ses yapan komşu nereye şikayet edilir / Rahatsız Eden Gürültücü Komşuyu Şikayet Etme (KESİN ÇÖZÜM)

Ses Yapan Komşu Nereye Şikayet Edilir

ses yapan komşu nereye şikayet edilir

Gürültü Yapan Komşu Nereye Şikayet Edilir?

Komşunuzun size rahatsızlık vermesi veya herhangi bir eğlence mekanının, sürekli olarak gürültü yapması ve buna benzer durumlarda komşularınıza karşı alabileceğiniz birtakım yöntemler bulunmaktadır. Gürültü yapan komşunuzla ilgili olarak öncelikle yapılması gereken şey komşunuzla iletişime geçmek olmalıdır. Eğer komşunuz anlamıyorsa ve yine aynı rahatsızlıkları yapmaya devam ediyorsa bu durumda hukuki haklarınızı kullanmak bir başka seçenek olarak karşınıza çıkacaktır. Gürültü yapan bir komşuyu şikayet etmek için başvurabileceğiniz 2 farklı yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemleri detaylı olarak inceleyeceğiz. Gürültü yapan eğlence mekanlarını polis merkezine şikayet edebileceğiniz gibi bireysel şikayetleriniz için ise polisi arayıp TCK &#;e göre işlem yapmasını talep edebilirsiniz veya sulh hukuk mahkemesine dava açarak gürültünün önlenmesini de talep edebilirsiniz. Şayet dava aşamasına gidilecekse bir avukatın bilgi ve tecrübelerinden faydalanmanız doğru olabilir.

1- Alo Gürültü Şikayetleriniz için Polis Merkezi

Çevrenizde herhangi bir şekilde gürültüye maruz kaldığınızı düşünüyorsanız yapmanız gereken ilk şey polis merkezini aramak olmalıdır. Bu nedenle gürültü şikayetine maruz kalan şahısların doğrudan polis merkezini arayarak şikayetlerini bildirmeleri mümkündür. Çevrenizde oluşan her türlü gürültü, eğlence mekanlarından çıkan seslerin fazlalığı gibi durumlarda polis merkezi aranılmalıdır. İlgili polis merkezini aradığınızda, en kısa sürede polis ekipleri olayın gerçekleştiği bölgeye intikal edecek ve ilgili kişiler hakkında işlem başlatabilecektir. Yapılan uyarılara rağmen halen gürültü yapan komşu hakkında Türk Ceza Kanunu maddeye göre &#;Gürültüye Neden Olma Suçu&#; kapsamında işlem tesis edilebilecektir. Ayrıca Kabahatler Kanunu kapsamında da gürültü yapan kişilere idari para cezaları hükmedilebilecektir.

2- Savcılığa Suç Duyurusunda Bulunma &#; (T.C.K kapsamında)

Türk Ceza Kanunun maddesine göre;

(1) İlgili kanunlarla belirlenen yükümlülüklere aykırı olarak, başka bir kimsenin sağlığının zarar görmesine elverişli bir şekilde gürültüye neden olan kişi, iki aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

Gürültü şikayetinden yakınan ve rahatsız olanlar için T.C.K maddesinde açıkça belirtildiği üzere bir kimsenin &#;Sağlığının zarar görmesine elverişli bir şekilde&#; gürültüye neden olması hapis veya adli para cezasını gerektiren bir suç tipi olarak sayılmıştır. Burada şikayet edeceğiniz şahsın yaptığı gürültünün mutlaka sağlığınıza zarar vermesi gerekmez, sağlığınıza zarar vermeye elverişli olması yeterlidir. Ancak bu durumda savcılığa suç duyurusunda bulunurken delillerinizi ve kanıtlarınızı sunmalı, varsa şahitleriniz ve delilleriniz bunlarla birlikte açmalısınız. Aksi halde delil yetersizliği nedeniyle başvuruda bulunduğunuz savcılık takipsizlik kararı verebilecektir. Bu nedenle başvuru dilekçenizin ve delillerinizin dikkatlice saptanması gerekmektedir.

3- Hukuk Mevzuatında Gürültü Yapan Komşuya Karşı Kullanılabilecek Seçenekler Nelerdir ?

Öncelikle bu konuyu araştırmak için Kat Mülkiyeti Kanununa bakmamız gerekecektir. Kat Mülkiyeti Kanununun maddesinde komşuların birbirlerine karşı saygılı davranması gerektiği ve birbirlerine rahatsızlık vermemeleri gerektiği açık bir şekilde belirtilmiştir.

Madde 18 – Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri
kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler

Yukarıdaki maddede açık bir şekilde özetlendiği gibi kat maliklerinin birbirlerine karşı olan yükümlülükleri ve sorumlulukları açık bir şekilde belirtilmiştir. Yapılması gereken en doğru işlem apartman yönetimince uyarı mahiyetinde bir yazı hazırlanarak gürültü yapan komşuya uyarı vermek olacaktır. Daha sonra halen gürültü yapmaya devam ederse bu durumda yapılması gereken şey Kabahatler Kanununun maddesinde de belirtildiği üzere bir başkasının huzurunu bozan komşuya karşı uygulanacak olan idari para cezasıdır. Bu durumda savcılığa verilecek bir dilekçe ile ya da karakola yapılacak başvuru ile şahsa karşı şikayetçi olma yoluna gidilmelidir.

Tüm bunlardan da herhangi bir olumlu sonuç alınamadığı takdirde rahatsız olan komşular bireysel olarak “Sulh Hukuk Mahkemesi”ne başvurarak gürültünün engellenmesi yönünde karar alınması için dava yoluna gidebilirler. Bu durumda “Sulh Hukuk Mahkemesi”nin vereceği kararla birlikte gürültü yapan komşu hakkında gürültünün önlenmesi kararı verilebilmektedir.

Gürültünün Önlenmesi Davasını Bireysel Olarak Da Açabilirsiniz

Bu davalar Kat Maliklerinin yetki vereceği yönetici vasıtasıyla açılabileceği gibi gürültüden rahatsız olan komşular tarafından da açılabilmektedir. “Sulh Hukuk Mahkemesi” açılan bu davayı incelerken gerekli görmesi halinde keşif heyeti oluşturacak, apartmandaki tüm komşuların beyanlarını alacak ve ona göre karar verecektir. Mahkeme kararına rağmen bu kişi belirtilen şartları yerine getirmemeye devam ederse bu durumda o kişiye karşı para cezası verilecektir.

Gürültünün Önlenmesi Davası Avukatlık Ücretleri

Gürültünün önlenmesi davasını avukat aracılığıyla açmanız size pek çok açıdan avantaj sağlayabilir. Nitekim bir dava sürecinde yapılması gerekenleri en iyi bilen kişiler avukatlardır. Bu nedenle &#;Gürültünün Önlenmesi&#; davasını açmak istiyorsanız herhangi bir avukattan destek alabilirsiniz. Bu nokta avukatlık ücretleri belirlenirken Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi göz önünde bulundurulmaktadır. Avukatınız ile anlaştıktan sonra Türkiye&#;de herhangi bir ilden, herhangi bir noter aracılığıyla avukata vekaletname vermelisiniz ve o vekaletnamenin aslını avukatınıza teslim etmelisiniz. Farklı ilde ikamet eden kişiler kargo aracılığıyla vekaletnamenin aslını gönderebilirler. Gürültünün önlenmesi davası için Avukatlık Asgari Ücret Tarifesine göre belirlenmiş olan tutar ,00 TL&#;dir. Ancak bu ücret durumun şartlarına göre artabilir. Detaylı bilgi için telefon numaramızı arayabilirsiniz.

Tweetle

Gürültüyü nereye şikayet edebilirsiniz?

Gün içinde pek çok kez gürültüye maruz kalıyoruz. Sesten rahatsız oluyorsunuz ama ses de çıkaramıyorsunuz. Sineye çekiyoruz. Gürültüye maruz kalınca uyarmak yerine uzaklaşıyoruz. Sağlık uzmanları gürültüye maruz kalmanın baş ağrısı başta olmak üzere kasılmalara yol açtığına dikkat çekiyor. Peki gürültü çıkarmanın hapis cezasına varan yaptırımları olduğunu biliyor musunuz? Gürültünün cezası ne? Mağdurlar neler yapabilir?

PARA CEZASI VE İDARİ YAPTIRIMLAR

Mevcut kanunlara göre kasıtlı çıkarılan gürültü 'kabahat' kabul ediyor. Hem idari para cezası hem de adli yaptırımlar bulunuyor. Sözgelimi inşaatta aşırı gürültüyle ilgili belediyeye şikayette bulunulduğunda idari para cezası devreye girebiliyor; dahası gerekirse inşaatın durdurulması konusunda tedbirler de alınabiliyor. İnşaat ve eğlence mekanı gürültüsünün 44 bin TL cezası var. Çevre mühendislerinin yaptığı ölçümler sonucu gürültüyü yapanlara idari yaptırımlar da söz konusu olabiliyor.

Aslında Türkiye'de kanunlar gürültüyü önleyecek kanunlar düzenlenmiş. Sözgelimi sizi taciz ederse uzaklaştırma kararı çıkartabilirsiniz. TCK'ya göre kasti gürültü çıkaranlara hapis cezası bile mümkün.

GÜRÜLTÜYE KARŞI HAKLARIMIZ NELER?

Habertürk'e konuşan avukat Cengiz Hortoğlu gürültüye uygulanacak hukuki yaptırımlarla ilgili şunları anlattı: Başkasının sağlığına zarar verecek şekilde ses yapan insanlar için TCK'nın maddesi 2 aydan 2 yıla kadar hapis cezası öngörüyor. Huzur ve sükunu bozanlar için 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verebiliyor. Olmayacak bir saatte matkap kullanarak apartman sakinlerini rahatsız etme durumunda TL ceza söz konusu.

BELİRLENEN SAATLERDE TADİLAT YAPILABİLİR

İnsanlar hangi saatler arasında tamirat yapabilir. Apartman yönetmeliğine göre akşam sabah arası yüksek ses yapmak yasak. Mesela mutfakta, yatak odasındasınız komşudan bir ses geliyor, bunun desibel oranı 35'dir. Bunu geçtiği anda suç. Oturma odasında 60, mutfak ve banyoda 75 desibel. Bunu geçtiği anda suç. İnsanların dinlenme saatleri dışında, Pazar ve resmi tatiller haricinde çalışabilirsiniz. Böyle bir ses yaparsanız yaptırımlara maruz kalırsınız. Israrlı şekilde devam ederse uzaklaştırma kararı aldırabilirsiniz. Evinden uzaklaştırılıyor.

GÜRÜLTÜ YAPAN DAİRESİNİ KAYBEDEBİLİR!

Gürültü yapan komşunuzun dairesini elinden alabilirsiniz. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda çok ağır bir madde var. Apartmanda oturan insanlar birbirlerinin haklarına saygı göstermek zorunda. Diyelim ki göstermedi. Apartman yöneticileri ve kat malikleri bir araya gelir oy çokluğuyla gerekirse bu daireyi satın alma yoluna giderler. Mahkemeye giderseniz, uyarır, devam ederse idari para cezası verir. Yine devam ederse bilirkişi tespitte bulunur mahkeme kararı ile parayı bankaya yatırır daireyi satın alırsınız. Diyelim ki sitedekiler yanaşmıyor bunu siz tek başınıza bile o kişinin dairesini elinden alabilirsiniz.

ASIL ÇÖZÜLMESİ GEREKEN SOSYAL BOYUT

Tazminat talepleri bizde çok önemsenmez görünür. Sizi uykusuz bırakan, ikaz etmenize sert cevap verme karşılığında manevi tazminat davası açabilirsiniz. Bunun da çok etkili olacağına inanıyorum. Bizde her sorunu yasayla çözme çabası var. Asıl çözülmesi gereken sosyal boyut. Hayatı boyunca dans etmemiş, müzik dinlememiş olan adamın trafikte birisiyle kavga yapması daha kolaydır. Hayatın bütününde ahenk olan insanın trafikte de, evinde de düzenlidir. Trafikte şiddet uygulayan insan evinde de uygular.

HANGİ NUMARALARA ŞİKAYET EDİLEBİLİR?

Mesela TCK'da egzozla ilgili harika bir madde var. TL para cezası var. Alo , , ve , polis, jandarma, belediye ve çevre müdürlüğü arayabilirler. Bu bir işletme ise 40 bin liranın üzerinde ceza ödemek durumunda. Yeni yapılan binalarda sesle ilgili izolasyon yapmak zorunda müteahhitler. Bunu da belirtmek istiyorum.

YALNIZLAŞTIRMA CEZASI İŞE YARAYABİLİR

Avukat Cengiz Hortoğlu, sosyal yaptırımların da işe yarayacağını belirterek kendisinin yaşadığı bir örneği anlattı:
Sitemizde her akşam alkollü gelen ve naralar atan bir komşumuz vardı. Ona yalnızlaştırma yaptırımı uyguladık. Bir yere geliyor voleybol sahasına herkes çıkıp boşaltıyordu. Sonra bana geldi, 'Ben bir hata yaptım, bir daha kimseyi rahatsız etmeyeceğim' dedi. Özür dilemesi güzel davranıştı. Tekrar toplandık. Sorun yaratan insanları mahkemeye vermek yasal haklardır elbette. Ancak 'yok sayma' kadar etkili hiçbir yaptırımın olmadığını gördüm. Sorun yaratan kişiye 1 hafta selam vermeyin, göreceksiniz ki yargıya gitmeye gerek olmadan ya oradan gidecek ya da oradan gidecek.

Gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında komşu gürültüsünü kaleme altı. İşte Oya Armutçu'nun o yazısı

Milyonlarca kişinin beklediği yazın gelmesiyle bahçe ve açık alanlar da sıklıkla kullanılmaya başlandı. Peki gürültücü komşuya karşı ne yapılabilir?

Oya Armutçu'ya okurundan konu ile ilgili gelen sorular şu şekilde:

T.Ç.: "Üst kat komşum küçücük bir sesten çocukların yürümesine kadar her konuşma sesimize karışıyor. Hatta depremi bile bizden bildi. Kapıya geldi. Mesaj atıyor, arıyor, tehdit ediyor. Misafirim gelince, kapıma gelip beni rezil ediyor. Haklarım neler?"

A.T.: "Ben Ege’de küçük bir beldede son derece sessiz bir orman girişinde dört daireli bir apartmanda oturuyorum. Evimizin her tarafında villalar var. Geçen yıl evimize bahçe duvarından komşu bir villaya bir aile taşındı. Çocuklar, iki bakıcı ve bir aşçıları ile birlikte toplam

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası