konteyner ruhsatı nasıl alınır / Turan Prefabrik | Gaziantep konteyner|Gaziantep Prefabrik Ev

Konteyner Ruhsatı Nasıl Alınır

konteyner ruhsatı nasıl alınır

 

Belediye ruhsat ücretleri, bir yapının inşa edilmesi, yenilenmesi veya değiştirilmesi için alınan bir izin için ödenen ücretlerdir. Bu ücretler, yapının yerleşim yerine ve amacına göre değişebilir. Örneğin, bir ticaret yapısı için alınan ruhsat ücreti, bir konut yapısı için alınan ruhsat ücretinden daha yüksek olabilir.

Belediye ruhsat ücretleri, yapının büyüklüğü, yapılacağı yer ve amacı gibi faktörler göz önüne alınarak belirlenir. Örneğin, bir yapının yerleşim yerine göre, ruhsat ücretleri farklılık gösterebilir. Aynı şekilde, bir yapının amacı da ruhsat ücretlerini etkileyebilir. Örneğin, bir okul inşa etmek için alınan ruhsat ücreti, bir ticaret yapısı için alınan ruhsat ücretinden daha düşük olabilir.

Belediye ruhsat ücretleri, yıllık olarak güncellenir ve yapılacak işler için uygulanır. Bu oranlar, yapılacak işlerin özelliklerine göre belirlenir ve yapılacak işlerin özelliklerine göre değişebilir. Örneğin, bir ticaret yapısı için alınan ruhsat ücreti, bir konut yapısı için alınan ruhsat ücretinden daha yüksek olabilir.


İstanbul Belediyesi İmar Şube Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre aşağıda açıklamalar bulunmaktadır.
funduszeue.infoul/BBImages/Slider/Image/funduszeue.info

AÇIKLAMALAR

1. YAPI KULLANMA İZİN BELGESİ ALINMASINA İLİŞKİN ÜCRETLER

İskan aşamasında alınması gerekli tüm ücretler tek kalemde belirlenmiş olup, yapı inşaat alanı üzerinden hesaplanacaktır. Bu ücret önceki tarifelerde ayrı kalemler halinde alınan; Teknik Eleman Ücreti, Fotoğraf Tasdik Ücreti, Makine - Elektrik - Isı Yalıtım - Tesisat Ücreti, Denetim Ücreti, Kat Mülkiyeti Tesis Ücreti, Asansör Ücreti, Konteynır Ücreti vb. tüm ücretleri kapsamaktadır. "Ayrıca iskan aşamasında, belirlenen bu ücretten başka ücret alınmayacaktır."

2. AVAN PROJE TASDİK ÜCRETİ

Avan Proje Nedir ?

Avan proje, bir yapının inşa edilmesi, yenilenmesi veya değiştirilmesi için alınan bir izin için ön proje olarak hazırlanan ve ön inceleme yapılması için belediyeye sunulan projedir. Avan projeler, yapının yerleşim yerine ve amacına göre değişebilir ve yapılacak işlerin özelliklerine göre düzenlenir. Örneğin, bir ticaret yapısı için avan proje, bir konut yapısı için avan projeden farklı olabilir. Avan projeler, yapının büyüklüğü, yapılacağı yer ve amacı gibi faktörler göz önüne alınarak hazırlanır ve belediyeye sunulur. Avan projeler, yapılacak işlerin özelliklerine göre değişebilir ve yapılacak işlerin özelliklerine göre düzenlenir.

Avan Proje Tasdik Ücreti yapı inşaat alanının beher m2 si için alınır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinin ayrı ayrı onaylayacağı Avan Projeler için ücret sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından alınır. İlçe Belediyesi tarafından tekrar ücret alınamaz. Avan proje tadilatlarında; Tadilat Avan Proje Tasdikinde fonksiyon değişikliklerinde ücret farkları ayrıca alınır. Tadilat yapılan katın yapı inşaat alanının beher m2 si için, yapı fonksiyonlarına göre belirlenen ücretin tamamı alınacaktır. Tadilat neticesinde yapı inşaat alanında meydana gelen artışlar da ise artan beher m2 için yapı fonksiyonları için belirlenen birim fiyatın tamamı üzerinden ücret alınır. Teknik Eleman Ücreti; talepte bulunulan projenin yapı inşaat alanı üzerinden teknik eleman ücreti alınır.

3. YANAN VE YIKILAN YAPILAR FORMUNA İLİŞKİN ÜCRETLER

Tabloda belirtilen yapı inşaat alanı aralıklarına göre maktu olarak ücretlendirilecektir. Belirlenen bu ücretten başka ücret alınmayacaktır.

4. İMAR DURUMU BELGE ÜCRETİ

Belge başına ücretlendirilecektir. İmar durumu temditlerinde, değişiklik yoksa ücretin %50'si, değişiklik varsa ücretin tamamı alınır.

5. SİLÜET ONAY ÜCRETİ

Avan proje onayı yapılan projeler için ayrıca silüet onayı ücreti alınmayacaktır. Belge başına ücretlendirilecektir.

6. KAT İRTİFAK - MÜLKİYET PROJESİ ÜCRETİ

Gecekondu Önleme Bölgesi Planı ve İmar Islah Planı uygulanacak bölgelerde, ücretin %50'si alınır.

7. ÇALIŞMA ALANI KULLANIM ÜCRETİ

İnşaat yapım aşamasında terkinli alanların ( kaldırım, yol vb.) kullanılan bölümüne ilişkin ücrettir.

8. YENİ YAPI RUHSATINA İLİŞKİN ÜCRETLER

Ruhsat aşamasında alınması gerekli tüm ücretler toplam yapı inşaat alanı üzerinden hesaplanacaktır. Bu ücret önceki tarifelerde ayrı kalemler halinde alınan; Mimari Proje Onay Ücreti, Statik Proje Onay Ücreti, Zemin Etüt Onay Ücreti, Makine - Elektrik - Isı Yalıtım - Tesisat Proje Onay Ücreti, Tabela Ücreti, Plaka Ücreti, Proje Tescil Ücreti, Denetim safhaları(hafriyat, temel, temelüstü) vb. tüm ücretleri kapsamaktadır. Teknik Eleman Ücreti ruhsat başvurusu esnasında her ruhsat için birdefaya mahsus olacak şekilde peşin olarak tahsil edilecektir. Ayrıca ruhsat aşamasında, belirlenen bu ücretlerden başka ücret alınmayacaktır. Düzenlenen bir ruhsat birden fazla fonksiyonu içeriyorsa ruhsat ücreti her fonksiyon için ayrı ayrı hesaplanacaktır. Muvakkat inşaat ruhsatı da yukarıdaki açıklamalara göre ücretlendirilecektir. Ek bina ve Restorasyon Ruhsatı da yeni yapı gibi değerlendirilerek yukarıdaki açıklamalara göre ücretlendirilecektir. 9

TADİLAT RUHSATLARINA İLİŞKİN ÜCRETLER

Tadilat ruhsatında ücretler, bağımsız bölüm/ortak alan yapı inşaat alanı üzerinden, yeni yapı ruhsatına ilişkin ücretlerin yarısı (%50'si)kadar alınacaktır. Tadilat yapılan bağımsız bölüm/ ortak alanın yüzölçümü; ait olduğu kat alanından büyük ise ait olduğu katın yapı inşaat alanı, ait olduğu kat alanından küçük ise bağımsız bölüm/ ortak alanın kendi yapı inşaat alanının ve beher m2 'si üzerinden hesaplanacaktır. Alınan bu ücret 8. maddesindeki tüm kalemleri kapsamaktadır. Ayrıca tadilat ruhsatı aşamasında, belirlenen bu ücretten başka ücret alınmayacaktır. İlave ve Kat İlavesi Ruhsatı da tadilat ruhsatı gibi değerlendirilerek yukarıdaki açıklamalara göre ücretlendirilecektir. Ancak ilave olan inşaat alanı yeni yapı olarak değerlendirilir.

DİĞER YAPI RUHSATLARINA İLİŞKİN ÜCRETLER

"Geçici ruhsat ve kullanım değişikliği, istinat duvarı, bahçe duvarı ve iksa amacı ile düzenlenen ruhsata ilişkin ücretler; yeni yapı ruhsatına ilişkin alınan ücretlere göre hesaplanır. İstinat duvarı, iksa ve bahçe duvarı amacı ile düzenlenen ruhsatlara esas inşaat alanı, yüzey alanı üzerinden hesaplanır. Güçlendirme ruhsatı herhangi bir ücrete tabi değildir.

YENİLEME - YENİDEN - TEK RUHSATTAKİ BİLGİ / İSİM DEĞİŞİKLİĞİ RUHSAT ALINMASINA İLİŞKİN ÜCRETLER

"Yapı inşaat alanının beher m2'si için ücret alınacak olup, belirlenen ücret 8. maddesindeki tüm kalemleri kapsamaktadır. Ayrıca yenileme/yeniden ruhsat aşamasında belirlenen bu ücretten başka ücret alınmayacaktır." "Ruhsat belgesindeki Bilgi Değişikliklerine İlişkin Ücretler; Yapı inşaat alanında herhangi bir değişiklik yapılmadan sadece isim değişiklerinde (yapı sahbi, şantiye şefi vb.) alınacak maktu ücret olup, bu işlem için ayrıca başka ücret alınmayacaktır."

BASİT TADİLATLARA İLİŞKİN ÜCRETLER

Alan artışı gerektirmeyen proje değişikliklerden alınacak ücret olup, bu işlem için ayrıca başka ücret alınmayacaktır.

YAPI FONKSİYONLARI

Düzenlenen bir ruhsat birden fazla fonksiyonu içeriyorsa ruhsat ücreti her fonksiyon için ayrı ayrı hesaplanacaktır. Yapı fonksiyonlarının tespitinde ruhsata esas olan projeler esas alınır.

HESAP ŞEKLİ

Ücret kalemlerinde verilen m2 değerlerinde; örneğin - arasına m2 dahil değildir.

 MUAFİYETLER

Kamuya ait taşınmazlar üzerinde yapılan (üniversite, okul, hastane, kütüphane, ibadethane, spor tesisi, kültür ve sanat yapıları vb. ile bunların müştemilatları) yapılar ile kamu tüzel kişiliğine sahip eğitim kurumu yapılarının proje tasdikinden ücret alınmaz. Vakıflar Genel Müdürlüğü veya mazbut vakıflara ait taşınmazlar üzerinde yapılacak yapılara ilişkin projelerin tasdikinden ücret alınmaz.

 

Prefabrik Ev Belediye Masrafları

Not : fiyatları yazılmıştır. fiyatları yakında güncellenecektir. 
 

Prefabrik ev yaptırırken belediyeden veya il özel idaresinden bir takım gerekli izinleri çıkarmamız gerekmektedir. Bunun yanında da harç ücretleri bizim masrafımız olmaktadır. Aşağıda belirtilen ücretler “İstanbul” ili için geçerlidir. Siz “İstanbul” dışında başka bir ile prefabrik ev kurulumu yapacaksanız bu ücretlerin çok daha altında bir ücretlendirme ile karşılaşabilirsiniz.

Avan Proje Tasdik Ücreti

  • Mimari, Statik,Elektrik, Mekanik ve istenirse Peyzaj projeleri için her bir proje için hesaplanır. (Prefabrik Konut için metrekaresi TL)

  • İmar Durumu Belge Ücreti (ilk müracatta her bir belge için)

  • Belge Adet Fiyatı: 80 TL

  •  Fotokopi ve Dosya İnceleme Ücreti

  •  Suret (Fotokopi) Ücreti sayfa :   TL

  •  Suret Tasdik Ücreti sayfa : TL

  •  Dosya İnceleme Ücreti parsel:   TL

Aplikasyon Krokisi Ücreti
Bu konuda detaylı bakanlık tablosu için aşağıda ki bağlantıya tıklayınız.
funduszeue.info%20YILI%20H%C4%B0ZMET%20%C3%9CCRETLER%C4%B0%20ve%funduszeue.info
Proje ofisine ödenecek ücret.
Yapı denetimine ödenecek ücret.

Buraya kadar olan ki kısımlar inşaat aşamasından önce olan ödemelerdi, inşaatınız bittikten sonra ise iskan almak için ödeme yapmanız gerekmektedir. Onlara da hadi gelin hep beraber değinelim.

Yapı Kullanma İzin Belgesi (İskan ) Alınmasına İlişkin Ücretler
Prefabrik Ev- Konut   metrekare kadar metrekare: TL
Kaynak : funduszeue.infoul/BBImages/Slider/Image/imar-mudurlugupdf

Röperli kroki nedir?    

Bazı illerde, prefabrik evlerde iskan öncesi röperli kroki istenmektedir.
Röperli kroki aplikasyon krokisinin özel bir çeşididir. Genellikle yapı kullanma izin belgesi öncesinde yapının projesine uygun olup olmadığının kontrolü için istenmektedir.
Röperli kroki ücreti aplikasyon ücretine ilave + TL olarak hesaplanır.
Şehirlerde ruhsat için belediyelere başvurulması gerekmektedir.
Köylerde ise ruhsat için il özel idareye başvurulması gerekmektedir.
Prefabrik ev yaptırmadan önce ruhsat alırken sizden istenecek belgeler şunlardır;

  • Arsanızın tapusu.
  • Arsanıza inşa edilecek yapının imar projesi.
  • Prefabrik evin statik projesi.
  • Prefabrik evin su ve elektrik tesisatı projesi.
  • Prefabrik evin röperli veya ebatlı krokisi.

Bu belgeler kısacası prefabrik evlerin belediye masraflarını oluşturmaktadır. Prefabrik evlerin kurulumuna başlamadan önce mutlaka evin müstakbel arsasına ayrıntılı bir çalışma ve inceleme yapılması gerekmektedir. Bu sayede ileride doğabilecek problemler çok daha önceden tespit edilebilir. Bu incelemeler sonucu arsa satın alınmadıysa ona göre alınmalıdır ve konuta uygunluğu bunun yanı sıra kurulacak sistemlere de uygunluğu kontrol edilmelidir.  Arsanın yapısı imara uygunsa prefabrik ev yapımına gönül rahatlığıyla başlanabilir.

Belediyenin Bizden İstedikleri

  • Elektrik mühendisinin elektrik projesini imzalaması

  • İnşaat mühendisinin statik projesini imzalaması
  • Mimari projeyi mimarın imzalanması
  • Mekanik proje için makine mühendisinin imzalaması

Belediyeden prefabrik ev için izin alırken gerekli olan bu projelerin çizimleri de bize ek olarak bir masraf oluşturmaktadır ve bu masrafları belediye masrafları olarak nitelendirebiliriz. Belediyeler tarafından verilecek olan ruhsatlar prefabrik evlerin metrekaresine göre değişiklik göstermektedir. Prefabrik ev yaptırırken belediye masraflarının yanı sıra evrak masraflarını da dikkate almanızı öneririz. Prefabrik ev yaptırmak isteyenler öncelikle prefabrik ev ruhsatı için gerekli izinleri almalı ve ardından evin kurulumunu gönül rahatlığıyla tamamlayabilir.

konteyner ev ruhsatı nasıl alınır

Konteyner ev ruhsatı nasıl alınır?

İmar Kanunu gereğince bir arsa üzerinde inşa edilecek yapılar için ruhsat alınması gerekiyor. Ruhsata tabi olan yapılar arasında konteynerler de bulunuyor.

Peki, konteyner ev ruhsatı nasıl alınır? Konteyner ev ruhsatı almak için gerekli belgeler nelerdir? Konteyner ev ruhsatı için ne kadar harç ödemesi yapılır?

Konteyner ev ruhsatı için gerekenler:

1. Ruhsat başvuru dilekçesi.

2. Tapu.

3. İmar durumu (Belediyeden alınacak).

4. Aplikasyon belgesi (Kadastro Müdürlüğü'nden alınacak).

5. Mimari proje (Oda onaylı).

6. Mimarlar Odası'ndan sicil belgesi.

7. Betonerme statik proje (Oda onaylı).

8. İnşaat Mühendisi Oda sicil belgesi.

9. Elektrik tesisatı projesi (Oda onaylı).

Elektrik Mühendisi Oda sicil belgesi.

Sıhhi tesisat projesi (oda onaylı).

Makine Mühendisi Oda sicil belgesi.

Zemin etüd raporu.

Harita uygulama sorumlusu ve evrakları.

Yapı Müteahhidi ile ilgili belgeler. Müteahhitli inşaat sahibi ya

Konteyner Evler Hakkında Bilgi

Ev fiyatlarının inanılmaz yükselişi insanları farklı çözümler bulmaya itiyor. Bu çözümlerin başında ise konteyner ev modelleri geliyor. Uygun fiyatları, hızlı bir şekilde oturulacak hale gelmesi, dayanıklı olması, özellikle depreme karşı ideal olması konteynerleri cazipleştiriyor. Burada olduğunuza göre muhtemelen sizlerde bu cazibeye kapılmış durumdasınız. İnternetten ufak çaplı bir araştırma yaparken de kendinizi funduszeue.info&#;un bu sayfasında buldunuz. Eğer tahminimiz doğru ise sizlerde doğru yerdesiniz. Zira burada Konteyner evler hakkında detaylı bilgiler sunuyoruz. Konteyner ev ruhsatı nasıl alınır? Konteyner ruhsatı maliyeti, Ev tipi konteyner kaç para?&#; ve Konteyner ev kurulum ve montajı hakkında ki sorularınızı cevaplıyoruz.

Konteyner Ev İçin Ruhsat Lazım mı?

Efendim bu tip evler konusunda en çok kafa karıştıran durum ruhsat meselesi. Konteyner evlerin taşınabilir nitelikli olması nedeni ile bir çok insan ruhsata tabi olmadıklarını düşünüyorlar. Bu nedenle, &#;İmarlı arsaya konteyner koymak için belediyeden izin alınıyor mu?&#; yada &#;taşınabilir konteyner ruhsata tabi mi?&#; gibi sorularla karşılaşıyoruz. Bu duruma konu başında hemen açıklık getirmekte fayda var arkadaşlar. Çünkü numaralı İmar Kanunun 5. maddesi, &#;yapı&#; olgusunu  &#;karada ve suda, daimi veya muvakkat, resmi ve hususi yeraltı ve yerüstü inşaatı ile bunların ilave, değişiklik ve tamirlerini içine alan sabit ve müteharrik tesislerdir&#; şeklinde tanımlamıştır. İşte bu tanımlama nedeni ile konteyner evler taşınabilir nitelikte olsalar da geçici yapı sınıfına girmektedir.

Konteyner Ev İzinleri Nereden Alınır?

Dolayısı yasa gereğince kendi mülkünüz olan tarlaya, arsanıza yada bahçenize konteyner ev koymadan önce gerekli izinleri almanız gerekir. Bu izinleri ve ruhsatları alabileceğiniz merciler ise belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde mülkünüzün bağlı bulunduğu belediye, bunların dışında kalan köy gibi yerlerde ise valiliklerdir.

Konteyner Ev Ruhsat Başvurusu

Konteyner evi almaya karar verdiniz, arsanız yada köyünüz de yukarıda bahsi geçen mercilere, belediye yada valiliğe bağlı. Şimdi gelelim ruhsat için gerekli evraklara. Arkadaşlar ilk olarak hemen tüm başvurularda olduğu gibi ilk olarak bir başvuru dilekçesi hazırlamanız gerekiyor. Bunun yanında konteyner evinizi konduracağınız arsa, tarla bağ, bahçe artık her ne ise bu mülkün de tapusunu dosyanıza ekliyorsunuz. Bunun yanında konteyner ruhsat başvurusu için gerekli diğer belgeler ise şunlar efendim:
Belediyeden alınacak imar durum belgesi,
Kadastro müdürlüğünden alınacak aplikasyon belgesi,
Mimarlar odası onaylı mimari proje,
Mimarlar odasından alınacak sicil belgesi,
Elektrik tesisat projesi oda onaylı bir şekilde alınmalıdır,
Sıhhi tesisat projesi yine oda onaylı olarak eklenmelidir,
Zemin etüt raporu belgeler içinde olmalıdır.

Konteyner Ruhsatı Kaç Para?

Aslında konteyner ev ruhsat giderleri için net bir fiyat vermek imkansız. Çünkü harç bedelleri şehirlerde bağlı bulunan ilçe belediyesi uhdesindedir. Dolayısı ile belediyenize göre bu bedeller değişiklik gösterir. Köy ve kasabalarda ise ruhsat için il merkezlerinde bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleriyle iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz. Ancak harç bedelleri genel olarak yapının metrekaresine göre alındığından betonarme konutlara göre çok daha uygundurlar.

Konteyner Ev Elektrik ve Su Abonelikleri

Konteyner evlerin elektrik aboneliği için öncelikle ilinizde faaliyet gösteren elektrik dağıtım şirketine hazırladığınız dosya ile müracaat etmeniz gerekiyor. Bu dosya içinde yine ilk olarak başvuru dilekçesi olacak. Bunun yanında az önce bahsettiğimiz belediye izinleri ve tabi ki onaylı elektrik tesisatı projesi gerekiyor. Başvurunuzun ardından dağıtım şirketi teknisyenleri yerinde inceleme yaptıktan ve elektrik alabileceğiniz bağlantı noktasını tespit ettikten sonra aboneliğinizi onaylıyorlar. Eğer elektrik aboneliğiniz herhangi bir sebepten dolayı onaylanmazsa bu eksiklikleri yada aksaklıkları giderdikten sonra tekrar randevu alarak yeniden kontrol istiyorsunuz. Su aboneliklerinde ise belediyenize bağlı su dağıtım şirketlerin de hemen hemen aynı işlemleri yapıyorsunuz.

Konteyner Ev Fiyatları ve Ebatları

&#;Konteyner fiyatları ne kadar?&#; yada &#;7 ye 3 konteyner kaç para?&#; gibi sorularınızı duyar gibi oluyoruz Nihayet merakla beklediğiniz konteyner ev fiyatlarına geldi sıra. Efendim konteyner evler ebatlarına ve tasarımlarına göre fiyatlandırılıyorlar. Konteyner ev ebatları genelde 3 metre genişliğinde 7 metre uzunluğunda yani 21 m² ebatında oluyorlar. Bu ebatlarda ki standart 1+0 tasarımında ki konteyner ev fiyatları ise ,00 TL civarında. Yine 21 m² 1+1 konteyner ev fiyatları ise ,00 TL gibi fiyatlara satılıyor. Tabi bu rakamlar alacağınız konteyner firmasına, seçeceğiniz tasarıma göre de değişebiliyor.

Prefabrik Ev Modelleri ve Fiyatları İçin TIKLAYINIZ !..

2. El Konteyner Ev Fiyatları

Konteyner evlerin en güzel yanı ise sökülebilir taşınabilir özellikli oluşları nedeni ile işleri bittiğinde satılabiliyor olmaları. Bu nedenle son zamanlarda ikinci el konteyner ev piyasası bile oluşmuş durumda. Mesela sahibinden funduszeue.info konteyner yada Letgo funduszeue.info konteyner ev fiyatları gibi bir çok ilanla karşılaşıyoruz İnternette. Eğer bütçeniz yukarıda verdiğimiz sıfır konteyner fiyatları bütçenizi aşıyorsa bu ilanları da değerlendirebilirsiniz.

Konteyner Ev Kurulum ve Montajı

Efendim diyelim ki yukarıda ki verdiğimiz yada daha farklı fiyatlara konteyner ev firmaları ve üreticileri ile anlaştınız. Bu kurulum aşamasında neler yapılacak gelin şimdi bu konu da da sizleri aydınlatalım. Efendim ilk olarak araziniz eğer engebeli ise en azından konteyneri oturtacağınız alanı tıraşlayarak ve sıkıştırarak beton atılacak hale getirmeniz gerekiyor. Ardından bu alana, su basmanı olarak üst resimde gördüğünüz gibi en az 3X7 metre ölçülerinde bir beton atılması gerekiyor. En azından diyoruz zira dilerseniz teras yapmak için daha geniş bir betonda atabilirsiniz. Ayrıca beton atarken içerisine pis ve temiz su tesisatını da yerleştirmeniz de fayda var. Betonlama işleminden sonra firma konteyneri getirip vinç vasıtası ile bu betonun üstüne oturtuyor.

Çok Güzel 2 Katlı Müstakil Ev Projeleri

Konteyner Ev Modelleri

Yukarıda sizler için konteyner evler ile ilgili olarak detaylı bir bilgilendirme yaptık. Şimdi dilerseniz biraz da bu evlerin farklı tasarımlarına göz atalım. Bu bağlamda sizler için hemen alt tarafta bir foto galeri hazırladık. Galerimiz içerisinde konteyner evlerin içi ve yerleşimi ilgili bir çok güzel örnek bulunuyor. Bu galeriye göz atarak hayalini kurduğunuz konteyneri evi bulabilirsiniz.

Konteyner Ev Tasarımları Katalog

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası