patlak motor / Romantik Erhan - Tak Motoru Patlak Motorlu MP3 Download & Lyrics | Boomplay

Patlak Motor

patlak motor

Egzoz ömrü ne kadardır?

Egzoz ömrü, hava temasını da dikkate alırsak yaklaşık 10 yıl kadardır.

Patlak egzoz tamiri ne kadar?

Delik Egzoz Tamiri Fiyatları – Patlak Egzoz Tamir Ücreti Güncel piyasaya fiyat ortalaması TL – TL aralığıdır.

Egzoz Ölçüm ücreti ne kadar?

Egzoz patlak olursa ne olur?

Öncelikle patlak egzoz araç motorlarına zarar vermemektedir. Ancak araç performansını düşürerek yakıt tüketimini arttırır, çıkardığı gürültü nedeniyle çevredekilerde rahatsız olmaktadır. Patlak egzozun araç performansını düşürdüğünü çoğu sürücü bilmediği için egzoz arızalarını pek önemsememektedir.

Egzoz tıkalı olduğu nasıl anlaşılır?

Egzoz tıkalı bir şekilde araç kullanılırsa; egzoz bir yerden patlayabilir. Bu durum aracınızı rahatlatsa da sesi bir hayli fazla çıkacak ve yeni masraflar ortaya çıkacaktır. Aracın içinde amonyak benzeri bir koku oluşabilir. Bu koku çürük yumurta kokusuna da benzetilir.

Egzoz hararet yaptırır mı?

Araçlarda egzoz sistemi tıkalı ise çekiş düşüklüğü olur. Rampalı yollarda hararetin hızla arttığı görülmektedir. Doğal olarak bu durum hararetin artmasına yol açar. Fan motoru devreye girmektedir fakat egzoz tıkalı olduğundan motor suyu sıcaklığını düşüremez.

Egzoz performansı etkiler mi?

Normal araçlarda kullanılan susturuculu egzozlar havanın dışarı atılması anında bir direnç oluşturur. Bu olay haliyle aracın performansını da etkiler. Egzoz modifiyesinin ana amacı, egzozdan çıkan atık gazın dışarıya daha kolay atılmasını sağlamaktır.

Motor egzoz patlaması neden olur?

Yakıt-hava karışımındaki dengesizlikten kaynaklı bir funduszeue.infoayar başından nokta atışı şeklinde cevap verilebilinecek bir konu değil.İşin içine subap da girer karbüratör funduszeue.info birkaç şey daha funduszeue.info baktıracaksın.. Bujiyide değiştir büyük ihtimal sorunun gidecektir.

Egzoz sesi neden çıkar?

Egzozdan yüksek ses çıkması demek katalitik konvertör parçasının arızalanması ya da araçtan derin, uğultulu ve yüksek ses seviyesinin artması sonucu meydana gelebilecek birçok arızayı beraberinde getirebilmektedir. Bu yüzden egzozdan yüksek ses çıkması durumunda araç mutlaka servise götürülmelidir.

Egzoz patlağı ağır kusur mu?

Araba abartı egzoz cezası ne kadar?

Tüvtürkte egzoz muayenesi kaç para?

Egzoz trafik cezası ne kadar?

Egzoz muayenesi neye bakar?

Egzoz Muayenesinin Uygulanma Biçimi Egzozdan çıkan dumanın kalitesi, yoğunluğu iyi saptanmalı ve muayenesi yapılarak çevreye verdiği zararın önüne geçilmesi gerekmektedir. Her ülkeye göre farklılık gösteren muayene biçiminde amaç, yanmamış hidro karbon ve karbon monoksite bakılması denilebilir.

Egzoz gazı emisyon ölçümü olmadan muayeneden geçer mi?

Araç muayeneden geçmeden önce, egzoz kontrolünün yapılması oldukça önemlidir. Muayene saatinden saat önce giderek kolayca ölçüm yaptırılabilir. Ruhsat ve kimlikle başvuruda bulunmak yeterlidir. Egzoz emisyon ölçümü yaptırmamış araçlar, muayeneden geçemez.

Egzoz gazı emisyon ölçümü kaç yılda bir yapılır?

Bu araçlardan otomobiller (ticari hariç) ilk 3 yaştan sonra iki yılda bir periyodik ölçüme tabi olduğu için her yıl yaklaşık 11 milyon aracın egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırması gerekiyor.

Performans egzoz yakıtı arttırır mı?

teorik olarak tüm susturucular yakıt tüketimini artırırlar. YAni hiç susturucu kullanmayan aracın gücünün artması ve tüketimi düşmesi gayet normal bir durumdur.

Egzoz sesi yasak mı?

Araç ve motosikletlerde kullanılan bu gürültülü egzoz trafikte yasaktır. O yüzden trafik ekiplerince seyir halinde yakalanma durumu olduğunda zaman ciddi cezalar ile karşı karşıya kalınabilir.

Egzozdan su gelmesi iyi midir?

Otomobiller çalışırken egzozdan bir miktar su gelmesi bir sorun değildir. Motorda gerçekleşen yanma sonucunda CO2 ve su oluşur. Ancak fazlaca su gelmesi motorunuzda sorun olduğunun göstergesidir. Bu sorun genelde silindir kapak contasının yanmasıdır.

Egzos ne zaman değişir?

Egzoz tıkanıklığı Turboyu etkiler mi?

Yağın egzoz borusuna kaçması, katalitik konvertörün, partikül filtresinin tıkanmasına sebep olabilir. Yağlamanın çok kötü olması durumunda, turbo mili ve yatakların sürtünmesinden dolayı parçalar aşırı ısınır ve turbo kilitlenir.

Egzoz neden sallanır?

ani hızlanma taleplerinde gaza fazla yüklenmeye bağlı olarak egzoza da ani bir tahliye talebi olacaktıfunduszeue.info bu da egzozun normalden daha fazla titreşmesine yol açacaktır.. eğer egzozda herhangi bir kaçak yok ise bu durumu hem ses hem de titreşim olarak hissetmeniz normaldir..

Egzoz olmazsa ne olur?

Araçlarda egsozun görevi sesi azaltarak, ses kirliliğinin önünen geçfunduszeue.infoçlarınızda egsoz olmasaydı, çevrede gürültü kirliliğinden geçilmezdi. Egsozun çalışma prensibi ise, egsoz borusundan susturucuya gelen sesin birbirleri üzerine yansıyarak sesin azaltılmasıdır.

Kategoriler Fitness

Bujinin Bozuk Olup Olmadığını Anlamanın 5 Yolu

Buji, içten yanmalı motorlarda yakıt-hava karışımını ateşleyen makina parçasıdır ve değişik tip motorlarda kullanılmak üzere farklı boyut ve özelliklerde bujiler üretilir. Peki, buji değişmezse olur? Buji arızası nasıl anlaşılır? Tüm bu soruların cevaplarını öğrenmek için içeriğimizi okuyabilirsin.

Bujiler Neden Bozulur? Buji Arıza Nedenleri

Tırnak Aralığı

Bujilerdeki tırnak aralığının ideal konumda olması gerekir. Aksi durumda yakıt – hava karışımı iyi ateşlenmeyeceği için yanma odasındaki patlama zayıflar ve aracın motor gücü azalır. Dolayısıyla yeni bir buji alırken fabrika verilerindeki tırnak aralığında olan bujilerin tercih edilmesi gerekir.

Yağ Birikintisi

Bujileri söküp kontrol ederken üzerinde yağ birikintileri olduğunu fark edersen, motordaki yanma odasına fazla yağın girdiğini ve elektrotları yağladığını bilmelisin. Bu durumda buji yağla kaplandığından kıvılcım normal düzeyin çok altında meydana gelecek ve bunun sonucunda da yakıt tüketimi artarken motor performansı azalacaktır. Bunun motoru iyi bir bakımdan geçirilmesi çok önemlidir.

Kurum Oluşumu

Bujinin izolatör ucu, elektrotları ve gövdesinde kurumun oluşması, motordaki karbüratör ve enjeksiyon ayarının bozuk olduğunu gösterir. Bu durumlarda motorda ateşleme kesikliği olacağı için motor soğuk havalarda zor çalışmaya başlar. Bu nedenle hava filtresinin mutlaka kontrol edilmesi, karbüratör ve enjeksiyon ayarının yapılması gerekir.

Elektrotların Kaynaması

Buji elektrotlarının kaynaması ve üzerinde yabancı maddelerin toplanmış olması, zamansız ateşleme sonucunda aşırı yükleme olduğunu gösterir. Motor ateşleme ve yakıt ayarının kontrol edilmesi ve yeni bujinin takılması önemlidir.

Bujinin Çatlaması

Buji çatlaması, bujilerde çok sık görünmeyen bir arıza olsa da bujinin düşürülmesi sonucunda elektrotunda mekanik hasar meydana gelebilir. Böyle bir durumda ateşleme eksik olacağı için kıvılcım başka yerlere sıçrar. Dolayısıyla da arızalı bujinin değiştirilmesi gerekir.

Buji Arıza Belirtileri Nelerdir?

Aracının bujisindeki arıza, aracın performansını doğrudan etkileyen bir unsurdur. Peki, buji arızası nasıl anlaşılır? 

  • Motorda rölanti sorunu olur
  • Aracın eskisi kadar hızlı çalışmaz.
  • Yakıt tüketiminde gözle görülür artış görülür.
  • Gaz pedalına bastığında motorda tekleme olur ve motor, çekiş sorunu yaşar.
  • Marşa bastığında motor geç çalışır veya hiç çalışmaz.

Buji Temizliği Nasıl Yapılır?

Ateşleme bujisi aracın hareket edebilmesi için etkili ekipmanlardan biri olduğu için bujilerin stabil çalışabilmesi adına belirli aralıklar temizlenmesi gerekir. Buji temizliği düzenli olarak yapılmadığı arıza meydana gelebileceği için bu durum aracın performansını da etkileyecektir. 

  • Buji çok sıkı takılmışsa dişlilere gelecek şekilde yağlanması ve silindir kafasına zarar vermemeye dikkat edilerek bujilerin sökülmesi gerekir. Bujiyi yerinden çıkarmak için lokma anahtarını kullanabilirsin. 
  • Bujiyi söktükten sonra silindirlere toz, pislik vs. gitmesini önlemek amacıyla bujinin biraz gevşetip etrafını temizleyebilirsin. Bujinin aralıklarını kontrol etmen gerekir tırnak aralıklarını kontrol etmek için “sentil çakısı” adı verilen ekipmanı kullanabilirsin. 
  • Bujileri takarken bujinin ve motorun birbirine temas eden yüzeylerinin temiz olmasına dikkat edilmedir. Elektrotların üzerini fırça ile temizledikten sonra çift tırnak bujiyi tekrar yerine takabilir, kullanmaya başlayabilirsin.  
  • Buji kablolarını da temizlik sırasında kontrol etmek gerekir. Buji kablolarında çatlak, yanma, sürtünmeden dolayı aşınma ve üzerinde yağ olmamasına özen göstermeli, buji kablolarının birbirine temas etmemesine ve gereğinden uzun olmamasına dikkat etmelisin.

Buji Çalışmazsa Ne Olur?

Bujilerdeki en basit bir arıza bile, yakıt sarfiyatını artırırken motorun performansının da azalmasına neden olur. Buji bozulduğunda basınçlı hava değişimi ateşlenemeyeceği için araç çalışamaz veya çalışsa bile verimsiz çalışır. Gereğinden fazla yakıt tükettiği için aracın diğer ekipmanlarına da zarar verebilir. Bu nedenle motor testi yapılırken, kullanılmış bir araç satın aldığında, motorda ateşleme kaçağı olduğunda ve motorun performansında azalma fark ettiğinde mutlaka bujileri değiştirmelisin.

Buji Değişimi Nasıl Yapılır?

Araçlarda sıkışmış hava yakıt karışımını ateşleyen bujilerin, maksimum 10 bin kilometre bakımında temizlenmesi ve kullanım şartlarına göre 15 bin – 30 bin kilometre arası değiştirilmesi gerekmektedir. Çünkü kötü yakıt ve motor sistemi ayarları bujilerin ömrünü kötü etkileyen unsurlar arasındadır. Genellikle araçların yaptığı teklemeler; artış gösteren yakıt sarfiyatı ve geç hızlanma bujiden kaynaklanan sorunlar olabildiğinden belirli aralıklarla buji değişimi yapmak önemlidir. Mutlaka aracının orijinal buji markasını kullanman gerekir.

  • Bujileri değiştirmek için öncelikle bobin ve kabloları anahtar yardımı için çıkarman gerekir. 
  • Sonrasında yeni bujilerin sırayla yerlerine takılması çok önemlidir. Gevşek takılan buji, silindir kompresyon basınçlarını düşürdüğü için motorun çekişini düşürür ve yakıt sarfiyatını arttırır. 
  • Bujilerin önce elle sonra yeni bujiler için 90 derece, eski bujiler için 30 dereceyle anahtarla sıkılması gerekmektedir. Konik yüzeyli bujilerde anahtarla sıkma derecesi 15’tir.
  • Buna göre bobin ve buji kabloları eskisi gibi olacak şekilde takarak buji değiştirme işlemini tamamlayabilirsin.  

Buji Yağlanması Nedir? Buji Yağlanması Neden Olur? 

İçten yanmalı olan motorlarda pek çok sert parça bulunur ve bu sert parçalar senkronize bir biçimde çalışarak buji tarafından ateşlenen motorun hareket enerjisi ile oluşturulmasını sağlar. Motordaki metal ve sert parçaların birbirine sürtünmesini engelleyebilmek amacıyla ise motor yağı kullanılır ancak contaların gevşek takılması ve gevşemesi ile arıza meydana gelebilir. Motor yağı ile çalışan ekipmanın performansı düşeceği için araçta aşırı yakıt tüketimi oluşabilir. Motor yağının düzgün bir seviye de tutulması da bu açılardan önemlidir. Motor yağ kaçağı nasıl anlaşılır yazımızdan detayları öğrenebilirsin.

Kasko Sigortanı funduszeue.info'te Yaptırabilir, Araç Bakımını İhmal Etme!

funduszeue.info üzerinden kasko sigortası yaptırarak aksatmadan buji temizliği ve değişimi gibi aracının bakım işlemlerini yaptırabilir, güvenle yolculuk edebilirsin. funduszeue.info web sitesini kullanarak araç sigorta sorgulama yapabilir, en uygun kasko sigortası listesine kolayca ulaşabilirsin. Dilersen 24 00 numaralı Sigorta Destek Hattımızdan sigorta uzmanlarımıza 7/24 ulaşabilir, sigorta kapsamı ve teminatları konusunda detaylı bilgi alabilirsin. "Kasko Yaptırmak Mantıklı mı?" başlıklı yazımızı okuyarak kasko sigortası ile ilgili daha detaylı bilgi edinebilirsin. 

Amortisör Neden Patlar? Patlak Amortisörlü Motora binilir mi

Merhaba değerli arkadaşlar. Faydalı bir konuyla karşınızdayım.

Yazı içeriğimiz ;
    • Amortisörler Neden patlar?
    • Amortisör patlak şekilde motosiklete binilebilir mi? Motosiklete bir zararı var mı?

 

Motosikletlerde Temelde iki çeşit amortisör vardır.

 

  1. Ön Amortisörler
  2. Arka Amortisörler

Suzuki v-strom Dl Arka Amortisör Arızalı

Türleri ve Çalışma prensiplerine göre motosiklet üzerinde 10 çeşite yakın kullanılan amortisör türü var.

Scooterlerde arkada sağ ve solda olmak üzere 2 adet gazlı amortisör grubu oluyor .

Temel prensip ve mantık şudur. Sürücü ve yolcu için koşullarını yumuşatmak ve taşıtın yol ile olan ilişkisinin daha istikrarlı olmasını sağlamak.

Siz aslında amortisörün sürücü ve yolcular için olduğunu düşünürsünüz ama her türlü amortisörün asıl görevi yol tutuşunu ve motor geometrisini daha istikrarlı hale getirmektir. Yolcu konforu gayri ihtiyacı gerçekleşen bir eklenti.

Peki bu zımbırtılar neden patlıyor?

 

Amortisörler Neden patlar?

 

Amortisör Motosiklet hareket ettiği her saniye basınç altında çalışan genellikle bir milin ve yayın üzerinde hareket eden bir parçadır. Dolayısıyla her freninizde her kasiste her gaz açmanızda tekerleklerden sonra en hareketli parçanız amortisörlerdir.

Dolayısıyla doğal olarak yıpranma ve yaşlanma süreçleri olacaktır. Bu ömrü uzatmak veya kısaltmak doğru bakımlarla sürücünün elindedir.

Amortisörün patlaması dediğimiz hadise içerisindeki yağın hareket esnasında dışarıya kaçmasını engelleyen parçalardan birinin zarar görmesidir.

Bu tüm amortisör çeşitlerinde aynıdır arka ön veya farklı tür olması değiştirmez bir şekilde sızdırmazlık yapan sistemde bir problem olduğu anlamına gelir.

  1. Keçe Zarar görmüş olabilir
  2. Keçeye girip çıkan boruda pas-çizik darbe olduğu için dışarıya kaçak veriyor olabilir.

Genellikle keçe sürekli olarak dışarıdaki pislikleri içeriye almamak veya hareket haliyle başa çıktığı için bir zaman sonra bozuluyor.

Boruda çizik ve pas olması durumuysa uzun süre park halinde kalmış motorlarda olabiliyor.

Paslı pürüzlü yüzeydeki incelmeden yağ dışarıya çıkabiliyor veya söz konusu pas zamanla keçeye hasar veriyor.

 

Amortisörü Uzun Ömürlü kullanmak için

 

Ön ve Arka amortisörleriniz her daim çamurdan ve pislikten uzak ve temiz olmalıdır. Ne kadar temiz olursa keçenin yıpranma oranı o kadar düşük olur. Bu temizlik yıllara veya binlerce kilometre bazında bir avantaj sağlar.

Motosiklet Nasıl yıkanmalıdır? Yıkamanın Fayda ve zararları

Paslanmalar çok büyük problemdir. Kolay kolay paslanacak bir parça değildir .Ama paslanma sonrasında geri dönüş olmayabilir ve özellikle eski büyük motosikletlerde binlerce dolarlık büyük masraflara yol açabilir. Motorunuzu nem ve rutubetten uzak bir konumda ve arada bakım yaparak saklayınız.

Hatalı Tek teker

Özellikle hatalı hızlı indirilen ön jant grubu amortisörün anı basınçlar sebebiyle patlamasına sebep oluyor. Düzgün tek teker veya hiç yapmamak daha iyi olacaktır.

Ön Amortisör bakımı

Kullanım klavuzunda bir kaç senede bir amortisör yağ değişimi yazar ama kullanıcıların ben dahil %99 u hasar olmadığı sürece amortisörü söktürmez. Düzenli bakım ve sökmüşken yağ ile beraber keçe değimi doğal olarak amortisörünüzü sıfırlamış olacaktır. Dolayısıyla nasrettin hoca hikayesi gibi daha patlamadan önlemimizi almış oluruz.

Arka Amortisör

Arka Amortisörün bir bakımı bulunmamaktadır. Çalışma prensipleri ön amortisörden daha farklıdır. Temiz tutmak ve pastan uzak tutmak Agresif hareketlerden kaçınmak ömrünü uzatmak için yeterlidir. bin kilometre patlamayabilir 50 bin kilometrede de patlayabilir.

Benim 95bin kilometre civarında patlamıştı.

Motosiklet Arka Amortisör sorunları Tamir mi Çıkma mı?

Amortisör Patlak Şekilde Motosiklete Binilebilir mi?

Kısa cevap evet binmek mümkün. Uzun cevap Neden böyle bir şey isteyeseniz ki?

Dediğim gibi amortisörün amacı motosikletin daha iyi yol tutuşu ve geometri sergilemesini sağlamaktır.

Ön amortisör patlak şekilde binmeye devam ederseniz motosikletin aksamlarına herhangi bir zararı olmaz. Ama aşırı yaylanma yapar kazaya sebebiyet verebilir. Sürekli hidrolik aktığı için Ön fren merkezinizi ıslatır ve freninizi büyük ölçekte verimsizleştirir.

Arka amortisör patlak şekilde

İşte o mantıklı değil. Arka amortisör patlakken motosiklet adeta parklardaki çocukların bindiği yaylı oyuncaklar gibi sallanır. Amiyane Götü başı dağıtır ne yol tutuş kalır ne keyif.

Güvenli bir yolculuk yapmak mümkün olmaz.

En yakın yerde park etmenize gerek yok yavaş ve temkinli şekilde gerekirse yüzlerce km yol dahi yapabilirsiniz. Ama aktif olarak kullanmanızı önermiyorum tamircinize çekmeli veya parça aramaya başlasanız iyi olur.

Aşırı yaylanma sebebiyle zincirin ömrünü de çok azaltıyor veya çok hatalı kullanımda kopmasına sebep olabilir.

Kısacası Ön amortisör patlağı idare eder. Oda eğer bir tanesi patlaksa. İkisi de patlaksa oda çok tehlikeli olur özellikle fren durumlarında.

Arka amortisör eğer bir tane ve monoşoksa tam ortadaysa buda en kısa zamanda değiştirilmelidir.

Arka Amortisör Gazlı amortisör dediğimiz sağda ve solda olmak üzere 2 adet ise yine 1 tanesi kısa vadeli kullanımda tolere edecektir. Mümkünse artçısız ve zorlanmadan kullanımlar daha iyi olur.

 

Dilerim Faydalanmışsınızdır

Arkadaşlar motosiklet gibi hayatımızı emanet ettiğimiz bir taşıttaki bakımlardan lütfen kaçmayalım ertelemeyelim. Gerekirse bir kot pantalon eksik alalım bir gün daha az gezelim bir kaç gün fazla mesai yapalım ama bakımlarını yapalım.

Keyifli ve güvenli sürüşler dilerim.

 

 


MARKA
Cummins ISL9E3 Euro-3
TİP
Turbo, Intercooler, Dizel
MAKS. GÜÇ
PS ( kW) @ rpm
MAKS. TORK
Nm @ - rpm

FREN SİSTEMİ TİPİ
Kampana Tipi
Hava Takviyeli Kuru Tip Servis Freni
Hava Kumandalı Yaylı El Freni



MARKA
Allison Serisi
TİP
Tork Konvektörlü, Tam Otomatik
VİTES SAYISI
6 İleri, 1 Geri

MARKA
ZF VG (İki Hızlı)

EBAT / ADET
R 20 & 10x20"

MARKA
Axletech Serisi

ÖN
Parabolik Yaprak Yaylar Teleskopik, Hidrolik Amortisörler
ARKA
Parabolik Yaprak Yaylar, Teleskopik, Hidrolik Amortisörler, Viraj Denge Çubuğu


Otomatik Silah İstasyonu (Ops.)

Otomatik Yangın Söndürme Sistemi
Merkezi Lastik Şişirme Sistemi

Yangın Söndürme Sistemi Araç
Karıştırma Köreltme Sistemi

KARIN ALTI YÜKSEKLİĞİ
mm

KOLTUK SAYISI
13&#;e kadar

ARAÇ BOŞ AĞIRLIĞI
kg
TAŞIMA KAPASİTESİ
kg
AZAMİ YÜKLÜ AĞIRLIK
kg

KARIN ALTI YÜKSEKLİĞİ
mm



MARKA
Cummins ISL9E3 Euro-3
TİP
Turbo, Intercooler, Dizel
MAKS. GÜÇ
PS ( kW) @ rpm
MAKS. TORK
Nm @ - rpm

MARKA
Allison serisi
TİP
Otomatik, Tork Konvörtörü
VİTES SAYISI
6 İleri, 1 Geri

MARKA
ZF VG (İki Hızlı)

ARKA KAPASİTE
+ kg

ÖN
Parabolitik Yaprak Yaylar, Teleskopik, Hidrolik Amortisörler
ARKA
Parabolik Yaprak Yaylar Teleskopik, Hidrolik Amortisörler, Viraj Denge Çubuğu

EBAT / ADET
R 20 & 10 x 20"

FREN SİSTEMİ TİPİ
Kampana Tipi
Hava Takviyeli Kuru Tip Servis Freni
Hava Kumandalı Yaylı El Freni

VOLTAJ
24 V, Negatif Şasi

Otomatik Yangın Söndürme Sistemi
Merkezi Lastik Şişirme Sistemi

Otomatik Yangın Söndürme Sistemi
Karıştırma Köreltme Sistemi


ARAÇ BAŞ AĞIRLIĞI
kg
TAŞIMA KAPASİTESİ
kg
AZAMİ YÜKLÜ AĞIRLIK
kg

KOLTUK SAYISI
15&#;e kadar

Otomatik Silah İstasyonu (Ops.)

KARIN ALTI YÜKSEKLİĞİ
mm



TİP
Turbo, Intercooler, Dizel
MAKS. GÜÇ
PS ( kW) @ rpm
MAKS. TORK
Nm @ - rpm

MARKA
Allison serisi
TİP
Tork Konvörtörlü Tam Otomatik
VİTES SAYISI
6 İleri, 1 Geri


MARKA
AxleTech serisi

ÖN
Parabolik Yaprak Yaylar, Teleskopik, Hidrolik Amortisörler, Viraj Denge Çubuğu
ARKA
Parabolik Yaprak Yaylar Teleskopik, Hidrolik Amortisörler, Viraj Denge Çubuğu

EBAT / ADET
R 20 & 10 x 20"

FREN SİSTEMİ TİPİ
Kampana tipi, Hava Takviyeli Kuru Tip Servis Freni
Hava Kumandalı Yaylı El Freni, Jacobs freni, ABS (Ops.)

VOLTAJ
24 V, Negatif şasi

Otomatik Yangın Söndürme Sistemi
Soğuk İklim Kiti ( °C)
Merkezi Lastik Şişirme Sistemi

İlkyardım Malzemeleri (Temel tıbbi kit, oksijen tüpü ile birlikte ayıltma çantası)
Tıbbi Cihazlar (Kardiyak monitör / Defibrilatör, mobil mekanik vantilatörler, portatif tansiyon aleti, duvar tipi tansiyon aleti)
Stabilizatörler (Omurga tahtası, atel seti, kurtarma yeleği, boyunluk seti)
Genel tıbbi malzemeler (Tanı seti, ceset torbası, ayaklı tutucu, yangın kiti, yalıtımlı aşı taşıma kutusu)
Tek Kullanımlık Malzemeler (Oksijen malzemeleri, nazal oksijen kanülü, emme katateri, serum seti, enjektör v.b)

ARAÇ BOŞ AĞIRLIĞI
kg
TAŞIMA KAPASİTESİ
kg
AZAMİ YÜKLÜ AĞIRLIK
kg

KOLTUK SAYISI
1 Sürücü, 1 Yolcu, 1 Doktor, 3 Tıbbi Personel, 2 Yaralı, Toplam 8 kişi


TİP
Turbo, Intercooler, Dizel
MAKS. GÜÇ
PS (kW) @ rpm
MAKS. TORK
NM @ - rpm

FREN SİSTEMİ TİPİ
Disk tipi, ABS
Havalı, Çift Devreli Servis Freni
Hava Kontrollü Mekanik Yaylı El Freni
Jacobs Freni (İkincil Fren)



MARKA
Allison serisi
TİP
Otomatik, Tork Konvertörü
VİTES SAYISI
6 İleri, 1 Geri


EBAT / ADET
R 20 & 10 x 20"

Aktarma Organları ve Süspansiyon

TİP
4x4 Bağımsız Süspansiyonlu
DİFERANSİYEL KİLİDİ
Var (Ön-Arka)

ÖN / ARKA
Bağımsız Süspansiyon

VOLTAJ
24 V, Negatif Şasi

Uzaktan Komutalı Silah İstasyonu

Merkezi Basınç Ayarlama Sistemi
Atış Yeri Hedef Tespit Sistemi
Karıştırma-Köreltme Sistemi
Konumlama ve Seyrüsefer Sistemi

KARIN ALTI YÜKSEKLİĞİ
mm

YÜKSEKLİK (Silah Kuleli)
mm

ARAÇ BOŞ AĞIRLIĞI
kg
TAŞIMA KAPASİTESİ
kg
AZAMİ YÜKLÜ AĞIRLIK
kg

KARIN ALTI YÜKSEKLİĞİ
mm


STANAG , Balistik Koruma
Mayın Koruma, Parçacık Katmanı

TİP
Turbo, Intercooler, Dizel
MAKS. GÜÇ
PS ( kW) @ rpm
MAKS. TORK
Nm @ rpm

MARKA
Allison Serisi
TİP
Otomatik, Tork Konvertörü
VİTES SAYISI
6 İleri, 1 Geri

MARKA
GHM / MERITOR RTC60 (İki Hız Kademeli)

TİP
4x4 Bağımsız Süspansiyonlu
DİFERANSİYEL KİLİDİ
Var (Ön-Arka)

ÖN / ARKA
Bağımsız Süspansiyon

EBAT / ADET
R 20 & 10 x 20"

FREN SİSTEMİ TİPİ
Disk Tipi, ABS, Hava Takviyeli Çift Devreli Servis Freni
Hava Kontrollü Mekanik Yaylı El Freni, Jacobs Freni

VOLTAJ
24 V, Negatif Şasi

Göreve Yönelik Ekipmanlar

Yangın Söndürme Sistemi, Personel Bölümü, Motor Bölümü, Araç Dış Bölümü, Tekerlek Bölümü
Klime / Kalorifer Sistemi, Bağımsız Ek Isıtıcı, Patlak Gider, Merkezi Basınç Ayarlama Sistemi, KBRN Korunma Sistemi
İç Konuşma, Telsiz, Siren Anons Sistemi, Redresör, Karıştırma Köreltme Sistemi, Görüş Sistemleri, Sürücü Bilgi Sistemi
Konumlama ve Seyrüsefer Sistemi, Navigasyon Cihazı, Robot Kol, Römork


AZAMİ YÜKLÜ AĞIRLIK
kg

KARIN ALTI YÜKSEKLİĞİ
mm



TİP
Turbo, Intercooler, Dizel
MAKS. GÜÇ
PS ( kW) @ rpm
MAKS. TORK
Nm @ - rpm

MARKA
Allison serisi
TİP
Tork Konvörtörlü Tam Otomatik
VİTES SAYISI
6 İleri, 1 Geri


MARKA
AxleTech serisi

ÖN
Parabolik Yaprak Yaylar, Teleskopik, Hidrolik Amortisörler, Viraj Denge Çubuğu
ARKA
Parabolik Yaprak Yaylar Teleskopik, Hidrolik Amortisörler, Viraj Denge Çubuğu

EBAT / ADET
R 20 & 10 x 20"

FREN SİSTEMİ TİPİ
Kampana tipi, Hava Takviyeli Kuru Tip Servis Freni
Hava Kumandalı Yaylı El Freni, Jacobs freni, ABS (Ops.)

VOLTAJ
24 V, Negatif şasi

Otomatik Yangın Söndürme Sistemi
Soğuk İklim Kiti ( °C)
Merkezi Lastik Şişirme Sistemi

İlkyardım Malzemeleri (Temel tıbbi kit, oksijen tüpü ile birlikte ayıltma çantası)
Tıbbi Cihazlar (Kardiyak monitör / Defibrilatör, mobil mekanik vantilatörler, portatif tansiyon aleti, duvar tipi tansiyon aleti)
Stabilizatörler (Omurga tahtası, atel seti, kurtarma yeleği, boyunluk seti)
Genel tıbbi malzemeler (Tanı seti, ceset torbası, ayaklı tutucu, yangın kiti, yalıtımlı aşı taşıma kutusu)
Tek Kullanımlık Malzemeler (Oksijen malzemeleri, nazal oksijen kanülü, emme katateri, serum seti, enjektör v.b)

ARAÇ BOŞ AĞIRLIĞI
kg
TAŞIMA KAPASİTESİ
kg
AZAMİ YÜKLÜ AĞIRLIK
kg

KOLTUK SAYISI
1 Sürücü, 1 Yolcu, 1 Doktor, 3 Tıbbi Personel, 2 Yaralı, Toplam 8 kişi

KARIN ALTI YÜKSEKLİĞİ
mm


STANAG , Balistik Koruma, Mayına Karşı Koruma
EYP Koruma, Parçacık Katman

TİP
Turbo, Intercooler, Dizel

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası