dgs 2017 puan hesaplama / Dgsli / DGS | Dikey Geçiş Sınavı | DGS Puan Hesaplama | DGS Tercih Robotu

Dgs 2017 Puan Hesaplama

dgs 2017 puan hesaplama

ÖSYM-DGS Puan hesaplama motoru, DGS sonuçları

DGS puan hesaplama motoru burada! Kaç net kaç puan eder sorusu yanıt buldu! Dikey Geçiş Sınavına giren öğrenciler puanlarını detaylı şekilde hesaplama istiyor. İşte DGS sınavı için puan hesaplama ve tüm detaylarla sizlerleyiz
DGS PUAN HESAPLAMA MOTORU
Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınabilecek DGS puanları hesaplanacaktır. DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar Tablo-A'da yer almıştır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır.

Kolay yoldan DGS puan hesaplama formülü

Dgs Sözel: + (Sözel net x ) + (Sayısal Net x ) + (Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı x )
Dgs Sayısal: + (Sözel Net x ) + (Sayısal Net x ) + (Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı x )
Dgs Ea: + (Sözel Net x ) + (Sayısal Net x ) + (Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı x )

Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı: Bölümünü iyi dereceyle bitirenler 80, orta sıralarda bitirenler 65, son sıralarda bitirenler 50 olarak girebilir.

6 Eylül Çarşamba günü sularında DGS sınavı soruları açıklandı.  Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülmektedir. ÖSYM, sınavda girenlerin merakını giderdi ve DGS sonuçlarını duyurdu. 

DGS sonuçları için heyecanlı bekleyiş bugün sona erdi. 29 Ağustos'ta açıklanması planlanan fakat Kurban Bayramı tatili nedeniyle bugüne ertelenen DGS sonuçları ÖSYM'nin funduszeue.info internet adresinden adayların erişimine açıldı. DGS sonuçlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

DGS SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYIN


DGS: Dikey Geçiş Sınavı

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülmektedir.


DGS TERCİHLERİ NASIL OLACAK?

30 tercih hakkı bulunmaktadır. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak İnternet aracılığıyla elektronik ortamda yapacaklardır. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tablolardan yararlanmaları gerekmektedir. Hangi ön lisans programlarından mezun olacak/olan adayların hangi lisans programlarını tercih edebilecekleri Tablo-2'de verilmiştir. Tablo-2 üç bölümden oluşmaktadır. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2'nin tüm bölümlerinin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Anadolu Üniversitesi açık öğretim lisans programlarına yerleştirme yapılabilmesi için bu programların da tercih listesinde yer alması zorunludur. Adayların, tercihlerini sadece bu tablolarda verilen ilgili alanları göz önünde tutarak Tablo-1'deki lisans programlarından yapmaları gerekmektedir. Tablo-2'nin bölümlerinde mezun olunacak/olunan ön lisans alanı bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersizdir. Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir. Adaylar, Tablo-1'de yer alan tercih etmek istedikleri lisans programlarının koşul ve açıklamalarını tercihlerini sonlandırmadan önce dikkatlice incelemelidir. Koşulları kendisine uymadığı halde tercih ettiği ve yerleştiği programla ilgili oluşabilecek sorunların sorumluluğu adaya aittir. Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanmaktadır. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur.

Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacaklardır. Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, Tablo-1'den en çok 30 tercih yapabilecektir. Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değildir. Tercih işlemi tamamlandıktan sonra yazıcıdan tercih listesi alınmalı ve saklanmalıdır. Tercih bildirim işlemi gerçekleştirildikten sonra "Tercih Süresi" içerisinde funduszeue.info internet adresinden tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Tercihlerde değişiklik /iptal talep eden dilekçeler, Merkezimizce işleme alınmayacaktır.

DGS HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

1-) Kaç tercih yapabiliyoruz?

Her yıl değişiklik gösterme ihtimali olsa da son yıllarda 30 tercih hakkı bulunmaktadır.

2-) DGS'nda tavan ve taban puan var mı?

DGS'nda taban ve tavan puanı olayı yok. Puanlar her yıl net ortalamalarına göre değişen alan taban puanı sayısal ve sözel netlerinize ve ÖBP ile oluşur.

3-) Okul birincilerine ekstra puan geliyor mu ?

yılı öncesine kadar böyle bir uygulama varken günümüzde maalesef yok. Ayrıca hali ile okul birincileri için ekstra kontenjanda bulunmuyor.

4-) X ön lisans bölümünde okuyorum. Hangi lisans programlarına geçiş yapabileceğimi nereden öğrenebilirim?

Eğer güncek klavuz yayınlandıysa güncel klavuzun TABLO-3 kısıma bakabilir yayımlanmadıysa da önceki seneki klavuzları inceleyebilirsiniz.

5-) Dikey geçişi açık öğretime yaptım. Tekrar sınava girerek örgün öğretimde okuyabilir miyim?

Sınav sonucu örgün lisans programına yerleşmeniz durumunda örgün okuyabilir ayrıca dilerseniz açık öğretimle de beraber götürebilirsiniz.

6-) Lisans okurken uzaktan eğitim ile lisansı aynı anda okuyabilir miyim?

Lisans okurken açık öğretim ve uzaktan eğitim programlarını aynı anda maalesef okuyamazsınız.

7-) Dikey Geçiş Sınavı sonucu bir lisans programına yerleştim. Hangi sınıftan başlarım?

Bu sorunun da net bir cevabı maalesef yok. 2 yıllık programda ki kredileriniz geçtiğiniz bölümde ki uyuşan dersleriniz doğrultusunda bazı derslerden muaf sayılabilir yada en kötü senaryo olan ilk sınıftan başlayabilirsini

Haber ile daha fazlasına ulaşın:

Gündem

Kaynak: funduszeue.info

DGS Kursları

Dikey Geçiş Sınavı (DGS)

Sıkça Sorulan Sorular

DGS Puanı Nasıl Hesaplanır?

DGS Puan Katsayıları

DGS puanı ÖSYM tercih kılavuzunda belirtilmiş olan formülle hesaplanır. DGS puanı belirlenirken dikkate alınan bir çok değişken vardır. Önce tüm adayların sayısal ve sözel testlerindeki standart puanları hesaplanır. Bu standart puanlar ve adayın önlisans başarı puanı belirli katsayılarla çarpılarak DGS puanı hesaplanır.

DGS’ de 4 yanlış 1 doğruyu götürür mü?

Evet DGS’ de 4 yanlış bir doğruyu götürüyor. Sayısal testindeki yanlışlar sayısaldaki, sözel testindeki yanlışlar sözel testindeki doğruları götürür. Böylece test bazında net sayıları hesaplanır.

DGS’ de kaç çeşit puan türü var?

DGS’ de sayısal, sözel ve eşit ağırlık olmak üzere 3 farklı puan türü vardır. DGS ile dil bölümlerine girişte sözel puanı esas alınır.

Önlisans mezuniyet notu nedir?

Adayın önlisans bölümündeki başarı notudur. Diğer bir ifadeyle önlisans diploma notudur. DGS puanı hesaplanırken mezuniyet notu önemli bir değişkendir.

Önlisans başarı puanı nedir?

Önlisans başarı puanı, adayın önlisans mezuniyet notunun önceden belirlenmiş katsayılarla çarpımı sonucu elde edilir. Ortaya çıkan puan adayın nihai DGS puanını hesaplayan formülde kullanılır. Mezuniyet notu önce katsayısı ile çarpılır. Böylece en az 40 ve en çok 80 olacak şekilde bir puan belirlenir. Bu puan yerleştirme puanı hesaplamasında katsayısı ile tekrar çarpılır.

DGS’ de daha önce bir bölüme yerleştim, puanım düşer mi?

Evet, DGS ile geçen yıl bir bölüme yerleştiyseniz bu yıl DGS puanınız daha düşük gelecektir. Önlisans başarı puanınız üzerinden yerleştirme puanınız belirlenirken katsayısı yerine katsayısı ile çarpılır.

DGS Puanımın hesaplanması için kaç net gerekir?

DGS puanınızın hesaplanması için sayısal ve sözel testlerinin ikisinden de en az 1 netinizin olması gerekir. Önceki yıllarda bu kural netti, DGS itibariyle yükseltildi.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası