e devletten sporcu sağlık raporu nasıl alınır / OKUL SPORLARI SAĞLIK RAPORU SEVKÄ° E- DEVLET İŞLEMLERÄ° - ÇOBANLAR YAVUZ SELÄ°M ORTAOKULU

E Devletten Sporcu Sağlık Raporu Nasıl Alınır

e devletten sporcu sağlık raporu nasıl alınır

e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz.

Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir.

Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT'den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir.

Şifrenizi unutmanız durumunda e-Devlet'te doğruladığınız telefon numaranız ile şifrenizi yenileyebilirsiniz.

e-Devlet Kapısı kayıtlı kullanıcısıysanız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra "Profilim" alanında bulunan iletişim bilgileri kısmına cep telefonunuzu kaydettiyseniz ya da cep telefonunuzu veya hem cep telefonunuzu hem de e-posta adresinizi e-Devlet Kapısında doğruladıysanız şifre yenileme hizmetinden yararlanarak yeniden şifre temin edebilirsiniz. Bununla birlikte, mobil imza, elektronik imza, yeni T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı kullanıyorsanız, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra da şifre oluşturabilirsiniz.

e-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan ücretsiz olarak temin edilebilmektedir.

E-Devlet'ten sağlık raporu nasıl alınır? Detaylı anlatım

ShiftDelete''de yer alan bilgilere göre; sürücü sağlık raporu dahil tüm sağlık raporları için başvuru oluşturmanız gerekiyor. Bunun için de e-Devlet hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Aile hekiminde kayıtlı olan bilgilerle bunu kolaylıkla gerçekleştirmeniz mümkün.

Belli aralıklarla aynı sayfayı kontrol edip başvurunuzun onaylanıp onaylanmadığını görebilirsiniz. Formunuz tamamlandıktan sonra aile hekimi, devlet hastanesi ya da özel hastanelerden sürücü sağlık raporu alabilirsiniz.

SÜRÜCÜ BELGESİ SAĞLIK RAPORU İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER NELER?

Adım 1: e-Devlet resmi websitesinden hesabınıza giriş yapın.

Adım 2: Ana sayfadan e-Hizmetler kısmına girin. Ardından Sağlık hizmetlerinin yer aldığı sayfaya girin.

Adım 3: Buradan “Kişisel Sağlık Bilgi Formu” seçeneğini seçin. Eğer isterseniz linkten direkt olarak ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz.

Adım 4: Eğer şahsınıza ait bir sağlık raporu yoksa, sağ üstte yer alan “Yeni Başvuru” seçeneğini seçin.

Adım 5: Karşınıza çıkan sayfada sizden bazı kişisel bilgileriniz istenecek. Bu boşlukları uygun, doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurun.

Adım 6: Sonrasında altta bulunan “Devam Et” seçeneğine tıklayın. Böylece sürücü sağlık raporu başvuru talebiniz tamamlanmış olacak.

Belli aralıklarla aynı sayfayı kontrol edip başvurunuzun onaylanıp onaylanmadığını görebilirsiniz. Formunuz tamamlandıktan sonra aile hekimi, devlet hastanesi ya da özel hastanelerden sürücü sağlık raporu alabilirsiniz.

SÜRÜCÜ BELGESİ SAĞLIK RAPORU İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER NELER?

- Nüfus cüzdanı, kimlik kartı ya da pasaport

- Kan grubu bilgisi

- Parmak izi

- 2 adet biyometrik fotoğraf

- Ödeme makbuzu

- Gözlük ya da lens kullanılıyorsa ilgili belge

- Protez kullanımı var ise ilgili belge

- Sürekli kullanılan ilaç ya da bir rahatsızlık var ise ilgili belge

- e-Devlet kişisel sağlık formu

Sürücü belgesi almak ya da yenilemek isteyenler, gerekli sağlık raporunu almak için bu belgeleri eksiksiz olarak bir araya getirmeleri gerekiyor.

KİŞİSEL SAĞLIK BİLGİ FORMU OLMADAN SÜRÜCÜ BELGESİ ALINIR MI?

Sürücü belgesi almak ya da yenilemek isteyen kişilerin sağlık raporu almadan önce e-Devlet üzerinden kişisel sağlık bilgi formu alması şart. Sonrasında ilgili kurumlardan sağlık raporu alıp işlemlere devam edebilirler.

Sporcu sağlık raporu yılı itibariyle e-devlet üzerinden sevk başvurusu alınan, bireylerin spor yapabilmeleri için yeterince sağlıklı olduğunun belirlenmesinde kullanılan tıbbi bir belgedir. E-sporcu raporu olarak geçmektedir. Bu belge ile bireylerin sağlıklı ve spor yapabilir durumda oldukları belgelenmiş olur. Sadece belirli sağlık kurumlarından alınır ve elektronik ortamda başvurular kabul edilir. Bu belgeyi almak isteyen değerli ziyaretçilerim için kendi deneyimlerin eşliğinde spor için sağlık raporu almayı anlatacağım. Haydi yazımıza geçelim.

Sporcu Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Sporcu olmak isteyen vatandaşlar öncelikle bir sağlık kurumuna başvurmalıdır. Sağlık kurumuna gitmeden önce elektronik ortamda başvurusunu yapmış olmalıdır. Başvuru sonrasında hekim ilgili kişiyi muayene edecektir. Aşağıdaki resimde başvuru yapmadan gelen bir hastam için giriş yaparken aldığım hatayı görmektesiniz.

e-sporcu raporu başvuru

Bu başvuru sonrası aile sağlığı merkezine gitmeden önce e-devlet üzerinden &#;kişisel sağlık bilgi formunu&#; doldurursanız iyi olacaktır. Nasıl dolduracağınızı bilmiyorsanız kısa ve detaylı bir şekilde bilgi verdiğim videoma ve yazıma aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Muayene içerisinde fizik muayene, tahlil istemleri ve gerekli görülmesi halinde ultrason, tomografi gibi ileri görüntüleme tetkikleri kullanılacaktır. Tüm bu muayenenin sonunda hastanın spor yapabileceğine kanaat getirilirse hekim tarafından e-imzalı olarak rapor verilecektir. E-imzalı olmayan e-sporcu raporunun bir geçerliliği bulunmamaktadır.

e-sporcu raporu

Sporcu Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Bu raporlar önceki başlıklarda belirttiğim gibi sadece belirli kurumlardan alınabilir. Sporcu sağlık raporu almak isteyen kişi öncelikle aile hekimine başvurmalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken husus kişinin kendi aile hekimine başvurması gerektiğidir. Farklı aile hekimlerine başvurulması halinde rapor için giriş açılamaz.

aile hekimi e-sporcu sağlık raporu

Aile hekimi muayenesi sonrasında uygun görmesi halinde raporu doğrudan verebilir ancak hastada uygun görmediği sakıncalı durumların olması durumunda sevk işlemi yapabilir. Sevk işlemi genellikle uzmanlık alanı olan bölümlere yapılır. Sevk edilebilecek bölümler :

  1. İç hastalıkları
  2. Kardiyoloji
  3. Göz hastalıkları
  4. Çocuk hastalıkları
  5. Ortopedi
  6. Nöroloji

gibi bölümlerdir. Sporcu sağlık raporu almak isteyip sevk edilen vatandaşlar bu bölümlere giderek ikinci muayene sonucunda raporlarını alabilirler veya spor yapamayacak durumda olduklarını anlarlar.

Sporcu Öğrenci Lisansı için Sevk İşlemi Zorunlu mu?

Aile hekimlerinde sporcu lisansı için sağlık raporu almak isteyen bireylerin mutlaka e-devlet üzerinden sevk başvurusu yapması gerekmektedir.

Sevk başvurusu yapılmadan aile hekimine başvuruda bulunulduğu zaman aile hekiminiz herhangi bir işlem yapamamaktadır. Bu nedenle oluşabilecek zaman kayıplarının önüne geçmek için başvurunuzu yaptıktan sonra hekiminize gitmeniz en doğru yol olacaktır.

18 Yaş Altı Spor Aktivitelerinde Sağlık Raporu Zorunlu mu?

18 yaş altı bireyler zaman zaman tarafımıza &#;sporcu raporu&#; ya da &#;spor yapabilir raporu&#; için başvuruda bulunmaktalar. Bu gibi durumlar sıklıkla okullardan öğretmenleri tarafından yönlendirilmesi sonucu olmaktadır. Bilgi eksikliği veya yanlış bilgi verme nedeniyle bu gibi durumlarda bir takım hatalar yapılmaktadır.

18 yaşından küçük bireylerde spor aktiviteleri için sporcu sağlık raporuna gerek yoktur. Veli izin belgesi yeterlidir.

E-Sporcu Raporu ile İlgili Sık Sorulan Sorular

Bu başlık altında çokca sorulan sorulara kısa kısa cevaplar vererek soru işaretlerini gidermeye çalışacağım. İşte o sorular:

E-devlet Sporcu Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Önceki başlıklarda belirttiğim gibi e-devlet üzerinden giriş yapılarak başvuru yapılmalıdır.

Geçerlilik Süresi Ne Kadar?

Geçerlilik süresi hekim tarafından belirlenir.

Gerekli Belgeler Nelerdir?

Aile hekimliğine giderken kimlik belgesi yeterli olacaktır.

Özel Hastaneden Alınır mı?

Aile hekiminin sevki sonucunda özel hastaneye gidilerek ilgili bölüme muayene olunabilir.

Sporcu Lisans Sağlık Raporu Ücreti Var mı?

Sporcular herhangi bir ücret ödemeksizin aile hekimliklerinden raporlarını alabilirler.

Sporcu Öğrenci Lisansım Var Tekrar Rapor Almam Gerekir mi?

Sporcu öğrenci lisansı alan bireyler her yıl bunun için tekrardan sağlık raporu zorunluluğuna mecbur bırakılmaktadır. Bu usüller ve esaslar yazının altında bulunan kaynak bölümünde bulabileceğiniz okul spor faaliyetleri yönetmeliği ile belirlenmektedir.

Şimdi sağlık raporu hakkında detaylı bilgiler verdiğim rehber yazımı bağlantıyı takip ederek okumanızı öneriyorum.

Bu husus hakkında merak ettiğiniz noktaları alttaki yorum bölümüne yazarsanız cevaplayacağım. Yorumlarınızı bekliyorum. Esen kalın.

Bu Başlıklar İlginizi Çekebilir:

Kategoriler Tıbbi BelgeEtiketler Rapor

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası