ortaöğretim devamsızlık / Özürsüz devamsızlık 10 gün olursa kalınır mı ? Ortaokul, lise devamsızlık sınırı kaç gün?

Ortaöğretim Devamsızlık

ortaöğretim devamsızlık

Devamsızlık 10 g&#;n olunca kalınır mı , ortaokulda devamsızlıktan kalma var mı? Ortaokul, lise devamsızlık sınırı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 09,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Okulların kapanmasına sayılı günler kala, devamsızlık sınırı öğrenciler arasında merak konusu oldu. yılında okullar 16 Haziran'da karnelerin alınmasıyla birlikte kapanacak. En çok aranan konular arasında ise devamsızlık 10 gün olunca kalınır mı sorusu yer alıyor. Peki, devamsızlıktan kalma var mı, devamsızlık sınırı kaç? 5 gün devamsızlık yapan belge alamıyor mu? İşte, ortaokul, lise devamsızlık bilgileri

1/5Devamsızlık 10 gün olunca kalınır mı , ortaokulda devamsızlıktan kalma var mı Ortaokul, lise devamsızlık sınırı
2/5DEVAMSIZLIK 10 GÜN OLURSA SINIFTA KALINIR MI
3/5ORTAOKULDA DEVAMSIZLIKTAN KALMA VAR MI
4/55 GÜN DEVAMSIZLIK YAPAN TAKDİR, TEŞEKKÜR BELGESİ ALAMIYOR MU
5/5Devamsızlık 10 gün olunca kalınır mı , ortaokulda devamsızlıktan kalma var mı Ortaokul, lise devamsızlık sınırı

Bakanlık Bağlantıları

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı:



BİRİNCİ KISIM
Genel Hükümler



BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Amaç
MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel örgün ortaöğretim kurumlarında eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Kapsam
MADDE 2- (1) Bu Yönetmelik, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel örgün ortaöğretim kurumlarının eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişine ilişkin usul ve esasları kapsar.

Dayanak
MADDE 3- (1) Bu Yönetmelik, 5/1/ tarihli ve sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu, 14/6/ tarihli ve sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu, 17/3/ tarihli ve sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun, 5/6/ tarihli ve sayılı Mesleki Eğitim Kanunu, 30/5/ tarihli ve sayılı Özel Eğitim Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, 8/2/ tarihli ve sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu, 25/8/ tarihli ve sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar
MADDE 4- (1) Bu Yönetmelikte geçen;

i) Kaynaştırma yoluyla eğitim: Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitimlerini, destek eğitim hizmetleri de sağlanarak akranlarıyla birlikte sürdürmeleri esasına dayanan özel eğitim uygulamalarını,

ifade eder.

Eğitim ve öğretim etkinlikleri
MADDE 8- (1) Eğitim ve öğretim etkinlikleri;

(3) Özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler, bireysel yeterliliklerine dayalı gelişim özellikleri dikkate alınarak yaşam becerilerini geliştirmek ve öğrenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere ortaöğretim kurumlarında açılan programlardan yararlandırılır.

Öğretim programları
MADDE 10- (1) Ortaöğretim kurumlarında;

f) Bakanlıkça hazırlanan eğitim programları esas alınarak özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilere ilgi, istek, yetenek ve yeterlilikleri doğrultusunda 31/5/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği hükümlerine göre okulda kurulan bireyselleştirilmiş eğitim programı geliştirme birimince bireyselleştirilmiş eğitim programı (BEP) hazırlanır. Bu öğrencilerin başarıları, bu Yönetmeliğin sınıf geçme ve sınavlarla ilgili hükümlerine göre belirlenir.

Kayıt şartları
MADDE 21 –
(6) Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin kayıtlarında millî eğitim müdürlüklerince gerekli tedbirler alınır.

Öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu
MADDE 23- (1) Birden fazla ortaöğretim kurumu bulunan okullar arasında koordinasyonu sağlamak üzere millî eğitim müdürlükleri bünyesinde her ders yılı sonunda öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu kurulur. Komisyon millî eğitim müdürünün görevlendireceği şube müdürünün başkanlığında Bakanlığın ortaöğretim, mesleki ve teknik eğitim, din öğretimi ve özel öğretim kurumları genel müdürlüklerine bağlı birer okul müdüründen oluşturulur ve görev süresi bir sonraki ders yılı sonuna kadar devam eder. Komisyonda, yabancı uyruklu öğrencilerin iş ve işlemlerinde ayrıca emniyet makamlarından yetkili bir temsilciye de yer verilir.
(2) Komisyonun görevleri;

ç) Rehberlik ve araştırma merkezleri bünyesinde hizmet veren özel eğitim değerlendirme kurulu kararına göre özel eğitime ihtiyacı olan ve kaynaştırma yoluyla eğitim alacak öğrencileri durumlarına uygun okullara dengeli bir şekilde yerleştirir. İl/ilçe özel eğitim hizmetleri kuruluyla işbirliği yaparak gerekli önlemleri alır.
d) Özel eğitim gerektiren öğrencilerin yerleştirileceği sınıf mevcudunun azaltılmasına, aynı sınıfta iki ayrı özel eğitim gerektiren öğrenci grubundan öğrenci bulunmamasına ve öğrencilerin özel durumlarına göre gerekli fizikî düzenlemelerin yapılmasına yönelik tedbirleri alır.

Alan ve dala geçiş
MADDE  
(3) Görme, işitme, kekemelik, spastik ya da ortopedik engeli bulunanların, durumlarına uygun meslek alan ve dalına ya da programa yönlendirilmeleri ve yerleştirilmeleri sağlanır.

Devam-devamsızlık ve ilişik kesme
MADDE 36- (5) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir. Ancak üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri veya tam teşekküllü devlet hastanelerinde kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, kaynaştırma ve özel eğitim gerektirenler, sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin resmî raporları
doğrultusunda koruma ve bakım altına alınanlar ile tutuklu öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi
60 gün olarak uygulanır. Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ve öğrenim hakkı bulunan öğrenciler takip eden öğretim yılında okula devam ettirilir.

Öğrenim hakkı bulunmayanlar ise okulla ilişikleri kesilerek; Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya mesleki eğitim merkezine gönderilir.

Mesleki eğitim merkezi öğrencilerinin teorik derslere özürlü ve özürsüz devamsızlık süresi ders yılı içerisinde devam etmesi gereken sürenin altıda birinden, işletmede mesleki eğitimde ise sayılı Kanun hükümlerine göre kullanabileceği ücretli ve ücretsiz izin toplamından fazla olamaz. Bu fıkra kapsamında toplam devamsızlık süresinin 60 güne çıkabildiği durumlarda teorik derslere devamsızlık süresi teorik ders süresinin üçte birini geçemez.


ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Sınıf Geçme

Dönem puanı
MADDE
(5) Beden eğitimi dersinde sağlık durumları veya engelleri nedeniyle bazı etkinliklere katılamayacak durumda olan öğrenciler resmî ya da özel sağlık kurum ve kuruluşlarındaki bir doktordan rapor almak zorundadır. Raporda, öğrencilerin sağlık durumlarının veya engellerinin beden eğitimi etkinliklerinden hangisine geçici ya da sürekli olarak engel oluşturduğunun açıklanması gerekir. Rapora göre beden eğitimi dersinin bazı uygulamalı etkinliklerinden muaf tutulanlar, sadece teorik bilgilere ve uygun etkinliklere; bütün uygulamalı etkinliklerden muaf tutulanlar ise sadece teorik bilgilere göre değerlendirilir.

MADDE 63/B – (1) Mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları bünyesinde sayılı Kanunun 37 nci, 38 inci ve 39 uncu maddeleri kapsamında meslek kursları,
geliştirme ve uyum kursları ile özel eğitim kursları açılabilir.

(2) Kursların açılması ve işleyişi ile ilgili hususlar 21/5/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitim
Kurumları Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülür.

ALTINCI KISIM
Yönetim, Yöneticiler, Diğer Personel ve Eğitim Ortamları

BİRİNCİ BÖLÜM
Yönetim ve Yöneticiler


Müdür, görev, yetki ve sorumlulukları
MADDE

(4) Müdürün görev yetki ve sorumlulukları şunlardır:

h) Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin yürütülmesini sağlar. Özel eğitim gerektiren öğrencilerin yetiştirilmesi ve kaynaştırma eğitimiyle ilgili gerekli tedbirleri alır.

Alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şeflerinin görev ve sorumlulukları
MADDE 85- (1) Şeflerin ortak görev ve sorumlulukları şunlardır.

f) İş kazası, meslek hastalıkları, yangın ve diğer tehlikelere karşı iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması konusunda özel eğitimi gerektiren öğrencileri de dikkate alarak gerekli önlemlerin alınmasını sağlar.

İKİNCİ BÖLÜM
Öğretmenler


Öğretmenlerin görevleri ve sorumlulukları
MADDE 86- …
(4) Okulun her türlü eğitim ve öğretim çalışmalarında görev alan öğretmenlerin görev ve sorumlulukları şunlardır:

c) Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin yetiştirilmesine ilişkin görevleri yürütür.

Öğretmenlere nöbet görevi verilmesinin esasları
MADDE
(2)  Nöbetlerde aşağıdaki esaslara uyulur:

g) Engelli öğretmenler ile engelli çocuğu bulunan öğretmenlerin nöbetlerinin belirlenmesinde gün ve saat tercihlerine öncelik verilerek düzenleme yapılır.
ğ) Özel eğitim sınıflarında görev yapan özel eğitim öğretmenleri ile çocuk gelişimi alanına ait uygulama ana sınıflarında görev yapan okul öncesi öğretmenleri nöbet görevinden muaf tutulur.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Eğitim Ortamları


Atölye ve laboratuvarlar
MADDE 98- (1) Alan, dal ve derslerin özelliklerine göre okullarda, atölye ve laboratuvar kurulur, eğitim ve öğretime hazır bulundurulur. Atölye ve laboratuvarlar, özel eğitimi gerektiren öğrencilerin de yararlanabilecekleri şekilde düzenlenir. Bu bölümlerde bulunması gerekli araç-gereç ve donatım listesi Bakanlıkça belirlenir.

Destek eğitim odası
MADDE - (1) Kaynaştırma uygulamaları yoluyla eğitimlerine devam eden öğrencilerle üstün zekâlı ve yetenekli öğrencilere ihtiyaç duydukları alanlarda destek eğitim hizmetleri verilmesi için okulun bünyesinde destek eğitim odası açılır. Burada yürütülecek iş ve işlemler, 31/5/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülür.

İşletmelerin mesleki eğitimle ilgili görev ve sorumlulukları
MADDE - (1) Mesleki eğitim yaptıracak işletmeler:

c) İşletmede mesleki eğitim yapılacak alan/dalların her biri için öğrencilerin beceri eğitiminden sorumlu olmak üzere ustalık veya mesleki yeterliğe sahip ve iş pedagojisi eğitimi görmüş yeterli sayıda ve nitelikte usta öğretici veya eğitici personel görevlendirir. Özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler için okulla işbirliği yaparak gerekli tedbirleri alır.

ONUNCU KISIM
Öğrenci Davranışları, Ödül ve Disipline İlişkin Hükümler

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Uygulama ile İlgili Esaslar ve Ceza Takdirinde Dikkat Edilecek Hususlar


Ceza takdirinde dikkat edilecek hususlar
MADDE
(5) Özel eğitim ihtiyacı olan zihinsel yetersizliğe sahip öğrencilerin disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiilleri gerçekleştirmesi halinde disiplin cezası uygulanmaz. Bu tür davranışlarda bulunan öğrenciler için Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi gerekli tedbirleri alır. Ancak görme, işitme ve ortopedik yetersizliği olan öğrencilere ise yetersizliği olmayan öğrencilere uygulanan hükümler uygulanır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası