kil toprağı nerede satılır / CLAUDIO BIBER: TANIMI VE ÖZELLIKLERI, VERIMLILIK VE TAT, FOTOĞRAF - SEBZE BAHÇESI - 2023

Kil Toprağı Nerede Satılır

kil toprağı nerede satılır

Avrasya Müzelerinde Kostüm Koleksiyonları: Araştırmalar ve Değerlendirmeler / Costume collections in the museums of Eurasia: the Study and Interpretation / Коллекции костюма в музеях Евразии: изучение и интерпретация. Ed. by Liliya Sattarova and Saruul Arslan

Г. Г. Ершова, Н. В. Шалыгина. 3D-реконструкцияисторико-культурной реальности древних майя. Презентация проекта «История человеческой цивилизации» им. Ю. В. Кнорозова // Культура и взаимодействие народов в музейных, научных и образовательных процессах – важнейшие факторы стабильного развития России. Омск, "Наука" 2016 Доклад посвящен проблемам компьютерной визуализации археологических предметов и их интеграции в интерактивное пространство виртуального обучающего тура. Основное внимание уде¬лено созданию 3D моделей артефактов, хранящихся в частных коллекциях Гватемалы и включенных в проект организации Музея-облака «История человеческой цивилизации» им. Ю. В. Кнорозова. Ключевые слова: историческая наука, музееведение, виртуальный тур, компьютерные техно¬логии, цивилизация майя, частные коллекции, археологические артефакты, историческая реконс¬трукция, моделирование 3D-объектов, интерактивная визуализация. G. G. Ershova, N. V. Shalygina «Museum-cloud» as a special information resource of historical sciences: interdisciplinary approaches The article is devoted to the problems of computer visualization of archaeological objects and their integration into a virtual interactive space study tour. The focus is on the creation of 3D models of artifacts stored in private collections in Guatemala and included in the project of the Museum of clouds “The history of human civilization” Y. Knorozov. Keywords: History, museum, a virtual tour, computer technology, the Mayan civilization, private collections, archaeological artifacts, historical reconstruction, modeling of 3D-objects, interactive visualization.

Tatlı biber, bahçıvanlar arasında popüler bir sebzedir. Dolmalık biber pazarında birçok çeşit ve melez vardır. Claudio biber, tat ve besin değeri nedeniyle bahçıvanlar arasında ilgi uyandırır. Çeşitliliğin ayrıntılı bir açıklaması daha sonra makalede açıklanmaktadır.

Çeşidin tanımı ve özellikleri

Melez, 1990'lı yılların sonlarında Nunhems'li Hollandalı yetiştiriciler tarafından yetiştirildi. Açık toprağa fide dikiminden sonra 80-85 gün olduğundan olgunlaşma dönemi olduğundan erken olgunlaşma anlamına gelir. Fideler 80-90 cm yüksekliğinde yayılan çalılar oluşturur, çalılar üzerinde geniş ve yoğun yapraklar oluşur, bu sayede altlarında olgunlaşan meyveler güneş ışığının olumsuz etkilerinden korunur.

Önemli!Olgunlaşırken, meyveler uzun süre kızarmaz ve teknik olgunluk aşamasında kırmızı lekelerle kaplanır, bu nedenle onları yeşil veya tamamen olgun olarak toplamanız gerekir.

Olgunlaşmış meyveler yuvarlak bir küboid şekli alır ve cildi parlak bir yüzeye sahiptir. Teknik olgunluk aşamasında olan biberler yeşil renktedir ve olgunlaştıkça cilt ve küspe üzerinde kırmızı renk kazanırlar. Bir meyvenin ortalama ağırlığı 210-250 g arasında değişmektedir ve önerilen yetiştirme koşullarına bağlı olarak, duvar kalınlığı 1.5 cm'ye ulaşmaktadır, hamurun tadı tatlı, suludır, belirgin bir keskin aroması vardır ve hibritlerin acılık özelliği yoktur. Meyveler çiğ kullanılır ve pişirilir.

Çeşitliliğin avantajları ve dezavantajları

Çeşitlilik, hibritliği gösteren F1'in bir kombinasyonu ile işaretlenmiştir.

  • Çeşitli avantajlar nedeniyle popüler:
  • önemli verim (5 kg / m²'ye kadar);
  • dekoratif görünüm ve mükemmel tat;
  • dost çimlenme (% 100'e kadar) ve eşzamanlı oluşum;
  • açık alanda ve seralarda fide yetiştirme imkanı;
  • iddiasızlık, çeşitli çevresel koşullara basit adaptasyon;
  • taşıma sırasında yüksek görünüm ve gıda özellikleri güvenliği;
  • Hem yemek pişirmek hem de çiğ yemek için kullanabilme.
  • Melezin dezavantajları:
  • sık sulama ve üst giyinme ihtiyacı;
  • teknik olgunlaşma aşamasından cenin son olgunluğuna nispeten uzun bir geçiş.

Sınıf Özellikleri

Melez, yüksek aydınlatma ve sıcak iklim koşullarında yetiştirme için yetiştirildi, bu nedenle olgunlaşma ve verim özelliklerine sahip.

Biliyor musunTatlı biberlerin ilk yazılı sözleri, 15. yüzyılın ortalarına dayanıyor- Christopher Columbus'un kişisel doktoru, biberlerin kabarma ile mücadeledeki tıbbi özelliklerini takdir eden onlardan son derece olumlu konuştu.

Olgunlaşma zaman

Ortalama olarak, Claudio biber için büyüme mevsimi 70 ila 80 gün sürer, ancak orta bölgede bu süre 90 ve hatta 105 güne kadar uzar. Meyveden doğru rengin alınması doğrudan güneşli günlerin sayısına bağlıdır - ne kadar çok olursa, biber o kadar erken toplanmaya uygun hale gelir.

verimlilik

Başlangıçta, hibritin bir çalı üzerinde 210-250 g ağırlığında 12 meyveye dayanması ve ayrıca 1 m² başına 5 kg verim olması gerekiyordu. Orta ve kuzey enlemlerinde yetişen bitkiler bir çekimde 6-8 meyve oluşturur, bu nedenle verimi 1 m² başına sırasıyla 3-3.5 kg'a düşer. Sera ekimi daha fazla ekim verimliliği sağlar.

Yetiştirme çeşitleri

Bu sebze mahsulünü ekmeden önce, yetiştirme nüanslarını dikkate almak gerekir. Claudio biber fidelerinin yetiştiriciliği birkaç aşamada gerçekleşir, toprak hazırlığı ve bakımı özelliklerine sahiptir.

Tohum seçimi ve işlenmesi

Kendi tohumlarınızı daha önce yetişen meyvelerden hasat etmezseniz, mağazada tohum seçerken, üreticiye odaklanın. Yalnızca güvenilir şirketlerden ekici malzeme edinin, satın alırken tohum çıkış tarihini kontrol edin - çimlenmeyi bir yıldan daha uzun süre tutmazlar. Tohumun kalitesini garanti ettiği için satıcıdan bir ürün sertifikası istemekten çekinmeyin. Kişilerden tohum satın almaktan kaçının - umduğun notu alamamış olma riskiniz var.

Biliyor musunAvrupa kıtasında tatlı biber Güney Amerika'dan geldi.H. Columbus'ın keşifleri döneminde fetihçiler bu şaşırtıcı sebzeyi Portekiz'e, İspanya'ya getirdiler ve oradan diğer Avrupa ülkelerine yayıldılar.

Tohumların birlikte filizlenip hastalıklara karşı dayanıklı olması için, bu şekilde muamele görürler:

  1. Tohumları boş bir kağıda serpin ve aralarından çok küçük veya içi boş görünenleri seçin.
  2. Bitkinin zararlı bakteri veya mantarlarla bulaşmasını önlemek için dezenfekte edin. Yüzde üç potasyum permanganat çözeltisi hazırlayın, tohumları gazlı bez veya pamuklu bezle sarın ve çözeltiye 20-25 dakika batırın.
  3. Tohumları bir bezle sığ bir kaba aktarın ve potasyum permanganat ile durulamak için akan suyun altına yerleştirin.

Potasyum permanganat yerine Fitosporin preparatını dezenfektan olarak kullanabilirsiniz - bununla muamele edilen tohumlar, ekim özellikleri gelecekte bozulacağından, dezenfeksiyondan sonraki 24 saat içinde ekilmelidir. Dezenfeksiyondan sonra, biber tohumlarını büyüme uyarıcıları ve besin çözeltileri içinde bekletmek de mümkündür.

Besin çözeltisine batırılmış tohumun şunlara sahip olduğuna inanılmaktadır:

  • hastalıklara karşı yüksek direnç;
  • olumsuz koşullara direnç;
  • daha iyi verimlilik.
Besin kaynağı olarak, hem mağaza mineral karışımlarını hem de odun külü çözeltisini kullanabilirsiniz (1 litre su için 20 g) - tohumları 5-6 saat bekletmek gerekir.

Biliyor musunTatlı biber, Bulgar biber olarak bilinir, çünkü 19. yüzyılın başlarında Bulgaristan'da olduğundan, büyük meyveli tatlı biberler geliştirmek için büyük ölçekli ıslah çalışmaları yapılmıştır.

Fide toprağı hazırlama

Gelecekteki biber hasadı sadece fidelerin kalitesine değil, tohumların ekildiği toprağa da bağlıdır. Bu, özel bir mağazada satın alınan toprak veya kendi kendine hazırlanmış bir karışım olabilir. Biberler için hazır bir toprak satın aldıysanız, mağaza bileşimlerinin genellikle yüksek asitliğe sahip olması nedeniyle, 5 kg karışım başına 1 kg kum oranında temiz nehir kumu ekleyin.

Toprağın kalitesi yüksek olduğundan, aşağıdaki özelliklere odaklanın:

  1. Gevşeklik. Toprağın gözenekli yapısı nem ve havanın bitkinin kök sistemine serbestçe akmasını sağlar.
  2. Mineral bileşiminin dengesi. Organik maddelere ek olarak, toprakta fide gelişimine katkıda bulunan mikro ve makro elementler bulunmalıdır.
  3. Asitlik. Biberler pH'a son derece duyarlı olduklarından 6.5-7 aralığında olmalıdır.

Yüksek kaliteli toprağın bileşimi aşağıdaki bileşenleri içermelidir:

  • turba - birikmesini önlerken, bitkiler için gerekli nemi tutar;
  • humus - mineral içeriği yüksek olduğundan toprağın besin değerini arttırır;
  • kabartma tozu - bu kategori, gevşek, nefes alan bir toprak yapısı sağlayan nehir kumu, talaşı içerir;
  • yaprak toprağı, karışımın drenaj özelliklerini geliştiren diğer bir yapısal bileşendir.

Yayılmış plastik bir filmdeki bileşenleri elle karıştırın.

Biber fideleri için uygun karışımların tarifleri aşağıdaki gibidir:

  1. Nehir kumu, çim toprağı, turba eşit oranda karıştırılır, daha sonra bunlara 30 g potasyum sülfat ve süperfosfat, 10 g üre ilave edilir. Elde edilen karışım 10 litre ılık su ile dökülür ve ılık bir yerde kurumaya bırakılır.
  2. Humus, turba, eşit oranda çim alanı, 0.5 l kül, 35 g süperfosfat ile karıştırılır.

Fide kullanmadan önce toprağın dekontamine edilmesi gerektiğini unutmayın.

Yabancı tohumlardan ve mikrofloradan toprağın atılması yöntemleri:

  • buğulaması - tankın toprakla buhar banyosuna uzun süreli (en az 3 saat) maruz kalması;
  • donma - hazırlanan toprak karışımını kışın dışarıda tutmak;
  • kalsinasyon - toprağı fırın tepsisine + 80 ° C sıcaklıkta 30-40 dakika kavurmak ;
  • dezenfeksiyon - toprağı zayıf bir potasyum permanganat çözeltisi veya fungisit tipi "Fundazol" ile sulamak.

Önemli!Yapraklı toprağın ancak dezenfeksiyondan sonra kullanılmasına izin verilir, çünkü tatlı biberin kök sistemini olumsuz yönde etkileyen mikroorganizma türleri, içinde yaşayabilir.

Fide Bakımı

Ekim süresinden ilk sürgünlerin ısırmasına kadar, fideli kutu sıcak, ışıklı bir odada tutulmalı ve nem kaybını önlemek için toprak plastik bir örtü ile örtülmelidir. Toprağın ortaya çıkmadan önceki sıcaklığı ekimden 4 gün sonra en az + 25 ° C olmalıdır, püskürtme tabancasından ıslatılmalıdır. İlk filizler yeryüzünün yüzeyinde ortaya çıkar çıkmaz, film çıkarılır ve fideli kap, güney veya doğu penceresine aktarılır.

Dost filizler oluştuktan sonra, toprak sıcaklığı 2-3 gün boyunca +20 ... + 22 ° C'ye düşürülür, böylece genç filizler sertleşir. Tohum kutusu iyi aydınlatılmış bir yere yerleştirilir. Bitkiler farklı yönlerde eğilmeyecek şekilde, kutu günde 2-3 kez döndürülür ve ayrıca floresan lambalarla aydınlatılır.

Tatlı biber fidelerinin taslaklara olumsuz tepki verdiğini unutmayın, bu nedenle en rahat pencere pervazına yerleştirilmeli ve havalandırılmamalıdır. Bitkileri güçlü ve sağlıklı yapmak için, toprak kurudukça ılık, durgun suyla sulanır. Fideler için nemin gerekip gerekmediğini topraktan bir top yuvarlayarak belirlemek mümkündür: kırılgan ve ufalanırsa, o zaman bol sulamaya ihtiyaç duyulur, eğer toprak şeklini korursa, yeterli nem vardır.

Biber fideleri, büyümelerini teşvik etmek ve toprak bileşimini geliştirmek için beslenir. Büyüyen fide döneminde iki kez yapılır - ilk 2-3 yaprak oluşumundan iki hafta sonra ilk kez ve açık toprağa dikimden ikinci 3-4 gün sonra.

Üst pansuman kullanımı olarak:

  • 10 litre su için 0.5 kg kül;
  • 10 l su için 35 g süperfosfat ve 5 g üre.

Önemli!Eğer maksimum verim sizin hedefiniz değilse, çalıları rizomlarla birlikte zeminden kaldırabilir ve bunları meyvelerle birlikte mağazada asabilirsiniz- bu yöntem tatlı biberlerin raf ömrünü bir ay daha uzatır.

Bitki gelişiminin ilk aşamalarında, biber kotiledonlarında ve toprağında 1.5-22 haftalık gelişim için yeterli miktarda besin bulunduğundan, bunların döllenmesi tavsiye edilmez. Yetiştirme sırasındaki hava sıcaklığı, gün boyunca + 22 ... + 25 ° C, gece boyunca + 14 ... + 16 ° C olmalıdır. Gün hava bulutlu ise hava sıcaklığı +20 ... + 21 ° C düşer.

Bitkileri güçlendiren ve üretkenliklerini artıran önerilen sertleştirme prosedürünü unutmayın. Sertleşme, balkonda fidan bulunan kutuların +15 ° C sıcaklığa kısa süreli (30 dakikaya kadar) maruz kalmasıyla başlar. Daha sonra belirtilen süre yavaş yavaş (günde 15 dakika) açık toprağa fide dikimine kadar 5-6 saate çıkarıldı.

Fide toprağa nakledilen

Biberlerin kök sistemi kırılgan ve zayıf olduğu için, nakledilmeyi tolere etmezler - onları açık toprakta, içinde büyüdükleri turba tencere veya tabletleriyle birlikte nakletmeniz daha iyi olur. Dikim sırasında, her sapın 8-12 gerçek yaprağı ve ilk çiçek tomurcuklarının başlangıcında olması gerekir. Biberler için optimum hava sıcaklığının + 17 ° C olduğu kabul edildiğinden, gece don riskinin hariç tutulduğu Mayıs ayı sonlarında veya haziran başında çıkarılması önerilir.

Lütfen, bu tür bitkilerin büyüdüğü alana dikim yaparken biberin düşük verim vereceğini unutmayın:

  • patates;
  • domates;
  • patlıcan;
  • pelerin bektaşi üzümü;
  • tütün;
  • tatlı biber

Tatlı biberler için iyi öncüller ve komşular:

  • kök bitkileri;
  • fasulye;
  • kabak;
  • yaprakları;
  • beyaz lahana;
  • salatalık.

Seçilen alan iyi aydınlatılmalı, cereyandan korunmalı ve yabancı bitkilerin temizlenmesinde kullanılmalıdır. Toprak gereksinimleri de oldukça ciddi - sıcak, gevşek ve iyi drene olmalıdır. Kil ve tereyağlı topraklarda, tatlı biber büyümez, bu alt tabakayı, her bir bileşen için 1 m² alan başına 1 kova oranında turba, humus ve nehir kumu ekleyerek sabitleyebilirsiniz.

Önemli!Çalılar küçük büyüdüyse, bir kerede iki bitkinin aynı anda ekilmesine izin verilir - böylece çevresel faktörlerin olumsuz etkilerine karşı daha dirençli olurlar ve meyveleri saplarında daha iyi tutarlar.

Eğer toprak aşırı derecede şefkatli ise, 1 m²'ye 1 ek kokulu toprak ve humus ilave edilmelidir. Kumlu toprağı zenginleştirmek zordur - içine 1 m² başına 2 kova kil toprağı, turba, humus ve buğulanmış talaş (1 kova) eklemek gerekir. Bitkiler için stresi en aza indirmek için, bulutlu bir günün ilk yarısında veya güneşli bir akşamın onları açık toprağa aktarılması gerekir.

Claudio biber için dikim şeması yataklar arasında 60 cm ve çalılar arasında 40-50 cm mesafe sağlar. Ayrıca, 50 cm kenarlı bir karenin tepelerine bitkilerin ekildiği kare yuvalama yöntemiyle ekim yapmak da mümkündür.

Toprağa dikimden sonra biber bakımı

Fideleri toprağa aktardıktan sonra, yeni koşullara adapte olmak zaman alır. Genellikle bu süre, bitkilerin halsiz görünüp yavaşça büyüdüğü, 10-12 gün sürer.

Sulama ve besleme

Dikimden önce ilk gözeneklerin sulanması, her bitki için 0, 2 litreye düşürülmesi ve toprağın kuruması için sulanması önerilir. İlk gerçek sulama sulama işlemine ekimden sonra bir haftadan daha erken bir süre izin verilmemektedir. Çiçeklenme döneminden önce, bitkiler her 1 m²'lik toprağa 10 litre su ile haftada bir kez sulanır.

Çiçeklenme ve meyve verme sırasında, sulama, bazal sulamaya değiştirilmeli ve porsiyon 1 m² başına 14 litreye çıkarılmalıdır. Su sıcaklığı + 23 ... + 25 ° С aralığında olmalıdır, çünkü soğuk suyun köklere akması meyveyi yavaşlatır ve olgunlaşma süresini geciktirir.

Bir serada biberin uygun şekilde nasıl sulandırılacağı hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bitki beslenmesi, fotosentezi uyarmasını ve kök sisteminin güçlendirilmesini sağlaması nedeniyle beklenen verimi arttırır. Her iki haftada bir ve ondan birkaç gün önce takviye etmek gerekir - bu sayede besinler nemli toprakta daha dengeli bir şekilde dağılır.

Gübre, dışkı ve mineral depo karışımları gibi alternatif organik gübre çözeltileri. Yumurtalık oluşumunun başlangıcında ve meyve olgunlaşmasının son aşamalarında, çalıların sodyum humatla püskürtülmesi önerilir. Ayrıca 1 yemek kaşığı oranında kül içeren yatak serpme kullanın. 1 m² toprak başına kül.

Toprağın tepilmesi, gevşemesi ve malçlanması

Engraftrasyonu hızlandırmak için, çalılıkların kök boynu etrafındaki toprağı 3-5 cm kadar gevşetmeli ve onları püskürtmelisiniz - bu, kök sistemine hava akışını artıracaktır. Her sulamadan ve şiddetli yağmurdan sonra, toprağın kabarmaması için de gevşetilmelidir. Toprak kuruduktan hemen sonra gevşetin, böylece aletlere yapışmaz.

Altın Mucize, Çingene, Pooh Winnie, Tusk, White Gold, Kubyshka ve Flying gibi tatlı biber çeşitlerini öğrenmenizi öneririz.

Gevşetmeyle eşzamanlı olarak, üzerinde yetişen yabani otları, mahsullerin gelişimini engelleyen topraktan çıkarın. Biber büyüdükçe, topraklama derinliğini çiçeklenme sırasında ilk 5 cm'den 10 cm'ye, meyvelerin olgunlaşması sırasında 12-15 cm'ye yükseltin.

Turba, talaş, çim bölümü ile öğütme nem kaybını azaltır ve yabani otların biber çalıları arasında büyümesini önler. Plastik film ve Lutrasil tipi dokuma olmayan malzemeler gibi sentetik malzemelerin, güneş ışığının toprağa geçmesine izin vermediğinden ve kök çürümesine neden olabileceğinden, malçlama için kullanılması önerilmez.

Bush oluşumu

Çalıştırma ve bağlama çalılıklarında melez Claudio F1'in pratikte ihtiyacı yoktur. Bölge küçükse ve küçük burçlar oluşturmak istiyorsanız, bitki 25-30 cm uzunluğunda bekleyin ve orta sapın üst kısmını sıkın. Çalı dallanmaya başlar ve "stepsons" oluşturur. Bunlardan, meyvelerin bağlanacağı en güçlü sürgünlerin 5-6'sını bırakın. Çalıdaki ilk biberin bir yumurtalık olarak çıkarılması gerektiğini unutmayın; bu, verimliliği önemli ölçüde artıracaktır.

Biberleri çimdiklemeniz gerekip gerekmediğini bilmek isteyeceksiniz.

Hastalıklar ve Zararlılar

Tatlı biber yetiştirilirken, zararlılarla ve yabancı toprak mikroflorasıyla mücadeleye yönelik koruyucu önlemlere özel dikkat gösterilmelidir.

Bahçıvan yetiştiren tatlı biberlerin ortak “düşmanları”:

  1. Kara bacak Bu mantar hastalığı, gerçek sürgünlerin oluşumu aşamasında ortaya çıkar, bunun sebebi toprağın enfeksiyonu, tohum materyalidir. Siyah bir bacakla enfekte olan bir çalı kurumaya başlar, alt kısmı koyulaşır. Bu hastalıktan kurtulmak için, etkilenen yataklar zayıf bir potasyum permanganat çözeltisi ile dikkatlice dökülmelidir.

  2. Gri çürük. Gri bir kaplama ile kaplanmış ıslak kahverengi lekeler şeklinde oluşur. Ağır şekilde etkilenen bitkiler imha edilmeli ve yatakların geri kalanı "Fundazol", "Previkur" gibi ilaçlarla tedavi edilmelidir.

  3. Geç yanıklığı. Yeşillik ve meyvelerin üzerine yayılan kuru kahverengi lekeler ile temsil edilir. Hava nemi ne kadar yüksek olursa, patojen o kadar hızlı yayılır, bu nedenle bitkilerin Gamair veya Fitosporin-M maddeleri ile püskürtülmesi önerilir.

  4. Örümcek akarı. Yaprakların dibine düştüğü için hemen bahçıvanlar tarafından tespit edilemez. Bu tür zararlıları kaldırmak için 1 çorba kaşığı karıştırmanız gerekir. doğranmış soğan, 1 çorba kaşığı. karahindiba yaprakları ve 1 yemek kaşığı. l. мыла, а затем добавить полученную смесь в 10 л тёплой воды, настоять их в течение 5 часов и обработать грядку.

  5. Голые слизни. Питаются как листовой зеленью, так и плодами, поэтому их необходимо собрать с грядки, а затем обработать растения и почву препаратом «Стрела».

Hasat ve depolama

Время уборки перца Клаудио наступает примерно через 80 дней после высадки в открытый грунт. К этому времени перцы не только достигают необходимых размеров, но и приобретают насыщенный красный оттенок. Если вы планируете хранить плоды в течение длительного времени, то вам понадобится собрать их на стадии технической спелости, когда размеры полноценного овоща уже достигнуты, а цвет всё ещё остаётся тёмно-зелёным.

Урожайность куста будет максимальной, если снимать перцы по мере их созревания — не реже одного раза в неделю. Помните, что пользу можно получить только от биологически спелого плода, правда, сроки его хранения минимальны. Чтобы не повредить плоды и растения, снимайте перцы при помощи секатора, аккуратно отрезая их от стебля вместе с плодоножкой.

Советуем вам узнать, о таких сортах перца, как: Биг Бой, Буратино, Биг Папа, Золотой телец, Бугай и Гогошары.

Чтобы снятые плоды хорошо хранились, придерживайтесь таких советов:

  1. Отсортируйте собранные плоды. Уберите из общей массы те, на которых имеются следи цветения или гнили.
  2. Если урожай собран незрелым, поместите его в затенённое помещение. При температуре +10…+12°С он дозреет примерно за 1, 5 месяца, а храниться будет до 5 месяцев.
  3. Биологически зрелые плоды хранятся при температуре 0…+2°С в течение двух месяцев, влажность при этом должна быть в пределах 80%.
  4. Закладывать перцы на хранение необходимо в небольшие ящики, выстеленные пергаментной бумагой. Сохранность плодов будет выше, если каждый из них обернуть бумагой по отдельности.

Сладкий перец сорта Клаудио получил признание у многих овощеводов-любителей за высокие вкусовые и урожайные качества. Чтобы получить максимальную продуктивность от растений, придерживайтесь правил посадки и ухода за ними, тогда растения отблагодарят вас обильным урожаем.

Kokusu neye benziyor, pisucha türleri, balığın yaşadığı yer, nasıl yakalanıp pişirileceği

Smelt, balıkçılar ve aşçılar arasında çok popüler olan küçük bir balıktır. Soğuk denizlerde bulunur ve smelt ailesine aittir. Balık en lezzetli ticari çeşitlerden biridir.

Balık kokusu: fotoğraflı genel açıklama

Koku (aka yayın balığı, hodan, pisuch, zubach, küçük mouton, potbelly, smelt) küçüktür. 20-30 cm uzunluğa ulaşan uzun bir gövde ile karakterizedir, ancak bazı bireyler 40 cm’ye kadar büyüyebilir Yukarıda, balık küçük gümüş pullarla kaplıdır. Koku, siyah gözler, gri veya yeşil sırt, şeffaf yüzgeçlerle karakterizedir. Ağzı küçük ve çok dişleri var. Ortalama olarak, bir koku 15-30 g’dan fazla değildir, ancak daha büyük bireyler de vardır – bu, yaşam alanlarının bölgesine bağlıdır. Balığın ömrü 1-10 yıldır. Boyuta bağlı olarak koku
adı [/ caption]

Sınıflandırma – fotoğraflı koku çeşitleri

Bugün, her çeşidi belirli özelliklere sahip olan çeşitli koku türleri bilinmektedir:

  1. Asya kokusu (Amerikan, “Amerikan”) – uzun bir gövdeye ve büyük ölçeklere sahiptir. Bu çeşitlilik, gümüşi kenarlar ve kahverengimsi yeşil bir sırt ile karakterizedir.
  2. Avrupa – birçok yönden Asya yayın balığına benzer. Ana farklılıklar, daha zayıf dişler ve kısaltılmış bir yan çizgidir. Ayrıca, Avrupa çeşidinin daha büyük bir ağzı vardır. Küçük bir Avrupa kokusu çeşidine koku denir.
    1. Uzak Doğu kokusu, Avrupa kokusunun bir alt türüdür. 10 cm’ye kadar küçük boyutta farklılık gösterir, Okhotsk Denizi havzasında yaşar.
  3. Deniz – bu tür küçük teknelerin daha fazla farklılıkları vardır. Uzatılmış bir alt çeneye sahip küçük bir ağız ile karakterizedir. Sırt yüzgeci, diğer kokulu türlerinkinden daha küçüktür. Gövdenin ortasında bulunur. Deniz çeşitliliği boyut olarak daha küçüktür.

Koku ve benzeri balıklar arasındaki fark – capelin, vendace, kasvetli, dace

Koku, benzer tatlı su balıklarıyla kolayca karıştırılabilir – kasvetli veya dace. Karakteristik özelliği, arkada ek bir kanatçık bulunmasıdır. Kokuyu diğer türlerden ayırt etmeye yardımcı olan bu kısımdır. Koku, ilk iki balıkta belirgin balık kokusunun aksine, hoş bir salatalık kokusunun varlığı ile capelin ve vendace’den ayrılır.

Koku nerede bulunur (hangi denizlerde) ve Rusya’da koku nerede yakalanır

Balık ağırlıklı olarak soğuk sularda bulunur. Koylarda ve haliçlerde yaşıyor. Balık, Rusya, İskandinavya ve Baltık devletlerinin denizlerinde ve göllerinde yaşar. Büyük koku okulları denizlerin veya göllerin kumlu bölgelerinde bulunur. Yumurtlama döneminde nehir ağızlarına – hızlı akıntı olmayan bölgelere taşınırlar.

Rusya Federasyonu’nda yayın balığı nerede yakalanır

Rusya’da Kamçatka Bölgesi’nde koku yakalandı: https://youtu.be/LnDVJvQRc3w Finlandiya Körfezi’nde de başarıyla yakalandı: https://youtu.be/W8l_PNzjCxk

Alışkanlıklar ve yaşam tarzı pisucha

Smelt yıl boyunca aktif kalır. Ancak olta ile balık tutmak için kış ve ilkbahar daha uygundur. Yaz ve sonbaharda, denizde koku yaşar – kıyıdan uzak. Bu nedenle bu dönemde olta ile yakalamak mümkün değildir.

Not! Bazı türler tüm yıl boyunca kıyıya yakın yaşayabilir. Bu durumda, balık bir yıl boyunca yakalanabilir.

Kışın, donmaların başlangıcında, kokular yiyecek arayışı içinde koylara ve haliçlere taşınır. Yarım metre ile 25 metre arasındaki alanda su ufkunu kaplar. Beslenen bir sürüyü yakalamak için balıkçılar genellikle buz üzerinde uzun mesafeler kat etmek zorunda kalırlar. Baharın başlamasıyla birlikte balıklar kıyıya yaklaşır. Bu dönemde yumurtlamaya hazırlanmaya başlar. Aynı zamanda balık 4-6 metre derinlikte yiyecek arıyor.

yumurtlama dönemi

Farklı koku çeşitleri, farklı yaşam beklentisi ile karakterize edilir, bu nedenle yumurtlamanın başlangıcında olduğu gibi olgunluk yaşı da farklıdır. Bir balık 3 yıl yaşarsa 1-2 yıl içinde üremeye hazırdır. Bu türün Sibirya temsilcileri 10-12 yıl yaşayabilir. Bu nedenle, sadece 5-7 yaşlarında üremeye başlarlar. Buz kaymasının hemen ardından, su +4 dereceye kadar ısındığında yumurtlama başlar. Ancak balıkların maksimum aktivitesi + 6-9 derecelik bir sıcaklıkta gözlenir. Yumurtlama sırasında balıklar akarsulara ve nehirlere taşınır. Yumurta atmak için genellikle önemli mesafeler kat etmesi gerekir. Yumurtlama birkaç gün sürer. Balık en alta yakın yumurta bırakır. Yapışkan yapısı sayesinde tek bir yere kolayca sabitlenir. 2 hafta sonra yumurtalar larvaya dönüşür ve sonunda denize girer.

Gıda

Yayın balığı küçük olmasına rağmen oldukça oburdur. Günlük diyetin temeli hayvan planktonudur. Bazen balık, boyutundan biraz daha düşük olan yavruları da yer. Koku sürüleri genellikle havyar, böcek larvaları ve daphnia ile beslenir. Ayrıca diyetinde kikloplar ve kabuklular var.

Koku nasıl yakalanır

Smelt balıkçılığının bir takım özellikleri vardır. Zengin bir av elde etmek için, teçhizatınızı uygun şekilde hazırlamak ve koku sürüsü için bir yaşam alanı bulmak önemlidir.

nerede bulunur

Koku, yumurtlamadan çok önce denizlerden nehirlere göç etmeye başlar. Aynı zamanda, sonbaharda kıyıların yakınında, nehir ağızlarında ve koylarda büyük sürüler birikir. Soğuk mevsimde sayıları ve yoğunlukları artar. Aynı zamanda balık bütün gün aktif kalır. Deneyimli balıkçılar, kışın ve ilkbaharın başlarında koku yakalamayı tercih ederler.

Kullanılan mücadele

Balıklar orta boydur. Bu nedenle, basit ve uygun fiyatlı bir mücadele ile yakalanabilir. Kışın buzdan koku almak için balık tutarken, şunlara ihtiyacınız olabilir:

  • hafif kışlık olta – bir makara veya makara ile donatılması gerekir;
  • çok miktarda ince olta – çapı 0.1-0.16 mm olmalıdır;
  • başını salla – lavsan veya saat yayından yapılmış yeterince hassas bir takım kullanılması tavsiye edilir;
  • küçük jig – çapı 3-5 mm olmalıdır.


Kışın yayın balığı avcılığı, yüzlerce ve binlerce balıkçıyı çeken bir kumar ve madencilik işidir [/ caption] aşağıdaki mücadele:

  • klasik donk – bu durumda birkaç fosforlu mastar kullanabilirsiniz;
  • ultra hafif eğirme çubuğu – küçük bir eğirme ve eğirme makarası ile donatılmalıdır;
  • hassas besleme çubuğu – 3-5 parlak kanca ile donatılması gerekir.

https://youtu.be/XpnHGB3dwZ4

Balık tutma tekniği

Buz balıkçılığı için standart derinlik 4-8 ​​metredir. Ancak bazen koku 20-30 metre derinliğe kadar inmektedir. Soğuk sularda balık en dipte kalır ama yere batmaz. Alt tabakada maksimum ısırık sayısı gözlenir. Bu durumda yem olarak solucan, kurtçuk, kan kurdu kullanılması tavsiye edilir. Ruff veya levrek parçaları da uygundur. Koku avcılara ait olduğu için 5-6 mm’lik kaşıklarla yakalanabilir. Açık suda balık avı kıyıdan, köprüden, tekneden yapılır. Şu anda, koku 3-5 metre derinlikte. En yüksek ısırma aktivitesi Nisan’dan Mayıs’a ve Eylül’den Ekim’e kadar görülür. Kan kurdu, solucan, kurtçuk yem olarak kullanılır. Balık parçaları da uygundur – crucian sazan, minnows, ruffs.

cazibesi

Yer yemi kullanmak her zaman gerekli değildir. Ancak bazen kan kurdu veya diğer hayvan yemleri kullanılabilir. Genellikle toprak veya kil toplarına yuvarlanır. Yer tuzunu daha da çekici hale getirmek için, protein bileşenleri, özellikle süt tozu ekleyebilirsiniz. https://youtu.be/QlKl6JZbaT4

tat nitelikleri

Bu balık, hoş bir taze salatalık kokusu ve mükemmel tadı olan yumuşak et ile karakterizedir. Çoğu zaman, güzel bir altın kabuk elde ettiği için koku kızartılarak tüketilir.
Salatalık kokusu – yayın balığı tuhaf ve lezzetli kokar [/ caption]

Kokunun faydaları ve bizonun sağlığa zararları

Smelt et değerli bileşenler içerir. Çok fazla protein ve yağ içerir. Ürünün bileşimi, kalbin ve kan damarlarının normal çalışması için önemli olan sodyum açısından zengindir. Ek olarak, bu bileşen hücreleri glikoz ile doyurur. Tüm faydalı elementler vücut tarafından kolayca emilir. Koku esas olarak kemiklerle tüketilir. Bu nedenle eklemlere büyük fayda sağlar ve osteoporozun önlenmesine yardımcı olur. Balık çok fazla A vitamini içerir. Bundan dolayı görme organının işleyişi üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir ve vücudu kolajen ile doyurur. Ürün birçok patolojiyi önlemeye yardımcı olur. Balık metabolik süreçleri iyileştirmeye yardımcı olur, bu nedenle kilo vermek isteyenler tarafından tüketilmelidir.

Balık sadece kirli sularda yaşarken vücuda zararlıdır. Bu durumda, vücudunda ağır metal tuzları ve diğer tehlikeli elementler birikir.

Koku nasıl pişirilir

Balıkları temizlemek kolaydır. Bunu yapmak için, onu kuyruktan başa kadar kazımanız gerekir. Bundan sonra, iç kısımları çıkarmak, kafayı kesmek ve akan suda iyice durulamak gerekir. Kokulu servis etmenin en kolay yolu kızartmaktır. Bunu yapmak için aşağıdaki malzemeleri almanız gerekir:

  • 1 kg koku;
  • un;
  • ayçiçek yağı;
  • baharat.

Kızarmış balık pişirmek için karkasları yıkamanız ve temizlemeniz gerekir. Balığın boyutu 10 cm’ye kadar ise, onu bağırsaklamanıza gerek yoktur. Daha sonra karkaslar un içinde yuvarlanmalı, tuz ve karabiber eklenmeli, çok miktarda ısıtılmış yağda kızartılmalıdır. Küçük balıklar genellikle derin yağda kızartılır. Bu, güzel bir gevrek kabuk elde etmenize yardımcı olur. Kömürde balık pişirmek için ızgarada kızartmanız gerekir. Bu sayede balık baharatlı olacak ve hoş bir aroma kazanacaktır. Lezzetli bir yemek elde etmek için aşağıdaki malzemeleri almanız önerilir:

  • 600 gram balık;
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı;
  • deniz tuzu;
  • limon suyu;
  • Dereotu.

Karkaslar yıkanmalı ve soyulmalı, yağ ve limon suyu serpilmeli ve tuz serpilmelidir. Birkaç dakika bekletin. Her iki tarafta 2 dakika ızgara yapın. Sonunda dereotu serpin. Diyet yemeği hazırlamak için smelt pişirilebilir. Bu, aşağıdaki bileşenleri gerektirecektir:

  • 500 gram koku;
  • limon suyu;
  • tuz;
  • yenibahar;
  • yeşillik.

Kızarmış Koku Tarifi – Video İpuçları: https://youtu.be/9kv8h2i0vhk Öncelikle marine yapılması önerilir. Bunu yapmak için limon suyunu tuz, karabiber ve otlar ile karıştırın. Bitmiş sosu balığın üzerine dökün ve demlenmeye bırakın. Bu arada, bir fırın tepsisine folyo koymanız ve fırını 200 dereceye ısıtmanız gerekir. Balıkları eşit bir tabaka halinde düzenleyin, folyo ile örtün ve 20 dakika pişirin. Pişirmenin bitiminden 5 dakika önce folyoyu açın. Bu, lezzetli bir altın kabuk elde etmenize yardımcı olacaktır. Pişmiş koku çok sulu ve taze sebzelerle iyi gider. Koku, soğuk sularda bulunan yaygın bir balıktır. Eti hassas bir tada ve hoş bir salatalık aromasına sahiptir. Koku, ilginç balıkçılık süreci ve keskin tadı nedeniyle balıkçılar ve mutfak uzmanları arasında popülerdir.

Поделиться ссылкой:

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir