fındık faresi kurtulma / Fındık Faresi-Tarla Faresi

Fındık Faresi Kurtulma

fındık faresi kurtulma

Fareden Nasıl Korunurum?

Fareden Nasıl Korunurum?

Fareler, insanların yaşam alanlarında çokça bulunur. Fare,besin,su,barınma üçgeninin kurduğu her yerde yuvalanabilir. Düzensiz depolanmış ürünler, palet veya çelik rafta olmayan malzemeler, kapağı açık gıdalar, kartonlar beslenmeleri için mükemmeldir. Fareler için bu yerlerde yuvalanmak ta kolaydır. Farelerin yuvalanma sonrası popülasyonları artana kadar fark edilmeleri de kolay olmayacaktır. Fareler zekidirler ve akıllıca insanlardan akıllıca saklanırlar. 

Farelerden nasıl korunacağınız bilmek için onların yaşam alışkanlıklarını ve davranışlarını tanımak gerekir. Bunları bilmeden ne farelerden korunmak ne de farelerden kurtulmak mümkün olmayacaktır. 

Fareler gıda seçmezler. Tezgah altlarıi dolaplar masalar her yerde yiyecek ararlar. Bu sırada da birçok salgın hastalığı taşır, mikrop yayarlar. 

Farelerin kolayca ulaşabilecekleri yiyecekleri ortalıktan kaldırmak en iyisidir. Hem ev hem işyerinizde yiyecekleri mutlaka farelerin ulaşabileceği yerlerden uzak tutun. 

Dağınık ve düzensiz alanları toparlamalı, yığınları düzeltmelisiniz. 

Duvar dipleri, pencere pervazları, su kanalları, elektrik kablo kanalları, çöpler, su tesisatları gözden geçirilerek fiziksel açıklıklar kalıcı izolasyon malzemeleri ile kapatılmalıdır. 

Klima kanalları, dolalar gözden geçirilmelidir. 

Farelerden nasıl kurtulurum sorusunun cevabı için;fare izlerini takip etmek, profesyonel ilaçlama firmasından hizmet almak, fare şüphesinde istilaya dönüşmeden harekete geçmek oldukça önemlidir. 

Farelerden kurtulmak için ; ev veya işyerinizdeki dış alan, komşu binalar, yangın çıkışları, bina ortak alanları, asansör boşlukları ve bu alanlardaki bitki örtüsü, köpek kulübeleri, çöp toplama alanları, sığınaklar kontrol edilmelidir.  Bu alanlar fareler için hem yuva hem üreme alanıdır. Bu alanlardan ev veya işyerlerine kolayca geçerler.

Ev veya işyerinde fare pislikleri veya kemirme izlerini kontrol etmek ve ihmal etmeden hızlı aksiyon almakta önemlidir. 

Farelerden korunmanın en iyi yolu yuva,beslenme,üreme üçgenini ortadan kaldırmaktır. Bunun içinde farelerin yaşam şekillerini bilmek önemlidir.

Fareden kurtulmak için profesyonel ekibimizden herzaman destek alabilirsiniz.

Fare Nasıl Yakalanır?

Reklam

Leke RehberiLeke Rehberi

Leke RehberiLeke RehberiLeke Rehberi

Evimizin davetsiz misafiri olan fare nasıl yakalanır? Fareler kimi zaman sevimli görünse de evde ciddi bir hijyen problemi yaratır. Kemirgen hayvanlar grubuna ait olan fareler birçok hastalığın taşıyıcısıdır; alerji ve astım gibi durumları tetikler, güçlü dişleriyle eşyalarınızı kemirmesi ise evinize ciddi zararlar verebilir. Üstelik fareleri yakalamak ve onlardan tamamen kurtulmak da bir o kadar zordur. Bu yazımızda, evden fare nasıl uzaklaştırılır ve eve fare girmemesi için ne yapmalıyım gibi sorularınız için etkili yöntemleri paylaşacağız. Bir daha fare gördüğünüzde panik yapmanıza gerek yok! Bu küçük canlıları güvenli bir şekilde evinizden uzaklaştırabilirsiniz. Ancak öncelikle probleminizin fare olup olmadığından emin olmanız gerekir.

Evde Fare Olduğunu Nasıl Anlarsınız? Fare Belirtileri Nelerdir?

Fareler geceleri hareketli olan canlılardır, gündüzleri saklanmayı ve genellikle alacakaranlıkta yiyecek aramayı tercih ederler. İşte evde fare olduğunu anlamak için dikkat etmeniz gereken temel noktalar:

  1. Dışkı - Fare kakası nasıl anlaşılır? Fare dışkısı oldukça fazla sayıda, küçük taneli, koyu renkli ve rastgele dağılmış bir şekilde bulunur. Dışkılar eskidiyse kurur, griye dönüşür ve dokunulduğunda kolayca parçalanır. Kemirgenlerin yuva yaptıkları veya beslendikleri alanlar dışkılara rastlayacağınız yerlerdir. Bir başka deyişle dışkılar büyük olasılıkla yiyecek paketlerinin yakınında, çekmecelerde veya dolaplarda, lavaboların altında, gizli alanlarda bulunur. Peki fare en çok neyi sever? Farelerin en sevdiği yiyecekler, yumuşak peynirler, kuru evcil hayvan mamaları, tahıl, çikolata ve kuru besinlerdir.

  2. Lekeler - Fareler, hareketleri esnasında vücutlarıyla duvarlara, zeminlere ve parkelere değerek leke bırakır. Deliklerin çevresinde veya köşelerde koyu lekeler olup olmadığına bakın. Buzdolabı, fırın gibi eşyaların arkalarını kontrol edin.

  3. Kir - Ev fareleri bazen yağ, kir ve idrardan oluşan küçük kir topakları oluştururlar. Minik tepecikleri andıran birikintileri kontrol edin. Eğer böyle bir durum varsa evinizde yerleşik bir fare istilası olması ihtimali yüksektir.

  4. Fare sesi - Fareleri ele veren en yaygın özellik çıkardıkları seslerdir. Kemirebildikleri her şey fareler için potansiyel bir besin kaynağıdır. Özellikle geceleri, parkelerdeki, duvar boşluklarındaki, bodrum veya çatı katındaki seslere kulak verin. Ciyaklamaya benzer veya tırnakların yere sürtünmesi gibi sesler duyarsanız evde fare var demektir.

  5. Yuva - Peki fare nerede yaşar? Bu kemirgenler, kirli, tozlu ve nemli ortamlara yuva yapmayı sever. Fareler, topladıkları kağıt, ölmüş bitki yaprakları, eski kumaş parçaları, iplik gibi parçalanması kolay, yumuşak malzemelerle garaj, bodrum katı, depo, duvar boşlukları, büyük mutfak eşyalarının arkalarına yuva yapar. Bu fare yuvaları da evde fare varlığının kesin kanıtıdır.

  6. Kemirme izi - Dışkıların aksine yeni olan kemirme izleri daha açık renkte olur ve eskidikçe koyulaşır. Bunlar genellikle gıda ambalajlarında veya evdeki çeşitli eşyalarda fark edilebilir. Fare kemirmesini belirlemenin bir yolu, yeni fark ettiğiniz bir kemirme izini, daha eski olduğunu bildiğiniz benzer bir pakette bulunanlarla karşılaştırmaktır. Yeni bulunan işaretlerin rengi daha açıksa, devam eden bir fare istilasının göstergesi olabilir. Ayrıca daha büyük kemirme izleri, daha büyük dişlere sahip lağım faresine ve sıçanlara ait olabilir.

  7. Ayak izi - Kullanılmayan çatı veya bodrum katlarındaki tozlu ortamlarda farelerin pati ve kuyruk izlerini fark edebilirsiniz. Kontrol etmek için un veya talk pudrası serpin ve ertesi gün yeni izler var mı diye kontrol edin.

  8. Canlı veya ölü fare - Elbette fareyi bizzat görürseniz başka ispata ihtiyaç duymazsınız. Ancak unutmayın ki eğer bir fare gördüyseniz daha fazlası da evinizde olabilir. Çünkü bir tanesi evinize girdiyse diğerleri de kolayca girebilir ve hızla çoğalarak sayılarını arttırabilirler. Özellikle gündüzleri fareye rastlamak veya ölü fare bulmak evinizde ciddi bir fare istilası olduğunun göstergesidir.

  9. Koku - Fareler sık sık idrara çıkar ve idrarlarının amonyak benzeri güçlü bir kokusu vardır. Koku ne kadar güçlüyse, farelerin varlığından o kadar emin olabilirsiniz. Evdeki farelerden kurtulsanız bile bu koku uzun süre kalabilir. Ayrıca kediler ve köpekler farelerin bulunduğu yerlere ilgi gösterebilir ve heyecanlanabilir. Bu, farelerin yarattığı kokudan kaynaklanır. Evcil hayvanınız, daha önce hiç ilgisinin olmadığı bir alana ilgi gösteriyorsa bir el feneri alın ve orayı inceleyin.

Reklam

Evde fare olduğundan eminseniz, asıl iş o noktada başlamaktadır: Fare nasıl yakalanır?

Fare Nasıl Yakalanır?

Anket

Covid – 19 pandemi dönemindeki hayat tarzınız ,kıyafetlerinizden çıkarmaya çalıştığınız leke türlerini etkiledi mi ?

0 Oy Kullanıldı

Evde fare olduğunu keşfettiniz ve artık tamamen eminsiniz: Evde fare var. Öyleyse gelelim esas soruya: Fare nasıl yakalanır? Fareler çok hızlı hareket eden hayvanlar oldukları için yakalaması oldukça güçtür. Eğer evde fındık faresi ve hatta sıçanlar ile mücadele etmek durumunda kaldıysanız, kapanlar, yapışkan bantlar, ilaçlar ve elektrikli haşere kovucular bu süreçte en büyük yardımcılarınız olacakt

Evdeki fareden kurtulma yöntemleri nelerdir? Nasıl yakalanır?

Fareler evlere girerler ve smaçları ise karınlarını doyuracak yiyecek aramaktır. Kişiler farelerden çok rahatsız olmaktadır. Çünkü farenin sağlığa zararları olabilmektedir. Farelerden kurtulmak için birçok şey yapılabilmektedir. Bu yöntemlerden şimdi sizlere bahsedeceğiz ve sizleri aydınlatacağız. İşte evdeki farelerden kurtulma yöntemleri aşağıdaki gibidir.

Fareden kurtulma yöntemleri

Fareler korkutucu hayvanlardır. Birçok kişi bu hayvanlardan rahatsız olurlar. Eve giren fareden kurtulmak mümkündür. Fareden kurtulma yöntemleri aşağıdaki gibidir.

Naftalin

Naftalinin bilindiği üzere ağır bir kokusu bulunmaktadır. Fareler naftalinin kokusundan rahatsız olurlar ve o eve girmezler bunun için evin içerisine birkaç bölgeye naftalin konulmalıdır. Farelerin gelmediğini göreceksiniz.

Soğan

Farelerin girdikleri yere soğan koyarsanız farelerin eve girişini engellersiniz. Fareler soğan kokusundan oldukça rahatsız olurlar. Bunun için bu yöntemi mutlaka denemelisiniz.

Fare spreyi

Fare spreyi farenin kaçmasını etkiyen bir spreydir bu sprey sayesinde fare eve gelemez ve uzaklaşır. Bu sprey marketlerde bulunmaktadır. Bu spreyi kullanırken mutlaka eldiven maske takılmalı ve evden 1 saat boyunca uzaklaşılmalıdır.

Karanfil

Karanfil kokusu farelerin uzaklaşması için en etkili çözümlerden bir tanesidir. Evinize fare giriyor ise mutlaka bu yöntemi denemelisiniz. Öncelikle farenin giriş yaptığı yerler öğrenilmelidir. Farenin girdiği bölgelere 5-6 tane karanfil koyunuz. Bu kokuyu alan fareler evden uzaklaşacak ve bir daha o eve girmeyecektir.

Alüminyum folyo

Alüminyum folyo farenin rahatsız olduğu maddedir. Bunun için farenin girdiği bölgelere alüminyum folyo koyarak farelerden kurtulabilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır