vfs global polonya erasmus / Ulusal vize (D tipi vize) başvurusunda bulunmak istiyorum - Türkiyede Polonya - Portal funduszeue.info

Vfs Global Polonya Erasmus

vfs global polonya erasmus

Merhaba Erasmusgram Takipçileri,

Ben Abdussamed Kutucu. Pamukkale Üniversitesi endüstri mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim. Erasmus
programı kapsamında eğitim yılında Polonya’da bulunan Czestochowa Teknoloji Üniversitesinde eğitim görmeye hak kazandım. Vize başvurumu yaptım ve 2 hafta gibi kısa bir sürede vizem onaylandı. Bu yazımda kendi vize süreci deneyimlerimi, gerekli belgeleri (Polonya eğitim vizesi için) ve vize reddi yememek için önemli olan hususları sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki erasmus belge işlemlerimde beni fiziksel ve psikolojik olarak en çok yoran işlem, vize işlemidir. Bu süreçte keşke erasmus sınavını geçmeseydim, keşke sınava girmeseydim dediğim bile oldu 🙂 Farkındayım daha ilk satırlardan yeni vize başvurusu yapacak kişilerin gözlerini korkutmuş olabilirim. Bunun için şunu söylemek isterim ki rahat olun. Kesinlikle gözünüzün korkacağı bir durum yok. Karşı kurumdan kabul mektubunuz gelmişse ve birkaç önemli hususu (biraz sonra yazacağım) atlamamışsanız, vize başvurunuzun ret yeme şansı yok. Tabi ben bunu vize başvuru günümde ve vize sonucum elime ulaştığında fark ettim. Boş yere kendimi yıpratmışım.

Siz kesinlikle kendinizi yıpratmayın :). Daha fazla sözü uzatmadan nasıl erasmus için Polonya vizesi
alacağınızı maddeler halinde açıklamaya çalışayım

Not: Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği için Polonya’ya gidecekler ulusal vize (D tipi-uzun dönem)
başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Anlatacağım vize süreci erasmus öğrenim hareketliliği
içindir.

1-Vize Randevu Tarihi

Polonya konsolosluğu vize başvurularını aracı kurum olan VFS Global ile gerçekleştiriyor. Vize başvurusu yapmak için Vfs Global Polonya’nın internet sitesinden online randevu almanız gerekmektedir.

*Randevu tarihi almadan önce gerekli belgelere göz atmanızı tavsiye ederim. Randevu tarihine
yetişmemiş belgeyle gitmek istemeyiz. Ben birçok belgem elime ulaştıktan sonra randevu aldım.

* Ulusal vize başvuruları (Erasmus için gerekli olan vize), planlanan kalkıştan en geç 15 gün önce ve en
erken 3 ay öncesinden yapılmalıdır. Yapacağınız başvurunun sonuçlanması 60 güne kadar sürebilir. Bu
durumun, konsolosluk tarafından resmi olarak uyarısı yapılmıştır. Dikkate almanızı önemle tavsiye ederim. Okulunuz açılmadan veya planlanan kalkışınızdan en az 1 ay öncesinde vize başvurunuzu tamamlamanız sizler için iyi olacaktır.

2-Gerekli Evraklar

Deyim yerindeyse zurnanın zırt dediği yerdeyiz :). Yani işin en can alıcı noktasındayız. Gerekli
evrakların listesini sizlerle paylaşıyorum. (funduszeue.info) Hazırlanması gerek 15 evrak var. Nasıl hazırlamanız gerektiğinden bahsedeceğim.

  • Dikkatlice doldurulmuş, okunaklı ve imzalı ulusal vize formu: Bu belgeyi Vfs Global Polonya’nın internet sitesinden temin edebilirsiniz. Aynı yerde örnek bir formda paylaşılmış, örnek formdan yararlanarak belgeyi hazırlayabilirsiniz. Vize formunuzu İngilizce, Türkçe veya Lehçe olarak hazırlayabilirsiniz. Hangi dilden doldurduğunuzun önemi yok. Doldurduktan sonra iki defa imzalanması şart. İmza kısımları son sayfada
    yer alıyor. Eğer iki kısmada imza atılmazsa başvuru formunuz geçersiz sayılır. İlk sayfaya da fotoğrafınızı eklemeyi unutmayın. Fotoğraf için gerekli şartı funduszeue.infoe paylaşacağım.
  • Kriterlere uygun pasaport: Eğer vize başvurusu yapmak istiyorsanız bir pasaport sahibi olmalısınız. Pasaportunuzu nasıl çıkarmanız gerektiğini erasmusgram blog yazarı Şeyda detaylı bir şekilde anlatmış. (funduszeue.info) bu linkten ulaşabilirsiniz.
  • Kriterlere uygun 1 adet biyometrik fotoğraf:  (funduszeue.info) linkteki fotoğraf özellikleri kısmından kriterleri öğrenebilirsiniz. 1 adet fotoğraf yazılmış  ancak başvuru merkezinde 2 adet fotoğraf istiyorlar.
  • Planlanan kalış dahilindeki her günü kapsayan minimum € teminatlı sağlık sigortası: Yurtdışına çıktığımızda başımıza gelebilecek tehlikelere karşı bizi koruyacak bir sigortaya ihtiyacımız var. Yaptıracağınız sigorta bazı koşulları içermek zorunda, eğer bu koşulları içermezse sigortadan kaynaklı ret yiyebilirsiniz.

İçermesi gereken koşullar;

-Minimum euro teminatlı.-eğitim için veya öğrenci için bir ibare bulunması tavsiye edilir.-yurtdışında bulunacağınız süreyi kapsaması gereklidir.-ayakta ve yatarak tedaviyi kapsamalı. Hatırladığım kapsamlar bunlardır.
Sigortanızı yaptırırken dikkatlice araştırmanızı tavsiye ederim. Bankaların şubelerinden veya sigorta şirketlerinden sigortanızı yaptırabilirsiniz. Ayrıca Vfs Global merkezinde de başvuru gününüzde sigortanızı yaptırabilirsiniz.

Not: Covid salgınını kapsayan sigorta yaptırabilme şansınız var. Ancak bu kapsam Polonya için zorunlu değil. Bu kapsam kuralının değişiklik gösterebileceğini düşünüyorum bu yüzden sigortanızı yaptırmadan önce covid’u kapsamanın zorunlu olup olmadığını sormanızı tavsiye ederim.
Bazı yerlerde sigorta fiyatları oldukça yüksek. Ben sigortamı tl karşılığında günlük yaptırmıştım. Poliçem covid’u kapsamıyordu. Son olarak poliçeyi İngilizce ve Türkçe olarak alın ve dosyanıza ekleyin. Fazladan poliçede kendiniz için almayı unutmayın çünkü Türkiye’deki üniversiteniz de sizden poliçenizi isteyecektir.

  • Eğitim veren kurumdan kabul veya eğitimin devam ettiğini gösterir belge: Bu madde karşı okuldan gelen kabul mektubundan bahsediyor. Bu belgenin yanında bir de konaklama belgesi eklemek zorunludur. Eğer yurtta kalacak iseniz yurt kabul mektubunu karşı okuldan talep ediniz. Yurt kabul mektubunda ödeyeceğiniz aylık tutarın yazması gerektiğini unutmayın. Eğer yurtta konaklamayacak iseniz nerde kalacağınızı ve ne kadar ödeyeceğinizi belirten bir belge göstermek zorundasınız.
  • Erasmus eğitimi durumunda, gönderen üniversiteden öğrencinin programa kabul edildiğini teyit eden belgenin aslı: Türkiye’deki okulunuzdan temin etmeniz gereken hibe yazısıdır. Islak imzalı olarak istenen bir belge ve bu belgenin yanına öğrenci belgenizi eklemenizde fayda var.
  • Ödeme teyit belgesi. (Eğitimin ücretli olması halinde): Karşı kuruma bir ücret  ödüyorsanız (Erasmus öğrencilerini ilgilendirmiyor diyebilirim, genelde dil kursları için istenen bir belge.)
  •  Bu maddede banka hesabımızda belli bir miktar para göstermemiz gerektiğinden bahsediyor. Son 3 aylık hesap döküm belgenizi göstermeniz gereklidir. Bankadan ıslak imzalı ve kaşeli şekilde belgeyi temin etmelisiniz. Göstereceğiniz banka hesap dökümü sizin adınıza olmalı, eğer sizin adınıza değil de ailenizden birinin adına ise noter tarafından onaylanmış sponsorluk belgesi eklemeniz gerekiyor. Buradaki en kolay
    seçenek kendi hesabınızda belli bir miktar para göstermek. Peki ne kadar bir miktar göstermemiz gerekiyor? Ben hibeli biri olarak 8 bin tl göstermiştim ancak 5 bin tl de yeterli bir miktar. Yine de güncel kurlar üzerinden para miktarını hesaplamanızı tavsiye ederim.
  • Son mezun olduğu okulun diploması: Eğer lisans öğrencisi iseniz lise diplomanız,master yapıyorsanız üniversite diplomasını göstermeniz gereklidir. Lise diplomanızı e-devletten temin edebilirsiniz. E-devletten alınan belgelerin barkodlu olmasına dikkatedin. Barkodlu belge ıslak imzalı belgeler ile eşdeğerdir.
  • Normal eğitim veya Erasmus eğitimi görebilecek seviyede Lehçe veya yabancı dil yeterlilik belgesi: Türkiye’deki okulunuzdan temin edebilirsiniz. Dil sınavından yeterli  puanı aldığınızı gösteren belgedir.
  • Adli Sicil Kaydı: e-devletten alabilirsiniz.
  • Askerlik Durum Belgesi (35 yaş üstü veya Türkiye’de öğrencilik durumunu kanıtlar  güncel öğrenci belgesi ibraz edenler hariç): Öğrenci olduğumuz için bu belgeyi göstermek zorunda değiliz. Ancak ben e devletten çıktı alıp dosyama bu belgeyi  eklemiştim.
  • Türk vatandaşı olmayanlar: Türkiye’den Polonya’ya planlanan çıkış tarihine kadar geçerli İkamet Tezkeresi:
  • Pasaportta kişisel verilerin bulunduğu sayfa ile son 3 yılda verilen Polonya veya diğer Schengen ülkelerine ait vize fotokopileri: Daha önce aldığınız vize var ise mutlaka fotokopilerini çekip başvurunuza ekleyiniz.
  • Vize başvuru ücreti (vize reddedilse dahi iade edilmez): Güncel olarak 90 dolar başvuru ücreti vardır. Bu ödemeyi dolar cinsinden yapacaksınız bu yüzden başvuru gününde yanınızda tam olarak 90 dolar bulundurun ve bu dolarların basım tarihinin yılı öncesi olmamasına dikkat edin. Çünkü ben başvuru yaparken gişedeki çalışan yılındaki 5 dolarımı kabul etmedi. Başvuru merkezinden çıkıp 5 dolar almak için
    kuyumcuya gitmek durumunda kaldım :). Son olarak bir de Vfs Global euro hizmet bedeli talep ediyor. Bu miktarı da güncel kur üzerinden Türk lirası olarak ödemelisiniz.

Bu belgelerin güncel olmasına dikkat edin. 3 aydan daha yeni olmak zorunda. Ben bu belgelere ek olarak uçak bileti rezervasyonu, e-devletten aldığım protokol (pasaport bilgileri) belgesini, ikametgah bilgilerimi, kimlik ve pasaport fotokopilerini başvuru dosyama ekledim. Sizin de eklemeniz işleri kolaylaştıracaktır. Sigortamı, hibe yazımı ve banka hesap döküm belgemi ıslak imzalı olarak dosyama ekledim. Diğer belgelerin renkli çıktılarını almıştım.

Vize işlemleri hakkında bahsedeceklerim bu kadar. Okuyan herkese teşekkür ediyorum.
Umarım sizler için faydalı bir yazı olmuştur.

Başvuru yapacaklara şimdiden başarılar diliyorum. Herhangi bir sorunuzda bana ulaşabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın 🙂

Abdussamed Kutucu
[email protected]
@abduskutucu

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

İlgili

erasmus vizesi, pandemide vize süreci, polonya erasmus vizesi, polonya vizesi

Başvurunuzu iki şekilde yapabilirsiniz:

1. Başvurunuzu, ikamet ettiğiniz şehrin dahil olduğu yetki bölgesine istinaden, aşağıdaki listede yer alan Vize Başvuru Merkezlerinden birine yapabilirsiniz:

Vize Başvuru Merkezleri:

Ankara'daki vize merkezi:

Adres: İşçi Blokları Mh. ul Muhsin Yazıcıoğlu Nr Balgat Çankaya/Ankara – Regnum Sky Tower

 

İstanbul'daki vize merkezi (Avrupa yakası):

Adres: Hacıahmet Mh. Kurtuluş Deresi Cd. No: 29/A (Elysium Soul) Beyoğlu, İstanbul

 

İstanbul'daki vize merkezi (Asya yakası):

Altunizade Mah., Mahir İz Cad. Ofton Plaza B Blok No/2, Üsküdar, İstanbul

 

Antalya'daki vize merkezi:

Adres: Yeşilbahçe Mah sokak Ülker Apt No/B, Antalya

 

 Gaziantep'teki vize merkezi:

Adres: İncilipınar mah. 7 nolu sok. Kaplama iş merkezi altı, Gaziantep

 

 İzmir'deki vize merkezi:

Adres: Akdeniz Mah. Akdeniz Cad. Reyent İş Hanı No:1/C, İzmir

 

Trabzon'daki vize merkezi:

Pazar Kapı Mahallesi Sahil Caddesi N Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası Kat 6 Ortahisar, Trabzon

 

Vize konusundaki sorularınız, bu e-mail adresine iletilebilir: [email protected]

 

Vize ile ilgili bilgilere, VFS GLOBAL'in aşagıdaki internet sayfalarından ulaşabilirsiniz:

Lehçe: funduszeue.info

Türkçe: funduszeue.info

İngilizce: funduszeue.info

 

1. e-konsulat sistemi üzerinden online olarak oldurulmuş ve çıktısı alınarak imzalanmış vize başvuru formu.

2. 3,5 x 4,5 cm ebadında renkli vesikalık fotoğraf. Fotoğraf için aranan özellikler:

a. Arka fonu beyaz, keskinlik ayarı iyi yapılmış ve yüksek kaliteli kâğıda basılmış olması,

b. Son 6 ay içerisinde çekilmiş olması,

c. Cepheden çekilmiş, başın en üst noktasından omuz üstüne kadar gözleri ve yüzü net gösterecek şekilde yüzün fotoğrafın % 80’nini kaplaması. Fotoğraf çektirirken başörtüsü takılmamalıdır.

3. On yıldan eski olmayan, talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olan ve vizeler için en az iki boş sayfası olan pasaport. Sahip olunan geçerli diğer bir pasaport varsa vize başvurusuna eklenmelidir.

4. Kişisel verilerin ve fotoğrafın bulunduğu pasaport sayfasının fotokopisi.

5. Polonya Cumhuriyeti topraklarında geçerli, planlanan kalış dahilindeki her günü kapsayan en az Euro teminatlı sağlık sigortası. 12 Aralık tarihli yabancılar kanununda geçen şartları taşıyan- sigortalar hakkındaki bilgilendirme metni Polonya Dışişleri Bakanlığı’nın internet sayfasında yer almaktadır

6. İkametgâhınızın bulunduğu bölgenin, başvuru yapılan konsolosluğun yetki alanında olduğunu gösteren kimlik belgesinin fotokopisi.

7. Konsolosluğun belirlediği formatta finansal durumu gösterir belgeler:

-Bankadan alınan son 3 – 6 aya ait güncel hesap özeti,

-Seyahat çekleri,

-Geçerli kredi kartı- kullanılabilir bakiye bilgilerini içeren ekstreleri ile birlikte,

-İşyerinden alınmış başvuru sahibinin görevini ve son 6 aylık maaş miktarının belirtildiği yazı,

-Valilik tarafından düzenlenmiş davetiyenin aslı veya fotokopisi.

8. Konaklama durumuna ait belge (örneğin resmi davetiye veya otel rezervasyonu).

9. Polonya Cumhuriyeti topraklarında planlanan kalış amacını teyit eder belgeler

Ayrıca, reşit olmayanlar için vize başvurularında aşağıdaki evraklar ibraz edilmelidir: Ebeveynin / ebeveynlerin vize başvurusu yapabileceğine ilişkin yazılı noter onaylı muvafakatname. Sadece tek veli varsa, bu durumu belgelemek için doğum belgesi, velayeti gösteren mahkeme kararı ve diğer ebeveynin ölüm belgesini ibraz etmek suretiyle belgelendirmelidir. Doğum belgesi (aslı ve fotokopisi), ortak seyahat edilmesi durumunda ebeveynlerin pasaport ve geçerli vizelerinin kopyası.

 

EK BELGELER LİSTESİ:

Ek belgeler listesi –  9 & 16 eğitim ve Erasmus program amaçlı

 

Devlet üniversitelerinde eğitim ücretlerine ilişkin mevzuat 20 Temmuz tarihli Yükseköğretim ve Bilim Kanunu ile düzenlenmekte olup, devlet üniversiteleri dışındaki üniversitelerde bu konu üniversitelerin kendi iç düzenlemeleriyle belirlenmektedir.

Eğitime kabul edilen öğrenciler ile üniversiteler arasında öğrencinin kabul sürecine, eğitimin seyrine, eğitim ücretlerine ve ücret iadesine ilişkin özel koşullar, kurallar ve hükümler içeren bir sözleşme imzalanır. Eğitim adayları, bu belgeleri, özellikle de ödenen eğitim ücretlerinin iadesine ilişkin kuralları içeren hükümleri dikkatlice incelemelidir.

Geri ödeme ile ilgili meseleler doğrudan öğrenciler ile üniversiteler arasında çözülmektedir. Polonya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Polonya Cumhuriyeti Büyükelçilikleri ve Polonya Cumhuriyeti Konsoloslukları öğrenci ile üniversite arasındaki meselelerde arabuluculuk yapmamaktadır ve de öğrenci vizesi reddedilen bir yabancının eğitim ücretini geri almasına imkan veren hukuki tedbirleri bulunmamaktadır.

Üniversite, öğrenci ile akdedilen sözleşme hükümlerine uymadığı takdirde, özellikle de sözleşmenin öngördüğü durumlarda ücret iadesi yapmıyorsa, öğrenci ücretlerinin iadesine ilişkin talepler ancak yasal yollarla takip edilebilir.

Ek belgeler listesi –  11 kursa katılım amaçlı

Ek belgeler listesi –  13 bilimsel araştırma amaçlı

Ek belgeler listesi –  13A staj amaçlı

Ek belgeler listesi –  13B gönüllü hizmet amaçlı

 

Ayrıca, reşit olmayanlar için vize başvurularında aşağıdaki evraklar ibraz edilmelidir:

• Ebeveynin / ebeveynlerin vize başvurusu yapabileceğine ilişkin yazılı noter onaylı muvafakat. Sadece tek veli varsa, bu durumu belgelemek için doğum belgesi, velayeti gösteren mahkeme kararı ve diğer ebeveynin ölüm belgesini ibraz etmek suretiyle belgelendirmelidir.

• Ebeveynlerin pasaportları – aslı ve kopyası.

• Doğum belgesi – aslı ve kopyası.

 

Çocuğun ebeveynlerinden veya yasal vasilerinden birinin pasaportuna kaydedilmesi durumunda ayrı bir vize başvurusunda bulunun. Bu vize ebeveynin veya yasal vasinin pasaportuna yapıştırılacaktır.

 

Unutmayın:

• Vize başvurunuzu ikamet ettiğiniz bölgeden sorumlu dış temsilciliğinin konsolosluk bölümüne yapmanız gerekmektedir.

• Başvurunuzun karara bağlanması için yukarıda verilen evraklar yeterlidir, ancak konsolos gerekli gördüğü takdirde ek bilgi ve belge talep edilebilir.

• Konsolosun vize başvuru sahibini konsolosluk ofisine görüşmeye çağırma yetkisi vardır, ancak bunu yapmak zorunda değildir.

• D tipi vizeler, diğer Schengen ülkelerinde günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.

• D tipi vize en fazla 1 yıl geçerli olacak şekilde verilmektedir.

• Aldığınız D tipi vize, Polonya topraklarına giriş garantisi vermez- nihai karar her zaman sınır görevlileri tarafından verilir

Polonya Eğitim, Öğrenci ve Erasmus Vizesi Hakkında Genel Bilgi

Polonya Öğrenci Vizesi Hakkında Genel Bilgi

Polonya’da 90 günden daha uzun süreli bir eğitim alacaksanız, buradaki bilgiler sizler için derlenmiştir. 90 günden uzun süren Polonya erasmus ve erasmus+ eğitimleri ya da üniversite, yüksek lisans ve doktora eğitimleri, 90 günden uzun süreli dil eğitimi ve stajlar için başvuru yapacak öğrencilerin Polonya ulusal eğitim vize kategorisi üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.

Polonya 90 günden uzun süren öğrenci vizesi Ulusal vize (D tipi) kapsamındadır, bu vize ile diğer Schengen ülkelerini de gün içerisinde 90 günden uzun süre kalmamak şartı ile ziyaret edebilirsiniz.

Polonya öğrenci vizesi başvurusunda bulunmanız için en önemli evrak, Polonya’daki eğitim kurumundan tarafınıza gönderilmiş olan kabul yazıdır. Devlet okulları için fotokopisi kabul edilebilir, özel okullarda orijinali alınmalıdır.

Polonya’dan kabul mektubu geldikten sonra, bu sayfa içerisinde yer alan evrakları toparlamaya başlamalısınız.

Polonya Eğitim, Öğrenci ve Erasmus Vizesi Nasıl Alınır?

  1. İşlemlere başlamadan önce Polonya’daki eğitim kurumdan kabul mektubu temin edin.
  2. Kabul mektubu elinize ulaştıktan sonra, resmi ikametinizin bağlı olduğu şehirlerin birinden randevu almak olmalıdır. Çünkü randevular çok hızlı dolabilmektedir. Aşağıda ikametinize göre vize başvurusunu nereden yapabileceğiniz açıklanmıştır.
  3. Randevunuza göre gerekli evrakları, formları ve dilekçeleri hazırlayın (Aşağıdaki gerekli evraklar kısmında gerekli olan form ve evraklar açıklanmıştır).
  4. Randevu günü başvuru merkezine giderek başvurunuzu gerçekleştirin.
  5. Başvurudan sonra size verilen takip fişindeki numara ile pasaport takibini yapabilirsiniz. Eğer kargo talimatı verdiyseniz pasaportunuz size direkt kargo ile gelir. Vermediyseniz pasaportunuzu başvuru yaptığınız aynı yerden teslim alabilirsiniz.

Bizim ile birlikte çalışacak misafirlerimiz için tüm süreç tarafımızca yönetilecek ve hangi durumda hangi adımların atılması gerektiği konusunda yönlendirmeler uzmanlarımızca yapılacaktır.

Polonya Eğitim, Öğrenci ve Erasmus Vize Başvurusu Nereden Yapılır?

Polonya Vize Başvurusu Nereden Yapılır?

Polonya İstanbul Başkonsolosluğunun yetki bölgesi kırmızı alanları kapsamaktadır. Bu şehirlerde ikamet eden kişiler, Harbiye, Altunizade, İzmir, Gaziantep ve Trabzon’da bulunan VFS Global vize başvuru merkezi üzerinden Polonya öğrenci vizesi başvurusu gerçekleştirebilir.

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu yetki alanı içerisindeki iller; Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, İstanbul, İzmir, Iğdır, İzmit (Kocaeli), Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Kırklareli, Kütahya, Malatya, Manisa, Muğla, Mardin, Muş, Osmaniye, Rize, Sakarya (Adapazarı), Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Trabzon, Tunceli, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Van illeri bulunacaktır.

Beyaz bölge Polonya Ankara Büyükelçiliği yetki bölgesi olduğundan buralarda ikamet eden kişilerin Ankara ve Antalya’da bulunan VFS Global Polonya vize başvuru merkezi üzerinden gerçekleştirilir.

Polonya Ankara Büyükelçiliği yetki alanı içerisindeki iller; Adana, Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Bartın, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Düzce, Eskişehir, Hatay, İçel (Mersin), Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Yozgat, Zonguldak.

Polonya Eğitim, Öğrenci ve Erasmus Vizesi Kaç Günde Çıkar?

  • Vize verilmek üzere uygun bulunan başvurular, vize başvurusu yapıldığı günden itibaren  15 iş günü içinde sonuçlanır.
  • Başvurunun ayrıntılı bir inceleme gerektirdiği bazı durumlarda bu süre, en fazla 30 takvim gününe kadar uzatılabilir.
  • Çok nadir olarak görünen, bazı özel durumlarda bir takım ek belgelerin sunulması gerektiğinde, bu süre 60 takvim gününe kadar uzayabilir.

Bu duruma istinaden Method Vize Danışmanlık olarak, Polonya öğrenci vizesi başvurusunun seyahate en az 2 ay kala gerçekleştirilmesini tavsiye ediyoruz.

Polonya Eğitim, Öğrenci ve Erasmus Vizesi için Gerekli Evraklar

Polonya Öğrenci Vizesi için Gerekli Evraklar
  • Okunaklı ve dikkatlice doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış Polonya ulusal vize başvuru formu.
  • Kriterlere uygun pasaport (Daha önceden alınan pasaportlar ve e-devlet sisteminden alınacak pasaport protokolü. Pasaportta bilgilerin olduğu sayfanın ve son 3 yılda verilen Polonya ve diğer Schengen ülkelerine ait vize fotokopileri).
  • Kriterlere uygun 2 adet biyometrik fotoğraf (35×45 mm boyutunda biyometrik).
  • En az bir ay kalış süresini kapsayan, minimum € teminatlı sağlık sigortası (Öğrencilere özel olmalı).
  • Eğitim veren kurumdan kabul veya eğitimin devam ettiğini gösterir belge.
  • Erasmus eğitimi durumunda, gönderen üniversiteden öğrencinin programa kabul edildiğini teyit
    eden belgenin aslı.
  • Konaklamayı gösterir evraklar (Henüz konaklama kesinleşmediyse tarafımızca rezervasyon yapılmaktadır).
  • Ödeme teyit belgesi. (eğitimin ücretli olması halinde).
  • Aşağıda belirtilen maliyetleri karşılamaya yeterli mali kaynaklara sahip olunduğunu teyit eden
    belgelerin ibrazı gerekmektedir (Aşağıda ayrı bir başlıkta miktar açıklanmıştır).
  • Son mezun olduğu okulun diploması (Aktif öğrenciler için güncel öğrenci belgesi).
  • Normal eğitim veya erasmus eğitimi görebilecek seviyede Lehçe veya yabancı dil yeterlilik
    belgesi.
  • Adli sicil kaydı.
  • Askerlik durum belgesi (35 yaş üstü veya Türkiye’de öğrencilik durumunu kanıtlar güncel
    öğrenci belgesi ibraz edenler hariç).
  • Türk vatandaşı olmayanlar için, Türkiye’den Polonya’ya planlanan çıkış tarihine kadar geçerli İkamet Tezkeresi.

Sponsor Olacak Kişinin Banka Hesabında Bulunması Gereken Miktar

Sponsorun banka hesabında bulunması gereken miktar TL’den az olmamasını kesinlikle tavsiye ederiz. Bununla birlikte, bulundurulması gereken miktarın nasıl hesaplanacağı aşağıdaki gibidir. Sponsorun hazırlayacağı diğer evraklar da sayfanın devamında açıklanmıştır.

Geri dönüş masrafları – vatandaşı olduğu veya ikamet ettiği ülkeye geri dönüş seyahati veya üçüncü bir ülkeye transit geçiş için gereken asgari miktar:

  1. Polonya Zlotisi – Polonya Cumhuriyeti’ne komşu olan ülkelerin birinden geliyorsa
  2. Polonya Zlotisi – Polonya Cumhuriyeti’ne komşu olmayan bir Avrupa Birliği üyesi ülkeden veya Avrupa Ekonomik Alanı sözleşmesine taraf Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) üyesi bir ülkeden veya İsviçre Konfederasyonu’ndan geliyorsa
  3. Polonya Zlotisi – Yukarıda belirtilen ülkelerin dışında bir ülkeden geliyorsa – örn. Türkiye.

Yukarıdaki belirtilen mali kaynak miktarları, yabancının beraberinde seyahat eden her bir aile üyesi için ayrıca sağlanmalıdır. Örneğin, dört kişilik bir aile için yukarıdaki maliyet miktarları , veya Polonya Zlotisi şeklinde olacaktır.

İkamet masrafları – Polonya’da ikamet edilecek yer konusunda aşağıdaki başlıklardan birine dair belge ibraz edilmesi gerekmektedir:

  1. kira sözleşmesi – aylık kira bedeli ve kullanım giderleri;
  2. kullanım ödüncü sözleşmesi – aylık kira bedeli ve kullanım giderleri;
  3. gayrimenkul mülkiyeti – emlak vergileri veya harçları ile kullanım giderleri;
  4. otelde (motelde) konaklama – gecelik konaklama ücreti; e. öğrenci yurdunda konaklama – idarenin belirlediği aylık konaklama ücreti ve varsa yatırılan depozito.

Geçim masrafları – yukarıda 1. ve 2. maddelerde belirtilen masraflar düşüldükten sonra kalan belgelenmiş mali kaynak miktarı olup aşağıda belirtilen tutarların üzerinde olmak durumundadır:

  1. aylık PLN – tek başına yaşayanlar için
  2. aylık PLN – aileler için (kişi başına düşen mali kaynak miktarı), yani, 12 Mart tarihli Sosyal Yardım Kanununda belirtilen ve yabancıya ve geçimini sağlamakla yükümlü olduğu aile fertlerine parasal sosyal yardım verilmesine hak tanıyan miktarın üzerinde olmalıdır.

Sponsor Olacak Kişinin Hazırlaması Gereken Evraklar

Öğrenciye sponsor olacak kişi çalışma durumuna göre değişen aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

Emekliler için; sgk tescil ve hizmet dökümü, son 6 aya ait içerisinde en az yukarıdaki tutar kadar bakiye bulunan banka hesap dökümü (imzalı ve kaşeli), varsa tapu ve ruhsat fotokopisi, sponsorluk dilekçesi.

Çalışanlar için; şirketten alınmış imzalı ve kaşeli görev yazısı, imzalı ve kaşeli son 6 aya ait maaş bordrosu, imzalı ve kaşeli işe giriş bildirgesi, sgk tescil ve hizmet dökümü, şirkete son yıla ait vergi levhası, sicil gazetesi, imza sirküleri, son 6 ay içinde alınmış faaliyet belgesi, son 6 aya ait içerisinde en az yukarıdaki tutar kadar bakiye bulunan banka hesap dökümü (imzalı ve kaşeli), varsa tapu ve ruhsat fotokopisi, sponsorluk dilekçesi.

İş verenler için; şirkete son yıla ait vergi levhası, sicil gazetesi, imza sirküleri, son 6 ay içinde alınmış faaliyet belgesi, son 6 aya ait içerisinde en az yukarıdaki tutar kadar bakiye bulunan banka hesap dökümü (imzalı ve kaşeli), varsa tapu ve ruhsat fotokopisi, sponsorluk dilekçesi.

Kamu çalışanı için; şirketten alınmış imzalı ve kaşeli görev yazısı, imzalı ve kaşeli son 6 aya ait maaş bordrosu, imzalı ve kaşeli işe giriş bildirgesi, sgk tescil ve hizmet dökümü, son 6 aya ait içerisinde en az yukarıdaki tutar kadar bakiye bulunan banka hesap dökümü (imzalı ve kaşeli), varsa tapu ve ruhsat fotokopisi, sponsorluk dilekçesi.

Çiftçiler için; çiftçilik belgesi aslı ve fotokopisi, SGK tescil ve hizmet dökümü, son 6 aya ait içerisinde en az yukarıdaki tutar kadar bakiye bulunan banka hesap dökümü (imzalı ve kaşeli), varsa tapu ve ruhsat fotokopisi, sponsorluk dilekçesi.

DİKKAT:

  • İstenilen belgeler güncel olmalıdır (3 aydan daha yeni).
  • Belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi sunulmalıdır.
  • Konsolosluğun yukarıdaki evraklar dışında ek evrak talebinde bulunma ve sizi mülakata çağırma yetkisi olduğu unutulmamalıdır.

Method Vize Danışmanlık ile Polonya Eğitim, Öğrenci ve Erasmus Vizesi Almanın Kolay Yolu

  1. Bizimle iletişime geçtikten sonra durumunuzu anlamak için bazı sorular soruyoruz.
  2. Durumunuza en uygun ve en güncel Polonya öğrenci vizesi için gerekli evrakları tarafınıza gönderiyoruz.
  3. Evraklarınız bize ulaştıktan sonra kontrolleri yapıyoruz. Hatalı ya da eksik evrak var ise düzeltilmesini sağlıyoruz.
  4. Size ve bize en uygun günü kararlaştırıp ve vize başvurusu için randevunuzu alıyoruz.
  5. E-devletten alınacak evrakları alıyoruz, formları ve dilekçelerinizi biz hazırlıyoruz.
  6. Vize başvuru günü randevunuza danışmanlarımızdan biri eşliğinde gidiyorsunuz ve başvurunuzu gerçekleştiriyoruz.
  7. Vize başvurusu sonuçlandıktan sonra pasaportunuzu biz teslim alıyoruz ve sizlere iletiyoruz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası