dianthus barbatus verde / Gardina Hüsnü Yusuf Çiçeği Fidesi 5 Adet Purple (dianthus Barbatus) Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Dianthus Barbatus Verde

dianthus barbatus verde

Hüsnüyusuf çiçeği, Dianthus barbatus

Dianthus barbatus, hüsnüyusuf çiçeği

Hüsnüyusuf çok eski zamanlardan beri bahçe bitkilerinden olduğu gibi kesme çiçekçilikte de iyi tanınır. Çok şık vazo çiçeği olurlar.

Hüsnüyusuf özellikleri

İki yıllık ömürlü bir bitkidir. Bazen üç yıllık oluyor. Şöyle ki, meselâ bu ilkbaharda geçen yıl üretilmiş ve şimdiye kadar iyi gelişmiş bir fide alırsanız ve eğer çok iyi güneş almayan bir yere dikerseniz çiçek açmıyor, gelecek yılı bekliyor. Bu şekilde hareket etmesini yer yadırgamasına bağlıyorum. Yoksa çiçek açması için çok fazla güneşe ihtiyaç duymaz. Günde bir saat kadar güneş bile yetiyor. Yeter ki yeri kuvvetli aydınlık olsun. Ama yetişkin bir fide ilkbaharda aniden çok güneşli yerden az güneşli yere gidince çiçek açmak yerine dallarını arttırmaya devam eder ve sonraki baharı bekler.

Yaprakları dal boyunca karşılıklı çiftler halinde ve canlı tonda koyu yeşil renktedir. Çok çeşitli renklerde çiçek açan birçok çeşitleri vardır.

Hüsnüyusuf gelişimi ilk yıl yerde sürünücü tarzda, hatta dalları yüksele yata, kıvrımlıca şekil alarak ve yeni yan dallar vererek devam eder. İkinci yıl, ilkbahar gelince her bir dalı hızlıca dimdik yukarı uzar ve çiçek açar. Sonra tamamıyla ölürler.

Hüsnüyusuf çiçeğinin kış soğuklarına dayanıklılığı -35C dereceye kadardır. Kar altında hüsnüyusuf yaprakları hiç zarar görmez. Fakat şiddetli dondurucu soğuk kuru ayazda zarar görme ihtimali yüksektir. Dolayısıyla kar yoksa çok soğuk günlerde üstlerini örtmelisiniz.

Hüsnüyusuf çiçeği yetiştirme

Tohumlarını ekeceksiniz. Zamanı ilkbahar olabilir, yaz sonu olabilir. Önemli olan şey bu yıl sonbahara kadar güzel bir gelişim göstermesidir. Tohumları özel topraklı fide üretim kasalarına toprağa yarım santim gibi hafifçe gömün ve sulayın. Yeri güneşli olmalıdır. Günde en az 3 saat direkt güneş ister. Fideler 7-8cm olup biraz da dolgunlaşınca aşağıda anlattığım gibi esas yerlerine dikin.

Toprağı hazırlama, fideleri ekme

Hafifçe asitli, nötr ve alkalinli toprak ister. Asitli topraklarda kök çürümesine yatkındır. Toprağı derinden çapalayıp hafifçe gübreleyin. Sonra fideleri 25cm aralıklarla ekin ve sulayın. Bunlar gelişime devam eder ve ilkbahar gelince hemen tomurcuklanıp çiçek açarlar.

Sulamalar

Normal bir bahçe bitkisi gibi sulayacaksınız. Yani toprak kurudukça sulayın. Azı çoğu yok.

***

Hüsnüyusuf çiçeği çiçek açtıktan sonra, çiçekleri solunca ölüm sürecine girer. Gayet normaldir. Bir problem olduğunu sanmayın. Kurtarmaya çalışmayın. Çünkü doğası icabı çiçek açtıktan sonra tohum verir ve ölür. Yani tohumdan yeniden yetiştirmeniz gerekiyor.

Hüsnüyusuf

Hüsnüyusuf (Dianthus barbatus), Caryophyllaceae familyasından iki yıllık bir karanfil türüdür.[1]

Dikimi[değiştir

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.