oyun fps testi / Fps Ölçme - PC Hocası

Oyun Fps Testi

oyun fps testi

İnternet Ping Testi

Erişilebilirlik Bildirimi

Uyumluluk durumu

İnternetin herkes tarafından kullanılabilir ve erişilebilir olması gerektiğine kesinlikle inanıyoruz ve koşullar ve yetenekler ne olursa olsun mümkün olan en geniş kitlenin erişebileceği bir web sitesi sağlamaya kararlıyız.

Bunu gerçekleştirmek için, AA düzeyinde World Wide Web Konsorsiyumu'nun (W3C) Web İçeriği Erişilebilirlik Yönergeleri 'e (WCAG ) mümkün olduğunca katı şekilde bağlı kalmayı amaçlıyoruz. Bu yönergeler, web içeriğinin çok çeşitli engelleri olan kişiler için nasıl erişilebilir hale getirileceğini açıklamaktadır. Bu yönergelere uymak, web sitesinin tüm insanlar tarafından erişilebilir olmasını sağlamamıza yardımcı olur: görme engelli kişiler, motor bozukluğu olan kişiler, görme bozukluğu, bilişsel engeli olan kişiler ve daha fazlası.

Bu web sitesi, onu her zaman mümkün olduğu kadar erişilebilir kılmayı amaçlayan çeşitli teknolojiler kullanır. Belirli engelleri olan kişilerin web sitesinin kullanıcı arayüzünü (kullanıcı arayüzü) ayarlamasına ve kişisel ihtiyaçlarına göre tasarlamasına olanak tanıyan bir erişilebilirlik arayüzü kullanıyoruz.

Ek olarak, web sitesi arka planda çalışan ve erişilebilirlik seviyesini sürekli olarak optimize eden yapay zeka tabanlı bir uygulama kullanır. Bu uygulama, web sitesinin HTML'sini düzeltir, işlevselliğini ve davranışını görme engelli kullanıcılar tarafından kullanılan ekran okuyucular ve motor bozukluğu olan kişiler tarafından kullanılan klavye işlevleri için uyarlar.

Bir arıza bulduysanız veya iyileştirme fikirleriniz varsa, sizden haber almaktan mutluluk duyarız. Aşağıdaki e-postayı kullanarak web sitesinin operatörlerine ulaşabilirsiniz.

Ekran okuyucu ve klavyede gezinme

Web sitemiz, ekran okuyucularla ziyaret eden görme engelli kullanıcıların web sitesinin işlevlerini okuyabilmesi, anlayabilmesi ve keyfini çıkarabilmesi için çeşitli farklı davranış değişikliklerinin yanı sıra ARIA öznitelikleri (Erişilebilir Zengin İnternet Uygulamaları) tekniğini uygulamaktadır. Ekran okuyucusu olan bir kullanıcı sitenize girer girmez, sitenize göz atabilmeleri ve sitenizi etkili bir şekilde çalıştırabilmeleri için Ekran Okuyucu Profiline girmeleri için hemen bir istem alırlar. Kod örneklerinin konsol ekran görüntülerinin yanı sıra web sitemizin en önemli ekran okuyucu gereksinimlerinden bazılarını nasıl kapsadığı aşağıda açıklanmıştır:

  1. Ekran okuyucu optimizasyonu:

    web sitesini güncellerken bile uyumluluğun devam etmesini sağlamak için web sitesinin bileşenlerini yukarıdan aşağıya öğrenen bir arka plan süreci yürütüyoruz. Bu süreçte, ARIA öznitelik kümesini kullanarak ekran okuyuculara anlamlı veriler sağlıyoruz. Örneğin, doğru formda etiketler sağlıyoruz; harekete geçirilebilir simgeler için açıklamalar (sosyal medya simgeleri, arama simgeleri, alışveriş sepeti simgeleri vb.); form girdileri için doğrulama kılavuzu; düğmeler, menüler, modal diyaloglar (açılır pencereler) ve diğerleri gibi öğe rolleri. Ek olarak, arka plan işlemi web sitesinin tüm resimlerini tarar ve tarif edilmeyen resimler için bir ALT (alternatif metin) etiketi olarak doğru ve anlamlı bir resim-nesne-tanıma tabanlı açıklama sağlar. Ayrıca, bir OCR (optik karakter tanıma) teknolojisi kullanarak görüntünün içine gömülü metinleri de çıkaracaktır. Ekran okuyucu ayarlarını herhangi bir zamanda açmak için kullanıcıların yalnızca Alt+1 klavye kombinasyonuna basması yeterlidir. Ekran okuyucu kullanıcıları, web sitesine girer girmez Ekran okuyucu modunu açmak için otomatik duyurular da alırlar.

    Bu ayarlamalar, JAWS ve NVDA dahil tüm popüler ekran okuyucularla uyumludur.

  2. Klavye gezinme optimizasyonu:

    Arka plan işlemi ayrıca web sitesinin HTML'sini ayarlar ve web sitesini klavyeyle çalıştırılabilir hale getirmek için JavaScript kodunu kullanarak çeşitli davranışlar ekler. Buna Tab ve Shift+Tab tuşlarını kullanarak web sitesinde gezinme, ok tuşlarıyla açılır menüleri çalıştırma, Esc ile kapatma, Enter tuşunu kullanarak düğmeleri ve bağlantıları tetikleme, ok tuşlarını kullanarak radyo ve onay kutusu öğeleri arasında gezinme ve bunları Boşluk Çubuğu veya Enter tuşuyla doldurun. Ek olarak, klavye kullanıcıları, istedikleri zaman Alt+1'e tıklayarak veya klavyeyle gezinirken sitenin ilk öğeleri olarak hızlı gezinme ve içerik atlama menülerini bulabilirler. Arka plan işlemi ayrıca, klavye odağını göründükleri anda onlara doğru hareket ettirerek ve odağın dışarı kaymasına izin vermeyerek tetiklenen açılır pencereleri de yönetir.

    Kullanıcılar, belirli öğelere atlamak için "M" (menüler), "H" (başlıklar), "F" (formlar), "B" (düğmeler) ve "G" (grafikler) gibi kısayolları da kullanabilir.

Web sitemizde desteklenen engellilik profilleri

  • Epilepsi Güvenli Modu: Bu profil, yanıp sönen veya yanıp sönen animasyonlar ve riskli renk kombinasyonlarından kaynaklanan nöbet riskini ortadan kaldırarak epilepsi hastalarının web sitesini güvenle kullanmalarını sağlar.
  • Görme Engelli Modu: Bu mod, web sitesini Azalan Görme, Tünel Görme, Katarakt, Glokom ve diğerleri gibi görme bozuklukları olan kullanıcıların rahatlığı için ayarlar.
  • Bilişsel Engel Modu: Bu mod, Disleksi, Otizm, CVA ve diğerleri gibi bilişsel bozuklukları olan kullanıcıların web sitesinin temel öğelerine daha kolay odaklanmalarına yardımcı olmak için farklı yardımcı seçenekler sunar.
  • DEHB Dostu Mod: Bu mod, dikkat dağıtıcı unsurları önemli ölçüde azaltırken, DEHB ve Nörogelişimsel bozukluklara sahip kullanıcıların ana web sitesi öğelerini daha kolay okumalarına, göz atmalarına ve bunlara odaklanmalarına yardımcı olur.
  • Körlük Modu: Bu mod, web sitesini JAWS, NVDA, VoiceOver ve TalkBack gibi ekran okuyucularla uyumlu olacak şekilde yapılandırır. Ekran okuyucu, görme engelli kullanıcılar için bir bilgisayara ve akıllı telefona yüklenen bir yazılımdır ve web sitelerinin bununla uyumlu olması gerekir.
  • Klavye Gezinme Profili (Motor Engelli): Bu profil, motor engelli kişilerin klavye Tab, Shift+Tab ve Enter tuşlarını kullanarak web sitesini kullanmalarını sağlar. Kullanıcılar, belirli öğelere atlamak için "M" (menüler), "H" (başlıklar), "F" (formlar), "B" (düğmeler) ve "G" (grafikler) gibi kısayolları da kullanabilir.

Ek kullanıcı arabirimi, tasarım ve okunabilirlik ayarlamaları

  1. Yazı tipi ayarlamaları – kullanıcılar, boyutunu artırabilir ve azaltabilir, ailesini (türünü) değiştirebilir, aralığı, hizalamayı, satır yüksekliğini ve daha fazlasını ayarlayabilir.
  2. Renk ayarlamaları – kullanıcılar açık, koyu, ters ve tek renkli gibi çeşitli renk kontrast profillerini seçebilir. Ek olarak, kullanıcılar 7'den fazla farklı renklendirme seçeneğiyle başlıkların, metinlerin ve arka planların renk şemalarını değiştirebilir.
  3. Animasyonlar – epileptik kullanıcılar, çalışan tüm animasyonları bir düğmeyi tıklatarak durdurabilir. Arayüz tarafından kontrol edilen animasyonlar arasında videolar, GIF'ler ve CSS yanıp sönen geçişler bulunur.
  4. İçerik vurgulama – kullanıcılar, bağlantılar ve başlıklar gibi önemli öğeleri vurgulamayı seçebilir. Ayrıca yalnızca odaklanmış veya üzerine gelinmiş öğeleri vurgulamayı seçebilirler.
  5. Sesi kısma – işitme cihazı olan kullanıcılar, otomatik ses çalma nedeniyle baş ağrısı veya başka sorunlar yaşayabilir. Bu seçenek, kullanıcıların anında tüm web sitesini sessize almasını sağlar.
  6. Bilişsel bozukluklar – Vikipedi ve Vikisözlük ile bağlantılı bir arama motoru kullanıyoruz ve bilişsel bozuklukları olan kişilerin deyimlerin, baş harflerin, argoların ve diğerlerinin anlamlarını deşifre etmesine olanak tanıyoruz.
  7. Ek işlevler – kullanıcılara imleç rengini ve boyutunu değiştirme, bir yazdırma modu kullanma, sanal bir klavyeyi etkinleştirme ve diğer birçok işlev seçeneği sunuyoruz.

Tarayıcı ve yardımcı teknoloji uyumluluğu

Mümkün olan en geniş tarayıcı yelpazesini ve yardımcı teknolojileri desteklemeyi hedefliyoruz, böylece kullanıcılarımız mümkün olduğunca az sınırlamayla kendilerine en uygun araçları seçebiliyorlar. Bu nedenle, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera ve Microsoft Edge, JAWS ve NVDA (ekran okuyucular) dahil olmak üzere kullanıcı pazar payının %95'inden fazlasını oluşturan tüm ana sistemleri destekleyebilmek için çok çalıştık. Windows ve MAC kullanıcıları için.

Notlar, yorumlar ve geri bildirim

Herkesin web sitesini kendi ihtiyaçlarına göre ayarlamasına izin vermek için elimizden gelenin en iyisini yapmamıza rağmen, hala tam olarak erişilemeyen, erişilebilir olma sürecinde olan veya bunları erişilebilir kılmak için yeterli bir teknolojik çözümden yoksun olan sayfalar veya bölümler olabilir. Yine de, seçenekleri ve özellikleri ekleyerek, güncelleyerek ve iyileştirerek ve yeni teknolojiler geliştirip benimseyerek erişilebilirliğimizi sürekli iyileştiriyoruz. Bütün bunlar, teknolojik gelişmelerin ardından erişilebilirliğin en uygun seviyeye getirilmesi içindir. Herhangi bir yardım için lütfen ile iletişime geçin.

Her oyuncu mümkün olan en iyi oyun deneyimini ister ve oyunlarda gecikme kesinlikle istenmeyen bir şeydir. Bu genel bakışta, ping'i düşürüp FPS'yi artırarak oyun performansını nasıl iyileştirebileceğimizi araştırıyoruz.

Ping nedir?

Ping ne anlama geliyor? Çevrimiçi oyunlarda ping, verilerin bilgisayarınızdan bir sunucuya (veya başka bir oyuncunun bilgisayarına) ve ardından bilgisayarınıza geri dönmesi için geçen süreyi ifade eder. Bu ölçüm, bilgisayar ile sunucusu arasındaki gecikme süresi, bazen de bekleme süresi olarak bilinir. Ping, milisaniye (ms) cinsinden ölçülür.

Ping, oyuncuların bilgisayarlarının bir oyun sunucusu veya başka bir çevrimiçi oyuncu ile ne kadar hızlı iletişim kurduğunu anlamalarına yardımcı olur. Bir ping testi, bir oyuncunun oyun sırasında yanıtlama hızında düşüşler yaşayıp yaşamayacağını bilmesine yardımcı olabilir. "Düşük ping" veya "yüksek ping" terimleri, ping hızı bağlamında kullanılır. Genel olarak, özellikle zamanlama ve konumlandırmanın önemli olduğu oyunlar için düşük ping tercih edilir. Yüksek pinge sahip oyuncular, oyunun sonucunu etkileyebilecek gecikmeler yaşar. Birçok çevrimiçi oyun, sizin ping sürenizin yanı sıra diğer oyuncuların veya sunucuların ping'ini de gösterir.

Ping terimi, II. Dünya Savaşında denizaltıların okyanustaki diğer gemilere olan mesafelerini ölçmek için gönderdikleri sinyali ifade etmek için kullanılıyordu.

İyi bir ping hızı nedir?

Ping doğrudan çevrimiçi oyun performansıyla ilgili olduğundan, oyun için iyi bir ping hızının ne olduğunu anlamak da faydalı olacaktır.

Genel olarak, kabul edilebilir bir ping yaklaşık 40msms veya daha düşüktür. ms üzerindeki bir değer fark edilebilecek bir gecikmeye işaret eder ve ms üzeri bir değeri bazı oyunlar tamamen reddeder. Görüntü netliği, hızlı aksiyon ve oyun sırasında hiçbir gecikme olmaması için 20 ms altı bir ping oyun için ideal olacaktır. Her ek 50 milisaniyenin bir dezavantaj olabileceğini unutmayın.

Ancak ping gereksinimleri oyundan oyuna değişir, bu nedenle hangi oyunu oynadığınıza bağlıdır. Örneğin:

  • Birinci şahıs nişancı (FPS) ve yarış oyunları: Zamanlama çok önemli olduğundan, 50 ms altı bir ping değeri, diğer oyuncularla rekabet edebilmenize yardımcı olacaktır.
  • Devasa çok oyunculu çevrimiçi rol yapma (MMO) oyunları MMO oyunları söz konusu olduğunda, oynanabilirlik düşmeden daha yüksek bir ping kabul edilebilir olabilir; hatta bazı oyunlar ms veya üzerinde oynanabilir. Ancak gerçek zamanlı çok oyunculu (PvP) senaryolar söz konusu olduğunda ms altı bir ping değerinin hedeflenmesi önerilir.
  • Gerçek zamanlı strateji (RTS) oyunları: RTS oyunları ms değerinin altında oynanabilirken, ms altı bir değer ideal olarak kabul edilir.

Ping nasıl test edilir?

Ping'inizin ne olduğunu merak ediyorsanız test için kullanabileceğiniz iki seçenek vardır:

 

Oyun içi ping testi:

Çoğu çevrimiçi oyun, ping'i doğrudan oyun içinde kontrol etmenize izin verir. Oyun ayarlarına gidin ve "performans istatistiklerini göster" veya "ağ seçeneklerini görüntüle" gibi bir seçenek arayın (bu ifadeler her oyunda farklı olabilir). Oyun içi ping testi, oynadığınız oyun ve sunucu için size en doğru ağ performansı ölçütünü sunacaktır.

İnternet ping testi:

Ayrıca, çok sayıdaki çevrimiçi ping test sitelerinden birini kullanarak internetteki ping'inizi kontrol edebilirsiniz. Bu siteler size yakın sunucuları bulacak ve çevrimiçi oyunlar oynarken bekleyebileceğiniz ortalama ping'i size söyleyecektir.

Ping'im neden bu kadar yüksek?

Ping'inizin yüksek olmasının çeşitli nedenleri olabilir. Bunlar:

  • Kullandığınız yönlendiricinin türü, güncel olup olmadığı, yerleştirildiği yer ve aygıt yazılımının güncel olup olmadığı.
  • Ne tür bir bilgisayar kullandığınız, bilgisayarın oyun için optimize edilmiş olup olmadığı, güncel olup olmadığı ya da temizlenmesinin gerekip gerekmediği.
  • Modeminizdeki veya yönlendiricinizdeki önbellekler.
  • Cihazınızın arka planında çalışan uygulamalar ve programlar olup olmadığı.
  • Oyun sırasında otomatik güncellemelerin gerçekleşip gerçekleşmediği.
  • Yönlendiricinize bağlı ve aktif kullanımda olan cihazların sayısı.
  • Oyununuzun ayarları ve nasıl optimize edildikleri.

Ping nasıl azaltılır?

Oyun deneyiminizi optimize etmek için ping'i nasıl iyileştireceğinizi öğrenmek istiyorsanız şunları deneyebilirsiniz:

  • Arka planda çalışan programları veya işlemleri kapatın. Bu uygulamalardan bazıları bellekte yer kaplayabilir veya internete erişmesi gereken işlemleri başlatarak oyununuzu yavaşlatabilir.
  • Güncelleştirmeleri kapatın. Güncelleştirmeleri, bilgisayarınızı kullanmadığınız zamanlarda gerçekleşecek şekilde planlayın. Oyun oynarken gerçekleştirilen güncelleştirmeler bant genişliğini kullanabilir veya uygun olmayan zamanlarda indirme yapmayı deneyebilir.
  • Evinizdeki başka birinin bant genişliğinin yoğun bir şekilde kullanıldığı (büyük dosyaları indirmek gibi) bir işlem yapıp yapmadığını kontrol edin. Ağınıza ne kadar çok sayıda cihaz bağlarsanız ve internet bağlantınızı ne kadar aktif olarak kullanırsanız, o kadar yüksek ping yaşarsınız.
  • Yönlendiriciniz ve duvar yuvası arasındaki kabloları kontrol edin. Tüm kabloların sıkıca takılı olduğundan emin olun. Kablo bağlantıları zamanla gevşeyebilir ve bu da zaman zaman kontrol edilmeleri gerektiği anlamına gelir.
  • Cihazınızı yönlendiricinizin yakınına taşımayı veya bilgisayarınızı veya konsolunuzu bir Ethernet kablosu kullanarak doğrudan yönlendiriciye bağlamayı düşünün. Kablosuz bağlantılar şifreleme teknolojileri ve aynı anda birden fazla cihaza hizmet verdiklerinden paket kaybına uğrar. Ethernet kablosu kullanarak daha güçlü ve daha hızlı bir bağlantı elde edebilirsiniz.
  • Yönlendiricinizin önbelleğini temizleyin. Dolu bir internet önbelleği cihazlarımızı yavaşlatabilir. Tanımlama bilgilerini tamamen temizlemek ve cihazınızda yeni bir başlangıç yapmak için yönlendiricinizde donanım sıfırlaması gerçekleştirin.
  • Yönlendiricinizi açık bir alana yerleştirin. Duvarlar ve eşyalar kablosuz internet bağlantılarımızı engelleyebilir. Yönlendiricinizin temiz ve açık bir alanda olup olmadığını ve doğru kurulup kurulmadığını gözden geçirin.
  • Yönlendiricinizin aygıt yazılımını güncelleyin. Yazılım veya güvenlik güncellemeleri gerektiğinde cihazlar yavaşlayabilir ve bu durum yönlendiriciler için de geçerlidir. Bu nedenle yönlendiricinizin aygıt yazılımının güncel olduğundan emin olun. 
  • Yönlendiricinizi kapatıp tekrar açın. Güç kablosunu yönlendiricinizden çıkarın ve tekrar takmadan önce bir dakika bekleyin. Sisteminizde hem bir yönlendirici hem de modem varsa yalnızca yönlendiriciyi değil her ikisini de kapattığınızdan emin olun.
  • Yeni bir yönlendirici satın almayı düşünün. İnternet servis sağlayıcınız tarafından sağlanan varsayılan yönlendiriciyi kullanıyorsanız bağlantınızdan en iyi şekilde yararlanamıyor olabilirsiniz. Daha iyi bir yönlendiriciye geçmek, daha iyi bağlantı hızları elde etmenize ve Wi-Fi kapsama alanınızı iyileştirmenize yardımcı olabilir. Ev ağı kurma rehberimizi buradan okuyabilirsiniz.
  • Daha yüksek bant genişliği sunan bir internet planına geçmeyi düşünün. Yukarıdaki adımları izlediyseniz ve hala ping'inizden memnun değilseniz internet servis sağlayıcınızla iletişime geçin. Servis sağlayıcınız olası sorunları uzaktan tespit edip düzelterek hızınızı artırabilir. Bağlantınızda herhangi bir hata yoksa, başka bir sağlayıcıya geçmeyi düşünmenin zamanı gelmiş olabilir. Daha yüksek bant genişliği sunan bir internet planı, genel oyun performansınızı iyileştirmek için yapabileceğiniz en iyi şey olabilir.

Tercih ettiğiniz oyun tarzı ne olursa olsun, bu ayarlamalar ping'i azaltacak ve oyunların daha hızlı çalışmasına yardımcı olacaktır.

Ping nedir?

FPS nedir?

Ping'e ek olarak, çevrimiçi oyun oynamanın bir diğer kritik yönü de FPS'dir. Oyun bağlamında FPS, birinci şahıs nişancı oyunlarına atıfta bulunabilir. Ancak aynı zamanda, grafik kartınızın her saniyede kaç kare (yani görüntü) oluşturabildiğini veya monitörünüzün her saniyede kaç kare görüntülediğini ifade eden "saniyedeki kare sayısı" anlamına da gelebilir. FPS ne kadar yüksek olursa, oyun o kadar akıcı olur ve o kadar hızlı tepki verir. Düşük bir FPS, oyunun takılmasına neden olur ve oynamayı daha zor ve daha az zevkli hale getirir.

Peki, oyun oynamak için hangi FPS ideal kabul edilir?

30 FPS: Bir oyunun oynanabilmesi için minimum olarak kabul edilen bu değer, konsol oyunlarında ve bazı düşük özellikli PC'lerde görülen en yaygın kare hızıdır. Ancak çoğu oyuncu, 20 FPS veya altına düşene kadar herhangi bir takılma fark etmeyecektir.

60 FPS: İdeal kare hızı olarak kabul edilir. İyi bir oyun bilgisayarı çoğu oyunda 60 FPS'ye ulaşmalıdır, ancak bazı oyunlar farklı ayarlar gerektirebilir. 60 FPS, aynı zamanda normal monitörler ve TV'ler tarafından görüntülenen kare hızıdır.

FPS: Yalnızca Hz yenileme hızına sahip monitörlere bağlı üst düzey oyun bilgisayarlarında elde edilebilir. Donanım gereksinimleri ve ilgili maliyetler nedeniyle, bu seçenek sıkı oyuncular tarafından kullanılma eğilimindedir.

FPS: Ulaşabileceğiniz en yüksek kare hızıdır. Bu, yalnızca Hz yenileme hızına sahip monitörlerde görüntülenebilir. Yüksek donanım maliyetleri yüzünden FPS nispeten daha az sayıda oyun meraklısı tarafından kullanılır.

Birçok oyun, oyun sırasında kare hızını bir katman olarak görüntüler. Bunu açmak için oyununuzun kurulum veya ayarlar menüsündeki video ayarlarına bakabilirsiniz. 

Kullandığınız sistem ne kadar güçlü ya da oynadığınız oyun ne kadar iyi optimize edilmiş olursa olsun dalgalanma olur ve tamamen sabit bir kare hızı sağlamak mümkün olmaz. Ancak, kare hızı ne kadar yüksek olursa, bu dalgalanmalar o kadar az fark edilecektir.

Düşük FPS'nin yaygın sebepleri arasında şunlar sayılabilir:

  • Sürücülerin eski olması
  • Eski veya yavaş ekran kartları
  • Bilgisayarda çalışan diğer programlar
  • Oyun ayarlarının çok yükseğe ayarlanması
  • Gerekenden daha yüksek bir çözünürlükte çalıştırma

FPS nasıl artırılır?

Bir masaüstü veya dizüstü bilgisayarda FPS'yi artırmak için şunları deneyebilirsiniz:

Windows 10'da oyun modunu etkinleştirin:

  • Ara düğmesine ve ardından Ayarlar'a tıklayın.
  • Ayarlar penceresinin arama kutusuna "oyun" yazın ve arama sonuçlarından "Oyun Modu ayarları"nı seçin.
  • Henüz açılmadıysa, düğmeyi sağa kaydırarak Oyun Modunu etkinleştirin. Değişikliklerin etkili olabilmesi için bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekebilir.

En son ekran kartı sürücüsünün kurulu olduğundan emin olun:

Bilgisayarınızın sistem güncelleştirmelerinin tam ve aygıt sürücülerinin güncel olduğundan emin olmak, PC'nizi oyun oynamak için optimize etmenize yardımcı olacaktır.

Windows güncelleştirmelerini kontrol etmek için: 

  • Başlat düğmesine tıklayın ve Ayarlar'ı seçin
  • Ardından "Güncelleştirmeler" yazın ve arama sonuçlarında "Güncelleştirmeler kontrol et"i seçin
  • En son güncelleştirmelerin yüklendiğinden emin olmak için Windows Update penceresini kullanın 

Ekran kartı sürücülerini güncellemek için: 

  • Bu, Windows güncelleştirmelerini kontrol ettiğinizde otomatik olarak gerçekleştirilir ancak ekran kartınız için daha yeni güncellemeler de olabilir
  • Nvidia GeForce Experience kullanıyorsanız, uygulamayı başlatın ve pencerenin üst kısmındaki "Sürücüler"e tıklayın
  • Yeni sürücüler olup olmadığını görmek için "Güncellemeleri kontrol et"e tıklayın

Oyun ayarlarınızı optimize edin:

  • Her oyun farklıdır ancak kare hızınız çok düşükse oyununuzun ayarlar ekranını kontrol edebilir ve görüntü kalitesini düşürebilirsiniz.
  • Görüntü kalitesini yüksekten ortaya indirmek için bir ayar olabilir veya izleme mesafesi, gölgeler, doku efektleri vb. için özel ayarlar yapmanız gerekebilir

Ekran çözünürlüğünüzü düşürün:

  • Ayrıca, genellikle video kalitesinden ayrı bir ayar olan ekran çözünürlüğünü düşürmeyi de deneyebilirsiniz
  • Bilgisayarınızın Ayarlarına gidin, "Sistem"i ve ardından "Gelişmiş görüntü ayarları"nı seçin ve Çözünürlük menüsünden daha düşük bir çözünürlük seçeneği belirleyin

Ekran kartınızı yükseltin:

  • Dizüstü bilgisayarda oyun oynuyorsanız ekran kartınızı yükseltme gibi bir şansınız olmayabilir (bazı istisnalar olsa da)
  • Ancak bir masaüstü bilgisayar kullanıyorsanız ekran kartınızı kare hızını önemli ölçüde artıracak ve oyun performansınızı optimize edecek bir kartla değiştirebilirsiniz

Ping'inizi düşürecek ve FPS'nizi yükseltecek adımlar atarak sorunsuz ve keyifli bir oyun deneyimine ulaşabilirsiniz.

Önerilen ürünler

Kaspersky sizi kötü amaçlı yazılımlar, casus yazılımlar ve Truva atları dahil tüm büyük çevrimiçi tehditlerden koruyabilir. Her seçenek, oyuncunun ihtiyaçlarını bulmak için bir dizi farklı araç içerir. Kaspersky'nin oyunlarda zirvede kalmanıza ve siber suçluların bir adım önüne geçmenize nasıl yardımcı olabileceğini öğrenin:

Kaspersky Security Cloud

Kaspersky Total Security

Kaspersky VPN Secure Connection

İlgili makaleler:

Ping'i düşürme ve çevrimiçi oyun performansını optimize etme

Kaspersky

Ping'in nasıl düşürüleceğini ve FPS'nin nasıl artırılacağını anlamak oyunların daha hızlı çalışmasını sağlayabilir. PC'nizi oyun oynamak için nasıl daha hızlı hale getireceğinizi ve oyun performansını nasıl iyileştireceğinizi öğrenin.

Kaspersky Logo

ÖZELLİKLER

Agent Image

GEREKSİNİMLER

PC İÇİN DONANIM GEREKSİNİMLERİ

Windows // 10(Derleme +)/11 bit

RAM // 4GB

VRAM // 1GB

EN DÜŞÜK DONANIM ÖZELLİKLERİ / 30 FPS

CPU //Intel Core 2 Duo E (Intel), Athlon GE (AMD)

GPU //Intel HD , Radeon R5

TAVSİYE EDİLEN DONANIM ÖZELLİKLERİ / 60 FPS

CPU //Intel i (Intel), Ryzen 3 (AMD)

GPU //Geforce GT , Radeon R7

YÜKSEK DONANIM ÖZELLİKLERİ / + FPS

CPU //Intel iF GHz (Intel), Ryzen 5 X (AMD)

GPU //GTX Ti, Radeon R7

Windows 11'de TPM ve UEFI Secure Boot da gerekiyor.

FPS Test

Veri güvenliği

Geliştiricilerin verilerinizi nasıl toplayıp paylaştıklarını anlamak, güvenliğin ilk adımıdır. Veri gizliliği ve güvenliği yöntemleri; kullanımınıza, bölgenize ve yaşınıza göre değişiklik gösterebilir. Geliştiricinin sağladığı bu bilgiler zaman içinde güncellenebilir.
Simge resmi
Üçüncü taraflarla veri paylaşımı yok

Geliştiricilerin, veri paylaşımını nasıl beyan ettikleri hakkında daha fazla bilgi edinin

Simge resmi
Bu uygulamanın toplayabileceği veri türleri

Uygulama bilgileri ve performansı ve Cihaz veya diğer kimlikler

Simge resmi

Veriler, aktarım sırasında şifreleniyor

Simge resmi

Veriler silinemiyor

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir