petekler ne kadar sürede ısınır / Kalorifer Petekleri Isınmıyor - Tesisat Çözümleri

Petekler Ne Kadar Sürede Isınır

petekler ne kadar sürede ısınır

Yarım çay bardağı suyla petekler ısınıyor!

Birçok alanda ısıtma ve soğutma sistemleri büyük rol oynuyor. Bu alanda en büyük mesai de ev ve ofislerdeki peteklerde gerçekleşiyor. Standart teknolojiye sahip eski tip panel radyatörlerin her birinin ısınması için 6 litre suyun harcandığına dikkat çeken Enover Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Malik Çağlar, nano teknolojiyle buluşturdukları EHP teknolojili peteklerin yarım çay bardağı su harcayarak bir odayı 12 dakikada ısıtabildiğini aktarıyor.

Bir asırdır aynı teknolojinin kullanıldığı hem enerji hem de su harcamalarının yüksek olduğu standart peteklerle ısınmak problem oluyor. Eski teknolojiye sahip peteklerin üreticilere maliyetleri ile kullanıcılara sunduğu performans, verim ve tasarruf da yeterli bulunmuyor. Isıtma sistemleri sektöründe Ar-Ge bazlı teknolojik ürünlerin üretimini gerçekleştiren Enover Enerji’nin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Malik Çağlar, dünyada ilk ve tek, bilinen en hızlı, en verimli, en maliyet etkin ve en basit ısı transfer sistemini kullandıkları EHP teknolojisinin yer aldığı peteklerin ısınmak için sadece 0,12 litre su harcadığına dikkat çekiyor.

Koca Bir Ev 12 Litre Su ile Isınıyor

İş yerlerinde ve evlerde kullanılan standart peteklerin ağırlığı 30 kilogramdan fazlayken, ısınması için harcadığı su miktarı da 6 litre oluyor. Standart peteklerde aynı teknolojinin yaklaşık birkaç asırdır kullanılması da hem üretici hem de tüketici tarafından mağduriyet oluşturmaya devam ediyor. Muadil panel radyatörlerin gerçekleştirdiği aynı ısıtma işlemini, EHP’li radyatörlerle 0,12 litre su harcayarak gerçekleştirdiklerini aktaran Dr. Malik Çağlar, 10 radyatör bulunan bir evde 10 radyatörü çıkarıp yerine 10 tane EHP panel radyatör koyulduğunda, kombilerin çevireceği su miktarının litreden 12 litreye düştüğüne dikkat çekiyor. Altı litre su yerine 0,12 litre suyla ısıtmanın gerçekleşmesiyle korozyon riskinin de azaldığını belirten Çağlar, EHP teknolojisi sayesinde peteklerde yıllık bakım, onarım gerekmediğini, kullanılan su miktarının büyük oranda azaldığını, panel radyatörün tamamen ısınıp homojen hale gelme süresinin de 2 dakikaya düştüğünün altını çiziyor.

Bir Odayı 12 Dakikada Isıtabiliyorsunuz

Gerçek yaşam konforu için gerekli oda sıcaklığı olan 21 derece için zaman ve para sorununa çözüm getiren Enover Enerji, çeşitli geometrik şekillerde çalışabilen ve üç fazlı tek ısı transfer sistemi olan EHP teknolojisi ile daha hızlı, daha verimli ve ekonomik ısınmayı mümkün kılıyor. Standart peteklerin 45 dakika gibi uzun bir sürede eriştiği 21 derecelik oda sıcaklığına EHP’li peteklerle sadece 12 dakikada ulaşıldığına dikkat çeken Dr. Malik Çağlar’a göre, yüksek mühendislik içeren ve 11 yıllık Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirilen EHP teknolojisinin sağladığı tasarruf ve verimlilik ısıtma ve soğutma sektöründe oyunu değiştiriyor.

Üreticilere de Kazanç Sağlıyor

Hem üretimindeki yüksek maliyet hem de kullanıcıya yansıttığı faturalar ile yüksek verim sağlayamayan standart peteklere karşı daha hafif ve daha az su harcayarak verimliliği yüksek, tasarruflu petekler hayal olarak görülüyordu. Üretim süreçlerinde eski teknolojiyi barındıran standart peteklerin maliyetlerinin azaltılması ve performansının artırılması için yıllarca Ar-Ge çalışmalarına devam eden Enover Enerji, EHP teknolojisi ile petek üretiminde büyük bir adımı atmayı başardı. Birçok uluslararası akredite enstitü ve kuruluş tarafından tescillenen ve tamamı patentlenen EHP teknolojisinin yer aldığı peteklerinde teknolojinin gücünü kullanan Enover Enerji, peteklerin üretiminde %66’ya varan oranda ekonomik tasarrufu sağlıyor.

Enover Enerji Hakkında:

yılından beri ısıtma sistemleri sektöründe Ar-Ge bazlı teknolojik ürünlerin üretimini gerçekleştiren Enover Enerji, geliştirdiği EHP teknolojisiyle dünyada ilk ve tek, bilinen en hızlı, en verimli, en maliyet etkin ve en basit ısı transfer sistemini kullandığı ısıtma ve soğutma ürünlerini kullanıcılarla buluşturuyor. Ürün gamında; çelik panel radyatörler, elektrikli ve sulu aluminyum radyatörler, elektrikli ve sulu havlupanlar, elektrikli ısıtıcılar, ısı geri kazanım modelleri, bina, fabrika ve endüstriyel tesis ısıtma ve soğutma sistemleri ile su ısıtıcıları bulunan Enover Enerji, ısıtma ve soğutma sistemlerinde ekonomik ve çevreci enerji devrimini gerçekleştiriyor.





Yeni bir eve taşındı ailem. 2+1 yerden ısıtmalı. Alt ve üst kat boş şuan.
2 gündür kombi son derecede açık ama ev hala buz gibi. Normal mi bu durum, normalse ne zaman ısınırız?



 

yerler sıcak mı peki?

rodeocu

Alt ve üst katta oturan olmadıkça zor ısınır.

fikox

Birkaç haftada oturdu bizimki; 16 katlı yeni bina; şubatta taşındaık geçen sene ; bir kaç hane vardı.
Bina baharda ısındı

gadlemler

Peteklerin altı-üstü eşit ısınıyor mu kontrol edin. Kombi yanlış bağlanmış olabilir. Pencerelerden soğuk girişi varsa sünger bantlardan alın.

?

alt ve üst boş oldugu surece zor. hele yerden ısıtmada.

proletarier aller lander vereinigt euch

Yerden ısıtma zor ısınıyor 4 5 gün almıştı bizim evin ısınması ilk çalıştırmada. 3 gün geçip yerlerde ılıklık bile yoksa havasını aldırmak için servis çağırın. En yüksek ayarda başlamanız gerekiyor. Kısık tutarsanız ısınmıyormuş ilk çalıştırmada.

curukturpkokusu

@rodeocu, Yerin fayans olduğu yerler sıcak ama parke olan odalar buz gibi. Parken olan odalardan biri aşırı soğuk diğerleri sadece soğuk.

valarmurgulis

şu tarz ürünleri denemek iyi olabilir funduszeue.info

arkadaşımda da benzer sorun vardı her ay doğalgaz geliyordu. ısınmıyordu ev

ShadowOfMoon

Sıfır ev ise ay sürebilir. O da yerden ısıtma olduğu için. Nisan ayında da ısıtma sistemini çalıltırmanızı tavsiye edebilirim belki. Yani nisanda havalar ılıdı diye kapatmayın sistemi.

Alt üstün boş olması ile şu anda ilgili değil evin ısınmaması. Başlıkta da yazıldığı gibi evin/binanın sıfır olması ile ilgili.

sorularimicinfeykhesap

Ev yeni mi? Odalardan ayarlanan kumanda varsa aşırı soğuk odanınki kapalı olabilir. Eğer açıksa ve ısınmıyorsa havasını aldırmanız lazım.

curukturpkokusu

kombinin altındaki vanalardan bütün odalara giden hatları açtınız değil mi?

kibritsuyu

Alt üst boşsa ve duvarlar taban ve tavanda işi yalıtımı yoksa o ev ısınmaz. Üzülerek ama böyle. Bende bir sene dondurucu sogukta böyle bir evde kaldım kombi 80 derecede bile evi isitmiyordu

grid

Binanın sıfır olması yüzünden diye iddia edenler olmuş. Sadece gülüyorum. Bina sıfır da olsa bin yıldır hiç ısıtılmamış da olsa tüm katlar ısıtıldığında bir günde ısınır. Hele bir de yalıtımı varsa daha da iyi. Yok bina sıfırmış nisana kadar ısınmazmış haha. Millet salak midir nedir

grid

Yalıtımı iyi, tüm odaları güney cepheye bakan sıfır binaya geçen ay taşındım. (2+1)İlk bir hafta 60 derecede yaktım. Böyle yaktığım 10 günlük fatura tl geldi. Sonra arası yaktım doğalgazı.Güneş alıyorsa ve yalıtım varsa pek problem olmuyor. Gerçi sonraki fatura gelmedi ama.

coca cola

bir arkadaş dalgasını geçmiş. ben de ilk duyduğumda inanmamıştım ama büyükler hep "yeni bina ilk sene ısınmaz" derler. inanmamıştım, ama sıfır binaya giren arkadaşlardan da böyle şikayetler duydum zamanla. aradan bir yaz geçmesi, binanın duvarlarının tamamen ısıyı emmesi gerekiyor. sonrasında ısıtınca daha rahat ediyorsunuz. çevrenizdekilere bu durumu sorun derim.

ev eski de, yeni de olsa, komşular yokken ısınma zor. ama mesela benim ev eski, komşular doğalgaz yakmıyor. küçük bir odaya yatıp kalkıyorlar kışın, benim de zemin çok soğuk oluyor. yakan komşu önemli.

lovemyself

Termodinamik dersi almadım ama imalatın içinden biri olarak ben de bu yeni ev ısınmaz efsanesi nereden çıktı anlamıyorum, @grid +1

Aynı tayfa uzun yıllar "abi sıfır aracı alınca otobana çıkıp sonuna kadar basman lazım, hatta bi kere son gaz Ankara'ya git gel, yoksa motor sağır kalır" tayfanın torunları sanırım :)

Kimseyi kırmadan şakamızı yaptıysak soruya olan cevabıma geleyim;

Kombi yanıyor ve kolektörlerin hepsi açıksa tüm odalara sıcak su ulaşmalı ve tüm odaların yeri bir iki saat içinde sıcacık olmalı.

Isınmayan oda zemini varsa kolektör kapalı olabilir, kolektör arızalı olabilir, sistemde hava olabilir.

Montajı yapan firmayı ya da binayı üreten firmayı arayın gelip kontrol etsinler.

Tüm odaların zemini ısınmaya başladıysa ve ev yine de istediğiniz kadar ısınmıyorsa, yanlış kaloride kombi seçimi, kısa ya da gereksiz uzun tutulan yerden ısıtma tesisatı sıkıntısı olabilir.

Ev sıfır olduğu için mantolama kesin vardır ona değinmiyorum bile.

Yerden ısıtmanın petekli sisteme göre evi geç ısıtması doğrudur, ama geç de soğur. Bu geçten kasıt bir gün bile değildir, petekli sistem 4 saatte ısıtıyorsa yerden ısıtma 8 saatte ısıtır mesela (saatleri tamamen salladım)

Edit: Alt katın boş ve soğuk olması elbette ısınmanıza etki edecektir, ama performans olarak değil de biraz fazla yakıt tüketimi olarak etki edecektir.

Camları kapalı bir ev ise çok önemli değil.

John Bloor

1

Kombi Çalışıyor Petekler Isınmıyor

Kombi çalışıyor petekler ısınmıyorsa bu durum bir kaç farklı sorundan kaynaklanabilmektedir. Bu sorunlardan biri yüzünden kombi çalışıyor petekler ısınmıyor olabileceği gibi birden fazla sorun da aynı anda meydana gelebilmektedir.

dekoratif radyatör
panel radyatör

Kombi çalışıyor petekleri ısıtmıyorsabu sorun birkaç farklı noktadan kaynaklanıyor olabilir;
  • Doğalgazdan kaynaklı sorun,
  • Kombi basıncından kaynaklı sorun,
  • Kombi filtresinden kaynaklanan sorun,
  • Peteklerden kaynaklanan sorun,
  • Kalorifer borularından kaynaklı sorun

Olmak üzere 5 farklı sorundan dolayı kombi çalıştığı halde petekleri ısıtmıyor olabilir. Bu sorunları tek tek ele alalım.

Doğalgazdan Dolayı Kombi Çalışıyor Petekler Isınmıyor

Bilindiği gibi kombiler doğalgaz ve elektrik birleşimi ile çalışan cihazlardır. Elektrik veya doğalgazdan biri eksik olursa kombi çalışmaz. Elektrik ile ilgili bir sorun olması durumunda, kombi gösterge paneli kapanır ve elektrik olmadığını rahatlıkla anlarız.

Doğalgaz kesintisi durumunda ise gösterge paneline bakılmazsa, kombinin çalıştığını sanabilirsiniz. Oysa gösterge panelinde bir ikaz göstergesi çıkar, dikkat edilmezse kombinin çalıştığı sanılır. Bu gibi durumlarda gösterge paneline dikkatli bakılmalıdır. Doğalgaz ikaz işareti varsa, doğalgaz vanasının açık olduğundan emin olunuz. Doğalgaz vanasını açtıktan sonra sorununuz çözülecektir. Bazı kombi markalarında, gaz vanasını açtıktan sonra kombiyi yeniden başlatmanız gerekebilir.

Kombi Basıncından Dolayı Kombi Çalışıyor Petekler Isınmıyor

Kombiler, kalorifer sistemi içindeki suyun ısınarak peteklere iletilmesi ile çalışır. Bu işlem kombi açık olduğu sürece devam eder.

Kalorifer sisteminin içinde bulunan suyun basıncı belli bir seviyenin altına düşmemelidir. Düşmesi durumunda kombi pompası gereksiz yere enerji harcar. Ancak kombi firmaları, kombi pompasının gereksiz yere çalışmasını engellemek için güvenlik önlemi almışlardır. Kombi basıncı belli bir seviyenin altına düşerse, kombi çalışmayı durdurur. Bu güvenlik tedbiri standart olarak bütün kombilerde bulunmaktadır.

kombiye su nasıl verilir
kombiye su nasıl verilir

Kombi çalışıyor petekler ısınmıyorsa kombi basıncını kontrol etmelisiniz. Çünkü kombi basıncı düştüğü zaman kombi gösterge paneline bakmadığınız sürece fark edemezsiniz ve kombi çalıştığı halde petekler ısınmıyor sanırsınız.

Kombilerin altında, su takviye vanası bulunmaktadır. Su takviye vanasını saat yönünün tersine çevirerek kombi basıncını 1,5 bar seviyelerine getirebilirsiniz. Kombi basıncını uygun değerlere getirdikten sonra kombiyi tekrar çalıştırmanız gerekebilir. Böylece petekler ısınmaya başlar.

Kombi basıncı dışında, kombi termostatından kaynaklı bir sorunda söz konusu olabilir. Kombi termostatı derecesi düşükse petekler ısınmaz. Bunun için kombi termostat derecesini yükseltmelisiniz.

Kombi Filtresinden Dolayı Kombi Çalışıyor Petekler Isınmıyor

Kombilerin altında kombi filtreleri bulunmaktadır. Filtrelerin görevi; dönüş suyunun kombi içine yabancı cisimleri taşımasını engellemektir. Böylece kombiyi olası arızalardan korumaktadır.

Kombi filtresi uzun süre kontrol edilmezse yabancı cisimler birikip, suyun kombiye giriş kısmını tıkarlar. Tıkanıklık yüzünden suyun dolaşımı durur ve peteklerin ısınması mümkün olmaz. Siz kombi çalışıyor petekler ısınmıyor sanırsınız ancak suyun dolaşımı durmuştur bu yüzden petekler ısınmaz.

kombi filtresi
kombi filtresi

Kombi filtresinin çıkarılıp temizlenmesi gerekmektedir. Ancak kombi filtresini çıkarırsanız kombi içindeki su dışarı çıkacaktır. Öncelikle kalorifer tesisatı içindeki suyu boşaltmalısınız. Bunun için; bazı tesisat sistemlerinde banyoda veya balkonda su tahliye musluğu bulunur. Musluğu açarak kalorifer tesisatı içindeki suyu boşaltabilirsiniz. Su tahliye musluğu yoksa herhangi bir peteğin alt kısmında bulunan pürjör vanasını açarak suyu boşaltabilirsiniz.

Kombinin altıda kolektör varsa, suyu boşaltmanıza gerek yoktur. Kolektörün, su giriş çıkış vanalarını kapatarak filtreyi çıkarabilirsiniz. Kombi filtresini diş fırçası yardımı ile çeşme önünde yıkayınız. Kesinlikle deterjan kullanmayınız.

Kombi filtresini temizledikten sonra, yerine takınız ve kombi suyunu boşaltmışsanız, kombi altında bulunan su takviye vanasını açarak, kombiye su ilave ediniz. Kombi bar göstergesini kontrol ederek 1,5 bar seviyesine gelinceye kadar su takviye vanasını kapatmayınız. 1,5 bar seviyesine geldikten sonra musluğu kapatabilirsiniz. Bu işlemleri yaparak peteklerin ısınmasını sağlayabilirsiniz.

Peteklerden Dolayı Kombi Çalışıyor Petekler Isınmıyor

Peteklerden kaynaklanan sorunlarda ilk bakılması gereken peteklerin vanalarıdır. Petek vanalarının açık olduğundan emin olmalısınız. Hem giriş hem çıkış vanalarını kontrol ediniz.

Petek içinde dolaşan su, zamanla peteğin içinde tortu birikmesine sebep olur. Tortular dibe çöker. Bazen petek içinde, su çıkış kısmını tıkar. Tıkama meydana geldikten sonra petek ısınmaz.

Petek içindeki tortuların temizlenmesi için petek temizliği yaptırmanız gerekir. Firmamız profesyonel olarak petek temizliği hizmeti vermektedir. Ayrıca petek temizliği yapıldığı sırada (Alüminyum petekler hariç) petekler sökülmez, evinizde hiçbir tadilat çalışması yapılmaz.

Kalorifer Borularından Dolayı Kombi Çalışıyor Petekler Isınmıyor

Kalorifer tesisatının içindeki su zamanla peteklerin içinde tortu birikmesine sebep olduğunu belirtmiştik. Petek içindeki tortuların bir kısmı kalorifer borularının tıkanmasına da sebep olmaktadır. Tortu dışında sudaki kireçlenme de kalorifer borularını tıkayabilmektedir. Tıkanan kısım üzerinde ne kadar petek varsa bu olumsuz durumdan etkilenir ve ısınmaz. Kalorifer borularındaki tıkanıklık, kombinin hemen çıkış kısmında meydana gelmişse, daire içindeki bütün petekleri etkiler ve ısınmaz.

Kalorifer borularında meydana gelen tıkanıklıkları petek temizliği yaptırarak giderebilirsiniz. Petek temizliği sadece tıkanıklıkları açmakla kalmaz, sisteminizin korunmasına da yardımcı olur. Ayrıca kullanılan kimyasal ilaç sayesinde, kalorifer borularında meydana gelen kılcal çatlakların tamiri de mümkün olur.

Firmamız profesyonel olarak hizmet vermektedir. Arayıp servis kaydı oluşturduğunuzda en geç 2 saat içinde adresinize gelmekteyiz.

Petek temizliği
boru tıkanıklığı
Petek temizliği

Petek Temizliğinin Faydaları

Petek temizliği, 2 yılda bir yapılması gereken bakım çalışmasıdır.

  • Petek temizliği yaptırarak, kombinizin ömrünü uzatmış olursunuz. Sistem içindeki yabancı cisimler temizlendiği için kombi pompası, suyu daha rahat pompalar ve pompa daha az yıpranmış olur.
  • Petek temizliği sayesinde, peteklerin içindeki yabancı cisimler temizlendiği için daha az enerji ile yüksek verim elde edilir.
  • Petek temizliği kalorifer borularındaki yabancı cisimleri temizlemekle kalmaz aynı zamanda borularda meydana gelmiş olan çatlakları da onarmış olur. İlerde olası su kaçakları da önlenmiş olur.
  • Petek temizliği yapıldıktan sonra kombi filtresi de temizlenir. Böylece kombi filtresinin dolarak suyun akışını engellemesi önlenmiş olur.
  • Kombi tesisatının içindeki su değiştirilmiş olur ve suyun kireçlenmesi engellenir.
  • Petek temizliği sırasında kullanılan koruyucu kimyasal sayesinde, kombi eşanjöründe meydana gelen kireçlenme temizlenmiş olur.
  • Petek temizliğinin bir diğer faydası da şüphesiz peteklerinizin ömrünü uzatmasıdır.

Petek temizliğini ihmal etmeyin. Firmamız en uygun fiyatlarla en kaliteli hizmeti sizlere sunmaktadır. Firmamızı arayarak hemen bir servis kaydı oluşturabilirsiniz. 35 servis aracına sahip firmamız, İstanbul’un tüm ilçelerine fiyat farkı almaksızın hizmet vermektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası