meb ip adresi / OKULLARIN IP ADRESİ VE İNTERNET BAĞLANTI DURUMLARI

Meb Ip Adresi

meb ip adresi

IP Adres Sınıfları

İnternet doğası gereği alt ağlara bölünmüş bir yapıdadır. Bu alt ağlardan kimileri az sayıda bilgisayardan oluşurken kimileri daha fazla sayıda bilgisayar barındırırlar. IP adresleme sistemi gerçek hayattaki şehir, mahalle, sokak, ev numarası sistemine benzetilebilir. Bir ağ (şehir) daha alt ağlara (mahallelere) bölünebilir. Alt ağlar da (mahalleler de) daha alt ağlara (sokaklara) bölünebilir. İnternet mantıksal olarak bu yapıdadır. İnternet omurgasına bağlı olan alt ağlar vardır. Bu alt ağların daha alt ağları vardır. Alt ağı tanımlayabilmek için IP adresine benzeyen fakat sadece veya 0’dan oluşan bir alt ağ maskesi kullanılır. IP adresine ve alt ağ maskesine bakarak o bilgisayarın hangi sınıf bir ağa bağlı olduğu anlaşılabilir. IP adresleri iki kısımdan oluşur:

  • Ağ (Network) Tanımlayıcısı
  • Bilgisayar (Host) Tanımlayıcısı (Atay, )

    Bir IP adresinin hangi kısmının ağ tanımlayıcısı ve hangi kısmının bilgisayar tanımlayıcısı olduğunun anlaşılabilmesi için ağ maskesine ihtiyaç vardır. IP adresi ile ağ maskesi mantıksal VE işleminden geçirildikten sonra, IP adresinin kaç bitinin ağ tanımlayıcısı ve kaç bitinin bilgisayar tanımlayıcısı olduğu ortaya çıkmaktadır.

    Bir IP adresinin hangi kısmının ağı, hangi kısmının bilgisayarı tanımladığını anlayabilmek için alt ağ maskesi kullanılır. Alt ağ maskesi onluk sayı sistemine göre sadece veya 0 (sıfır) rakamlarından oluşan ve IP adres yapısında olan 4 adet okotetle ifade edilen sayılar topluluğudur. Onluk sistemdeki ikilik sistemde sayısına ve onluk sistemdeki 0 (sıfır) ikilik sistemdeki sayısına denk gelmektedir. Alt ağ maskesi formunda yazılır.

A Sınıfı Ağlar

    Bünyesinde en çok adresi barındıran ağlardır. İlk oktet ağı, diğer oktetler ağa bağlı bilgisayarları tanımlarlar. İlk oktetin ilk biti 0 (sıfır) olmak zorundadır. Geriye kalan 7 bit ile IPv4’e göre internette 27 = adet A sınıfı ağ tanımlanabilir. IP adresi olarak da; = 16 adet adres tanımlanabilir. Onluk düzene göre ilk okteti 0 ile arasında olan ağlardır (Wikipedia, e). A sınıfı ağların alt ağ maskesi ön tanımlı olarak olur (MCSE).

B Sınıfı Ağlar

    İlk oktet ağı, diğer oktetler ağa bağlı bilgisayarları tanımlarlar. İlk oktetin ilk iki biti 10 olmak zorundadır. Geriye kalan 14 bit ile IPv4’e göre internette = 16 adet B sınıfı ağ tanımlanabilir. IP adresi olarak da; = 65 adet adres tanımlanabilir. Onluk düzene göre ilk okteti ile arasında olan ağlardır (Wikipedia, e). B sınıfı ağların alt ağ maskesi ön tanımlı olarak olur (MCSE).

C Sınıfı Ağlar

İlk oktet ağı, diğer oktetler ağa bağlı bilgisayarları tanımlarlar. İlk oktetin ilk üç biti olmak zorundadır. Geriye kalan 21 bit ile IPv4’e göre internette = 2 adet C sınıfı ağ tanımlanabilir. IP adresi olarak da; 28 = adet adres tanımlanabilir. Onluk düzene göre ilk okteti ile arasında olan ağlardır (Wikipedia, e). C sınıfı ağların alt ağ maskesi ön tanımlı olarak olur (MCSE).

D Sınıfı Ağlar

İlk oktetin ilk üç biti olmak zorundadır (Wikipedia, e). D sınıfı ağlar özel ağlardır ve çoğa gönderim yapmak için kullanılırlar. Onluk düzene göre ilk okteti ile arasında olan ağlardır (MEB, ).

E Sınıfı Ağlar

İlk oktetin ilk üç biti olmak zorundadır (Wikipedia, e). E sınıfı ağlar özel ağlardır, sadece araştırmalar ve gelecekte kullanım için ayrılmışlardır. Onluk düzene göre ilk okteti ile arasında olan ağlardır (MEB, ).

Statik IP Adresi

   Statik IP adresleri ağ yöneticisi tarafından elle atanırlar. DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) protokolü hep aynı bilgisayara hep aynı IP adresini verecek şekilde de ayarlanabilir.

   Bazı durumlarda statik adres kullanmak zorunda kalınır. Özellikle sunucu hizmeti veren bilgisayarların statik IP adresine sahip olmaları gerekmektedir (Wikipedia, d).

     IPv6 (IP version 6) genel olarak kullanılmaya başlandığında internete bağlanan her cihaza özel kimlik tanımlayıcısı gibi statik IP adresi verilebilecektir.

Dinamik IP Adresi

    Büyük ağlarda dinamik IP adresleri bazı yazılımlar veya DHCP protokolü tarafından atanırlar. Bu şekilde IP ataması yöneticileri he bilgisayara belirli bir IP adresi atamak gibi ağır bir yönetim yükünden kurtarmış olur. Ayrıca günümüzde kullanılan IPv4 adreslerinin kıt kaynak olmasından dolayı her cihaza atanabilecek kadar IP adresi bulunmamaktadır. Dinamik IP ataması yöntemiyle cihazlar sadece internete bağlıyken IP adresi atanmakta, internetten çıktıktan sonra o IP adresi başka bir cihaza atandırılmaktadır. Bu yöntemin en önemli dezavantajı iyi kayıt tutulmayan sistemlerde oluşabilecek IP – Kullanıcı eşleştirmelerindeki karışıklıklardır. Aynı IP numarasını başka birçok kişi kullanmakta ve o IP adresiyle işlenen herhangi bir suçun zanlısı olabilmektedir (Wikipedia, d)

Loading

DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir? - Güncel DNS Listesi

Hepimiz internette dolaşmayı severiz, çeşitli web sitelerini ziyaret edip farklı içerikler ile karşılaşırız. Temelinde hafızamızda yer edinmiş olan birçok web adresi vardır peki ya bu web adreslerine yazı yerine sadece IP adresleri ile ulaşsaydık. O zaman aklımızda tutabilir miydik?

İşte bu içeriğimizde sizlere, aklımızda yüzlerce IP adresi tutmamıza gerek bırakmayan DNSnedir bunu anlatacağız. Aynı zamanda sizler için en iyi ve en düşük gecikme süresine sahip DNS adreslerini listeleyeceğiz. Ayrıca ayarlar nasıl değiştirilir sorusuna da her platform için detaylı anlatımımız hazır. İçerik sonunda DNS ayarları değiştirme işlemini kolayca tamamlamış olacaksınız.

Tarayıcı sekmesi

Aynı zamanda web sitesi yöneticileri, kendi web sitelerinin “Domain Name Server” yapılandırmasını intodns servisi aracılığıyla kontrol edebilirler. Bu servis sizlere sitenizin DNS yapılandırmasının ne kadar sağlıklı çalıştığını güzel ve sade bir arayüz aracılığıyla sunmakta.

Güncel DNS ayarları nasıl yapılır (özet)?

  • DNS nedir? Ne işe yarar?
  • iOS DNS ayarlarını nasıl değiştirilir?
  • Android DNS ayarları nasıl değiştirilir?
  • MacOS DNS ayarları nasıl değiştirilir?
  • DNS sunucuları listesi
  • Windows 10 DNS ayarları nasıl değiştirilir?

DNS nedir? Ne işe yarar?

network

Terimin açılımı Domain Name Server şeklinde. Bu ara sunucu sizin telefon rehberiniz gibidir. Nasıl ki siz telefonunuzda kişileri telefon numarasını kaydettikten sonra isimlendiriyorsanız aynı şekilde DNS sunucuları da bir IP adresine karşılık gelen alan adını kaydediyor.

funduszeue.info adresini bilmeyen yoktur. Peki adresi? Evet tahmin edeceğiniz üzere Google Türkiye’nin IP adreslerinden sadece biri. İşte Domain Name Server bizi bu 4 blokluk sayı yumaklarından kurtarıyor.

Siz bir web sitesine giriş yaptığınız zaman öncelikle tarayıcınız etkin olarak kullanılan Domain Name Server sunucunuza danışır. O sitenin IP karşılığını ister ve böylece iletişim sağlanır. Sitelere girerken karşınıza çıkan Domain Name Server sunucusu yanıt vermiyor hatasının sebebi de bağlanırken IP adresini Domain Name Server sunucularından çekilememesinden kaynaklanıyor.

DNS ayarları nasıl değiştirilir?

Windows 10 DNS ayarları nasıl değiştirilir?

  • Adım #1: Ekranın sağ altına bulunan ağ simgesine sağ tıklayıp “Ağ ve İnternet Ayarları”nı açın.
  • Adım #2: Çıkan ekranda “Bağdaştırıcı seçeneklerini değiştir” menüsünü açın.
  • Adım #3: Açılan “Ağ Bağlantıları” sekmesinde kendi ağınızı bulup sağ tıklayın ve özellikleri seçin.
  • Adım #4: “İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)” üzerine tıklayın ve Özellikler butonuna basın.
  • Adım #5: “Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan”ı işaretleyip kutulara Domain Name Server adreslerini yazın.
  • Adım #6: Tamam butonuna tıklayıp ayarları kaydedin.
    • (İsteğe Bağlı) Komut satırını açıp “ipconfig /flushdns” komutunu yazın.

Windows ayarları

Bu işlemi anlatmadan önce hatırlatalım. Bu işlem sadece değişiklik yaptığınız bilgisayar üzerinde etkin olur. Farklı bilgisayarlarda yine aynı işlemi yapmanız gerekecektir.

iOS DNS ayarlarını nasıl değiştirilir?

  • Adım #1: Ayarlar menüsünden Wi-Fi bölümüne girin.
  • Adım #2: Bağlı olduğunuz Wi-Fi bağlantısının yanındaki “i” ikonunu seçin.
  • Adım #3: DHCP sekmesi altındaki DNS bölümüne, istediğiniz DNS sunucularını girin.
    • Birincil ve ikincil DNS sunucuları arasına boşluk bırakmadan virgül koyun.

iphone ayarları

Diğer işletim sistemlerinden farklı olarak iOS sizlere 2 farklı Domain Name Server kutusu sunmuyor. Bu nedenle gireceğiniz birincil ve ikincil Domain Name Server adreslerinin arasına boşluk bırakmadan virgul koymanız gerekecek.

Android DNS ayarları nasıl değiştirilir?

  • Adım #1: Ayarlar menüsünden kablosuz bağlantı menüsüne girin.
  • Adım #2: Bağlı olduğunuz kablosuz ağa basılı kalın ve çıkan seçeneklerden “Ağı Değiştir”i seçin.
  • Adım #3: Çıkan listedeki “Gelişmiş ayarları göster” seçeneğini işaretleyin.
  • Adım #4: Karşınıza çıkacak olan yeni menüdeki “Statik” seçeneğini işaretleyin.
  • Adım #5: DNS 1 ve DNS 2 boşluklarına, tercih ettiğiniz DNS sunucularını girin.
  • Adım #6: Kaydedin ve çıkın.

android ayarları

Android telefonlarda aşağıdaki adımlar ile uğraşmadan kolay bir şekilde DNS adresinizi değiştirebileceğiniz birçok Domain Name Server programı bulunmakta. Ek bir program kullanmadan değiştirmek istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

MacOS DNS ayarları nasıl değiştirilir?

  • Adım #1: MacOS platformunda Domain Name Server değiştirmek oldukça basit. Windows’tan bile geçmiş olsanız zorlanmayacağınızı söyleyebiliriz.
  • Adım #2: “Sistem Tercihleri”inde Ağ menüsüne girin.
  • Adım #3: Bağlantı yaptığınız bağdaştırıcıyı soldan seçip sağ altta bulunan “İleri Düzey” butonuna tıklayın.
  • Adım #4: Açılan pencerede DNS menüsüne tıklayıp listeyi temizledikten sonra birincil ve ikincil adreslerinizi ekleyin.
  • Adım #7: Tamam butonuna tıklayıp menüyü kapatın ardından Uygula butonu ile ayarları kaydedin.

macos ayarları

DNS sunucuları listesi

Level3:

OpenDNS:

Google:

Verisign:

funduszeue.info:

Comodo:

DNS Advantage (UltraDns):

SafeDNS:

openNIC:

DynDNS:

Alternate:

Yandex:

TTnet (Türk Telekom):

Emoji İle Tepki Ver

Fatih projesi Fiberle baglantisi olan okullarda ip numarasi

1-Router'a hala modem diyen adamların benim bilgimi sorgulayacaklarına önce biraz DOĞRU soru sormayı öğrensin.
Doğru soru az da olsa BİLGİLİ OLMAKTAN GEÇER, EZBERE SORULARDAN DEĞİL.

Kaldıki Y ve Z kuşağı daha gerçekte MODEM kullanmamıştır. Modem iletişimini seri haberleşme ve Hayes komut seti ile yaparsın.

Kullanıdığınız evdeki-okuldaki (SOHO Small office and Home Network) sistemledeki tümleşik cihazdır.
ADI MODEM DEĞİLDİR. HALK DİLİNDEKİ ADI ADSL MODEM.
Onlar tümleşik cihazlardır. Bileşimi:Router+getaway+modem ve günümüzde çoğunlukla ek olarak +ap+gömülü yazılımsal sunucu dhcp+Firewall+..'dır.
Kendi sorunu çözmüşsün tebrikler. Demekki isteyince oluyor.

2-Zodiac Uyuz olduysan eczanede ilacı var kimseye bulaştırmadan iki kutu ediniver. Bir kutu kendine bir kutu da elronda hediye edersin.

İLK CEVABIM GENEL UYARIYDI. ANLAYANA.

Soru hataları:
funduszeue.info Access Point bağladım diyorsun. Aslen tümleşik cihaz çıkışında yerel ağına AP bağlamışsın. Bu durumda senin işlediğin suçları düşün önce, sonra konuşalım açıkça.
Sen şimdi teslimi yapılmamış işi firma gözüyle SABOTE ET.
YETKİN OLMAYAN AĞI KURCALA.
Fatih ağına GENELGE İLE YASAKLANDIĞI HALDE ek ağ cihazı bağlamışsın önce onun hesabını belki bir soran da çıkarsa verisin ama kalkıp burda
VAY ŞÖYLE VAY BÖYLE DİYE ÇEMKİRME.

Bağlarken de modemin status kısmında ip gördün. Efendim telekom niye farklı ip veriyor diyorsun.
Birde DHCP ayarlarında getaway ve pool ayarı yapmışsındır.

Modem ip adresi ne? diye sorduğun zaman ve modem tarafındaysan karşı taraf daima seni yerel ağda düşünür ve ona göre cevap ALIRSIN. BUNA ŞAŞIRMA DOĞAL SONUÇ. Aynı hatayı yapanlar tüm forumlarda aynı cevapları alır.

Alpay hocanın dediği ve yazdığı gibi olan adresleri (B class x.x.x ) yerel ağda bilgisayarınızda veya akıllı tahtalarda veya idari odalarda görürsünüz ki bu YEGITEK'in yükleniciye verdiği talimatla gerçekleştirilen yerel ağ ip adresleridir.

O adresi de ister windows ağ ayarlarında ağa bağlanırken kullandığın ağ bağdaştırıcısının ağ bağlantı ayrıntılarından yada dos ortamında
ipconfig /all komutu ile öğrenebilirsiniz.

CEVABIN SANA DEĞİL ATLAMA HEMEN. Burayı okuyanlar diğer forum kullanıcıları için hatırlatma.

Fatih projesi Router'larının diğer ucunda internet servis erişimi (DİREKT ISP NAT işlemi) yoktur.
Sizi internete çıkaran başka bir yapı var. Ki sen kısaca telekom wan'ı demişsin özet olarak doğru ama eksik. Onuda bu forumlarda yazacak değiliz.
VPN, DNS, proxy server, firewall, IPS/IDS gibi yazılımsal ve donanımsal araçlar mevcut bütününde.

O yüzden ÖĞRENİN ARTIK okullarımız ADSL bağlantısına değil XDSL bağlantıya sahip.
Bir ucunda modem varsa öbür ucunda DSLAM ve onun arkasında bir kenar routerından sonra telekom iç ağı (ÖZEL DEVRELER) sizi Konsantrasyon merkezleri veya ara bölge NOC'lara götürür. Orada paketleriniz işlenir/tekar yönlendirilir. MEB yasaklarını da o yüzden görürsünüz.

Okul routerları (campus) ve o router'a cevap veren karşı taraf kısaca ISP kenar router'ı da sana NAT işlemi uygular ve bu durum bilgisi az olanları şaşırtır.
MODEM STATUSUNDA ISP KENAR AĞ BAĞLANTI BİLGİLERİNİ GÖRÜRSÜN.
ÇÜNKÜ KABLOYU SOKAĞA ÇIKIP BAK NEREYE GİDİYOR KİME BAĞLISIN.
TELEKOMA BAĞLISIN.
İNTERNET NERESİ?
O TELEKOMDAN SONRASI. GLOBAL(KÜRESEL) DÜNYA AĞI MERKEZİ DE ICAN kuruluşunun bölgelere ayrarak yönettiği IXP'lerle bağlantı sağlanan ama KÖK sunucu ABD'olan ağ.

Ayrıca dinamik adres dağıtımı ve NAT olmadan ipv4 ile zaten bunca bilgisayar ve ağ birbirine bağlanamazdı.
Sebebi ipv4 sayısı sınırlı. A-B-C-D-E gibi sınıflara ayrılı. Bazıları özel amaçlı. Bazıları ağ cihazlarının iç iletişim ihtiyacı ve alt ağ bölümlendirmesi esnasında azalır kullanılamaz. (Broadcast, getaway, Network adres ) gibi.

Bu durumda her isteyene sabit ip vermek imkansızlaşır.
O yüzden gelecekte başka gerekçeler de eklenerek gelişen teknoloji eşliğinde ipv6'ya geçiliyor. Optimizasyon için kademeli olarak tabiki.
Bu sebeple Fatih ağı IPV6 ready (hazır) istenmiştir. Şimdilik ipv4 çalışıyor.

Tabiki telekom da olsa başka ISP'de olsa sana kendi kenar ağ ip adreslerinden verecek.
Biraz ağ tasarımı öğren faydası funduszeue.infoamaya devam edeceksen faydası olur.

ÖZELİKLE DE SÖZLEŞME İLE KURALLARI KONMUŞ sonunda @MEB yazan hattınız varsa. Kiralık hat,Telekom üzerinden extranet ISDN filan kullanıyorsanız
KENDİNİZİ İNTERNETE BAĞLI SANMAYIN. O ayrı iş. Ayrı para.
Önce yerel ağdan MEB extranet/intranetine orası izin verdiği ölçüde İNTERNET'e çıkarsınız. Arada kaçamak yollarla VPN'ler kullanırsınız. Eğer MEB sizin kendine ait kısımdaki internet erişimini komple kapatırsa VPN'de kar ETMEZ. Bir ara o da yapıldı. Belki yine de yapıfunduszeue.info EBA'nın ne kadar büyüyeceğine de bağlı.
Öğrenciler bile işi çözdü siz hala doğru soruyu soramıyorsunuz. NASIL DOĞRU CEVAP ALACAKSINIZ.

Beni geçtim kimseden doğru cevap alamazsınız. Niyetinizi ve ne yapmaya çalıştığınızı Faz bilgileri ile adam gibi paylaşmadan sor soruyu, sonra cevap verenlere ÇEMKİR.
YANLIŞI BEN DEĞİL SİZ YAPIYORSUNUZ.

funduszeue.info arama motoru olduğuna göre ip sorgulası yapmaz bunun yerine google üzerindeki diğer servisler sana küresel ağ (wan) tarafı ip servislerinden aldığı bilgiyi arama motoru üzerinden iletir.

funduszeue.info gibi onlarca site var.
Onların size kendi sunucularına ulaştırdığınız son konumdaki global ip adresini belirtir. İÇ AĞ veya diğer alt ağ bilgilerini göremezler.
BUNA NAT işlemleri engel olur.
Sizin karşı tarafta görünen ip global ip adresiniz. İçinde iç içe geçmiş kendi ağlarının ISP'ye kadar olan yönlendirmeler var.
Açıklamayı abartmamak için sana ve burada bana çemkirenlere NAT, yönlendirme ve kapsülasyon veya kapsül çözme anlatmayacağım.

Sen DOĞRU soru sormayı öğrendin de biz mi DOĞRU cevap veremedik?

Amacın belki son gelen resmi yazıdaki sorulan IP adresini yazmak yada oyun için link kurmak veya başka bir mesele.

Daha önce YAZDIKLARIMIN DA HALA ARKASINDAYIM.
SANA KARIŞIK GELDİYSE ANLATTIKLARIM.
BULURSUN BENİ.
O DA ZOR DEĞİL SENİN İÇİN.
GOOGLE'a sor söylesin. SAKLANAN YOOK.

UMARIM ARTIK BİRİLERİ KLAVYE ARTİSTLİĞİ DİYE ÇEMKİRMEZ.
AMACIMIZ DOĞRU YOLU GÖSTERMEK-UYARMAK.
YOKSA BANA NE. NE YAPARSAN BECEREBİLDİĞİN YERE KADAR YAP.

Okulunuz Fatih ağında ek değişklik yapmadıysanız;
TTNET, TTVPN MEB sözleşmesi olmadan okula ve HUAWEI , serisi router veya Cisco serisi şasi router gelmemişse fatih ağında gördüğünüz sadece ön tanımlı switch ve AP controller ayarlarından kaynaklanır.
Faz-2 ise zaten Fiber internet henüz hepsinde yok. Kısmen merkezi okullara başladı. O da her ilde değil.

Faz 1 ise kısmen var.
Hız sorunları mevcut.
O yüzden sizlerden hız ve ip tespiti istendi.
Sonuçta alınmayan hizmetin bedeli ödenmemelidir.
KAMU ÇIKARI ve YARARI BU YÖNDEDİR.
MEB ile TELEKOM pazarlıklar devam ediyor.
Faturalar da bir taraftan geliyor.
Ama okullarda neye imza attiğını bilmeyen okul TTVPN hizmet alımı kabul komisyonu (Müdür-Müdür yardımcıları ve bir öğretmen, şanslılarsa okul BT öğretmeni veya BT Rehberi toplam 3 kişi) firmanın bilmedileri MEB şartnamesine göre bağladıkları himzetin çalıştığını ve hızın TTVPN hız tespit tutanağında olduğu gibidir yönünde imzalıyor.
YAZIIIK.
CAHİLİK BAŞA BELA.

Ağı stabil hale getirebilmek için sürekli yapılandırma değişikliklerine gidiliyor.
Fatih sınıf AP'ları uzaktan yönetim ile internet erişimine çeşitli yöntemler ile kapatılıyor veya SSID ile erişim şifreleri değiştiriliyor.
Bunun müsebbibi yine bu forumdaki fuzuli işler.
Şifre paylaşılması, ağ üzerinde sürekli yüklü miktarlarda dosya indirmeleri, VPN araçları ile yapılanlar v.s. BYOD yönetimi olmayan network'e bireylerin kendi cihazları ile bağlanma ısrarı.

Kabullerde yapılan tespitlerde sadece 1 saat içerisinde 'e yakın istanbul bölgesinde Ipone, samsung ve LG telefon görüldü. MAC adreslerini survey yazılımına kaydedildi.
Öğrenciler daha çalışkan çıktı MAC cahnger kullanıyorlar.Öğretmen tabletlerinin MAC adreslerini alıp kullanarak MAC zehirleme yapıyorlar. Bu yüzden ilk giren ağa bağlanıyor öğretmen dün bağlandım bugün bağlanamadım diye feryat ederken yanındaki öğretmen bağlanabiliyor.
Sadece komisyonlar mı yapıyor bu kaydı? MEB yapmıyor mu sizce?
Yada o ağda gezen geleceğin white/black head adayları?

Bu değişiklikler ap'lara teker-teker değil, FTP/TPTP sunucu üzerinden lightwave modda çalışan cihazlara konfigürasyon update olarak gönderiliyor. AP'larda ön ayar gereği bunu uyguluyor.
Ayrıca bazen VPN ile bazen dış ağa yönlendirilmemiş DHCP pool'lar ile internet erişimi durdurma yapıyorlardır. Hopping veya VPN ile erişme devam edince başka yollar başlıyor. O yüzden SSID yayımlar bağlanırsınız ama internet olmaz. İdari odalar veya bazen tahtalarda da olur ama tabletlerde olmaz.
Fiber internet meselesine tekrar dönersek %10'da ise henüz fiber okulun mahallesinde/sokağında bile yok ki, okula gelsin.
Belkide hiç gelmeyecek. Oralarda VDSL veya uydu üzerinden çift yönlü VSAT beznzeri internet erişimi ile devam edilecek.

Genişletmek için tıkla

Wi-Fi IP adresi alınamadı hatası ve çözümü: IP adresi alınamadı hatası nasıl çözülür?

Ak&#;ll&#; telefonlardan internete ba&#;lan&#;ld&#;&#;&#;nda mobil veri yerine Wi-Fi a&#;lar&#;n&#; kullanmak büyük avantajd&#;r. Wi-Fi a&#;lar&#; ço&#;unlukla daha h&#;zl&#;d&#;r. Kullan&#;c&#;lar bazen telefonlar&#;ndan belirli bir Wi-Fi a&#;&#;na ba&#;lan&#;rken IP adresi bulunamad&#; hatas&#; ile kar&#;&#;la&#;&#;r. Bu hatan&#;n çözümü için birçok yöntem bulunmaktad&#;r.

IP Adresi Al&#;namad&#; Hatas&#; Nas&#;l Çözülür?

Pek çok Android ve iOS ak&#;ll&#; telefon kullan&#;c&#;s&#; internete ba&#;lan&#;rken IP adresi ile alakal&#; sorunlar ya&#;amaktad&#;r. Bu sorunlar internet ba&#;lant&#;s&#;ndan kaynakl&#; olabilece&#;i gibi yaz&#;l&#;m çak&#;&#;mas&#; veya yönlendirici hatas&#;ndan dolay&#; da olabilmektedir. Kullan&#;c&#;lar IP adresi al&#;namad&#; hatas&#; çözümü için a&#;a&#;&#;daki ad&#;mlar&#; uygulayabilir.

Telefonu yeniden ba&#;latma: Telefon IP adresi al&#;namad&#; hatas&#; ile kar&#;&#;la&#;t&#;&#;&#;n&#;zda ilk yapman&#;z gereken telefonunuzu yeniden ba&#;latmak olacakt&#;r. Cihaz yeniden ba&#;lat&#;ld&#;&#;&#;nda Wi-Fi a&#;&#; otomatik olarak IP adresini alacakt&#;r.

A&#;&#; kald&#;rma ve yeniden ekleme: Öncelikle telefonunuzun "Ayarlar" bölümüne girip "Wi-Fi > A&#;&#; unut" yolunu izleyiniz. Bu &#;ekilde a&#;&#; kald&#;rm&#;&#; olacaks&#;n&#;z. Sonras&#;nda yeniden a&#; üzerine t&#;klay&#;n&#;z ve internet &#;ifrenizi girerek tekrar ba&#;lanmay&#; deneyiniz.

Telefonu uçak moduna alma: Ak&#;ll&#; telefonlarda uçak modu bulunmaktad&#;r. Bu modu aktif hale getirip k&#;sa bir süre bekleyiniz. Ard&#;ndan bu modu devre d&#;&#;&#; b&#;rakarak, Wi-Fi a&#;&#;na tekrar ba&#;lan&#;n&#;z.

Modemi yeniden ba&#;latma: Öncelikle modemi kapat&#;n&#;z. Ard&#;ndan elektrik fi&#;ini ç&#;kart&#;p yeniden tak&#;n&#;z. Modemi tekrar aç&#;n&#;z. Ba&#;lant&#; hatas&#; modemden kaynakl&#; ise sorun çözülecektir.

Statik bir IP adresi atama: Sabit bir IP adresi alarak sorunu çözebilmeniz mümkündür. Ak&#;ll&#; telefonunuzdan “Ayarlar” bölümüne giri&#; yap&#;n&#;z. Ard&#;ndan “Wi-Fi” a&#;lar&#;na bas&#;p, “a&#;&#; de&#;i&#;tir” bölümüne t&#;klay&#;n&#;z. “Geli&#;mi&#; seçenekleri göster” kutucu&#;u i&#;aretli de&#;ilse i&#;aretleyiniz. “IP ayarlar&#;” k&#;sm&#;nda “statik” seçene&#;ini seçip, de&#;erleri giriniz. Son olarak “kaydet” butonuna t&#;klay&#;n&#;z.

Yukar&#;daki yöntemler i&#;e yaramad&#;&#;&#; takdirde telefonunuza virüs bula&#;m&#;&#; olabilir veya internet a&#;&#;n&#;za ba&#;ka bir kullan&#;c&#; girmi&#; olabilir. E&#;er ak&#;ll&#; telefonunuza virüs bula&#;t&#;&#;&#;ndan &#;üphe ediyorsan&#;z, cihaz&#;n güvenli&#;ini sa&#;lamak ad&#;na virüs taramas&#; yapman&#;z gerekir. Son zamanlarda telefonunuza yükledi&#;iniz programlar varsa bu programlar&#; kald&#;r&#;p, telefonunuzu yeniden ba&#;lat&#;n&#;z.

Wi-Fi &#;ifre k&#;rma metotlar&#; ile birçok kullan&#;c&#; ba&#;ka kullan&#;c&#;lar&#;n internet a&#;lar&#;na s&#;zmaktad&#;r. Kullanm&#;&#; oldu&#;unuz Wi-Fi a&#;&#;n&#;za ba&#;ka kullan&#;c&#;lar&#;n girmi&#; oldu&#;undan &#;üpheleniyorsan&#;z, modem &#;ifrenizi de&#;i&#;tirmeniz gerekebilir.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası