ditib burs / Destek Bursu Programı

Ditib Burs

ditib burs

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) her yıl Almanya'da ve Türkiye'de öğrenim gören binlerce öğrenciye burs veriyor. 
 

Almanya'da öğrenim gören öğrenciler studium.e-ditib.de adresinden burs başvurusu yapabilirken, Türkiye'deki öğrencilerin başvurması gereken adres burs.e-ditib.de olarak belirlendi.
 

Başvurularda öğrencinin veya ailesinin gelir durumu, ikametgah belgesi, kimlik belgeleri, öğrenci belgesi ve transkript gibi dökümanlar isteniyor.
 

Burs miktarlarını her yıl başvuru sayısına ve burs için biriktirilen paraya göre belirleyen DİTİB geçtiğimiz 2 yılda lisans öğrencilerine bir yıl için bir seferlik 300, yüksek lisans öğrencilerine 400 ve doktora öğrencilerine ise 500 avro burs vermişti.
 

Önceki yıllarda DİTİB'in verdiği burs miktarı aylık 200, 300 ve 400 avro olarak belirlenmişti. 

Uluslararası İlahiyat Programı (UİP) Nedir?

Uluslararası İlahiyat Programı yurtdışında yaşayan Türk gençlerine ve Türkiye kökenli olmayan diğer adaylara ülkemizde dini yükseköğrenim imkânı sağlamak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan ve organize edilen bir burs programıdır.

Bu program; başta Avrupa olmak üzere Amerika ve Avustralya gibi ülkelerde lise öğrenimini tamamlamış öğrencilerin, Türkiye’deki en prestijli ilahiyat fakültelerinde lisans düzeyinde dini yükseköğrenim görmelerini amaçlamaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde yürütülen Uluslararası İlahiyat Programı’nda Türkiye Diyanet Vakfı, ilgili üniversiteler, yurtdışı birlik ve vakıflarımız ile din hizmetleri müşavirlik ve ataşelikleri paydaş kurumlar olarak organizasyonda yer almaktadır.

Eğitim Yardımları

Uluslararası İlahiyat Programı kapsamında Türkiye’de öğrencilere ;

  • Burs (aylık maddi destek)
  • İaşe (yemek)
  • İbate (barınma/konaklama)
  • Temel eğitim giderleri (üniversite öğrenim harcı) sağlanmaktadır.

Ulaşım, eğitim materyalleri (kitap, kırtasiye vb.) ve sağlık sigortası vb. hususlar sağlanan destekler kapsamında değildir. Yurtlarda kalma süreleri eğitim-öğretim yılı ile sınırlıdır. UİP öğrencisi olarak üniversite kaydı yapılan, bursluluk için gerekli belge ve şartları sağlayan öğrenciler eğitim yardımlarını almaya başlarlar. Kaydı yapılmayan, eksik belgesi olan, başvuru ve bursluluk şartlarında problem olanlar eğitim yardımı alamazlar.

Programa kabul edilerek ilahiyat öğrenimine başlayan öğrencilerin herhangi bir sebeple eğitimlerine ara vermeleri ya da bursluluktan çıkarılmaları durumunda, ortaya çıkabilecek eğitim, iaşe ve ibate kapsamındaki masrafları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından karşılanmaz, söz konusu masraflar öğrencinin kendisine aittir.

Tamamlayıcı Eğitim Programları

Fransa’da büyüyüp eğitim alan öğrencilerimizin üniversitede alacakları ilahiyat eğitimine destek vermek amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı merkezlerimizde ek dersler verilmektedir:

  • Arapça kursları (Hazırlık Sınıfı için)
  • Kur’an-ı Kerim ve Tecvid
  • Temel İslam Bilimleri Dersleri
  • Tematik Seminerler
  • Atölye Çalışmaları

Sosyo-Kültürel Etkinlikler

Öğrencilerimize, öğrenim hayatları süresince sosyal ve kültürel anlamda imkanlar sağlanmaktadır. Bu imkanlar öğrencilerin ülkemizi ve insanını tanımasını sağlayan, sosyal ilişkilerini güçlendiren faaliyetler olarak gerçekleşmektedir.

  • Geziler
  • Yaz ve Kış Kampları
  • Öğrenci Kulübü Faaliyetleri
  • Sosyal Gönüllülük Projeleri

Kimler Başvurabilir?

Programa müracaat edecek kişilerde aşağıdaki şartlar aranır;

1. Bakalorya sahibi ya da lise son sınıf öğrencisi olmak. (Avrupa ülkelerinden birinde liseyi tamamlamak).

2.Fransız vatandaşı olmak, çifte vatandaşlık veya uzun süreli oturuma sahip olmak. (Fransa’da yaşayan ve Türkiye kökenli olmayan diğer adaylar da programa başvurabileceklerdir. Bu durumda kaydı yapılan öğrenciler, bir yıl Türkçe hazırlık öğrenimi göreceklerdir).

3. 01.01.2023 tarihi itibariyle 25 yaşından gün almamış olmak. (01.01.1998 tarihinden önce doğmuş olanlar başvuramazlar.)

4. Bekâr olmak.

5. Programa kabul edildiği halde farklı nedenlerle ilişiği kesilenler ile kazandığı halde mazeretsiz olarak kayıt yaptırmayanlar tekrar başvuramazlar.

6. Türkiye’de bir ilahiyat programında halen eğitim görmemek.

Not: Oturum sahibi olmayan T.C. vatandaşları, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nca verilen lise diplomasına sahip olanlar ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Açık Öğretim Lisesi mezunu olanlar Uluslararası İlahiyat Programına başvuramazlar.

Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılır?

Programa başvuracak adaylar aşağıdaki işlem sürecini takip etmelidir.

  1. BAŞVURU LİNKİ İÇİN TIKLAYINIZ

2. Başvuru formunu doldurunuz.

3. Aşağıdaki başvuru belgelerini sisteme yükleyiniz.

  • Lise Mezunu öğrenciler için lise diploması.
  • Lise mezunu öğrenciler için lise diploması denklik belgesi (Lise diploması denkliği T.C. Konsolosluklarında bulunan eğitim ataşeliğinden temin edilebilir.)
  • Lise son sınıfta okuyan öğrenciler için son sınıfta okuduğuna dair belge veya not çizelgesi.
  • Kimlik veya pasaport sureti
  • Fransız vatandaşı olmayıp oturum sahibi olanların sürekli oturum belgesi.
  • Taahhütname belgesi. (Ek-1)
  • Son 6 (altı) ay içerisinde çekilmiş 1 (bir) adet biyometrik fotoğraf.

4. Yukarıda sayılan başvuru belgelerinin fotokopilerini, sistemden çıktısını alacağınız başvuru formu, taahhütname belgesi ve bir adet fotoğraf ekleyerek en yakın din hizmetleri ataşeliğine elden veya posta yoluyla teslim ediniz.

Referans Mektubu: ilgili kısmını doldurarak bölgenizde görev yapan DİTİB personeli din görevlisine teslim ediniz. Din görevlisi belgedeki kendisi ile ilgili bölümü doldurarak din hizmetleri ataşeliğine bizzat ulaştıracaktır.

6. Belgelerinizi Din hizmetleri Ataşeliğine teslim ederken veya posta ile gönderirken internet başvurunuzda aldığınız başvuru numaranızı belirtmeyi unutmayınız.

7. Din Hizmetleri Ataşeliklerince belgelerinizin tesliminden sonra başvurunuzun aktivasyonu yapılacaktır.

8. Belgelerini 26 Mayıs 2023 Cuma gününe kadar din hizmetleri ataşeliklerine ulaştırmayan adayların başvurusu geçersiz sayılacaktır.

NOT: İnternet üzerinden başvuru formunu doldurduktan sonra size verilen başvuru numarasını kullanarak belgelerinizi Din Hizmetleri Ataşeliğine teslim edinceye kadar bilgilerinizde güncelleme yapabilirsiniz.

Başvuru Tarihleri

2023 yılı Uluslararası İlahiyat Programı başvuruları 27 Şubat-26 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

Ayrıca FRANSA DİTİB sosyal medya hesaplarımızı takipte kalmanızı tavsiye ederiz.

Değerlendirme ve Seçim Süreci

Başvuruları alınan adayların belgeleri Din Hizmetleri Ataşelikleri tarafından gerekli şartları taşıyıp taşımamaları açısından bir ön incelemeden geçirilecektir. Başkanlıkça yapılan ön değerlendirme sonucunda uygun görülen adaylar mülakata çağırılacaktır.

Adaylar sınav tarihi ve merkezi gibi mülakat bilgilerini www.diyanet.gov.tr (Duyurular) adresinden ve Ataşeliklerden öğrenebileceklerdir. Mülakatlar adayların bulundukları ülkelerde, belirlenecek sınav merkezlerinde yüz yüze gerçekleştirilecektir.

Mülakat (sınav) tarihleri daha sonra adaylara bildirilecektir.

Mülakat (sınav) Konuları :

  • Kur’an-ı Kerim (Yüzünden, Ezber),
  • Dini Bilgiler (İnanç-İbadet-Fıkıh-Siyer-Ahlak),
  • Genel Kültür,
  • Türkçe İfade Becerisi,
  • Akademik İlgi.

Adaylar mülakat sonuçlarını www.diyanet.gov.tr (duyurular) adresinden aday numarası ile sorgulayarak öğrenebilecektir. Ayrıca Din Hizmetleri Ataşeliklerinden de sonuçlar öğrenilebilecektir.

 

Türkçe UİP Tanıtım Broşürüne ulaşmak için tıklayınız

Cliquez pour accéder à la brochure de présentation de UIP en français

DİTİB BURS SONUÇLARI açıklandı mı, ne zaman?

DİTİB BURS SONUÇLARI açıklandı mı, ne zaman açıklanacak soruları eğitim desteği almak için başvuru yapan öğrenciler tarafından merakla soruluyor. 

DİTİB tarafından yükseköğretim öğrencilerine sağlanan burs için başvurular alınmıştı. 

Başvurular tamamlandı, değerlendirme aşamasına geçildi. Şimdi ise öğrenciler sonuçların ne zaman açıklanacağını soruyor.

DİTİB BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

DİTİB tarafından yükseköğretim öğrencilerine verilen burslar için başvurular 4 Ekim 2022 tari tarihinden itibaren alınmaya başlamıştı. 

Başvurular 4 Ekim'de başlamış 14 Ekim'de ise sona ermişti.

Başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih ise 28 Kasım 2022 olarak duyurulmuştu.

BAŞVURULAR AÇIKLANDIKTAN SONRA NE YAPILACAK?

DİTİB burs başvuru sonuçları açıklandıktan sonra adaylardan banka bilgilerini sisteme yüklemeleri talep edilecek.

Burs kazanan öğrencilerin kendilerine ait IBAN numaralarını Ad ve Soyad ile birlikte sisteme girmeleri gerekiyor.

DİTİB BURSU NE ZAMAN YATAR?

DİTİB'den burs kazanan öğrenciler eğitim yardımlarının ne zaman yatacağını da haliyle merak ediyor.

DİTİB'den alınan burslar 12 Aralık 2022 tarihi itibariyle önceden verilen IBAN numaralarına havale edilecektir.

DİTİB'DEN ÇOK ÖNEMLİ UYARILAR

DİTİB'den burs sonuçlarıyla ilgili yapılan açıklamada, Türkiye burs miktarının 300 Euro olduğu belirtilerek tek seferlik verildiği ifade edildi.

DİTİB Yükseköğrenim Yardımı Değerlendirme Komisyonundan yapılan açıklamaya göre;

Avrupa'nın diğer ülkelerinden başvuru yapanlara Almanya'dan burs verilmeyecek.

Türkiye bursuna da UİP öğrencileri başvuru yapamaz.

Referans mektupları sisteme yüklenmeyenlerin bursu verilmeyecek.

İki kardeşin başvurusu halinde sadece bir kardeş değerlendirmeye alınacak.

Burs kazanan öğrencilerin mutlaka Kuveyt Türk veya İş Bankasında Euro hesabı açması gerekiyor. TL hesaplarına havale yapılamıyor.

Banka hesap bilgileri burs sonuçlarının açıklandığı internet sitesinden girilecek.

 

DİTİB burs

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir