damat türküsünü istiyorum / Ertan Erşan Oy Gelin Oy Damat Mp3 İndir, Oy Gelin Oy Damat Müzik İndir Dinle

Damat Türküsünü Istiyorum

damat türküsünü istiyorum

Rastak’tan Horasan Türküsüne Minyatürlü Müzik Videosu

İranlı müzik grubu Rastak, geçtiğimiz yıl Nisan ayında çıkardığı Dance with Rastak albümünde Horasan türküsü Şah Damat (Shadoomad)’ı yorumladı. Grubun bu parça için geçtiğimiz ay yayınladığı müzik videosu ise en az bu parça kadar ses getirdi. Bu büyüleyici video, minyatür estetiğiyle yaratılmış fantastik bir animasyon. Karakterler, geleneksel unsurlar, müzikle uyum ve bazı bölümlerde (örneğin ) görüntülerin hipnotik desenlere dönüşmesi başa sarıp sarıp yeniden izlenesi bir videonun ortaya çıkmasını sağlamış.

Bu bir aşk hikayesi

Rastak’la yeni tanışanlar için biraz gruptan bahsedeyim. Rastak, yılında deneysel bir müzik grubu olarak kurulmuş İranlı bir çağdaş halk müziği topluluğu. Fars diline, İran kültürüne ve tarihine ağırlık vererek geleneksel enstrümanları ve formları çağdaş ritimlerle birleştiriyorlar. Fars halk müziği konusunda hem akademik hem de uygulamalı olarak kapsamlı araştırmalar yapmışlar. Son yirmi yıldır İran folklorunun ve çeşitli kültürlerin sesine odaklanmışlar. Genellikle halk müziklerini toplayarak, kaydederek ve yeniden çok sesli olarak yorumlayarak ilerliyorlar. Grubun ismini Google’ladığınızda, ülkemizde İran’ın Kardeş Türküler’i olarak nitelendirildiklerini görüyorsunuz.

Rastak YouTube paylaşımında parçayla ilgili şu açıklamaları yapmış: “Halk müziğinde şiir ve müzik çok iç içedir ve tüm kompozisyonu dikkat çekici bir şekilde gerçeküstü kılmaktadır. Shadoomad (Şah Damat) bir aşk hikayesidir. Bu şarkı, Horasan halkının kültüründeki düğün ritüelinin güzelliklerini anlatıyor. Bu şarkıyı farklı bir aranjmanla yeniden yaratmaya çalıştık. Kuzey Horasan&#;da düğün törenleri farklı şekilde yapılır. Bu törenlerde damat ata biner ve arkadaşları onunla yarışır. Bu sırada köy halkı gelinin evine gider. Gelin gelinlik ve duvak giyer. Tören sonunda gelin damadın evine ayağını soktuğunda damat nar, elma ve şekerleri alır ve misafirlere fırlatır. Ve bu sembolik hareketle onlara teşekkür ederek kendisini gelinle yalnız bırakmalarını ister. Nar, İran&#;da farklı kültürlerde bolluğun, bereketin ve ölümsüzlüğün simgesidir.”