genital bölge tahrişi için / Özel Bölge Tüy Alma: Özel Bölge Temizliği | Venus TR

Genital Bölge Tahrişi Için

genital bölge tahrişi için

Yaz aylarında hava ısısının ve nem oranının artması, havuz ve denize girerken hijyen kurallarına yeterince dikkat edilmemesi sonucunda kadınlarda vajinal ve idrar yolları enfeksiyonlarının görülme sıklığı artmaktadır. Havuzlarda bazen hijyenin yeterince sağlanamaması ve su deviniminin iyi olmaması nedeni ile bakteri, virüs ve mantar gibi hastalıklar bulaşabilir.

Yaz aylarında terlemenin artması ile birlikte genital bölgenin daha az havalanması bakterilerin üremesine ve enfeksiyon oluşumuna neden olabilir. Genital enfeksiyona bağlı yaşanan vajinal akıntı ve diğer şikayetler hijyenin en iyi şekilde sağlanması ile rahatlayabilir, enfeksiyonun ortaya çıkması engellenebilir.

Vajinal akıntıların en sık nedeni vajinal floranın bozulmasıdır. Normalde vajende doğal olarak bulunan zararsız mikroplar ile vajenin asidik olmasını sağlayan laktobasiller arasında bir denge vardır. Vajinal ortamın bu dengesi bozulursa laktobasiller azalır, vajen pH’ı değişir, vajende az miktarda doğal olarak bulunan zararsız mikroplar fazlalaşıp vajinal enfeksiyona neden olurlar.

Vajinal flora neden bozulmaktadır?
Hormonal değişiklikler, sıcak nedeni ile genital bölgenin nemli ve havasız olması, adet kanaması veya sık cinsel ilişki, yaz aylarında ev dışında ortamlarda vakit geçirilmesi, hijyenik olmayan tuvaletler kullanılması, sık sık denize veya havuza girilmesi, ıslak mayo bikini ile kalınması, susuzluk, uykusuzluk, antibiyotik kullanımı, doğum kontrol ilaçları, kortizon gibi ilaçların kullanımı, diyabet hastalığı, anemi, tiroid problemleri, alkol ve sigara kullanımı, bazlı kozmetik ürünlerin kullanımı, rahim içerisine yerleştirilen spiraller, genital bölgeye uygulanan ameliyatlar vajinal florayı bozup vajinal enfeksiyonlara neden olabilirler.

Vajinal mantar enfeksiyonlarının belirtileri nelerdir?
Kadınlarda en sık rastlanılan vajinal akıntı nedeni mantar enfeksiyonlarıdır. Yapılan araştırmalarda yetişkin kadınların %75’inin yaşamlarının bir döneminde kandida vajiniti dediğimiz mantar enfeksiyonu problemi yaşadığı görülmüştür.

- En sık belirti kaşıntıdır. Yaz aylarında ısı etkisi ile artan kaşıntı problemi geceleri daha sık yaşanabilir.
- Kaşınma sonucunda kızarıklık ve tahriş olabilir.
- Akıntı: Mantar enfeksiyonunun neden olduğu akıntı genellikle beyaz parçalar halinde süt kesiği görünümündedir.
- Dış genital bölgede yanma hissi. Bu his özellikle idrar yapma sırasında yaşanır.
- Ağrılı cinsel ilişki
- Vajen bölgesinde kötü koku

Hangi şikayetlerde jinekolojik muayeneye başvurulmalıdır?
- Vajinal akıntı
- Kanlı akıntı
- Kokulu akıntı
- Yeşil, kahverengi, sarı veya pembe kırmızı akıntı
- Koyu, peynir kıvamında veya pıhtı gibi akıntı
- Karın ağrısı ve ateş şikayetleri
- Akıntı ile birlikte dış cinsel organlarda acı, kızarıklık, yanma ve kaşıntı varsa

Genital hijyenin sağlanmasında nelere dikkat edilmelidir?
Vajinal duştan uzak durun: Vajinal duş uygulanmamalı, vajinanın içi su ile yıkanmamalıdır. Vajina bölgesinde uygulanacak herhangi bir kimyasal madde bölgenin asidik dengesini ve ph’ını değiştirmektedir. Böylece mantar enfeksiyonlarının oluşum riski artmaktadır.
- İç çamaşırınız pamuklu olsun: Sentetik naylon, renkli ve boyalı iç çamaşırlar vajinal bölgede hava akışını bozabilir. Beyaz, saf pamuklu olan iç çamaşırlar tercih edilmelidir.
Bol ve rahat kıyafetleri tercih edin: Sıkı kıyafetler kasık ve genital bölgeyi sıkıp, havalanmasını engellediğinden tahriş edebilir. Vücudu çok sıkmayan iç çamaşırları ve plaj kıyafetleri tercih edilmelidir.
Çamaşırları parfümsüz deterjanla yıkayın: İç çamaşırların yıkanması sırasında parfümlü ve boyalı sabunlar, çamaşır deterjanları ve kumaş yumuşatıcıları kullanılmamalıdır. Kızgın ütü ile ütülemek faydalıdır.
İç çamaşırınızı günde iki kere değiştirin: Vajina bölgesinin kuru olmasına özen gösterilmelidir. Mantar hücreleri nemli ortamlarda daha fazla ürerler. Nem kaşıntının artmasına neden olur. Genital bölgenin kuru tutulması ve iç çamaşırlarının günde en az iki kez değiştirilmesi uygun olur.
Genel hijyene dikkat edin: Ellerin düzenli yıkanması bakterilerin yayılmasını önler. Genital bölge temizliğinde önden arkaya doğru silme işlemi bakterilerin vajinaya girmesini önler. Köpük banyosu veya diğer kokulu ürünler vajina ve idrar yollarını tahriş edebilir.
Enfeksiyonlara karşı prezervatif kullanın: Prezervatif kullanımı vajinal akıntı ve enfeksiyonlara karşı koruyucu olabilir. Semptomların yoğun olarak yaşandığı günlerde cinsel ilişkiden kaçınılmalıdır. Çok eşlilikten uzak durulmalı ve cinsel partner seçimine özen gösterilmelidir.
- Temiz olmayan havuza girmeyin: Bunlarla birlikte deniz ve havuzlardaki mikroplardan da maksimum düzeyde korunulması gerekmektedir. Hijyenik olmayan havuz, hamam, sauna gibi ortamlardan uzak durulmalıdır. Girilecek havuzun hijyenik olduğundan emin olunmalı ve havuzdan çıktıktan sonra mutlaka duş alınmalıdır.
Havuz - deniz sonrası mayo değiştirin: ıslak mayo hemen değiştirilmelidir.
- Kontrollerinizi aksatmayın: Rutin periyodik jinekolojik muayeneler aksatılmamalıdır.

Önerilen bu konulara dikkat etmek vajinal ve idrar yolları enfeksiyonlarından korunmanızı sağlayacaktır. Unutulmamalıdır ki, vajinal flora yaşam tarzı, beslenme, hijyen ve çevresel faktörlerden etkilenmektedir. Bu nedenle özellikle tatil sürecinde hijyen kurallarına maksimum derecede uyulmalıdır.

Prof. Dr. Nilgün Turhan
Bayındır İçerenköy Hastanesi ve Bayındır Levent Tıp Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı​

08.07.2019

Kişileri en çok rahatsız eden durumların başında genital bölgede oluşan tahrişler gelmektedir. Bu durum çok can sıkıcı olabilmektedir. Tahrişte kuru yüzeylerin birbirine sürtünmesi söz konusudur. Bu da genellikle yaz aylarında sık karşılaşılan bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için kremler vardır.

Kremler doktor tavsiyesi ile kullanılması önemli malzemelerdir. Bilinçsiz bir krem kullanımı ile tahrişin durumunu daha kötü duruma sokmak mümkündür. Bu nedenle cilde hassas bir özen göstermek gereklidir. Yaz ayları sıcağın ve nemin etkili olduğu aylardır. Nem terlemelerin dozunu artırırken, sıcak ise terlemelerin asıl sebebini oluşturmaktadır.

Tuz içeriği nedeniyle akan ter o bölgeyi tahriş etmektedir. Ayrıca sıvısını kaybeden özellikle vücut kıvrım yerlerindeki hücrelerin fiziksel aktivite sonucu birbirlerine sürtünmesi söz konusudur. Kıvrım yerleri arasında koltuk altı, boyun, dirsek, diz, genital bölge sayılabilir. Bu bölgelerdeki tahrişler uzun süreli olabilmektedir.

Tahrişin giderilmesinde o dokunun yeniden beslenmesi yani tıbbi bir deyişle reperfüzyonu çok önemlidir. Yeniden beslenen dokular sayesinde yenilenme sağlanacaktır. Bu yenilenmeye rejenerasyon adı verilir. Bu sayede kızarıklık, şişlik, sertlik, hassasiyet gibi inflamasyon bulguları zamanla azalma gösterecektir. Bu da hareket kabiliyetinin artmasını, duyulan ağrı ve acının azalmasını sağlar.

Tahriş Nedir? Fizyolojisi Nedir?

Tahriş temel olarak iki kuru yüzeyin birbirine sürtünmesi sırasında yapının bozulması ve vücudun da yapıyı korumak amacıyla bir savunma mekanizmasına girmesidir. Yani basit bir söylemle anlatmak gerekirse vücudun kendini korumak için çabasıdır. Terleme ile gelen terin o hücreye daha fazla zarar vermemesi için inflamatuar süreci artırmaktadır. Bu da kişilerin pişik, tahriş, yanma hislerine kapılmalarına bu bulguları doktorlarına anlatmalarına yol açan süreç ile sonuçlanır. Yani tüm bu olan olaylar vücudun kendini korumak için ürettiği mekanizmalar sebebiyle olmaktadır.

Vajina Florası Nedir?

Vücudun neredeyse tüm dışa açık bölümleri kendi florasına sahiptir. Flora mikroorganizmalarla insanın ortak yaşam anlayışına dayanan bir sistemdir. Yani misalen ağzımızın içerisinde onlarca tür ve çeşitte mikroorganizma vardır. Bu mikroorganizmalar bir denge içerisindedir. Bu mikroorganizmaların oranlarının değişimi ile hastalıklar meydana gelebilmektedir. Vajina da dışa açık bir organdır. Bu nedenle florasında birçok mikroorganizma bulunmaktadır.

Bu mikroorganizmalardan bazıları:

  • Laktobasiller
  • Peptokoklar
  • Bakteroidesler
  • Streptokoklar
  • Korinobakteriler
  • E. coli
  • Peptostreptokoklar
  • Gardnerella vaginalis
  • Trichomonas vaginalis bunlardır.

Tüm bu mikroorganizmalar vajenin düzeninin sağlanmasında rol oynamaktadırlar. Normal bir vajenin sağlıklı bir şekilde fizyolojisini sağlamada mikroorganizmalar büyük bir öneme sahiptirler.

Genital Bölgedeki Tahrişler Nasıl Önlenir?

Genital bölgede oluşan tahrişler önlenebilirdir. Önlenmesinde önemli noktalardan birisi temizliktir. Dokunun inflame yani şiş, kızarık vs. olmaması için temizlik birincil öneme sahip noktalardandır. Ayrıca kişilerin dikkat etmesi gereken şeylerden birisi derinin hava ile temasının kesilmemesidir. Deri hava ile temas içerisinde önemli bir alışveriş yaparak inflamasyonu önlemektedir. Bu da tahriş oluşumunun önüne geçmektedir.

Genital Bölgedeki Tahrişler İçin Krem Önerisi

Genital bölgedeki tahrişler için krem önerileri hekimler tarafından verilmelidir. Cilde uygunluk, açık yara oluşup oluşmaması gibi etkenler eşliğinde verilecek bir karardır. Açık yaralı bir noktaya uygulanan kremler çok büyük hasarlar oluşturabilmektedir. Bu nedenle tahriş edilen yerin su ile yıkanması dışındaki konularda bir hekim görüşü alınması önerilir.

Genital Hijyen İçin Öneriler

Genital hijyen çok önemli bir konudur. Bu konuda önerilere uyulmalıdır.

Öneriler:

  • Vajinal duştan uzak durun,
  • Bol ve rahat giyisiler giyin,
  • Terlenmesi durumunda sık sık duş alın,
  • Terli iç çamaşırları giymeyin,
  • Temiz olmayan havuz gibi yerlere girmeyin.

Bu önerilere uyulduğu takdirde genital hijyen büyük ölçüde sağlanmış olacaktır. Sağlıklı günler dileriz.

Özel Bölge Kıllarını Almak ve Düzeltmek

Özel bölge kıllarını nasıl düzeltirsiniz?

Özel bölge kıllarını yalnızca düzeltmek veya şekillendirmek istiyorsanız, kasık kıllarını istenen uzunlukta kesmek için bir bikini bölgesi düzeltici bıçağı, özel bölge jilet, elektrikli tıraş makinesi veya makas kullanabilirsiniz. Kolay görülemeyen bölgeleri düzeltirken ne yaptığınızı görebilmek ve hata, kesik veya tahriş riskini en aza indirmek için bir ayna kullanın. Kasık kıllarını düzeltmek, aynı zamanda bu bölgeyi tıraş etmeden önce atılacak temel adımlardan biridir. Kılların daha uzun olduğu bölgeleri yeniden tıraş etme ihtiyacını ortadan kaldırarak cildinizi tahriş olmaktan korur ve tıraş bıçağınızın daha uzun süre keskin kalmasını sağlar.

Genital bölge tıraş işlemi nasıl yapılır?

Özellikle kasık bölgesi gibi daha hassas alanlar söz konusu olduğunda, doğru şekilde tıraş olmayı bilmek; ciltte tahriş, tıraş makinesine bağlı yanma ve kıl dönmesini önlemek için kritiktir. İşte, kasık kıllarını tıraş etmek için bazı temel ipuçları.

Özel bölge temizliği öncesinde, ölü cilt hücrelerini ortadan kaldırmak için eksfoliasyon yapın

Fazla uzamış kılları gerekli şekilde düzelttikten sonra, bir bez, lif veya eksfoliasyon eldiveniyle kasık bölgesini hafifçe ovalayın. Tıraş olmadan önce eksfoliasyon yapmanız, kıl dönmesine neden olabilecek ölü cilt hücrelerini ortadan kaldırır. Kıl dönmesi ve nasıl önlenebileceği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Keskin ve temiz bir tıraş bıçağı kullanın.

Kör bir tıraş bıçağı kullanmanız tıraş makinesine bağlı yanma, pütür ve tahriş riskini artıracağından, tıraş olurken keskin ve temiz bir özel bölge jileti kullanın. Tıraş bıçağı, özel bölge temizliği sırasında tüyleri çekiyorsa, cildinize sert geliyorsa veya tıraş sonrası cildiniz normalden fazla kaşınıyorsa tıraş bıçağınızı değiştirme zamanı gelmiş demektir. Dahası, tıraş olurken çentik veya kesik oluşması durumunda bakterilerin yayılmasını önlemek adına kasık bölgesi için ayrı bir tıraş bıçağı kullanmanız daha iyi olacaktır. Bir sonraki genital bölge tıraşınızdan önce yeni bir özel bölge için jilet ihtiyacınız varsa kendi tıraş bıçağınızı oluşturun ve tüm tıraş ürünlerini görmek için buraya tıklayın.

Tıraş etmeden önce kasık bölgenizi nemlendirin ve yıkayın

Kasık bölgenizi en az beş dakika boyunca ılık bir banyo veya duşla ıslatın ve tıraş olmadan önce cildinizin temiz olduğundan emin olun. Bu işlem, foliküllerinin yumuşamasını sağlar ve kılların kesilmesini kolaylaştırır.

Bol miktarda tıraş kremi kullanın

Tıraş jeli, tıraş olurken nemi korur ve bıçağın cildinizde daha kolay kaymasını sağlar. Ayrıca, tıraş kremi kullanmak aynı bölgeleri kazara tekrar tıraş etmenizi ve kasık bölgenizdeki ciltte tahriş oluşmasını önler.

Özel bölge tüylerini, uzama yönüne doğru tıraş edin.

Tıraş bıçağını hafifçe bastırın, cildinizi çekerek gerin ve kılların uzama yönüne doğru kısa ve düzenli hareketlerle tıraş edin. Bıçakların temiz kalması için her hareketten sonra tıraş bıçağını durulayın. Daha yakın bir tıraş için tıraş jelini tekrar sürün ve dikkatli bir şekilde kılların uzama yönünün tersine tıraş edin.

Tıraşı bitirdikten sonra nemlendirici sürün

Tıraşı bitirdikten sonra kasık bölgenizi durulayın, cildinizi kurulayın ve tercihen alkolsüz bir nemlendirici sürün. Ek koruma sağlamak için, sıkı giysiler giymeden önce cildinizin en az bir saat toparlanmasına izin verin.

Özel bölge tüyleri çin diğer tüy giderme yöntemleri nelerdir?

İster yüzeydeki kılları gidermek istiyor, isterse de daha kalıcı bir çözüm arıyor olun, kasık kıllarını düzeltmenin ve kesmenin dışında deneyebileceğiniz pek çok tüy giderme yöntemi vardır. Önemli olan, kendi ihtiyaçlarınıza en uygun tüy giderme yöntemini bulmaktır. Ağdadan eksfoliasyona kadar farklı tüy giderme yöntemleri konusunda bilgi edinin.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası