gümrükten araç getirmek / Araçlarla İlgili Hususlar / T.C. Dışişleri Bakanlığı

Gümrükten Araç Getirmek

gümrükten araç getirmek

Bireysel İşlemler

    Kimler Türkiye’ye bedelsiz taşıt ithali yapabilir?

    Türkiye’ye bedelsiz taşıt ithal edebilecek kişileri dört gruba ayırmak mümkündür: funduszeue.info: Yerleşim Yerini Nakleden Türk Vatandaşları funduszeue.info: Yurt Dışındaki Sürekli Görevlerinden Dönen Kamu Görevlileri funduszeue.info: Türk Vatandaşlığına Geçerek Yerleşim Yerini Türkiye’ye Nakleden Gerçek Kişiler funduszeue.info: Miras Yoluyla Edinilen Taşıtı Bedelsiz İthal Eden Murisler

    funduszeue.info: Yerleşim Yerini Nakleden Türk Vatandaşları

    Türkiye gümrük bölgesi dışında en az 24 ay ikamet ettikten sonra, yerleşim yerini Türkiye gümrük bölgesine kesin olarak nakleden Türk vatandaşları, Türkiye’ye bedelsiz taşıt ithali yapabilirler. Bu kişilerin, Türkiye’ye son giriş tarihinden geriye doğru bakıldığında yurtta 1 takvim yılında 6 aydan fazla kalmamış olmaları gerekir. Bu kişilerin, Türkiye’de 45 güne kadar olan kalışları yurt dışında kalış süresinden sayılır. Türkiye gümrük bölgesi dışında son 10 yıl içinde en az 5 yıl ikamet eden gerçek kişiler için yerleşim yerine ilişkin bu süre şartı aranmaz.

    “Yerleşim Yeri” ve “Yerleşim Yeri Nakli” ne demektir?

    funduszeue.info: Yurt Dışındaki Sürekli Görevlerinden Dönen Kamu Görevlileri

    Yurt dışındaki milli veya milletlerarası kadrolara sürekli görevli olarak atanıp da bu görevlerinden dönen kamu görevlileri Türkiye’ye bedelsiz taşıt ithali yapabilirler. Bu kişiler için Türkiye gümrük bölgesi dışında en az 24 ay ikamet etmiş olma şartı aranmaz.

    funduszeue.info: Türk Vatandaşlığına Geçerek Yerleşim Yerini Türkiye’ye Nakleden Gerçek Kişiler

    Türk vatandaşlığına geçmek suretiyle yerleşim yerini yabancı bir ülkeden Türkiye gümrük bölgesine kesin olarak nakleden gerçek kişiler Türkiye’ye bedelsiz taşıt ithali yapabilirler. Bu kişiler için Türkiye gümrük bölgesi dışında en az 24 ay ikamet etmiş olma şartı aranmaz.

    funduszeue.info: Miras Yoluyla Edinilen Taşıtın Bedelsiz İthali

    Türkiye gümrük bölgesi dışında yerleşik kişilerin vefatı halinde, Türkiye’de ikamet eden gerçek kişi mirasçıları Türkiye’ye bedelsiz taşıt ithali yapabilirler. Yurt dışında yerleşik murisin Türkiye gümrük bölgesinde geriye

    Kimler bedelsiz ithalat kapsamında Türkiye’ye taşıt getiremez?

    Aşağıda belirtilen kişilerin bedelsiz taşıt ithal etmeleri mümkün değildir: a) Türkiye gümrük gölgesi dışında geçici olarak ve 24 ayı aşmayan süreyle görevlendirilen kamu görevlileri, b) Evlilik suretiyle Türk vatandaşlığına geçenler, c) Yurtdışındaki kadrolara sürekli görev için atanan kamu görevlileri için hariç olmak üzere, çifte vatandaşlık statüsüne sahip Türk vatandaşları, d) Sürekli görevle yabancı bir ülkede bulunmakta iken, yine sürekli görevle başka bir yabancı ülkeye atanması nedeniyle yerleşim yerini Türkiye gümrük bölgesine kesin olarak nakledemeyen kamu görevlileri, e) Türk vatandaşlığından çıkma izni almak suretiyle, yabancı bir ülke vatandaşlığını kazanan kişiler.

    Hangi taşıtlar gümrük vergisinden veya ithalat vergilerinden muaf olarak Türkiye’ye getirilebilir?

    - Motorlu özel nakil vasıtaları: Otomobil ile bunlarla birlikte getirilen römorklar ve karavanlar, motosikletler, özel uçaklar ile diğer eğlence ve spor amaçlı vasıtalar. - Motorsuz özel nakil vasıtaları: Her türlü bisiklet ile kürekli kayıklar ve kanolar.

    Ticari taşıtlar da gümrük vergisinden veya ithalat vergilerinden muaf olarak Türkiye’ye getirilebilir mi?

    Motorlu ticari taşıtlar ve diğer ticari nakil vasıtalarının “bedelsiz taşıt ithalatı” muafiyeti kapsamında Türkiye’ye getirilmesi mümkün değildir.

    Bedelsiz taşıt ithalatında herhangi bir vergi ödenir mi?

    Bedelsiz taşıt ithalatında yalnızca gümrük vergisi muafiyeti vardır. Gümrük idareleri tarafından, aracın motor hacmine göre değişen oranda Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) tahsil edilir. Ancak, veraset yoluyla edinilen taşıtların Türkiye’ye ithalinde gümrük vergisi alınmadığı gibi, ÖTV ve KDV de tahsil edilmez.

    Bedelsiz İthal Edilecek Taşıtta Hangi Şartlar Aranır?

    funduszeue.infoşıtın kişilerin adlarına kaydedilmesi ile ilgili olarak belirlenmiş olan süre sınırlarına uyulmalıdır. funduszeue.infoşıtın yaşı ile ilgili olarak belirlenmiş olan süre sınırına uyulmalıdır.

    Bedelsiz İthal Edilecek Taşıttaki Süre Şartları Nasıl Hesaplanır?

    Taşıtın, kişilerin adlarına kaydedilmesi ile ilgili süreler: Yerleşim yerini Türkiye’ye naklettiği için aracı ithal edecek olan kişilerin, ikamet nakil belgesindeki tarihten sonraki ilk Türkiye’ye giriş tarihinden itibaren; Kamu görevlilerinin atama kararının yayımlandığı tarihten sonraki ilk Türkiye’ye giriş tarihinden itibaren; (Bu kişilerin atama kararından önce Türkiye gümrük bölgesine kesin olarak dönmeleri halinde Türkiye’ye son giriş tarihinden itibaren); Hesaplanır.

    Türkiye’ye bedelsiz olarak ithal edilecek taşıtın gümrük işlemlerinin yapılması için hangi sürelerde gümrük idaresine başvurulmalıdır?

    Taşıtın, kişinin adına kaydının yapıldığı yıl itibarıyla, model yılı dahil olmak üzere, 3 yıldan eski olmaması gereklidir.

    Bedelsiz taşıt ithalinde otomobilinizin yanı sıra, başka bir taşıtınızı da Türkiye’ye getirebilir misiniz?

    Vergi muafiyeti şartlarının sağlanması halinde; motorlu ve motorsuz nakil vasıtalarından her birinden birer adet ithal edebilirsiniz. Örneğin; bir adet otomobil, bir adet motosiklet ile bir adet bisikleti bedelsiz taşıt ithalatı kapsamında bir defada Türkiye’ye getirebilirsiniz.

    Bedelsiz taşıt ithal etme hakkından birden fazla kez yararlanabilir misiniz?

    Kişiler, bedelsiz taşıt ithalatında geçerli olan vergi muafiyetinden 5 yılda bir kez ve 1 defa yararlanabilirler. Motorlu veya motorsuz özel nakil vasıtalarına ilişkin gümrük işlemlerinde, kişinin kendisi ve aile ünitesindeki diğer kişiler tarafından bu 5 yıllık süre içinde, bu hakkın mükerrer olarak kullanılıp kullanılmadığı elektronik sistemler üzerinden izlenmektedir.

    Eşlerin ayrı ayrı bedelsiz taşıt ithal etme hakkı var mıdır?

    Eşlerin ayrı ayrı bedelsiz taşıt ithal etme hakları yoktur. Vergi muafiyetinden yararlanma hakkı aile ünitesine tanınır. Veraset yoluyla yapılan araç ithali hariç olmak üzere, bedelsiz araç ithalinde “aile ünitesi” esas alınır. Aile ünitesi, karı-koca ve 18 yaşından küçük çocuklardan oluşmaktadır.

    Eşinizin adına kayıtlı olan bir taşıtın bedelsiz ithalini siz yapabilir misiniz?

    Verilen hak şahsın taşıması gereken şartlara bağlı olduğundan, eşlerden biri, diğeri adına kayıtlı taşıtı bedelsiz olarak ithal edemez. Ancak, ithalat işlemleri, kişinin kendisi, eşi veya gümrük mevzuatına göre temsil yetkisini haiz kişiler tarafından gümrük idaresine müracaat edilip sonuçlandırılabilir.

    Bedelsiz ithalat yoluyla Türkiye’ye getirilen taşıtın satışı veya devri mümkün müdür?

    Bedelsiz ithalat kapsamında getirilen taşıtlar, 1 yıl geçmedikçe, gümrük idaresinden izin alınmaksızın, bir bedel karşılığında veya karşılıksız olarak ödünç verilemez, teminat olarak gösterilemez, kiralanamaz, devredilemez veya satılamaz. Aksi halde, taşıtın gümrük vergileri tahsil edilir. Ayrıca, yükümlüler hakkında cezai takibat yapılır.

    Türkiye’ye bedelsiz olarak ithal edilecek taşıtın gümrük işlemlerinin yapılması için hangi sürelerde gümrük idaresine başvurulmalıdır?

    1) Yurt dışında 24 ay ikamet eden Türk vatandaşlarının; ikamet nakil belgesindeki tarihten sonraki yurda ilk giriş tarihinden itibaren 6 ay içinde başvurmaları gerekir. 2) Kamu görevlilerinin; görev sürelerinin bitimini müteakip Türkiye’ye ilk giriş tarihinden itibaren 6 ay içinde başvurmaları gerekir. Ancak, kamu görevlilerinin atama kararından önce Türkiye gümrük bölgesine kesin olarak dönmesi halinde süre, kişinin Türkiye gümrük bölgesine son giriş tarihinden itibaren hesaplanır.

    Türkiye’ye bedelsiz olarak ithal edilecek taşıtın gümrük işlemlerinin yapılması için hangi sürelerde gümrük idaresine başvurulmalıdır?

    3) Türk vatandaşlığına geçenlerin vatandaşlığa geçiş kararından sonra adlarına Türkiye Cumhuriyeti kimlik belgesinin düzenlendiği tarihten itibaren 6 ay içinde başvurmaları gerekir. 4) Miras yoluyla serbest dolaşıma giriş işlemlerinde muafiyetten yararlanacak olan varislerin; veraset ilamı tarihinden itibaren 24 ay içinde başvurmaları gerekir.

    PreviousNext
    Bireysel gümrük işlemleri ile ilgili en merak edilen konulardan biri bedelsiz araç ithalidir.

    Yurt dışında satın aldığınız aracınızı (araçlı romörk, motorsiklet, otomobil, özel uçaklar, yat, tekne) kesin olarak Türkiye’ye getiriebilir misiniz?
    Türkiye’ye araç getirme hakkı nasıl kazanılır?

    Türkiye’ye araç getirme hakkına sahip olmak için belirli koşulların sağlanması gerekir.

    Bu koşulların tümünün sağlanması halinde, araç Türkiye’ye getirilebilir.

    Kimler Türkiye’ye araç getirebilirler?
    • Türkiye dışında en az 24 ay ikamet edip yerleşim yerlerini Türkiye’ye nakleden gerçek kişiler,
    • Yurtdışındaki milli veya milletlerarası kadrolara atanıp da bu görevlerinden dönen kamu görevlileri,
    • Türk vatandaşlığına geçmek suretiyle yerleşim yerlerini yabancı bir ülkeden Türkiye’ye kesin olarak nakleden kişiler,
    Türkiye'ye araç getirebilirler.
    Bu kişilerin getirdiği araçlardan gümrük vergisi alınmaz. Sadece KDV ve ÖTV alınır. Bu vergiler aracın Türkiye’ye ithalatı sırasında ödenir.


    Türkiye dışında yerleşik kişilerin ölümü ile Türkiye’de ikamet eden mirasçıları da ölen kişinin aracını getirme hakkı kazanırlar. Mirasçıların getirdiği araçlardan gümrük vergisi, KDV ve ÖTV alınmaz.

    Yerleşim yerlerini Türkiye’ye nakleden ve Türk vatandaşlığına geçen kişilerin, çift uyruklu olmaları halinde, araç getirmeleri mümkün değildir.

    Bireysel gümrük işlemleri kapsamında, ithal edilecek araçlarla ilgili başka bir koşul daha vardır:
    Aracın yurt dışında, kişilerin adına kaydının yapıldığı yıl itibariyle, model yılı dahil olmak üzere, 3 yaşından eski olmaması gereklidir.
    Bu araçların ayrıca, en az 6 aydır yurt dışında bulundukları ülkede getirecek kişinin adına kayıtlı olması gerekmektedir.

    Kişiler, ithal edilmiş olan araç hakkında, 12 ay geçmedikçe herhangi bir tasarrufta bulunamazlar. Bu nedenle, ithal edilen araç, 12 ay süreyle satılamaz ve başkasına devredilemez. Bireysel gümrük işlemleri kapsamında, yurt dışından getirilecek araçlar için belirli müracaat süreleri vardır. Kişilerin, aracı ithal edebilmeleri için, bu süreler içerisinde, gerekli olan belgelerle birlikte yetkili gümrük idaresine ithalat başvurusu yapması zorunludur.

    Dövizdeki dalgalanmalar ve çeşitli vergi uygulamaları araba fiyatlarında artışa neden oluyor. Bunların sonucu olarak pek çok kişi yurt dışından araba getirmek istiyor. Fakat getirilen arabayı ülkemizde kullanabilmek için çeşitli prosedürlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Temel olarak; hem arabanın satın aldığı ülkenin hem de arabanın götürüleceği ülkenin istediği prosedürler yerine getirildiği zaman, sorunsuz bir şekilde araç kullanılabiliyor.

    Getirilen arabalar ülkemizde kayıtlı olmadığı için yapancı plakalı araç şeklinde kayıtlara işleniyor. Belirlenen prosedürlerin uygulanması halinde araba ülkemizde kalabiliyor. Siz de &#;Yurt dışından nasıl araba getirebilirim?&#; diyorsanız bu içeriğimizde ihtiyacınız olan tüm yanıtlara ulaşabilirsiniz. 

    Yurt Dışından Araba Getirme Süreçleri

    Zaman zaman pek çok ülkede sıfır araba fiyatları,ülkemize oranla daha uygun olabiliyor. Bu durumun birçok farklı nedeni var. En önemlilerinden biri de vergi politikası. Pek çok kişi ise yurt dışından araba almanın daha uygun olabileceğini düşünüyor. Bu kapsamda kişilerin aklına birçok soru geliyor. 

    Arabayı Yurt Dışından Almak

    Süreç ilk olarak yurt dışında araba satın almayla başlıyor. Bunun için yapılması gereken bazı hususlar mevcut. İlk koşul, yurt dışında (herhangi bir yerinde) en az gün kalmış olmaktır. İkinci koşul ise arabanın satın alınacağı ülkede oturma izninin olmasıdır. Araba ile sınırı geçerken bazı belgelerin de mutlaka sürücünün yanında olması gerekir. Bahsi geçen bu belgeler, ilgili ülkede gündür bulunduğunuzu gösteren ikamet belgesi ve oturma iznidir. Bu belgeleri ve koşulları sağladıktan sonra yurt dışından Türkiye&#;ye araba getirilebiliyor. Fakat bu şekilde yalnızca iki yıl kullanılabiliyor. Sonrasında tekrar yurt dışında gün kalınması gerekiyor. Bununla birlikte, iki yıl boyunca da Türkiye&#;deki araç vergilerinden muaf oluyor.

    Yani eğer kişi iki yılda bir gün yurt dışında kalabiliyorsa hem aracı uygun fiyata almış oluyor (ülkesine göre değişebilir) hem de özellikle lüks araç sahiplerinin yatırmak zorunda olduğu yüksek vergilerden kurtulabiliyor. Sadece trafik sigortası yaptırılıyor. Fakat gün yurt dışında kalmak sürücü için mümkün değilse ve bunu sağlayamazsa 2 yıl sonra araç trafikten çekiliyor. Ayrıca para cezası da alınıyor.

    Arabayı Türkiye&#;ye Getirebilmek

    Yurt dışından araba getirmenin bazı zorunlu şartları mevcut. Üstelik söz konusu şartları sağlamak çok da kolay sayılmaz. Öncelikle yurt dışından alınmış arabanın Türkiye&#;ye getirilmesi için arabanın başka bir ülkeden faturalı olarak satın alınması gerekiyor. Ardından araba gümrüğe sokularak gerekli şartları tamamlamak için işlemlere başlanır. Sonrasında arabayı teslim almak için ÖTV ve KDV vergileri de ödenmelidir.

    • ÖTV, arabanın vergi haricindeki fiyatı üstünden belirlenmektedir
    • KDV ise aracın bütün ücret hesaplamalarından sonraki fiyattan hesaplanır.

    Arabalar gümrük aşamasındayken vergilendirme gerçekleşir. Yurt dışından gelen arabaların; markası, araç kasası gibi ayrımlarından dolayı farklı fiyatlandırma yapılır. Ardından ödeme gerçekleşir. Sonrasında arabanın ruhsat ve plakasının çıkarılması gerekmektedir. Ayrıca sürücünün ikametgahının, arabanın kayıtlı olduğu ülkede olması da zorunludur.

    Yurt Dışından Araba Getirme Hakkında Sık Sorulan Sorular

    1. Hangi ülkelerden Türkiye&#;ye araba getirilir?

    Aldığınız aracın ikamet ettiğiniz ülkede kayıtlı olması gerekir. &#;Ancak Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği ülkelerinde ikamet eden kişiler ikamet yerleri dışındaki Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği ülkelerine kayıtlı araçlarını getirebilirler&#;.

    2. Gürcistan’dan Araç Alma Süreci Nasıldır?

    İnternet ortamında sıklıkla karşılaşacağınız bir diğer haber de Gürcistan’dan gerekli şartları sağlamadan araba getirilebileceğidir. Bu asılsız bir iddiadır. Sayılan tüm şartlar yani yukarıda sıraladığımız şartlar, Gürcistan&#;dan araba getirme için de geçerlidir.

    3. Ön Beyan Nedir?

    Araba getirmek için şartları sağlamış yerleşik kişiler, seyahatleri öncesinde kendilerine ve taşıtlarına ait bilgileri beyan etmek zorundadır. Bu işlem akıllı cihazlardan yapılabileceği gibi gümrük kapılarında da yapılabilir. Ön beyan uygulaması sayesinde gümrük kapılarındaki işlemler daha kolay ilerleyecektir. Uygulamayae-Devlet kapısı üzerinden ulaşılabilir. Ayrıca bu sayede kapılardaki bekleme süresi daha az olacaktır.

    4. Gün Hesabı Neye Göre Yapılıyor?

    Yurt dışından otomobil getirmenin şartları arasında bulunan gün hesabı şöyle yapılıyor: Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan pasaport giriş-çıkış kayıtlarına göre yapılıyor. Türkiye’ye giriş yapılacak tarihten bir yıl geriye doğru sorgulanıyor. gün içerisinde gün yurt dışında kalan ve olağan koşullarda ikamet eden kişiler şartı sağlayabilmektedir. Ayrıca gün şartı konusunda şu iki nokta da önemli:

    • günün kesintisiz olması şart değildir.
    • Yurt dışından emekli olmuş kişiler için gün şartı aranmamaktadır.
    5. Aldığınız Aracı Başkası Getirebilir mi?

    Böyle bir durumda hem aracı getiren hem araç sahibinin gün şartını sağlaması beklenir. Ayrıca araç sahibinin, aracı getirecek kişiye vekalet vermesi gerekir. Gümrük idaresinde vekalet göstermesi şarttır.

    6. Yurt Dışından Aldığım Arabayı Türkiye&#;de Satabilir miyim?

    Yurt dışından araba getirme şartlarını sağlanıp araba getirildi diyelim. Getirilen araba sürücünü pasaportuna kaydedilir. Bu sebeple;

    • Bu aracı Türkiye’de sürücüden başkası kullanamaz.
    • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olsa da başka biri onu sürücüden satın alamaz.
    • Bu araçlar, kiralanamaz.
    • Hiç bir şekilde devredilemez.
    7. Yurt Dışında Görev Yapanlar Araba Getirebilir mi?

    Yurt dışında iki yıl geçiren fakat gemilerde çalışan, inşaat şantiyelerinde geçici görev yapan ya da otelde kalan kişiler gün yurt dışında kalma durumunu karşılayamıyor. Çünkü ikamet göstermek kesin şarttır. Yani ilgili ülkede oturma izni olmalı ve bunu belgeleyen ikameti göstermek gerekmektedir. 

    8. Gümrük Vergisiz Araba Almanın Şarları Nelerdir?

    Yurt dışından araba getirmek ve bunu gümrük vergisiz yapmak istiyorsanız belirli şartlara uymalısınız.

    • Türkiye dışında 2 yıl yaşamış kişiler tekrar Türkiye&#;ye ikametgahını taşıyarak yerleşecekse bu durumdan faydalanır.
    • Türk vatandaşlığına geçmiş ve ikametgahını Türkiye&#;ye taşımış kişilerde de 2 yıl koşulu mevcut değildir.
    • Yurt dışına bir görev amacıyla (Türkiye Cumhuriyeti tarafından) gönderilen kamu çalışanları içinde iki yıl koşulu aranmadan gümrük vergisi olmadan arabalarını alabilmektedir.
    • Ülkemizin dışında yaşayan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı orada vefat ederse Türkiye&#;de yaşayan mirasçıları muaf kalır. Fakat yukarıda sayılan durumlar tamamı ile vergisiz değildir. Taraflar KDV ve ÖTV öder.

    Eğer bu başlığımızı beğendiyseniz &#;Arabayla Yurt Dışına Çıkmak İçin Rehber&#; içeriğimize de göz atabilirsiniz.

    Kaynak-1

    Büşra Dilara Karababa

    Merhaba, otomobillerin hobi olarak görülmesinin yanında tasarımını, teknik detaylarını ve sanatsal yönlerini ele alarak sizlere anlatmaktan mutluluk duyuyorum. Keyifli okumalar dilerim.

    Yurtd&#x;ş&#x;ndan Araba Getirmek Mümkün Mü?

    Yurtd&#x;ş&#x;ndan Araba Getirmek Mümkün Mü?

    Yurtdışından günümüzde araba getirmek son derece mümkün olan bir olgusal süreç olarak biliniyor. Hatta kiÅŸiler bu yöntemler sayesinde uygun fiyatlara araba getirerek Türkiye’de çok pahalı olan arabaları ucuza alabiliyorlar. Yurtdışından araba getirmek günümüzde oldukça avantajlı bir sürece ev sahipliÄŸi yapıyor. KiÅŸiler bu yolla yaklaşık olarak araçları %35 oranında daha uygun fiyatlara alabilme avantajına sahip oluyorlar. Böylelikle kiÅŸiler hızlı bir hizmet olanağından faydalanma ayrıcalığına sahip oluyorlar.

    Yurtdışından araba getirmeden önce kapsamlı bir araÅŸtırma yapmanız gerekiyor. Yapılacak kapsamlı bir araÅŸtırmadan sonra planlayıcı bir tutum sergileyerek iÅŸlemlerinizi gerçekleÅŸtirebilirsiniz. Böylelikle hızlı bir hizmet olanağından yararlanabilme ayrıcalığına sahip olabilirsiniz.

    Yurtdışından Araba Getirmek Avantajlı Mı?

    Yurtdışında araba getirmek Türklerin günümüzde en çok tercih ettiÄŸi hizmetlerden birisi konumundadır. Dolayısıyla kiÅŸiler bu hizmetlerden yararlanarak yurtdışından uygun fiyatlara avantajlı arabalar getirme ayrıcalığına eriÅŸiyor. Yurtdışından araba getirmek için gümrük vergisini aracın ödemeniz gerekiyor. Yabancı plakalı araçlar yurtdışından kolay bir ÅŸekilde getirilebilir. Bu süreçte pasaporta iÅŸlemek kaydıyla araçlar getirilir. Araçlar pasaporta iÅŸlenmeden hiçbir ÅŸekilde süreç gerçekleÅŸmez.

    KiÅŸilere pasaporta iÅŸletmek için 24 ay süre verilir. KiÅŸiler 24 aylık süre içinde araçlarını yurtdışından getirdikten sonra pasaporta iÅŸleme ayrıcalığına sahip olabilirler. KiÅŸiler aynı zamanda bu süreçte gümrük vergisi ödemekle de yükümlüdür. Gümrük vergilerinizi ödeyerek iÅŸlemlerinizi gerçekleÅŸtirebilir, hızlı bir ÅŸekilde iÅŸlemlerinizi gerçekleÅŸtirebilirsiniz.

    Yurtdışından Araba Getirirken Hangi Ülkeler Tercih Edilir?

    Yurtdışından araba getirirken kiÅŸilerin en çok tercih ettiÄŸi ülkelerin başında Gürcistan ve Bulgaristan geliyor. Her iki ülkenin de Türkiye’ye komÅŸu olması kiÅŸileri bu ülkelere yönlendiren en önemli detaylar arasında bulunuyor. Yurtdışından araba getirmek istiyorsanız Gürcistan sizlere en iyi fırsatları sunmayı baÅŸarıyor. Gürcistan’dan araç getirmek son günlerde özellikle DoÄŸu Karadeniz bölgesindeki kiÅŸiler için popülerdir. 

    KiÅŸiler gümrük vergilerini ödeyerek kolay bir ÅŸekilde Gürcistan üzerinden Türkiye’ye araç getirebilirler. Araç sektöründe yaÅŸanan olumsuz geliÅŸmeler kiÅŸileri yurtdışından araç getirmeye yönlendirmiÅŸ durumdadır. Gürcistan ve Bulgaristan’ın yanında son dönemde tercih edilen ülkelerden birisi de Almanya olarak ön plana çıkıyor. Birçok ünlü otomobil markasının ev sahipliÄŸini yapan Almanya bu süreçte aktif bir rol model görevi oynuyor.

    Yurtdışından Araba Getirmenin Ayrıcalıkları Nelerdir?

    Yurtdışından araç getirmek günümüzde ayrıcalıklı bir hizmet deneyimine sahip ÅŸekildedir. Yurtdışından araç getirmek kiÅŸilere cazip tekliflerle gerçekleÅŸen bir hizmet döngüsüne sahiptir. Dolayısıyla kiÅŸiler uygun fiyatlara yurtdışından araç getirebilir.

    Örnek vermek gerekirse Türkiye’deki bir A arabasının fiyatı TL tutarındayken, aynı araç yurtdışından getirildiÄŸinde özellikle Gürcistan gibi ülkelerde bu fiyat TL bandına düÅŸebiliyor. Dolayısıyla kiÅŸiler bu sebepten ötürü genellikle yurtdışından araç getirmeyi tercih ediyor ve böylelikle cazip fiyatlara araç sahibi olmanın ayrıcalıklarını yaşıyorlar. Yurtdışından araç getirerek kiÅŸiler ayrıcalıklı bir hizmet deneyimine eriÅŸme fırsatına sahip olabiliyor.

    Yurtdışından Araç Getirmek Mantıklı Mı?

    Evet, yurtdışından araç getirmek mantıklı bir karar olarak ön plana çıkmayı baÅŸarıyor. KiÅŸiler yurtdışından araç getirerek ayrıcalıklı bir hizmet döngüsünde hızlı olanaklar dahilinde faydalanıyor. Profesyonel koÅŸullar dahilinde yurtdışından araç getirmek istiyorsanız yanınıza mutlaka rehber hizmeti almanız gerekiyor. GideceÄŸiniz ülkenin evrak ve kanun iÅŸlerinden anlamıyorsanız ve yabancı diliniz yoksa bu süreç son derece önemlidir.

    Aksi durumda iÅŸlemlerinizi yaparken son derece fazla olanaklarda zorlanma sorunları yaÅŸayabilirsiniz. Araç getirmek isteyenlerin en çok tercih ettiÄŸi ülkeler; Bulgaristan, Gürcistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Moldovya, Almanya ve Kosova olarak ön plana çıkmayı baÅŸarıyor, kiÅŸiler her yıl bu ülkelerden birçok araç getiriyor.

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası