22 saat önce saat kaçtı / Zaman ekleme veya çıkarma - Microsoft Desteği

22 Saat Önce Saat Kaçtı

22 saat önce saat kaçtı

If you're seeing this message, it means we're having trouble loading external resources on our website.

Bağlandığınız bilgisayar bir web filtresi kullanıyorsa, *.kastatic.org ve *.kasandbox.org adreslerinin engellerini kaldırmayı unutmayın.

Sal Khan, üzerinde rakamlar olan analog saatte saati okuyor.Orijinal video Sal Khan tarafından hazırlanmıştır.

Video açıklaması

Bize ekrandaki saatin kaçı gösterdiği sorulmuş. Önce akrebe, yani saati gösteren kısa çubuğa ve nereyi gösterdiğine bakmamız gerekir. Tam olarak 7'yi gösteriyor. O halde 7. saati geride bırakmışız demektir. Daha sonra yelkovana, yani dakikayı gösteren uzun çubuğa bakıyoruz. Yelkovan tam 12'yi gösteriyor. Dakikalar söz konusu olduğunda, yelkovan 12'yi gösteriyorsa 0 dakika geçmiş demektir. Saatteki her rakam 5 dakikalık bir zamana eşittir. Buradaki saat tam olarak 7'yi gösteriyor. Saat tam 7. Haydi bir örnek daha yapalım. Şimdi akrep nerede? 7'den ziyade 8'e yakın görünüyor. Ama önemli olan 7'yi geçmiş olması, henüz 8'e ulaşmamış. Demek ki hala 7. saatteyiz. Saat 7. Dikkat edin, akrep ve yelkovan saat yönünde hareket eder. Yani saat henüz 8 olmamış. Dakikaları düşünürken ne yapıyorduk? Saatin tepesinden başlıyorduk, 12 çentiği 0 dakikayı temsil eder. Sonra yelkovanın olduğu yere kadar her çentikte 5 ekleyerek gideriz. Sıfır, beş, on, on beş, yirmi, yirmi beş, otuz, otuz beş, kırk ve kırk beş. Yani saati 45 dakika geçiyor. Cevap 7, 45. Haydi, bir örnek daha. Akrep nerede? 1 ve 2 arasında. Ama önemli olan akrebin saat yönünde ilerlediğini unutmamak. Akrep 1'i geçmiş ve 2'ye ulaşmak üzere. Demek ki hala ilk saatte. Saat 1. Dakikalara geliyoruz ve 0'dan itibaren beşer beşer sayıyoruz. Sıfır, beş, on, on beş, yirmi, yirmi beş, otuz, otuz beş, kırk, kırk beş. Saat 1, 45. Haydi bir örnek daha. Akrep bir kez daha 1 ve 2 arasında.Yani 1'i geçmiş ama 2'ye henüz ulaşmamış. O halde hala ilk saatteyiz. Dakikaya bakalım. Yelkovan 12'yi gösterirken saati 0 dakika geçiyor demektir. 1'i gösterirken 5, 2'yi gösterirken 10 ve ekrandaki gibi 3'ü gösterirken 15 dakika geçiyor demektir. O halde saat 1, 15. Hadi son bir tane daha yapalım. Haydi, haydi! Burada akrep tam 2'yi gösteriyor. Yelkovan da tam 12'yi. O halde saat Tam 2, 00.
kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir

Şu An Saat Kaç?

İnternet teknolojisi sayesinde, artık "şu an saat kaç" sorusuna anında cevap bulabiliriz. Çünkü çoğu platformda ve site üzerinde canlı saat bilgisine erişim imkanı bulunmaktadır. Canlı saat uygulamaları, coğrafi konuma göre belirlenen saat dilimlerine göre çalışır ve bu nedenle herkesin kendi bulunduğu konumda doğru saat bilgisine ulaşmasını sağlar.

Canlı Saat Nedir, Ne İşe Yarar?

Canlı saat; bilgisayarınızın o anki saatini, o günkü tarihi ve farklı ülkelerin kullandığı zaman dilimlerine göre tüm dünya saatlerini ve Türkiye saatini gösteren dijital bir saat uygulamasıdır. Böylece internet tarayıcısında ekstra aramalara girişmeden, tek bir yerden dilediğiniz şehrin online saat bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Canlı Saatlerin Önemi ve Kullanımı

Canlı saatlerin, dünya genelinde çok sayıda farklı zaman dilimi olduğu bir dünyada yaşarken büyük bir önemi vardır. İster iş için ister kişisel sebeplerle, farklı ülkelerle iletişim kurarken veya seyahat planları yaparken doğru saat bilgisine sahip olmak önemlidir. Canlı saatler bu ihtiyacı karşılar.

Özellikle uluslararası iş yapan veya seyahat eden kişiler için canlı saatler vazgeçilmezdir. Örneğin, bir iş toplantısı düzenlerken veya bir uçuşu ayarlarken, diğer ülkelerin saat dilimlerini bilmek önemlidir.

Sonuç olarak, canlı saat uygulamaları zamanla olan ilişkimizi modernize eder ve dünyamızı daha küçük ve yönetilebilir hale getirir. Bu nedenle, "şu an saat kaç" sorusu artık sadece kendi konumumuzda değil, dünyanın her yerinde yanıt bulabilir.

Saat Nedir?

Saatler en basit tanımıyla, biz insanların belirlediği kriterler bazında zamanı ölçen ve iki zaman arasındaki farkı gösteren aygıtlardır.

Mekanik ve dijital çeşitleri bulunan saatlerin çalışma ilkesi, sayı sayma mekanizmasına dayanır. Bu mekanizma, evrensel olarak bir günün 24 saatten, bir saatin 60 dakikadan, bir dakikanın 60 saniye ve bir saniyenin de 60 saliseden oluşması üzerine kuruludur. Dolayısıyla türü her ne olursa olsun saatlerin zamanı bize sunma şekli, mutlaka bu birimlerden birkaçını içerir.

Zamanı saat, dakika, saniye ve salise türünden gösteren saatler gerek iş performansımız için gerekse günlük hayatımızın düzeni için hayatidir. Son yıllarda çıkan akıllı saatler ise insanoğlunun kendini ne kadar geliştirebileceğinin en güzel kanıtı ve teknolojik ilerlemenin bize sunduğu kolaylıkların çarpıcı bir örneğidir.

Saatin Kısa Tarihi

Saatin icadı, M.Ö. 4000'lere kadar uzanır. Mısırlıların güneş saatini icat etmesiyle başlayan bu yolculuk, maalesef hava karardığında aksamaktadır. Bundan olsa gerek, güneş saatinin icadını, kum ve su saatleri takip etmiştir. Ancak bizlerin anladığı anlamdaki mekanik saatlerin yapımı, 1500'leri bulmuştur.

1524 yılında Peter Henlien isimli Alman kilit ustası, tarihteki ilk kurmalı saati üretmiştir. Ardından Alman, Fransız, İsveç ve İngiliz üretimi mekanik saatler, üretilmeye başlanmış ve zaman içerisinde saatler, insanların moda algısını yansıtan önemli aksesuarlar haline gelmiştir.

Sarkaçlı saatlerden, cep kronometresine, oradan da pilli saat üretimine kadar uzanan bu serüvende, zaman ölçümünde yaşanan saniye bazındaki sapmalar, 1970'te elektronik saatlerin piyasaya sürülmesiyle ortadan kalmıştır. Böylece saatler, gerçek anlamda sağlam, dakik ve güvenilir hale gelmiştir.

kaynağı değiştir]

24 saatlik biçimdeki günlük zaman, ss.dd (örneğin 01.23) veya ss.dd.sn (örneğin 01.23.45) biçiminde yazılır. Buradaki ss (00 ile 23 arası), gece yarısından beri geçen saatin sayısal gösterimidir. dd (00 ile 59 arası), son tam saatten beri geçen dakikaları gösterir. sn ise (00 ile 59 arası) son tam dakikadan beri geçen saniyeleri gösterir. Artık saniye durumunda ss, 60 olabilir. Artık sıfır, 10'dan küçük sayılar için eklenir. Bu sıfır saat için isteğe bağlıdır. Fakat çok nitelik gerektiren bilgisayar uygulamalarında yaygın olarak kullanılır. (örneğin, ISO 8601'de). Saniyenin küçük birimleri kullanıldığında, saniyeler ondalık işareti ile ayrılan kesirli kısım 01.23.45.678 örneğinde olduğu gibi bir virgül ya da noktadan sonra gelir. Saat, dakika ve saniye arasındaki en yaygın kullanılan işaret, ISO 8601'de de sembol olarak kullanılan iki noktadır. Eskiden bazı Avrupa ülkeleri işaret olarak nokta kullandı. Fakat zaman gösteriminde ulusal standartların çoğu, uluslararası standart değiştiğinden beri nokta kullanmaktadır. Bilgisayar protokolleri, Linuxişletim sistemi çekirdeğininUbuntu 10.10 sürümünde veya Windows işletim sistemi çekirdeğinin Windows 7 sürümünün 6.1.7600 sürüm numarasında ya da Mac OS işletim sisteminin Mac OS X 10.6 (Snow Leopard) sürümündeki noktalar gibi işletim sistemleri sürümleri ifade ederken nokta kullanılır. Bazı yerlerde (2359 sayısında) ve (18h45) gibi sadece saat ve dakikanın ifade edildiği yerlerde işaret kullanılmaz.

Geceyarısı 00.00 ve 24.00[değiştir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir