saça pigmentasyon uygulaması / Yapay Saç Ekimi | Saç Simulasyonu

Saça Pigmentasyon Uygulaması

saça pigmentasyon uygulaması

Saç Simülasyonu Cerrahi Bir Yöntem midir?

Saç Pigmentasyonu, Saç Dövmesi, Saç SimülasyonuSaç simülasyonu ya da saç gölgelendirme işlemi saç ekimine alternatif olmaktan daha çok birbirini tamamlayıcı olabilecek iki farklı uygulamadır. Örneğin saç ekimi sonrası arzu edilen yoğunlukta ekim yapılmadığından ya da kişinin saç miktarının yetersiz olması nedeniyle seyrek ekim yapılmasından kaynaklanan ara boşlukların saç gölgelendirme tekniği ile kapatılmasında son derece başarılı sonuçlar elde edilebiliyor.

Saç Simülasyonu Ağrılı Bir İşlem midir?

Saç Pigmentasyonu, Saç Dövmesi, Saç SimülasyonuSaç simülasyonu işlemi esnasında kişi, ‘’Scalp’’ derisinin hassasiyetine bağlı olarak hafif bir miktar ağrı hissedebilir. Ayrıca ağrı eşiği kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Saç simülasyonu işlemi yapılmadan önce bu işi için özel üretilmiş lokal anestezi kremleriyle ‘’Scalp’’ derisi uyuşturulur. Böylelikle ağrı eşiği düşük de olsa kişinin hissedeceği ağrının en alt seviyeye çekilmesi sağlanır.


Saç Simülasyonunda Kullanılan Boyalar Dövme Boyası mıdır?

Saç Pigmentasyonu,Saç Dövmesi, Saç Simülasyonu Kullanılan boyalar kesinlikle dövme boyası değildir. Bu işlemin Saç Dövmesi olarak da isimlendiriliyor olası, akla bu tip soruları getiriyor haliyle. Bu boyalar saç simülasyonu işlemi için özel üretilen boyalardır. Su bazlı % organik renk değişimi olmayan ve Saç gölgelendirme işlemi için özel üretilmiş boyalardır. Dövme boyaları bilindiği gibi zaman içerinde Siyahtan Maviye ve Griye doğru renk değiştirirler. Saç simülasyonu boyalarında zaman içinde renk değişimi olmaz.

Saç Simülasyonu Yaptırdıktan Sonra Tekrar Saç Ekimi Yapılabilir mi?

Saç Pigmentasyonu, Saç Dövmesi, Saç SimülasyonuTabi ki yapılabilir. Ne Saç Simülasyonu yapılmış olması, saç ekimine, ne de saç ekimi yapılmış olması Saç simülasyonuna engel değildir. Ayrıca saç simülasyon işlemi ekim yapılmış saçların dökülmesine neden olmaz. Saç simülasyonu ya da saç gölgelendirmesi; saç ekiminden beklediği sonucu alamayan bir çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Saç simülasyonu ile saç ekimiyle elde edilen görünüm netleştirilip daha da güçlendirilmektedir. Saç ekimi maliyetli ve uzun bir süreç olduğu için; saç simülasyonu uygulama ve sonuç alma yönünde daha hızlıdır. Saç simülasyonu ile geriye doğru yapılan işlemin görünümü sağlamlaştırılır.

Saç Simülasyonu İşlemi Sonrasında Aynı Gün Banyo Olabilir miyim?

Saç simülasyonu işleminden sonra, boyanın daha net nüfus etmesi için ilk gün kimyasal şampuan kullanmadan Ilık bir su ile banyo yapmanızda ya da yıkanmanızda bir sakınca yoktur.

Saç Simülasyonu Yaptıran Bir Kişi İşlem Sonrası Nelere Dikkat Etmelidir?

Saç Pigmentasyonu, Saç Dövmesi, Saç Simülasyonuİlk 24 saat su ile temas ettirmemekte fayda var. Saç simülasyonu işlemi sonrasında önerilen bir şampuanla yıkanmasında sakınca yoktur. Seanslar bitinceye kadar bu şampuanın kullanılmasında yarar var. Saç simülasyonu uygulamasından sonra 4 hafta boyunca güneş ışıklarına direkt maruz kalmak veya solaryuma girmek tavsiye edilmez. Güneş altında kalınması zorunluluğu halinde mutlaka şapka takılması önerilir. 

  sa&#; sim&#;lasyonu, sac sim&#;lasyonu, sa&#; d&#;vmesi, sa&#; pigmentasyonu,

Bilimsel ve teknolojik ilerlemelere paralel olarak gelişen sağlık ve güzellik sektörü, yeni tedavi yöntemleri ile artık birçok rahatsızlığa çözüm sunabilmektedir. Farklı alanları kapsayan sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesinde katkı sağlayan bu ilerleme, saç dökülmesinde tanı ve tedavilerin gelişmesine de ön ayak olmuştur. Araştırmalar sonucunda hazırladığımız yazımızda sizlere bu yeniliklerden bir tanesi olan ‘Saç Simülasyonu’ konusunu anlatacağız. Saç pigmentasyonu, Saç dövmesi ya da Mikropigmentasyon gibi farklı isimlerle de anılan saç simülasyonu, özel bir cihaz, uç ve mikro iğneler kullanılarak, saç derisine renklendirici bir madde verilmesi işlemidir.

Cerrahi bir yöntem değildir

sac similasyonu-mikropigmentasyon

Bu yöntemde sabit derinlikte atış yapan devirli bir cihaz kullanılmaktadır. Epidermisin yüzeysel kısmına işlenen mikro pigmentler ile gerçek saç kökleri taklit edilmektedir. Kafa derisinde saç kökü varmış görüntüsü yaratılmaya çalışılır. Amaç, saç ve kafa derisi arasındaki renk farkını aza indirgeyip daha açık renkte görünmesini engellemektir. Mikropigmentasyon (microblading), görüntüye dayalı geçici bir manipülasyon tekniğidir. Kalıcılığı, kişinin cilt yapısına bağlı olarak ortalama 3 ila 4 senedir. Saçlı deriye işlenen boyalar, bu sürenin sonunda vücuttan tamamen atılmaktadır.

Mikro pigmentasyon, dövme pigmentleri ile yapılamaz, çünkü dövme işleminde kullanılan iğneler, derinin daha derin kısmına uygulanmaktadır. Dövme ile yapılması halinde, derinin katmanları arasında pigmentlerin dağılması, hatta koyu lekeler bırakması söz konusudur. Bununla beraber, dövme işleminde kullanılan kalıcı boyalar zaman içinde renk değiştirmektedir. Siyah renkler yeşil ve mavi renge dönüşebilmektedir. Bu durum doğal saç görüntüsünü bozmaktadır. Bu sebepten ötürü saç simülasyonu uygulamasında öncelikle doğallığı korunan boya kullanılmaktadır. Bu boyanın vücut tarafından daha kolay absorbe edilmesi, pigmentlerin ileride renk değiştirmesini engellemektedir. Zaman içerisinde renkler daha doğal solacak ve vücuttan tamamen kaybolacaktır.

Saç simülasyonu uygulamasını 2 farklı kullanım şekli ile gerçekleştirebilmek mümkündür. İki kullanımın uygulaması aynı şekilde olsa da, ikisinin yapılış amaçları birbirinden farklıdır.

Bunların ilki, saçların tamamen tıraş edilerek yapıldığı mikro pigmentasyon işlemidir. Bir diğeri ise uzun saçlılar için gölgelendirme tekniği olarak adlandırılabilir.

1. Saçların Tamamen Tıraş Edilerek Yapıldığı Mikro Pigmentasyon İşlemi

Mikropigmentasyon

Bu yöntem, gerçek saç köklerini taklit etmek amacıyla yapılmaktadır. Bu simülasyonu yaratmak içinse, saçların tamamen tıraş edilmesi gerekmektedir. Küçük pigment noktaları 2 boyutludur, gerçek saç tellerimiz ise 3 boyutludur. Saçlar tamamen tıraş edildikten sonra kafa derisine işlenen 2 boyutlu pigment noktaları bir bütün oluşturarak kişiye, ‘yeni kazıtılmış’ saç görüntüsü kazandırır. Saç simülasyonu işleminden en yüksek faydayı sağlayabilmeleri adına; ciddi saç dökülmesi sorunu olanlara, alopesi areata gibi bölgesel dökülmeler yaşayanlara ve yaygın dökülme görülen kişilere bu uygulama, saçları tamamen tıraş edilerek yapılmaktadır.

2. Saçların Uzun Tutularak Yapıldığı Mikro Pigmentasyon İşlemi

Saç Simülasyonu

Saçların tıraş edilmeden yapıldığı bu saç simülasyonu uygulaması, genellikle tepeden yanlara doğru saçlarda bir miktar incelme ve seyrelme görülen kadınlara veya saçlı deride çok belirgin olmayan ufak boşlukları veya küçük yara izlerini kapamak isteyenlere yapılmaktadır. Bu yöntemde amaç, seyrelmiş bölgeleri veya boşlukları, mevcut saç rengi ile uyumlu olacak şekilde kamufle etmektir.

Saç Simülasyonu Kimlere Uygulanabilir?

  1. Saçlı deri ve vücut kıllarının tamamının kaybedilmesi durumu olan Alopesi Üniversalis ile saçlı derideki tüm saçların döküldüğü Alopesi totalis hastalarına,
  2. Yamalar halinde saç kaybına neden olan Alopesi areata saç dökülmesi sorunu yaşayan kişilere,
  3. Klasik şerit yöntemi olarak da bilenen FUT tekniği ile gerçekleştirilen saç nakilleri sonucunda oluşan yara izlerini kapatmak isteyenlere,
  4. Minimal düzeyde saç dökülmesi veya saç incelmesi yaşayanlara,
  5. Saç yanıklarını veya dışarıdan etki eden eden bir travma sonucu kafada meydana gelmiş yaralarını kamufle etmek isteyenlere,
  6. Saçlarını kestirmek istemeyen ama saçlarında seyreklik olan kişilere,
  7. Saç dökülmesinin çok ileri düzeyde olduğu ve bir saç ekimi prosedürü ile verimli bir sonuç alınamayacak kişilere,

Saç Simülasyonun Avantajları

  1. Saç simülasyonu cerrahi bir uygulama olmadığı için, işlem sonrası iyileşme süresi hızlı olmakla birlikte, enfeksiyon riski de daha az olmaktadır.
  2. Bu işlem ile kişi, 2 ila 4 gün arasında saçlarda kazıtılmış gibi bir görünüm elde edebilmektedir.
  3. Saç simülasyonu ile saçlı deride ki yara izlerinin belirginliği azaltılabilir yara izleri veya benzer kusurlar gizlenilebilir.
  4. Geçici bir işlem olduğu için mikro pigmentasyon kullanım süresi bitince kişi tekrar eski görünümüne kavuşabilir.

Saç Simülasyonun Dezavantajları

  1. Kişi hep aynı saç stilini kullanmak zorundadır. Stilin değiştirilmesi veya silinmesi için lazer uygulaması gerekmektedir.
  2. Saç simülasyonu, bir saç ekimi prosedürü gibi kalıcı bir çözüm sunmamaktadır. Uygulama da kullanılan pigmentler 3 ila 5 sene içerisinde silinecektir.
  3. Renklerin solmasını geciktirmek için kişinin her zaman güneş ışınlarından korunması ve yüksek faktörlü korucu krem sürmesi gerekmektedir.
  4. Görünüm bozulacağından dolayı saçların hep kısa tutulması ve gün aşırı veya 2 günde bir kazıtılması gerekmektedir.
  5. Renkler zamanla solacağı için kişinin aralıklarla bu işlemi yinelemesi gerekmektedir. Tekrarlanan seansların neticesinde saç derisinde lekeler oluşabilmektedir.

Pigmentasyon

Pigmentasyon

Beyazlaşmış veya çok fazla kimyasal işlem görmüş saçlarda, doğal renk vericilerin tamamen yok olmasından dolayı esas boyamayla saçta istenilen renk tam oluşmaz. Tutmuş gibi görünse bile birkaç yıkamayla saçtan kolaylıkla akar. Böyle saçlarda ön renklendirme yapılmalıdır ki esas boyama ile verilen yapay renk pigmentlerini saç kolaylıkla kabul etsin. Ön renklendirme için hazırlanan boyanın içine H2O2 katılmaz veya % 2’lik gibi çok düşük yoğunlukta katılır. Genellikle su ile hazırlanır. Su ile karıştırılarak bulamaç hâlinde hazırlanmış boya karışımı, ihtiyacı olan kısımlara sürülür. H2O2’siz boyanın yapay renk verici tanecikleri hâlen küçüktür ve saçın kütikül pulcuklarından kolaylıkla geçerek korteks liflerine yerleşir. Daha sonra yapılan esas boyama ile kütikül pulcuklarından geçen yapay renk verici tanecikler, ön renklendirme ile daha önce geçen renk tanecikleriyle birleşir. Bunlar korteks liflerinde büyük tanecikler hâline gelir ve orada hapsolduklarından yıkamayla kolaylıkla saçtan akmaz. Zor boyanan saçlar hakkında markaların tavsiyelerine uymakta yarar vardır.

Ön renklendirme aşağıdaki hâllerde saça uygulanmalıdır:

Toz açıcı ile rengi sarartılmış saçlarda,

Tamamen beyazlaşmış saçlarda,

Beyazı belirli bölgede toplanmış saçlarda,

Renk farklılığı bulunan dengesiz boyanmış saçlarda,

Daha önceden boyanmış saçların uç kısımlarında,

Fiziksel hasar sonucu uç kısımları gözenekli hâle gelmiş saçlarda yapılmak istenen rengin 1 ton koyusu ile ön renklendirme yapılır. Kızıl renkler 1 ölçü boya miktarına 1 ölçü su (1/1) karıştırılarak hazırlanır. Koyu kumral, kestane, küllü renkler 1 ölçü boya miktarına 3 ölçü su (3/1) konularak hazırlanır ve sürülür. 15 dakika beklendikten sonra esas boyamaya geçilir.

Pigmentasyon Nedir?

Pigmentasyon, ön renklendirme demektir. Saçta yeterli miktarda doğal veya yapay renk verici bulunmuyorsa, saçı boyamadan önce yapay renk vericilerin saça yüklenmesi işlemidir. Saçtaki renk vericilerin kaybolmasının başlıca sebebi saça uygulanan kimyasal işlemlerdir. Bu işlemlerin en çok uygulananları boyayı akıtmak ve saçı açmaktır.

Boya siliciler, saç rengini değiştirdiğinde ama memnun kalmadığında, o boyayı saçtan akıtmak için kullanılır. Böylece saç bir sonraki işlem için hazır hale getirilir ve istenilen renge boyanabilir. Bu uygulamada sağlıklı yapılmadığında saçtaki pigmentlerin kaybolmasına ve saçın yıpranmasına neden olabilir.

Burada dikkat etmeniz gereken ve bu işlemi saç açmaktan ayıran nokta ise silicilerin sadece saçına son sürdüğün rengi akıtması. Yani saçını defalarca boyadığında ve ana rengine dönmek istediğinde silici kullanarak saçındaki tüm boyayı akıtman mümkün değildir.

Saç açıcılar ise koyu renk bir saçtan, açık renge geçileceği zaman ya da gece mavisi, kızıl gibi yoğun ve dönmesi zor olan renklerden farklı bir renge geçiş yapılacağı zaman kullanılır. Önce açıcı uygulanarak, saç ihtiyaç olan kademeye kadar açılır, böylece saçtaki pigmentler yok edilir sonra üzerine istenilen renk uygulanır. Böylece koyu renk saç tek uygulamada sarıya dönebilir ama pigmentler silindiği için yeni saç boyandaki suni pigmentler saça tutunamaz ve kolayca akar. Bunu önlemek için de saça pigment yüklemesi yapması gerekir.

Bu işlemler her ne kadar saçı boyama işleme hazır hale getirmek için uygulansa da, buna rağmen bazen istenilen renk tutmayabilir, renk tutmuş gibi görünür ama hemen akabilir ya da yeşillenme, turunculaşma problemleri olabilir. Pigmentasyon, bu problemlerin yaşanmamasına ve yeni saç boyan ile gelen yapay renk pigmentlerinin saça kolaylıkla tutunmasını sağlar.

Pigmentasyon Nasıl Yapılır?

  • Saç hangi renge boyanmak isteniyorsa, o boya 1/1 oranında suyla karıştırılarak hazırlanır.
  • Hazırlanan karışım nemli saça sürülür.
  • Yaklaşık 30 dakika saçta bekletilir.
  • Bekleme süresinde saça ısı vermek önerilir.
  • Saç yıkanmaz, fazlası alınarak yine aynı renk boyayı, oksidonla karıştırıp hazırlayarak saç boyanır ve yıkanır.

Not: Pigmentasyon işleminin oranı ve uygulanması saçın durumuna göre değişkenlik gösterir. O yüzden tavsiye edilen kuaförde yaptırmandır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir