sınıf başkanlığı konuşması örneği / Okul temsilcisi adaylığı için konuşma örnekleri verir misiniz?

Sınıf Başkanlığı Konuşması Örneği

sınıf başkanlığı konuşması örneği

Selahattin Demirtaş’tan sınıf başkanı örneği!

Selahattin Demirtaş: Sınıf başkanlığı bile yapamayacak adama ülke teslim etmişiz.

Yayınlanma: 13:17 - 22 Ekim 2015 Güncellenme:

Selahattin Demirtaş’tan sınıf başkanı örneği!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş İstanbul’da katıldığı bir programda yine çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.  Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan “memnun olduğunu” belirten Demirtaş “Rakip olarak kendisini meydanlarda görmekten memnunuz. Bundan iyisi dostlar başına. Bizim için kolay lokma. Bir söylediği bir söylediğini tutmayan, ne söylediğini bilmeyen, siyasetin ‘s’sinden bile anlamayan, halkın duygu ve düşünceleriyle alakası olmayan bir siyasi parti genel başkanı. Şahsen benim itirazım olmaz. Ama ülke için kökü zarar. Biz böyle bir adama ülkeyi, teslim etmişiz. Sınıf başkanlığı yapamayacak birine 80 milyonluk ülke teslime edilmiş durumda.” dedi.

“MİTİNG YAPAMADIK”

Neden seçim mitingi yapmadıklarını anlatan Demirtaş, “Daha Ankara katliamının taziyesini yüreğimizde taşırken daha mezarlarımızın toprağı kurumamışken coşkulu büyük sevinçli mitingler yapabilecek ruh hali de yok halkımızda. Bu normaldir. Taziyesi olan bir toplumuz. Her gün cenazelerin Türkiye'nin her tarafına gittiği bir toplumuz. Böyle bir ortamda neşeli bir seçim mitingi kampanyası yürütmek de mümkün değil. Biz yapamıyoruz. Yapabilenler yok mu? Var tabi ki. Örneğin ülkenin Başbakan'ı. Bizi miting yapamamakla suçluyor. Özrü, suçlaması kendi kabahatinden büyük. Dehşet bir şey. Bu ülkede muhalefetin neden miting yapmadığını ya da yapamadığını ya anlamaktan uzak ya da anlıyor da kendini anlamazlığa veriyor.

AKP iktidarını çok sert sözlerle eleştiren Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bütün suç sizindir sizin. Şu an da ülkenin içinde bulunduğu şu kan revan ortamından siz sorumlusunuz. Sayın Davutoğlu'na sürekli başbakan olamadın olamadın dedim diye galiba o da hiç başbakan olduğunu idrak edemedi. Çok söyledik bunu galiba o da kendini hep muhalefet lideri gibi gördü. Hiçbir zaman başbakan olduğunu ve ülkede olup bitenden sorumlu olduğunu idrak edemedi. Konuşmalarını bir dinleyin zannedersiniz ki biz iktidardayız, halka hesap vermek zorundayız. Kendisi muhalefette sürekli bizden hesap soruyor. Ne diyelim yani işin doğrusu ülkemizde bu acılar olmasa biz kendisinden memnunuz. Rakip olarak kendisini meydanlarda görmekten memnunuz. Bir şikayetimiz yok. Bunlar iyisi dostlar başına. Bizim için kolay lokma. Bir söylediği bir söylediğini tutmayan, ne söylediğini bilmeyen, siyasetin s’sinden bile anlamayan, halkın duygu ve düşünceleriyle alakası olmayan bir siyasi parti genel başkanı. Şahsen benim itirazım olmaz. Kolay lokma bizim için. Ama ülke için kökü zarar. Biz böyle bir adama ülkeyi teslim etmişiz.”

“SINIF BAŞKANLIĞI YAPAMAYACAK BİRİSİ…”

Başbakan Davutoğlu'nu eleştiren Demirtaş, “Sınıf başkanlığı yapamayacak birine 80 milyonluk ülke teslim edilmiş durumda. Sınıf başkanlığı yapamaz, bir sınıfı yönetemez. Onu hangi sınıfın başına başkan olarak getirseniz sınıfta kavga çıkar. 80 milyonluk ülke aylardır buna teslim işte. Ne güvenliği sağlayabiliyor, ne huzuru sağlayabiliyor. Ne kamplaşmayı, kutuplaşmayı önleyebiliyor, ne barış adına bir adım atabiliyor, ne de inisiyatifi var. Saraydan habersiz sokağa çıkamıyor. Şimdi bu Başbakan çıkmış bizi tehdit ediyor.” dedi.

Ahmet DavutoğluAKPAnkaraBaşbakanHaberHDPistanbulkavgaMitingseçimSelahattin DemirtaşSözcüTürkiye

Okul temsilcisi adaylığı için konuşma örnekleri verir misiniz?

Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

1. konuşma
Okulumuzun sosyal ve kültürel etkinliklerinde yani faaliyetlerinde,
Çevre okullar dâhil olmak üzere,
Tüm öğretmenler, öğrenciler, gönüllü ve gönülsüz velilerle, bu etkinliklerde yer almak isteyen tüm bireylerle sıkı bir iş birliğine girerek.
Tüm çalışmaların koordineli bir şekilde yürütülmesine ve bunun için de gerekli tüm tedbirlerin alınmasında aktif bir rolde bulunmak üzere okul temsilciliğine adaylığımı koymuş bulunuyorum.
Hayırlı ve uğurlu olsun

Ben bunu buldum yanlışım varsa yazın bir de bir şeyler ekleyin.

2.konuşma
Saygılı müdürüm Sevgili arkadaşlarım Bugun burada okulun sorununa Çare bulmak için sizlerin adayı olarak bu kürsüde bulunuyorum Bende sizler gibi aynı sıralardayım Ve sizin düşündüklerini okula yansıtıcağımı Ve sorunlarınıza çare bulacağıma inanıyorum Gibi sözler söyleyebilirsin ne kadar çok edebiyat yaparsan o kadar çok iyidir unutma siyasetçinin ekmeği yalandır.
not:birinden birini seçebilirsiniz.

BAKINIZ
Okul temsilciliği ile ilgili slogan var mı?
Sınıf temsilcisi seçimi için nasıl bir konuşma hazırlamalıyım?
Okul temsilciliği için yapmam gerekenler nelerdir?

Panel Nedir? Panelin Özellikleri, Örnekleri

Bir konunun, karara varmaktan çok, çeşitli yönlerden aydınlatılması için, küçük bir topluluk önünde, bir sohbet havası içinde tartışılmasına panel denir. Panele politika dilince yuvarlak masa konferansı da denilmektedir. Panelde konuşmacı sayısı iki ise buna diyalog denir.

Panelin Özellikleri

  • Paneli bir başkan yönetir.
  • Tartışmacı üyelerin sayısı en az 3, en fazla 6 olabilir. Bunların her biri ayrı bir meslek kolundan seçilmelidir. Böylece konunun belli bir çerçeve içinde sıkışıp kalması önlenmiş olur. Konu değişik yönlerden işlenir.
  • Panel tartışmaları küçük bir salonda, küçük bir dinleyici topluluğu önünde yapılır.
  • Panel başkanı ortada olmak üzere, panel üyeleri biraraya gelir.
  • Panelden önce başkan ve üyeler toplanarak tartışma kurallarını belirlerler.
  • Panel başkanı, önce tartışmacı üyeleri dinleyenlere tanıtır. Ele alınan konunun anahatlarını ortaya koyar. Panel sonunda forum yapılıp yapılmayacağını açıklar.
  • Panel resmiyetten uzak samimî bir sohbet havası içinde sürdürülür.
  • Başkan, konuşmaların sırasını ve süresini düzenler. Açıklanması gereken konularla ilgili sorular sorar.
  • Panelin sonunda, dinleyiciler, panel üyelerine soru sorma imkânına sahiptirler.
  • Panel sonunda tartışma, dinleyicilere de geçerse tartışma forum halini alır.

Panel başkanının görevleri:

  • Konuyu belirtmek,
  • Konuşmacılara sırayla söz hakkı vermek,
  • Panelin sonunda konuyu derleyip toparlamak,
  • Şartlar uygunsa dinleyenlere söz hakkı vermek,
  • Konuşmacılara rahat bir ortam hazırlamak.

Panel Hakkında (ayrıntılı bilgi)

Bir konunun dinleyiciler önünde söyleşi havası içerisinde birkaç kişi tarafından tartışılmasına panel denir. Bir başka ifadeyle panel; bilim, siyaset vb. konularda uzmanların, dinleyiciler karşısında bilgi ve görüş bildirdikleri, sonra da dinleyicilerin soru sorarak ve açıklamalarla konuşmaya katıldıkları bir toplantıdır.

Adı, İngilizce bölüm, parça anlamına gelen “panel” sözcüğünden gelir. Panel terimi, toplantının konuşmacılar, dinleyiciler olarak iki bölümden oluştuğunu anlatır. Konuşmaların halk karşısında yapılması nedeniyle bu toplantı dilimizde “açık oturum” diye adlandırılmıştır. Toplum sorunlarının konuşulmasının en sık uygulanan toplantı seçimi paneldir. Radyo ve televizyonda da çeşitli sorunlar hakkında düzenlenen toplantılar, panel türünde yapılmaktadır.

Panelde bir yarışma havası yoktur. Başkan konuyu belirtip konuşmacıları tanıtır. Ele alınan konu ile ilgili bilgileri verir. Sonra konuşmacılara sıra ile sorular yöneltir.

Konuşmacılar görüşlerini belirtip gerekli bilgileri verirler. Bu sırada diğer konuşmacıları özenle dinleyip gerekli notları alırlar. Konuşmalar içtenlikle yapılır.

Konuşmalarda eleştiri vardır fakat suçlama yoktur. Hiçbir zaman kırıcı, yerici ve kendini övücü davranışlar içine girilmez.

Bir grup insanın aralarında gerçekleştirdiği tartışma biçimi olan panel geniş bir salonda izleyiciler önünde yapılır. Konu önceden tespit edilir. Panelin başkanı toplantının başarı ile bitmesi için özen gösterir. Konuşmacı sayısının altı kişiyi geçmemesi tercih edilir. Tartışmaların ve konuşmaların uzaması başkan tarafından incelikle hiç kimseyi kırmadan önlenmelidir.

Bir düşünce alışverişi çevresinde oluşan panelin topluma, halka, geniş kitlelere sayısız faydası vardır. Farklı düşüncelerin dile getirildiği panelde kendi başımıza karar veremediğimiz konular, sorunlar gözümüzün önünde tartışıldığı zaman bilmediğimiz çok sayıda şeyi öğreniriz.

Panel dinleyicilerle konuşmacıların bir konu üzerinde birlikte düşünme isteği çevresinde düzenlenir. Bu nedenle de panel, samimi bir atmosferde üzerinde durulan konu ile ilgili dinleyicilerin bulunduğu bir tartışma biçimidir.

Düzenlenen panellerde ortaya atılan düşüncelerin, bilgilerin, verilen örneklerin gerçek, doğru ve bilimsel geçerliği olmalıdır.

Panelin planı ise şöyledir:

  • Panelin yapılış nedeni,
  • Panelin konusu ile ilgili olayın ya da gelişmelerin anlatımı,
  • Konuşmacılara sorulacak sorular,
  • Konuşmaları özetlemek,
  • Paneli sonuca bağlamak.

Panelde yer alan konuşmacılar konu ile ilgisi ve bilgisi olan, konuşma yeteneği gelişmiş kişilerden seçilir. Bunlar sabırlı, uyumlu, olgun, dinlemesini bilen, eleştiriler karşısında hoşgörüyü elden bırakmayan kişilerdir. Söz hakkı verilmeden konuşmadıkları gibi konuşanın da sözünü kesmezler.

Konuşmalar akıcı, canlı, herkesin anlayacağı bir dille yapılır. Doğal, saygılı ve yerinde bir anlatım kullanılır.

Konuşmacıların söyleyecekleri bitince, dinleyiciler soru sorabilirler. Konunun bazı yönleri hakkında kendi düşüncelerini açıklayabilirler. Panelde karar değil, açıklama amaçlanır.

Ayrıca bakınız: Panel Örneği ⇒ Edebiyat ve Sinema İlişkisi

Panel Örneği :

KONU : TELEVİZYONUN TÜRK AİLESİNE ETKİLERİ

Grup Üyeleri:

  • Belgin ÖZKÖK (Elektrik Y. Müh. ) – Lider
  • Zülal PİLTEN (Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı) – Konuşmacı
  • Ayşegül ESENER (Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı) – Konuşmacı / Sekreter
  • Macide ÜNSAL (Ekonomist) – Konuşmacı
  • Muhammed Zeki MERT (Hukuk Müşaviri) – Konuşmacı

PANEL ÖZETİ:

1. Konunun ve Grup Üyelerinin Takdimi / Ana Giriş :

Panelimizin konusu ” Televizyonun Türk Ailesine Etkileri”. Neden bu konuyu seçtik ? Çünkü TV bir kitle iletişim aracı olarak toplumumuzda büyük ilgi görüyor. Beşinci Beş Yıllık Kalkınma Planı’na göre 1984’te yurt sathının ve nüfusun %80’ni TV verici alanına sokulmuş durumda, 1989’da bu oran %96’ya çıkarılacak. TV’nin yarar ve zararları toplumumuzda tartışılan güncel konulardan biri. Bu bakımdan panelin ilginizi çekeceği ve yararlı olacağı düşüncesindeyiz.

Evet, evin baş köşesine, en itibarlı yerine oturttuğumuz TV’nin eğlence, haber ve eğitim programlarının yarar ve zararlarını belirtirken konuşmacı arkadaşlarımdan bilhassa kişisel değer yargılarını da serbestçe belirtmelerini rica edeceğim. Sözü uzatmadan Sn. PİLTEN’e vereyim ve kendisinden ” TV’nin çocuklar üzerindeki etkilerini” belirtmesini isteyeyim.

Z.PİLTEN – Teşekkürler. Fazla TV izleyen çocukların çevre – mekan ilişkilerini iyi kuramayan, edilgen ve de en önemlisi imgelerle düşünmeyi bilemeyen ve yaratıcı olamayan çocuklar olduğu varsayılıyor. Bunun başlıca nedeni, TV ile imgelerin, biçimlerin çocuğa hazır olarak verilmesinden kaynaklanıyor. Sürekli ve art arda önünde imgeler ve resimler değişen çocuk, bunlar arsındaki ilişkileri tam olarak kavrayamaz, yalnızca görür, algılamaya, imgeler kurmaya vakit bulamadan seyreder ve edilgenliğe itilir.

Yapılan araştırmalar sonucu elde edilen bulgular TV izlemenin çocuklar üzerinde saldırganlığı artırıcı etkileri olduğunu ortaya koymuştur. Vurdulu-kırdılı, kavgalı-dövüşlü, öldürmeli filmlerin çocukları daha saldırgan yaptığı, birçok deneysel araştırma ile gösterilmiştir.

Başkan – Sn. Pilten, çocukların TV izleme düşkünlükleri ile ilgili veriler var mı? Vakitlerinin ne kadarını TV’ye ayırıyorlar?

Z.PİLTEN – Evet, çocukların 3 – 7 yaş grubunda haftada 26 saat TV izledikleri belirlenmiş. Bu demek oluyor ki liseden mezun oluncaya kadar 15 bin saat TV izliyorlar. Bir diğer deyişle, okulda geçirdiğinden 3000 saat daha fazla.

Başkan – Bu sayısal veriler, TV’nin çocuk eğitimi ve gelişmesinde ne derece önemli rol olduğunu ya da olabileceğini gösteriyor. Çocukluk döneminin kişilik oluşumundaki önemi çok fazla. Bu nedenle TV’nin en fazla çocuklar üzerinde etkili olması normal.

Z.PİLTEN – Ayrıca TV’deki yiyecek reklamlarının yaklaşık %4’ünün gereksiz besinlere ayrılmış olduğu düşünülürse, TV’nin ne ölçüde dengesiz beslenmeye yol açtığı kestirilebilir. Araştırmalar, Türkiye’de annelerin %95’inin çocuklarını TV’de reklam edilen gıda maddelerinin aldıklarını ortaya koymuştur.

TV ruhsal ve bedensel rahatsızlıklara, uykusuzluk ve TV epilepsisine yol açabiliyor. Her çocuk gelişim düzeyi, kendi kişiliği ( özel tercihleri ve tepkileri) doğrultusunda ve yetiştiği aile ortamının niteliğine bağlı olarak TV’den etkilenmektedir.

TV’nin yararlarına gelince;
– Çocukları eve bağlayarak ailede ortak ilgiler yaratması, aile mutluluğunu gerçekleştirir.
– Çocuğun kültürünü geliştirir.
– Çocukların ilgilerini ve yaşam alanlarını genişletir.
– Çocukların estetik zevklerini geliştirir, rol alma ve taklit yoluyla kahramanlarla özdeşleşir bu da kişilik gelişmesini etkiler.
– Toplumsal yapı ve yaşamsal biçimler hakkında bilgi edinir.

Başkan – Çocukların TV’deki yabancı kahramanları taklit etmeleri, onlarla özdeşleşmelerinin daima yararlı olduğu söylenebilir mi? RED KIT gibi dizilerin çocuklara olumlu davranış modelleri sunduğunu iddia etmek mümkün müdür?

Z.PİLTEN – Her dizi film için değil tabii.
Başkan – TV’nin çocuklar üzerindeki etkilerini gördük. Diğer aile bireyleri üzerindeki etkilerini de Sn. A. ESENER’den dinleyelim.

A.ESENER – TV günlük yaşamın büyük bir kısmını dolduruyor. Aile üyeleri arasında özellikle TV’ye bağımlılıktan uzaklaşmalar söz konusu oluyor. Paylaştıkları ortak şey TV. Bunun yanı sıra TV özellikle kırsal kesimdeki insanlarımızı kendilerinin dışındaki bir dünyadan haberdar ediyor. Yetişkinlerin bilgi, görgü, tutumlarını değiştirmek ve genel kültürlerini artırmak hususunda yararı, etkileri oluyor. Bu arada Batı’nın kültürünün TV aracılığıyla taşınması söz konusu. Bazı dizilerde sergilenen olaylar, erkek – kadın ilişkileri, toplum ve aile yapıları, dünya görüşleri giysileri, davranış modelleri etkili oluyor. Böylece bu durum kültür değişmelerine neden oluyor.

Başkan – Batı kültürünün TV gibi etkin bir araç sayesinde Türk aile yapısında bazı olumsuz ya da olumlu etkiler yapabildiğini ya da yapabileceğini belirtiyorsunuz. Peki boş zamanların değerlendirilmesi açısından TV neler sağlıyor?

A.ESENER – Eğlence gereksinimi sağlaması, kültürlenmeye katkıda bulunması söz konusu. TV’nin kullanımından kaynaklanan uykusuzluk vb. rahatsızlıkları daha önce belirtmiştik…

Sınıf başkanlığı konuşması, sınıf başkanı seçim konuşması için örnek olabilecek konuşma metni örneği.

Sınıf Başkanlığı Konuşması Örneği

Sınıf Başkanlığı Konuşması Örneği

Saygıdeğer öğretmenim, değerli arkadaşlarım;

Eğitim-öğretim hayatımızın en önemli devresindeyiz. Ailelerimizle geçirdiğimiz zamana yakın bir süreyi ve hatta bazen daha fazlasını her gün birlikte geçiriyoruz. Bu süreyi en iyi şekilde değerlendirmek için hepimiz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Geleceğimizin daha aydınlık olabilmesi için de bu gayreti ve çalışmayı göstermek zorundayız.

Saygıdeğer öğretmenlerimizin bize yol göstermeleri ve bilmediklerimizi öğretmeleri okul hayatımızın temelini oluşturuyor. Bunun yanında, biz öğrencileri kendimizin gözünden görebilen bir göze daha ihtiyacımız olan durumlarla karşılaşabiliyoruz. Böylesi durumlarda öğretmenlerimizi ya da okul yöneticilerimizi, yani müdürümüzü ve müdür yardımcılarımızı her bir arkadaşımızın rahatsız etmesi uygun olmuyor. Bunun yerine aramızdan seçeceğimiz bir başkanın, bizlerin temsilcisi konumunda olması çok daha doğru bir yöntemdir.

Siz değerli arkadaşlarım da takdir ederseniz, ben sınıf başkanı olmaya ve hepimizi temsil etmeye adayım. Sınıf başkanı olmayı sadece ve sadece sınıfıma yararlı olabilmek adına istemekteyim. Kişisel anlamda hiçbir amacım ve çıkarım yoktur. Tek düşüncem, sınıfımızın öğretmenlerimizle iletişiminin iyi olmasıdır. Aynı şekilde sınıfımızın temsilinin okul yönetimine karşı iyi yapılmasıdır.

Değerli arkadaşlarım;

Başkanlık seçiminde neden bana oy vermeniz gerektiğine dair vaatlerimi de sıralayarak aklınızda net bir tablo oluşmasına yardımcı olmak isterim. Eğer sınıf başkanlığı görevine beni layık görürseniz;

» Herkese saygı ve sevgi ile davranacağım.

» Hiç kimseye ayrıcalık yapmayacağım ve herkese eşit yakınlıkta duracağım.

» Siz değerli arkadaşlarımla olan samimi bağlarımı her zaman aynı şekilde koruyacağım, başkanlık havasına girmeyeceğim.

» Öğretmenlerimiz ile sınıfımız arasında köprü vazifesi göreceğim.

» Siz değerli arkadaşlarımın sorunlarını dinleyip öğretmenlerime ileteceğim.

» Sınıfımızın eksiklerini tespit edip, giderilmesi için çaba sarf edeceğim.

» Sınıfımızın temizliği ile doğrudan ilgileneceğim.

» Nöbetçi öğrenci çizelgesi oluşturup, bu düzene uyulmasını sağlayacağım.

» Sınıfımızın havalandırılmasını görevli arkadaşlara hatırlatacağım.

» Sınıfımızın araç ve gereçlerinin güvenliğini sağlayacağım.

» Okul idaresi ile iletişim halinde olup, sınıfımızın talep ve isteklerini okul yönetimine bildireceğim.

» Sınıfımızı okul içi ve okul dışında en iyi şekilde temsil edeceğim.

Sözlerime burada son verirken, beni bu göreve layık göreceğinizi umut ettiğimi bilmenizi isterim. Birlikte geçirdiğimiz zamanların kalitesini artırmak, sınıftan öte bir aile olmak adına oylarınıza talibim. Başkanlık seçimimizin sınıfımız için hayırlı olmasını diler, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlarım.

*** Sınıf başkanlığı konuşması, sınıf başkanı seçim konuşması için örnek olabilecek konuşma metni örneği hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası