aronia meyvesi fidesi / Aronya Fidanı Nasıl Ve Ne Zaman Dikilir? Aronya Fidanı Yetiştirme, Bakımı Ve Fiyatları

Aronia Meyvesi Fidesi

aronia meyvesi fidesi

Aronia (Aronya) Fidanı

Aronia (Aronya) Fidanı Hakkında

Aronya, gülgiller ailesine ait bir üyedir. Halk arasında güç meyvesi olarak da bilinen aronya, Kuzey Amerika bölgesinde sıklıkla yetiştirilmektedir. Çalı formundaki aronia (aronya) fidanı Agrolidya web sitemiz üzerinden satışa sunulmaktadır. Fidan yetiştirmek isteyenler ihtiyacı olan fidanı web sitemizden güvenle temin edebilir. Web sitemizde fidanlar uygun fiyat aralığında satışa sunulmaktadır. Sipariş üzerine fidanlar özel ambalaj içerisinde hazırlanır. Böylelikle taşıma durumunda fidanların hasar alması önlenir. Fidanın bakımı zor değildir. Farklı faydalar sunan fidan, bakımı doğru yapıldığında yüksek verimlilik sağlamaktadır.

Aronia (Aronya) Fidanı Nedir? 

Aronya bitkisi ülkemizde de dikilen bir bitki türüdür. Çalı formundaki bu bitki türünün en genç hali ise aronya fidanıdır. Fidanlar toprağa dikildikten sonra gelişimini daha sağlıklı tamamlar. Aronya bitkisi soğuğa karşı oldukça dayanıklıdır. Fidan, soğuk hava koşullarından kolay etkilenmez. Bu sayede soğuk iklimlerde de kolaylıkla yetişmektedir. Aronia (aronya) fidanı gelişimini tamamladıktan sonra meyve vermeye başlar. Fidandan elde edilen meyveler küçüktür. Meyveler genellikle siyah olmakla beraber bazen kırmızı renkte olabilir. Fidandan elde edilen meyveler lezzetlidir. Aronya fidanını bahçeye dikebileceğiniz gibi fidanın bakımı saksıda da kolaydır. Fidan dikildikten sonra gelişimini tamamlar ve yaklaşık 3 yılın sonunda verimli bir şekilde meyve vermeye başlar. Fidan 2 yaşındayken verimli olmasa da meyveler çıkar. 3 yaşını dolduran fidanlar daha verimli meyve vermeye başlar.

Aronia (Aronya) Fidanı Özellikleri 

Aronia (aronya) fidanı kolay yetişen bir fidandır. Bazı fidanlar çeşitli zirai ilaçlara ihtiyaç duyar. Fakat aronya fidanı herhangi bir zirai ilaca ihtiyaç duymadan gelişimini tamamlar. Aronya fidanının özellikle ihtiyaç duyduğu bir iklim yoktur. Fidan soğuk havalara karşı dayanıklı olduğu için özellikle Karadeniz bölgesinde sıklıkla yetiştirilmektedir. Bununla birlikte ülkemizin çeşitli bölgelerinde rahatlıkla yetiştirilebilir. Fidanın yetişme koşullarında iklim, ilaçlama, mevsim çok etki etmemektedir. Fidan gelişimini 3 yılın sonunda tamamlamış olur.

2 yaşında meyve vermeye başlayan fidan 3 yılın sonunda verimli meyve verir. Fidanlar 5 yılı tamamladıktan sonra her kökten yaklaşık 5 ile 10 kg arası meyve elde edilir. Meyvelerin hasat dönemi ise ağustos ayı sonlarında başlayıp eylül ayına kadar devam etmektedir. Fidandan elde edilen meyveler Rusya’da uzun yıllar tıbbi meyve olarak kullanılmıştır. Meyveler farklı hastalıklara iyi geldiği için Amerika’da mucize meyve olarak adlandırılmaktadır. Rusya ve Amerika’da meyvenin kullanım alanları ülkemizi de etkilemiştir. Ülkemizde özellikle son yıllarda aronya meyvesine olan ilgi artmıştır. Meyveler hücrelerin kendine gelmesini ve yenilenmesini sağlamaktadır. Bu özelliği sayesinde kanserle mücadelede meyvenin kullanımı oldukça önemlidir.

Dünya üzerindeki antioksidan özellik taşıyan meyveler arasında yer alan aronya meyvesi ülkemizde meyve ile karşılaştırılmıştır. Yapılan araştırmalarda antioksidan özellik taşıyan meyve karşılaştırılmış ve sonunda en güçlü antioksidan özellik taşıyan meyvenin aronya meyvesi olduğu belirlenmiştir. Meyvenin sağlığa faydaları insanlar tarafından öğrenildiğinde meyvenin yetiştiriciliği artmıştır.

Aronia (Aronya) Fidanı Nasıl Yetiştirilir?

Aronia (aronya) fidanı kolay yetiştirilen bir fidandır. Hava koşullarından kolay etkilenmeyen fidan oldukça dirençlidir. Sert iklim koşullarında dereceye kadar dayanıklıdır. Donmaya, fırtınaya, sert rüzgara ve yağmura karşı kendini korur. Ülkemizde sıklıkla Karadeniz bölgesinde yetiştirilen fidan aynı zamanda diğer bölgelerde de kolaylıkla yetiştirilmektedir. Fidan yetiştiriciliği hem saksıda hem de bahçede yapılabilir. Öncelikle fidan için yer belirlenmelidir. Toprağın verimli olması, suyu çok tutmuyor olması gerekir. Kaç adet fidan dikilecekse Agrolidya web sitemiz üzerinden fidan siparişi verilmelidir.

Fidanlar kısa sürede hasarsız bir şekilde adrese teslim edilir. Fidanlar için öncelikle toprak sürülmelidir. Böylelikle toprağın hava alması sağlanır. Aynı zamanda kuru toprağa fidan dikmek yerine nemli toprağa fidan dikmek daha doğru olacaktır. Nemli ve karıştırılmış toprağa fidanlar için çukur açılmalıdır. Çukurların çapı 30 cm, derinliği ise 20 cm olmalıdır. Fidanlar çalı formunda olduğu gibi 1 buçuk - 2 metreye kadar uzar. Enine de uzayan fidanların arasında yaklaşık 1 metre mesafe olması tavsiye edilir.

Çukurlar hazırlandıktan sonra fidanlar dikilir. Fidanlar dikildikten sonra ilk sulama yapılmalıdır. Sulama işlemi öncesinde fidanın çevresindeki toprağın iyice sıkışması gerekmektedir. Fidanlar dikildikten sonra toprağa basmak gerekir fakat köklere zarar vermemek önemlidir. Fidanda yan dallar çıkmaya başlamıştır. Fidanda oluşan yan dallara zarar vermemek gerekir. Fidan dikilirken yan dallara ve köklere zarar vermemeye özen göstermek gerekmektedir.

Aronia (Aronya) Fidanı Bakımı

Aronia (aronya) fidanı kolay bakılan bir fidan çeşididir. Fidanlar web sitemiz üzerinden güvenle temin edilebilir. Temin edilen fidanlar toprağa dikildikten sonra belirli sürede sulanması gerekir. Fidanın toprağı kurumaya başladığında sulama yapılmalıdır. Özellikle yaz aylarında haftada ya da 10 günde sulama yapılabilir. Toprak kurumamalı, toprağın nemi gitmeye başladığında daha sık aralıkta sulama yapılmalıdır. Fidan için gübreleme sıklığı da önemlidir. Yaklaşık 2 yıl sonra meyve vermeye başlayan, 3 yılın sonunda verimliliği artan ve 5 yılın sonunda en az 5 kg meyve vermeye başlayan fidan, yılda 1 ya da 2 kez gübrelenmelidir.

Gübreleme işlemi sayesinde toprağın kaybettiği elementler toprağa yeniden kazandırılır. Böylelikle fidan daha verimli topraklarda yetişmiş olur. Fidanlar gelişim süresinde ve gelişimini tamamladıktan sonra çok fazla bakım istemez. Bu nedenle sulama ve gübreleme sıklığı onlar için idealdir. Çalı formundaki bitki yukarıda doğru ok şeklinde dallarla büyür. Dalların budama işlemi yapıldığında bitkinin formu korunur. Fidan dikileceği zaman toprağın buzlanmamış olması önemlidir. Sonbahar, kış ve ilkbahar mevsiminde fidan dikilebilir.

 Web sitemiz üzerinde uygun fiyata kaliteli, güvenilir ve sağlıklı fidan almak mümkündür.

BURSATARIM Aronia ( Aronya) Fidanı bursatarim-üm-ay

Bilinçli tarım koşullarına uygun olarak gerçekleştirilen meyve ve sebze yetiştiriciliği, birbirinden farklı lezzetlerin ortaya çıkmasına yardımcı olduğu kadar organik ve doğal tatlarıyla da sağlık açısından pek çok fayda sağlar. Bursatarım aronia (aronya) fidanı, Kuzey Amerika kıtası ile özgülenen bir meyve türü olan aronyanın, meyve vermemiş halidir. Basit bir yetiştiriciliğe ihtiyaç duyan aronya meyvesi, lezzetli tadıyla da ön plana çıkar. Soğuk iklimleri seven bu meyve türü, vücudun günlük olarak ihtiyaç duyduğu birçok vitamin ve mineral değerlerini de bileşenlerinde yüksek oranda barındırır. Meyvenin lezzetli tadı, pek çok alanda tüketim imkanı sunar. Genellikle tatlı tariflerinin içerisinde kullanılan meyve türleri, çeşitli yemek tariflerinin içerisinde de gurme lezzetlerin ortaya çıkmasına yardımcı olur.

  • Zengin besin değerleri
  • Çeşitli alanlarda dikim imkanı
  • Lezzetli bir tada sahip meyve türü

Aronia Meyvesi Fidanı Benzersiz Özellikleri

Aronia Meyvesi Fidanı Benzersiz Özellikleri

Genellikle Kuzey Amerika topraklarında yetiştirilen aronya fidanı, dış görünüşü itibariyle üzüme benzeyen bir meyve çeşididir. Ekim işlemlerine geçilmeden önce cm’lik köklerin yarısına kesilmesi gerekir. Ürün, hem geniş bağ arsalarında hem de saksılarda yetiştirilebilir. Genellikle soğuk iklimleri seven aronyanın yaz aylarında bol sulama yapılarak yetiştirilmesi de mümkündür. Sulama işleminin klor içermeyen sular ile yapılması tavsiye edilir. Aksi halde klorlu su, bitki köklerini olumsuz etkiler. Dikimi yapılacak toprağın buzlu olmaması ve pH değerlerine sahip olması verimlilik açısından yüksek derecede önem arz eder. Bununla birlikte aronya meyvesi, hem asidik torf özelliği gösteren toprak türünü hem de çam kabuğu ile zenginleştirilen toprak türünü oldukça sever. Fide, dikiminden itibaren yıl içerisinde meyve verir. Bilinçli tarım uygulamalı bu sürenin kısalmasına etkin rol oynar.

Aronia Meyvesi Fidanı Çeşitli Kullanım Alanları

Aronia Meyvesi Fidanı Çeşitli Kullanım Alanları

Güçlü bir antioksidan deposu olan aronya meyvesi, bileşenlerinde yüksek miktarda potasyum, A ve C vitamini barındırır. Bu nedenle bağışıklık sisteminin güçlenmesine önemli ölçüde yardımcı olur. Ürün, yüksek besin değerlerinin yanı sıra düşük bir kaloriye de sahiptir. Diyet ve perhizlerde ara öğün olarak sıklıkla tercih edilir. Tatlı bir tada sahip olan aronyanın çeşitli şekillerde tüketilmesi mümkündür. Ürünü taze olarak tüketebileceğiniz gibi kurutarak ya da dondurarak da tüketmeniz mümkündür. Yeterli ısı koşulları altında kuruyan aronya meyvesini toz haline getirerek çay olarak da tüketebilirsiniz. Bununla birlikte aronya meyvesi, meyve suyu, smoothie, dondurma, yoğurt, reçel gibi farklı tatlara sahip gıda ürünleri ile de kullanıma imkan tanır. Bursatarım aronia (aronya) fidanı yorumları ve müşteri deneyimlerini inceleyerek siz de hasadını yaptığınız meyvenin çeşitli kullanım alanlarını keşfedebilirsiniz.

Aronia Meyvesi Fidanı Avantajlı Fiyatları

Aronia Meyvesi Fidanı Avantajlı Fiyatları

Bursatarım aronia (aronya) fidanı fiyatı ürünün tüm özellikleri göz önünde bulundurularak büyük bir titizlikle belirlenir. Ürün, mevsim koşulları gereği firigo fide niteliğine sahiptir. Firigo, fidelerin soğuk hava koşullarında bekletilmesini ifade eden bir terimdir. Aronya meyvesi, yapısal olarak suyu seven bir meyve türü değildir. Bu nedenle fidelerin, ekim aşamasına geçilmeden önce kuru ve serin bir alanda muhafaza altına alınması tavsiye edilir. Bununla birlikte ekilen fidanların sürekli olarak güneş ışığına da ihtiyacı yoktur. Uygun tarım koşullarına uyulmadan gerçekleştirilen bilinçsiz dikim, fidanların ziyan olmasına sebep olur. Bitkilerin meyve miktarının arttırılması ve gelişiminin hızlandırılması için yapılan budama işleminin, düzenli aralıklarla gerçekleştirilmesi gerekir. Hem çeşitli şekillerde tüketim imkanı tanıyan hem de yüksek besin değerlerine sahip olan bu meyve fidesine Trendyol’dan uygun fiyat avantajıyla sahip olabilirsiniz.

3 Yaş Viking Aronia Berry Fidanı

Bitki Cins/Çeşit Özellikleri
3 Yaş Viking Aronia Berry Fidanı
Aronia'nın ana vatanı Kuzey Amerikadır. 
Yüz yıllarca yerliler tarafından ilaç olarak kullanılmıştır. 
Meyvelerini kurutup yemeklere ilave olarak kullanmışlar ve yapraklarını kurutup çay yapmışlardır. 
Daha sonra Doğu Avrupa'ya ve Rusya'ya yayılmış büyük ölçekte üretilmeye başlanmıştır. 
Ülkemizde bu meyve çok geç farkedilmiştir. 
Halen üretimi yaygınlaşmamıştır.
Antioksidan açısında oldukça zengindir. 
En çok  Antioksidan içeren meyvedir.  
Ayrıca vitamin ve mineral kaynağıdır. 
B12 ve D vitamini hariç tüm vitaminleri içermektedir. 
Bu yüzden Aronia ya Süper Meyve denilmektedir. 
Güller sınıfına dahil olan meyve Aronia Berry ve Black Chokeberry isimleriylede anılmaktadır. 
Genellikle nemli ve güneşli veya kısmi güneşli yerlerde iyi yetişirler.  
Soğuğa oldukça dayanıklıdır. C ye kadar dayanabilir.
Yüksek kireçli toprakları pek sevmezler. 
Çalı formunda bir bitkidir. 
Bahçe tesisinde 0,6 m x 4 m mesafeyle dikilirler. 
Sonbaharda yaprakları çok güzel bir şekilde kırmızılaşır. 
Güzel yaprakları sayesinde süs bitkisi olarakta kullanılmaktadırlar. 
Kış döneminde yapraklarını dökerler. 
İlkbaharda çiçek açarlar çiçekleri de inanılmaz bir manzara oluşturur. 
Meyveleri Ağustos ayında olgunlaşmakta ve uzun süre üzerinde kalabilmektedir.

Bitki Özellikleri
Fidan Yaşı : Fidanlarımız 3 yaşındadır.
Fidan Durumu : Fidanlarımız aşılı, saksılı, cm boylarındadır
Tüplü ve saksılı bitkiler yılın her zamanı bahçeye dikilebilir.

Kargo Bilgisi
Ürünler ideal şekilde paketlenerek kargo yetkililerine teslim edilmektedir.
Tahmini teslimat süresi 2 iş günüdür. 
BANNERX

NERO ARONİA BERRY FİDANI

ARONİA (ARONİA MELANOCARPA)

Aronia'nın ana vatanı Kuzey Amerikadır. Yüz yıllarca yerliler tarafından ilaç olarak kullanılmıştır. Meyvelerini kurutup yemeklere ilave olarak kullanmışlar ve yapraklarını kurutup çay yapmışlardır. Daha sonra Doğu Avrupa'ya ve Rusya'ya yayılmış büyük ölçekte üretilmeye başlanmıştır. Ülkemizde bu meyve çok geç farkedilmiştir. Halen üretimi yaygınlaşmamıştır.

Antioksidan açısında oldukça zengindir. En çok  Antioksidan içeren meyvedir.  Ayrıca vitamin ve mineral kaynağıdır. B12 ve D vitamini hariç tüm vitaminleri içermektedir. Bu yüzden Aronia ya Süper Meyve denilmektedir. Güller sınıfına dahil olan meyve Aronia Berry ve Black Chokeberry isimleriylede anılmaktadır.

Genellikle nemli ve güneşli veya kısmi güneşli yerlerde iyi yetişirler.  Soğuğa oldukça dayanıklıdır. C ye kadar dayanabilir. Yüksek kireçli toprakları pek sevmezler.

Çalı formunda bir bitkidir. Bahçe tesisinde 0,6 m x 4 m mesafeyle dikilirler. Sonbaharda yaprakları çok güzel bir şekilde kırmızılaşır. Güzel yaprakları sayesinde süs bitkisi olarakda kullanılmaktadırlar. Kış döneminde yapraklarını dökerler. İlkbaharda çiçek açarlar çiçekleride inanılmaz bir manzara oluşturur. Meyveleri Ağustos ayında olgunlaşmakta ve uzun süre üzerinde kalabilmektedir.

Nero

Çiçek Rengi(Flower Color) :Beyaz (White)
Çiçeklenme Dönemi (Flovering Period) :Mayıs – Haziran (May-June)
Meyve Rengi(Fruit Color) :Siyah (Black)
Meyve Büyüklüğü(Fruit Size) :İri (Big)
Tozlayıcıları (Pollinators) :Kendine Verimli (Self Pollinating)
Hasat Zamanı(Harvestig Time) :Eylül (September)
Meyve Ağırlığı (gr) (Fruit Weight)(gr) :,5
Çapı (mm) (Diameter)(mm) :10
Toprak İsteği(Land Request) : İyi Drene Olmuş Hafif Killi(Well Drained Light Clay)
PH: 5,8 – 6,2
Önerilen Bölgeler(Proposed Region) :Geçit – Yayla (II-III)

Verime Yaşında Başlar. (Yield Starts After Years)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası