buz lazer tüyler dökülmedi / 50 Soruda Buz Lazer Epilasyona Dair Her Şey - Op.Dr. Leyla Arvas

Buz Lazer Tüyler Dökülmedi

buz lazer tüyler dökülmedi

Lazer Epilasyon Tüyleri Tamamen Yok Eder mi?

Uzman kişiler tarafından ve uygun cihaz kullanılarak yapılan lazer epilasyon uygulamasının sonrasında kullanılan cihaza göre mevcut tüylerin bir kısmı hemen dökülürken, geri kalanlar ise 1-3 hafta aralığında kendiliğinden düşerler, farklı cihazlarda tüylerin tamamı 2 hafta içinde dökülür. 

Lazer epilasyon uygulamaları FDA onayına sahip güvenli cihazlarla uygulandığı takdirde, başarı oranları oldukça yüksek olan ve yüz güldürücü sonuçlar sağlayan uygulamalardır. İlk 2 seansta belirgin bir azalma görülmeyebilir; ancak 3. ve 4. seanslarla beraber kişi tüylerdeki belirgin azalmayı fark eder. Uzman kişinin belirleyeceği aralıklarla düzenli bir şekilde yapılan lazer epilasyon işlemlerinin sonrasında istenmeyen tüylerde %80-90 oranında bir azalma sağlanır. Bu sürecin sonunda bazı kişilerde kontrol seansları yapılabilir. Bu sayede kişinin herhangi bir ağda vb. İşlemler yapmasına gerek kalmadan, seyrek ve zayıflayarak çıkan geri kalan ince tüylerden de kurtulması sağlanır. Az sayıda kalan ince tüyler için 6 ay veya 12 ayda bir yapılan lazer uygulaması yeterli olmaktadır. 

Kişinin herhangi bir hormon rahatsızlığı yoksa lazer epilasyon sayesinde vücuttan uzaklaştırılan kıllar yeniden çıkmazlar. Ancak hormonlarda bir rahatsızlığın başlaması halinde kişinin yeniden kıllanması mümkündür. 

Günümüzde en sık kullanılan, etkili ve kalıcı sonuçlara sahip lazer cihazlarından biri Buz Lazerdir. İşlem boyunca kişinin herhangi bir ağrı ya da acı duymaması ve bitmiş kıllarda artış görülmemesi nedeniyle fazlasıyla tercih edilmektedir. 

buz lazerLazer epilasyon uygulamaları işin uzmanı tarafından yapılmazsa veya FDA onaylı cihazlar yerine merdiven altı olarak tabir edilen ve hiçbir güvenirliği olmayan cihazlarla yapılırsa işlemden istenen sonuç alınamayacağı gibi kişinin vücudunda yanık ve kalıcı lekelere de sebep olabilmektedir. Bu nedenle diğer tüm estetik ve kozmetik uygulamalarda olduğu gibi lazer epilasyon uygulamalarında da kişilerin iyice araştırarak hijyenik ve güvenilir bir yer bulması, kendisini işin ehli olan kişilere emanet etmesi oldukça önemlidir. 

İçindekiler

Lazer epilasyonda tüyler ne zaman dökülür?

Lazer epilasyon uygulamaları sayesinde hormonal herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan kişiler istenmeyen tüylerinden neredeyse tamamen kurtulmaktadırlar. Lazer ışınları ile kıl köklerinde bulunan foliküller zarar görür ve bir daha kıl üretmemeleri sağlanır. Lazer epilasyon işlemi esnasında yalnızca istenmeyen kıl köklerine müdahalede bulunulduğu için, uzman kişiler tarafından ve FDA onaylı cihazlarla yapıldığı takdirde başka herhangi bir yan etkisinin bulunması veya diğer organlara zarar verilmesi gibi bir ihtimal söz konusu değildir. 

Lazer epilasyon uygulamasının öncesinde kısaltılan tüyler uygulamanın ardından zaman içerisinde dökülürler. Seans sonrasında ağda veya diğer kökten kıl alma yöntemlerinde olduğu gibi pürüzsüz bir şekilde eve dönmek gibi bir durum yoktur. Bir daha çıkmamak üzere kökleri tahrip edilen kılların dökülme zamanı genetik faktörlere, yaşa, kıl köküne, kıl kalınlığına, cilt ve kılların rengine göre farklılık göstermektedir. Kılların tamamen dökülmesi için gereken toplam süre yaklaşık olarak 10-15 gün kadardır. Tüyler bu süre boyunca yavaş yavaş kendiliğinden dökülürler. Bu nedenle seansın hemen bitiminde pürüzsüz bir görünüm bekleyen kişilerin yaşadığı ve işlemin işe yaramadığına dair korkuları yersizdir. 

Lazer epilasyon yapıldıktan sonra çıkan tüyler nasıl alınır?

Lazer epilasyon yapıldıktan sonra çıkan tüylerLazer epilasyon seans aralarında çıkan kıllar ağda veya cımbız gibi kılları kökünden alan yöntemler yerine jilet veya tüy dökücü kremlerle alınmaktadır. Bu dönemde kılları kökünden alan yöntemlerin tercih edilmeme sebebi, bu yöntemler esnasında yalnızca kıl değil, kıl kökü de beraberinde alınır. Bu sebeple bir sonra lazer epilasyon seansında lazer ışınları yok edilmesi istenen kıl köklerini hedefleyip tahrip edemez. Sonuç olarak da lazer epilasyon uygulamasının etkinliği azalmış olur. Jilet ve tüy dökücü kremler ise kılların yalnızca cilt yüzeyinde kalan kısımlarının geçici olarak uzaklaştırılmasına imkân tanıyarak kıl köklerine herhangi bir müdahalede bulunmazlar. 

Lazer epilasyon kaç seansta biter?

Lazer epilasyon uygulamasının öncesinde, kişinin kıl yapısı ile cilt ve kıl rengi uygulamayı yapacak olan uzman kişi tarafından incelenerek en uygun cihaz ve tahmini seans süresine ait bilgiler paylaşılır. Genellikle lazer epilasyon için uygun ve hormonal açıdan herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan adayların 6-8 seans aralığında istenmeyen tüylerinden büyük ölçüde kurtulması beklenir. İstenen sonuca ulaşılmasını sağlayacak olan seans sayıları birçok faktöre göre değişkenlik göstermektedir.  

Bu faktörler;

  • Yaş ve cinsiyet
  • Cilt rengi
  • Kıl rengi
  • Kıl kalınlığı
  • Kıl döngüsü
  • Hormonal durumlar
  • Uygulanacak olan bölge ve doğru cihaz seçimi
  • Seanslara zamanında gelme 
  • Seans aralıklarında kılların doğru yöntemle alınıp alınmadığıdır.

Lazer epilasyon uygulamalarında istenilen sonuca ulaşılmasındaki en önemli faktörlerden biri de kıl döngüsüdür. Lazer ışınları kıllara en büyük orandaki etkiyi anagen fazda yapar ve tüm vücut kıllarının yalnızca %10-20 kadarı anagen fazdadır. Lazer epilasyon uygulamalarında tek seansın kalıcı çözüm sunamamasının nedeni de budur. Farklı seanslar yapılarak, her seansta yeni atışlar ile anagen fazdaki kıl kökleri tahrip edilir. Alt bacak, koltuk altı ve genital bölge lazer uygulamalarında 4-8 seans yeterli olurken, sırt, kol ve yüz bölgelerinde ise 6-8 seans aralığında ve hatta bazen daha fazla sayıda seans yapılması gerekmektedir. 

İlk seansta ne kadar dökülme olur?

Lazer epilasyon Lazer epilasyon sonrasındaki dökülme miktarı da yine seans sayıları gibi kişiye göre farklılık göstermektedir. Uygulama yapılacak olan bölgedeki kılların yoğunluğu ve kalınlığına bağlı olarak bazı kişilerde ilk seans sonunda önemli miktarda dökülme gerçekleşirken bazı kişiler de ise 3. ve 4. seans sonrasında önemli dökülme miktarı sağlanmaktadır. Genel durumdan bahsedecek olursak; lazer epilasyon uygulamasının ilk seansının üzerinden 1-3 hafta arasında bir süre geçmesiyle beraber dökülme gerçekleşir. Bu dökülmelerin hepsinin aynı anda olması yerine, zaman içerisinde kıllar kendiliğinden dökülürler. 

8 seans lazer kaç ay sürer?

Lazer epilasyon seans aralıkları tamamen kişinin durumuna ve uygulanacak bölgeye özel olarak belirlenir. Örneğin, yüz tüylerinde seanslar genellikle 4 hafta aralıklarla yapılırken vücut bölgesinde ise 6-8 hafta aralıklarla seanslar yapılmaktadır. Bu durumda 8 seans lazer kaç ay sürer sorusunun cevabını verebilmek için öncelikle hangi bölgedeki tüylere yapılan lazer uygulamasından bahsedildiği önemlidir. Örneğin yüz bölgesi için 8 seans lazer epilasyon uygulaması yaklaşık olarak 8 ay kadar sürerken, vücut bölgesine yapılan 8 seanslık lazer epilasyon uygulaması 48-56 hafta arasında değişkenlik göstermektedir. 

Lazerden sonra kıllar çoğalır mı?

Lazer uygulamaları esnasında kıl kökleri tahrip edildiğinden dolayı tekrar kıl çıkmaz veya kıllarda çoğalma olmaz. Ancak bazı hormonal rahatsızlıklarda vücuttaki kıl üretiminde artış yaşanabilmektedir. Dolayısıyla kişi lazer epilasyon yaptırmış olsa dahi böyle bir durumda kıllarda çoğalma sorunu yaşayacaktır. Bunun dışında, lazer epilasyon seans aralıklarında kıl köklerine müdahale eden ağda ve cımbız gibi kıl alma yöntemleri yerine jilet ve tüy dökücü krem gibi yüzeysel çözüm sunan yöntemler kullanılmaktadır. Bazı hastalar bu süreçte ince tüylerin kalınlaşmasıyla beraber kıl miktarında artış olduğu yönünde yanlış bir algıya kapılabilmektedirler. Lazer epilasyon uygulamalarını düzenli seans aralıklarıyla yaptıran ve ara süreçte uygun yöntemle vücudunu mevcut kıllardan arındıran hastalar belirlenen seans sürelerinin sonunda yaklaşık olarak %80-90 oranında kalıcı bir sonuç elde etmiş olurlar. Geri kalan az miktardaki kıllar ise incelmiş ve zayıflamış kıllar olmakla beraber 6 ay veya yılda bir kere yaptırılacak olan lazer epilasyon uygulamaları sayesinde konforlu bir şekilde pürüzsüzlüğün tadını çıkarmaya devam edebilmektedirler. 

Lazer epilasyon yarım kalırsa ne olur?

Lazer epilasyon uygulamasının sonuçlarının kalıcı ve tatmin edici olabilmesi için uzman kişi tarafından belirlenen seans aralıklarına uymak oldukça önemlidir. Öncesinde yaptırılan lazer uygulamalarıyla kılların büyük bir bölümünde azalma sağlandıysa, seanslara verilen ara geri kalan kıllarda olumsuz bir duruma neden olmaz. Ancak önceki uygulamalarda kıl kökleri kısmen tahrip edildiyse, tam olarak tahrip edilmemiş olan bu kıllar ara verilen süre zarfında tekrar toparlanıp güçlenebilirler. 

Lazer epilasyon sonrası jilet yapılır mı? sorusu lazer işleminden sonraki prosedürü bilmeyen pek çok kişinin merak ettiklerindendir. İstenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmayı vadeden lazer uygulamaları, günümüzde oldukça yaygındır.

Lazer epilasyon sonrası jilet yapılır mı? Bu sorunun yanıtı “evet”tir. İstenmeyen tüylerin giderilmesi için yaptırılan lazer epilasyon uygulamasının ardından yüz bölgesi haricindeki çıkan tüyler jiletle alınabilir ancak işlemden hemen sonra bu yönteme başvurmamak gerekir.

Lazer Epilasyon Sonrası Jilet Yapılır Mı? Jiletin Zararı Var Mı?

Kalıcı epilasyon olarak bilinen lazer, ağda ve tıraş gibi geçici yöntemlerin önüne geçmiş, artan cihaz çeşitleri ve talebe bağlı olarak düşen maliyetiyle ulaşılabilir bir teknoloji haline gelmiştir. İşlem, kıl köklerinin lazer ışınlarıyla tahrip edilmesini ve tekrarlanan altı-sekiz seans sonrası tamamen yok edilmesini sağlar.

Lazer epilasyon 1. seans sonrası jilet yapılır mı? sorusuna, “bir süre sonra yapılabilir”, şeklinde yanıt verilebilir. Kıl köklerine yapılan lazer atışları, kökleri tahrip eder, kıllar uzama döngüsüne girdiği zaman dökülür. Dökülmeden sonraki süreçte tekrar uzayan ve henüz dökülmemiş kılların jiletle alınması ya da tıraş makinesi ile kısaltılması gerekecektir.

Bu doğrultuda ister buz lazer ister Alexandrite lazer olsun, işlem sonrası jilet yapılmasında bir sakınca yoktur. Üstelik lazer epilasyon öncesi, seansa girmeden tüy kısaltılma işlemi gerekir ve bunun için jilet kullanılması önerilmektedir.

Lazer Epilasyon Sonrası Jilet Yapılır Mı?

Lazer Epilasyondan Sonra Çıkan Tüyler Nasıl Alınmalı?

Tarih boyunca istenmeyen tüylerden kurtulmak için pek çok farklı yöntem denenmiştir. Bunlardan ağda, cımbız gibi yöntemler oldukça acı verici olmalarıyla, tüy dökücü krem ve bitkiler kısa zamanda yeniden kılların uzamasına neden olmaktadır.

Lazer epilasyon ise düzenli uygulandığı takdirde, belli bir süre sonra istenmeyen tüyleri tamamen ortadan kaldırabilmektedir. Bu nedenle diğer alternatiflerin önüne geçmiştir. Görece yeni bir teknoloji olması ve daha az kişi tarafından bilinmesi “lazer epilasyon sonrası jilet yapılır mı?” gibi sorulara yanıt aranmasına neden olmaktadır.

Lazer sonrası jilet yapmak uygun mu? Lazer epilasyon seans aralarında, tüyler yeterince uzadıktan sonra jilet yapmanın bir sakıncası yoktur. Tıraş makinesiyle de tüyler kısaltılabilir. Tüy köklerini uyarabilecek cımbız, ağda vb. işlemlerden süreç boyunca kaçınmak gerekir. “Lazerden sonra kıllar koparılır mı?”, sorusunun yanıtı da benzer nedenlerle olumsuzdur.

Lazer Epilasyon Sonrası Jilet Yapılır Mı?

Lazer Epilasyon 1 Seans Sonrası Ne Yapılmalı?

Lazer epilasyon işlemiyle istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmak mümkün olmaktadır. Lazer epilasyon sonrası jilet yapılır mı benzeri sorulara yanıt arayanlar için, lazer sonrası dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekilde sıralanabilir;

  • İşlemden sonra en az bir gün kese, peeling, sıcak duş gibi cilt hassasiyetini artıracak uygulamalardan uzak durulmalıdır.
  • İşlem sonrası leke vb. istenmeyen etkiler oluşmaması için güneş maruziyetinden kaçınılmalıdır.
  • Bölgeye güneş kremi dışında bir kozmetik ürün uygulanmamalıdır.
  • İşlem sonrası yangı, hassasiyet gibi sorunlar ortaya çıkabilir, bunlar genellikle geçicidir. Eğer uzun süre geçmeyen bir yan etki söz konusu olursa, uygulamanın yapıldığı yere ya da bir dermatoloğa başvurmak gerekir.

Lazer Epilasyon Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lazer epilasyon yaygın ve güvenilir bir uygulamadır ancak bazı kişilerde kullanımı uygun olmayabilir ve işleme karar verildikten sonra yapılmaması gerekenler söz konusudur. Bunlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir;

  • İşlem yapılacak bölgeye en az bir ay öncesine kadar cımbız, ağda, epilatör gibi yöntemlerle epilasyon yapılmamış olmalıdır. Seans aralarında da bu işlemlerden tamamen uzak durmak gerekir.
  • Epilepsi ve kalp hastalarında ve gebelik, emzirme dönemindeki kadınlarda lazer epilasyon uygulaması yapılmaz.
  • Sivilce tedavisi ve buna bağlı ilaç kullanımında lazer epilasyonun tedaviden bir süre sonra başlatılması gerekir.
  • İşlem hormon bozukluğu olan kişilerde etkili olmayabilir, bu nedenle sorun ortadan kalkmadan lazer epilasyona başlanması önerilmez.

Lazer epilasyon uygulamalarıyla istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmanın yanı sıra batık ve yüzeysel cilt lekelerinin iyileşmesi mümkündür. Bu tür uygulamaların uzman gözetiminde, güvenli klinik ve güzellik merkezlerinde yapılması, yan etkilerin azalması ve işlemin etkili olması için oldukça önemli bir husustur.

DrDerm Polikliniği, alanında eğitim almış ve deneyimli kadrosuyla, profesyonel cihazlarla lazer epilasyon hizmeti vermektedir. Ankara lazer epilasyon ve diğer güzellik-bakım uygulamaları için kliniğimize başvurabilir, fiyat bilgisi almak ve diğer sorularınızın yanıtı için bize ulaşabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası