estrofem nedir nasil kullanilir / Estrofem Ne İçin Kullanılır? Yan Etkileri Neler? -Op. Dr. İsmet Yıldırım

Estrofem Nedir Nasil Kullanilir

estrofem nedir nasil kullanilir

ESTROFEM 2 mg 28 tablet Nedir ve Ne İçin Kullanılır

2.ESTROFEM nedir ve ne için kullanılır?

Estrofem bir Hormon Replasman (yerine koyma) Tedavisidir (HRT). Dişi cinsiyet hormonu östradiol içerir. Estrofem, özellikle rahmi alınmış (histerektomi olmuş) ve bu nedenle kombine östrojen/progestagen tedavisine ihtiyaç duymayan kadınlarda, menopoz sonrasında kullanılır.

Estrofem, menopoz sonrası ortaya çıkan semptomların azaltılması için kullanılır.

Menopoz sırasında, kadın vücudunda üretilen östrojen miktarı düşer. Bu durum yüz, boyun ve göğüs sıcaklığı (sıcak basmaları) gibi semptomlara neden olabilir. Estrofem, bu gibi menopoz sonrası semptomları azaltır. Estrofem yalnızca, semptomlarınız (menopoz sonrası ortaya çıkan sıcak basmaları gibi belirtiler) günlük yaşamınızı ciddi şekilde engelliyorsa reçete edilmelidir.

65 yaş üzerindeki kadınların tedavisinde deneyimler sınırlıdır.

Depresyonu AnlamakDepresyonu Anlamak  Depresyon farklı kişileri farklı biçimlerde etkiler. Duygusal veya fiziksel olmak üzere geniş alanda belirtilere sebep olabilir.Depresyona neler sebep olur?
HIV ve AidsHIV ve Aids  HIV, Human Immunodeficiency Virus’dür (İnsanlarda Bağışıklık Sistemini Bozan Virüsdür). Bu virüs AIDS hastalığına sebep olur.

Tüp Bebek Tedavisinde Estrofem Kullanımı

Tüp bebek tedavisinde çok sık kullanılan estrofem, kadınların sıkça merak ettiği ilaçlardan biridir. Kadınların aklını kurcalayan sorulardan bazıları; estrofem ne işe yarar, nasıl kullanılır ve neden tüp bebek tedavisinde kullanılır? Estrofem ilacı; hamile kalınmasına ve embriyonun rahimde yer tutmasına yardım eden ve sadece doktorunuz önerirse kullanmanız gereken bir ilaçtır.

Tüp bebek tedavisindeki başarı oranınızı hesaplama aracımızdan hesaplayabilirsiniz.
https://www.bulenttiras.com/tup-bebek-basari-orani-hesaplama

Östrojen ve progesteron gibi temel östrojen hormonları, birinci ve ikinci trimester döneminde (3. ve 9. ay arasında) hayati bir önem tutar. Bu iki hormon, fetüs gelişimi ve genel gebelik belirtilerini tetiklemeye yönelik çalışır. Hem yumurtalık (over) tarafından üretilen hem de daha sonra plasenta sayesinde üretilen östrojen, rahimin şeklinin gelişmesine ve embriyoyu taşımasına yardımcı olur, bebeğiniz içindeyken rahmin korunmasına yardımcı olur, kan dolaşımını hızlandırır, diğer gerekli ve önemli hormonların üretimini tetikleyip düzenler.

Genel olarak estrofem; hamile kalmayı ve embriyonun rahme tutunmasını kolaylaştırıyor. Anne olmak isteyen kadınlar; estrofemin adet gecikmesine neden olup olmadığını ve genel olarak bebeğe zarar verip vermediğini merak edebiliyor.

Tüp bebek ile ilgili sorularınızı

https://www.bulenttiras.com/tup-bebek

sayfamızın altında bulunan doktora sor bölümünden yazarsanız 24 saat içerisinde cevaplanacaktır.

Estrofem İlacı Tüp Bebek Tedavisinde Neden Kullanılır?

Estrofem, gebelik oluşumunu desteklemek için kullanılır. Genellikle embriyonun rahim içerisinde tutunmasını kolaylaştırıyor. Tüp bebek tedavisi dışında ise, çoğunlukla erkenmenopoza ve genel menopozabağlı sıkça görülen semptomlar olan; uyku bozukluğu, ateş basması, değişken ruh hali gibi östrojen hormonun azalmasına bağlı belirtileri ve yine östrojen eksilmelerinin yol açtığı kemik erimelerinin önlenmesinde kullanılır. Estradiol bir hormondur ve bir kadının üreme dönemi boyunca üretilen en önemli hormon olarak baul edilir. Üreme ve cinsel yeterlilik için gereklidir, buna ekstra olarak diğer organların ve yetilerin sağlığını da olumlu olarak etkiler. Estrofem ilacı ise, yumurtalıklar ve hamilelik sırasında plasenta tarafından üretilen bu seks hormonunu takviye eder.

Estrofem ilacı, su ile ağızdan olarak her gün 1 tablet şeklinde ara vermeden düzenli şekilde kullanılmalıdır. Histerektomi yapılmış (rahmi alınmış) kadınlarda ya da menopoz sürecinden geçen veya geçmiş kadınlarda; herhangi bir tedavi başlatıldığında da kullanılabilir. Eğer kişi regl kanaması sırasında estrofem tedavisi görmek isterse; kanamanın 5. günü ilaç kullanmaya başlayabilir. Bu kişilerde kullanım amacı; östrojen eksikliğinin yol açtığı semptomları gidermektir. Kemikteki mineral eksikliğinin engellenmesi için gerekli dozu doktor ayarlayacaktır. Eğer doz yetmezse, doktor yapılan incelemeler ve testler sonucunda dozu artırmaya gerek görebilir.

Tüp Bebek Tedavisinde Kullanılan Estrofem Hangi Koşullarda Kullanılabilir?

  • Yumurtalardaki İç Salgı Arızaları
  • “Yaşam Değişikliği” işaretleri
  • Menopoz sonrası osteoporozun (kemik erimesi) önlenmesi
  • Yumurtalıkların aldırılmasından sonra düşen östrojen seviyeleri
  • Metastatik prostat kanseri
  • Primer yumurtalık yetmezliği
  • İleri prostat kanseri şekli
  • Vulva dokularının tahribi
  • Vajinal enfeksiyona bağlı hormonal durumlar
  • Menopoz öncesi kemik yoğunluğunun azalması
  • Postmenopozal üretral atrofi

Estrofem İlacının Vücutta Yaptıkları ve Rolü

Menstruasyon Sırasında Estrofem Kullanımı:

Estradiol, bir kadının yumurtalıklarındaki yumurtaları koruması için son derece gereklidir. Adet dönemi esnasında; yumurtalıklar üzerinden östrojen salgılanmasını sağlar ve luteinizan hormondaki artışı ve yumurtlamaya neden olan birtakım hormonal etkileri tetikler. Adet döngüsünün bu aşamasına; foliküler aşama denir. Yumurtlamadan (ovulasyondan) sonra, luteal aşama gerçekleşirken; estradiol hormonu, embriyonun rahim içine yerleşmesi için rahim astarını hazırlamalıdır bunun için de progesteron hormonu ile birlikte çalışır.

Hamilelik Sırasında Estrofem Kullanımı:

Gebelik sırasında estradiol hormonu düzeyi yükselir bunun nedeni bir taraftan da plasenta tarafından üretilmesidir. Estradiol gebeliğin devamı bakımından da kritik rol oynadığı için, araştırmalar hamile kalmaya çalışırken; östrojen yanında estrofem kullanımı da devam etmelidir.

Kadın Üreme Hormonlarının Büyümesi:

Kadınlarda estrofem kullanımı; özellikle vajina, fallop tüpleri, yumurtalık kanalları, rahim içi zarı ve rahim ağzı bezleri gibi üreme organları için büyüme hormonu olarak iş görür ve bu bölgelerin büyümesini destekler. Ayrıca estrofem; rahim içi kasları ve rahim duvarının genişlemesini artırır. Tüm bunların yanı sıra; yumurtalıklarda yumurtaları tutmaya yardım eder ve yumurtlamayı oluşturan bir takım aşamaları destekler.

Ergenlikte Cinselliğin ve Cinsel Organların Gelişimi:

Ergenlik döneminde vücutta oluşan değişimler estradiol (estrofem) tarafından yönetilir. Bu hormonal değişimler ergenlik döneminde artmaya başlar ve menopozdan sonra daha az üretilir. Estradiol hormonu; meme gelişimi, vücut şeklinin gelişmesi ve değişmesi, derideki değişimler ve kadınlarda genel olarak görülen yağ dağılımını ve vücut tipini düzenlemek için gereklidir. Erkeklerde estradiol hormonu, testis hücreleri tarafından üretilmektedir.

Kemik Sağlığı İçin Estrofem Kullanımı:

Düzenli olarak kemik büyümesini destekler ve kemiklerin yanı sıra eklemlerin sağlığını korumak için çalışır. Estrofem tüm bunlar için hayati önem taşır. Estradiol aynı zamanda kemik yapısı ve osteopeni hastalığı üzerinde de yaptırımcı bir etkiye sahiptir. Osteoporoz (kemik erimesi); estradiol seviyeleri düşerse ortaya çıkar. Estradiol hormonu eksik olan kadınlarda menopoz sonrası kemik kaybı çoğalabilir.

Hamilelik Döneminde Estrofem Kullananlar İçin:

Estradiol hormonu içeren estrofem ilacının gebelik sırasında kullanımı sakıncalıdır. Estradiol hormonunun; memeden anne sütüne geçmesi ve bebeğe ulaşması hususunda sınırlı bilgiler mevcuttur. Yanı sıra pediatristler genel olarak; estradiol hormonunun emzirme ile genellikle uyumlu olduğunu düşünmektedir.

Category: Tüp Bebek28 Comments

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır