yaz kur an kursu katılım belgesi örneği / TEK BİR GETİR - Yaz Kuran Kursları Uygulama Esasları Belli Oldu

Yaz Kur An Kursu Katılım Belgesi Örneği

yaz kur an kursu katılım belgesi örneği

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

(1) Bu Yönetmeliğin amacı; Kur’an eğitim ve öğretimine yönelik kursların, Kur’an kursu yurt ve pansiyonlarının açılış ve çalışmaları, kurslarda verilen eğitim-öğretim hizmetleri ile bunların yönetim ve denetim esaslarını belirlemektir.

Kapsam

(1) Bu Yönetmelik, Kur’an eğitim ve öğretimine yönelik kursların, Kur’an kursu yurt ve pansiyonları ile buralarda yürütülen hizmetleri, hizmetten yararlananları, öğrencileri ve görev yapan personeli kapsar.

Dayanak

(1) Bu Yönetmelik, 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanuna dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

(1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Başkanlık: Diyanet İşleri Başkanlığını,

b) Camilerde Kur’an öğretimi kursu: Arzu eden vatandaşlara Kur’an-ı Kerim ve anlamı ile gerekli dini bilgileri özel programı çerçevesinde öğretmek üzere camilerde veya uygun görülen yerlerde açılan kursları,

c) e-Eğitim: Elektronik ortamda yürütülen eğitim ve öğretimi,

ç) Geçici öğretici: Kur’an kursu vekil öğreticiliğinde aranan şartları haiz olmaları kaydıyla, üzerinde resmi görevi bulunan veya bulunmayanlardan ücret karşılığı ders vermek üzere görevlendirilenleri,

d) Hafızlık belgesi: Başkanlıkça yapılan hafızlık tespit sınavlarında başarılı olanlara verilen belgeyi,

e) Kur’an kursu: Kur’an-ı Kerim okumak, anlamını öğrenmek, hafızlık yapmak ve din eğitimi almak isteyen vatandaşlara verilen eğitim ve eğitim yerini,

f) Öğretici: Kadrolu, sözleşmeli, vekil ve geçici Kur’an kursu öğreticisini,

g) Öğreticiler Kurulu: Müftülük bünyesinde Kur’an kursu öğreticilerinden oluşan kurulu,

ğ) Vekil öğretici: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86’ncı maddesinde ve Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ilgili maddesinde aranan şartları haiz olmak kaydıyla açıktan vekil olarak atananları,

h) Yaz Kur’an kursu: Yaz aylarında açılan Kur’an kurslarını,

ı) Yaygın din eğitimi kursu: Başkanlıkça, arzu eden vatandaşlara Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun olarak yüzünden okumayı öğretmek, ibadetler için gerekli sure, ayet ve duaları ezberletmek, hafızlık yaptırmak ve İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esasları hakkında bilgiler vermek için açılan kurslarda yapılan eğitimi,

ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler

Kur’an kursunun yönetimi

(1) Kur’an kurslarındaki kurs yöneticisi, müftünün teklifi ve mülki amirin onayı ile belirlenir.

(2) Kurs yöneticisinin nitelikleri ile öğretici, nöbetçi öğretici ve diğer personelin görevleri Başkanlığın internet adresinde yayımlanacak bir yönerge ile belirlenir.

Haftalık çalışma süresi

(1) Öğretici, haftalık çalışma süresi bakımından 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 99 uncu maddesinde belirtilen hükümlere tabidir.

Vekil veya geçici öğretici görevlendirme

(1) Kur’an kurslarında öğretici ihtiyacının kadrolu veya sözleşmeli öğreticilerle karşılanması esastır. Bu ihtiyacın kadrolu veya sözleşmeli öğreticilerle karşılanamaması halinde vekil veya geçici öğretici görevlendirilebilir.

Görevlendirme

(1) Öğrencisi kalmayan kursların öğreticileri, öğretici ihtiyacı olan başka Kur’an kursları ile diğer din hizmetlerinde müftülükçe görevlendirilir.

Öğretici izinleri

(1) Öğreticilerin yıllık izinlerini, kurslarda eğitim-öğretime ara verildiği tarihlerde kullanmaları esastır. Ancak öğreticiler yaz Kur’an kurslarında da eğitimi aksatmayacak şekilde izin kullanabilirler. Hafızlık eğitiminde görevli öğreticiler ise müftünün uygun gördüğü zamanlarda izin kullanırlar.

Ek ders ücretleri

(1) Başkanlıkça düzenlenen yaygın din eğitimi kurslarında görevlendirilenlerin ders ve ek ders ücretleri, ilgili mali mevzuat hükümlerine göre ödenir.

Eğitim takvimi

(1) Kursların eğitim takvimi; öğretim programları ve illerin özellikleri dikkate alınarak Başkanlıkça belirlenir.

(2) Kur’an kurslarında ihtiyaca ve talebe bağlı olarak hafta sonu ve mesai saatleri dışında da eğitim yapılabilir.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Kur’an Kurslarının Açılışı ve Faaliyetleri

Kur’an kursunun açılışı

(1) Kur’an kursları, il, ilçe, belde ve köylerde ilgili il müftülüğünün teklifi ve Başkanlığın onayıyla eğitim-öğretime açılırlar.

(2) Kur’an kursları öğrenci sayısı, verilecek eğitimin ve öğretimin niteliği ile kullanılacak  binanın fiziki koşulları gibi ölçütler dikkate alınarak A grubu, B grubu, C grubu ve D grubu olarak tasnif edilirler. Tasnife ilişkin usul ve esaslar ile kurs binalarına ilişkin teknik şartlar Başkanlığın internet adresinde yayımlanacak yönerge ile belirlenir.

(3) Çeşitli nedenlerle Kur’an kurslarına gelemeyen veya bu hizmetlerden yararlanamayan vatandaşlarımız için uygun görülen yerlerde müftülüğün teklifi, mülki amirin onayı ile Kur’an eğitim ve öğretim kursu düzenlenebilir.

Kur’an kurslarının faaliyetleri

(1) Kur’an kurslarında aşağıdaki faaliyetler gerçekleştirilir;

a) Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun olarak yüzünden okumayı öğretmek,

b) Tecvid, tashih-i huruf ve talim gibi Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun ve güzel okumayı sağlayıcı bilgileri uygulamalı olarak öğretmek,

c) İbadetler için gerekli sûre, âyet ve duâları ezberletmek ve anlamlarını öğretmek,

ç) Hafızlık yaptırmak,

d) Kur’an-ı Kerim’in anlaşılmasını sağlamak,

e) İslâm Dininin inanç, ibadet ve ahlâk esasları ile Hz. Peygamberin hayatı ve örnek ahlâkı hakkında bilgiler vermek,

f) Dini içerikli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlemek.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Eğitim ve Öğretim

Kur’an Eğitim ve Öğretimi Kurulu ve görevleri

(1) Kur’an Eğitim ve Öğretimi Kurulu; Diyanet İşleri Başkanının veya eğitimden sorumlu Başkan Yardımcısının başkanlığında, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü, Dini Yayınlar Genel Müdürü, Din İşleri Yüksek Kurulu’ndan bir üye, Hukuk Müşaviri, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu’ndan bir üye, Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı ve Program Geliştirme Daire Başkanından oluşur. Kurulun sekreterya görevi Program Geliştirme Daire Başkanlığınca yürütülür. Kurul çoğunlukla toplanır ve kararlarını çoğunlukla alır. Eşitlik halinde kurul başkanının tarafı çoğunluk sayılır. Kurul kararları Başkan onayı ile yürürlüğe girer.

(2) Kurul her yıl Eylül ayında ve ayrıca Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün önerisi üzerine Başkanlığın uygun göreceği tarihlerde toplanır. İhtiyaç duyulması halinde, Başkanlık personelinden veya dışarıdan gerekli görülenler toplantılara çağrılabilir.

(3) Kur’an Eğitim ve Öğretimi Kurulunun görevleri şunlardır:

a) Taslak hazırlanan eğitim ve öğretim programları, ders kitapları, yardımcı kitaplar ve öğretici kılavuz kitaplarını incelemek ve uygulanmasını sağlamak,

b) Eğitim ve öğretimi geliştirme, değerlendirme ile ilgili görev ve hizmetleri yürütmek,

c) Yaygın din eğitiminde uygulanan programlara göre ders veya yardımcı ders kitapları ile materyal hazırlamak, hazırlatmak veya satın almak,

ç) Diğer kamu kurum ve kuruluşları ile kişilerce hazırlanan ders materyallerini inceleyerek bunların uygulanmasına karar vermek.

Programlar ve materyaller

(1) Kur’an eğitim ve öğretiminde Başkanlıkça hazırlanan eğitim ve öğretim programları uygulanır. Bu eğitimlerde Başkanlıkça hazırlanan ders kitapları kullanılır ve uygun görülen ders materyalleri de takip edilir.

(2) Bu hizmetlerde e-eğitim de kullanılabilir.

Kursa kayıt işlemleri

(1) Kur’an kurslarına kayıtlar, uygulanan eğitim-öğretim programlarına göre Başkanlıkça belirlenecek esaslara ve sürelere uygun olarak yapılır.

(2) Kursa müracaatlar, elektronik ortamda yapılır. Kursa kayıt olacaklarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartı aranır. Yabancı uyruklu olanlar ise, Dışişleri Bakanlığının görüşü alındıktan sonra, Başkanlığın izni ile kursa kaydedilebilirler. Ancak Türkiye’de oturum veya eğitim izni alanlar doğrudan kayıt yaptırabilirler.

Değişik fıkra: Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (R.G.-08/07/2019/30825/1) m.1

Sınıf mevcudu

(1) Kurslarda sınıf mevcudunun; yüzünden okuyanlar için 12, hafızlığa çalışanlar için ise 8 öğrenci olması esastır. Ancak kurslarda öğrenci sayısının yüzünden okuyanlar için 10’un, hafızlığa çalışanlar için 5’in altına düşmesi halinde müftünün teklifi ve mülki amirin onayı ile ilgili dönemde eğitim-öğretime devam edilir. Bu durumda görev yapan öğreticiler, aylık karşılığı derse girerler ve kendilerine ek ders ücreti tahakkuk ettirilmez.

(2) Ayrı bir eğitim metodu uygulanmak durumunda olunan engellilere yönelik oluşturulacak sınıflarda sınıf mevcudu için aranan öğrenci sayıları dikkate alınmaz.

Tatil

(1) Kurslarda, resmi bayramlarda eğitim-öğretime ara verilir. Ancak hafızlık eğitimi ile ilgili çalışmalara, hafta sonu ve tatil günlerinde de devam edilebilir.

Kurslarda disiplin

(1) Belirlenen kurallara uymayan, kursun düzen ve disiplinini bozanlar için yapılacak işlemler yönerge ile belirlenir.

BEŞİNCİ BÖLÜM

Hafızlık Eğitimi, Komisyonlar, Sınavlar ve Belge İşlemleri

Hafızlık takip komisyonu

(1) Hafızlık eğitim süreçlerini takip etmek ve değerlendirmek üzere il ve ilçe müftülüklerinde hafızlık takip komisyonu kurulur. Komisyon, müftünün teklifi ve mülki amirin onayı ile ikisi hafız en az üç kişiden oluşur. Komisyona müftü veya görevlendireceği personel başkanlık eder.

Hafızlık yapacakların seçimi

(1) Hafızlık eğitimi için öğrenci seçimi ve hafızlık eğitim süresi, Hafızlık Eğitim Programı esaslarına göre belirlenir.

Hafızlık tespit sınavı

(1) Hafızlık tespit sınavı; Kur’an kurslarında veya kendi imkânları ile hafızlıklarını tamamlayanların tespiti amacıyla başta Başkanlığa bağlı eğitim merkezleri olmak üzere uygun görülen yerlerde ve tarihlerde Başkanlıkça sözlü olarak yapılır.

Hafızlık tespit komisyonu

(1) Hafızlık tespit sınavı komisyonları, ikisi hafız en az üç kişiden oluşur ve bunlar Başkanlıkça belirlenir.

Değerlendirme ve belge işlemleri

(1) Hafızlık eğitimi dışındaki kurslarda değerlendirme sınavı isteğe bağlı olarak yapılır, sınav sonuçlarına göre başarı belgesi verilir. Sınava katılmayanlara kurs katılım belgesi verilir.

(2) Hafızlık tespit sınavlarında değerlendirme, 100 puan üzerinden yapılır. Başarılı sayılabilmek için en az 70 puan alınması şarttır. Sınavda başarılı olanlara Başkanlıkça Hafızlık Belgesi verilir.

ALTINCI BÖLÜM

Yaz Kur’an Kursları ve Camilerde Kur’an Öğretimi Kursları

Yaz Kur’an kurslarının açılışı, süresi ve kayıt işlemleri

(1) Okulların tatil olduğu zamanlarda, kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanuni temsilcilerinin talebine bağlı olarak Kur’an-ı Kerim’i ve mealini öğrenmeleri, dini bilgilerini geliştirmeleri, dini içerikli sosyal ve kültürel etkinliklerden yararlanmaları amacıyla Kur’an kurslarında, camilerde ve müftülüklerce uygun görülecek yerlerde mülki amirin onayı ile yaz Kur’an kursları açılır.

(2) Bu kursların süresi iki ayı ve haftada beş günü geçemez. Kursa müracaatlar, elektronik ortamda yapılır.

Değişik fıkra: Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (R.G.-08/07/2019/30825/1) m.2

Camilerde Kur’an öğretimi kursu açılışı ve kayıt işlemleri

(1) Kur’an kursu bulunmayan veya bulunup da ihtiyaca cevap veremeyen yerlerde veya arzu eden vatandaşlara Kur’an-ı Kerim ve meâli ile gerekli dini bilgileri öğretmek üzere ilgili müftülüğün teklifi ve mülki amirin onayı ile camilerde Kur’an öğretimi kursları açılır.

(2) Bu kurslar, eğitim-öğretime uygun fiziki şartları haiz camilerde, müştemilatında veya müftülükçe uygun görülen yerlerde açılabilir. Kursa müracaatlar, elektronik ortamda yapılır.

Değişik fıkra: Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (R.G.-08/07/2019/30825/1) m.3

Görevlendirme ve ücretlendirme

(1) Yaz Kur’an kurslarında öncelikli olarak din hizmetleri sınıfında bulunan personele görev verilir. Gerektiğinde aranan şartları haiz olmaları kaydıyla kurum personeli ve/veya kurum dışından vekil ve/veya geçici öğretici görevlendirilebilir.

(2) Camilerde Kur’an Öğretimi Kurslarında, din hizmetleri sınıfından nitelikleri Başkanlıkça belirlenen personel, öğretici olarak görevlendirilir.

(3) Bu kurslarda görevlendirilenlere; öğrenci sayısı mevzuatında belirtilen rakama ulaşması halinde ders ücreti tahakkuk ettirilir.

YEDİNCİ BÖLÜM

Yurt ve Pansiyonların Açılışı ve Yönetimi

Açılış ve öğrenci kabulü

(1) Kur’an eğitim ve öğretimi kursu hizmetlerinin yürütülmesinde barınma ve beslenme ihtiyacını karşılamak üzere müftünün teklifi ve mülkî amirin onayı ile aranan şartları haiz olan yurt ve pansiyonlar açılır. Bu yurt ve pansiyonlardan yaz Kur’an kursu öğrencileri de faydalanır. Yurt ve pansiyon binalarının taşıyacağı teknik şartlar Başkanlık internet adresinde yayımlanacak bir yönerge ile belirlenir.

(2) Yurt ve pansiyonlar, bu Yönetmelik çerçevesinde yürütülen eğitim-öğretim faaliyetleri devam ettiği sürece hizmete açık bulundurulur.

(3) Yurt ve pansiyonlara öğrenci kabulünde; şehit yakını, öksüz, yetim, fakir, anne ve/veya babası yurt dışında olanlara, çevresinde devam edeceği türde Kur’an kursu bulunmayan veya bulunup da ihtiyaca cevap vermeyen yerlerden gelenlere öncelik verilir.

Görev ve sorumluluklar

(1) Yurt ve pansiyonların yönetimi ve diğer hizmetleri müftülüklerce yürütülür.

(2) Yurt ve pansiyon yöneticisi ile nöbetçi öğretici ve diğer personelin görevleri yönerge ile belirlenir

İzin

(1) Öğrencilere yurt ve pansiyon yöneticisi tarafından ihtiyaç halinde izin verilebilir.

Denetim ve gözetim

(1) Kur’an kursları ile yurt ve pansiyonların denetimi, Diyanet İşleri Başkanlığı müfettişleri, ilgili müftü veya müftünün görevlendireceği personel tarafından yapılır.

Yurt ve pansiyonun kapatılması

(1) Yurt ve pansiyon binasında eğitim-öğretime devam edilmesinin öğrencilerin güvenliği için tehlike oluşturduğuna ilişkin teknik bilirkişi raporu bulunması halinde, yeni yurt ve pansiyon yapılmak üzere ancak kapatılabilir.

(2) Kapatılma işlemleri, pansiyonlarda kalan öğrencilerin barınmaları konusunda gerekli tedbirler alındıktan sonra müftünün teklifi ve mülkî amirin onayı ile yapılır.

Faaliyetlerin bildirilmesi

(1) Yurt ve pansiyonun yıllık faaliyetleri, yönetici tarafından her yıl eğitim-öğretim dönemi sonunda, kursun yöneticisi tarafından özet bir raporla müftülüğe bildirilir. Bu raporda yeni yıl için ihtiyaç duyulan tekliflere de yer verilir.

SEKİZİNCİ BÖLÜM

Mali Hükümler

Kur’an kursları, yurt ve pansiyonlarının mali işlemleri

(1) Kur’an kursları, yurt ve pansiyonların bütçeleri, kursların öğrenci sayıları dikkate alınarak Başkanlıkça malî yıl itibariyle düzenlenir.

Hizmet satın alınması

(1) Kur’an kursları, yurt ve pansiyonların, yemek, temizlik, güvenlik ve benzeri ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmet satın alınabilir.

DOKUZUNCU BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

Kurslarda bulundurulabilecek yayınlar

(1) Kur’an eğitimi ve öğretimi kurslarında bulundurulacak yazılı ve görsel yayınların nitelik ve türleri Başkanlık internet adresinde yayımlanacak bir yönerge ile belirlenir.

Kurs aile birliği

(1) Kurslarda kurs aile birliği oluşturulabilir. Kurs aile birliği, dini, kültürel, eğitsel, sosyal ve sportif etkinlikleri kurs yönetimi ile koordineli olarak yapar.

Öğreticiler kurulu

(1) Eğitim öğretim programlarını incelemek, uygulamada karşılaşılan güçlükleri görüşmek, çözüm yolları aramak, bilgi paylaşımında bulunmak üzere müftülük bünyesinde Kur’an kursu öğreticilerinden Öğreticiler Kurulu oluşturulur.

Yürürlükten kaldırılan yönetmelikler

(1) 3/3/2000 tarihli ve 23982 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Kursları ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönetmeliği ile 20/6/1975 tarihli ve 15271 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Tespit Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük

(1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

(1) Bu Yönetmelik hükümlerini Diyanet İşleri Başkanı yürütür.

Değişik fıkra: Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (R.G.-08/07/2019/30825/1) m.4

Yaz Kuran Kursları Uygulama Esasları Belli Oldu

Yaz Kuran Kursları Uygulama Esasları Belli Oldu

 YAZ KUR'AN KURSLARI UYGULAMA ESASLARI BELLİ OLDU

Camiler Çocuk Açacak

I- Yaz Kur’an Kurslarının Açılışı;


Toplumu din konusunda aydınlatmakla yükümlü olan Diyanet İşleri Başkanlığı, din eğitimi faaliyetlerini öncelikle camilerde ve Kur’an kurslarında yürütmeye çalışmaktadır.

Bu hususla ilgili olarak, 07.04.2012 tarih ve 28257 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim Ve Öğretimine Yönelik Kurslar İle Öğrenci Yurt Ve Pansiyonları Yönetmeliği”nin 25. Maddesinde; “Okulların tatil olduğu zamanlarda, kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanuni temsilcilerinin talebine bağlı olarak Kur’an-ı Kerim’i ve mealini öğrenmeleri, dini bilgilerini geliştirmeleri, dini içerikli sosyal ve kültürel etkinliklerden yararlanmaları amacıyla Kur’an kurslarında, camilerde ve müftülüklerce uygun görülecek yerlerde mülki amirin onayı ile yaz Kur’an kursları açılır.” Hükmüne yer verilmiştir.

Ayrıca söz konusu kurslarda; günde üç saat eğitim-öğretim yapılır.
Bu sürenin iki saati Kur’an-ı Kerim ve meali, bir saati de itikat, ibadet, siyer ve ahlak dersi için ayrılır.

Kurs binaları, camiler ve müftülüklerce uygun görülecek diğer yerler müftülükçe açılacak bu kurslara tahsis edilebilir. Ayrıca, halk eğitimi hizmeti binalarından ve taşımalı eğitim uygulaması nedeniyle atıl durumdaki ilköğretim okulu binalarından valilik onayı ile bedelsiz olarak yararlanılabilir.

II- Kayıt İşlemleri ve Eğitim-Öğretimin Süresi ile ilgili hususlar;

1. Yaz Kur’an kurslarında kayıtlar, 11 Haziran 2012 tarihinde başlar.

2. Örgün eğitime devam eden öğrencilerin Kur’an-ı kerimi yüzüne okuyabilmeleri, bazı dua ve sureleri ezberlemeleri ve yaşlarına uygun temel dini bilgileri edinmelerine yönelik olarak tatil dönemlerinde de camiler ve yaz Kur’an kurslarında okumak isteyen küçük çocuklar için velisinin muvafakatına bağlı olarak kursa müracaatlar Başkanlığın düzenlediği form dilekçe ile kabul edilir. Ayrıca dilekçenin doldurulmasında beyan esas olup müracaat eden vatandaşlardan herhangi bir belge talep edilmeyecektir.

3. Yaz Kur’an kurslarının açılışı ve öğrencilerin kayıt işlemleri ile eğitim-öğretim hizmetleri yukarıda yer alan yönetmelik hükümlerine uygun olarak yapılacaktır.

4. Yaz Kur’an kurslarında eğitim-öğretim sürecinin yapılandırılması ve takibi ile ilgili gönderilen Ek-2 formda belirtilen işlemler müftülüklerce titizlikle gerçekleştirilecektir.

5.Eğitim takvimi, kayıt işlemleri, dönemler, kurlu sistem ve işleyişi hakkında gerekli tüm bilgiler veli ve öğrencilere müftülüklerce duyurulacaktır. Bu konuda Ek-3’tegönderilen afiş örneği çoğaltılarak uygun görülen yerlere asılarak ayrıca vaaz ve hutbelerde gerekli duyuru yapılacaktır.

6. Yaz Kur’an kurslarına katılmak isteyen engellilere imkânlar ölçüsünde yardımcı olunacak ve her ilde en az bir cami/Kur’an kursu engellilere yönelik dizayn edilecek ve ilgililere duyurulacaktır. Bu gruba ders verecek personel, yaz Kur’an kursları öncesi bu amaçla düzenlenmiş hizmet içi eğitim kursuna katılanlar veya Braille alfabesini okumayı/işaret dilini kullanmayı bilen öğreticiler arasından seçilecektir.

7. Yaz Kur’an kursları, 18 Haziran–17 Ağustos 2012 tarihleri arasında aşağıda belirtilen dönemler halinde ve kur esasına göre gerçekleştirilecektir:

I. Dönem: 18 Haziran –06 Temmuz 2012
II. Dönem: 09 Temmuz –27 Temmuz 2012
III. Dönem: 3O Temmuz –17 Ağustos 2012

8. Kurs öğreticisi veya cami görevlisi, kursun başlangıcında kayıt başvurularını göz önünde bulundurarak ve velinin de isteğini dikkate alarak öğrenciyi üç dönemden yalnızca birisi için kayıt yapabileceği gibi iki veya üç dönem için de kayıt yapabilecektir.

9. Kayıtlar dolmuş olsa bile kayıt için başvurular geri çevrilmeyecek, ilgili müftülükçe bu tür başvurular uygun olan cami/kurslara yönlendirilecektir.

III- Kurs Düzenlenebilecek Saatler;

1. Müftülükler, eğitim-öğretim saatlerini; mahalli şartları, öğretici, öğrenci ve velilerin talepleri vb. hususları dikkate alarak belirleyeceklerdir. Aynı kurs veya camide ayrı zamanlarda kurs açılabileceği gibi tekli ya da ikili eğitim de yapılabilecektir.

2. İhtiyaç olduğu takdirde müftülükler, aynı kurs ve camide farklı saatlerde (sabah-öğleden sonra) düzenlenecek yaz Kur’an kursu için din hizmetleri sınıfında çalışan personel ile sözleşmeli Kur’an kursu öğreticileri, imam hatipler ve geçici öğreticilerden azami ölçüde yararlanacaktır.
IV- Kurslarda Eğitim-öğretim Programları ve Materyaller;

Yaz Kur’an Kursları Öğretim Programının temel yaklaşımına ve öğrenme-öğretme sürecinde uyulması gereken ilkelere aykırı olmamak kaydıyla yardımcı eğitim-öğretim materyalleri kullanılabilecektir.(materyal seti almak için tıklayınız)

Konu ile ilgili olarak aşağıdaki maddelerde yer alan hususlara da dikkat edilecektir;

1. Yaz Kur’an kurslarında Başkanlıkça hazırlanan eğitim ve öğretim programları uygulanır.

2. Uygulanan programlarda Başkanlıkça hazırlanan ders kitapları ve materyaller ile müftülükçe uygun görülen diğer eğitim araçları kullanılır.


V- Formatör/Rehber Öğreticilerden Yararlanma;

Formatör/Rehber öğreticiler;

1. Kur’an kurslarında ve camilerde sürdürülen yaygın din eğitimi hizmetlerinin yürütülmesinde karşılaşılan problemlerin tespiti, çözümü ve ilgili mercilere iletilmesi konularında diğer öğreticilere yardımcı olacaklardır.

Bu haber www.dinihaberler.com adresinden kopyalanmıştır



2. Yaz Kur’an kursu hazırlık seminerlerinde görev alacaklardır.

3. Eğitim-öğretim ile ilgili güncel mevzuatı, uygulama esaslarını takip edecek ve bu bilgileri diğer öğreticilere müftülüğün uygun gördüğü yer ve zamanda veya elektronik ortamda ulaştıracaklardır.

4. Diğer öğreticilere telefon numarasını ve e-posta adresini vererek meslektaşlarının ihtiyaç duymaları halinde kendisine kolaylıkla ulaşmalarını sağlayacaklardır.

VI- Öğreticiler İçin Hizmet İçi Eğitim Semineri:

Yaz Kur’an kurslarının planlandığı gibi gerçekleştirilmesi, etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesinde kurs öncesinde düzenlenen hizmet içi eğitim seminerleri, büyük önem arz etmektedir. Bunun için görevlendirilecek personel önceden tespit edilerek, yaz Kur’an kurslarından önce hizmet içi eğitim seminerine tabi tutulacaklardır.

Seminer 21 Mayıs 08 Haziran 2012 tarihleri arasında öğleden sonra ders saatlerini aksatmayacak şekilde yapılacaktır. Seminerde örneği gönderilen Ek-4program il/ilçe müftülerinin nezaretinde ve formatör/rehber öğreticilerin rehberliğinde uygulanacaktır.
Ayrıca;

1. Seminer, yaz Kur’an kursu hizmetlerinde ülke genelinde ilke, metot, amaç ve uygulama birlikteliğini sağlamak, görevlendirilen personel için mahallince düzenlenen hizmet içi eğitim seminerlerinde rehberlik etmek, onlara hizmetin gerektirdiği yeterlikleri kazandırmak amacıyla, yaz Kur’an kursları başlamadan önce düzenlenecek ve katılan personele ait istatistiki bilgiler Ek-5 forma göre doldurulacaktır.

2. Kur’an kursu öğreticilerinin seminere katılmaları sağlanacak yaz Kur’an kurslarında görev alacak öğreticilere, seminer ve yaz Kur’an kursları eğitim-öğretimi başlamadan önce yıllık izinlerinden bir kısmını kullanma fırsatı verilecektir.

Bu haber www.dinihaberler.com adresinden kopyalanmıştır



3. Müftülükler, öğrencisi çok olan kurslarda geçici olarak istihdam edebileceği personeli önceden belirleyerek mahallinde hizmet içi eğitime alacak ve ihtiyaç duyuldukça kurslarda görevlendirecektir.

4. Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları’na ve mevcut materyallere uygun olmak kaydıyla mahallince hazırlanan ders işleniş örneklerinden de istifade edilebilecektir.

5. Bu seminerlerde, Üniversitelerin Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim elemanları, Başkanlık uzmanları, eğitim görevlileri ile formatör/rehber öğreticiler ve ayrıca görevlilere katkı sağlayacak, bilgi ve becerilerini artıracak, alanında başarılı olan ve eğitim merkezlerinde yaz Kur’an kurslarına yönelik hizmet içi eğitime alınan personelden de azami ölçüde yararlanılacaktır.

6. Görevli sayısı fazla olan yerlerde hizmet içi eğitim seminerlerinin gruplara ayrılarak daha uygun ve verimli mekânlarda yapılmasına dikkat edilecektir.

VII- Canlı Yayın Yoluyla Uzaktan Eğitim;

Yaz Kur’an kurslarında uygulanacak usul ve esaslar hakkında, bu hizmette görev alacak personelin bilgilendirilmesi amacıyla 18 Haziran 2012 Pazartesi günü saat 14.00’de “Canlı Yayın Yoluyla Uzaktan Eğitim Programı” gerçekleştirilecektir. Söz konusu program için özellikle yaz Kur’an kurslarında görevlendirilecek personelin rahatlıkla takip edebileceği bir yer temin edilecek ve geçerli mazeretleri olanlar dışında ilgili tüm personelin katılımı sağlanacaktır.
Yapılacak olan canlı yayına Diyanet İşleri Başkanımız sayın Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ ile Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kâmil YILMAZ, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali ERBAŞ ve Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Belgin AYDIN konuşmacı olarak katılacaklardır.

Canlı Yayın Yoluyla Uzaktan Eğitim Programı ile ilgili frekans numarası daha sonra bildirilecektir.

VIII- Eğitim-Öğretim Sürecinde Göz önünde Bulundurulması Gereken Hususlar;

1. Yaz Kur’an kurslarında eğitim-öğretim hizmetleri sevgi, hoşgörü ve gönüllülük esasına dayalı olarak öğrencilerin tatilde oldukları bilinciyle yürütülecektir. Kurs programı boyunca öğrencilere değerli oldukları hissettirilecek, onlara güler yüz, şefkat ve anlayış gösterilerek iyi ilişkiler kurulacak, kursta bulunmalarının önemi ve amacı anlatılacaktır. Özellikle bu yıl cami/ K.kurslarımıza yaşları küçük öğrenci katılımı fazla olacağından eğitim ve öğretimde öğrencilerin yaş farklılıkları göz önünde bulundurulacaktır.

2. Müftülükler tarafından yaz Kur’an kursları başlamadan önce, “Yaz Kur’an Kursları Öğretim Programları, Yaz Kur’an Kursları Öğretici Kılavuzu ve Dinimizi Öğreniyoruz Öğretici Kitabı” daha önce kendisine ulaşmamış olan ve bu kurslarda görev alan bütün personele mutlaka temin edilerek velilerine imza karşılığı 1’er adet verilecektir. Söz konusu kitaplar cami/Kur’an kursu demirbaş defterine kayıt edilerek her görevlinin anılan materyalden mutlaka yararlanması sağlanacaktır.

3. Yaz Kur’an kurslarına katılacak öğrencilere ücretsiz Ders kitabı olarak; Başkanlığımızca temin edilen “Elif-Bâ”lardan birisi, “Dinimizi Öğreniyoruz 1, 2, 3” ve “İnteraktif CD destekli Tecvidli Kur’an-ı Kerim Elif-Bâ” adlı kitaplar tüm öğrencilere de verilecek ve kurs boyunca derslerde bu kitaplar takip edilecektir.

“Diyanet Çocuk Dergisi ve Tatil Eki” başta olmak üzere Başkanlığımızın çocuklara yönelik tüm yayınları öğrencilere tanıtılacaktır.

4.Başkanlığımızca hazırlanan ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından basılan yaz Kur’an kurslarına yönelik Yaz Kur’an Kursları Tatil Kitabı öğrencilere ücret karşılığı dağıtılacaktır. Ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarından öğrenci ve öğreticilere yönelik kitap kampanyası düzenlenecektir.

5. Kurslara, velilerin de katılımının sağlanacağı bir açılışla başlanacak, Diyanet İşleri Başkanımızın açılış mesajı okunacaktır. (Ek-6) çıkacak

6. Eğitimin etkin ve verimli olabilmesi için sınıf mevcudunun bir öğreticiye azami 30 öğrenci düşecek şekilde planlanmasına çalışılacak ve ek-7’de örneği gönderilen Yaz Kur’an Kursu Yoklama defterine kayıt edilerek takibi yapılacaktır.

7. Yaz Kur’an kurslarında görevlendirilen personel, yukarıda belirtilen materyallerle derslere hazırlıklı girecek ve günlük işlenen derslerde her kura ait konuyuek-8’de yer alan ders defterinin ilgili bölümüne yazacaktır.

8. Sadece bir öğretici görevlendirilen camilerde ya da Kur’an kurslarında öğrenci sayısının 30’u aşması durumunda ikinci bir öğretici görevlendirilebilecektir.

9. Dersler “Yaz Kur’an Kursları Öğretim Programları”nda her kur için ayrı ayrı belirlenmiş olan ünite başlıklarına bağlı kalınarak ve içerik öğrencilerin seviyesi göz önünde bulundurularak işlenecek ve konuların dönem içerisinde yetiştirilmesine dikkat edilecektir.

10. Her derste mümkün olduğu kadar eğitim-öğretim teknolojilerinden yararlanılmaya çalışılacak, kurs idaresinin imkânları yeterli olmadığı takdirde bu tür eğitim materyallerinin müftülüklerce karşılanması sağlanacaktır.

11. Eğitim-öğretim süreci, eğitim disiplinine uygun olarak düzenlenecek; disiplin, eğitimin çekiciliğiyle sağlanacak ve ödüllendirmede aşırılığa yer verilmeyecektir.

12. İmkânlar ölçüsünde eğitim-öğretim mekânlarının fiziki yapısı, araç-gereç, bilgisayar, materyal ve dokümanlarının sayısının ve kalitesinin artırılmasına çalışılacaktır.

13. Öğrenci-öğretici diyalogunun pekiştirilebilmesi için derslerin, çeşitli oyun etkinlikleri içerisinde öğrencinin katılımıyla işlenmesine çalışılacaktır.

IX- Kur Sistemi;

1. Her bir kur’a ait öğretim programı, öğrencilerin rahatça okuyabilecekleri bir yere asılacaktır.

2. Kayıt talebiyle yaz Kur’an kurslarına gelen veli ve öğrencilere dönem esası ve kur sistemi tanıtılacak ve her bir dönemde başvuru esnasında kursa kaydı yapılan öğrenciler, öğretici tarafından Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler konularında seviye tespitine tabi tutulup kurlara ayrıldıktan sonra her dönemde kaç kur açılacağı, öğrencilerin durumu, mekân, öğretici ve diğer hususlar dikkate alınarak ihtiyaçlara göre belirlenecektir.

3. Yaz Kur’an kursu düzenlenen camilerde ve kurslarda görevlendirilen personele, kursa katılan öğrencilere ilgili müftü ve görevlendireceği personel tarafından periyodik aralıklarla rehberlik ve denetim hizmeti verilecektir.

4. Yeterli sayıda sınıf ve öğreticisi bulunan cami/Kur’an kurslarında her kur için ayrı ayrı sınıflar oluşturulacaktır.

X- Eğitim-Öğretim Programı, Sosyal, Kültürel ve Spor Etkinlikler ile İlgili Hususlar;

Bu kurslarda günde üç saat eğitim-öğretim yapılır. Yaz Kur’an kurslarında Başkanlıkça hazırlanan Yaz Kur’an Kursları Öğretim Programları uygulanır.

Eğitim ve öğretim ders saatlerinin dışında öğreticinin rehberliğinde gerekli tedbirler alınmak suretiyle Kur’an kurslarını tanıtmak, Kur’an öğretimini yaygınlaştırmak ve verimliliğini artırmak amacıyla eğitsel, dini, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenebilir. Ancak kurs dışında yapılacak faaliyetler, ilgili müftünün teklifi ve mülki amirin onayı ile gerçekleştirilir.

30.04.2012 tarihinde Başkanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile yaz Kur’an kurslarında öğrenci sayısını artırmak, eğlenerek ve güzel vakit geçirerek tatil havasında Kur’an öğrenmelerini sağlamak, sporu sevdirmek ve boş vakitlerini spor yaparak geçirmelerini sağlamak amacıyla 07-18 yaş aralığındaki gençlere, Basketbol, Güreş, Masa Tenisi, Badminton, Taekwondo, Judo, Wushu, Karate gibi spor dallarında her ilin spor imkânları ölçüsünde kurslar düzenlenebilecektir.

Bu itibarla;

Protokol gereği olarak tüm İl ve İlçe Müftülüklerimiz;

1. Proje uygulamasından sorumlu kişileri belirleyerek görevlendirecek ve iletişim bilgilerini Spor Genel Müdürlüğü’ne bildirileceklerdir.

2. Tanıtım çalışmaları ile yaz Kur’an kurslarında sportif etkinliklerin yer aldığı proje tanıtım afişi, yerel basın, vaaz, hutbe ve/veya mahalli imkânlar ile halka duyurulacaktır.

3. Yaz kurs programları ile kursa kayıt yaptıran öğrencilerin isimleri Spor Genel Müdürlüğü’ne bildirilecektir.

4. Proje, 18 Haziran 2012 tarihinden itibaren uygulamaya başlayacaktır.

5. Öğrencilerin spor tesislerine ulaşımları müftülük veya spor müdürlüklerince sağlanacaktır.

6. Spor kulübü olmayan illerde Diyanet Spor kulübü kurularak kursa katılan gençlere lisans verilmesi sağlanacaktır.

7. Öğrenci yoğunluğu olan illerde yapılacak spor etkinlikleri için sabah ve öğlen ders planlaması, il/ilçe müftülükleri tarafından Ek-17’deki protokol hükümlerince yapılacaktır.


XI- Görevlendirme ve Ücretlendirme;

Yaz Kur’an kurslarında öncelikli olarak din hizmetleri sınıfında bulunan personele görev verilmesi esastır. Ancak İhtiyaç duyulması halinde dini yükseköğrenim mezunları ile hafızlık belgesine sahip imam-hatip lisesi mezunlarının yanı sıra Kur’an kursu öğreticiliği, imam-hatiplik ve müezzin-kayyımlık yeterlilik belgelerinden en az birine sahip olanlar da görevlendirilebilir.
Müftülüklerce, yaz Kur’an kurslarında en az 15 kursiyeri bulunanlara; yılda iki ay, haftada beş gün ve günde üç saati geçmemek üzere ek ders ücreti ödenecektir.

Yaz Kur’an kurslarında görevlendirilenlerin ek ders ücretlerinin ödenmesi ise; 24.07.2009 tarihli ve 27298 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2009/15215 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı çerçevesinde yapılacaktır.

XII- Belge İşlemleri, Formlar ve Değerlendirme Esasları;

1. Yaz Kur’an kurslarına katılanlar için bitirme sınavı yapılmaz. Ancak ilgili öğretici/cami görevlisi, ilgili kurları tamamlayan öğrencilere “Katılım Belgesi”düzenleyecektir.

Her dönem sonunda kur’u başarıyla tamamlayan öğrencilere, Ek-9’dagönderilen “Katılım Belgesi”, velilerin de bulunduğu bir etkinlik programıyla verilecek ve yaz Kur’an kursları sonrasında çocuklara yönelik neler yapmaları gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunulacaktır.

2. İl/ilçe müftülükleri, e-posta adresine gönderilen ekler (Ek- 1, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 15 ve 16) çoğaltılarak ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yaz Kur’an kurslarında görevlendirilen personele dağıtılacaktır.

3. İl müftülükleri, Ek-10’da yer alan bilgiler ışığında Ek-11’i dolduracaklar ancakEk-10 ve 11, ilgili müftülüklerde muhafaza edilecektir.

4. İl müftülükleri, Ek-12’de örneği gönderilen yaz Kur’an kurslarının düzenlendiği mekânları, öğretici ve öğrencilerin yaş gruplarına göre istatistiki bilgi formunu dolduracaklardır.

5. Engellilere yönelik kurs açılan yerlerde, dönem sonunda Ek-13 formdoldurulacaktır.

6. Yaz Kur’an kurslarına katılan ve belge almaya hak kazanan öğrenciler için Ek-14 form doldurulacaktır.

7. Yaz Kur’an kurslarında spor etkinliklerine katılan öğrencilere ait Ek-15’deörneği gönderilen form eksiksiz doldurulacak ve bu imkânlardan ücretsiz faydalanacaktır.

8. Yaz Kur’an Kurslarına katılmak için müracaat eden öğrenciler için Ek-16’daörneği gönderilen Kursa Kayıt Dilekçesi eksiksiz olarak doldurulacaktır.

9. İl müftülükleri, Ek- 5 12, 13, 14 ve 15’te yer alan istatistik bilgi formlarını usulüne uygun olarak dolduracak ve yaz Kur’an kursları ile ilgili değerlendirme raporlarını da ekleyip en geç 14 Eylül 2012 tarihine kadar [email protected] adresine göndereceklerdir.
10. İhtiyaç duyulması halinde (Ek-3, 7, 8 ve 9) Türkiye Diyanet Vakfı Yayın Matbaacılık ve Ticaret İşletmesi Müdürlüğü’nden temin edilebilecektir.

XIII- Kur’an Kursları Programı (Eğitim Portalı):

Sağlıklı veri akışını temin amacıyla yaz Kur’an kursları ile ilgili bütün bilgilerin girişi, 2011 yılında olduğu gibi bu yıl da, http://uygulama.diyanet.gov.tr/ adresindeki“Eğitim Portalı” linkinden Kur’an Kursları Programına yapılacaktır.

“Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları” ve ekleri, (Ek-1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ve 17) müftülüğünüz e-posta adresine gönderilmiştir. Söz konusu eklere Başkanlığımız web sitesinin Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü linkinde bulunan Duyurular ve Açıklamalar sayfasından(http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dinegitimi/din-egitimi-dairesi-baskanligi---icerik-duyuru-ve-aciklamalar-350.aspx) ulaşabilirsiniz.

Yukarıdaki ekler ilçe müftülüklerine il müftülüklerince gönderilecektir.

Yaz Kur’an kurslarında görev alan personel ile müftülüklerdeki bu konu ile ilgili görevlendirilen personel, daha önce kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifresi ile birlikte“Eğitim Portalı”nı kullanacaklardır.

Bu programa yapılacak veri girişleri Başkanlıkça online olarak takip edileceğinden bilgilerin girişi eksiksiz tam ve doğru olarak yapılacak, bu konuda ikinci bir yazışmaya mahal verilmeyecek ve adı geçen program il müftülüğünce ilçe müftülüklerine duyurulacaktır.

Bu sebeple, yaz Kur’an kurslarının hayırlara vesile olmasını temenni eder, Başkanlığımızca yürütülen yaygın din eğitimi hizmetlerinin amacına uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi için emeği geçen tüm personele teşekkür eder, başarılar dileriz.

EĞİTİM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Yaz Kur'an Kursu İle İlgili Evrakları Aşağıdaki Linklerden İndirebilirsiniz.


Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ'in Mesajı

Kurs Kayıt Dilekçesi

Yaz Kur'an Kursu Afişi

Katılım Belgesi

 Anasayfaya gitmek için tıklayın

Yaz Kur’an kursu katılım belgesi

Yaz Kur’an kursu katılım belgesi

Hoca
yaz kuran kursu katılım belgesi

Yaz Kur'an kursu katılım belgesi

yaz kuran kursu katılım belgesi örneği (resim)


Cevap: Yaz Kur’an kursu katılım belgesi

meçhul_100
ALLAH (c.c)razı olsun hocam..Bende Yaz Kuran Kursu diploması almıştım uzun zaman önce:pselam ve dua ile..


Yanıt: Yaz Kur’an kursu katılım belgesi

DZALBAY
< ben alamdım:) >
Ben de almadım…Demek ki bahriyelilere vermiyorlar…;)

Paylaşım için Allah CC razı olsun hocam.


Soru: Yaz Kur’an kursu katılım belgesi

DZALBAY
< ve albaylara….:) >
Olsun…Ben de kendim düzenler,başkalarına veririm…Nijer’deki gibi…


meçhul_100
< Olsun…Ben de kendim düzenler,başkalarına veririm…Nijer’deki gibi… >
bendekinin fotokopisini çektirip verebilirim sizlere…:p


DZALBAY
< bendekinin fotokopisini çektirip verebilirim sizlere… >
Üzerine fotomontajla benim resmi mi koyacağız,yoksa orijinali gibi mi kalsın?

Bekliyorum…;)


meçhul_100
< Üzerine fotomontajla benim resmi mi koyacağız,yoksa orijinali gibi mi kalsın?

Bekliyorum…;) >
Fotomontaj yapıpp yolluyorum hemen:p


DZALBAY
< Fotomontaj yapıpp yolluyorum hemen:p >
Bi dakka…Fotoğrafımı nereden buldun bakiiim?


Muhasibi
Mum hocam bunun daha iyisi yok mu? Böyle daha gerçekçi olanından.


kuran kursu katılım belgesi, katılım belgesi örneği, katılım belgesi örnekleri

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin misafirlerine muamelesi (vaaz) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Benzer Yazılar:

Kuran Kursu Karnesi

Kuran Kursu Karneleri

Evet değerli ziyaretçilerimiz zaman zaman DHBT Derslerinin yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışan personellerimiz için arşiv döküman ve yararlı bilgilerin paylaşımını da yapmaktayız.

Bugün bizlere gelen sorular ve çalışmalar neticesinde Diyanet İşleri Başkanlığımız da çalışan Kuran Kursu Öğreticilerinin (k.k.ö) dönem  veya sene sonlarında Kur’an kursu bitişinde sevgili öğreticilerimizin karne dağıtımı olsun teşekkür belgesi olsun Kuran Kursu Katılım belgesi gibi şeylerle Kuran Kursu Öğrencilerimizi ödüllendirilmeleri ve birer hatıra olsun iye bir belge vermeleri güzel ve anlamlı olmaktadır.

Bizlerde bu ihtiyaca binaen elimiz de bulunan çeşitli Kuran Kursu Karne örnekleri katılım belgeleri teşekkür belgelerini burada yayınlamak istedik. Malum her müftülük bu konuda farklı çalışmalar yapsa da bizler sizlerin istifadesine sunulmuş Kuran Kursu Karne ÖrnekleriKuran Kursu Katılım Belgesi ve Kuran Kursu Teşekkür belgelerini sizlerin istifadenize sunmak isteriz.

Bu başlık altında daha çok Kuran Kursu Öğrencilerine ve Yetişkinlere yönelik Kuran Kursu Karne Örnekleri – Kuran Kursu Katılım ve Teşekkür belgelerini yayınlayacağız.

Kuran Kursu Karnelerimiz PDF formatında yayınlanacaktır. Aynı zamanda bu Kuran Kursu Karnelerini mobil cihazlarınıza indirip gerekli bilgileri düzenleyip öğrencilerinize sunabilir onlar için bir hatıra ve güzel mutlu bir anı iz bırakabilirisiniz.

1.Diyanet İşleri Türk İslam Birliği: Değerli arkadaşlar bizlerin tavsiye ettiği ve PDF olarak bilgisayarınıza yükleyebileceği yetişkinler için gerek  A 4 veya farklı kağıtlara basıp diploma tarzında bile paylaşabileceğiniz her düzenlemesini mobil cihazınızdan otomatik yapabileceğiniz güzel bir Kuran Kursu Karnesidir.

[better-ads type=”banner” banner=”8654″ campaign=”none” count=”2″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″][/better-ads]

Tavsiyemizdir.Emeği geçen bu karneyi yapan ve bizlerin yararına sunanlardan Rabbim razı olsun. Kuran Kursu Karnesinin Hazırlanması konusunda bir kaç bilgi eklemek istiyorum.

Kuran Kursu Karnesi düzenleme işlemini adım adım anlatayım sona yapamayan arkadaşlarımız hocalarımız oluyor. E hadi o zaman biraz düzenleme işlemi yapalım.:) 

Dernek Adı, Bulunduğu Şehir öncelikle PDF Formatında karne örneğimizi açtığınızda bu yazıyı kendinize göre düzenleyin.

Daha sonra Kuran Kursu Karnemizde ilgili yerlere öğrencilerin isim soy isim ve bilgilerini girin dönem notlarını sizler seçiyorsunuz. Buna göre
1 – (Pekiyi) sehr gut > Konuya hâkimiyeti: % 88-100
2 – (İyi) gut > Konuya hâkimiyeti: % 75-87
3 – (Orta) befriedigend > Konuya hâkimiyeti: % 61-74
4 – (Geçer) ausreichend > Konuya hâkimiyeti: % 45-60
5 – (Zayıf) mangelhaft > Konuya hâkimiyeti: % 25-44
6 – (Yetersiz) ungenügend > Konuya hâkimiyeti: % 0-24 şeklindedir.

[better-ads type=”banner” banner=”8866″ campaign=”none” count=”2″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″][/better-ads]

Aynı zamanda Kuran Kursu Karnesiile ilgili açıklamalar ikinci sayfada verilmiştir. Bu kadar açıklamadan sonra Kuran Kursu Karnesini alttaki bağlantıyı kullanarak mobil cihazınıza indirebilir ve gerekli PDF formatın da indirdiğiniz Kuran Kursu Karnesini düzenleyip çıktısını alabilirsiniz.

Arkadaşlar cıktı alırken sadece 1.sayfayı yani karneyi yazdırın aksi taktirdi her öğrenci için karne yazdırırken 2.sayfa çıkacaktır. Şimdi alttaki bağlantımızdan Kuran Kursu Karnesini İndirin.

[Yükleme bulunamadı.]

2.DHBT DERSLERİ KURAN KURSU KARNESİ : Evet değerli hocalarım bu bizlerin site olarak siz Kuran Kursu Hocalarımızın yararlanabileceği hepimizin bildiği normal MEB ( Milli Eğitim Bakanlığı ) tarafından lise öğrencilerine verilen karnelerin aynısıdır.

Evet bu karnemiz world dosyası şeklindedir. Karne standart bir şekilde hazırlanmış olup Kuran Kursu Öğrencisi adı ve Kuran kursularında okutulan ders müfradatları ,haftalık ders saatleri ve ders notları olmak üzere oluşturulmuştur.

[better-ads type=”banner” banner=”8654″ campaign=”none” count=”2″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″][/better-ads]

Yine öğrencinin dönemlik olarak görüş bildirebileceğiniz iki dönem olarak ele alınmıştır karnelerimiz bu bölümleri siz kendi istediğinize göre bilgisayarınızda düzenleme yapabiliyorsunuz.

Durum bildirme devamsızlık ve normal bir karnede bulunması gereken tüm özelliklere sahiptir. Bunların hepsini bilgisayardan düzenleme yapabilirsiniz.

Aynı zamanda belge iki sayfadan oluşmaktadır. Bir bölüm ön sayfa Kuran Kursu Karnesidir. Arka sayfası ise İstiklal Marşımız ve çeşitli Diyanet İşleri Başkanlığımızın logosu bulunmakla birlikte ayet ve hadislerin paylaşımı yapılacak normal okul karnesinde Gençliğe Hitabe yerine bizler daha farklı bir süsleme yaptık.

Bu karnemizi yetişkinlerden ziyade lise öğrencileri ve yaz kuran kurslarında kullanabilirsiniz.

DHBT DERSLERİ tarafından hazırlanmış olan Kuran Kursu Karnesini indirmek için alttaki bağlantıyı kullanarak bilgisayarınıza indirebilir ve gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra Kuran Kursu Öğrencilerinize hatıra anı olarak verebilirsiniz.

[better-ads type=”banner” banner=”8866″ campaign=”none” count=”2″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″][/better-ads]

Allah razı olsun demeyi unutmayın kıymetli hocalarım  Sistemde karnemizin ön yüzü bulunmaktadır. Arka kapak çalışmaları devam etmektedir.

İhtiyaç dahilinde yardımcı olmamızı isteyenler yorum veya whatsapp hattımızdan bize ulaşsınlar bu konuda sizlerin önerileri ve yorumları varsa bizde ona göre zaman hazırlayıp bu tür şeylerin çalışmasını yapalım.

[Yükleme bulunamadı.]

3.Yapım Aşamasında :Değerli hocalarım bu konuda Kuran Kursu Karne Örnekleri sitemize eklenmeye devam etmektedir. İlerleyen zamanlarda tekrar bu sayfamızı ziyaret edin. Yoğunluktan dolayı ihtiyaca binaen acele ile bu konu başlığını ve karne örneğini ekledik sitemizde çalışmalar devam etmektedir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır