kaç dersten şartlı geçilir / AÖF koşullu geçer ne demek? AÖF geçme notu kaç ?

Kaç Dersten Şartlı Geçilir

kaç dersten şartlı geçilir

dersten şartlı geçme

  • eger bir dersten dd veya dc almı$sanız gercekle$en olay. yalnız $artı ne onu bilmiyorum.

  • bazı üniversitelerde dersi tekrar almayı gerektirir fakat önşartı olduğu derslerin de alınmasını engellemez

    bazılarında dördüncü sınıfa kadar derslerinizin çoğundan dc yahut dd alarak geçebilirsiniz, dördüncü sınıf oldum derken bir dersten ff alıverirsiniz, o ff'in yanında dd ve dc'ler de kalmış sayılır. okul bir anda asgari iki sene uzar. ciklet gibi süner. allah muhafaza

  • bizde illede yaprak metot ve illede spiralli bir defter alınır
    baştan sona "bundan sonra derslerime çok çalışacağım" yazılır hocaya teslim edilir, ve ders paşa paşa geçilmiş olurdu,

    hocanın da böle bi şartı vardı

    ilahi hoca hahaha

  • kimi dersler için bulunmaz nimet olup kimi dersler için kalmaktan beter bir durum. mezun olurken ortalaman altında kalırsa şartlı dersleri vermek zorundasın. kimi öğrenciler bir sonraki dönem alttan alır veya yaz okulu-bütünleme gibi alternatifleri tercih eder.

  • şartlı geçtiğim dersi benim bildiğim not ortalamam altına düştüğü için tekrar almak zorundaydım. ama sistemde almak zorunda değilmişim gibi gösteriyor, hatta şartlı geçtiğim derse kaydolmadım ama sıkıntı çıkarmadı. öte yandan başka şartlı geçtiğim ders ile bağlantısı olan dersi alamıyorum çünkü şartlı geçtiğin dersi tekrar alman lazım diyor. wtf?

  • FD ge&#;er mi, kalır mı? FD notu ile şartlı ge&#;ilir mi?

    Güncelleme Tarihi:

    Oluşturulma Tarihi: Ocak 19,
    TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    FD notu ile şartlı geçilir mi sorusu sınav dönemlerinin tamamlanmasının akabinde gündemde yer alıyor. FD notuna sahip olan binlerce öğrenci dersten geçip geçemeyeceğini merak ediyor. Üniversitelerde belirli durumlarda karşılaşılan FD notu, FF'ye göre farklılık arz etmektedir. Peki, FD geçer mi? İşte, FD notu hakkında merak edilen bazı bilgiler

    Haberin Devamı

    FD birçok Üniversitede uzun zamandır kullanılmakta olan bir harf notudur.  FF gibi başarısız olunduğunu gösteren bir nottur ancak AKTS’ye katkıda FF den ayrılır. Dönemin ağırlıklı not ortalaması ve genel not ortalaması hesaplanırken FF notunun 4’lük sistemdeki çarpanı sıfırdır. 

    FD notu içinse çarpan kullanılır. Bu yönü ile FD notu ile başarısız olmuş bir öğrencinin dönem ve genel not ortalaması artmış olur. Bu harf notunun harflendirme tablosuna eklenme gerekçesi öğrencinin ağırlıklı genel not uygulamasına katkı sağlamaktadır. FD notu almış bir öğrenci mezun olabilmesi için dersi yükseltmesi gerekmektedir.

    Üniversitede Koşullu (Şartlı &#; Sorumlu) Geçme Nedir?

    İçindekiler

    Koşullu Geçme Nedir?

    Ülkemizde sadece üniversite döneminde karşılaştığımız birçok kavram bulunmaktadır. Üniversite eğitimine yeni başlamış olan birçok öğrenci bu kavramları zaman içerisinde öğrenmektedirler. Bu kavramlardan bir tanesi de koşullu geçme ya da diğer adı ile şartlı geçmedir. Peki tam olarak şartlı geçme ya da diğer adı ile koşullu geçme ne demektir?

    Şartlı Geçme Nedir?

    Üniversite öğretiminde derslerden alınan notlar puanlar yerine harflerle değerlendirilmektedir. Şöyle ki en iyi not kuşkusuz AA’dır. Bunu sırayla AB, BA, BB, BC, CB, CC, CD, DC ve DD gibi harf notları takip etmektedir. AA alabileceğiniz en iyi harf notu iken, FF’de en kötü harf notudur. Vize ve final puanlarınız hesaplandıktan sonra o dersten alacağınız harf notu hesaplaması gerçekleştirilmektedir. Bu harf notlarından CD, DC veya DD almışsanız ilgili dersi sorumlu olarak geçmişsiniz demektir.



    Bu notlara sorumlu geçme ya da koşullu geçme denilmesinin kuşkusuz bir sebebi vardır. Üniversiteden mezun olmak isteyen öğrenciler belirli bir mezuniyet ortalamasını ya da ardışık ortalamayı tutturmak zorundadırlar. Bu mezuniyet ortalaması genel olarak çoğu üniversitede olarak kabul edilmiştir. Şayet mezun olmak istediğinizde bu mezuniyet notunu sağlayamazsanız daha önceki dönemlerde koşullu geçtiğiniz yani CD, DC ve DD harf notlarını aldığınız dersleri tekrar almanız gerekecektir. Bu sayede de mezuniyet ortalamanızı yükselterek mezun olabilirsiniz.

    DC ve DD İle Geçilir Mi?

    Yukarıda belirttiğimiz gibi DC ve DD harf notları sorumlu geçmek olarak kabul edilmektedir. Mezuniyet puanınız hesaplandıktan sonra mezun olmak için gerekli olan mezuniyet puanına erişemediyseniz bu harf notları olan dersleri tekrar almanız gerekecektir. Tabi bunun için tüm sorumlu geçmiş olduğunuz dersleri tekrardan almanıza gerek yoktur. Örneğin mezuniyet ortalamanız var ve daha önce DD ile geçtiğiniz bir dersi yükseltmeniz mezun olmanıza yetiyor. Bu durumda sadece istediğiniz ve sorumlu geçtiğiniz bir dersi almanız mezun olabilmek için yeterli olacaktır.

    DD, DC Dersim Var, Bursum Kesilir mi?

    Öğrenim kredisi veya karşılıksız KYK bursu alan kişilerin burstan faydalanabilmeleri için gerekli olan şartlar gün ve gün değişmektedir. Örneğin önceden belirli sayıda FF dersi olan öğrencilerin bursları KYK tarafından kesilmekteydi. Ancak bu durum tamamen ortadan kalktı. Artık yeni dönemde ders notlarına değil genel ortalamaya bakılmaktadır. Genel ortalamanız ve üzerinde olursa ya da çarpraza düşme veya dönem tekrarı gibi durumlar yaşamazsanız herhangi bir şekilde öğrenim krediniz veya bursunuz kesilmeyecektir. AÖF yani Açık Öğretim Fakültesi için de yukarıda anlatmış olduğumuz sistem aynen geçerlidir.

    Sorular Aklınızda Kalmasın, Burada Cevaplansın

    funduszeue.info ekibi üniversite mezunu çok sayıda kişiden oluşmaktadır. Üniversitelerin ders geçme sistemleri hakkında aklınızdaki soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden bizlere ulaşabilirsiniz. Sorularınız en kısa zamanda yanıtlanacaktır.

    Bu yazımızda üniversitede koşullu geçme şartları nelerdir, sorumlu geçti ne demektir gibi konularda detaylı bilgiler verdik. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.


    DİĞER KOŞULLU GEÇME HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

    funduszeue.info, koşullu geçme konusunda tüm yeni haberleri ve duyuruları çok yakından anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk olarak bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle funduszeue.info'un yayınladığı haberleri takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. funduszeue.info'dan yapılan koşullu geçme duyurularını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

    Üniversitede Koşullu (Şartlı-Sorumlu) Geçme Nedir? Nasıl Olur?

    Ülkemizde, aşağı yukarı birçok ilimizde hatta neredeyse tüm şehirlerimizde üniversiteler bulunuyor. Bu üniversitelerde, ön lisans ve lisans öğrenimi görmekte olan birçok öğrenci ve bu üniversiteleri bitiren binlerce öğrenci var. Üniversite öğrencilerinin ve özellikle lise eğitimlerini bitirerek üniversite hayatına geçmekte olan öğrencilerin üniversitede yer alan sistemler olan eğitim, sınav ve geçme notlarının ne şekilde işlediğine dair akıllarına takılmış birçok soru bulunuyor. Bu sorulardan en çok merak edileni ise üniversitede koşullu, şartlı, sorumlu geçme sisteminin ne şekilde işlediğidir. Üniversiteye girdikten sonra bu sistem öğrenciler tarafından kolaylıkla kavranıyor. Ancak biz yine de açıklayalım.

    Üniversitede Koşullu Geçme Nedir?

    Öğrenciler, liseye geçiş, üniversiteye geçiş sınavlarıyla uğraşmaktan bıktıklarından, çoğu öğrenci üniversiteye gittiğinde yıl boyunca rahatlamaya çalışır ve bunun sonucunda da bu öğrencilerin çoğu da derslerden kalıp, alttan almaya ve şartlı olarak geçmeye çalışır. Koşullu geçme olayı da üniversiteden mezun olmasına çok az kalmış olan öğrencilerin hayatlarını kurtarmak olmaktadır. Koşullu geçme formülünden ötürü eğer bir öğrenci bir dersten DD ya da DC notlarını almışsa, bu derslerini koşullu olarak geçme şansı olacaktır. Ancak bu şanstan faydalanabilmek için gerekli olan şart ise öğrencinin, fakülte tarafından belirlenmiş olan ortalamayı tutturmasıdır.

     Üniversitede Şartlı-Sorumlu Geçme Nedir?

    Üniversite öğrencileri, girmiş oldukları vize ve final sınavlarının sonucunda almış oldukları notlara bakılarak o dersten geçebilir ya da geçemedikleri dersleri alttan alabilirler. Girilen sınav notlarının açıklanmasından kısa bir sürenin ardından AA, BC, CA tarzında harf notları girilmektedir. Bu harf notları, ’lük not üzerinden ayarlanmaktadır. Buna göre öğrencinin, X dersinden almış olduğu harf notu CD, DC ya da DD ise öğrenci bu dersleri koşullu olarak geçmiş sayılmaktadır. Bu noktada, öğrencinin yapması gereken şey ise fakültenin ayarlamış olduğu ve mezun olabilmek adına gerekli olan ortalamayı kazanmanızdır. Yani fakültenizin belirlemiş olduğu puan ortalaması olmuş ve siz de okul sonunda ortalamayı yakalamışsanız, öğrenim dönemi boyunca aldığınız CD, DC ve DD harf notları olan derslerinizden geçmiş sayılacaksınız. Ancak bu noktada, not ortalamanız belirlenen ortalamanın aşağısında kalmışsa, mezun olabilmek için bu dersleri tekrar almanız gerekecektir. Üniversite öğrencilerinin bir dersten direkt olarak geçebilmesi için alması gerekli olan en düşük harf notu CC’ dir. Eğer öğrenci bir dersten kalmışsa, sisteme bu dersin harf notu FF olarak yansıyacaktır. FF alınan dersleri, bir sonraki yılın, aynı dönemine denk gelen zamanında yeniden görmeniz gerekmektedir.

    Üniversitede DC Ve DD Ders Notu İle Geçilir Mi?

    Öğrenci bir dersten DC ya da DD harf notu almış ise, bu durumda öğrenci o dersi şartlı veya koşullu olarak geçmiş sayılacaktır. Okulu bitirip, mezun olma aşamasına geldiğinizde ise, üniversite ortalamanız ya da notunun üzerinde ise o derslerden sorumlu bir biçimde geçmiş olduğunuz ve mezun olabileceğiniz anlamına gelmektedir. Ancak her fakülte, farklı bir ortalama notu belirlemekte ve belirlenmiş olan bu ortalamayı tutturamadığınız zamanlarda da kaldığınız dersleri yeniden almanız gerekir.

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası