dambıl trapez / Trapez Dambıl Çekiş / How to Do Dumbbell Shrugs ~ bodytr.com - video Dailymotion

Dambıl Trapez

dambıl trapez

Trapez kası nedir ve nasıl yapılır? Trapezius kası geliştirme hareketleri ve egzersizleri

Haberin Devamı

Belirli aletler ile kısa süre içerisinde trapez kası geliştirilebilir. Kişiler ağırlık çalışmaları sırasında ek ağırlık kullanabilirler veya vücut ağırlıkları ile çalışabilirler. Trapez kası için pazu, arka kol ve trapez hareketlerinin yapılması gerekmektedir. Trapez kaslarını geliştirmek için kişilerin haftada iki kez egzersiz uygulaması gerekmektedir. Kas gelişimi arttıkça egzersiz günlerini kişiler yükseltebilir.

Trapezius Kası Geliştirme Hareketleri ve Egzersizleri

Trapez kası geliştirme öncelikle omuzla başlamaktadır. En klasik olarak tercih edilen yöntemlerden biri omuz silkme yöntemidir. Genellikle dumbell ile bu hareket kolay bir şekilde yapılabilir. El içerisine dumbell alınır, kişi dimdik bir şekilde durur sonrasında ise bilekler sabit bir hale getirilir ve omuz silkelenmeye başlar. Diğer bir yapılabilecek hareket ise yüze çekiş egzersizidir. Bu genelde orta trapez için tercih edilen bir harekettir. Bunun için kişilerin kablolu alet kullanması gerekmektedir. Kablolu hareketler sayesinde bu egzersiz daha rahat yapılır. Bunda kablo el ile sağlamca tutulur sonrasında ise kollar, göğüs hizasında hizalanır.

Kişi ağırlıkları kollar ile beraber yüz hizasında çekmeye başlar. Bu egzersiz sırasında kişinin vücudunun dik durması son derece önemlidir. Diğer yapılan egzersiz hareketi ise dikey geçiş harekettir. Bu trapez kasını çalıştırmak için en çok tercih edilen egzersiz türleri arasındadır. Bu hareket baş ile yapılır. Hareket yapılırken kişi dimdik ayakta durmaktadır. Dambıl göğüs bölgesinde durur ve çekilir. Kişiler bileklerini sabitleyerek bu hareketi yapabilirler. Trapez kasının iyi çalışması için kişilerin az güç uygulamaları gerekmektedir. Mutlaka bu egzersizler sırasında kişilerin ısınması gerekmektedir. Eğer kişiler ağır bir ağrı yaşarlarsa, direkt olarak egzersizi bırakmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

Trapez Kası Geliştirme Egzersizi Yaparken Bilinmesi Gerekenler

Trapez kaslarının gelişmesi için kişilerin mutlaka hafif ağırlıklar kaldırılması gerekmektedir. Egzersiz yapmayan kişiler bar ile egzersiz yapmaya başlayabilirler. Deadlift özellikle sık egzersiz yapmayan kişiler için daha uygundur. Ancak profesyonel anlamda bu işi yapan kişiler için powerlifting daha uygun bir egzersiz türüdür.

Powerlifting kasların daha hızlı bir şekilde görünmesine yardımcı olmaktadır. Kişiler haftada iki olarak bu egzersize başlayabilirler. Gelişimin ilerlemesi ile beraber egzersiz süresi haftada altıya kadar çıkabilir ancak mutlaka haftada bir gün kişilerin dinlenmesi gerekmektedir. Trapez kası kişilerin kol ve göğüs bölgesini de etkiler. Kişiler trapez kaslarını daha belirgin bir hale getirmek adına düzenli olarak omuz ve sırt çalışabilirler.

Haberin Devamı

Kişiler günlük egzersizlerinden sonra trapez kas egzersizlerini yapabilirler. Trapez kasları oldukça yüzeyde bulunan kas türleri içerisindedir. Düzenli çalıştırılması durumunda hacim olarak, mevcut varlığından daha büyük bir hale gelebilirler. Özellikle vücut şeklini daha iyi gösteren bu kaslar, vücut gelişimini yükseltmek isteyen kişilerin rahatlıkla çalıştırabileceği kaslardan biridir.

Arnold’un Trapez Programı

Bu sporu yapanlar için trapez konusu çoğu zamanla muamma olmuştur. Kimi çok beğenir ama çalışmaz, kimi çalışmaya gerek görmez, kimi sırttan sonra mı yoksa omuzdan sonra mı çalışacağına karar veremez gibi pek çok soru işaretine maruz kalmıştır trapez kasları. Fakat kasın şekli ve duruşuyla spora ilgisi olmayan kişilerin bile oldukça hoşuna giden bir kas bölgesidir. Ayrıca özellikle kışın yani kalın kıyafetlerin giyildiği zamanlarda hacimli trapez kaslarına sahip kişiler, kazakların içinden dahi sporcu olduğunu çok rahat belli eder. Gelelim konuya, vücut geliştirme efsanesi Arnold’un trapez hakkındaki yorumlarını ve programı :

Trapez kendi içinde üst orta ve alt olarak 3’e ayrılır. Bizim üzerinde duracağımız bölge üst trapez kasıdır. Üst trapez kasını omuz kası gibi düşünebilirsiniz. Omuzla yaptığımız bir çok harekette üst trapezlerimiz de devreye girer yani çalışır. O nedenle trapez programlarını omuz programından sonra yapılmasını tavsiye ediyorum. Unutmamaız gereken şeyse ufak kas grupları olduğu için kas yıkımına karşı aşırı çalışmaktan kaçınmalıyız.

Peki Hangi Trapez Hareketi Yapılmalı?

Pek çok sporcu trapezlere yönelik tek hareketin shrug olduğunu düşünür. Bu çoğunlukla doğru olsa da tek düze bir shrug antremanı hacimli trapez kasları için yeterli olmayacaktır. O nedenle shrug varyasyonlarına ihtiyacınız var. Barbell shrug, dumbell shrug, upright row gibi bir kaç hareketi kombinlemek bize daha kaliteli sonuçlar verecektir. Dumbell yana açış hareketinde de dumbelları yandan açarken kafanızı geçicek seviveye getirerek çalışırsanız trapezleriniz de devreye girmiş olur. Fakat savura savura yapmamalısınız.

Arnold Schwarzenegger Trapez Programı

Bu programı omuz programınızın hemen ardından sonra uygulayabilirsiniz.

 

Hareketleri kolay fakat bilmeyenler için hareket isimleriyle birlikte özet geçiyorum:

-Upright Row: Ağırlık takılı bar dar tutulup çeneye kadar çekip geri indirilir
-Dumbbell Lateral Raise: Dumbbell yana açış
-Barbell Shrug: Ağırlık takılı bar dar tutulup trapez kaslarımızla bar yukarı aşağı kaldırır.
-Dumbbell Shrug: Dumbell iki elimize alınır ve trapez kaslarımızla dumbbell’lar yukarı indirip kaldırılır.

Büyük Trapez Kasları İnşa Etmeniz İçin 4 Hareket

Büyük trapez kasları inşa etmek simetrik bir üst gövde için oldukça önemlidir ve ne yazık ki ağırlık antrenmanı yapan çoğu kişi trapez kaslarına antrenmanlarının sonunda zaman ayırmaktadır. Ancak unutmamanız gereken tişörtünüzü geren trapez kasları için üst, orta ve alt trapez kaslarınızı hedefleyen birçok egzersizlebu bölgeyi çalıştırmanız gerektiğidir.

Üst trapez kaslarıshrug ve upright row gibi yaygın egzersizlerle omuz kaslarınızı yukarı kaldırarak geliştirilebilir. Orta trapez kaslarıysa kürek kemiklerinizi birbirine değdirerek geliştirilebilir. Alt trapez kaslarınıza gelince; onları geliştirmenin en iyi yolu ise kollarınızı neredeyse düz ve gergin tutarken kürek kemiklerinizi aşağıya doğru çekmektir.

Aşağıdaki 4 egzersizle trapez kaslarınız için ayrı bir antrenman günü ayırın ve kaşla göz arasında nasıl dev gibi trapez kası geliştireceğinizi kendiniz görün.

4 Trapez Kası Hareketi

1. Barbell Shrug

trapez-kaslarinizi-gelistirecek-4-hareket

1. Ayaklarınız omuz genişliğinde açık olacak şekilde ayakta durun ve bu esnada uyluk seviyenizde bir ağırlık barını tutun; avuç içleriniz birbirine dönük olsun.

2. Omuz kaslarınızı olabildiğince yukarı kaldırın ve bir saniyeliğine bu şekilde tutun.

3. Yavaşça başlangıç pozisyonuna dönün.

4 set x 12-15 tekrar

Bu egzersiz ağırlık sırtınızın arkasında, yanlarda dambıl tutarak ya da Smith veya Shrug makinesinde de uygulanabilir.

Piyasadaki En İyi 5 Protein Tozu
Piyasadaki En İyi 5 Karnitin
Piyasadaki En İyi 5 Kreatin
Piyasadaki En İyi 5 Arjinin
Piyasadaki En İyi 5 BCAA

2. Bent-Over Lateral Raise

trapez-kaslarinizi-gelistirecek-4-hareket

1.Ellerinizde birer dambıl tutarken dizleriniz hafif bükülü ve beliniz ileride olacak şekilde ayakta durun.

2. Gövdenize dönük avuç içlerinizle, dirsekleriniz hafif bükülü olarak kollarınızı yanlara doğru genişletin.

3. Dirsekleriniz omuz seviyesinde olana kadar kollarınızı kaldırın ve kollarınızın aşağı yukarı zemine paralel olmasını sağlayın.

4. Kollarınızı kaldırdığınızda kürek kemiklerinizi mümkün olduğunca yakınlaştırmaya çalışın.

5. Dambılları yavaşça başlangıç pozisyonuna döndürün.

3 set x 10-12 tekrar

3. Face Pull

trapez-kaslarinizi-gelistirecek-4-hareket

1.Kablo makinesine bir halat geçirin.

2. Her iki elinizle halatı kavrayın ve ağırlığı yüzünüze doğru kaldırın.

3. Üst kollarınızı zemine paralel tutun ve hareket boyunca dirseklerinizin bileklerinizden yukarıda olmasına dikkat edin.

4. Halatı başlangıç pozisyonuna yavaşça geri getirin.

4 set x 15 tekrar

Ağır ağırlık kullanırken ayaklarınızdan birini, kablo makinesine karşı iterek kaldıraç olarak kullanın.

4. Calf Machine Shoulder Shrug

trapez-kaslarinizi-gelistirecek-4-hareket

1.Omuz destekleri omuzlarınızın üstünde olacak şekilde kendinizi kalf makinesinde konumlandırın.

2. Nefesinizi verirken omuzlarınızı kulaklarınıza doğru kaldırın ve bu pozisyonda bir saniye bekleyin.

3. Yavaşça başlangıç pozisyonuna dönün.

Başlangıç Seviyesi 4 Haftalık Ayrıntılı Antrenman Programı

Trapezler : Anatomisi , Hareketler , Çalıştırılma Şekilleri Ve Öneriler

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı!
Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir.
Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet ve benzerine Başlamayınız

Bodyforumtr.com' da yer alan bütün yazılı içerik Bodyforumtr.com' un malıdır. Kullanıcılar bilgi ve dokümanları, sadece bilgi edinme amacıyla kullanabilirler. Bodyforumtr.com' da bulunan bilgiler Bodyforumtr.com' un yazılı izni olmadan kısmen ya da tamamen kopyalanamaz, dağıtılamaz, satılamaz, alt lisansla kullandırılamaz.
Bodyforumtr.com isimli internet sitemiz bir forum sitesi olup, sitemizde yer alan her türlü içerik herhangi bir onay veya kontrole tabi olmaksızın doğrudan üyelerimiz tarafından sağlanmaktadır. TÜM ÜYELERİMİZ 5651 Sayılı Kanun, T.C.K ve ilgili diğer mevzuat uyarınca yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
Bodyforumtr.com sitesindeki konular, yorumlar ya da mesajlar hakkında hukuka aykırı içerik ve/veya kişilik haklarının ihlaline dair iddia ve şikayetlerinizi yer sağlayıcı olarak hareket eden sitemize "irtibat" adresinden iletebilirsiniz. Şikayetleriniz ilgili mevzuat çerçevesinde değerlendirilerek gereği en kısa zamanda yapılacaktır.
Copyright © 2004 - 2018 Bodyforumtr.com. Tüm hakları saklıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası