilometre, 55 dakika sürüyor.

Kefken’e Ulaşım

Eğer Kefken’e İstanbul’dan kendi arabanızla gitmek istiyorsanız yolculuk 171 km ve yaklaşık 2 saat 35 dakika sürüyor. Toplu taşıma opsiyonunu kullanacaklarınsa iki alternatifi var. Biri daha direkt ulaşım diğer 3 vasıta değiştirmeli. Biz ikisini de aşağıda veriyoruz:

1. Dudullu otogar veya Esenler otogarlarından Kocaeli Otogarı’na birçok sefer bulmak oldukça kolay. Kocaeli Otogarı’ndan Kandıra Otogarı’na ise saat başı kalkan otobüslerle ulaşabiliyorsunuz. Kandıra-Kefken arasında da yarım saatte bir kalkan minibüsler var, böylece günün sonunda Kefken’e üç vasıta ile ulaşmış olursunuz.

2. İstanbul’dan direk Kandıra’ya gitmek isterseniz de, Gürkan Turizm firmasının saatte bir İstanbul-Kandıra arası servisleri var. Bu şekilde Kandıra Otogarı’na ulaşabilir ve yine aynı şekilde buradan yarım saatte bir kalkan minibüslerle Kefken’e ulaşabilirsiniz.

Kocaeli merkezden Kefken Köyü ise 64 km ve yaklaşık 1 saat 2 dakika. İzmit-Kandıra arası ulaşım için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 800 nolu halk otobüsünü kullanabilirsiniz. Saatler ve detaylı bilgi için tıklayın.

Güzel bir tatilin birinci kuralı doğru zamanda doğru yerde olmak. Kefken için de bu kural geçerli, yazın İstanbul ve diğer çevre illerden gelenler tarafından resmen istila edilir. Kerpe ve Cebeci’nin arasında kaldığı için buralardaki yoğunluk da Kefken’in trafiğini arttırır.

Kefken kesinlikle görülmeye değer bir yer, gerçekten mükemmel bir doğası var. Ancak yaz aylarında gelirseniz göreceğiniz manzara; atlet, pijama ve mangal dumanı olur. 🙂 Bu nedenle kesinlikle bahar aylarında gitmenizde fayda var.

>> Kefken’de Denize Girilecek Yerler

>> Kefken Gezilecek Yerler

>> Kefken Otelleri ve Pansiyonları

>> Kefken Kamp Alanları

>> Kefken Restoranları

>> Kefken mi, Kerpe mi?

>> Kefken Nerede?

>> Kefken’e Nasıl Gidilir?

Karadeniz dalgası ve akıntıları çok korkutsa da Kefken’de korunaklı koyları bilirseniz durağan sularda yüzme keyfini yaşayabilirsiniz. Tamamen kum olan plajları da, kayalık olan koyları da var. Elbette biz sizin için en güzellerini belirledik.

Pembe Kayalar

Cebeci Plajı

Kefken merkezine yaklaşık 3-4 km mesafede bulunan Cebeci Plajı, Kocaeli iline bağlı olan 4 adet mavi bayraklı plajdan bir tanesi. Plaj tamamen kum ve denizi genellikle temiz olur. En kötü yanlarından bir tanesi, rüzgarlı günlerde çok fazla dalgalı olması. Oldukça geniş bir plaj olmasına rağmen yaz aylarında adım atacak yer bulmak mümkün olmaz. Çünkü Kocaeli belediyesi tarafından işletiliyor, dolayısıyla da bütçe dostu; ee haliyle de tercih ediliyor. Cebeci Plajı giriş ücreti yok, şezlong kiralamak isterseniz 10 TL ve otopark 10 TL. Duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi imkanları da var, gayet düzenli bir yer. Tabii insanlar düzeni bozmazsa 🙂

Kumcağız Halk Plajı

Cebeci Plajı’nda olduğu gibi Kumcağız Halk Plajı’nı da Kocaeli belediyesi işletiyor. Tam olarak Kefken ile Kerpe arasında kalan oldukça korunaklı bir koy. Deniz sığ ve dalgasız. Bu arada adından da anlaşılacağı gibi plajın en önemli özelliği incecik olan kumu. Çevresinde tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz marketler ve büfeler var.

Kapri Koyu

Denize girmek için güzel olup olmadığı tartışılır, hatta Kefken’de denize girilecek çok daha güzel yerler olduğuna emin olabilirsiniz. Kayalıklar arasında kalan küçük bir koy, o yüzden bize göre Kapri Koyu’nun en büyük olayı manzarası. Herhangi bir işletme yok, kamp yapmak ve ateş yakmak da yasak. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi çok fazla mangal yakan oluyor. Google haritalarında Kapri Koyu diye aradığınızda deniz kıyısında olmayan, köy içinde bir yer çıkacak; ona güvenmeyin. Kapri Koyu tam olarak bizim haritada işaretlediğimiz yerde, bize güvenin.

Midye Koyu

Kapri Koyu’nun hemen yanında ve çok bilinmeyen küçük bir koy. Adını midye kabuklarından oluşan kumsalından almış. Güzel vakit geçirebileceğiniz tenha bir yer, tenha olmasının en önemli sebebi yol tam olarak denizin olduğu yere kadar gitmiyor. Aracınızı geride bırakıp biraz yürümelisiniz, ee bizim insanımız da yürümeyi pek sevmediği için burası biraz daha sakin oluyor.

Kovanağzı Koyu

Kefken merkezinden yürüyerek yaklaşık 15 dakikada ulaşabileceğiniz Kovanağzı Koyu’nun bir bölümü Askeri Kamp alanında kalıyor, diğer kısımları ise Halk Plajı olarak hizmet veriyor ama küçük bir alan kalmış. Askeri Kamp’a girme imkanınız varsa tercih edebilirsiniz. Tabii bizim ailede asker olmadığı için giremedik ama dışarıdan baya güzel gözüküyordu. Artık siz de giderseniz yorum olarak yazarsanız, biz de öğrenmiş oluruz. 🙂

Yeşil Koy

Kumsal sizin için olmazsa olmaz değilse kayalıklara uzanıp güneşlenmenin tadını en iyi ben bilirim diyorsanız Yeşil Koy’u beğenme ihtimaliniz çok yüksek. Manzarası çok güzel; bir tarafınızda Pembe Kayalar, diğer tarafınızda Kovanağzı Koyu kalır. Kerpe’ye çok yakın olmasına rağmen kayalık olması ve işletme olmaması sebebiyle en tenha yerlerinden. Yine de yaz aylarında dikkatli olmakta fayda var. Çünkü yolu toprak, öyle çok bozuk diyemeyiz. Binek araçla rahat inebilirsiniz ama asıl mesele çıkmak. Çünkü yoğun dönemde herkes bulduğu boşluğa arabasını park ettiği için geri geri çıkmak zorunda kalabilirsiniz.

Aslına bakarsanız Kefken çok küçük bir yer, dolayısıyla çok fazla gezilecek yer de yok; en büyük olayı denizi, doğası ve kayalıkları. Kısacası gezilecek yerler daha çok güzel manzaraya sahip yerler.

Kefken Adası

Cebeci Plajı’nın tam karşısında bulunan Kefken Adası kıyıya çok yakın, yaklaşık 800 metre. Cebeci sahilinden kalkan küçük teknelerle 5-10 dakikada rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Karadeniz’de yerleşime uygun olan iki adadan bir tanesiymiş. Cenevizliler’den kalma surlar ve su kuyuları, aynı zamanda da Roma döneminden kalma mimari kalıntıları ile tarihinin çok eskilere dayandığını söyleyebiliriz. Ancak Kefken Adası turizme açık değil ve adaya çıkmak yasak, teknelerle yalnızca küçük koylarına çıkabilirsiniz.

Pembe Kayalar

İlk duyan herkes gibi pembe kaya mı olur diye düşünmüş olabilirsiniz, en azından biz düşünmüştük. Ancak Pembe Kayalar ismi gerçeği yansıtıyor, zaten burasını meşhur yapan da bu kayalıklar. Tarihe baktığımızda; buraya gelenler yapı malzemesi olarak kullanacakları bu taşları çıkartmak için geliyormuş. İstanbul’da pek çok yapıda buradan çıkartılan pembe kayalar kullanılmış, hatta Rumeli Hisarı ve Sultan Ahmet Camii’nin inşaatında da bu kayaların kullanıldığı söylenir. Tabii bugün öyle birşey yok, taş almaya gelen gemiler yerine görecekleriniz; yüzmeye gelen aileler, zıpkın ya da oltayla avlanmaya gelen balıkçılar, fotoğraf çektirmeye gelen gelin ve damatlar, çadır kuran kampçılar, dalış yapmak ya da derin suda yüzmek isteyen cengaverler, ortalığı duman altı yapan mangalcılar ve içmeye gelen gençler olur. Saydığım bu gruplara ve söylemeyi unuttuğum diğer tüm gruplara büyük bir teşekkür etmeden geçmeyelim, evet Pembe Kayaları çöp içinde bıraktığınız için teşekkürler! Elbette istisnalar vardır ve eminiz siz de o istisnalar arasındasınız. O yüzden size bir tavsiyemiz var; o da akşam gitmeniz, güneşin batışını izlemeye gelenler ve kampçılar olur. Bu arada gittik kayalar pembe değildi falan demeyin diye söylüyoruz; önce çöpleri kaldırmanız gerekiyor ancak o zaman kayaların rengini görebiliyorsunuz. 🙂 Böyle de ağlanacak halimize gülüyoruz.

Kefken Pembe Kayalar

Kefken Limanı

Aslında burada çok gezilip görülecek birşey yok, küçük bir liman. Zaten Kefken’in merkezinde yer alıyor o yüzden muhakkak yolunuz düşecektir.

Doğruya doğru Kefken konaklama alternatiflerinin hepsini barındırıyor olsa da bizim kalmak isteyeceğimiz bir yer maalesef yok. Kefken otel fiyatları çok yüksek, yani verdiğiniz paraya karşılık aldığınız hizmet çok düşük kalıyor. Merkezde Kefken Liman Otel var, diğer oteller Kumcağız’a doğru ama önerebileceğimiz ve gidebilirsiniz diyeceğimiz bir yer yok. Kefken apart otel ya da pansiyon seçeneklerine bakarsak durum daha da kötü, o yüzden burada konaklamayın. Bu şekilde kötülüyor durumuna düşmek hoşumuza gitmiyor; mutlaka işletmecilerin de sezonun kısa olması gibi kendilerine göre sebepleri vardır. Ne yapalım biz de sizi uyarmak zorundayız.

Haritadan baktığınız zaman bir çok kamp alanı görüp seviniyorsunuz ama detayına baktığınızda görüyorsunuz ki Belediyeler’in ya da Askeriye’nin kamp alanlarıymış. Özel işletme olarak yalnızca Kovanağzı Camping var. Fena değil, en azından otellere ve pansiyonlara kıyasla iyi bir yer. Biraz fazla mangal dumanı olur ama Kefken’in neresinde mangal dumanı yok ki. 🙂

Oteller için söylediğimiz her şey Kefken Restoranları için de geçerli, maalesef önerilecek güzel bir restoran yok. Aç kalmamanız için;

Reis Balık Lokantası

Nasıl olur da bir Karadeniz kasabasında bu kadar az balıkçı olur, biz çok şaşırmıştık. Sayıları gerçekten çok az ve çoğu gidilebilecek yerler değil. Yanlış anlaşılmasın beklentimiz yüksek değil, tek istediğimiz taze balıkların güzel pişirilmesi o kadar. Neyse ki Resi Balık Lokantası, tam aradığımız gibiydi; küçük bir aile işletmesi, kendi tuttukları balıkları taze taze pişiriyorlar. Kalabalık olursa servisin yavaş olacağını ve fiyatların İstanbul fiyatlarına yakın olduğunu da hesaba katın deriz. İlle de balık yiyelim diyorsanız başka alternatifiniz de yok maalesef.

Kasap Ümit

Aslında Kasap Ümit, Kefken merkezine 3 km mesafede olan Cebeci’de. Kefken’de yemek yiyecek yer bulamayınca mecburen çevreye yönelmek zorunda kalıyorsunuz. Kasap Ümit’te ızgara çeşitleri var, eti güzel ama beklentiyi yüksek tutmamakta fayda var. Amaç karın doyurmak olursa sorun yok fakat güzel bir yemek yiyelim diye giderseniz tam olarak aradığınız bulamazsınız.

Biz karar verirken çok zorlanmamıştık zaten Kerpe’de konaklama seçenekleri daha iyi olduğu için direkt Kerpe’yi seçtik. Gidince gördük ki doğru bir karar vermişiz, size de aynısını öneririz, Kerpe’de kalın. İkisi birbirine çok yakın, istediğiniz zaman Kefken’e gidersiniz. Gitmeden Kerpe yazımızı okumayı unutmayın.

Pembe Kayalar

Kocaeli’nin sahilleri ile ünlü olan Kandıra ilçesine bağlı küçük bir kasaba olan Kefken, Kerpe ile Cebeci arasında kalıyor. Kocaeli il merkezine 65 km, İstanbul’a ise 170 km uzaklıkta yer alıyor.

İzmit’ten otobüs ile gelebileceğiniz bir yer olsa da bizim önerimiz kesinlikle kendi aracınızla gelmeniz. Neden derseniz çevresindeki koylara, özellikle de daha sakin bölgelere yürüyerek gitmeniz çok zor. İstanbul’dan giderken TEM otoyolunda İzmit’e yaklaştığınızda Kandıra tabelasını göreceksiniz. Bu sapaktan dönüp yaklaşık 40 km gittikten sonra, Kefken tabelaları karşınıza çıkacak. Kandıra ile Kefken arası yaklaşık 20-25 dakikalık bir yol, tabii gittiğiniz dönemdeki trafik yoğunluğu da bu süreyi çok etkiliyor.

Diğer Yazılar: Kocaeli

  • Kartepe

    YazanFatih

  • Kerpe

    YazanFatih

  • Kartepe

    YazanFatih

Kefken Şehir Rehberi

Önemli Yerler / Gezilecek Yerler

Kefken Adası: Karadeniz'de üzerinde insan yaşayan tek ada olması ile ünlü Kefken Adası, Cebeci sahilinin hemen karşısında harika manzaralar sunuyor. Cenevizliler tarafından inşa edilmiş deniz feneri ve birçok medeniyetten izler taşıyan tarih hazineleriyle 1. derece sit alanı olarak korunan adada Roma ve Bizans döneminden kalan mabetleri de gezebilirsiniz. Etkileyici kaya oluşumlarının çevirdiği sahilinde tertemiz denizde yüzebileceğiniz ve dalış yapabileceğiniz Kefken Adası’nda balık avlama etkinlikleri de çok ilgi görüyor.

Pembe Kayalar: Kefken'in görülmeye değer doğal güzelliklerinden biri olan Pembe Kayalar, ilginç jeolojik yapılara sahip pembe renkli kayalarından dolayı bu ismi almış. Osmanlı İmparatorluğu döneminde renginin güzelliğinden dolayı İstanbul'a taşınarak inşaat malzemesi olarak kullanılan bu ilginç kayaları Sultanahmet Camii ve Rumeli Hisarı'nda da görebilirsiniz. Doğa yürüyüşlerinin değişmez adreslerinden biri olan ve her mevsim muhteşem fotoğraflar çekebileceğiniz alanda yaz aylarında pembe kaya manzaraları arasında denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Kefken plajları: Ege ve Akdeniz aratmayan ince kumlu sahilleriyle kilometrelerce uzanan mavi bayraklı plajlara sahip Kefken, özellikle yaz aylarında İstanbul, Kocaeli ve Bursa gibi büyük şehirlerden gelen turistleri misafir ediyor. Kefken ve Kerpe arasında uzanan, bölgenin en büyük plajlarından olan mavi bayraklı Kumcağız Halk Plajı, sığ sularıyla çocuklu ailelerin de en çok tercih ettiği plaj.

Kefken merkezine sadece 1 kilometre uzaklıktaki Kerpe'de yer alan ve bölgenin 6 mavi bayraklı plajından biri olan Kerpe Plajı, altın renkli kumları, engelliler bölümü ve cankurtaranları ile Sosyete Plajı,  tekne gezilerinin önemli mola noktalarından  Miço Koyu’nda bulunan ve sadece kadınlara hizmet veren Miço Koyu Kadınlar Plajı, su sporu merkezleri ve balık restoranlarıyla ilgi gören Kerpe Diem Plajı, rüzgârlara açık yapısıyla uçurtma sörfünden deniz paraşütüne kadar birçok etkinlik yapabileceğiniz turkuaz sularıyla ünlü Sarısu Plajı, Kefken’de güzel zaman geçirebileceğiniz en güzel plajlar arasında.

Kefken Limanı: Bir zamanlar küçük bir balıkçı barınağı olan Kefken Limanı, günümüzde tekne turları gibi pek çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Balık restoranları, butik oteller ve balıkçı tezgahlarıyla çevrili limanda ve limanın hemen arkasında yer alan Kumcağız Plajı’nda akşam yürüyüşlerine çıkabilir, balık avlama turlarına katılabilir ve muhteşem gün batımı manzaraları eşliğinde romantik akşam yemekleri tadabilirsiniz.

Uzunkum Tabiat Parkı: Bölgede doğa sporları yapmak, at ve ATV safarilerine çıkmak için en çok tercih edilen yerlerden biri olan Uzunkum Tabiat Parkı, Kandıra’ya bağlı Cebeci Köyü sınırlarında yer alıyor. 2014 yılında tabiat parkı ilan edilerek koruma altına alınan bölge, kilometrelere uzanan ıssız sahillerini saran kum zambakları ile ünlü. 235 hektardan daha büyük bir alanı kapsayan tabiat parkında kalabalıklardan uzak kumsalların tertemiz sularında denize girebilir, çam ormanları arasında doğa yürüyüşü, bisiklet gezileri, kuş gözlemciliği ve kamp gibi etkinlikler yapabilirsiniz.

Erim Tepesi: Kefken’in hemen yanı başındaki turistik belde Kerpe’nin ve Karadeniz’in eşsiz panoramik manzaraları izlemek için mutlaka uğramanız gereken yer olan Erim Tepesi, turistlerin bölgede ilk uğradığı yerlerden. Asırlık meşe ağaçları ile çevrili ve tatil villalarının bulunduğu tepeden gezinizin en güzel fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Eski Kerpe Burnu: Kefken’de kamp yapmak, yürüyüşe çıkmak veya balık tutmak için gidebileceğiniz en güzel yerlerden biri olan Eski Kerpe Burnu, aynı zamanda Karadeniz'in çarpıcı falez oluşumlarını yakından görebileceğiniz en güzel yer. Ihlamur ve böğürtlen ağaçları ile sarılı ormanıyla özellikle bahar aylarında doğanın her rengini görebileceğiniz Eski Kerpe Burnu, muhteşem gün doğumu ve gün batımı manzaraları ile de turistleri kendine çekiyor.

Kartal Kayalıkları: Kerpe Kayalıkları olarak da bilinen, binlerce yılda yağmur ve rüzgârlarla şekillenmiş bu etkileyici kaya oluşumları, Kefken ve Kerpe sahili boyunca uzanıyor. Türkiye'nin çok az yerinde görebileceğiniz ilginç kaya ve falez manzaralarına ev sahipliği yapan bölge, doğa fotoğrafçılarının da sıkça uğradığı yerlerden. Usta bir sanatçının elinden çıkmış gibi görünen kayalar üzerinde güneşlenebilir, kaya göletlerinde yüzebilir, olta balıkçılığı yapabilir veya çadırınızı kurarak eşsiz manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Bazıları 15 metreyi bulan kayalar, kaya tırmanma gibi aktiviteler için de ideal.

Kovanağzı Plajı: Bölgenin en sevilen ve hareketli plajlarından biri olan Kovanağzı Plajı, Kefken merkezine sadece 10 dakikalık yürüyüş mesafesinde. İnce kumlu ve sığ deniziyle çocuklu ailelerin de güvenle yüzebileceği plajın çevresinde ise turistik tesisler, oteller, restoranlar ve donanımlı kamp alanları bulunuyor.

Kapri Koyu: Karadeniz'in masmavi suları üzerinde yükselen kartpostal güzelliğindeki kaya manzaralarıyla doğa gezilerinin değişmez adreslerinden biri olan Kapri Koyu, batıdan esen sert rüzgârlarla şekillenmiş ilginç kayalarıyla İskoçya sahillerini andırıyor. 3 metre derinliğindeki sığ sularında ilginç şekilli kayalar arasında keyifle yüzebileceğiniz koyu tekne gezileriyle de keşfedebilirsiniz.

Ömerağzı Koyu: Kefken'e 15-20 dakikalık kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alan Ömerağzı Koyu, çam ormanları arasındaki donanımda kamp alanlarıyla Türkiye'nin en sevilen kamp bölgelerinden biri. Mesire alanları ve donanımlı yürüyüş parkurlarının çevrelediği koyda özellikle yaz aylarında yoga ve meditasyon eğitimleri çok ilgi çekiyor. Küçük bir ücret karşılığında Ömerağzı Koyu’nun benzersiz doğa manzaraları arasında çadırımızı kurup yılın yorgunluğunu atabilirsiniz.

Yeşil Koy: Muhteşem kızıl gün batımları ile bilinen Yeşil Koy, Pembe Kayalar yolu üzerinde yer alıyor. Rüzgârlara kapalı doğal yapısından dolayı bölgenin en sakin sularına sahip olan koy, çocuklu aileler ve acemi yüzücüler için ideal. Yaz ve bahar aylarında dünyanın her yerinden kampçıları misafir eden Yeşil Koy’a Kefken’den 10 dakikalık kısa bir sürüşle ulaşabilir; kefal balıklarıyla ünlü koyda zıpkın veya olta ile balık avlayabilirsiniz.

Midye Koyu: Kefken’in sarp kayalar tarafından sert rüzgârlardan korunan başka bir güzel koyu olan Midye Koyu, kalabalıklardan uzak doğayla iç içe denizin tadını çıkarmak için mutlaka uğramanız gereken yerler arasında. Zengin balık çeşitliliğinden dolayı balık avlama turlarının da düzenlendiği koyun devasa kayalarında dağcılık ve kaya tırmanma da yapılabiliyor.

Baba Tepesi: Halk arasında Babadağ olarak bilinen Baba Tepesi, deniz seviyesinden 400 metre yüksekliğiyle bölgenin en yüksek noktası. Karadeniz ve çam ormanlarının kuş bakışı manzaralarını sunduğu için turistler arasında çok popüler olan tepede çayınızı yudumlayarak manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası