hukuk fakültesi bitirenler ne iş yapar / Hukuk Mezunlarının Yönelebileceği Meslekler Nelerdir?

Hukuk Fakültesi Bitirenler Ne Iş Yapar

hukuk fakültesi bitirenler ne iş yapar

HUKUK BÖLÜMÜ NEDİR NE İŞ YAPAR İŞ İMKANLARI MAAŞLARI

HUKUK BÖLÜMÜ NEDİR, HUKUK BÖLÜMÜ NE İŞ YAPAR , HUKUK BÖLÜMÜ İŞ İMKANLARI, HUKUK BÖLÜMÜ MAAŞLARI

Hukuk Bölümü Nedir - Hakkında Bilgi?

Hukuk bölümü toplumdaki ilişkileri sağlıklı biçimde yürütmek için kurulmuş O sisteme göre kişiler ve ya toplum arasında çıkan sorunları gideren çözüm üreten ve Adaletli bir şekilde sonuçlandıran. Aynı zamanda yasaları düzenli denetleyen yani geliştirmeye yarayan ve günümüze uygun hale getirmek amacıyla belli bir eğitim veren lisans bölümdür. Hukuk Fakültesi bölümü kendi bünyesinde öğrencilerini avukatla hazırlamakla beraber verdiği dersler sayesinde vizyonunda geliştirmeyi amaçlar. 

Hukuk Bölümü Puan Türü - Hangi Sınavlara Girilmeli?

Hukuk Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Hukuk bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadıfunduszeue.info ve AYT puan türüne sahip olarak Hukuk bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS&#;nin ilk oturumu olan TYT&#;den ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Hukuk Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Hukuk 4 yıllık bir bölümdür.

Hukuk Mezunu Ne İş Yapar?

Hukuk bölümünden mezun olan kişiler hakimlik,savcılık, noterlik ve avukatlık gibi meslekleri seçerek kariyer yapma hakkını kazanırlar. Hukuk bölümünden mezun olan her öğrenci ait olduğu şehrin barosunda staj yapmalıdır. Stajını başarıyla tamamladıktan sonra sunum yaparak kurulum karşısına çıkar. Stajını ilk 6 ay baroda ardından son 6 ayı bir avukatın yanında yaparak toplamda 12 aya tamamlamaktadır. 

Hukuk bölümü dersleri genel olarak hukuka giriş, temel hukuk, roma hukuku, idare hukuku, ceza hukuku, anayasa hukuku, medeni hukuk, borçlar hukukundan oluşmaktadır. Üretilen bu dersler avukatları meslekler ile nasıl yol alacakları ve İhale edeceklerini öğrenmeleri açısından faydalıdır. Derslerin dışında ek olarak felsefe, psikoloji, mantık, siyaset bilimi, siyasi tarih, iktisat ve uygarlık tarihi gibi dersler okutularak öğrenciyi mesleğe hazırlarlar. Hukuk öğrencileri 3 sınıfa geldikleri zaman yönelmek istedikleri alana dair seçmeli ders alabilirler. Böylelikle mezun olduktan sonra yapacakları kariyer konusunda alan seçme şansına sahip olur daha detaylı bilgiye erişebilirler. Örneğin kamu hukuku veya icra hukuku gibi dersleri seçerek kendilerini geliştirebilirler. Aldıkları bu kaliteli eğitim sayesinde mezun olduktan sonra avukatlık yapabilir veya hakimlik savcılık sınavına girerek farklı bir alana yönelebilir şansına sahip olurlar. 

  • Adli Hakimlik Görevini icra eder.
  • Savcılık mesleğinde çalışırlar
  • İdari Hakimlik yapabilir
  • Kamu kurumlarında avukatlık yapar
  • Üniversitelerde ve ya belediyelerde avukatlık işini yapar
  • Bakanlık, bakanlıklara bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlarda avukatlık işini yapar
  • Üst kurullarda avukatlık işi yapar
  • Sayıştay denetçiliği olabilir.
  • Aday konsolosluk ve ihtisas memurluğu işini yapar
  • Dış işleri aday meslek memurluğu yapar
  • Kaymakam olabilirler.
  • Merkez Bankasında avukatlık, uzmanlık ve memurluk görevini yapar
  • Hazine avukatlığı işini yapar
  • YSK müdürü olabilir
  • TBMM Yasama uzmanı görevinde bulunur
  • Kamu kurumlarında uzmanlık yapar
  • Kamu kurum müfettişlik yapar
  • Kamu kurumlarında denetçilik yapar
  • Kamu kurumlarında denetmenlik yapar
  • Memurluk, vhki ve bilgisayar işletmenliği işlerinde çalışabilir.

Hukuk Mezunu Maaşları Ne Kadar?

Hukuk bölümü maaşları yeni mezun olmuş bir kişi ilk başlarda mesleği askeri sonra başlamaktadır. Bunun sebebi henüz dava tecrübesi olmaması ve yeni mezun olmasıdır. Tecrübe kazanması sonrasında özellikle bir uzmanlık alanı seçebilir ve bu alanda kariyer yapma şansına sahip olabilir. Avukat olan her kişi kendi bürosunu açma hakkına sahiptir. Şahsi bürosu olan avukatların gelir diye maaşta ufaklara göre daha yüksek olacaktır. Şu anki hukuk mezunu maaşları tl bulmaktadır.

Hukuk Bölümü Mezunu Çalışma Alanları - Nerede Çalışır?

Hukuk bölümü İçin çalışma alanları çok geniştir. Devlet kurum ve kuruluşları geniş çaplı hukuk bölümü çalışma alanlarını oluşturur. Hukuk mezunu çalışma alanları şunlardır.

  • Avukatlık.
  • Danışmanlık & Hukuk Müşavirliği.
  • Hakimlik & Savcılık.
  • Noterlik.
  • Kaymakamlık.
  • Yasama Uzman Yardımcılığı
  • Anayasa Mahkemesi Raportör Yardımcılığı
  • İcra Müdürlüğü

Hukuk Bölümü Yorumları

Hukuk fakültesi Mezunları bölüm hakkında yorumlarınızı tercih yapacak adaylar için bekliyoruz. Bölümü tercih edecek arkadaşlardan bölüm hakkında merak ettikleri konuları şu an hukuk bölümü okuyan kişilere merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. 

Hukuk B&#;l&#;m&#; nedir ve mezunu ne iş yapar? B&#;l&#;m&#; olan &#;niversiteler, dersleri ve iş imkanları

Haberin Devamı

Hukuk Bölümünün Amacı Nedir?

 Anayasaya uygun ve bu kuralların dışına çıkmayacak, birey ve toplum arasındaki ilişkiyi düzenleyecek, hukuk sektörüne her anlamı ile katkı sağlayabilecek yeni kişiler yetiştirmek hukuk bölümünün en temel amaçlarından biridir. Adalet ve hukuk kavramlarının iyi anlaşılması ve uygulanması amacı ile oluşturulmuş bir bölümdür.

Hukuk Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

 Hukuk bölümü mezunu hukukun her alanında çalışma şansı bulunmaktadır. Avukat, savcı, hakim gibi mevkilere yükselebilirler. Özel sektörde özel hukuk şirketlerinde de çalışma şansları vardır. Mahkemelere katılırlar ve hukuka uygun olacak şekilde avukatlık yaparlar. Aynı zamanda savcılık veya hakimlik mevkilerine de yükselerek burada yargı yetkisini kullanarak kişileri yargılama şansları bulunmaktadır.

Hukuk Bölümü Kaç Yıllıktır?

 Hukuk bölümü toplamda 4 yıllık bir eğitimdir. Ayrıca 1 senede zorunlu staj eğitimi bulunmaktadır.

Hukuk Bölümü Okumak İçin Ne Gereklidir?

 Hukuk bölümü okumak için öncelikle YKS ve TYT sınavlarına girmek gereklidir. Hukuk bölümü başarı sıralaması olan bir bölümdür. Yani en az 40 bin başarı sıralaması yakalamanız şarttır. 40 bin başarı sıralaması yakalamayan adaylar hukuk bölümünü tercih edemez. Eşit ağırlık puan türünden hukuk bölümüne hazırlanmanız son derecede önemlidir. Çünkü hukuk bölümü eşit ağırlık puan türünden öğrenci almaktadır. Eşit ağırlık puan türü ile 40 bin başarı sıralaması yakalamanız durumunda hukuk bölümünü tercih edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Hukuk Bölümü Öğretimi İngilizce midir?

 Hukuk bölümü öğretimi İngilizce değildir.

Hukuk Bölümü Hangi Puan Türü İle Öğrenci Alıyor?

 Hukuk bölümü EA yani eşit ağırlık puan türü ile öğrenci almaktadır.

Hukuk Bölümü Dersleri Nelerdir?

 - Hukukun Başlangıcı

 - Anayasa Hukuku

 - Medeni Hukuk

 - Hukukun Terminolojisi

 - Hukuk Tarihi

 - Amerikan Hukukuna Giriş

 - Ekonomi

 - Mantık Matematiksel

 - Anayasa Hukuku 2

 - Medeni Hukuku

 - Uluslararası Hukuk

 - Sözleşme Hukuku

 - Ceza Hukuku

 - Hukuki Metin

 - Ceza Hukukunda Özel Hükümler

 - Medeni Yargılama

 - Ticaret Hukuku

 - İş Hukuku

 - Avrupa Birliği Hukuku

 - Eşya Hukuku

 - Özel Hukuk

 - Adli Tıp

 - İcra Hukuku

 - Borçlar Hukuku

Haberin Devamı

Hukuk Bölümünün İş İmkanları ve Olanakları Nelerdir? Nerelerde İş Bulabilir ve Çalışabilir?

 Hukuk bölümünden mezun olan kişiler kendi ofislerini kurabilirler. Kendi hukuk bürolarını kurarak buradan hukuk çalışmalarını sürdürebilirler. Ayrıca yine mahkemelerde de avukat olarak duruşmalara katılarak avukatlık mesleğini icra edebilirler.

Hukuk Bölümünün Çalışma Alanları Nelerdir?

 Hukuk bölümünün çalışma alanları mahkemeler, bürolar ve adliyelerdir.

Hukuk Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

 - Galatasaray Üniversitesi

 - Koç Üniversitesi

 - Bilkent Üniversitesi

 - TOBB Ekonomi Üniversitesi

 - Yeditepe Üniversitesi

 - Özyeğin Üniversitesi

 - İstanbul Üniversitesi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası