tercih nasıl yapılır tyt / YKS tercihleri ne zaman başlıyor? AYT-TYT tercihleri

Tercih Nasıl Yapılır Tyt

tercih nasıl yapılır tyt

Video

YKS tercih robotunu kullanabilmek için öncelikle aşağıdaki linke tıklanması gerekecek. Karşınıza çıkan ekrandan detaylı ve hızlı tercih robotu bilgilerine ulaşmanız mümkün olacak.

Buradan detaylı tercih robotu ekranını seçmeniz halinde başarı sıralamasını ve üniversite bilgilerini girerek filtreleme yapabilirsiniz.

Hızlı YKS tercih robotu ekranını seçmeniz halinde ise üniversite bilgilerine doğrudan ulaşabileceğiniz tabloya erişiminiz mümkün olacaktır.

"Üniversite Seç" kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesine ulaşabilirsiniz. "Program Seç" kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz.

Lisans programlarına yerleşenlerin puanları, başarı sıraları, TYT/AYT netleri, geldikleri liseler, geldikleri bölgeler; programda görevli öğretim üyeleri, yabancı uyruklu öğrenciler, Erasmus trafiği ve benzeri pek çok detaya ise aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

YÖK ATLAS ÜNİVERSİTE TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

YKS'DE KAÇ TERCİH HAKKI VAR?

ÖSYM tercih kılavuzuna göre adayların en fazla 24 tane sıralaması olabilir.

Buna göre hedefledikleri bölümleri ve üniversiteleri yazmak için aday öğrencilerin 24 satırı olacak. Listenin tamamını doldurmak şartı bulunmuyor.

ARKADAŞINA GÖNDER

YKS tercihleri nasıl ve nereden yapılır, kaç tercih hakkı var? Üniversite tercihleri ne zaman bitiyor, sonuçlar ne zaman açıklanır? YKS tercih kılavuzu ve tercih ekranı

SON DAKİKA

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:

YKS tercihleri nasıl ve nereden yapılır, kaç tercih hakkı var? Üniversite tercihleri ne zaman bitiyor, sonuçlar ne zaman açıklanır? YKS tercih kılavuzu ve tercih ekranı

YKS tercih kılavuzu ile adımları takip eden aday öğrenciler listelerini YKS tercih robotu üzerinde hazırladı. Ardından YKS tercih sonuçları gelecek ve kayıt dönemi başlayacak. 20'den fazla tercih yapabildikleri liste YÖK sistemine kaydedilecek. Listelerin öncesinde ziyaret edilen YÖK Atlas YKS tercih robotu adaylara yardım etmeye devam ediyor. Peki, üniversite tercihleri ne zaman bitiyor, son gün ne zaman? İşte, YKS tercih kılavuzu PDF…

YKS TERCİHLERİ BAŞLADI!

YKS tercih kılavuzu ile belli olan tarihlerde özellikle üniversite tercihleri son günü merak ediliyor.

ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuza göre tercih tarihleri şöyle:

27 Temmuz (bugün) - 5 Ağustos Cuma

Yaklaşık iki hafta sürecek YKS tercihleri funduszeue.info sistemi üzerinden alınacak.

ÖSYM AİS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

YKS TERCİHİ NASIL YAPILIR?

Yök Atlas sisteminden yararlanacak öğrenci adayları YKS tercih robotu ile listelerini hazırlayabilir. İstedikleri puan türünde üniversite tercihlerini gerçekleştirecek öğrenciler kılavuz dahilinde ÖSYM AİS sisteminde olacak.

Yine kılavuz ile birlikte ÖSYM tarafından yayımlanan üniversite taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları tercihlerde belirleyici olacak.

YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL ÇALIŞIYOR?

Son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan "Puan Türü Seçin" alanını doldurduktan sonra kolayca görüntülenebilecek.

YÖK ATLAS tercih sihirbazı nasıl kullanılır? YÖK Atlas Lisans ve Önlisans tercih robotu kullanımı

Üniversite tercihi yapmak isteyen milyonlarca üniversite öğrencisi adayı, YKS puanına ve başarı sıralamasına göre tercih yapmak için araştırmalara başladı. Peki, YKS tercihleri ne zaman yapılacak, YKS tercihleri nasıl yapılır? İşte üniversite tercihi yapacak adaylar için merak edilen tüm detaylar

YKS TERCÄ°H TARÄ°HLERÄ° NE ZAMAN?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün tarafından yapılamanın akabinde üniversite tercih tarihleri belli oldu.

Adaylar YKS tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında funduszeue.info adresinden yapabilecek.

ÜNİVERSİTE TERCİH EKRANI - ÖSYM AİS GİRİŞ

YKS SONUÇ SORGULAMA EKRANI - ÖSYM SONUÇ EKRANI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VEKONTENJANLARI KILAVUZU

YKS TERCÄ°HLERÄ° NASIL YAPILIR?

Adaylar tercihlerini, "funduszeue.info" sayfasından ve ÖSYM AİS mobil uygulaması üzerinden yapabiliyor. Aday öğrencilerin 24 tercih hakkı bulunuyor.

ÜNİVERSİTE TERCİH EKRANI - ÖSYM AİS GİRİŞ

YKS SONUÇ SORGULAMA EKRANI - ÖSYM SONUÇ EKRANI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VEKONTENJANLARI KILAVUZU

ÃœNÄ°VERSÄ°TE TERCÄ°HÄ° YAPARKEN NELERE DÄ°KKAT EDÄ°LMELÄ°?

  • Ãœniversite tercihleri hakkında her detaya hakim olmak.
  • Ãœniversite ve bölüm listesi hazırlamak.
  • Ãœniversite tercih fuarlarına gitmek.
  • Lise rehberlik öğretmenlerinden destek almak.
  • Ãœniversiteleri gezmek.
  • Bölümlerin avantajlarına ve dezavantajlarına göz atmak.
  • Şehir deÄŸiÅŸtirmeyi düşünenler için gidilecek ÅŸehir ile ilgili bilgi edinmek.

Üniversite tercihini yaparken adayların sıralama ve puanının yetmeyeceği üniversiteleri listeye eklememesi önemlidir. Adayın tercih yelpazesini geniş tutması üniversiteye giriş şansını arttırmaktadır.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandı.  

Ölçme, Seçme  ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM) yayımladığı kılavuzu göre üniversitelerin toplam kontenjanı 1 milyon 61 bin oldu.

Açıklamaya göre;  TYT puanı ve üzerinde olan adayların bu puanlarını 2 yıl kullanmaları uygulaması da bu yıldan itibaren son bulacak. Artık adayların her yıl sınava girmeleri gerekecek.

Bu yıl başarı sırası barajı olan bölümler hariç tercihlerde baraj yok.

Puanı ve üzerinde olan tüm adaylar tercih yapabilecek. Tercih yaparken ise puan değil, başarı sırası kullanılacak. Adaylar başında “Y” bulunan başarı sıralarına göre tercihlerini yapabilecek.

TIKLAYIN-Tıp, hukuk, mimarlık, mühendislik kontenjanları ne oldu?

İnternet üzerinden tercih yapılacak

Adaylar tercihlerini bireysel olarak internet üzerinden yapacak. Eğer tercih yapar, yerleşirseniz kayıt yaptırmasanız bile gelecek yıl yani YKS’ye girdiğinizde Ortaöğretim Başarı Puanınızın (OBP) çarpılacağı katsayı yarıya düşecek. OBP’nin yerleştirme puanlarına katkısı en düşük 30 en yüksek 60 oluyor, bu durumda 15 ile 30 arasında olacak.

Hangi tablolar kullanılacak?

TYT puanı hesaplanan adaylar, Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını, AYT/YDT’de ilgili puan türünde puanı hesaplanan adaylar, Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilecekler. Tercih sırasının önemli olduğunu unutmayın ve tercihlerden adaylar sorumlu.

Merkezi yerleştirme nasıl yapılacak?

Merkezi yerleştirme, adayların yerleştirme puanlarına, tercihlerine ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşullarına göre bilgisayar ortamında yapılacak.

Sistemin esasları özetle şöyle:

a) Her yükseköğretim programına, Kılavuzda belirtilen ve bilgisayar ortamında denetlenebilen koşulları taşıyan ve bu programa tercih listesinde yer vermiş olan adaylar arasından kontenjan sayısı kadar öğrenci yerleştirilecek. Yerleştirme puanlarına göre yapılacak yerleştirme işleminde ilgili yerleştirme puanı yüksek olan adaya öncelik verilecek.

 b) Bir aday, puanları ne denli yüksek olursa olsun yalnız bir programa kayıt hakkı kazanabilir. Bu program, adayın yerleştirme puanlarıyla girebildiği en üst tercihidir. Bunun altında kalan tercihler işleme konmaz.

c) Merkezi yerleştirme sisteminde bir adayın kayıt hakkı kazandığı programı sonradan değiştirmesi, bir başka deyişle daha düşük puanla öğrenci alan başka bir programa kaydolması mümkün değildir.

ç) Bir adayın kayıt hakkı kazandığı programın bağlı olduğu yükseköğretim kurumuna gönderilecek bilgilerde, kayıt hakkı kazanan bütün adayların açık kimlikleri, fotoğrafları, puanları, ortaöğretim alan/dalı ve ek puandan yararlanıp yararlanmadığı bilgisi yer alacak.

d) Tercihlerinizi yaparken kaydolmayı en çok istediğiniz programı en üst tercihinize, daha sonra istediğiniz programı ikinci tercihinize yazınız ve bütün tercihlerinizi bu şekilde sıralayınız. Duruma göre yapabileceğiniz 24 tercihin baştan birkaç tanesini "Puanım yeterli olmayabilir" endişesine kapılmadan, sadece ilginizi göz önüne alarak belirleyebilir, buralara en çok istediğiniz programları yazabilirsiniz. Ancak, kazansanız bile kaydolmayı istemediğiniz bir programa tercih listenizde yer vermemelisiniz.

Okul birincileri nasıl tercih yapacak?

öğretim yılında okul birincisi olanlar için ayrılan kontenjanlar, Tablo-3 ve Tablo-4'ün ilgili sütununda gösteriliyor. Bir programın öngördüğü okul türü, alan/dal, yaş, cinsiyet, sağlık gibi tüm koşullar okul birincileri için de aynen geçerli. YKS'de başarılı olan okul birincileri, genel kontenjan (öncelikle) ve okul birincileri kontenjanı göz önünde tutularak merkezi yerleştirme ile yerleştirme puanlarının elverdiği en üst tercihlerine yerleştirilecek.

Ancak okul birincileri için ayrılan kontenjanların sınırlı olduğunu unutmayın. Bu nedenle tercihlerinin tümünü çok istenen yükseköğretim programları arasından yapan okul birincileri, puanları yeterince yüksek değilse hiçbir programa kayıt hakkı kazanamayabilir. Okul birincileri için ayrılan kontenjanların dolmaması durumunda boş kontenjan, genel kontenjana aktarılır. Okul birincileri, bu olanaktan yararlanabilmek için tercihlerini, puan durumlarını göz önünde tutarak dengeli bir şekilde yapmalı.

Engelli adaylar nasıl tercih yapacak?

Görme engelli adayların, yükseköğretim programları ile ilgili tercihlerini belirlerken başarılı olabilmeleri için, büyük ölçüde dile dayanan veya işitme gerektiren sosyal, iktisadi ve beşeri bilimler alanlarındaki yükseköğretim programlarını tercih etmeleri tavsiye edilir. Bedensel engelli adayların, yükseköğretim programları ile ilgili tercihlerini belirlerken engellerini dikkate almaları yararlarına olacaktır. Engelli adayların, yükseköğretim programları tercihlerini belirlerken üniversitelerin engelliler ile ilgili birimlerinden yükseköğretim programları konusunda bilgi almaları yararlarına olacak.

Merkezi yerleştirme nasıl yapılacak?

Merkezi yerleştirmede adaylar, yükseköğretim programlarına, yerleştirme puanları ile varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM’ce yerleştirilir. Adayların puanlarının hesaplanmasında ve yerleştirme işlemlerinde (yerleştirme öncelikleri de dahil), adayın eğitim bilgisi kontrol, seçme ve onaylama işlemleri sürecinde kullanılmasına karar verilen eğitim bilgisi dikkate alınır.

Hangi puan türüne göre tercih yapılmalı?

Ön lisans programlarını tercih edebilmek için adayların TYT sınav puanının hesaplanmış olması gerekiyor.

Özel yetenek gerektiren lisans programlarına ön kayıt yaptırabilmek için (Devlet Konservatuvarlarının / Konservatuvarların lise devresi mezunlarının Konservatuvarların lisans devresine yerleştirilmesinde merkezi sınav puanı aranmaz.) TYT sınav puanının hesaplanmış olması gerek. Yükseköğretim kurumları başvuru için kendi puanlarını açıklayabilir. Özel yetenek için yükseköğretim kurumlarına başvurmanız gerekiyor ve kurumlar kendi sınavlarını yapıyor.  Özel yetenek gerektiren öğretmenlik programlarına ön kayıt yaptırabilmek için TYT En düşük bininci () olmak gerekiyor.  Bu programlara en az kaç puan almış adayların başvurabileceklerine ilgili yükseköğretim kurumunca karar verilerek, ilgili yükseköğretim kurumunca basın-yayın organlarıyla adaylara duyurulacak.

Merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için adayın programın istediği puan türünde sınav puanının hesaplanmış olması gerekiyor. 

Son kontrol önemli

Tercihlerinizi yaptıktan sonra yeniden gözden geçirin.

Dikkat etmeniz gerekenler:

Listenizdeki programların kodlarını doğru yazdınız mı?

Listenize yazdığınız programların kodunu ve adını bir kez daha kontrol ediniz. Listenizdeki programların sırası gerçekten istek sıranıza uygun mu? Örneğin, beşinci tercihinize giriş hakkı kazanacak olsanız, "Keşke altıncı tercihimi kazanmış olsaydım" demeyeceğinizden emin misiniz? Bütün tercihleriniz için bu geçerli mi?

UYARI:YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 26 Temmuz’dan sonra tekrar güncelleneceği için adayların son kılavuzu dikkate almaları gerekiyor.

(RT)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.