devlet üniversitesi ücretleri / devlet üniversitesi ücretleri | Denizli Mikrofon: Denizli Haber Son dakika Denizli 24 Haberleri

Devlet Üniversitesi Ücretleri

devlet üniversitesi ücretleri

Amerika’da Öğrenim Ücretleri

Amerika Birleşik Devletleri, bugün öğrencilerin en sevdiği yurtdışı eğitim destinasyonlarından biridir. Yüksek akademik standartı nedeniyle dünyanın her yerinden öğrenciler, uluslararası düzeyde tanınan dereceler almak için ülkeye gelirken, Amerika’da yaşam ve çalışma fikri milyonlarca öğrencinin hayali olmaya devam ediyor. Amerika’da eğitim almakla ilgileniyorsanız, sizin için en önemli konulardan birini yani Amerika üniversite fiyatları ve öğrenim maliyetleri hakkında en güncel bilgileri ele alıyoruz. Keyifli okumalar!

 

Amerika üniversite fiyatları ortalama ne kadar?

 

Dünyanın en iyi yüksek öğrenim rotalarından biri olan Amerika’da eğitim görmenin pahalı olduğu herkes tarafından bilinir. Bu nedenle sizin için öncelikle ortalama ücretlerin ne kadar olduğundan bahsederek başlayacağız. Amerika’da öğrenim ücretleri, ortalama yıllık 10.000 ile 55.000 ABD Doları arasındadır. Bunu özellikle, ülkede okumak konusunda kararsız olanlar için veriyoruz. Ancak rehberimizin geri kalan kısmında, tüm ücretler ve finansman seçenekleriyle ilgili ayrıntılı bilgileri vererek kendiniz için en uygun olanı seçmenize yardımcı olacağız. Bu arada Amerika’da Öğrenci Yaşam Masrafları hakkında rehberimize de göz atabilirsiniz. 

 

Sitemize üye olarak dünyanın en iyi üniversiteleri, yurt dışı eğitim haberleri, faydalı içerikler ve ücretsiz broşürlerden faydalanabilirsiniz. Nasıl mı? Hemen bu linkten kayıt olun.

 

Lisans ve lisansüstü programlarda Amerika üniversite fiyatları ne kadar? 

 

Amerika’da üniversite ücretleri, okumak istediğiniz eyaletlere, üniversitelere ve lisans ya da lisansüstü derecelere göre farklılıklar gösterebilir. Bu nedenle başvurularınızı yaparken üniversitelerinize öğrenim ücretleri hakkında en son güncellemeleri sormanızda fayda var. 

 

Genel olarak Amerika’da eğitim kurumları devlet ve özel üniversiteler, 2 yıllık Community Colleges adı verilen ön lisans eğitimi veren kolejler ya da liberal sanat kolejleri olarak farklı kategorilere ayrılır. Nispeten devlet üniversiteleri, daha düşük maliyetlere sahiptir. Uluslararası öğrenciler, Amerika’da lisans dereceleri için devlet üniversitelerinde yıllık 30.000$, özel üniversitelerde ise 35.000$ civarında ortalama bir ücret öderler. Bu ücretler, yüksek lisans ve doktora dereceleri için daha düşük ya da yüksek olabilir. Aşağıda verilen maliyetler, gösterge niteliğindedir ve kurumunuzla iletişime geçerek net bilgilere ulaşmanızı öneririz. 

 

  • Lisans: 25.000$ - 50.000$
  • Yüksek Lisans: 22.000$ - 55.000$
  • Doktora: 28.000$ - 55.000$

 

Bazı üniversitelerde rakamlar yılda 50.000 ABD Doları üzerine bile çıkabilir. Daha ucuz bir alternatif olarak, bir devlet üniversitesinde maliyetleri düşük tutmak için burs başvurusunda bulunabilirsiniz. Bir kez daha, belirli bir kursun ücretlerini kurum veya bölümün kendisiyle teyit etmenizi tavsiye ederiz. 

 

Bölümlere göre Amerika’da öğrenim ücretleri ne kadar?

 

Amerika, yaygın olarak seçebileceğiniz beşeri bilimler, sanat ve eğitim alanlarında öğrenim ücretleri bakımından daha ucuzken tıp ve mühendislik gibi konular yüksek eğitim ücretleri ile dikkat çeker. Aynı zamanda lisansüstü düzeyde eğitim alabileceğiniz, MBA programları genellikle yıllık ortalama 70.000$ civarındadır ve bu, eğitim alacağınız üniversitenin prestijine göre de değişecektir. 

 

Amerika, yüksek lisans yapmak isteyen öğrenciler için zengin program çeşitliliğine sahiptir. Peki, yüksek lisans programlarında eğitim almak için hangi bölümlere ne kadar ödeme yapmanız gerekiyor? 

 

  • Mühendislik - 47.000$
  • Hukuk - 50.000$
  • Bilgi Teknolojisi - 55.000$
  • Sosyal Bilimler - 35.000$

 

Amerika’da eyaletlere göre öğrenim ücretleri ne kadar? 

 

Amerika üniversiteleri için öğrenim ücretlerini bulmak biraz kafa karıştırıcı olabilir. MIT, Stanford Üniversitesi, Harvard Üniversitesi, Caltech, Yale Üniversitesi gibi hem popüler hem de prestij ve saygınlığa sahip üniversiteler yüksek öğrenim ücretleri ile sizi zorlayabilir, ancak genel olarak Amerika’da öğrenim ücretleri her eyalette o kadar pahalı değildir. 50 eyaletten oluşan Amerika’da, lisans dereceleri için yıllık ortalama üniversite ücretleri sizin için bir araya getirdik. 

 

  • Massachusetts: Devlet üniversiteleri 15.100$ - Özel üniversiteler 30.950$
  • New York: Devlet üniversiteleri 14.250$ - Özel üniversiteler 21.750$
  • Pensilvanya: 18.150$ - Özel üniversiteler 24.900$
  • Florida: 8.700$ - Özel üniversiteler 17.650$
  • Teksas: 12.450$ - Özel üniversiteler 17.750$
  • California: 11.750$ - Özel üniversiteler 22.000$
  • Michigan: 13.450$ - Özel üniversiteler 19.450$

 

Yurtdışında üniversite okumak istediğiniz okullar, bölümler ve başvurular hakkında merak ettiklerinizi uzmanlarımıza ücretsiz sorarak yurtdışı eğitim danışmanlığı alabilirsiniz. 

 

Düşük maliyetleri ile dikkat çeken Amerika üniversiteleri hangileri?

 

Amerika’da eğitim almak isteyen öğrencilerin en çok tercih ettiği Amerika eyaletleri, yoğun nüfuslu New York ya da Kaliforniya olsa da bütçeye önem veren uluslararası öğrenciler için popülerlik ilk sırada olmuyor. US News tarafından yayınlanan bir araştırma, 355 okul arasından Amerika’daki uluslararası lisans öğrencileri için 13.778$ ile 26.608$ arasındaki yıllık maliyetlere sahip üniversiteleri açıkladı. Toplam maliyetler okul ve katkı ücreti ile oda masrafını da kapsayabiliyor. Üniversite maliyetleri konusunda endişeliyseniz Amerika'da Burslu Eğitim Veren Üniversiteleri sizin için araştırdık. 

 

  • Western Michigan University - 26.608$
  • Murray State University - 23.958$
  • California State University, Fresno - 23.685$
  • Eastern Kentucky University - 20.886$
  • Brigham Young University - 13.778$
  • University of New Orleans - 23.435$

 

Amerika üniversiteleri için burslu eğitim mümkün mü?

 

Amerika üniversite fiyatları en yüksek ülkelerden biri olmasının yanı sıra ülkedeki hayat pahalılığı da uluslararası öğrencileri endişelendiriyor. Ancak rehberimizde göreceğiniz gibi ülkede çok sayıda üniversite, yabancı öğrencilerin zorluk çekmemesi için bir dizi burs başvurusu seçeneği sunuyor ve milyonlarca dolar yatırım yapılıyor. 

 

Yüksek üniversite ücretleri ve prestijleri ile bilinen ABD üniversiteleri, aynı zamanda en cömert finansman fırsatlarını da sunuyor. Massachusetts Institute of Technology üniversitesine başvuran öğrencilerin %91’i mali yardım alıyor. Caltech, lisans öğrencilerine %60, lisansüstü derecelerde ise %99’a kadar finansal destek sunuyor. Öğrenciler İçin Amerika’da Burslu Eğitim Rehberi ve Fulbright Akademik Araştırma Bursu Hakkında Merak Edilenler için bu yazılarımız size yardımcı olacaktır. 

 

 

Burs başvurusu yapmadan önce araştırma yapmanız çok önemlidir. Zira bazı burslar, hangi konuda eğitim alacağınıza, cinsiyetinize, yaşadığınız ülkeye, hangi eyalette ve üniversitede okumaya karar verdiğinize bağlı olarak değişiklik gösterir. Başvurularınızın kabul edilmesi içinse akademik başarınızın ve finansal ihtiyacın büyük rol oynayacağını bilmenizde fayda var.

 

Amerika üniversite fiyatları hakkında yeterince bilgi sahibi olduğumuza göre Amerika’da eğitim almak istiyorsanız, üniversitelerden gelen güncellemeleri ve uluslararası eğitim hakkındaki en son haberleri kaçırmayın! Bültenlerimize abone olun ya da üniversite ve bölüm seçimi yapmanızda size yardımcı olacak faydalı makalelerimize göz atın: Hotcourses Turkey İle Yurt Dışı Bölüm ve Üniversite Seçimi Nasıl Yapılır?, Mükemmel Bir Bölüm Araştırma Yöntemi Şimdi Sizinle!, Hotcourses Turkey'den Öğrenciler İçin Kullanışlı Araçlar

 

Devlet Üniversitesi öğrenim ücretleri ne kadar? Türkiye'de kaç tane devlet üniversitesi var?

Devlet Üniversitesi öğrenim ücretleri ne kadar? Türkiye'de kaç tane devlet üniversitesi var? Özellikle YKS sonrası birçok kişi devlet üniversiteleri ile ilgili bilgileri sorgulamaya başladı. Peki Devlet Üniversitesi öğrenim ücretleri ne kadar? Türkiye'de kaç tane devlet üniversitesi var?

Devlet üniversiteleri nedir?

Ülkedeki en büyük yerleşim kampüslerinin tümü devlet üniversiteleridir. Örneğin, bu kamu kurumlarının hepsinin 50.000'den fazla öğrencisi vardır: University of Central Florida , Texas A&M University , The Ohio State University , Arizona State University ve University of Texas at Austin . Bu okulların hepsi fakülte ve lisansüstü araştırmalara kuvvetli bir biçimde odaklanır ve hepsinde Bölüm I spor programları vardır. Neredeyse bu okullar kadar büyük özel bir özel üniversite bulamazsınız.

Yukarıda listelenen okulların tümü, devlet sistemlerinin ana ya da amiral gemisi kampüsleridir. Bununla beraber, devlet üniversitelerinin çoğu, West Alabama Üniversitesi , Penn State Üniversitesi Altoona ve Wisconsin Üniversitesi gibi daha az bilinen bölgesel kampüslerdir . Bölgesel kampüsler genelde fiyatları kontrol eden kusursuz bir iş çıkartır ve çoğu, derece kazanmaya çalışan çalışan yetişkinler için uygun programlar sunar.

Devlet üniversitelerinin özellikleri

Bir devlet üniversitesinin onu özel üniversitelerden ayıran birkaç özelliği vardır:

  • Boyut - Devlet üniversitelerinin büyüklükleri büyük değişiklikler gösterir. Bununla beraber, yukarda belirtildiği gibi, ülkedeki en büyük üniversitelerin tümü halka açıktır. Ayrıca yalnızca birkaç bin öğrenciden oluşan bölgesel devlet üniversitelerini de bulacaksınız.
  • Bölüm I Atletizm - Bölüm I atletik takımlarının büyük çoğunluğu devlet üniversiteleri tarafından sahaya alınır. Örneğin, SEC'in (Vanderbilt) bir üyesi hariç tümü devlet üniversiteleridir ve Big Ten'in (Northwestern) bir üyesi hariç tümü halka açıktır. Aynı zamanda, devlet üniversitelerinde çok sayıda Bölüm II, Bölüm III ve NAIA spor programları ve üniversiteler arası atletik programları hiç olmayan bazı kamu kurum ve kuruluşları vardır.
  • Düşük Maliyet - Devlet üniversiteleri tipik olarak, özellikle eyalet içi öğrenciler için özel üniversitelerden büyük oranda daha düşük öğrenim ücretine sahiptir. Eyalet dışı eğitimler büyük ölçüde değişebilir ve California Üniversitesi Sistemi ve Michigan Üniversitesi gibi bazı okullar, pek çok özel kurum kadar yüksek ya da daha yüksek olan eyalet dışı harçlara sahiptir. Ayrıca, pek çok devlet üniversitesinin en üst düzey özel üniversitelerde bulabileceğiniz sağlam hibe yardımı için kaynaklara sahip olmadığını unutmayın; bu sebeple, mali yardım almaya hak kazanırsanız, esasında en iyi özel üniversitelerden birinin size mal olacağını görebilirsiniz. Etiket fiyatı onbinlerce dolar daha yüksek olsa dahi en iyi devlet üniversitelerinden daha az.
  • Banliyö ve Yarı Zamanlı Öğrenciler - Devlet üniversiteleri, özel kolejler ve üniversitelerden daha fazla banliyö ve part-time öğrenciye sahip olma eğilimindedir. Bu özellikle bölgesel devlet üniversiteleri için geçerlidir. Devlet sistemlerinin amiral gemisi kampüsleri büyük ölçüde konut olma eğilimindedir.
  • Olumsuz Yön - Üniversitelerin profillerini dikkatli bir şekilde okuyun. Çoğu durumda, devlet üniversiteleri, özel üniversitelerden daha düşük mezuniyet oranlarına, daha yüksek öğrenci / öğretim görevlisi oranlarına ve daha fazla kredi yardımına (dolayısı ile, daha fazla öğrenci borcu) sahiptir.

Devlet üniversiteleri pek çok özelliği özel üniversitelerle paylaşır:

  • Lisans ve lisansüstü öğrenci odağı - Büyük devlet üniversiteleri, tıpkı en iyi özel üniversiteler gibi önemli yüksek lisans ve doktora programlarına sahiptir.
  • Yüksek lisans dereceleri - Büyük devlet üniversitelerinde, MA, MFA, MBA, JD, Ph.D. Ve MD gibi ileri derece teklifleri yaygındır.
  • Geniş akademik teklifler - Öğrenciler genelde liberal sanatlar, bilimler, mühendislik, işletme, sağlık ve güzel sanatlar alanlarındaki dersleri seçebilirler.
  • Fakülte araştırmaya odaklanır - Büyük devlet üniversitelerinde, profesörler genelde önce araştırmaları ve yayınlamaları, sonra da öğretim için değerlendirilirler. Öğretim, şube kampüslerinde ve bölgesel devlet üniversitelerinde öncelik alabilir.

Devlet üniversiteleri paralı mı?

Üniversite adayları tarafından araştırılan bir konu olan devlet üniversiteleri paralı mı sorusuna vereceğimiz cevap farklılık göstermektedir. burda devlet üniversitesine kayıt olacak olan adaylar, birinci öğretime kayıt yaptıracakları takdirde harç ya da öğrenci katkı payı ödemeyecektir. İkinci öğretim ya da uzaktan eğitimle eğitim alacak olan öğrenciler bu program için her dönem belirli bir harç ve öğrenci katkı payı ödemeleri ödeyecektir.Bu ücretler senelik olarak 770 TL’den başlar ve 4.500’e kadar ulaşan ortalama ücretlerden oluşur. Devlet üniversiteleri paralı mı sorusuna ikinci öğretim ya da uzaktan eğitim programlarına kayıt yaptıracak olan adaylar için devlet üniversiteleri paralı mı evet cevabı verilir. Bu ücretler üniversiteye, bölüme göre farklılık gösteren ücretlerdir. Her yıl zamlanarak dönem dönem yatırılması gerekir. aksi halde kayıt olamazsınız. Bakanlar kurulu 2012 senesinde yeni bir karar ile birinci öğretimde okuyan öğrencilerden alınan harç ücretlerini ve katkı payı ücretlerini almayı kaldırmıştır. Ancak diğer programlarda eğitim gören öğrenciler için bu durumda bir değişiklik yoktur.

İkinci öğretim programı sistemi

Burada da ikinci öğretim öğrencileri birini eğitime göre daha düşük puanlar ile bölüme yerleşme fırsatı buluyor. Dersleri ise genel itibari ile saat 17:00’den sonra başlıyor. Tüm bunlar üniversiteler için ve öğretim görevlileri için ek masraf olarak görülüyor. Devlet üniversiteleri paralı mı ücretleri ise bölümlere göre değişim gösteriyor. En düşü ücretlere sahip olan bölümler; turizm, adalet, maliye, otomotiv gibi meslek yüksekokullarına aittir. En yüksek ücretler ise sivil havacılık ile devlet konservatuvarına ait programlardan alınıyor. Bu gibi bölümlere ve programları tercih edecek olan adayların koşulları iyice araştırıp tercih yapmasında fayda vardır. Aksi takdirde olumsuz şartlarla karşılaşmaları mümkündür. Bazı öğrenciler bu koşulları araştırmadığı için son zamanda bundan haberdar olmaktadır bu da onları zorlayabilecek bir durumdur.

Öğrenim ücretleri ne kadar?

  1. Devlet konservatuvarı: 4268 TL
  2. Sivil havacılık: 4268 TL
  3. Veteriner fakültesi: 2134 TL
  4. Fizik ve tedavi rehabilitasyon: 2134 TL
  5. Mühendislik fakültesi: 1529 TL
  6. Hukuk fakültesi: 1155 TL
  7. İlahiyat fakültesi: 1027 TL

Türkiye'de kaç tane devlet üniversitesi var?

Türkiye'de toplamda 209 üniversite vardır. 131 devlet üniversitesi (11 teknik üniversite, 2 güzel sanatlar üniversitesi ve 1 yüksek teknoloji enstitüsünün yanı sıra Polis Akademisi ve Milli Savunma Üniversitesi) ve 78 vakıf üniversitesi bulunmaktadır. Üniversitelerin haricinde 5 meslek yüksekokulu mevcuttur.

Devlet üniversiteleri hangileri?

  • Abdullah Gül Üniversitesi
  • Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
  • Adıyaman Üniversitesi
  • Afyon Kocatepe Üniversitesi
  • Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi
  • Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi
  • Akdeniz Üniversitesi
  • Aksaray Üniversitesi
  • Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi
  • Amasya Üniversitesi
  • Anadolu Üniversitesi
  • Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
  • Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi
  • Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi
  • Ankara Üniversitesi
  • Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
  • Ardahan Üniversitesi
  • Artvin Çoruh Üniversitesi
  • Atatürk Üniversitesi
  • Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
  • BALIKESİR Devlet Üniversitesi
  • Bartın Üniversitesi
  • Batman Üniversitesi
  • Bayburt Üniversitesi
  • Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
  • Bingöl Üniversitesi
  • Bitlis Eren Üniversitesi
  • Boğaziçi Üniversitesi
  • Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi
  • Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
  • Bursa Teknik Üniversitesi
  • Bursa Uludağ Üniversitesi
  • Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
  • Çankırı Karatekin Üniversitesi
  • Çukurova Üniversitesi
  • Dicle Üniversitesi
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • Düzce Üniversitesi
  • Ege Üniversitesi
  • Erciyes Üniversitesi
  • Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi
  • Erzurum Teknik Üniversitesi
  • Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  • Eskişehir Teknik Üniversitesi
  • Fırat Üniversitesi
  • Galatasaray Üniversitesi
  • Gazi Üniversitesi
  • Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
  • Gaziantep Üniversitesi
  • Gebze Teknik Üniversitesi
  • Giresun Üniversitesi
  • Gümüşhane Üniversitesi
  • Hacettepe Üniversitesi
  • Hakkari Üniversitesi
  • Harran Üniversitesi
  • Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
  • Hitit Üniversitesi
  • Iğdır Üniversitesi
  • Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
  • İzmir Bakırçay Üniversitesi
  • İnönü Üniversitesi
  • İskenderun Teknik Üniversitesi
  • İstanbul Medeniyet Üniversitesi
  • İstanbul Teknik Üniversitesi
  • İstanbul Üniversitesi
  • İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa
  • İzmir Demokrasi Üniversitesi
  • İzmir Katip Çelebi Üniversitesi
  • İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
  • Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi
  • Kafkas Üniversitesi
  • Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi
  • Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  • Karabük Üniversitesi
  • Karadeniz Teknik Üniversitesi
  • Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi
  • Kastamonu Üniversitesi
  • Kayseri Üniversitesi
  • Kilis 7 Aralık Üniversitesi
  • Kırıkkale Üniversitesi
  • Kırklareli Üniversitesi
  • Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
  • Kocaeli Üniversitesi
  • Konya Teknik Üniversitesi
  • Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
  • Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi
  • Malatya Turgut Özal Üniversitesi
  • Manisa Celâl Bayar Üniversitesi
  • Mardin Artuklu Üniversitesi
  • Marmara Üniversitesi
  • Mersin Üniversitesi
  • Milli Savunma Üniversitesi
  • Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
  • Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
  • Munzur Üniversitesi
  • Muş Alparslan Üniversitesi
  • Necmettin Erbakan Üniversitesi
  • Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
  • Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi
  • Ondokuz Mayıs Üniversitesi
  • Ordu Üniversitesi
  • Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  • Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi
  • Pamukkale Üniversitesi
  • Polis Akademisi
  • Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi
  • Sağlık Bilimleri Üniversitesi
  • Sakarya Üniversitesi
  • Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
  • Samsun Üniversitesi
  • Selçuk Üniversitesi
  • Siirt Üniversitesi
  • Sinop Üniversitesi
  • Şırnak Üniversitesi
  • Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
  • Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
  • Süleyman Demirel Üniversitesi
  • Tarsus Üniversitesi
  • Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
  • Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi
  • Trabzon Üniversitesi
  • Trakya Üniversitesi
  • Türk-Alman Üniversitesi
  • Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE)
  • Uşak Üniversitesi
  • Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  • Yalova Üniversitesi
  • Yıldız Teknik Üniversitesi
  • Yozgat Bozok Üniversitesi
  • Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi

Vakıf üniversitesi paralı mı?

Evet, vakıf üniversitesi paralı olarak eğitim vermektedir. Herhangi bir burs oranı kazandıysanız bu oran düşürülür ve kalan tutarı ödeyerek eğitim alırsınız.

Vakıf üniversiteleri ne demek?

Vakıf üniversitesi, direk olarak devlete bağlı olmayan, bir vakıf tarafından özerk olarak işletilen üniversitedir. Türkiye'de, kanunlara göre vakıf üniversiteleri, Yükseköğretim Kurulunun önerisi üzerine kanunla kurulur. Bu tür üniversitelerin kurulması, yeni bir üniversite kurma ya da kurulmuş bulunan bir yükseköğretim kurumuna üniversite adının verilmesi biçiminde olur. Vakıf Yükseköğretim Kurumu, 2547 sayılı kanun hükümleri uyarınca, devlet tarafından kurulmuş bulunan yükseköğretim kurumudur.Vakıflarca üniversite kurulabilmesi için, üniversitenin en az iki fakülteden oluşması, bu fakültelerin bünyelerinde fen ve edebiyat alanları ile alakalı eğitim programlarının mevcut olması, fen ve edebiyat programlarının üniversitenin ilk açılacak eğitim programları arasında yer alması ve üniversitenin eğitim-öğretime başlayacağı yıl bu programlara öğrenci alınacağının taahhüt edilmesi gereklidir. Yerleştirmeler yine YÖK tarafından yapılır.

Vakıf üniversiteleri hangileri?

  • Üsküdar Üniversitesi
  • Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi
  • Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi
  • Altınbaş Üniversitesi
  • Anka Teknoloji Üniversitesi
  • Ankara Medipol Universitesi
  • Antalya Akev Üniversitesi
  • Antalya Bilim Üniversitesi
  • Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu
  • Atılım Üniversitesi
  • Avrasya Üniversitesi
  • Avrupa Meslek Yüksekokulu
  • Bahçeşehir Üniversitesi
  • Başkent Üniversitesi
  • Beykent Üniversitesi
  • Beykoz Üniversitesi
  • Bezm-i Âlem Vakıf Üniversitesi
  • Biruni Üniversitesi
  • Çağ Üniversitesi
  • Çankaya Üniversitesi
  • Doğuş Üniversitesi
  • Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu
  • Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi
  • Fenerbahçe Üniversitesi
  • Haliç Üniversitesi
  • Hasan Kalyoncu Üniversitesi
  • Işık Üniversitesi
  • İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu
  • İbn Haldun Üniversitesi
  • İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  • İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi
  • İstanbul Arel Üniversitesi
  • İstanbul Atlas Üniversitesi
  • İstanbul Aydın Üniversitesi
  • İstanbul Ayvansaray Üniversitesi
  • İstanbul Bilgi Üniversitesi
  • İstanbul Bilim Üniversitesi
  • İstanbul Esenyurt Üniversitesi
  • İstanbul Gedik Üniversitesi
  • İstanbul Gelişim Üniversitesi
  • İstanbul Kent Üniversitesi
  • İstanbul Kültür Üniversitesi
  • İstanbul Medipol Üniversitesi
  • İstanbul Okan Üniversitesi
  • İstanbul Rumeli Üniversitesi
  • İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
  • İstanbul Şehir Üniversitesi
  • İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu
  • İstanbul Ticaret Üniversitesi
  • İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi
  • İstinye Üniversitesi
  • İzmir Ekonomi Üniversitesi
  • İzmir Tınaztepe Üniversitesi
  • Kadir Has Üniversitesi
  • Kapadokya Üniversitesi
  • Koç Üniversitesi
  • Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi
  • Kto Karatay Üniversitesi
  • Lokman Hekim Üniversitesi
  • Maltepe Üniversitesi
  • Mef Üniversitesi
  • Nişantaşı Üniversitesi
  • Nuh Naci Yazgan Üniversitesi
  • OSTİM Teknik Üniversitesi
  • Özyeğin Üniversitesi
  • Piri Reis Üniversitesi
  • Sabancı Üniversitesi
  • Sanko Üniversitesi
  • Semerkand Bilim ve Medeniyet Üniversitesi
  • Ted Üniversitesi
  • Tobb Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi
  • Toros Üniversitesi
  • Türk Hava Kurumu Üniversitesi
  • Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
  • Ufuk Üniversitesi
  • Yaşar Üniversitesi
  • Yeditepe Üniversitesi
  • Yüksek İhtisas Üniversitesi

#üniversite

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası