fatih kalender borsa caiz mi / Borsa Caiz mi? - Dârüsselâm - İslâmi İlim ve Fikir Portali

Fatih Kalender Borsa Caiz Mi

fatih kalender borsa caiz mi

İsmailağa Cemaati'nden bir hoca: Yenge ve kuzenle aynı sofraya oturmak caiz değildir

İsmailağa NET isimli Youtube kanalında yayınlanan programda "İsmailağa Fıkıh Heyeti üyesi Fatih Kalender Hoca Efendi" olarak tanıtılan kişinin, bir izleyiciden gelen soruya "Yenge ve kuzen" başlığı altında verdiği cevap tartışmalara neden oldu.

"YENGE VE KUZENLE AYNI SOFRAYA OTURMAK CAİZ DEĞİLDİR"

"Bir kişinin yengesi ve kuzeniyle aynı sofrada oturmasının hükmü nedir"şeklinde gelen soruya Fatih Kalender'in cevabı şöyle oldu:

"Yenge kişiye namahrem olan biridir, kuzen de aynı konumda olduğu için bunlarla aynı ortamda olma noktasında ciddi anlamda hassasiyet gösterilmelidir. İhtiyacın dışında aynı ortamda bulunmaları caiz olmaz. Nerde kaldı ki yemek noktasında aynı sofrada bulunmak. haremlik selamlık vardır erkekler erkeklerle, kadınlar kadınlarla yemek yer." Kalender'in cevabı sosyal medyada tartışma yarattı.


İsmailağa cemaatiYengekuzen

Cübbeli Ahmet Hoca'ya soruldu: Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı caiz midir?

Geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunmuş, kur korumalı TL mevduat sistemini duyurmuştu. Bu sözlerin ardından 18 liraları gören TL seviyelerine kadar indi.

YENİ SİSTEMİN CAİZ OLMADIĞINI SÖYLEDİ

Hükümetin yeni uygulamaya koyduğu sistemle ilgili "Caiz mi faiz mi?" sorusuna cevap veren Cübbeli Ahmet Hoca, faizli işlem yapılan bankalardan kur korumalı mevduat hesabı açıp para almanın caiz olmadığını söyledi.

Cübbeli, "Kur farkıyla ilgili soruyorlar. Kalender hoca bir açıklama yaptı. Özetle faizli bankalarda şu an bu sistem beyan edildiği için, buralara Müslüman'ın para yatırması caiz olmadığından dolayı şu anda bu sisteme caiz denmiyor." ifadelerini kullandı.

"FAİZSİZ FİNANS KURUMLARINDA TEKRAR DEĞERLENDİRİLMELİ"

İsmailağa Cemaati'nden Fatih Kalender'in verdiği kur korumalı mevduat fetvasına katıldığını belirten Cübbeli Ahmet Hoca, faizli bankacılık kurumlarının bu hizmetinden yararlanmanın haram olduğunu ve caiz olmayacağının altını çizdi. Faizsiz finans kurumlarına kur korumalı mevduat hakkı verilmesi durumunda durumun tekrar değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Cübbeli "Ancak finans kurumlarında ise durum değişik. Önüne gelen yatırsın parayı alsın yesin durumu yok. Buradan aldığınla da iki seçeneğin var. Zaruriyetin varsa ihtiyaçlarını karşılarsın, parayı orada bırakamazsın. İhtiyaç yoksa kar payını alır onu fakir fukaraya dağıtırsın" dedi.

Son Dakika›Ekonomi›Cübbeli Ahmet Hoca'ya soruldu: Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı caiz midir? - Son Dakika

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir